(מעתיקה משהו שכתבתי פעם בפורום אחר)
הנה כמה רעיונות-
* תתחילי בלבחור פחות או יותר סגנון שאת רוצה לבית- כפרי/מודרני/וינטג'...
תבחרי צבעים שיתאימו לסגנון ולריהוט שיש, צבע אחד יותר דומיננטי ועוד איזה צבע או שניים שישתלבו איתו ויהיו קצת פחות נוכחים.
* טקסטיל- וילונות כבר יש? את יכולה לתפור כאלה, אם כבר יש אפשר רק לשדרג (בתופסנים, באיזה תוספת של פס, במוט של הוילון).
מפות או מפיות יפות בהתאם לסגנון שבחרת לשים בשידות, בשולחן.
*תאורה- זה דבר שמאוד משפיע. אני מעדיפה תאורה לבנה, שימי לב שהיא עוצמתית מספיק אך לא מידי, אפשר לשים גופי תאורה קטנים יותר במקום נוסף בחדר, לשים אהיל יפה (אפשר גם להכין..)
* תמונות- אני אוהבת תמונה אחת גדולה מאוד בסלון, את יכולה להכין לבד על קנווס. זה יכול להיות סתם מריחות של צבע, או משהו יותר מאורגן של צורות, אם את יודעת לצייר אז זה בכלל מהמם, ואפשר גם לקנות פוסטר מצוייר גדול בחנויות אומנות ולהדביק אותו על קנווס (אפשר להוסיף לו מסגרת).
לחילופין אפשר ליצור סדרה של 3 קנווסים בינוניים שהם דומים אבל עם קצת שוני בינהם שיהיה מעניין.
לקנות או להכין שעון קיר יפה.
למטבח ולחדרי השינה אפשר להכין משהו קצת יותר קטן.
*טפטים- יש היום טפטים ממש יפים לקירות שעושים את העבודה מעולה.
ראיתי השבוע בחנות צעצועים טפטים מסול ממש חמודים לחדר ילדים שעלו 3 ב10 ש"ח.
* עוד דברים קטנים-
אפשר לעצב (או לקנות) לוח מודעות קטן, שלטים לחדרים, ברכת הבית, מגנטים למקרר, מוביילים.
לדאוג לסט חמוד למקלחת (לסבון, מברשת שיניים וכו').
מראות נותנות אפקט של חדר גדול יותר.
קישוטים קטנים על השידות או אם יש לכם ספריה אז להשאיר קצת מקום גם לכמה דברים קטנים.
לתלות במטבח כוסות מדידה חמודות/כפפות לדברים חמים/כפות עץ יפות (אפשר לצבוע, בשביל היופי, לא לשימוש)
עציצים- פחות מתאים השנה, אבל אפשר מלאכותי.
אני מאוד אוהבת פרחים, מספיק ענף אחד או שניים של פרחים מלאכותיים באגרטל וזה באמת מוסיף הרבה.
זה עולם כייפי ורחב, וכיף לשנות ולהוסיף כל הזמן, צריך לפתוח קצת עיניים- אפשר למצוא דברים מקסימים בזול או אפילו זרוקים בכל מיני מקומות.