**מי שמכירה אותי, נא לא לקרוא. תודה
**
בעז"ה אני אמורה ללדת בעוד כמה חודשים.
כרגע יש לנו שתי בנות מתוקות. אחרי הלידות שלהן, הלכנו בכל פעם להוריי. אחרי הלידה הראשונה, היינו אצל הוריי שבועיים-שלושה; אחרי הלידה השניה- חצי שבוע.
הצירים של הלידה השניה התחילו בבוקר, אז קצת אחרי ששמנו את הבכורה במשפחתון, נסענו לבית החולים. אח"כ הוריי אספו את הבכורה והיא הייתה אצלם (נראה לי שגם בעלי ישן אצלם), עד שהשתחררנו וקצת אח"כ.
ואני לא יודעת מה לעשות הפעם.
מצד אחד, אמא שלי אמרה שנראה לה יותר טוב שהבנות יישארו במסגרות שלהן ולא יהיו אצלם (אצל הוריי), ואז בעלי יהיה איתי בבוקר ובצהריים יחזור הביתה ויטפל בבנות עד הערב.
מצד שני, כשאמרתי לבעלי שאולי כדאי שנעשה כך, הוא נשמע קצת חושש ואמר שאולי כדאי שהבנות יהיו אצל הוריי וגם הוא יישן שם (והם בעיקר יטפלו בבנות, הוא פחות).
חשוב לתת קצת רקע, שמבחינת הטיפול בבנות (עזרה בשירותים, מקלחות, האכלה וכו')- אני עושה הכל באופן כמעט בלעדי. חלק בגלל שבעלי מרגיש לא בנוח/נגעל (מקלחות ושירותים), חלק בכלל שזה פחות במודעות שלו וברצון שלו (לתת לבנות לאכול, לארגן אותן בבוקר וכו').
אתמול לדוגמא יצאתי ב-18, לשעתיים. אמרתי לו מראש שאני יוצאת ושאני משאירה את הבנות מקולחות, ושייתן להן ארוחת ערב. אמרתי לו שהבכורה יכולה ללכת לישון כבר ב-19:00. כשחזרתי, גיליתי שהוא רק חתך להן תפוח (שהבכורה ביקשה ממני ולא היה לי זמן לחתוך), שיחק איתן, וזהו. איפה ארוחת ערב? איפה פיג'מות? שינה?... ייאמר לזכותו שהוא קצת חולה, מאוד משתעל וכו'. ועם זאת, בחלק מהדברים הבנות עצמאיות (אוכלות בכוחות עצמן, הבכורה יודעת להתפשט ולהתלבש לבד), וציפיתי שהמצב יהיה אחרת כשאחזור. (לא פעם ראשונה שקורה ככה).
אז אני מרגישה שחסר לבעלי ידע איך לטפל בבנות, ורצון לעשות את זה (יש דברים שהוא עושה איתן, כמו משחק וקריאת ספר, וזהו בערך). אני מאוד מבינה את הרצון שלו להביא את הבנות להוריי ולהיעזר בהם.
מצד שני, אני מבינה את הוריי... אם הבנות יהיו אצלם, יהיה צורך להעסיק אותן גם בבוקר, כי הן לא יהיו במסגרות (פרט חשוב- אנחנו לא גרים באותו יישוב, אלא ביישובים במרחק 15 דקות נסיעה), והוריי לא יסעו הלוך ושוב רק כדי לשים את הבנות במעון ובגן. ועם זאת שהבנות מתוקות ודי נוחות, זה לא צריך כל פעם "ליפול" על הוריי; הם רוצים ומצפים שנסתדר לבד.
ועוד הסתייגות אחרונה- ברור שחלק מההחלטות תלוי מתי אלד וכו'.
אז- מה אתן ממליצות לעשות?

)