היי יש לי המלצה לסלט- מצויין!
וסתם בא לי לשתף אתכם בזה..
אכלתי את הסלט בבית קפה המקורי ואז חיפשתי את המתכון באינטרנט- ומצאתי בדיוק.
יצא לנו מצויין! (עשינו שינויים קלים..)
*(אגוזים/שקדים לא מסוכרים ובלי מלפפון-עגבנייה-גמבה- פחות אוהבים את השילוב)
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-healthy/Recipe-25e7ed3c7b75931006.htm
הכנה לסלט:
- 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
- מלח ופלפל שחור
- מעט סילאן
לסלט:
- 1 כוס בורגול, מושרה במים ומסונן
- 1 כוס עדשים שחורות מבושלות (30 דקות של בישול במים אמורות להספיק, רק אל תמליחו אותן לפני הבישול)
- 1 חופן אפונה, חלוטה
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 2 מלפפונים קצוצים
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1 כוס (אפשר פחות) אגוזים, שקדים ובוטנים מסוכרים (מכל הסוגים)
- 1/2 כוס חמוציות
- 1 כף גדולה פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
לתיבול:
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מתבלים את קוביות הבטטה במלח, פלפל שחור וסילאן ואופים אותן בתנור בחום גבוה (בערך 200 מעלות) עד לריכוך (20-30 דקות).
2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בקורט מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
3. המלצה: ממתינים כחצי שעה לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יתערבבו וייספגו.

)
)
