לבנים מכיתה ט' ומעלה- אשמח אם תקדישו רגעגרגמל

אני בכיתה ח' ואני עוד לא יודע לאן ללכת שנה הבאה... אין לי אחים גדולים (רק אחיות) וגם ההורים שלי לא מכירים בכלל... אני מחפש משהו תורני ברמה, אבל שגם מקדישים לא מעט זמן ללימודי חול. עדיף גם מקום עם פנימייה בתנאים סבירים 

אז אשמח להצעות וחוות דעת.

תודה!

יש מלא ישיבות מצוינות-----הנסיך חצוי-הדם
בני צבי בבית אל
ישל"צ בירושלים
יתד בחולות חלוצה
הזורעים ליד טבריה
ועוד מלא ברוך ה'...
אם מציעים לך ישיבה קטנה עם בגרות אשמח שתפנה אליי באישי....
תורת החייםדי"מ
^^^^^^^תורת החייםמחשבה אחרת

תורת החיים זה מקום שאתה תקבל יחס אישי מכל הצוות, יעבדו איתך אישי על ההתקדמות שלך. 

בקטע של מקצועות חול, עושים בגרות מלאה, אבל זה לא כמו מכון לב.

^^^^ענבל
בס"ד

אמנם אני בת אבל..
אני גם ממליצה על הזורעים ובני צבי
אולי גם מגדל העמק אבל לא הייתי אומרת בכזה בטחון שזה יתאים למה שאתה מחפש..
אבל זאת גם ישיבה מקסימה, תורנית ברמה גבוהה..
בקשר ללימודי חול אני לא בטוחה אבל אתה מוזמן ללכת לבדוק..
יש שם רמים מעולים |משוחדת|

בכל אופן הזורעים גם ישיבה מעולה ובני צבי גם.
אם כי אני לפי מה שזה נשמע ממך, הייתי נוטה להזורעים..

ב"הצלחה!!
אלון מורה.בן-ציון

אם אתה רוצה פירוט - 

באישי.

דרכי נועם פ"תסמיילי...

למרחב,כפר הרואה,אלון מרה,סוסיאהגיטריסט123
ישיבת מקור חייםה' תמיד איתנו
הביאו שם חילוניה להעביר שיעור בגמרא בבית מדרש!!ברוך עובד ה'

נדפק להם השכל מרוב הפוסטמודרניזם שהם דוגלים בו!

אין אצלם אמת!!

בהחלט יש פיתוח אישיותי ברמה שאין באף מקום אחר,

אבל זה ממש לא שווה את ההקרבה של האמת, והלגיטימציה לכפירה שיש שם!

וואו. כמה הוצאת שם רע.ענבל
בס"ד

לא יודעת אם יש אמת בדבריך אבל מקו"ח ישיבה מכובדת עם רבנים חשובים ותלמידי חכמים שמותר לך לא להסכים איתם אבל לא לזלזל בהם.
הישמר בדבריך.
סבבה. למדתי שם, ועזבתי אחרי שנה.ברוך עובד ה'

נכתב בצער רב,

ובדם ליבי.

לא סתם יוצאים מלא חילונים במחזור,

וגם הרבה מאלה שלא - יוצאים מבולבלים מ-א-ו-ד.

אני מכירה מישהו שלומד שם והוא מודה על זה..ענבל
בס"ד

(גם אני).

עניין של אופי וחיבור.
מה שלך לא מתאים, יכול בהחלט להתאים לאחר.
אוייש. יש מגוון דעות ודרכים ביהדות, ויש כאלהברוך עובד ה'

שמתהדרות בכתרה (עם מפיק!!) ללא הצדקה.

אבל נראה לי שנצלשנ"ו יותר מידי, אז אפשר לפתוח שרשור נפרד..

אני לא אפתח שרשור על ישיבה ענבל
בס"ד

זה מועד לפורענות מראש.

פשוט נקבל את זה שאנחנו ממש לא מסכימים.

(אגב, זה לא אומר שאני בעד דרכה של הישיבה או המקרה שהבאת..
אני פשוט לא מזלזלת בגדולים וחכמים ממני)
טוב, רק צריך להבין שיש דברים שאין להם לגיטימציהברוך עובד ה'

ולדעתי הדרך של מקו"ח היא אחת מהן.

לדעתך לא.

סבבה.

חוסר הבנה בסיסי!!!ה' תמיד איתנו

א. היה שיעור אחד שהועבר על ידי חילוניה בישיבה והיא רות קלדרון...

ב. בשיעור היה לשמינסטים בלבד באחת הכיתות

ג. זה היה בתקופה שבה כל העולם הגיע לישיבה וכדי לא לבזות אותה נתנו לה להעביר שיעור.

ד. הייתה עוד אישה שהעבירה שיעור בישיבה והיא המפמר"ית בתנ"ך והיא דתייה

הנה קישור לאתר של הישיבה אם אתה מעוניין להבין יותר את רוח הישיבה, אני בטוח שזה יעזור יותר מלשון הרע על הישיבה http://makor-c.org/

טוב, אז כנראה שאתה לא מספיק מכיר את השקפת הישיבהברוך עובד ה'
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך כ"ג בחשון תשע"ה 10:42

עריכה: גם אם אינך מסכים עם רב כזה או אחר, על פי חוקי האתר עליך לקרוא לו בשם רב. תודה.

אני למדתי שם.

בית המדרש ל"התחדשות".

היחס לענקי התנ"ך.

היחס לתנאים ולאמוראים.

היחס לתרבות החילונית הנוראה.

הלגיטימציה לכפירה ולחילוניות.

הרב דב הוא תלמיד של הרב שג"ר והרב פרומן.

אחד מהם עבר את הגבול, השני רק הציג קו בעייתי.

חבל שאתה אומר דברים מחוסר הבנהה' תמיד איתנו

א. אני מציע שתלמד את תורתם של הרב פרומן ושל הרב שג"ר זכרון צדיקים לברכה לפני שאתה מתייחס אליהם על פי שמועות ששמעת (מאיפה למדת לזלזל כך ברב עצום בישראל?!).

ב. בתור תלמיד הישיבה אני יכול לומר בוודאות שהישיבה מונהגת הרבה יותר בתורתו של הרב עדין שליט"א ואין לגיטימציה לכפירה וחילוניות.

ג. בית המדרש להתחדשות - על בסיס מה אתה אומר את הדברים האלו, הוצאת שם רע על מקום שביצע מהפכה בסגנון הקשר בין הר"מ לתלמיד (שאגב הרבה ישיבות השתנו בעקבות זאת)

חבל שאתה אומר דברים מתמימותברוך עובד ה'

בתור מקוחני"ק כנראה שהרב דב לא לימד אותך שיש דברים שהם מחוץ לגבול, ואין להם לגיטמציה,

לדוגמה לבקש מבחורה לשיר בדייט ראשון, וכך להתרשם ממנה.

להביא מי שאומר שצריך לבקש מבחורה לשיר בדייט ראשון, וכך להתרשם ממנה.

להיות תלמיד של מי שאומר שצריך לבקש מבחורה לשיר בדייט ראשון, וכך להתרשם ממנה.

מדובר ברב פרומן.

http://ccs.infospace.com/ClickHandler.ashx?ld=20141115&app=1&c=clearch2&s=clearch2&rc=clearch2&dc=&euip=213.151.37.219&pvaid=15bd08f644b040eaa6a04afa5afdfcd4&dt=Desktop&fct.uid=de6167b765b043c0ae843a6375d0b966&en=HBV1x9K0sDpwFlfte6MecX1cqOTcn7uXet6JMSnvyKfaIxqj2WqC%2bw%3d%3d&du=http%3a%2f%2fnews.walla.co.il%2fitem%2f2621444&ru=http%3a%2f%2fnews.walla.co.il%2fitem%2f2621444&ap=1&coi=239138&cop=main-title&npp=1&p=0&pp=0&pct=http%3a%2f%2fpartner.clickserver.com%2fClickHandler%3fparterCustomParamter%3dvalue1%26secondParameter%3dvalue2&ep=1&mid=9&hash=1C691307DA3BC340267BFD8555FD2859

הוכחת את הנקודה!!ה' תמיד איתנו

ציטוט מדבריך "בתור מקוחני"ק כנראה שהרב דב לא לימד אותך שיש דברים שהם מחוץ לגבול, ואין להם לגיטמציה,"

הוכחה לכך שאין דגילה ברעיונותיו של הרב פרומן.

אמר רבן שמעון בן גמליאל, לא היו ימים טובים לישראל כחמשה עשר באב וכיום הכפורים, שבהן בנות ירושלים יוצאות בכלי לבן שאולין, שלא לביש את מי שאין לו.ובנות ירושלים יוצאות וחולות בכרמים. מאוד דומה למה שהרב פרומן מציע 

אין אני מנסה להוכיח שאני מסכים עם תורתו של הרב פרומן (כי אני לא מסכים עם חלקה) אבל מחוסר עד לזלזל בכבודו?!

לפעמים צריך לשים לב מה המשמעות שלמה שאנחנו אומרים!!איזדרכת

יישר כוח!

גם לי לא התאים..א"י זה קשה

רק ישיבות קטנות לאומיות! שלום בנייך, תורת החייםברוך עובד ה'

דרך חיים (גמזו)

מעלה חבר..

הוא ביקש ישיבה שמקדישה זמן גם לחול..ענבל
ברובן יש גם חול. (חוץ משלום בנייך)ברוך עובד ה'
ישיבות קטנות ברובן לא מקדישות כ"כ זמן לחול.ענבל
בס"ד

ובמעלה חבר יש שתי ישיבות..
נכון. הוא כתב לא מעט.ברוך עובד ה'
אכן לכן אמרתי..ענבל
אכן, לכן תיקנתיברוך עובד ה'
???יהודי!!

ממש לא.

מה אתה אומר יהודי?הנסיך חצוי-הדם
רוצה לספר לי על זה?...

וכן ישיבות קטנות לא מתאימות לכולם....
כמה זמן מעלה חבר מקדישים לחול?יהודי!!

הוא כתב 4 ישיבות ומתוכם אני יודע לפחות על 2 בלי לימודי חול.

חחחהנסיך חצוי-הדם
זו היתה שאלה רטורית חמודי....

וחוץ מזה שגם במורשה וגם בשלום בנייך הוסיפו סו"ס אפשרות לבגרויות מחוץ למסגרת הישיבה גם אם לא רשמית....
אם אתה רוצה ישיבה רציניתבחורצ'יק

זו מורשה.יש גם את מעלה חבר וגם  דרך חיים (גימזו) (אני ממליץ על השתיים הראשונות.)

ישיבה לצעירים תורת החייםצעיר רענן
אולי האתר הבא יעזור לך-Look Smile

http://stender.co.il/

תשאל חברים,קרובים,תלך לברר על ישיבות באזור.

בהצלחה!

אמנם אני לא בן אבלateretfa
בכל זאת מכירה קצת ישיבות..
אני יודעת על ישלצ ירושלים
וישיבה התיכונית במצפה רמון סביבתית ממש נחמדה‎
בני צבייאירוש

מצחיק אותי כי גם אני הייתי שנה שעברה במצב שלךחיוך

נשמע שיכול להתאים לך

תודה רבה על כל ההצעותגרגמל

לא יודע כמה הועיל לי השרשור הזה כי לא התחדש לי פה כמעט שום דבר אבל בכל זאת תודה לכל מי שהגיב. שבוע טוב

קצת לגבי ישיבותעזרי אל

בגדול הייתי מחלק את הישיבות התיכוניות הדוסיות לשלושה סוגים:

סוג ראשון - ישיבות קטנות

לדוגמה - מורשה, דרך חיים, מעלה חבר ושלום בנייך.

בישיבות הקטנות כל היום מוקדש ללימודי קודש, כשבשנה האחרונה יש אפשרות ברוב המקומות לעשות בגרות מינימלית. לימודי הקודש שם הם ברמה הכי גבוהה, ולימודי החול ברמה הכי נכוכה. עם תעודת בגרות כזו בקושי אפשר לעשות משהו, אם כי רוב מי שלומד בישיבה קטנה אחר כך עובד בעבודה שהתעודת בגרות שלו מספיקה בשבילה.

סוג שני - ישיבות קטנות תיכוניות

לדוגמה - בני צבי, נווה ושבי חברון לצעירים.

בישיבות האלה לומדים בבוקר גמרא בעיון+אמונה בצהריים גמרא בבקיאות ואחרי הצהריים (סביבות 4-5) לומדים 3 שיעורי תיכון. התעודת בגרות במקומות האלה היא יותר טובה מהישיבות הקטנות (אפשרות ל4 יחידות מתמטיקה ו5 באנגלית), אבל עדיין אין בחירה של מגמות. הישיבות האלו שונות מהותית מהישיבות הקטנות בכך שהן ישיבות תיכוניות לכל דבר ועיניין. ההבדל מתבטא לדוגמא בזה שבישיבות האלה יש חמשושים שישיסטים בניגוד לישיבות הקטנות שבהן יש שיעור א' ב' וכו'.

סוג שלישי - ישיבות תיכוניות תורניות

לדוגמה - אלון מורה, מקור חיים, מצפה יריחו, ישל"צ, הזורעים ומגדל העמק.

בישיבות האלו לומדים בבוקר גמרא+אמונה ובצהריים לימודי תיכון רגילים שמביאים לבגרות מלאה כולל מגמה לבחירה. החבר'ה בישיבות האלו הם חבר'ה לא פחות טובים, רק שיש שם יותר דגש על לימודי חול.

*החלוקה הזו היא מה שנאה לי, בטוח שיש שיחלקו עלי ושיש דברים שאני לא לגמרי מכיר.

**לא כתבתי את כל הישיבות. אני יודע.

***החלוקה הזו היא לפי הלימודי תיכון, אבל יש עוד דברים חשובים בישיבה. לדוגמה מקו"ח היא ישיבה חסידית, ובמצפה יריחו לומדים רק בקיאות.

^^חלוקה טובה, לדעתי. בן-ציון
רק משהו קטןצבי-ליזציה

אל תלך לישיבה על פי השם שלה, אלא עדיף המלצה מאדם שמכיר אותך. וגם עצה שלי - עדיף מקום בלי פנימיה מלאה. תשאיר את היציאה מהבית לגיל יותר בוגר.

תרשה לי לחלוק עליךיהודי!!

הפנמיה הופכת אותך לאדם הרבה יותר בוגר.

ולפי דעתי הפנמיה היא החלק הכי חשוב ובונה בכול התיכון.

יותר בריא בעיניי עוד 4 שנים ליד אמאצבי-ליזציה
יהיה לך מספיק זמן להיות בישיבה, ללמוד בפנימיה ולקבל דוגמאות מרבנים. בגיל צעיר יותר חשוב לראות מה עושים בבית. מה עבודת ה' בבית. מה המנהגים. אנחנו יותר מדי מזלזלים במקור שהגענו ממנו, וזה מגיע לדברים נוראיים.

אני ממש יוצא בקריאה לצעירים שמחפשים ישיבה - לכו לישיבה עם פנימיה חלקית או בלי בכלל תשארו בבית. תלמדו עם אבא חברותא. תסתכלו איך אמא מתמודדת עם ענייני כשרות ושבת במטבח. לא תקבלו את זה בשום מקום אחר בעולם.
זה לא נכון צבי. זה עניין של אופי.ענבל

בס"ד

יש אנשים שצריכים את הסינר של אמא עוד קצת [לא בקטע רע, בקטע אמיתי],

ויש כאלה שלא.

יש כאלה שפנימיה מאוד תועיל להם להתבגרות ולתהליך שעליהם לעבור.

זה לא נכון לבטל את כל הפנימיות.

ולהזכירך פעם כמעט כל מי שלמד בישיבה למד זאת בתנאי פנימיה והם לא יצאו פחות טובים..

ללמוד להיות עצמאי זה יותר חשוב.די"מ

ברוב הישיבות חוזרים הביתה כל שבוע ונשארים בישיבה פעם בשלושה שבועות זה די מספיק.

^^מסכים לגמרי.בן-ציון

ישיבה ללא פנימיה נהפכת למוסד לימודי נטו.

החלק החינוכי מתבצע ברובו בפנימיה- באינטראקציה בין החבר'ה, בפעילויות בערב וכו'.

פשוט לא נכון.מאיר.

אולי נכון להגיד שישיבה ללא פנימיה נהפכת בחלקה למוסד לימודי נטו
אבל בוודאות יש בה הווי חברתי...שונה משלך...הם לא הולכים כל לילה לישון ב2 כי יש פנימיה 
הם ישנים נורמלי אוכלים נורמלי ומנצלים את הזמן (ברובם)ולא מורחים אותו כמו האלה בפנימיות
הם מסימים לימודים(אם אין טיול,יציאה,או סתפ אירוע חברתי,)הולכים ברובם לסניף ונמצאים עם חבר'ה
הפנימיה מבגרת רק בקטע של ההסתדרות עם האחר לטווח ארוך והבנה שאתה חי בתוך חברה וצריך להתחשב בכולם
"זה הכול....

האמת ששמעתי הרבה דברים טובים על מקו"חגרגמל

וחשבתי לבדוק לשם. מישו מכאן לומד שם? כי אני לא מכיר אף אחד משם ואני רוצה לדעת קצת יותר.

מוזמן לדבר באישיה' תמיד איתנו
שמעתי מחברים שלמדו שם...צעיר רענן

שהראש ממש פתוח ולירבלי, דבר שמבלבל את התלמידים וכל אחד יוצא לכיוון אחר. 
יוכלים להביא לך רבנים חשובים ובאותה מידה אנשים לא יראיי שמים להעביר שיחות.

אחי היקר, אני אישית לא הייתי הולך למקום כזה שמבלבל אותי ולא נותן לי דרך ישרה בעבודת ה'. "שבעים פנים לתורה". לא שבעים ואחד. 

זה הכול?יהודי!!
זה הרבה מאוד.
עצה שלא נתנו לך עדיין ...דובל'ה

תפוס את הרגליים, וסע לשבת או יומיים-שלושה באחת הישיבות. לא משנה איזה (לתאם לפני, כן?).

בין אם תאהב את מה שתראה ותרגיש, ובין אם ממש לא - זה יקדם אותך משמעותית. תדע מה אתה רוצה, ומה לא.

בדוק ומנוסה.

^^^יהודי!!
עבר עריכה על ידי יהודי!! בתאריך כ"ז בחשון תשע"ה 14:20

כל מילה

מקור חיים!!איזדרכת
מי את מכירה שלמד שם?גרגמל

למה אמרת דווקא מקו"ח? תפרטי קצת...

מעריכה את הרוח החינוכית בישיבה...איזדרכת
למדתי במקור חיים. מקום מדהים.קלמן זלמן

במקרה נכנסתי לפורום הזה,אין לי שום עניין להתווכח עם אנשים.  

ישיבת מקור חיים לא מתאימה לכולם.

הייתי אומר יותר מזה היא מתאימה לאנשים מסוימים, שרוצים להכיר את עצמם ואת אלוהים בלי פילטרים ואידיאולגיות נבובות...

לאנשים שרוצים לנצל את השנים היקרות הללו ללמוד דברים חדשים ,לעצב את דרכם הייחודית בעולם עם צוות תומך ואוהב שרוצה בטובתך.

מי שרואה את ארבעת השנים המשמעותיות של גיל התיכון רק מעבר מהחטיבה לישיבה\צבא\ מכינה ,שלא יבוא למקור חיים חבל על הזמן שלו.

מי שלא מסוגל לשמוע ולהכיל דעות שונות ויכול להיות מנוגדות לתפיסת העולם שלו, מקור חיים זה לא המקום בשבילו.

מי שחושב שהמקום מתאים לו שלא יהסס ללכת להתרשם מהמקום.

בהצלחה!!

חאלסדי"מ
מערבהגליוש

זה תורני ועם פנימיה

יישר כחהנסיך חצוי-הדם
בל קוראים לזה מערבא הסגנון של הבחורים הוא אמריקאי-כיפה שחורה-ציוני והשכר לימוד הוא בערך 3000 לחודש...
כל מילהצבי-ליזציה
מערבא מתאימה בעיקר לחרדים מודרניים עשירים, בסגנון אמריקאי או בלגי. להבנתי זה לא מקום יותר מדי ציוני אבל בהחלט המחיר גבוה והתנאים מצוינים.

ישיבות חרדיות עם בגרות נוספות -
נהרדעא(נחלים), נהורא, יישוב אבל אני בטוח שלא זאת הכוונה
מוזמן אלינו - הזורעים. נראלי עונה לך על הדרישותישי .א.
ישיבה קטנה בצפון עם אוירה מיוחדת וחברה ממש ממש טובים. לימודי חול וקודש על רמה. מוזמן לבוא ולהתרשם..
ואם אתה בחור טוב. אני יכול לעזור לך בקבלה..
ישיבה מצויינתבריו

ישיבת בנ"ע שבכפר מימון ישיבה שמתאימה למה שאתה מחפש מצורף לינק לאתר הישיבה (תלמיד י"א) http://beit-yeuda.co.il/webPro/index.asp?codeClient=1940&CodeSubWeb=0

ואאי גם אניאברימל'מד

בכיתה ח' ואני מתלבט אבל ראיתי שיש אתר ישיבות תיכוניות שמאוד עוזר יש שם גם מידע על ישיבות וגם הכוונה וחוץ מזה תעשה לך בירור פנימי מה אתה רוצה? (קטנה\תיכונית, עם\בלי פנמייה, צפון\דרום וכו') מאוד עוזר!!

מצטרף לגמרי לאבריימ'לברוך עובד ה'
מקפיץאברימל'מדאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך