איך אפשר לקרוא לפעולה כל כך מופלאהאנונימי (פותח)
ומרגשת כמו הנקה בשמות גנאי כמו "מחלבה"?
בתור בת לאמא שהניקה את כל ילדיה, ושנלחמה בשיניים ובכאבים כדי להניק את הילדה שלי, תמהני.
זהו, הייתי חייבת לפרוק.
אם נשים היו נזהרות לעשות את זה יותר צנועמינימאוס2
עבר עריכה על ידי מינימאוס2 בתאריך ט"ז בחשון תשע"ה 13:25

זה יכל היה לעזור 

הלוואי. זה ממש לא מחייב.אלזה
שני הגדולים שלי ינקו די הרבה. תמיד הקפדתי להניק בצניעות גם ליד המשפחה אבל מישהי מאוד קרובה לי נהנתה תמיד להכריז עלי בקול ”יותר משהעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להניק”. בסופו של דבר היא זאת שהפכה את זה לוולגרי, בוטה, ולא צנוע. ומיוצר לציין שזו אמירה מזלזלת וקצת מעליבה. כי לה ”לא היה חלב” (לא היה לה כח להניק. בדקתי)
איך בדקת? סתם מסקרן אותי איך אפשרבדילמה

לדעת כזה דבר כשהיא אומרת שלא היה לה

דיברתי איתה על זה המון.אלזה
אני גם מכירה אותה כמו את גף ידי. כשאין לה כח למשהו, היא מאשימה את הנסיבות. זה לא איזו האשמה כללית, אני מדברת ספציפית על האשה הזאת מתוך היכרות קרובה.
אין מה לבדוקאין כמו אמא
זה כנראה די בטוח ב99 אחוז שלא היה לה כח להניק. יש מלא מלא נשים שמרגיעות את עצמם שזה רק עושה אותם ההנקה עצבניות ואין חלב וכו. וכו אני רואה את זה כחוסר רצון להתאמץ. אני האמת אפילו מאוד מקנאת בהם שהן מעיזות לקחת את האחריות ולא להניק. הלואי והיתי גם ככה אבל כל לידה הלב לא נותן לי לא להניק ואני ממשיכה בהנקות עד גיל שנה ויותר למרות הקושי בהתחלה כל פעם מחדש
הלוואי שההנקה הייתה דבר כל כך פשוט לכולן. הלוואי!בהתהוות

בינתיים, כל זמן שזה לא כך, הדברים שלך הן סכין בלב לכל אותן נשים שמתחו את קצה גבול היכולת שלהן עוד ועוד ולא הצליחו להגיע להנקה המיוחלת.

אנא, חשבי על כך. דברים שבין אדם לחברו...

רק חשוב לי להדגיש...אלזה

שאני מאוד מאוד מסכימה עם התהוות, אבל במקרה הספציםי הזה מדובר על משהו אחר. מאוד יכול להיות שהיתה משולבת שם חוסר מודעות. אני לא שופטת, אבל כשזה מגיע להנקה שלי אישית והזלזול בה, זה כבר פוגע. אני מכבדת אותך על בחירותייך בחיים, כבדי גם את את שלי. ויעיד כל מי שמכיר אותי שכמה שאני פנאטית הנקה, אני לא "טרוריסטית", ואני תמיד אעודד חברות ומכרות לעשות את מה שנותן להן יותר שקט נפשי, כי זה יותר חשוב אחרי לידה. 

סכין בלב זה להגיד למניקה שהיא מחלבהאין כמו אמא

או להעיר על חוסר צניעות בהנקה וכו

זה לא פחות נורא מלהגיד, שאין דבר כזה לא יכולה להניק ,אלא יש לא רוצה להניק.

וכל עוד שמשהיא תזלזל בהנקה שלי בגלל שהיא לא הניקה אז אני אתן לה את ההרגשה שהיא אמא נוראית.

לא הנקת? יפה לך! בשביל זה לתת לאמא מניקה הרגשה שזה דוחה, מחלבה, לא צנוע וכו...??? זה רק נובע מקנאה שהיא לא הצליחה, ככה אני רואה את זה, אז שתעבוד על מידת הקנאה

ואם הגעת למסקנה שזה נובע מקנאהאמאשוני

אז הטיפול בבעיה היא באמצעות השתלחות?

קצת רחמים לא יזיקו.

נכון שיש מקרים קיצוניים כמו שעדידי מתארת אבל ככלל, לאנשים קשה עם זה שאת מצליחה?

תנסי להבליג ולהכיל את הקושי שלהם גם אם זה מתבטא בהתנשאות מבויימת וב'ירידה' עלייך.

הרי את נמצאת בעמדה נפשית טובה יותר מהם בתור 'זאת שהצליחה'.

וגם אם מדובר על מקרה שלאמא לא היה מספיק כח להתמיד ולהתגבר בגלל שלל קשיים שלוו את ההנקה והיא מתוסכלת מזה, זה ממש לא יפה להעליב אותה על זה שלא עמדה בניסיון.

ואני אומרת את זה כאחת ששמעה הערות הזויות על ימין ועל שמאל. יש לאמירות האלה פוטניצאל להחליש, אבל כשאני יודעת מה עומד מאחורי האמירות האלו כל מה שנותר לי זה לרחם. לא לכעוס ולא לקחת ללב.

דווקא במקרה הספציפי הזה, היא לא מתנהגת כך מקנאה.אלזה
היא פשוט חושבת שהנקה זה גועל ובזבוז זמן. זה גם מעלה בה קונוטציות מיניות לדאבוני הרב.
אדידי זה מה שאומרים גם ליאין כמו אמא

את לא מבינה בעבודה איך כולם עושות לי. איכסססססססססס

וכל איזה שבוע מחדש. מה את עדין מניקה??? די תפסיקי . כן כן. ככה

מה הוא כבר גדול. ואומרות אצלי גדלו מצוין עם מטרנה. לא לדבר שאני עוד צריכה לשאוב פעם ביום איך זה מתקבל .

או שגם נכנסים לי לחיים, ואמרים, טוב את מניקה כי זה מונע לך מחזור ואין לך כח ללכת למקוה, הם גם מחליטות שזה לא בשביל הילד ההנקה, זה רק כדי שאני לא אתאמץ כל חודש ללכת למקוה. זה רק מאגואיסטיות לעצמי בכלל אין קשר לטובת הילד עובדה שילדים עם מטרנה גדלים מצוין

אין מה לומר, לחברה יש השפעה עצומה על הנושא.שירה..!
חבל שזה השדר שאת מקבלת מסביבתך. אין ספק שזה מחליש!
מה נסגר עם הצוות שלך ירושלמית טרייה
אולי תתני להם לקרוא כמה מאמרים בנושא?או שמי שמעיר כאלה הערות תת רמה לא מסוגל לקרוא מאמרים..

נשמע מאד מאד לא נעים! ופרימיטיבי מצידן!
הם תת רמה זה ברור. לא מתכונת להתנצל בפניהםאין כמו אמא

זה לא כולם. אבל זאת שהכי קרובה אלי בעבודה בעיקר הכי נוראית

יש עוד עם ביקורת אבל פחות עוצמתיות

יוו את זה עוד לא שמעתיאנונימי (פותח)
איזה תגובות נוראיות..
אצלי רק מחלבות וכו' ומרוב שלא מאמינים בזה גם דחפו לילדה מטרנה כשלא ידעתי….
לילד שלי פעם דחפו מטרנהאין כמו אמא

אבל לא ידעו שהוא רגיש לחלב  וזה היה מטרנה חלבית!

הילד הוטס למיון עם סטורציה 80 למי שמבין שזה ממש סכנת חיים

אנחנו באותו צוות?אמא לכמה...
כמה טיפשות...פרח-בראחרונה
את בני הבכור הנקתי עד גיל שנתיים + התגובות של אנשים הדהימו אותי בחוסר ההבנה הבסיסי ( ״אין לזה ערך , הוא יהיה מפונק , זה מגעיל , את מניקה עד עכשיו?! ״ועוד ממיטב הפנינים הישר מהישראלי המצוי) כמובן לא נשארתי חייבת והייתי נכנסת לעימותים על בסיס יומי.... אם היו מפרסמים הנקה כמו שמפרסמים מטרנות היו היום הרבה יותר ילדים יונקים
דיי כבר לשפוט לחומרה את מי שלא מניקהאנונימי (6)

את לא יודעת את ההיסטוריה הרפואית שלה.

אתן , פותחת השירשור ו"אין כמו אמא" יודעות את ההיסטוריה הרפואית שלה לפני שאתן שופטות אותה

כעצלנית וחסרת רצון להניק?

אני קיבלתי מלא פרצופים על זה שלא הנקתי.

יש לי בעיה רפואית שקוראים לה תסמונת טורט, 

בגלל זה אני לוקחת כדורים שיגרמו לתסמינים לא להיות מורגשים כמעט(טיקים מוטורים וקוליים כדוגמת מיצמוצים חזקים בעיניים, הרמה של השפתיים העליונות שבגללן כל היסודי קראו לי "פרצוף דונלד-דאק", כיחכוחים חזקים בגרון, ועוד כל מיני. צמרמורות חזקות, ועוד דברים שהם לא טיקים) , ולי יש מזל, יש כאלה שהתרופות לא משפיעות עליהם, עלי לא יודעים ולא שמים לב אם אני לא מספרת. 

הכדורים שאני לוקחת הם מותרים בהנקה מבחינת המכון הטרטולוגי, אבל הם עוברים בחלב, ויש עליהם השפעה על התינוק, תינוק שהפסיק לינוק , וby the way לקבל את החומרים האלה, ירגיש לא טוב כשההנקה תפסיק. ככה שאפשר להניק, אבל יש לזה חיסרון גדול, שאין אותו לתינוקות לאימהות בריאות. 

בנוסף, הכדורים האלה מאוד מעייפים ומשבשים את השינה, אני צריכה לישון 9 שעות ביממה בשביל לא לפתח חוסר בשעות שינה שיגרום לי להיות מותשת פי כמה וכמה מהאם הממוצעת שלא ישנה בלילה, ברמת הקריסה וחוסר תפקוד כולל. 

אחרי שילדתי וחזרתי אחרי שבועיים מאמא שלי, אמא שלי באה כל לילה לישון אצלי חוץ מבשבת, שאז בעלי קם, ולתת בלילה בקבוק לתינוקת עד שהיא ישנה 6 שעות רצוף שזה היה ב"ה כבר בגיל חודשיים, ואז כבר יכולתי להסתדר. 

אני צריכה ללדת עוד 4 חודשים, ואמא שלי הודיעה שהיא תבוא גם אחרי הלידה הזו או שתשלם לי על עזרה. 

אם הייתי מניקה, הייתי הופכת להיות זומבי שלא יכולה לתפקד בכלל בימים ברמה של קריסה. 

לנודניקיות ששאלו אותי "למה את לא מניקה", עניתי פשוט "אין לי חלב" כי אף שכנה/בת דודה / חמותי/ גיסתי/דודה של אבא שלי / סבתא של בעלי עם פולחן ההנקה שלה, חברה רווקה וסתומה בת 20 של גיסתי שאמרה לי "אין כמו חלב של אמא , סימילאק זה תעשייתי ולא בריא" או וואטאבר, לא צריכה לדעת את התיק הרפואי שלי ואילו בעיות רפואיות יש לי ועם מה אני מתמודדת מגיל 7. 

אז לפני שאתן מחליטות ושופטות אותה , שהיא עצלנית, תחשבו עוד פעם, אולי יש דברים שאתם לא יודעות.

דיי כבר לשפוט לחומרה את מי שכן מניקהאין כמו אמא

שימי לב באיזו חברה את חיה ובאיזו חברה את משתלחת...אמאשוני

הרשי לנחש שהצוות שלך בעבודה זה לא בדיוק קהל היעד של הפורום?

בא לך לפרוק את מה שאת עוברת מולם? סבבה. אבל אל תפני את החיצים לקוראות הפורום שלא מניקות...

שימי לב שפה רוב (אם לא כל) הנשים מניקות, או מנסות להניק או עצובות מכך שאין באפשרותן להניק.

לא נתקלתי בכותבות פה שקוראות/ חושבות על מניקות שהן מחלבה או פרה או שמי שמניקה עושה זאת רק כדי להימנע ממקווה או כל אמירה מטומטמת שאת שומעת בעבודה...

את קראת את כל ההודעה או רק את הכותרת?אנונימי (6)

קראת את מה שכתבתי ?

או רק את הכותרת?

ואני לא שופטת לחומרה את מי שכן מניקה,

אני מעריכה אותה ממש. 

ברור שקראתי ואני גם מכירה מקרוב את תסמונט טורטאין כמו אמא

כל השירשור נפתח בגלל אחת שסיפרה שמזלזלים בה בהנקה.

קוראים לה מחלבה וכו.

לאיפה הגענו? אישה עושה השתדלות ענקית ולא פשוטה להניק וזה בעצם הדרך הראשונה, מטרנה זה רק תחליף. אז איך הגענו למצב שמזלזלים במקור?

זה כמו ששניצל שעשוי מבשר מקורי, בא שניצל פרווה  וזה תחליף. אז יבואו ויזלזלו בשניצל בשרי ויגידו מה הבעיה בשניצל סויה? הילדים שלי גדלים מצוין עם שניצל סויה. אבל זה תחליף!

גם בלי תסמונת בעלת שםאמאשוני

כל אחת והכוח שלה והמטען הכולל שאיתו היא מתמודדת.

הנקה תלויה בכ"כ הרבה גורמים.

זה בערך כמו להגיד למישהו שמרוויח 5000 לחודש שהוא עצלן ולא עובד מספיק.

כאילו, מה הקשר???

יש כאלו שקורעים את עצמם להרוויח ככה ויש כאלו שניחנו בתכונות ומתנות מאת ה' שמזכים אותם לעבוד בעבודות בעלות הכנסה של 15,000 גם בלי להיקרע.

ככה גם בהנקה, צריך גם השתדלות אבל גם הרבה מאוד סיעתא דשמיא!

וגם ענווה וגדולה לדעת מתי להגיד: עד כאן. זוהי אינה עצלות. זו גדולה וגבורה לקבל החלטה לא קלה אך מושכלת שבמכלול השיקולים לא נכון עוד להמשיך להתעקש על ההנקה.

הפותחת-אנונימי (פותח)
לא שפטתי לחומרה למה לא מניקים, פשוט אחרי שהיה לי ממש קשה עם ההנקה וסבלתי מכאבים נוראיים והייתי חייבת להילחם על זה ולהצדיק שזה עובד בפני הסביבה, ולהתמודד עם אנשים יקרים לי כי הסיתו אותם שזה לא מספיק והיא לא עולה במשקל, ולהתמודד עם זה שנתנו לה מטרנה מאחורי הגב שלי ואחכ גם אומרים לי שזה מחלבה - היה לי קשה, הייתי צריכה לפרוק. לא שפטתי לחומרה כאן אף אחד, ואני מודעת לזה שלכל אחת יש את הסיפור שלה ושיש כאלה שמאוד מאוד רוצות ולא יכולות, ולכן גם כתבתי מאוד בזהירות.
כל הכבוד לך שאת דואגת לעצמך ולתינוקחילזון 123

ולוקחת החלטות מושכלות ודואגת מראש לעזרה וכו'.

ברור שב"ה שיש לך את הפיתרון התרופתי המתאים לך וגם ב"ה שיש תמ"ל שאפשר להשתמש בו במקרים כאלו.

תודה ששיתפת והזכרת ליג'נדס
שלא לדון אדם לכף חובה שעד שאגיע למקומו.
אני אישית עוד לא אמא, אבל בהחלט עברו לי מחשבות בראש שהנקה הכי טוב וכמה צריך להתאמץ... (אם כי אני לא סגורה מה אעשה בע"ה... תלוי בנסיבות...)
וואו, מדהים לקרוא!הפתעה!
תודה ששיתפת. ממש מסירות נפש בשבילך להביא ילדים. ואיזה אמא מדהימה ותומכת יש לך!
חוסר רצון להתאמץ???בדילמה

את יודעת כמה בכיתי על זה שאני לא מניקה, וכמה הנקודה הזאת רגישה אצלי?

(אמנם לא דיברת עלי אבל אני כלולה בתוך מי שכתבת עליה)

וכמה הייתי מוכנה להתאמץ

וכמה באמת התאמצתי בלידה הקודמת??

אולי זה חוסר ידע או חוסר אמון בהצלחת המאמץ או חוסר ביטחון בעצמן ובגוף שלהן אבל זה ממש לא חוסר רצון להתאמץ

ואם את אומרת שהלוואי שהיית ככה אז אני אומרת שהלוואי שהייתי כמוך...

יש פה בעיה, זה משורשר לאין כמו אמא (אין מה לבדוק)בדילמה
שרשרת מצויין.תעמדי על הנקודה האדומה עם העכבר ותראיחילזון 123
אז למה אצלי זה נמצא אחרי ההודעה של "הפתעה"? מוזר..בדילמה
גם אצלי. אבל זה נמצא "צעד ימינה" לעומת ההודעה שלהחילזון 123

סימן שלא ענית לה אלא למי שהיתה באותה דרגה כמוך.

תראי כאן-

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t351116#6289890

אהה, הבנתי, תודה!בדילמה
מי קורא לזה ככה???+mp8
נשים. אמהות לילדיםאנונימי (פותח)
ותגובתי לך:אלזה
מתוך חקירה מעמיקה של הנושא, להרבה נשים יש קונוטציות לא בריאות כשזה מגיע להנקה. זה מזכיר להן פרות, ןהן לא מצליחות להזדהות עם הצד הטבעי הזה שלהן. לפעמים כשמחדדים כמה הטבע הוא הבריא והנכון, הן מצליחות לצאת מההסתכלות הזאת.
אמא שלי לא היתה שואבת, כי זה הזכיר לה פרות..שירה..!
אבל כן הניקה..
ב"ה לא השפיע עלי, ואני הנקתי ושאבתי המון.
מתעלמת מאנשים שקוראים לזה כך!navab
פשוט בכל פעם אני פחות מבינהאנונימי (פותח)

את היחס המזלזל הזה להנקה... כאילו שזה משהו לא אסתטי ולא כל כך מתאים לאופנה....

אני נהנת לקרוא ככה לעצמי!!! וב"ה יש שפע חלבאנונימי (3)

אז כשאני שואבת כל כך הרבה מותר לי לקרוא לעצמי מחלבה!!!!

זה משמח אותי שיש לי שפע כמו של פרה!!!

חחח אחרי ששאבתי פעם אמא שלי אמרה לי בחיבה:אנונימי (4)

וואי, פרה חולבת

לא הבנתי כ"כ למה זה ביטוי גנאי בעינייךחילזון 123

לדעתי זה סתם ביטוי כזה עם "קריצה" שמשתמשים בו.

עניין של סיגנון אולי...

אותו הביטוי יכול להאמר באופן שלילי ויכול להאמר באופן חיובי. תלוי בבן אדם שמשתמש בו.

יכול להיות שבגלל שלא הייתי שם עדייןאנונימית בכיף
אבל כל נושא ההנקה ובמיוחד שאיבה מעורר בי רתיעה בגלל הקונוטציה הזאת...
זה יעצבן אם אני אגיד שזה מרגיש לי כמו פרהאנונימי (5)
בלי לזלזל ועם הרבה הרבה כבוד למניקות
אני מרגישה כמו פרה במכונת שאיבה וזו ההרגשה שלי. לא מנסה להתריס רק לספר שיש כאלה שבאמת מרגישות ככה
היית פעם פרה? רננה*

איך את יודעת איך היא מרגישה?...פטיש

גם אני לא סובלת את הכינוי הזה, הוא ד----ו----ח----ה בעיני.

ומאד מאד מזלזל...

כשאומרים את המילה הזו עולה לי קונוטציה של שפחה, פרימיטיבית, טפשות, גסות.

לא יפה בעיני.

הנקה היא דבר נעלה ומכובד,

ושונה אצל בני האדם מהחיות בזה שמקום ההנקה הוא במקום גבוה יפה ומכובד, ליד הלב,

בזמן שאצל החיות זה למטה, באזורים נחותים ולא נעימים במיוחד...

בדיוק זה למה שהאשה היא לא פרה ולא דומה לזה, ואת המחלבה תשמרו לתעשיית תנובה.

אניAsNaT

מייחסת לתיאור הזה חוסר חשיבות בעני הנקה זה דבר מופלא ובריא וזה העיקר לא מענין אותי מה דעתם של אחרים בעיני זה חיבור מדהים בן אם לילדיה

פעם באמת חשבתיי שהנקהאין כמו אמא
זה דבר פרימיטיבי וזה רק חרדיות. היום אני רואה להפך ולהפך המון נשים גם חילוניות בעלות תואר ראשון ושני עובדות בעבודות מאוד מאוד מכובדות שמניקות היום. להפך ככל שאישה יותר משכילה היא מבינה את הערך של הנקה ומבינה את המאמץ שצריך לעשות בשביל זה. זה בכלל לא מה שחשבתי פעם שרק בנות עמך הפשוטות מניקות להפך הם לפעמים ממש לא. ההנקה לפעמים באה ממקום מאוד בוגר דוקא
לגבי מעמד חברתי והנקהבהתהוות

סקר מב"ת להנקה של משרד הבריאות מצא שני נתונים מעניינים אצל יהודיות בארץ:

א- ככל שרמת הדתיות עולה, כך אחוזי הנשים שמתחילות בהנקה אחרי הלידה עולים.

ב- ככל שרמת ההשכלה עולה כך משך ההנקה הממוצע עולה.

וכשאני שומעת את הביטוי הזה עולה לי קונוטציה של שפעחילזון 123

וברכה של ה'

מבחינתי - מה, רק פרה? ורק הנקה?בהתהוות

למה דווקא פרה? מבחינתי חופשי שההנקה תזכיר גם קופים, חתולים, אריות, נמרים, ג'ירפות, לוויתנים - את כל מחלקת היונקים. אין בעיה.

ולמה דווקא הנקה? מבחינתי חופשי שיהיו עוד המון תפקודים של הגוף שיזכירו לנו שהקב"ה בחכמתו העליונה בחר לברוא אותנו עם מנגנונים ביולוגיים דומים לאלה של בעלי חיים: אכילה, שתייה, הזעה, התעטשות, פיהוקים, הולדה... מה, זה משפיל?

תודה לה' על הבסיס הגופני העשיר והמורכב כל כך שברא לנו בחסדיו. תודה לה' על הנשמה שנתן בנו, חלק א-לוה ממעל, שאמורה למלוך על כל אלו

התקוממתירננה*

את רואה את עצמך משהו שווה ערך ליונקים באופן כללי?..

אמאלה.

מותר האדם מן הבהמה, שמעת על זה?.. זה פשוט משפיל להשוות בין אכילה של בן אדם לאכילה של בהמה!

איך אמא אמרה לנו? תלעסי בנימוס, אל תאכלי כמו חיה
כן, זה משפיל מאד.

ואנשים משתמשים בפרה ולא בקוף,

א' - כי חלב פרה זה הכי נפוץ,

ב' - כי אין מחלבת קופים עד כמה שידוע לי... בטח לא מחלבת נמרים מחלבה זה מתקשר בראש אוטומטית לפרה.

וחוץ מהכל,

פרה היא גם שם נרדף לכינויי הגנאי 'שמנה'/ 'מכוערת'/ 'דבה', ולהגיד לאשה יהודיה מתוקה ויפה שמאכילה את התינוק שלה, כמו שאמרתי - ממקום יפה כל כך - ליד הלב, מקום גבוה ומכובד - 'מחלבה', 'פרה',

כן, זה משפיל! זה מגעיל! (זה חרוזים!

זה מקטין! לא מכבד!

זה הופך אותך לאיזו... בהמה אינסטנטקטיבית שפועלת מתוך דחף הישרדות פרימיטיבי ולא מתוך בחירה שכלית ואינטלקטואלית.

זה בדיוק מה שבהתהוות התכוונה:מתואמת

שזה מגוחך להשוות דווקא לפרה, כשאפשר להשוות גם לבעלי חיים יונקים אחרים.

וכמובן - שבעצם אין מה להשוות, כי אצל בני האדם כל פעולות החיים הרגילות נעלות יותר, אף-על-פי שהן נראות מבחינה חיצונית אותו דבר. ובהחלט - "מותר האדם מן הבהמה"! (למרות שהמשך הפסוק סותר את מה שמקובל לחשוב - "...אַיִן")...

שווה ערך? לא. הפאנץ'-ליין היה בשורה האחרונה.בהתהוות

הבסיס הוא כמו אצל חיות. הבסיס.

זה לא סוד שהקב"ה ברא אותנו עם פן מסוים שהוא בשר ודם, ובפן הזה מושלים מנגנונים שקרובים מאוד למנגנונים הפועלים בעולם החי.

וזה לא סוד שהקב"ה הרכיב על גביו נשמה עליונה, שחוצבה מכיסא הכבוד.

כך בחרה חכמתו העליונה - אז זה רע? היה עדיף שהיה בורא אותנו רק נשמה?

הבסיס הזה, אפילו כשלא מסתכלים בכלל על בני אדם אלא רק על עולם החי, הוא בעיניי יפהפה ומפעים ומרגש, ומכל כיוון שמסתכלים עליו ניכרים חסדי ה' וחכמתו. מנגנוני הגוף הם פלא!

וכשיודעים להעריך את הבסיס, אפשר להתחיל לטפס הלאה ולהודות לה' על הקומה שמעליו.

בבוקר אני מברכת "אשר יצר" לפני "א-לוהי נשמה".

אני חושבת שהבסיס שלנו מתחיל הרבה יותר גבוהרננה*

אפילו חיצונית זה לא מתחיל אותו דבר, כמו שכתבתי.

חי ומדבר זה שתי עולמות, הבסיס של המדבר מתחיל איפה שהמקום הכי גבוה של החי נגמר,

זה ממש לא אותו דבר ולא ראוי להשוואה בשום צורה.

זו דעתי.

מכבדת את דעתךבהתהוות

אבל תגידי, כשאת מסתכלת על עולם החי עולות בך רק אסוציאציות של דבר מאוס?

או שיש גם איזה צד של מה גדלו מעשיך ה'?

(את לא חייבת לענות)

צד גדול של מה רבו מעשיך ה'רננה*

אבל ממש לא קונוטציות אנושיות, חיה זו חיה, אשה זו אשה,

אין שום בסיס להשוואה בין השתיים.

אני רוצה לראות את הגבר שאשתו תאמר עליו 'גן חיות' ו'גורילה',

כי ביננו זה ממש דומה, ותראו איך שהם מתגרדים אותו דבר - וזה ממש מה רבו מעשיך ה',

נראה אותו מגיב. רמקול

הזכרת לי קטעבהתהוות

את מכירה את הרפלקס הזה (מורו?) של תינוקות ממש קטנים, שכשהם שומעים רעש פתאומי הם קומצים את הידיים?

פעם כשהבכור שלנו היה בן שבוע בערך הוא נמנם בשכיבה על החזה של בעלי, ואני פתחתי דלת, והתינוק מיד הגיב ככה ותפס בשערות החזה של בעלי. בעלי סיפר לי על זה בהתרגשות, שאז הוא הבין מאיפה מגיע הרפלקס הזה...

בקיצור, בעיניי יש בסיס להשוואה, ויש קומות שמעל הבסיס הזה. אבל כאמור מבינה ומכבדת את עמדתך

לא הבנתי את ההקשר...רננה*

רפלקס מורו נקרא ע"ש ד"ר מורו שעלה עליו, מה הקשר לחיות?..

בכל אופן הדיון הולך ונעשה עקר
נשארנו חברות, ודעותינו שונות

...בהתהוות

נזכרתי בכך כי אמרת שאף גבר לא יסכים שישוו אותו לגורילה. זה מיד העלה לי זיכרון של הפעם שבה בעלי שם לב למשמעות הרפלקס, שיש בו תועלת רק כשהתינוק על אבא ולא על אמא, כי רק לגברים יש שיער גוף = זכר לפרווה של חיות, שהרפלקס הזה נועד שייאחזו בה בעת סכנה.

מממ...רננה*

רפלקס מורו לא נועד כדי שיתפסו בשערות החזה של אבא (שלא תמיד קיימות, אגב)

אולי אצל החיות נאחזים בפרווה, שהשיער שלנו הוא ודאי לא 'זכר' לפרווה ההיא,

הרפלקס האנושי הוא לא האחזות במישהו בכלל.

...בהתהוות

ידוע לך על חוקר בתחום שמצביע על סיבה מקורית אחרת לרפלקס הזה? כל הדעות שאני מכירה מדברות על היצמדות לדמות מטפלת בעת סכנה, אבל אם את מכירה גישה אחרת במחקר אשמח ללמוד ולהחכים.

בכל מקרה בין אם הגישה נכונה או שגויה, אין לכך חשיבות למה שרציתי להגיד - רק רציתי להדגים שגם אצל הגברים, כמו אצל הנשים, יש גישות שונות. לא כולם רואים בהשוואה לחיות עלבון. גם אם בעלי היה טועה, המסר הוא שמבחינתו זו הייתה תגלית יפה ומרגשת, לא משפילה ומקטינה.

סליחה, טעיתי בהגדרתירננה*

הרפלקס בא להצמד לדמות המטפלת, אבל לאו דווקא לפרווהההההההההה שלו
בכל אופן, תכייפו עם הגורילות והפרות.מוציא לשון

ואיש בגן חיותו יחיה!

בהתהוות יקרה, אני מאלה שמפריע להםאיזו נחמה

ההשוואה גם אם רק חלקית לבע"ח.

ניסיתי לחשוב למה, והנה ההסבר שלי לעניין:

כשהתחילו להשוות (או בעיקר כשזה הפך למשהו גורף) בני אדם לבע"ח זה היה עם המצאה של התאוריה הדרוויניסטית. מכיוון שהבסיס נובע מכפירה מוחלטת, ברור שבבסיס יש רתיעה טבעית למי שמאמין מהשוואה כזאת.

וזה גם מעורר שאלות. אם מסתכלים לעומק כאנשים מאמינים, אנחנו יודעים שלמעשה הרי הקב"ה ידע כי תינוק אנושי יולד לאמא אנושית עם בחירה ודעת.

אמא שבגלל הדעה שלה תרצה לטפח את התינוק, לא רק ולא בעיקר בגלל האינסטינקטים שלה. 

אז עולה שאלה גדולה? למה הקב"ה צייד את התינוקים האנושיים ברפלקסים בדומה לחיות? הרי הם לכאורה מיותרים.

בני אדם בעלי בינה יודעים שתינוק שייפול יפצע, ולכן הם ידאגו שזה לא יקרה... ובאמת התינוק האנושי פגיע כ"כ בהשוואה לגורי בע"ח..

נכון הקב"ה רצה שיהיה קל ונעים יותר, לכן דאג שתינוק יהיה נוגע ללב במראהו.. וכמובן צייד אותו באפשרות לאכול ולחיות.. אבל למה נועדו הרפלקסים הללו, הקב"ה לא 'המשיך בכח האנרציה' לעשות את האדם דומה לחיות... ושוב, התינוק לא זקוק ל'רפלקס מורו' אז לשם מה?

ואני חושבת שאולי כל זה בא להטעות את אלו הרוצים לטעות, ולתת לנו את האפרות לבחור באמונה, או....

תודה על השיתוף. מבינה מאוד את נקודת מבטךבהתהוות
עבר עריכה על ידי בהתהוות בתאריך י"ט בחשון תשע"ה 05:51

נראה לי שבכל זאת אעצור כאן, כי לא מתאים לי (ואני לא יודעת אם בכלל מתאים לפורום, ולשרשור שפתחה האנונימית) להיכנס עכשיו לדיון סוער בנושא האבולוציה. אף שמן הסתם יכול להיות מחכים ומעניין - לא מתאים לי כרגע, לא מתאים לי כאן (מוכנה באישי).

אז אני רק רוצה לחשוף את הקלפים שלי ולהגיד במפורש שבעיניי אין שום סיבה אמונית לא לקבל את מסקנות האבולוציה. עצם מושג האבולוציה הוא לא כפירה בעיניי כלל וכלל. הנה, אמרתי את זה אז כיוון שנקודת הפתיחה שלנו שונה - גם המסקנות שונות.

כואב לי הלב לשמוע את זהרננה*

בכל מקרה - אולי סבא שלך היה שימפנזה, סבא שלי - לא! ננה-בננה

חחחחחחח. רננה הצחקת אותיאין כמו אמא
הרב קוק ועוד רבנים גדולים אחריםהפתעה!
דווקא חושבים כמו בהתהוות. בניגוד לכנסייה שמאוד הזדעזעה מתאוריית האבולוציה, הרבנים ראו בתאוריה זו התקדמות ענקית והודאה בכך שהעולם הוא יצירה ותהליך שמתקדם.

(נורא צרם לי הניסוח שלך והייתי חייבת להגיב למרות שהדיון הזה ממש לא קשור לשרשור הנוכחי)
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

לא מכירהאחת כמוני
אבל איזה כיף לכן!! הלוואי שתמצאו!!
אולי ערב שירה עברית?שמעונה
אם הצעירות בעניין
פחות 🙈 אבל תודה ❤️רבותבנות
אולי אם יש דבר כזה של דוסות? איפה שומעים על זה??רבותבנות
אני בדיוק רציתי להירשם לסטנדאפ שלממשיכה לחלום

משהי בשם הניה שוחט, היא ממש מצחיקה ויש לה הופעות בכל הארץ, היא חרדית לא דתית לאומית

או מישהי כמו חנה כהן אלורו

חנה!!! זה רעיון!!! תודה!!!! איך לא חשבתי על זה ❤️רבותבנות
אבל אין כלכך הופעות פתוחות... באסה 😅רבותבנות
הצגה נשמע לי הגיוניכל היופי
משהו שיש עליו המלצות, אולי משהו קלאסי שאת יכולה לקרוא מראש את העלילה ולראות שזה מתאים
כן זה הכיוון. איפה מוצאים אבל דברים כאלה?רבותבנות
רויטל ויטלזוןאמאשוני

לא דוס, אבל דתי. לא הייתי בהופעה.

אמא שלי בחיים לא תלך 😅 אבל תודה!רבותבנות
תחפשי הצגות בהיכל התרבות באיזור שלכםשקדי מרק

ותראי אם יש משהו מתאים

יש הצגה על החיים של נעמי שמר עם שירים שלה, אולי יתאים לכם

לגבי חנה כהן אלורו, יש לה הופעות בכל מיני מקומות משמעונה
ישובים, אולי שווה לשאול אותה איפה היא בקרוב, ולראות אם קרוב
ביישובים זה סגור לתושבות... מצאתי לוז שלה לקיץרבותבנות

והרוב סגור ליישובים / אולפנות וכו'

אז רק ישבתי וריירתי 😅

רעיון! תודה!רבותבנותאחרונה
יש הצגה חדשה של תיאטרון לחישהשמה לב
לא ראיתי עדיין את ההצגה הזו אבל ראיתי הצגות אחרות שלהן והן ממש טובות!
אחפש, תודה!רבותבנות
פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבת
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
וואי איזה כוכב D-:רקלתשוהנ
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

איזה הורסתוהה לעצמי
אני מדמיינת את הסיטואציה😅
מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
בן ה4 קם ביום שלישי - מה?? הולכים לגן???רבותבנות

היה בטוח שהתחיל החופש

אמרנו לו שכן

הוא: מה? לא! (בטון של מורה שאומרת 'אין על מה לדבר') 😂

כולם מתוקים - לאכול אותםפילה
טרי מהבוקר 😉אולי בקרובאחרונה

אני מעירה אותה ואז היא שואלת: אמא איזה יום היום? אמרתי לה חמישי אז היא: למה?

מה זאת אומרת למה 🤣 אמרתי לה כי אתמול היה יום רביעי 😅 חמודה, בת 3 וחצי.. גם לי יהיה סלט ממרח הימים השבוע 🫣

בנות שלוקחות בונגסטההרמה

ניסיתי היום להיות בלי היה לא פשוט.. מה שהכי הפריע לי זה שבלילה ישנתי מזעזע שינה קלה ולא טובה

קרה למישהי?

למה בלי?הבוקר יעלה
אם עוזר לך תקחי
תכף שבוע 15,הרמה

במהלך היום עייפה

וגם נראה לי כדאי להפסיק מתישהו לא?

לא מפסיקים בונג'סטה בבת אחתראשונית
צריך הדרגתיות. אני לקחתי אחד ביום אז עשיתי יום כן יום לא כמה ימים ואז הפסקתי.

להפסיק בבת אחת זה לטלטל את הגוף.

וחוץ מזה אין כללים של מתי להפסיק, הרבה מפסיקות בחודש חמישי אבל אני הייתי צריכה גם בחודש שישי ויש כאלה שלוקחות עד הלידה

אבל זה פגע לך בשינה?הרמה
לגבי העייפות, זה באמת אחד התסמיניםראשונית

השאלה מה עדיף, בחילות או עייפות, כל אחת והשיקולים שלה.

אני לא מצליחה לישון טוב בלי הכדור זו הבעיההרמה
אני לקחתי עד הלידהסטודנטית אלופה
אני הפסקתי ב18הבוקר יעלה

הדרגתי

אחרי שהייתי בטוחה שאני כבר יותר טוב

ועדיין היה צריך להתרגל..

זה הריון ראשון שלך? 

לא, חמישי😄 אבל כל הריון אחר לגמריהרמה
היו לך היום הקאות או רק ערנות?עדיין טרייה
אצלי כשניסיתי להפסיק התחילו הקאות בלתי פוסקות. בסוף מה שעבד זה הפסקה ממש הדרגתית (כל פעם דחיתי בכמה שעות את הכדור הבא).
עייפה ועם בחילותהרמהאחרונה
במהלך היום עייפות הבעיה זה בלילה שקשה לי להרדם כשאין את הכדור 
שאלת סקר: אפליקציית טהרה!אנונימית בהו"ל

אפליקציה שאת מכניסה מחזורים

היא מחשבת ימי פרישה, מזכירה לעשות הפסק ובדיקות

מזכירה יום טבילה

לוח טהרה בעצם

האם יש לך אפליקציה שכזו במכשיר?

האם תרצי להשתמש?

היית עושה מנוי ומשלמת חודשית לכזו אפליקציה?

תודה!

(מנהלות אם צריך אסביר לכם מהניק שלי למה זה אנונימי חח)

לא משלמתאמאשוני

לפני עשור פלוס, אכן שילמתי.

הדיסק עלה 30 שקל אם אני לא טועה, וזה לכל הזמן, לא מנוי חודשי.

התזכורות היו בעצם דרך מיילים מתוזמנים. (לא זוכרת אם התוכנה יצרה אותם או בעלי, בכל אופן זה היה שניה וחצי להכניס לגוגל קלנדר)

כיום שאפשר ליצור בקלוד דבר כזה (כולל התזכורות) לא הייתי משלמת.

אם בא לך לעשות לזיכוי הרבים, אחלה.

אם זה בשביל הכנסה כלכלית לדעתי על תבני על זה לטווח ארוך.

יש לי חינמיתואני שר

מתזכרת אותי בעיקר על ימי פרישה

כי את השאר אני זוכרת מרוב שזה מעיק עלי...

לא רואה סיבה לשלם כשיש חינמי.

איך קוראים לחינמית? אשמח לנסות כזה דבראביגיל ##
תודה! אני אבדוקאביגיל ##
אני משתמשת בשבע לבתוהה לעצמי
אין לי צורךהשם שלי

בעלי מחשב את הימים.

אני זוכרת.

לא מרגישה צורך במשהו נוסף.

נקודות שעולות לי שכדאי לקחת בחשבון:

* אנחנו מחשבים את ימי הפרישה בצורה אחרת מהמקובל. אז אם יש אפשרות לבחור שיטות שונות לחישוב.

* לא הייתי רוצה שהילדים שלי יראו תזכורות בטלפון ויתחילו לשאול שאלות. אז לחשוב איך אפשר לתזכר בצורה שתישאר דיסקרטית.

אפשר לבחור אם לקבל תזכורות או לאפרח חדש
בחלק מהאפליקציות יש אפשרות לבחור את שיטת הפסיקהתהילה 4אחרונה

למשל השיטה הייחודית של חב"ד.

עונת אור זרוע למי שנוהג וכו'

יש את mikvah4U שזה אתר חינמיפרח חדש

אני רושמת שם

אני לא מצאתי חינמית לאייפון אז משלמת חחחמדמדה

זה נוח לי שלא צריכה לזכור פרישות

מקבלת תזכורות למייל אז זה דיסקרטי

ושלום

(משו כמו 20 לחודש, 18 אולי)

אין ליהשקט הזה
עד כה כשמנעתי- זו הייתה מניעה הורמונלית וכשאני לא מונעת- ומקבלת כל חודש אז אני בציפייה לא להזדקק לאפליקציה כזו ליותר מידי זמן ומעדיפה כבר לחשב לבד...

האם מחשבת לבדשלומית.

ומסתדרת סבבה

לא רואה צורך באפליקציה 

יש ליראשונית
עם מנוי- תשלום סמלי פעם בשנה (25 דולר נראה לי)
נישה ברחםעדי98

היי

אנחנו מעל שנתיים וחצי מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה , הייתה לי הפלה אחת ,עברתי הזרעות וניסיון החזרה 1.

עם הבן שלי בן 4.5 נכנסתי באופן טבעי וילדתי בקיסרי חירום . התייעצנו עם ארגון שמייעץ בנושא והוא הפנה אותי להיסטרוסקופיה שם מצאו לי נישה גדולה ברחם וצריכים לבצע לי היסטרוסקופיה ניתוחית לתקן אותה . מבחינת המחלקה שאני מטופלת אצלה הם אומרים שבכלל אין מה לטפל בנישה וזה לא הגורם לחוסר פריון ולנסות עוד החזרות , וגם שזה לא מהווה סיכון להריון נוסף.

בנוסף הפנו את בעלי לדופלר ושם גילו לו וריקצולה בדרגה 2 למרות שבדיקות הזרע תקינות . חשוב לציין שמתוך 18 ביציית נוצרו 3 עוברים שכולם דרך icsi . וגם פה הארגון המליץ לנו לבצע צנתור . וכמובן הביח אומר שאין שום בעיה והכל תקין.

אם יש פה נשים שהיו עם אותן בעיות אשמח לשמוע ולדעת שאנחנו עושים את הדבר הנכון לגבי הטיפול.. תודה רבה

אני יודעת לגבי נישה-Sheela

שזה בהחלט יכול לעכב קליטה, תלוי מה בדיוק יש לך. מוזר שאמרו שלא רלוונטי. הייתי הולכת לשמוע עוד חוות דעת אצל רופא פרטי, גם לגבי הזרע. 

ההיסטרוסקופיה שביצעתי וגם הניתוחיתעדי98

זה אצל פרופסור פרטי עם הרבה המלצות שקיבלתי עליו. ממה שכתב לי זה נישה גדולה rmt=3 ..

אני גם קראתי שזה מעכב וגם מסוכן להריון ויכול לגרום להפלות .

גם לגבי הזרע אנחנו הולכים לרופא פרטי עם המלצה

סתם ערערו אותי .. כנראה רצו להצדיק את זה שלא שלחו אותנו לבדיקות רלונטיות 

שווה לחשוב שוב אם להמשיך באותה מחלקה..Sheela
אם נתנו לך המלצה לטפל אז ברור שכדאי. אם את רוצה להיות רגועה לכי לעוד רופא לייעוץ. כל הכבוד שאת עם יד על הדופק, לצערי רופאים מפספסים וחשוב לשים לב. 
2 עוברים שלי שם מעדיפה לעבור את ההיסטרוסקופיהעדי98

ולאחר מכן להחזיר עובר כבר באותה מחלקה ובינתיים בעלי יעבור את הטיפול לוירקצו כי זה גם לוקח זמן.. הבנתי שאין לי ברירה ובאמת להתייעץ עם עוד גורמים ואני באמת שמחה שעשיתי את זה

תודה לךך

מצויין מאחלת לך שזה יעבור מהר!Sheela
באמצ זה מצויין שאת על זה.. מכירה כמה שתיקון של נישה ברחם עזר להן. 
אמן תודה רבה על השיתוףעדי98
אפשר להתייעץ עם עוד רופא באותו ביה"חshiran30005

מניסיון מר שלי- תלכי על מה שהלב שלך אומר,תתייעצי שוב ושוב אם צריך

גם פרופ' לא בהכרח מבינים טוב, לפעמים הרופאים הפשוטים יותר מבינים יותר. שוב מניסיון עשיר שלי בתחום הריון ולידה (לא קשור לנישה אבל בכללי) 

זהו שעכשיו בעיקרון המנהל מחלקה הוא הרופא שליעדי98
וזה מה שהוא אמר לאחות הראשית להעביר לי..חושבת שהכי נכון לעשות את הפעולה לתיקון הנישה ובעזרת ה מאמינה שזאת הבעיה . גם יש לי עד היום כאבים באזור הצלקת ברחם .
רק לגבי המנהל מחלקה-אין כמו טאטע!

זה שהוא מנהל מחלקה לא אומר 'הוא יודע יותר טוב מרופאים אחרים , ויש סיכוי שהוא מפספס או בגישה אחרת ולכן לא ישלח אותך לבדיקות מסוימות .

אז תלכי עם התחושות שלך ואם את רוצה לבצע פעולה כל שהיא, תעשי בלי קשר למה שהוא אמר! את יודעת הכי טוב מה נכון לגוף שלך .

אומרת מניסיון במקרה אחר, אבל עם אותו רעיון של ראש מחלקה שהיה בגישה מאוד מסוימת, ושלל מכל וכל גישות אחרות.ורק עם התעקשות זה עבד.

לגבי הנישה אני יודעת שכן מתקנים כי משפיעאורוש3

מוזר שלא עשו היסטרוסקופיה לפני הטיפולים.

בהצלחה רבה!! לא יודעת לגבי מה שנמצא אצל הבעל... 

נכון, זה לא משפיע על הפוריות ממה שידוע ליים...אחרונה

יש לקרובת משפחה שלי, נכנסה להריון 3 פעמים בלי בעיות.

לא רוצים יותר ילדים. מה שכן שבלידה התינוק כל פעם נתקע והיה צריך קיסרי.

בגלל זה היא התלבטה עם להביא עוד ילד אבל בסוף כן החליטו ונכנסה די מהר להריון כשהיא מעל ל 35, והלכה ישר לקיסרי אלקטיבי

איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזהאחרונה
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

התייעצות - בדיקות וכאביםזוית חדשה

אני כבר כמה שנים סובלת מכאבים בנרתיק.

בשלב כלשהו הייתי אצל פרופ' לב שגיא שאיבחנה אותי ושלחה לפיזיו'. עשיתי פיזיו' ועזר לתקופה ממש מוגבלת. מאז הספקתי להיות אצל עוד רופאים ולקבל אבחנה של אנדומטריוזיס. ואז הלכתי לסבב נוסף של פיזיו' אצל מישהי יותר מומחית.

אבל הכאבים רק השתפרו, לא נעלמו.

כדאי לי ללכת שוב לפרופ' לב שגיא?

הפיזיו' שלי טוענת שאין טעם, כי האבחנה שלה לא תשנה.

הייתי חוזרת אליהKayom
אם עברו כמה שנים אז אולי התחדש לה משו..אוהבת את השבת
ניסית רפואה משלימה?
כן, חלק לא עזר, חלק עזר חלקיתזוית חדשה
ראיתי לא מזמן פודקאסט של רופאההשקט הזה

בשם ד"ר רז בכר. היא עובדת בשיבא ומומחית באדומטריוזיס, ובאחד הפרקים של הפודקאסט היא אירחה פיזיותרפיסטית רצפת אגן שמטפלת בנשים עם אנדו'.

מצרפת קישור, אולי יהיו לך תובנות מהפרק שיעזרו לך

מה היה האבחון? זה תלוי…מרגול
בזמנו? שרירים תפוסים וצלקת מחתך בלידה.זוית חדשה
נראה לי שזה באמת להמשיך פיזיומרגול

על הצלקת אני לא יודעת להגיד

לגבי השרירים, הגעת מתישהו לשלב שהם היו תקופה בסדר?

או רק להטבה כל פעם?

משתמשת במאמני נרתיק בין הביקורים אצל הפיזיותרפיסטית?

אני בפיזיו'זוית חדשה

משתמשת במאמנים

הגעתי רק לשיפורים קצרים

לא נעלם לגמרי

היא עושה לך עיסויים?מחי

מתיחות של האזור כדי לשחרר את השרירים התפוסים?

מוזר, אם זה רק שרירים תפוסים זה אמור להשתפר די מהר עם מתיחות ותרגול עם מאמנים.

צלקת מהלידה זה מציק אבל גם בר טיפול ומשתפר עם הזמן.

לפעמים טיפול רגשי יכול לעזור, כי הגוף כבד מתרגל שזה כואב ומתכווץ כל פעם וזה גורם למעגל של כאב.

ממליצה להיכנס לאתר של ארגון שלמהרק רגע קט
ולהסתכל ברשימת ההמלצות על רופאים מומחי עריה. יכול להיות שרופא אחר יגיד דבר חדש.

וגם את מוזמנת לפנות בפרטי ואשלח לך קישורים לקבוצות וואצאפ ופייסבוק של מתמודדות עם כאבים.

מכירה את האתרזוית חדשה
אבל למיטב ידיעתי היא נחשבת הכי מומחית בתחום.
נכון, אבל מסיפורים של בנות בקבוצה סגורהרק רגע קט

אני יודעת שהיו מקרים שהיא פספסה דברים.

בכל מקרה ממליצה להיכנס לקבוצות היעודיות ולהתייעץ עם מתמודדות בעצמן.

תזהרי באישי. נושא כזה יכול לזמן אלייך משועממיםיעל מהדרום
בטח שיש מה לחזור לרופאהממשיכה לחלום

אולי היא תיתן המןצה לטיפול שונה

או תמקד את הפזיותרפיסטית

תודהזוית חדשהאחרונה
משחקי התפתחות לילדה בת שנה ושמונהאנונימית בהריון

אני מחזירה אותה מהגנון ב4 ועד 7 אני כל יום מחדש מחפשת במה להעסיק אותה,

יש רעיונות למשחקים שמעודדים התפתחות?

קניתי לה לא מזמן כמו קוביה עם צורות בפנים שמוציאים וצריך להכניס כל צורה לחור שלה- ממש אוהבת!!!

גם תיבה מרובעת של חיות שלוחצים/מזיזים כפתורים והן קופצות מעסיק אותה ממש יפה

כמובן גם ספרים ובימבה ולצאת אבל אני מחפשת עוד רעיונות

באמת כנראה אצל כל אחד זה אחרת...מתואמת

אולי יעניין אותך