די"מ לגבי תשובתך לגבי הרס"גhaim770

ב"ה

ידוע שאבות קיימו את כל התורה טרם שנתנה, חלקם הגדול ברוחניות.

האם יעלה על הדעת לאחר מתן תורה לא להניח תפילין כי אברהם אבינו קיים את המצוה ברוחניות?

כנ"ל לפני שתוקן הסדר של התפילה במשך הדורות, אף אחד אינו רשאי להגיד אני עכשיו התפלל לפי נוסח הרס"ג.

הרס"ג התפלל כך והוא היה ראשי לעשות כך כי טרם נקבע נוסח התפילה.

להבדיל אלף אלפי הבדלות, אסור לי היום לעשן באוטובוס, למרות שלפני 30 שנה כשהגעתי לארץ היו מעשנים חופשי בכל מקום כולל באוטובוס.

נראה אותך אומר לנהג אני מעשן כי סבי עשן באוטובוס, אז היה מותר היום אסור.

כנ"ל לגבי ימי טהרה, בזמן הגמרא ספרו יום כנגד יום, היום בנות ישראל קיבלו על עצמם 7 נקיים ומי שסופר פחות, למעט מקרים מיוחדים מאוד של עקרות הלכתית בהיתר רב מוסמך ובקי יש דרכים לספור פחות, אבל בלי הטעם הזה זאת שתיספור פחות היא פורקת עול ואין לה שום היתר !!

כנ"ל נראה לי לגבי התפילה, לאחר שחז"ל תקנו את סדר התפילה, זה מה שקובע לנו ואין שום גנאי ח"ו לרס"ג שהתפלל שונה לפני התקנות.

ארחיק לכת, הקראים שאינם מקבלים את דברי התלמוד ומתבססים על תושב"כ, אינם כבר חלק מעם ישראל. לכאורה גם הם עצרו את הזמן, הם מניחים תפילין כפי שכתוב בתורה בדיוק,

עם סברות בטן ניתן להגיע מעוד רחוק, שמור על עצמיך !

אתה רציני???די"מ

רס"ג היה לפני שנקבע נוסח התפילה???

הנוסח שיש לנו כיום לפחות אצל החסידים...haim770
ב"ה
... ועדות המזרח מבוסס בעיקר על שער הכוונות של האר"י.
הנוסח של שמונה עשרה ברכות תוקן ע"י עזרא הסופר ור"ג הוסיף עליהם ברכה ולמלשינים.
אז לכן אני חוזר ואומר שבזמן הרס"ג הוא היה ראשי לדלג על פסוקי דזמרה. היום ל ניתן גם אם רוצים להדמות לרס"ג.
האר"י זה קבלה לא הלכה.די"מ
זה לא דבר מחייב.
הלכתית לא השתנה המצב מאז רס"ג (אפשר אולי לומר שזה התקבל על כל ישראל,אבל לא התקבל כדבר מחייב)
מנהג ישראל תורה היא!!!!haim770

ב"ה

כפי שהסברתי כבר, היום בת ישראל שתספור פחות משבעה נקיים היא מופקרת !

הא לפי דין תורה מספיק יום כנגד יום ?

המנהג אתקבל לכן אין לשנותו !!

ומי שמשנה מופקר !!!!!

ובנוסף על כך גם בנגלה בשו"ע מוזכר הלכות פסקי דזמרה... אז תירוצים להפקרות אתה יכול למצוא מפה עד להודעה חדשה וגם לטהר את השרץ בק"ן (סליחה ברס"ג) טעמים - מחילה מרב סעדיה גאון שבגללך אני צריך להשתמש בשמו באותו נימה אם השרץ - אבל הפקרות זה הפקרות.

אתה הרוצה לקצר בתפילה? אין שום בעיה, תתפלל תפילת הביננו, אבל על תשתמש ברס"ג, לתרץ את ההתנהגות.

היהודות היא דת מאוד יפה: אצלנו לא עורפים ראשים למעט עגלה ערופה, לא גוזרים אין סוף תעניות. זו דת חופשית, גם מי שלא מקיימה נדפק, ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא, כך שאין לאן לברוח.

גם סוד קטן, הקב"ה, לא צריך את תפילתך, הוא שומע אותה (שומע תפילת כל פה), הוא יושב עליה (ואתה קדוש יושב תהילות ישראל) אבל הוא לא צריך אותה, ברב חסדו נתן לך נייד מחובר ישיר אליו, תרצה תשתמש בו, לא תרצה תשאיר במגירה.

יש הלכות במנהגים.די"מ

לא כל מנהג מחייב

שאלה: מה אתה עושה בליל הסדר?haim770

ב"ה

אומר את הנוסח של ההגדה או שאתה מסתכל בסרטו של CECYLE B 2000 משה או בלועזית "MOISE" סרט של ארבע שעות תמימות שיכול למלא לך את הערב בכיף, כפי שהבנתי אין לך בעיה אם חשמל ביום טוב, סבבא,תדליק את הוידאו?

הרי החיוב הוא רק לספר ביציאת מצריים "והגדת לבנך" ולאכול מצה ונוהגים ככה, סתם מנהג לשתות ארבע כוסות כנגד ארבע לשונות של גאולה.

אם מתירנות כזו, זילזול במנהגי ישראל, אין לנו מה לקנא ברפורמים או קונסרבטיבים, יהדות כבקשתך, אבל למה לנסות תרץ את ההתנהגות, כתבתי לך כבר אנו עם חופשי "בארצנו" עד שהיא תהפוך לפלסטין !

סיכום:

1. מנהגי האר"י הם על פי קבלה ולא על פי הלכה.
  2. לא כל מנהג מחייב.
  3. מה התירוץ הבא ???? שקריאת ההגדה הוא מנהג חב"די בלבד ולא מחייב אותי ?????

אתה שם לב לאבסורד? יהדות כביכול "שכלית", שבמקום להשתמש בשכל להבין מה טעמי המצוות והמנהגים, משתמשת בו ע"מ להפטר מכה מצות ומנהגים !!!!

הקב"ה נותן לפנינו את החיים ואת הטוב ואת המוות ואת הרע, יש לנו רק לבחור ! כל בעל שכל יבחר בחיים והטוב, אבל כשמתערב היצר, על כל מצוה שצריך לקיים הוא יכניס לראש, אתה בין אדם בעל שכל, תשתמש בו, תבדוק אם המצוה זו היא באמת מצוה או סתם מנהג שאין חיוב לקיימו, וכך נופלים ברשת שלו, גמרא מפורשת, היצר לא בא ואומר תעבוד עבודה זרה, קודם הוא מבלבל את היהודי ואומר לו זה סתם מנהגים עפ"י קבלה או בצורה יותר מתוחכמת רב סעדיה גאון לא אמר פסוקי דזמרה וגם מלווה את הסבריו במעשי רב (רב פלוני מתפלל לפי סידור הרס"ג).

לאחר שהיהודי שומע לו, אז הוא כבר טרף קל ובסופו יגיד לו לך עבוד עבודה זרה.

איך הפיל את אחינו אם בעל פעור? בסה"כ אמר להם בואו תזלזלו בצורה הכי נמוכה שיכולה להיות בפעור (מפאת כבוד ההכסניה לא התאר מה הם היו צריכים לעשות) רק שבני ישראל לא היו מודעים כנראה שצורת העבודה של בעל פעור היא בדיוק הזילזול הזה בו.

עיצה היא הלך, עשה לך רב, לא פורום אינטרנט ולא שיחות וואצאופ, והסתלק כבר מין הספק.

גם אם בטעות תבחר רב לא מתאים, חזקה על הקב"ה שהוא לא בא בטרוניה אם בריאותיו, ותלך אם הרב הזה עד הסוף, בלי לערב כל שניה את השכל, בחרתי טוב לא בחרתי טוב, הרב הזה מתאים לי לא מתאים לי וכו'.

כשצריך לבצע, השכל שמים בצד, כשצריך להבין הלב והרגשות שמים בצד.

ב"ה יש לי רב.די"מ
וברוך השם יש לי רב שלא רוצה שאני ילך אחריו בעיינים עצומות.
סדר ההגדה מופיע כבר ברמב"ם.בהחלט צריך לבדוק ייתכן שלא חייבים להגיד את הנוסח.לא בדקתי את העניין. 4 כוסות זה חיוב מדרבנן לא סתם מנהג.מעבר לזה כל מה שיש לי לומר לך זה שאתה טוב בדמגוגיה ובלטעון טענות לא קשורות.
הקב"ה נתן לי חופש הדת וחופש מצפוןhaim770

ב"ה

הוא רק ציין לי מה אני צריך לבחור.

הגה את עצמיך:

1. בחרת רב.
  2. ואתה שואל את עצמיך אם להתפלל נוסח האר"י או כמוהו נוסח הרס"ג.
  3. על כל מנהג או הלכה אתה שואל את עצמיך מה מקורו והאם הוא אמתי (ולא מקיימו עד בירור, או שכן אבל לא בלב שלם).
  4. איזה זכות נפל בחלקינו שהבעש"ט טוב לימד אותנו להעריך את היהודי הפשוט, שקורא תהילים אם טעויות כי ראה שסבתו שדקלמה כל היום פסוקי תהילים, בלי לחרטט אולי זה לא דוד המלך שכתב את התהילים, אולי הנוסח שיש לנו היום השתבש במשך הדורות ואולי ואולי ואולי....
  5. תמשיך בדרך הזו, זה מה שבחרת, אין לי שום בעיה אם זה, אבל כך בחשבון מה נשאר היום מתנועת ההשכלה? המשכילים של היום זה צאצאים של רבנים גדולים, מהם לא נשאר כלום, זה מה שאתה מאחל לנכדים שלך?
  6. ועוד שאלה לסיום: נוסח האר"י זה סתם מנהג או תקנת הנשמה הגדולה שיש פעם בכמה דורות? כפי שרשב"י היה בדורו?
1.הרב שלי לא סובר שחייבים להתפלל בנוסח רס"גדי"מ

2.מה רע בלברר כל מנהג האם הוא מחייב או לא?

3.אני גם צאד מעריך את מי שקורא תהילים בפשיטות.זה לא קשור יש מדרגות שונות ועניינים שונים.

4.מה הקשר תנועת ההשכלה?

5.אני מעדיף לעבוד את השם בפשיטות.

כנראה או שאתה לא זוכר מה שכתבת או סיכוי קלוש .....haim770

ב"ה

... אתה מנסה להטעות

לפי הזיכרון שלי כתבת מה שהוא בסגנון שהרב שלך מתפלל לפי הסידור של הרס"ג כי זה יותר קצר !!!!

אינני מכיר את הרב שלך ולא עליו הדיון כלל וכלל !!!

הדיון הוא עליך האם לאחר שנתגלת תורת האר"י וסדר התפילה שקבע התקבל ברוב תפוצות ישראל (גם האשכנזים אסליים - אם אפשר להגיד כך - אומרים פסוקי דזמרה רק שהם אומרים אותם לפני "ברוך שאמר".

השאלה היא האם אתה ראשי הלכתית היום, שוב לאחר שהנוסח התקבל, לדלג באופן עצמאי על אותם פסוקי דזמרה ועוד לספר שהינך עושה זאת על סמך הסידור של הרס"ג???

הקשר אם תנועת ההשכלה:

בכל היסטורית העם קמו חדשות לבקרים תנועות או דתות שרצו לשנות את מסורת ישראל והם בעצמם להיקרא יהדות, הבייתוסים, הקראים, השומרונים הנצרות, תנועת ההשכלה, תנועת הרפורמים, תנועת הקוסרטיבים.

המחנה המשוטף של כל אלו הוא אינו הפסקת שמירה של תורה ומצוות אלה וזה חשוב שינוי מהותי במה נקרא מצווה ומה לא.

ליהדות אין שום בעיה אם מי שמפסיק לקיים תורה ומצוות, תמיד היו יהודים ששמרו פחות או שמרו בסתר (ה"מרנאוס" בזמן האיקיזיציה) להבדיל מהמתיוונים בכל הדורות שרצו לשנות את החוקים.

תהיה כן אם עצמיך, בבקשה, ואם כבר תלך מול שלושה רבנים ותעשה התרת נדרים, אם שלוש פעמים בחיים שלך אמרת את כל התפילה כולל פסוקי דזמרה, זה בגדר הנהגה טובה שנהגת שלוש פעמים, קרוב לנדר, לשנות צריך התרת נדרים !!!!

לסיום סיפור שיוכל להמחיש לך שלראות התנגות של רב בלי להעמיק יכולה להגיע רחוק מאוד:

משגיח כשרות מונה להשגיח בבית קפה, לתדהמתו ראה המון חרדים שאוכלים שם למרות שהוא נוכח לראות שהמסעדה ברמת רבנות מינוס ועל גבול של הורדת הכשרות מטעם הרבנות. זה סקרן אותו ושאל זוג חרדי שהגיע לסעוד. הם אמרו כולם אוכלים כאן. שאל זוג שני, הרב פלוני, רב מאוד מפורסם אוכל כאן.

לא התעצל, הלך לשאול את אותו רב שאמר הקונדיטור במסעדה, תלמיד שלי ואיש ירא שמים, אני סומך על עדותו, ביום שהוא מודיע לי שהעוגות של היום הכל מהדרין בד"צ, אני בא לשם ואוכל רק עוגות בכלים חד פעמיים.

מסכנה: הרב לעולם לא חילל את כרסו אבל גרם שכל החרדים של אותו עיר יכשלו ברמת כשרות שאם הם היו יודעים לעולם לא היו נכנסים לשם.

וחוזרת השאלה המקורית: "האם אתה, לא הרב שלך, רשאי לדלג על פסוקי דזמרה או לא?

אתה ממש מצחיק.די"מאחרונה
כשאמרתי שהרב שלי מתפלל בנוסח רס"ג דיברתי על תפילת עמידה.
פסוקי דזמרא לא התקבל כמנהג מחייב.וודאי שנוסח האר"י לא התקבל כדבר מחייב.בקשר להתרת נדרים אני צריך לשאול את הרב שלי אבל ההרגשה שלי שזה עוד המצאה של הזמן האחרון.
ומה שאתד אמרת על ההשכלה זה כבר ממש שטויות.הרבה ממנהגים היום הם אולי כמעט מאות שנים לא יותר מזה.עיקר הדין והקשר להשם יותר חשוב.
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך