מישהי עשתה סקירה אצל ד"ר דורון הררי ויכולה לספר אם הוא גילה אצלה משהו חריג,
או לא גילה משהו חריג והיה משהו חריג שהוא לא עלה עליו ?
אני מאוד מקפידה, בגלל שהמצב הבריאותי שלי לא 100% סטנדרטי,
לעשות 2 סקירות מורחבות. בהריון הראשון עשיתי שתי סקירות אצל רופא מומחה רציני בת"א,
ובהריון הזה , השני , עשיתי את הסקירה הראשונה אצל מומחה רציני אחר, וזה היה לא פשוט
מבחינת חניה, הגעה לתל אביב מאשקלון, בייביסיטר לילד...
כששאלתי שכנה אם היא מכירה מישהו בעיר שאנחנו גרות בה היא אמרה לי שהיא עשתה אצל רופא בשם ד"ר דורון הררי
בקניון גירון באשקלון, ושהיא מכירה מישהי שהוא עלה אצלה על משהו.
כמו מטומטמת, בלי לבדוק יותר מדי עליו, הלכתי לסקירה שניה אצלו, מתוך טעמי נוחות, הרבה יותר קרוב, אין בעיה של חניה,
ויש מי שישמור על הילד כשאנחנו שם. אם היינו נוסעים לתל אביב זה היה לוקח חצי יום וזה היה בעייתי מבחינת שמירה על הילד.
כשהגעתי לשם כבר לא הסתדר לי שאצל רופא פרטי שמשלמים לו 1500 ש"ח לסקירה מאוחרת, יש תור ארוך ובלגן, ואין שירותים בקליניקה, השירותים שהולכים אליהם הם ציבוריים של הקניון. אין אצלו נשים שבאות כמקרה דחוף למיטב ידיעתי, הוא מכון אולטרהסאונד, לא רופא של מעקב הריון. הרופא המאוד מומחה, אחד מהכי מוערכים בארץ, שהלכתי אליו לשתי סקירות בהריון הראשון, עלה לי גם 1500 ש"ח לסקירה שניה, בתנאי שעושים סקירה ראשונה. אם לא עושים ראשונה עולה 2000 או 1800, אני לא זוכרת. בכל מקרה יש לי ביטוח הראל שמחזיר חלק ניכר מהעבודה של אבא שלי, זה תופס גם על ילדים נשואים.
חיכיתי שם חצי שעה אחרי התור שנקבע לי, היו שתי נשים לפני, אחת לסקירה מורחבת.
שאלתי את המזכירה כמה זמן נמצאים אצלו והיא אמרה שתלוי בתנוחה של העובר, 20 דקות או חצי שעה. אצל הרופא בהריון הקודם הייתי בסקירה שניה מעל 40 דקות, הוא עבר ממש ביסודיות ולאט על כל איבר, והתנוחה הייתה בסדר גמור.
זה מדד לרצינות או שזה מדד ליחס שמקבלים אצל רופא יקר ונחשב (לא יקר משמעותית מאותו ד"ר הררי) ? אין לי מושג... אשמח אם מישהי שיודעת תאיר את עיניי.
אצל ד"ר הררי הייתי בפנים 20 דקות, הוא הריץ ממש , עבר על כל האיברים אמנם אבל עבר בריצה, אמר על הכל מהר "תקין" "תקין" "תקין" . יש לי סיבה לדאוג?
אני לא רוצה להוציא דיבה חס וחלילה או לומר לשון הרע, אני אומרת את התחושות הפרטיות שלי ואין כאן המלצה לא ללכת אליו, הוא מאוד נחמד. ועדיין, הרגשתי שזה סרט נע, הוא שאל אם יש שאלות, ואמרתי שלא, הוא ממש ביקש שאשאל, אז שאלתי אותו אם הוא עובד בבית חולים (בטימטומי הרב לא בדקתי את זה לפני), והוא אמר שהוא עובד רק פרטי , שיש לו שתי קליניקות ושהוא לא עובד בבית חולים כדי שיהיה לו זמן לעשות הרבה בדיקות. זה נאמר בחיוך בהקשר של זה ששאלתי אותו לפני אם ברור שהכל תקין בלב כשעוברים כל כך מהר, אז הוא אמר שהוא "הרופא שעושה הכי הרבה בדיקות בעולם" שהוא בדק עשרות אלפים , ושהוא רואה המון מקרים, שכל יום יש אצלו מישהי עם מום קשה בלב וגו'..
לדעתי האישית והסובייקטיבית לגמרי, אין לי חלילה משהו נגדו, וסביר להניח שהוא כן מקצועי מאוד ואני סתם דואגת, זה לא כבוד כזה גדול שרופא עובד רק פרטי כדי ש"יהיה לו זמן לעשות הרבה בדיקות".
אני לא יודעת אם אני פוחדת סתם מיזה שהוא הריץ את כל הביקור תוך 20 דקות, ועבר בטיל על כל איבר ואיבר, שכן הייתה לי המלצה רפואית ברורה ללכת לסקירה מאוחרת מורחבת בגלל ההיסטוריה הרפואית שלי,
או שבאמת בתור רופא שכל מה שהוא עושה זה סקירות ואולטרה סאונדים בשני המכונים שלו אחד אחרי השני כל יום מהבוקר עד הערב אז הוא כן מקצועי דווקא בגלל שהוא רואה הרבה מקרים.
אני לא רגועה, ואני לא יודעת אם אני סתם פוחדת או לא.
בעלי המלאך ראה שאני דואגת , והוא אמר שאני מצדו יכולה ללכת איתו ביחד לרופא אחר שאני מכירה וסומכת עליו,
ושלא נורא שהביטוח הראל לא יחזיר לנו פעם שניה. רק שאני אהיה רגועה.
אבל אני לא רוצה סתם להגזים ולדאוג יותר מדי.
בכל מקרה אני אעשה אקו לב.
חוץ מיזה שאני דואגת, מאכזב לי שלא ביררתי מספיק, ושילמתי מחיר מופקע יחסית,1500 ש"ח, לרופא מדרג סטנדרטי מאוד לדעתי (לא לעבוד בבית חולים ולעשות רק אולטרה סאונדים על סרט נע באופן פרטי של אחת יוצאת שניה נכנסת ו4 נשים בחוץ בתור , זה לא כבוד גדול לדעתי האישית, אני לא באה להוציא דיבה חלילה ואני לא אומרת שהוא לא מקצועי, סביר שהוא כן ושאני סתם דואגת והוא מאוד מאוד חביב וסימפטי) שהקדיש לכל השהות שלי שם 20 דקות, רץ על כל האיברים במהירות(יאמר לזכותו שהוא עבר על כל האיברים) ושאין לו שירותים בקליניקה וצריך ללכת לשירותים ציבוריים (אני לא מפונקת בכלל בעניינים האלה ולא מפונקת באופן כללי, הכי לא,אבל אם משלמים לו 1500 ש"ח בשביל שיקדיש לכל מטופלת בסקירה 20-30 דקות, אפשר גם להשקיע בשירותים, אם הייתי משלמת פחות מ1000ש"ח לא הייתי מתלוננת על זה)
תכל'ס, אני כותבת את זה גם קצת כדי לפרוק, ובעיקר כדי לדעת אם יש לי מה לדאוג מיזה שהוא רץ תוך קצת פחות מ20 דקות על כל האיברים, עשה רק אולטרה-סאונד ביטני (לא שאני כל כך משתוקקת לאולטרה סאונד וגינלי, אני חוטפת חום רק מלחשוב על זה, השאלה אם זה מקצועי יותר. כשעשיתי סקירה מורחבת מאוחרת אצל רופא אחר הוא עשה אולטרה סאונד בשני הצורות) וזה שהוא עובד רק במכון אולטרה סאונד פרטי.
וגם כדי לשמוע אם מישהי עשתה אצלו והוא עלה אצלה על משהו לא תקין, או לא עלה על משהו שלא היה תקין.
בכל זאת, הלכתי לסקירה מורחבת בגלל צורך רפואי..
טוב.. צל"ש בדואר למי שקראה עד הסוף.