לעידן ולכל אלה שחושבים שמותר לעלות להר הבית!!!!!!!בת 500
תקשיבי..Tal.

1.הרב עובדיה יוסף זה דעה אחת יש עוד כמה רבנים גדולים שפסקו שמותר.. ואפילו צריך!!.

2. הרב עובדיה אמר את זה לפני כמה שנים עבר זמן מאז ואנחנו כבר ממש בתהליך של משיח וגאולה (בתוך הגאולה עצמה).

3. הרב עובדיה בכללי כמו שהבנתי לא כל כך חשב שאנחנו בזמן גאולה.

אני לא אומרת שום דבר רע חס וחלילה על הרב עובדיה יוסף זצ"ל הוא היה רב ענק וגדול בתורה!!

מוטב שתקשיבי למה שאומר הרב עובדיה בעצמוברוך עובד ה'

הרב עובדיה טוען שזה שיהודים יעלו בטהרה למקומות המותרים, יגרום לכך ליהודים חילוניים יעלו בטומאה למקומות האסורים - ואז החילוניים יעברו על איסור כרת.

על טענה כזו צריך להביט בצורה מציאותית. תבואי לשערי הר הבית יום יום במשך חודש, ותראי שהחילונים הבודדים מאוד (כ1-2 ביום) שבאים להר, מקבלים תדריך מעולה בטהרה מזדמן. לולא העולים בטהרה, הם היו עולים בטומאה, ובלי לדעת בכלל על המקומות המותרים.

ולא, פשקעווילים של הרבנות זה לא מה שימנע מהחילוניים לעלות.

הדבר היחיד בהקשר הזה שהעולים בטהרה גורמים, זה מודעות לעליה בטהרה, שלא הייתה פעם.

(פעם בתי ספר של חילוניים היו עולים, סתם משפחות חילוניות היו באות להר, היום אין דבר כזה).

עוד טענה היא, שכיום לא יודעים את הגבולות המותרים.

העניין הוא שהרבנים המתירים כן יודעים את הגבולות, ולפי ההלכה אם רב אחד אומר שהוא יודע ורב אחד אומר "אנחנו לא יודעים", הולכים לפי הרב שאומר שהוא יודע. (כגון בהלכות טריפות, שעל אף שהרמ"א אומר על הרבה דברים שהיום אנו לא יודעים לבדוק ולנקר, הספרדים כן אוכלים את זה, כי הבית יוסף מתיר).

אם הרב עובדיה בדק ומצא כי אין לו בסיס לדעת את המקומות, שיגיד שהוא לא יורה לעלות, כי הוא לא הצליח להכריע.

גם לפי מי שטוען שלא יודעים, אפשר ללכת צמוד לחומות.

דרך אגב, יש יותר וודאות היכן בדיוק הגבולות, מאשר הוודאות שהר הבית הוא איפה שמכונה הר הבית ולא בהר הזיתים למשל...

^^^^^^די"מ

זה לא שיעור עיון שהוא מדבר על הסוגייא.

נכון מי שנכנס לעזרת ישראל והלאה הוא חייב כרת.

במסלול של העולים להר לא מתקרבים לשם.

וואלה...צעיר רענן

איזה חידוש חידשת לי... ממש לא ידעתי שהרב עובדיה אומר שאסור לעלות להר... <צ>
כמו מי את פוסקת? הרב עובדיה? אז באסה לך אל תעלי...
ברוך ה' היום כמות גדולה מאוד מרבני הציונות הדתית פוסקים שמותר לעלות, וכל תלמידיהם יכולים לעלות בקדושה וטהרה.

^^^^^^ענבל
בס"ד

וסתם כלל לחיים-
בויכוח הלכתי זה טיפה מגוחך להביא פסק של רב אחד, שלא נראה לי שרבים פה תלמידיו, ולהציג אותו כ"איך אתם מעיזים ללכת נגדו?!".
פשוט, הוא ממש לא הרב שלנו
הוא רב מאוד חשוב אבל הוא לא הרב שלנו.
ועל כל דעה בכל תחום אני אוכל להביא לך דעה שאומרת אחרת..
אה והיו כבר שהוכיחו מדברי הרב שבעצם מותר (אל תשאלי אותי איך, אני עדיין בתהליכי חקירה בעניין עלייה להר..).
^^^^^^Tal.

פשוט את מש צודקת..Tal.

אבל אתם לא מפחדים לקחת סיכונים בעבירה כזאת חמורה??בת 500
אין כאן שום סיכון הלכתי,כל הפולמוס הוא אידאולוגיקפטן ג"ק

הטיעונים נגד פשוט מגוחכים.

סליחה אם פגעתי במישו

איך אתה יכול להגיד על הטיעונים של הרב עובדיה ככה?בת 500
את בכלל יודעת מה הטיעונים שלו?די"מ
‏(אני דווקא לא חושב שהטיעון המרכזי שלו "מגוחך" אך אני לא מסכים איתו מכל וכל)
זהו שזה לא עבירה כל כך חמורה!!Tal.

זה לא עבירה בכלל!זה מצווה!קפטן ג"ק
זה כן עבירה חמורה!!!!בת 500

צעד אחד שגוי ואתה חייב כרת! 

כרת זה מאד חמור!!!!!

את ביררת פעם את הנושא או שאת זורקת סיסמאות ששמעת?ענבל

בס"ד

יודעים היום את הגבולות המותרים.

וגם מהם לוקחים טווח בטחון כדי לכסות את כל הדעות.

כדאי לברר לפני שמדברים.

ולברר זה לא לשמוע רק את הרב עובדיה זצוק"ל...

נסי ללמוד את דברי הרב גורן או הרבנים המתירים כיום.

ואלו רבנים גדולים וחשובים שבטוחני שלא מנסים בכוח לעבור על כרת.

גם חתונה זה כך.די"מ
טעות קטנה בזיהוי הצבע דבר ואת ובעלך חייבים כרת
יש שיטה שהכותל זה חלק מקום המקדש היא שמעתי שיצאו נגד ללכת לכותל. יש דבר כזה ביהדות שנקרא "הכרעה" וכן זה גם בדברים חמורים כמו כרת כמו שבענייני נידה יש מקלים ולא תמיד חוששים לכל השיטות.היום ניתן לעלות להר ולחשוש לכל השיטות ההגיוניות.
סיכונים??? עבירה גדולה????יהודי!!

זה מחלוקת אידיאולוגית, לא הלכתית.

ואידאולוגית,כמובן,אנחנו לא רואים עין בעין עם מרןקפטן ג"ק

ע"ע בית של גויים וכו

את מתכננת להתחתן?די"מ
את לא מפחדת לקחת סיכון שאולי תעברי על האיסור החמור של כרת?
מה הקשר?בת 500
אולי לא תטבלי טוב,די"מ
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך כ"ג בחשון תשע"ה 10:27

עריכה: זלזול ברבנים.

וזה כרת!!!

אני לא מזלזלת ברבנים!!!בת 500

אם אתם מתעקשים אז שכל אחד ילך לפי הרב שלו וזהו!!!

אני מוודה שלא ביררתי את העיניין לעומק רק רציתי ליידע אתכם ולעשות את מצוותו של מרן ! הוא אמר ואני עשיתי וכל אחד יקח את זה לאיזה כיוון שהוא רוצה !

לא את מזלזלת. ערכתי לו את ההודעה, לא לך.ענבל
לא זלזלתי ב"רבנים"די"מ
זלזלתי ברב אחד מסוים שמחטיא את הרבים באיסור כרת (לא "ספק כרת" אלא כרת וודאי) ושמצווה לזלזל בו.
על פי חוקי האתר אתה לא מורשה לזלזל בו.ענבלאחרונה

בס"ד

אם תרצה לעשות זאת בחייך הפרטיים תהנה.

פה לא יהיה כזה זלזול.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך