שלום לכולם,חזרתי...אחת_שלא_יודעת5

שלום לכל באי הפורום,

הנה השרשור לפני כ 5 חודשים :

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t642808

הדברים מאז הסלימו. הוא החל להתנהג גרוע יותר., חלק מהדברים:
הוצאת ריחות רעים בבית ליד הבנות, כשאני מסבירה שזה לא דבר טוב ושזה ממאיס את עצמו הוא אומר "הן קטנות הן  לא מבינות", הוא מרטיב במיטה לטענתו כי "חלם על מים", באמצע הלילה בוהה בי במבט מטריד וכשאני מתעוררת בבהלה ושואלת לפשר מבטיו הוא עונה "אני חושב", באחת הפעמים כשניסיתי לדובב אותו על מה הוא חושב הוא אמר "על הקשר ,על הבנות, מה אעשה הלאה",הוא רואה סדרות רצח,באחת הפעמים היה שם מקרה עם סם שיכול להרוג ואינו מתגלה בדם אז הוא שאל אותי איך אפשר להשיג כזה סם, הוא מרים את הילדה והיא ננגחת במשקוף "בלי כוונה", נופל איתה במדרגות, "בלי כוונה" דוחף אותי "בלי כוונה", תופס את הילדה ונרדם בישיבה וכמעט מפיל אותה "בלי כוונה"....
וזה רק חלק מאוד קטן מהמקרים... באחת הפעמים כשהתעקש להחליף טיטול לילדה , נכנסתי לחדר וראיתי אותו מביט ארוכות באיזור המוצנע  שלה, או מעיר הערות כמו "יש לה ציצי כמו של אישה","איזה טוסיק יפה"... מחילה אך אני משתדלת לומר את הדברים בשפה הכי יפה יכולה להיות.

אבי  בד"כ עוזר לי עם הבנות בערב.. כך שעצם העובדה שהוא בביתי אינה חריגה, אחרי הויכוח האחרון בו בעלי התנה את הנישואין בעובדה שאתרחק מהוריי נמכור את הבית ונשכיר במקום רחוק, אפסיק להשתמש ברכבם, אפתח את חשבון הבנק שהיה סגור  וניתן להוציא כספים רק בחתימת שנינו,מאז שהוא ניסה לגנוב את כספי החתונה, לאחר כל תנאיו לעיל, הוא שלח לי הודעה למחרת בו כתב כי הוא יודע אבא שלי נשאר איתי  עד שאחותי באה לישון אצלינו, כדי לא להשאיר  אותי לבד  איתו (עם בעלי)

כרגע,קיים צו הגנה מפאת החשש שלי עקב התנהגותו והדברים שהוא אומר ומביע, הצו אוסר עליו להתקרב לבית, אך הוא הספיק כבר להפר את הצו..

לא מן הנמנע שיפתח נגדי שוב תיקים ברבנות.

אולי זה ישמע לחלקכם טיפשי שאני בכלל מעלה את הדברים על הכתב,
אך אני מבקשת לשמוע דברי אחרים ,ניטרליים,בלתי מעורבים.

תודה רבה
וסליחה ענקית, אני יודעת שזה לא מקרה פשוט בכלל.

כל טוב
קשה מאוד למשמע המקרה הזההלוי מא

אינני יודע לייעץ אך נראה שבכל פניה שתפנו הבעל הזה צריך טיפול נפשי יסודי

אך לפי מה שאת מתארת יש להגן עלייך ועל הבנות בתוקף כי נראה שהבחור הזה מתחיל להיות מסוכן

אולי את יכולה לעבור להורים שלך זמנית?l666

בעלך צריך אשפוז דחוף, בלי טיפול זה רק יחמיר

לדעתי להתגרש אפילו בלי מזונות, העיקר שהוא לא יוכל לראות בנות בלי השגחה

בראש ובראשונה ומעל הכל עליך להגן על עצמךחלב ודבש

ועל בנותיך מפני המטורף המסכן הזה.

אין בכוחך לרפא אותו או לעזור לו ואל תתעסקי עם זה כלל.

אסור לכן לגור לבד כי אם הוא ירצה לפגוע בכן הוא יגיע לכל מקום גם אם יש צו בית משפט האוסר עליו.

המשטרה לא מסוגלת להגן עליך 24 שעות ביממה.

לכן עליך לגור במקום שבו תמיד יש גם אנשים אחרים, כגון אצל ההורים.

במקביל עליך להתנתק ממנו ולהתגרש. 

ההתנהגות שלו נשמעת גבולית מאדפאז

יכול להיות שהוא מנסה לשדר מצוקה, או שיש לו בעיה אישיותית כלשהיא??

האם הלכתם לייעוץ??

איך הגעתם למצב שבו *הוא* מתנה את הנישואים??

איזה תיקים הוא עלול לפתוח נגדך ברבנות??

אני לא מרבה לומר את זה, אבל עושה רושם שהוא לא באמת רוצה או מסוגל להשאר במערכת של נישואים.

העניין הזה צריך להתברר במהירות אצל יועץ או מטפל,

ובעקבותיו חיתוך הנישואין או טיפול מיידי ואינטנסיבי.

סליחה שאני פסימית, אני די מזועזעת מההתנהגות שלו.

נראה לי מוטב יהיה גם בשבילך וגם בשביל הילדות להבריא מהחיים איתו אם זה לא צריך להמשך..

מנסה לענותאחת_שלא_יודעת5

הוא מתנה את הנישואים כי הוא מרגיש "חנוק", חנוק מזה שההורים שלי עוזרים לנו עם הבנות.... כשהוא לא עוזר בכלל.

בהודעה הראשונה שפתחתי, צירפתי קישור אשר בתוכו קישור נוסף..

הוא נטש אותי בהריון הראשון, פתח נגדי תיקים ברבנות.. הכל כתוב ואפילו יש שם שו"ת...

סליחה שאני "מאלצת" אתכם לקרוא כ"כ הרבה ודברים לא נעימים זה פשוט כ"כ ארוך מכדי לכתוב זאת שוב.

יצאתי משם כי אני חוששת מאוד לבנות שלי, מכל המעשים בעלי האופי המיני שהוא עושה..כמובן שאני חוששת שמא יזיק לי אך שוב הבנות עומדות לנגד עיניי בראש ובראשונה.

סליחה ומחילה מכולכם, שוב.

שאלה אלייךגב'
במידה והמצב הינו אכן כפי שאת מתארת, למה את נשארת איתו אפילו שנייה אחת נוספת?
אם אני לא טועה, בשרשור הקודם שלך טענת שאת נשארת איתו בשביל שלא יקבל זמן עם הבנות בלעדייך.
ייעצו לך אז לתעד ולספר לגורמים הרלוונטיים (רווחה/בית משפט) על התייחסיותיו הלא בריאות לילדים, על מנת שלא יוכל להיפגש איתן ביחידות לאחר הגירושין.
מה התחדש מאז?
התקדמת בכיוון?
זה נשמע מדברייך שהמצב רק הולך ומחמיר, זה נשמע שהוא מסוכן לבנות.
אז למה את מחכה?????
אז ככה:אחת_שלא_יודעת5

אנחנו לא בבית. כשבועיים, אני מאוד חוששת לחזור כי הוא הפר את צו ההגנה, למען האמת ביום שהצו הופר,התכוונתי לחזור הביתה עם הבנות (זה היה כ שלושה ימים לאחר ההתניות שלו), ואז הבנתי שהוא היה בבית כי הממירים מחוץ לקיר, ובגדיו אינם. הוא טוען שזה שקר...

לא התחדש דבר. ואף נהיה גרוע יותר. חששתי לפנות לגורמים רישמיים, שכן אני והוא באותו בית ואם הדבר היה נודע לו.. לא רציתי לחשוב על ההשלכות.

אחותי,גב'
תהיי חזקה! שהקב"ה יעזור לך ויכוון אותך!
לדעתי את חייבת להתחיל לפעול, רק בזהירות ובחכמה.
נשמע קיצוני מאדכוכב לכת

אין לי עיצות בשבילך, רק גדול.

שה' ינחה אותך בדרך הנכונה עם השליחים הנכונים!

תודה רבה.. אני יודעת שזואחת_שלא_יודעת5

האמת. והאמת פנים אחד לה.

שמה מבטחי בקב"ה.

הקב"ה יודע כמה חשבתי וכמה התלבטתי וכמה ניסיתי לשנות ולשפר ולשתוק ולהבליג, אבל זה כבר עובר כל גבול...

וכמובן שמבחינתו "שקרנית".

עזרי מעם השם...

אם הוא מפר צו מקומו בכלאפרח-בר
הדברים שכתבת קשים מאד , בעלי אופי פלילי- פדופילי.
אל תיהי לבד - גורי עם הורייך / מישהו אחר מהמשפחה , תיהי בקשר רציף עם המשטרה .
אופי פלילי?.. לא לפי דעת המשטרהאחת_שלא_יודעת5

לטענת המשטרה כל עוד אין אלימות מובהקת ("הוא דקר אותך?" וזה ציטוט), אין אלימות כלל.

אני אמא, אני יודעת ,אני רואה מה קורה בבית עם הבנות. אלו דברים שלא משתפרים, אם בגיל ככ קטן המעשים בעלי אופי מיני, מה יהיה לכשיגדלו???

מה אני יכולה לעשות???

טיפשים , הוא הפר צו זו אלימות מובהקתפרח-בר
תפני בדחיפות לויצ״ו , הם מעניקים הגנה ועזרה משפטית לנשים במצוקה.
מה עם עמותת בת מלך?פאז
אני חושבת שהם עוזרים לנשים במצבך
ממליצה למצוא את האתר שלהם ולפנות מהם.

נשמע בנאדם שכדאי לברוח ממנו בהקדם.

(קראתי בעבר את השות שצרפת אך לא זכרתי את כל הפרטים)
אני מכיר כמה סיפורים קשים.tin man
וזה בלי ספק אחד הקשיים ביותר. אני מכיר מאחד העיסוקים שלי כמה פדופילים מטופלים ובעלי בעיות אחרות. האנשים האלו עברו שינוי מדהים והחיים שלהם היום נורמליים לחלוטין, לרוב אפילו בלי כדורים פסיכיאטרים. אבל המשותף לכל אלו היה התחושה שהם רוצים להשתנות. שהם סובלים מהמצב ורוצים להיות במקום אחר. אם הבן אדם לא רוצה להפסיק אין הרבה מה לעשות. אני חושב שצריך פרק זמן סביר לראות שינויים ונראה שאתם יחד כבר כמה שנים ועברתם דברים שזוגות אחרים לא עוברים בעשרות שנים. אני חושב שכדאי לבדוק אם הוא רוצה להשתנות ובעיקר שיוכיח. אם הפרצוף שלו נראה כמו מישהו שרוצה להשתנות זה לא מספיק, שיתחיל לעשות דברים להשתנות.
והכי חשוב, לא להתפתות לחזור לפני שרואים שינוי אמיתי.
להשתנות? כדי לרצות להשתנות צריךאחת_שלא_יודעת5

לדעת קודם כל שקיימת בעיה.

מבחינתו הוא בסדר גמור.

הוא לא רואה בדברים שהוא עושה שום בעיה.

מבחינתו אני זו ש"חונקת", אני זו ש"מטיפה". מבחינתו, אני צריכה לראות,להבליג, לסמוך עליו בתור ה"גבר".

הוא טוען שהוא כמו עבד. כי אני מעירה על כל מיני דברים.

הוא לא מכיר בבעיה. בכלל. הוא כופר באשמה. הוא לא רואה במעשיו משהו רע, מבחינתו אני זו שלא "מתגמשת"... (ואני לא מבינה איך אפשר להתגמש כשאני רואה דברים כאלה שהוא עושה לבנות למשל..)

זה מה שאמרתי...tin man
בלי שהוא סובל הוא לא יוכל לצאת מזה. אני בעצמי הייתי בזוגיות גרועה של בריחות מהבית ו"אישה חונקת". הסבל של שנינו עזר לנו ללכת למקום אחר. מקום הרבה יותר בריא ומחובר. היום טוב לנו מאוד! אם יש משהו שאני יכול לעזור אשמח. ( למשל אם מעניין אותו לנסות להשתנות).
בכל מקרה, אסור לך להתגמש. אני מכיר אנשים שעברו התעללות מינית בילדות. אין לך קצה של מושג לאיפה זה מביא אותם בהמשך החיים. גם כשאני מדבר עם אנשים שחולקים איתי בעיות שיש להם, הבדיקה הראשונה היא האם הם פוגעים במישהו. אם כן עושים הכל כדי להפסיק את זה - החל מכדורים פסיכיאטרים וכלה באשפוז מרצון.
נ.ב. אני לא מטפל, אבל הרבה אנשים מתייעצים איתי.
אגב,לפי מה שהוא סיפר בעבראחת_שלא_יודעת5

אביו היה נוטה להיות אלים כלפיו, בין אם חגורה,בין אם לשפוך עליו מים קרים בחורף... שאר האחים גדלו בפנימיות, הוא מאן ללמוד מחוץ לעיר.

אז למה להשאר איתו?בתאל1

למה לא גט ברבנות?

אני לא מבינה בדברים האלה ב"ה, את בטח ניסית כל מה שיכלת לעשות.

אבל אני לא חושבת שכדאי לך לחשוב להתגמש או להשתנות בשבילו או לעשות למענו עוד משהו אחד קטנטן.

הוא נשמע חולה נפש, נשמע שזקוק לטיפול עמוק ואם הוא לא רוצה- את לא צריכה לסבול עוד רגע אחד- את פשוט עוזבת אותו ומצילה את החיים שלך ושל בנותייך.

פניה פה בפורום, חוץ מתמיכה הדדית והקשבה שאנחנו יכולים לתת, לא עוזרת הרבה. תפני למקום מקצועי כמו שאמרו פה-

ויצ"ו או אולי יש עוד עמותות לא יודעת.. ותתחילי להתנתק מהבן-אדם הזה לתמיד.

בהצלחה!!

ותפילות...

ישנם בעיות נוספות!!!מתבונןאחרונה

וגם אם הוא יוכל להשתנות, היא לא חייבת לסבול איתו!!!!!!!

הערה חשובה מאוד מאוד!!dan_land

קחי עורך דין שיתלווה אלייך בכל החלטותייך!!
שלא יפיל אותך בפח!!

מצער..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ב בחשון תשע"ה 16:43
הוא צריך טיפול של פסיכיאטר כנראה. רחמנות.

מה את יכולה לעשות...  לפי התיאור (כמובן כאן קוראים רק אותך. ואת שואלת בידיעה שזה מה שיודעים), זה באמת מצב מצער. ואת כמובן לא יכולה במצב שאת מתארת להסכים לתנאיו. אז תתנהלי בנחת. אין לך מה לחשוש שיפתח "תיקים". תסבירי להם בסבלנות מה קורה. כמו שאת כותבת פה.  הם לא טפשים, יבינו את המצב. את לא צריכה להיבהל, אלא פשוט לרצות להיות במצב נורמלי וסביר. תסבירי במה מדובר, תרחמי בליבך על כך שהוא במצב כזה - והדברים יתגלגלו להיכן שצריך. אם בינתיים יש "צו" כזה, אז ממילא זה לא יישאר סטאטי. או שיקבל אכן טיפול יסודי, או שלא..

[תוספת-הערה: כעת הסתכלתי בקישורים ונזכרתי במה מדובר.. הסיפור הזה מתחילתו התנהל בצורה מטופשת, למרבית הצער. מכל צד היה ניתן לפעול קצת אחרת; בלי להיכנס כעת לפרופורציות.  דומני שהמעורבות של ההורים משני הצדדים, כל אחד כ"משקלו", לא הוסיפה טוב בענין הזה. אם היתה לכם אופציה ללכת לייעוץ "אסרטיבי" ששניכם הייתם מקבלים ממש מה שמייעצים, כולל טיפול לבעל במה שצריך - והיו מוליכים אתכם צעד-אחרי צעד, יתכן שהיה אפשר לשנות את המצב.  אבל אי אפשר להגיד מ"כאן" דברים מכריעים]

כששאלתיאחת_שלא_יודעת5
אותו למה בחוץ הוא אחד ובבית אחרת טען כי מסתכלים עלינו בחוץ. כששאלתי למה הוא השתנה אחרי הנישואין אמר :״ כי השגתי מה שרציתי״...
במילים אחרותבתאל1

הוא רק רצה להשיג משהו ספיציפי בנישואין והשאר לא מעניין אותו.

אמנם מזבח מוריד דמעות כשזוג מתגרש, אבל אני לא בטוחה שהשכינה שמחה מבית כזה.

תעשי טובה ותצילי את עצמך מהעניין. בלי רחמים עליו. בלי סנטימנטים. נשמע קצת קריר-אבל זה מה שצריך.

ב״ה אם כל מה שכתבת נכון והוא הכה את הילדיםmetorafi

וקצת פדופיל אז הוא צריך אישפוז בכפייה במקרה הטוב! 

רק להעיר שתקופות מאסר על אלימות קלהl666

במשפחה זה רק כמה חודשים, כך שאם לא תתגרשי הוא פשוט יחזור אלייך

סיטואציה קשה! אולי אוכל לייעץהרל

שלום רב,

ראשית אציין כי איני נוהגת לכתוב כאן אך המקרה לא נתן לי להישאר אדישה.

קודם כל לבי איתך מקווה שיום אחד תצליחי לבנות את עצמך ולשכוח מכל הסיפור הזה

לעניין בעלך- את מתארת מעשים שהם עבירה פלילית חמורה ביותר- פגיעה מכוונת בבנותיך הקטינות אלימות כלפיהן וכן מעשים מיניים. אין שוטר במדינה שיכול להישאר אדיש למעשים אלו ולהערכתי לא הצגת בפני השוטרים את כל התמונה בשלמותה. כמו כן, עליך לפנות בהקדם האפשרי לאגף הרווחה במקום מגוריך בכדי לדווח על המעשים שלו, שם יוכלו לעזור לך, לעזור לבנות ובמידת הצורך לזרז את המשטרה לפעול. חשוב לי להבהיר לך כי על פי החוק את מחוייבת לדווח על הפגיעה בבנותייך, לדווח או לרווחוה או למשטרה. 

בנוסף, לגבי ההגנה עליך ועל הבנות, נשמע שאת נמצאת במצב מסוכן מאוד, צו הרחקה לא יעזור במקרה זה אדם שרוצה לפגוע יצפצף על צו כזה או אחר, על כן עליך להימנע מלהגיע לבית ולהישאר אצל קרובים במידת האפשר.

להערכתי לאחר שברווחה ובמשטרה יבינו כי הוא נהג באלימות כלפי הבנות ובצורה מינית יהיו חיבים לטפל בו, עם כל הקושי בכך ובלדווח על האדם לו את נשואה ועמו הייית אמורה לחיות באהבה ואחווה, עליך למצוא את הכוחות ולדווח על כל מעשיו ולא לחסוך דבר!

היי חזקה אני מכירה נשים רבות שהיו במצבך ואפילו במצבים הרבה יותר גרועים וכיום הן עם חיים חדשים מאושרות ושמחות!

יש לך עו"ד?iyg

חשוב להתייעץ עם עו"ד באופן שוטף

זה נשמע מקרה ממש קשה,

ומצריך להיערך לבתי משפט בצורה נכונה.

חשוב שתבדקי מה אפשר לעשות כדי להגן על עצמך והבנות.

משתתף בצערך

מאחל לך חיים יותר קלים בעתיד...

חשוב לזכור שעוד כמה חודשים כנראה יהיה יותר טוב!

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

נכון. זה פורום נשואים. ויש פה לא מעט מוריםלאחדשה

כאן וברחבי הפורום באופן כללי.

אני האמת לא בקיאה בסכסוכים ובליקויים לכן לא חושבת שיכולה להביע דעה. רק שאלתי מה יותר משתלם💁🏻‍♀️

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

🙏🏻🙏🏻לאחדשה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך