פוחדת לשלוח את הילדה לגןאנונימי (פותח)

אני כותבת מאנונימי, כי הרבה שכנות יודעות מה שקרה ולכתוב מהניק זה אאוטינג ודאי...

אני מנסה לישון כבר כמה שעות ולא נרדמת מהמחשבות על מה שקרה לבת שלי בגן.

ביום שישי, כשכל ההורים באו לקחת את הילדים מהגן והצוות היה מוסח, 

ומדובר על שתי סייעות וגננת בצוות , ו22 ילדים בני 3-4 . (טרום טרום חובה) .

הבת שלי בת השלוש יצאה מהדלת של הגן ומהשער והלכה על השביל, 

במרחק דקה הליכה משם יש כביש, לא סואן, אבל לא צריך יותר ממכונית אחת בשביל לדרוס ילד בגובה 95 סנטימטר.

אני בדיוק הגעתי וראיתי אותה בערך 4 מטרים מהשער של הגן, 

שאלתי אותה מי הוציא אותה והיא אמרה "יצאתי לבד". היא הייתה ליד עוד הורים שהוציאו ילדים,

אבל ראו אותי מגיעה אז אף אחד לא התייחס לזה שהיא יצאה. 

שכנה אמרה לי שיצא לה לראות כמה פעמים את אחד הילדים יוצא החוצה מהגן ושהיא החזירה אותו חזרה.

נכנסתי איתה פנימה ליידע אותן שהיא יצאה לבד מהשער והן התנצלו ממש.

לא כעסתי עליהן בפנים, למרות שבהרגשה מאוד כעסתי.

אז נכון, זו לא עיר עם תנועה סואנת של עיר , אבל אין חסינות מיוחדת למושבים מפני אסונות

אני מפחדת לשלוח אותה לגן, היא בת 3, אין לה שיקול דעת ואני לא יכולה לסמוך עליה שלא תצא מהגן אם תהיה לה הזדמנות.

הרבה פעמים כשאני עוברת שם באמצע היום, וזה קורה כל יום שאני עוברת ליד הגן באמצע היום בדרך לעבודה/מהעבודה, אני רואה את השער פתוח וסוגרת אותו. 

אני לא רוצה ולא יכולה לעשות מלחמות מול הצוות של הגן, 

מסיבות שאני לא יכולה לפרט כאן , אבל הן מהותיות.

כבר שעות שאני לא מצליחה להירדם ומריצה סרטים של מה היה קורה אם היא הייתה נעלמת או נדרסת. 

הגן הוא גן טוב, עם צוות טוב, חוץ מהעובדה, המאוד מהותית, שאין הקפדה על סגירה של השער והדלת של הגן 

ושרמת המודעות לדברים האלה מאוד לוקה בחסר. 

עוד דבר היה שהגננת יצאה איתם לדשא ליד הגן, והראתה להם דברים, בין השאר פיטריות שצמחו אחרי הגשם,

בדיוק שבאתי לאסוף את הילדה, אחרי זה הילדים שבצהרון חזרו לגן, (כמעט כולם ) ואני נכנסתי עם הבת שלי לקחת את הסוודר מבפנים.

אחד הילדים הראה לי כבר כשהיינו בתוך הגן פיטריה שהוא קטף, סביר להניח שרעילה, אמרתי לסייעת והיא לקחה לו אותה.

הבת שלי ראתה פטריה לפני כן בדשא ובאה לקטוף אותה, המזל הוא שאני כבר הייתי איתה והשגחתי עליה שלא תקטוף אותה, והסברתי לה שזה רעיל ומסוכן, לא כמו הפטריות שקונים הביתה. 

היא מכניסה דברים לפה, וברור לי שאם הייתה קוטפת את הפטריה הזו היא הייתה גם אוכלת אותה,

כי מבחינתה פטריות זה אוכל שרואים בבית. 

אם לא הייתי איתה בדיוק שם משגיחה עליה שלא תקטוף ומסבירה לה שזה רעיל, היא הייתה קוטפת ואוכלת את זה. 

הגננת לא שמה לב כשילד אחר קטף פטריה... 

אני לא יודעת איך להגיב על מה שקרה ואיך להיות רגועה כשהיא בגן אחרי המקרה הזה. 

אני מנחשת שאת גרה באותו ישוב שיתכן שגר בו הצוותמתעלה אליו

והם אפילו שכנים שלך.....

ליזום אסיפה של ההורים עם הצוות כדי למצוא פתרונות לנקודות שהעלת

חוסר אחריות של מי שחושב ששלוש עובדות יכולות לטפל ב22 ילדים

הבטיחות לפני הכלגננת

מתעלה אליו, חוסר אחריות של מי שחושב ששלוש עובדות יכולות לטפל ב22 ילדים?

בגן שלי יש 35 ילדים ואני עובדת עם סייעת אחת בלבד.

נכון. זה לא המצב האידיאלי.

בגלל שיש אצלנו הרבה ילדים, קשה להגיע לכל ילד באופן אישי. הילדים וודאי מפסידים בקטעים הרגשיים והלימודיים.

אבל מבחינה בטיחותית, נשמע לי שאצלנו הילדים שמורים הרבה יותר מאשר מהגן שכתבה עליו הפותחת.

בכל מקרה איש צוות לכל 7-8 ילדים, זה מצוין! אם היינו עובדים ככה, הילדים אצלנו היו מקבלים עולם ומלואו!

פותחת יקרה, אילו הכללים:

החל משבע וחצי , הסייעת חייבת לדאוג שהילדים יהיו בתוך הגן, ועליה להסתכל כל הזמן שהילדים לא יוצאים.

בשעה 7:55 הגננת חייבת להיות בגן, וביחד עם הסייעת לשמור שכל הילדים יהיו בתוך הגן. אחת מהן צריכה כל הזמן להסתכל לכיוון הדלת.

בשעה 8:30 השער ננעל. לא עם בריח, עם מנעול. השער ימשיך להיות נעול עד סיום יום הלימודים.

בגן שבו אין אינטרקום, אחרי 8:30, א"א להכניס ילדים לגן באופן חופשי אלא רק בשעות הפתיחה. שעות הפתיחה לילדים מאחרים הם: 8:45, 9:00, 9:15. (כמובן שבמקרים חריגים אפשר להיכנס גם יותר מאוחר)

איך מונעים בריחה של ילדים בסוף היום?

קודם כל מבהירים להורים שבסוף היום הגננת והסייעת לא פנויות לשיחות עם ההורים. הורה שרוצה יכול לחכות מספר דקות, אחרי שרב הילדים התפזרו, הגננת יכולה לשוחח.

בשעת פיזור הילדים, הגננת יושבת עם הילדים בריכוז, הסייעת עומדת ליד הדלת וקוראת לילדים. ההורים מחכים בחצר  ולא נכנסים אל הגן, כך שהגננת רואה רק את הילדים. אם ההורים נכנסים, נהיה עומס, והעומס יוצר בלבול.

בשיטה זו. אין מצב שילד יברח, אפילו אם יש בגן יותר מ-40 ילד. (פעם בזמן חירום, הביאו לי לגן 8 ילדים, נוסף על ה-35 הקבועים. אלו ילדים שפיזרו בכמה גנים, היות שבגן שלהם אין ממ"ד! צרפו לי סייעת לא מנוסה, כי הגננת והסייעת הקבועה הלכו לגנים אחרים שבהם פיזרו את הילדים. זה היה יום מאוד קשה. אבל אף ילד לא ברח!)

ובקשר לנושאים הבטיחותיים האחרים, חבל שהגננת של הבת שלך לא מגיעה פעם בשנה ליום הערכות לפתיחת שנת הלימודים עם מפקחת טובה. מפקחת טובה מזכירה לגננות שוב ושוב: לפני כל מטרה לימודית, רגשית, חברתית, אנו שמים דגש על שלומם של הילדים! ההורים מפקידים בידינו את היקר להם מכל, עלינו להחזיר להם ילדים שלמים ובריאים! עדיף לא ללמד אותיות וגם לא מספרים, קודם כל בריאות הילד!

לדעתי, אין ברירה, אלא לפתוח את הדברים מול הגננת.

לא לפנות לסייעות, כי זו פגיעה בגננת.

לפנות באופן אישי או ע"י אסיפת הורים. לשוחח בנועם אבל עם דעה ברורה ומוצקה. תזכרי שבזמן העבודה של צוות הגן. הן מחוייבות בראש ובאשונה לדאוג לשלומם של הילדים, וכל שאר העיסוקים, טפלים!

עוד מדברי המפקחות: מעולם הורים לא תבעו גננות על שלא הכינו את הילד כראוי לכיתה א' (התלוננו - כן. תביעה משפטית - לא!), אבל הרבה תביעות היו, בגלל בעיות בטיחות.

אני קוראת את ההודעה שלך מעבר לכל המללמתעלה אליו

ורואה שבעצם הסכמת איתי שכן המצב לא אידיאלי ורצוי לעשות אסיפת הורים אז לא כתבת שום דבר שונה ממה שאני כתבתי

המפקחות?אם הן היו עושות את העבודה שלהן כמו שצריך אז מראש לא היו מגיעים למצב הלא אידיאלי אבל זו מערכת חולה שלא אכפת לה מהילדים וההורים קולטים את זה לכן הם משאירים שער פתוח כי הרי תמיד אפשר להאשים את הש.ג כלומר הצוות ולא לא הצדקתי את הצוות פשוט התבססתי על מה שהפותחת כתבה ואני מנחשת שהם כולם גרים באותו מקום ולכן זה הרבה יותר מורכב

ממש מזעזע.+mp8

ואת דורשת עירנות רבה יותר.

ואסרטיביות אין פירושה מלחמה.

אפשר להגיד בצורה יפה מאוד אך מספיק בטוחה בעצמך -

שפסיעה קטנה הפרידה בין ביתך לבין אסון.

לא לוותר ולא לגמגם.

להגיד בצורה לא מלחמתית אבל בהחלט בביטחון בצידקת דרכך.

מפחיד!כוכב לכת

אולי תפני ישירות למפקחת שתחדד את נהלי הבטיחות? ספרי לה מה קרה ותדגישי שאת רוצה להישאר אנונימית מבחינת הגננות.

דברי עם הגננתאנונימי (3)

בנעם אבל באסרטיביות ותסבירי שאת פונה הלאה גם לגורם שמעליה.

אפשר להציג את הדברים כך שאת מעוניינת שיהיה דיון מסודר בנושא שבסופו נהלים ברורים.

מנסיון - אם תדברי עם הגננת בלבד, זה לא יספיק.את מתארת גננת יצירתית וזורמת - אלו בהחלט תכונות יקרות.יחד עם זה ניכר מהתיאור שמדובר בגננת לא אחראית מספיק - בלשון המעטה.

אל תשאירי את הדברים ככה. 

מוסיפה:אנונימי (3)

אם קשה לך לגשת לזה, תכניסי את בעלך לתמונה.

אולי אפילו לכתחילה. כדי שיהיה תוקף לדברים.

לא צריך "מלחמות"..ד.

את צריכה לומר לצוות הגן בפירוט על מה מדובר- כשהכלל הוא חוסר מודעות מספקת לנושא הבטיחות, להדגיש שחוץ מזה את מאד מרוצה, לפרט מה צריך לתקן ולומר שאת מקווה שזה ממש ישתפר ובגלל שזה פיקוח נפש אז את מתכוונת לשים לב לענין.

תשימי לב יום אחרי יום, כמה ימים. אם יש שיפור גמור בנושא - מצוין.

אם לא - תפני למפקחת, תסבירי את הצדדים השונים ושזה פיקו"נ, ותבקשי התערבות מיידית.  תגידי לה גם שאת שקלת פניה לגורמי הבטיחות במשרד, אבל בגלל ההערכה לגננות חשבת שעדיף דרכה (זה רמז למפקחת שתזדרז גם היא).

פיקוח נפש - זה דבר שלא מתמהמהים איתו. כמה שאפשר- באופן שלאיפגע בצוות, לא ע"י הבטיחות הבסיסית.

בתור אחת שהייתה מטפלת במעון-אנונימי (4)

יש הורים שפשוט לא סוגרים את השער!

באמת יש הרבה עבודה, ולפעמים הילדים יוצאים לבד. כל 2 דקות הסתכלנו שכל מי שצריך להשאר נמצא.  אבל לפעמים יצא ילד לבד החוצה. פעם אחת אפילו ילד הגיע  הבייתה לבד.

אם גם ההורים ישימו לב ויסגרו את השער  זה לא יקרה..

זה גן,ד.

לא מעון.

אחת הסייעות יכולה לעמוד ליד השער.

מלבד שנכון שגם ההורים צריכים לסגור.

גם בגן זה לא פשוט, אבל חייבים למצוא פתרונות.גננת

אני עובדת בגן שאין בו אינטרקום והשער נסגר עם מנעןל ידני בלבד.

הסייעת לא תעמוד כל הזמן ליד השער, (כפי שכתב ד.) כי היא צריכה להיות בגן עם הילדים. (יש לנו 35 ילדים!) אבל בזמן שהשער פתוח, הילדים נמצאים בתוך הגן, ואחת מאתנו כל הזמן ליד הדלת.

בסופו של דבר הבטיחות של הילדים, באחריות הצוותגננת

כשקורה חלילה אסון, האנשים שעומדים לדין הם:

*הצוות שהיה בפועל בגן.

*גננת האם (גם אם לא הייתה בגן בגלל מחלה, או יום חופשי, או כי זה קרה בשעת הצהרון)

*מנהלת מדור גנים של הרשות המקומית.

*המפקחת של הגן

בבית המשפט, לא יקבלו את הטיעון:

"אימא של רוני לא סגרה את השער, ולכן רועי נדרס"

האחריות היא של הצוות!

איך לוקחים אחריות?

את זה כתבתי תחת הכותרת: 'בטיחות לפני הכל'.

למטפלת במעון -כלומר אתם לא מצליחים לשמור על ילדיםl666

מה זאת אומרת - ילד יצא החוצה לפעמים? אם זה בלתי אפשרי לשמור שילדים לא יברחו אז תגידו להורים ותתפטרו

הגננת היא גננת מצויינתאנונימי (פותח)

הגננת היא גננת הכי טובה שיכולתי לבקש,

עוד לפני שהספקתי לדבר איתה היום ולא בגלל המקרה הספציפי שלי

אלא בגלל שהיו כמה מקרים כאלה לאחרונה,

היא שלחה הודעה לכל ההורים ועיקרה בתמצות הוא שהשער סגור בזמן האיסוף

ואת הילדים מוציאים החוצה לשער. 

זהו.. אין לי מה לדאוג יותר, ב"ה העניין נפתר לטובה.

אז תחזקי את המומנטוםמאמע צאדיקה

שיהיה לה ברור שזה חשוב לך, שאת מעריכה שהיא טיפלה בנושא (ושיש לך עין פקוחה) 

גננת יקרה- תודה על ההודעה ששלחת אתמול לכל ההורים, הבטיחות של הילדים חשובה לנו ויישר כוח על העשיה שלך כדי לדאוג לזה

או ניסוח דומה... 

עדיף- ניסוח שייראה על ידי ההורים גם... 

עדיף לי כמה שפחות לעשות מיזה ענייןאנונימי (פותח)

יש הורים שלא ישמחו עם הנהלים החדשים,

ולא רוצה שיצא לי שם של היסטרית שבגללה קרו הנהלים החדשים,

שכן, זה ריבוי של מקרים והמקרה שלה הוא האחרון. זה לא קרה דווקא בגלל המקרה שלה. 

הודתי לה כבר.. היא באמת נכס הגננת הזאת. אוהב

שמחה בשבילכםמתעלה אליו

אז שלא ישמחו,למזלם הגננת כניראה דואגת לילדים שלהם יותר מאשר הם

+1מאמע צאדיקהאחרונה
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך