מחפשים עבודה? מאות משרות ב"ה התפנו היוםמרדכי

בס"ד

לאור ה 26 יתומים מהפיגוע הבוקר:
חברת הסעות מיצויוסי מחפשת נהגים כדי להחליף את הערבים נא להפיץ 026528252. 025381555
היוזמה להחלפת עובדים של רב מסר.

שלום רב לאולמות אירועים בבני ברק דרושים עורכים שוטפי כלים מנקים ועוד יהודים בלבד כתחליף לערבים שעושים זאת היום 0525517172.

חברה בפיצלה אנחנו מעיפים את העובד הערבי אז דחוף חסר לנו כמה עובדים עובד פיצה שוטף כלים וגם שליח לערב 0525553137

דרושים עובדים בכל תחומי הבנייה בעיר ירושלים להעסקה ישירה בחברת נתיx
אני משלם טוב למתאימים מוכן לשחרר את כל השכנים0509801570

משיחה שערכנו ברב מסר עם רמי לוי הוא הודיע: אני זקוק לעובדים.
דרושים קופאי/ם/ות.
דרושים מסדרי מוצרים במדפים.
דרושים עובדי נקיון.
כל מי שרוצה מוזמן להתקשר: 055-660-4327.
העבודה בכל רחבי הארץ..

נ.ב. רמי הדגיש לרב מסר שלא לפרסם שהוא נגד ערבים כי יש כאלו (שמאל, בתקשורת וכו..) שיעשו לו על זה בלאגן..

הנהלת פיצה סיטי נאלצה לקבל החלטה לא להעסיק עובדים ערבים בכלל, 
זאת לאחר שנים רבות שהעסק מתופעל ע״י עובדים ערבים מקצוענים בתחום...
לאור כך כרגע לצערנו העסק סגור חצי יום....
עובדים יהודים המעוניינים להתקבל לעבודה מידית ליצור קשר בטלפון- 0522631445

מחפש עובדים למאפיה בגוש עציון 
עבודה בימי חמישי מ7 בערב עד יום שישי ב8 בבוקר עבודה על תנור פיתות ומחבתות 
העפתי את הערבים ואני זקוק דחוף לצוות יהודי!
להתקשר ל:
0544696401
0545619788

בע"ה שתהיה פקיחת עיניים שלמה לכל היהודים, גאון יהודי ועמידה בתוקף מול אויבנו בשמירה על שלמות הארץ, שלמות העם ושלמות התורה

כבר אין לי כח להגיב את מה שהגבתי בכל הקבוצותאריק מהדרום

זה נראה כמו פיגוע ווצאפ אחד גדול.

אסור לפטר על רקע לאומני.

מותראלאדין
אז נמשיך להרצח על ידי מחבלים שמועסקים אצלנומרדכי

בס"ד

ונמשיך לעבור על איסור תורה מפורש של 'לא תחנם'.

צר לי שזה עושה לך רע - אבל התורה היא מעל החוק!

נראה לי שאריק התכוון שזה לא נשמע לו הגיונייעל מהדרום
לק"י

כל הפיטורים..
ולא שעושה לו רע שמפטרים על רקע לאומני.
זה מה שהבנתי. שהוא חושב שזו מתיחת-וואצאפ..ד.
אם כך אז לא הבנתי נכון. סליחה.מרדכי
שמעתי היום בתקשורת את רמי לוי אומר שהוא לא פועלותן טל

בניגוד לחוק, וערבים עובדים אצלו בדיוק כמו יהודים. אז למי להאמין - להודעה אנונימית שהופצה בוואטסאפ, או בכללי ברשת - או לאדם עצמו?

מובן מדוע נבון היה מצידו להכחיש באופן גלוי את הפרסומיםאלעד

השאלה מה קורה באמת

ועד שיודעים מה קורה באמת, אדם מוחזק כדובר אמת...ותן טל

אתה לא יכול מצד אחד להגיד שהוא משקר בתקשורת, ומצד שני שבמקום אחר הוא מדבר אמת. זה מגמתיות מטומטמת, במחילה.

בדיוק כמו האמירה שרבנים משקרים בתקשורת לגבי דברים נגד ערבים, כי הם "פוחדים" או משהו כזה, אבל שבפורומים אחרים הם מדברים אמת בנושא. אדם לא יכול להחליט מתי אדם משקר ומתי הוא מדבר אמת - סלח לי, אף אחד מאיתנו לא קיבל עדיין את מתת הנבואה או הולך עם מכונת אמת צמודה אליו. 

אז אם אתה מאמין שאדם דובר אמת - מה שהוא אומר בקולו זה אמת. ואם אתה חושב שהוא שקרן - אז גם מה שהוא אומר שאתה שמח לשמוע, זה שקר...

רמי לוי אמר שהוא פועל לפי החוק ושהוא לא מפטר ערבים על בסיס גזעני, ומצד שני אמר שהוא רוצה שיספקו לו אפשרות לדעת על עובדים שהוא מתחיל להעסיק, אם יש להם עבר בעייתי כלשהו, כי היום הוא לא יכול לבקש תעודת יושר, על פי חוק (גם כלפי יהודים, אגב). זה מה שהוא אמר, נקודה. אין סיבה לחשוב שהוא שקרן.

ראיתי אתמול תמונה מסניף רמי לוי -מרדכי

בס"ד

שכתוב שם שלא ימכרו בעמדה הזאת עד שימצאו עובדים חדשים...

(או משהו בסגנון... יכול להיות שאני טועה)

אז,אל הר המוריה
פשוט תשלח הודעה לשאול אם זה נכון.
אני עשיתי את זה היום.
קיבלתי את זה:

העפתי היום בבוקר את העובדים הערבים שלי. מחפש עובדים יהודים עם רקע בשיפוצים. ישראל 0544967097 . תפיצו

שלחתי לו הודעה האם זה נכון,
הוא אמר שכן, ושהוא מירושלים.

אני ממליצה לפני שספקטיים
לברר.
כי כן זה קורה!

והלוואי וזה באמת יתרחב עוד ועוד,
ולא נעסיק יותר ערבים..
השאלה כמה זה יחזיקטנגענס
זה שאלה אחרתאל הר המוריה
אבל א"א לפקפק באמיתות דברים שלא בדקת בכלל.
אם זה נכון - מצוין. הלוואי..ד.
לא נשמע לי אמיתי ולא נשמע מציאותי+mp8
לו היו מספיק עובדים יהןדייםשמוכנים לעבוד קשה במחיר כזה-
מלכתחילה לא היו מעסיקים ככ הרבה ערבים.
חבר אמר לי שהוא בדק את המספרים האלו וזה שקרtin man
שאלה דומה- כמה הייתם משלמים יותר תמורת עבודה עברית?מאמע צאדיקה

ידוע שעובדים יהודים לוקחים יותר כסף

(ובדכ בצדק- הם עושים עבודה טובה יותר

אפילו אם זה לארוז את המוצרים שקנית בסופר- ראיתי במו עיני! ערבי עושה עבודה ערבית מכני כל מוצר לשקית נפרדת, יהודי מפעיל את השכל איך לארוז חכם...) 

כמה כסף הייתם מסכימים לשלם יותר על המוצר או השירות 

כדי שיהיו רק יהודים? 

(החל מעליה קלה במחיר המוצרי מזון וכלה בעליה קצת יותר גדולה במכירי המוסכניקים והבתים) 

ושאלה דומה-

הייתם הולכים לבעל הבית של עסק לפני או אחרי הקניה ואומרים לו-

באתי לחנות שלך לבדוק לקנות פה רק כי אתה מעסיק רק יהודים 

אם היתה רשת שמכריזה שהיא עבודה עבריתעוגי פלצת

אין ספק שרבים היו קונים רק בה

הבעיה שלא ברור שהחוק מאפשר דברים כאלה...

אבא שלי עקף בעיה כזאתאלעד

מי שירצה פרטים מוזמן לאישי,

לא ידע אם הוא יאהב שאכתוב זאת כאן

הייתי מוכן להשקיע בזה הרבהמרדכי
בס"ד

וכן הייתי ניגש לבעל עסק שכזה
(אגב, כיום אני משתדל לשאול אם מעסיקים ערבים ואם עונים לי שכן אז אני יוצא...)
כל הכבוד. קח רק בחשבון שבמחירי בתים זה יקפיץ לךותן טל

את המחיר לעיתים במאות אחוזים, מה שיתבטא בעשרות או מאות אלפי שקלים נוספים. אם תצליח לעמוד בזה - אשריך.

ויש מי שעושה הפוך מרדכי

בס"ד

"קונים פה ערבים? להתראות!"

מגניבים!!הלליש
מצוין...ד.

עוד כמה עשרות מקרים כאלה, וברשת....

עם כל כמה שזה "מצחיק" די ברור שזה פרובוקציה...ותן טל

הם מראש לא התכוונו לקנות כלום לדעתי, סתם מילאו עגלות, כדי לצלם את הקטע הזה ולהעלות לרשת.

ואז, לעניות דעתי לפחות - יש כאן בעיה חמורה של הטרחת המקום, שכעת צריך להחזיר את כל המוצרים למקום, וסוג של גניבת דעת (אם זה כמו שאני חושב, שמראש לא התכוונו לקנות, ורק עשו "הצגה" - וזה שמראש הכל צולם זה די מבריר את זה...).

לא הייתי ממהר לצחוק ולהעריך אנשים כאלו. אם מראש אתה לא מתכוון לקנות במקום שעובדים בו ערבים - תבדוק מראש ואל תיכנס למקום כזה. למלא עגלה במאות שקלים ולעזוב אותה בקופה תוך כדי הצגה שלמה - בין אם זה כשמראש לא התכוונת לקנות (שאז זה חמור יותר לדעתי) ובין אם זה רק בדיעבד - שגם אז, היית צריך לבדוק את זה מראש אם ברור לך שלא תקנה במקום שעובדים בו ערבים - זה מעשה שנתפס בעיניי כדוחה לגמרי.

עצוב שאנשים בשם "אידיאלים" מעודדים מעשי שטות ומעשים לא ראויים.

זאת בדיוק המטרהמרדכי

בס"ד

ללכת דווקא למקומות שמעסיקים בהם ערבים, למלא עגלה, ולהראות שרק שבגלל שמעסיקים ערבים אז הם לא קונים ושלא משתלם להעסיק אותם. ולפני גנבת דעת יש איסור של 'לא תחנם' שהוא יותר חמור.

וזאת לשון ההודעה שרצה מאז אתמול בווטסאפ וברשתות החברתיות:

לא קונים ממקומות שמעסיקים ערבים
פשוט: 
1- נכנסים לחנות שמעסיקים ערבים 
2- ממלאים עגלות
3- מגיעים לקופה
4- פונים אל הקופאית: 
"רגע, אתם מעסיקים ערבים?!
אז אני לא קונה פה"..
5- יוצאים מהחנות

רק ככה הם ילמדו לא להעסיק ערבים

להפיץ בקבוצות

שאלו רב לפני שעשו את זה?ותן טל

אל תקשקש לי בבקשה על "לפני". זה לא קשור זה לזה.

אתה שאלת רב לפני שהתפעלת מדבר כזה?

פתאום נעלם ה"לשאול רבנים", נכון?

אז סלח לי, מבחינתי אנשים כאלו הם סתם חוליגנים מכוערים ומסריחים, שמעמיסים על אחים שלי האתיופים, הרוסים והמרוקאים, שעובדים באותה חנות, עוד עבודה.

ותודה שהוכחת לי שזה באמת כמו מה שחשבתי.

מעשה מכוער ומגעיל לחלוטין.

גם העמי-ארץ שהורידו את האבנים (שהיו מוקצה)חסדי הים
ששמו הצדוקים על הערבות, כמבואר במשנה בסוכה, לא שאלו רבנים.

יש דברים, שגם אם לכתחילה לא היינו מורים לעשות, אנחנו שמחים שנעשו.
אני לא אדון על משהו מלפני אלפיים שנה. אני מתייחסותן טל

לדבר שקורה כעת.

מה שאתה אומר הוא פתח מאוד מסוכן לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה בתירוץ שלך...

ואם אני אהיה חצוף יותר, אגיד - האמירה שלך היא מה שהכשירה את רצון הרצח של יגאל עמיר (בין אם הוא היה הרוצח ובין אם לא).

צריך לדעת שיש הלכה ואנחנו לא עושים מה שרוצים בלי לחשוב על ההלכה.

ולגוף העניין - אתה מכיר רב שמתיר את גזל הדעת ואת ההטרחה הזאת של עובדי החנות - שממש לא בטוח שהם "רק" ערבים...?

פיקוח נפשיוני
ראה הלכות הנוגעות לפיקוח נפש
נו באמת.ותן טל

אתה מאמין לזה? למלא עגלה ולהשאיר אותה בקופה זה נוגע לפיקוח נפש?

די...יש גבול, נו, באמת...

לא ראיתי הלכות פיקוח נפש שכתוב שם שאני צריך למלא עגלה במקום שמעסיק ערבים, ולהשאיר אותה בקופה בהפגנתיות, מצטער...

(חוץ מזה שיהיו אחרים שיטענו בדיוק ההיפך ממך - שאם אתה מפטר את כל הערבים אתה גורם ליותר פיקוח נפש כי יש להם פחות מה להפסיד. ככה שזה ממש לא "מוחלט" כמו שאתה מנסה להציג את זה...).

אשמח לתשובה הלכתית רצינית מרב שמתיר את גזל הדעת וההטרחה הזאת..."לשלוח להלכות פיקוח נפש" זה לא תשובה, מצטער.

ומה 'אתה' חושב?יוני
העסקת עובדים ערבים גורמת למצב של פיקוח נפש?
או אפילו חשש פיקוח נפש?

כנראה שאתה לא מכיר את ההלכה לעומק ולכן אתה מזלזל בזה שאני שולח אותך ללמוד אותה.

אבל אתה דוחף שאלות לעוד שאלות על גבי שאלות וזה נראה כאילו המטרה שלך היא פשוט לשאול
ואם הייתי מביא פסק כזה אז או שהרב הוא לא בסדר או שהוא לא הכיר לעומק את הנושא המדובר או שהצגתי לו את הסיטואציה מכיוון אחד בעוד יש עוד כיוונים.. אני כבר רואה את התשובות שלך לכל דבר..

אני מקווה שאם ח"ו תגיע למצב של פיקוח נפש ממשי כמו זירת פיגוע שלא תתקשר לרב שלך לשאול אותו מה לעשות
יפה שאתה כבר "יודע" מה היו התשובות שלי...ותן טל

אני מתייחס אליך עכשיו ככה?לא. אז אשמח ליחס דומה, תודה

תביא לי תשובה לשאלה ששאלתי את מרדכי ואני בשמחה אענה לה.

לגבי האם העסקת עובדים ערביים גורמת לפיקוח נפש - זה סוגיה מורכבת ומסובכת שיש דעות ביטחוניות שונות ומנוגדות בה. יש שטוענים שהעסקה היא גורמת לפיקוח נפש ויש שטוענים שדווקא אם לא יעסיקו בכלל, אזי הפיקוח נפש יהיה גדול יותר, והעסקתם, גורמת לכך שלפחות אנשים תהיה מוטיבציה להרוג.

אתה יכול להתווכח ולדון בזה, אתה לא יכול לטעון שאין דעות כאלו וכאלו.

בסופו של יום כל אחד ילך לי הרב שלו. לי יש את הרבנים שלי. אני שאלתי שאלה את מרדכי האם הרב שלו מתיר למלא עגלה בעסק יהודי, שעובדים בו גם ערבים וגם יהודים, ואז ללכת לקופה ושם לעשות את ההצגה ולעזוב את העגלה עמוסה בקופות, תוך שאתה גורם הפסד זמן וכסף לבעל העסק, גזל דעת וכו'... - בסך הכל שאלתי אותו אם את זה מותר לעשות.

לא שאלתי אותו האם מותר להכריז שאני לא קונה במקום שמעסיק ערבים. אמרתי לו דווקא שאין לי בעייה עם אדם שמכריז שהוא לא קונה במקום שמעסיק ערבים.

ואין טעם לטרוח לענות לשורה האחרונה שלך...

אז קדימה, אתגר, אם תרצה - תביא לי תשובה לשאלה המדוייקת ששאלתי את מרדכי (והשאלה היא, שוב, לא האם מותר להעסיק ערבים או לא. זה בכלל לא היה הנושא) ואני מבטיח להתייחס בכבוד לתשובה שתביא ולהגיב עליה עניינית וכו'...

כל טוב ולילה טוב

אתה מתחמק מתשובהיוני
מה ותן טל חושב?! העסקת ערבים גורמת לפיקוח נפש??
אני לא מספיק מבין בנושא הזה.ותן טל

אני יודע את הטענות לכאן ולכאן. אני יודע שאני לא יודע הכל. אין לי בעיה להגיד את זה. תקרא לי שמאלני או מה שבא לך.

אין לי מספיק ידע רחב ואין לי נבואה כדי לדעת מה היה אילו...

האם אתה יודע חד משמעית מה התשובה? אשמח שתביא לי הוכחות לתשובה המוחלטת שלך, אולי זה יעזור לי להבין סופית מהי התשובה.

אם אתה רוצה להבין בנושא הזהיוני
אני ממליץ לך ללמוד את ההלכות הנוגעות לפיקוח נפש.
אני מאמין שתבין סופית מה התשובה..
לא קשור. זה קשור להכרת המציאות.ותן טל

אני מכיר הלכות פיקוח נפש. זה לא קשור.

השאלה היא האם בפועל העסקה גורמת ליותר מוות או פחות. ולזה יש טיעונים לכאן ולכאן.

ובעצם אתה אומר שכל הרבנים שלא אומרים חד משמעית שאסור להעסיק ערבים - לא למדו מחייהם הלכות פיקוח נפש? מעניין...

תסביר לי בבקשה איך זה לא קשור?יוני
כי זה לא משנה אם אתה יודע את ההלכות או לא.ותן טל

אתה צריך להראות בפועל שהעסקת עובדים ערבים גורמת ליותר פיקוח נפש מאשר אי העסקה גורפת של ערבים בארץ. 

הרי אם, נניח, תיאורטית, יוכיחו מעבר לכל ספק שאי העסקה של ערבים גורמת לרצח של פי עשרים יהודים, מאשר כמות היהודים שנרצחת בגלל העסקת הערבים - אזי, בעצם, דווקא אי העסקת העובדים - זה מה שגורם לפיקוח נפש.

ונתתי דוגמא תיאורטית, כמובן. איך תוכיח לי מה נכון ומה לא? לא מה"הלכות" - ההלכה היא הלכה, השאלה היא מה קורה במציאות - ואז משליכים את ההלכה על המציאות.

אם אנסה לחפש דוגמה מתחום אחר - זה כמו שהכשהמציאו את האור, ישאלו האם מותר להדליק אור בשבת או לא, ויענו להם שיבדקו בהלכה - בלי לבדוק בכלל מה עצם פעולת האור. הרי קודם אתה צריך לבדוק במציאות מה עצם הפעולה, כדי לדעת מה ההלכה תגיד על זה... אם הפעולה תגרום להגיע למצב בעייתי הלכתית - ההלכה תאסור אותו.

כנ"ל כאן - אם הסכנה תהיה גדולה משמעותית במקרה אחד מאשר במקרה אחר, אזי ההלכה תיכנס לעסק.

עדיין לא הוכחת לי במציאות שההעסקה גורמת ליותר פיקוח נפש מאשר אי ההעסקה.

מקווה שהבנת אותי כעת.

זהו שאתה לא יכול להסתכל על המכלוליוני
סיטואציה: אתה נמצא בבית עסק שמעסיק עובדים ערבים, האם יש פה עכשיו ברגע זה פיקוח נפש או חשש לפיקוח נפש?

את דעתי הסברתי פה:http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t683155#7553422

אבל גם במקרה שלדעתך כן הגיוני שאם כל הערבים בין הים לירדן יהיו מובטלים אז גם אם יהיה מצב של פיקוח נפש זה לא שייך עכשיו כי עכשיו אתה צריך לקבוע האם הערבים שעובדים בעסק שאתה נמצא בו עכשיו הם מחבלים פוטנציאלים או לא(והתשובה היא שאם הם אומרים 5 פעמים ביום 'דין מוחמד בחרב' ו'ימותו הכופרים' יום אחד הם יקומו עם חרב ויהרגו את הכופרים' [המתונים יותר מתכוונים לאטאיסטים, המתונים פחות מתכוונים לעובדי אלילים, כולם מתכוונים גם ליהודים והקיצוניים חושבים שהפחות קיצוניים מהם הם כופרים. ראה דעאש..] אז כן הם מחבלים פוטנציאלים!)

ככה, בגדול:ותן טל

גם כאשר אני עולה על הכביש, יש פיקוח נפש או חשש לפיקוח נפש. למעשה - גדול אף יותר מאשר החשש שיש בכניסה לחנות שעובדים בה ערבים. כיוון שבכבישים מת כל יום, בממוצע, אדם בישראל, מה שהפיגועים בכלל לא מתקרבים במימדיהם לכמות הקטל בכבישים

ובכל זאת אנחנו נוסעים בכביש.

אז התשובה היא, כנראה, שפיקוח נפש זה עניין יחסי - מה שיש חשש רחוק לפיקוח נפש, כבר יכול להיות שיוצא מהגדר המדויק של פיקוח נפש מוחלט או אפילו חשש פיקוח נפש - יש עניין של יחסיות. כאשר חשש פיקוח הנפש, למשל, הוא אחד לשמונה מליון ביום - היחס של מוות על הכביש, בערך - זה לא אוסר לנסוע על הכביש.

ככה, לעניות דעתי, גם בחנות שעובדים בה ערבים, שהיחס של היום לחשש פיקוח נש שם, ביחס לכמה אנשים מתו מיד העובדים הערביים בחנות כלשהיא, לעניות דעתי לא מתקרב אפילו לאחד ל40 מליון ביום... ואולי אפילו לא מתקרב לאחד ל80 מליון.

ככה שלפי איך שאני מבין את זה, קצת קשה להגיד שזה פיקוח נפש מוחלט לקנות במקום שבו ערבים עובדים - ועובדה, שרבנים רבים מאוד שגם הם מודעים להלכות פיקוח נפש, עדיין קונים במקומות האלו.

זה לא סותר את זה שאני כמובן מעדיף לקנות מיהודים. אני דיברתי כאן נטו על העניין של היחס וגודל החשש...

התבלבלת בכתובתמרדכי

בס"ד

מי שמעסיק ערבים הם סתם חוליגנים מכוערים ומסריחים שבגללם התנקשו ביהודה גליק והרצחו אתמול חמישה אנשים וזה רק מהתקופה האחרונה, לצערנו ההיסטוריה מלאה במקרים בהם הטרוריסטים הועסקו על ידי יהודים וניצלו את זה על מנת לפגוע ביהודים אחרים. הלינץ ברמאללה, הפיגוע במרכז, הפיגוע בקניון נתניה ועוד ועוד ועוד. הם המסריחים והם הבעייתים פה! זה המעשה המכוער שגובה קורבנות מידי יום.

הקב"ה מנער אותנו וגורם לנו להבין בדרך הקשה והכואבת שאסור להעסיק ערבים! 

בשביל שמיצויוסי, רמי לוי ועוד יפסיקו להעסיק אויבים, היינו צריכים שיהודים ירצחו על מנת שהם יבינו את זה.

לצערנו אם לא בחרנו בדרך הקלה של לשמוע בקול ה', קיבלנו את זה בדרך הקשה. בדיוק כמו בתהליך הגאולה.0

ואותם אלה שמעסיקים ערבים שאלו רב אם זה מותר? 

פתאום לא צריך לשאול רבנים? או שבעצם אין מה לשאול פה רב כי ההלכה פה היא ידוע לכל.

ונגיד שמישהו עובר על ההלכה - זה מתיר גם לך?ותן טל

חוץ מזה שמאיפה לך, נגיד, שמעסיק כזה או אחר לא שאל את הרב שלו האם הוא יכול להעסיק ערבים? אתה הרי לא יודע את זה, אלא רק מעריך את זה מהנחות שלך...

זה שהרב שלך פוסק שאסור להעסיק ערבים, לא אומר שאין רב אחר שאולי כן מתיר להעסיק ערבים ועליו אותו מעסיק מסתמך, נגיד.

אבל זה לא קשור לזה שאם אתה רוצה לעשות מעשה שיכול להיות בעייתי הלכתית - אתה צריך לשאול רב קודם.

אבל זה קלאסי. אני שואל שאלה, לך אין אפשרות באמת לענות לי עליה, אז כמו יהודי קלאסי - אתה מתקיף בשאלה חוזרת.

אז בוא נגיד ככה - אתה תראה לי פסק של רב שהתיר לאותם אנשים לעשות מה שהם עשו, ואז, לפי הסדר, אני אשאל רבנים שונים האם מותר להעסיק ערבים, וכו'...

אבל אני שאלתי קודם, אז תכבד...

חוץ מזה שכל עוד אתה צורך דברים מחברות שמעסיקות ערבים (אוסם, תנובה, שטראוס, טרה, ועוד ועוד...) - אתה רוצה שאני אגדיר גם אותך: "חוליגן" וכו' - כמו שהגדרת אותם? הרי גם אתה צורך את אותם מצרכים...

וגם, אני כמעט משוכנע שהבית שאתה גר בו, לפחות בחלקו נבנה על ידי ערבים. אני צודק או לא?

ודבר אחרון - האם יש לך דרך להוכיח לי חד משמעית, במציאות, שעצם זה שמעסיקים ערבים, גורם ליותר רצח של יהודים, מאשר מקרה שבו מפטרים את הערבים, שאז אולי הם יעשו יותר פיגועים? יש לך דרך מדעית/הגיונית כלשהיא להוכיח לי שדרך אחת גורמת ליותר פיגועים מהדרך ההפוכה?

(דרך אגב, שלא תהיה טעות - אין לי שום אינטרס להעסיק דווקא ערבים, להיפך - סבא שלי הוא קבלן שיפוצים יהודי. ככל שיעסיקו פחות ערבים בתחום הזה, מין הסתם יהיו לו יותר הזמנות...אני רק רוצה לשאול את השאלות שבאמת צריך לדון בהם בלי קשר למה שאני רוצה או לא רוצה שיהיה...)

רב שמתיר להעסיק ערבים - זה נגד ההלכהמרדכי

בס"ד

בהלכה יש כללים ברורים מאוד באיזה סיטואציה מותר להעסיק גויים, וזה לא משנה אם רב כזה או אחר שמנסה להיות יפה בעני הציבור והשמאל אומר שמותר להעסיק אותם. יש תורה, רמב"ם, שו"ע ופוסקים לאורך כל ההיסטוריה שפסקו את ההלכה. והיום במיוחד שמדובר גם בפיקוח נפש ממשי זה בעיה עוד יותר גדולה וחמורה.

ושוב,

אני לא קונה את הקניות אצלי בבית וכמו שכתבתי לך בעבר כמה וכמה פעמים אני לא בניתי את הבית שלי ואני ניסיתי לשכנע את ההורים שלי לעשות עבודה עברית. 

ההיסטוריה מלמדת שפיגועים רבים מאוד נעשו ב"זכות" ערבים שהועסקו על ידי יהודים והם ניצלו את האפשרות שלהם והגישה ליהודים על מנת לפגוע בהם. כמובן שהעסקה לא תעצור את הטרור ויש לפעול גם נגד הטרור, אבל זה יצמצם את האפשרות שלהם ואת הנגישות.

כעת אתה מדבר בדמגוגיה, מצטער.ותן טל

בלי שום דיון הלכתי אמיתי, אתה פשוט שולף את האמירה: "רב שמתיר להעסיק ערבים - זה נגד הלכה". בלי שיש לך שום דרך לבדוק את זה כעת עם אותו רב.

כדי להעצים את הדמגוגיה, אתה גם מכניס לרב הזה "סיבות" למה הוא מורה ככה או אחרת.

ושוב, עם כל הכבוד לך, עדיין לא הוכחת לי שלהעסיק ערבים זה יותר מסוכן מלא להעסיק ערבים במדינה... ואני מדבר מבחינה בטחונית...האם יש לך הוכחה ביטחונית שאם מעסיקים ערבים זה יותר מסוכן מאשר אם לא נותנים להם עבודה בכלל?

ובכל מקרה, בוא לא ניכנס לנישה של "אמירות" כמו ש"אמרת" למעלה, ש"רב שמחליט ככה ועל כנגד ההלכה". וכי אתה בתוך ראשו של הרב ויודע למה הוא פוסק מה שפוסק? לא. ובמחי יד אתה הופך את כל הרבנים שמתירים את זה, הן ל"פועלים כנגד ההלכה", והן ל"כאלו שמנסים למצוא חן בעיני השמאל" (אמירה ממש מכוערת ופשוט לא אמיתית, מהיכרות אישית).

אבל לפני זה - הניסיון לברוח מהתשובה לשאלה שלי לא יצליח לך...אני לא צריך לענות לשאלה שלך לפני שאתה עונה על שלי...

ואם תרצה, אעשה את זה בדרך שלך - רב שמתיר לעשות גזל דעת ופרובוקציות ולהטריד בעלי עסקים יהודיים פוסק כנגד ההלכה ומנסה רק למצוא חן בעיני הימין הקיצוני.

הנה, באותו סגנון שלך...אתה אוהב את זה? אני מניח שלא...ואל דאגה, גם אני לא אוהב...

אתה מוזמן לפתוח ספרי הלכה ולבדוק בעצמךמרדכי

בס"ד

מה אומרת התורה ('לא תחנם') מה אומרת על זה הגמרא, ההלכה.

תפתח ספרים ותראה.

שוב התחמקות, כמובן ותן טל

לא ראיתי בספרי הלכה שצריך למלא עגלה ולהניח בפתח של בית עסק של יהודי, ולהכריז בקול שאני לא קונה אותה בגלל שהוא מעסיק ערבים.

מה הקשר ל"לא תחונם"? זה דמגוגיה. הרי גם אתה יודע שבאותו ספר לא תהיה כתובה השאלה שאני שואל - אבל נוח לך להגיד את זה כי זה פוטר אותך מלבדוק הלכתית האם זה ראוי לעשות מעשה כזה או לא ראוי.

ואולי, בעצם - אתה בכלל לא מעוניין לבדוק את זה הלכתית, כי לא מעניינת אותך ההלכה בנושא.

(וזה לא סותר את זה שאני יודע מה זה לא תחונם, אל דתאג... אבל זה לא קשור למעשים מעין אלו, שמבחינתי הם מכוערים ולחלוטין לא שייכים ל"לא תחונם")

אענה לך בסיפורמרדכי

בס"ד

לפני שנתיים-שלוש הלכתי עם חבר שלי, שהלך עם חולצה של 'בא"י אני קונה רק מיהודים" בירושלים ונכנסנו לסנטר1. המאבטח בכניסה עצר אותנו והתחיל להטיף לנו מוסר על כך שאנחנו גורמים רק נזק בכך שאנחנו מסתובבים עם חולצה כזאת ואנחנו לא צריכים להפיץ את האידאולגיה שלנו בכיתוב פומבי וצעקני.

אז אפשר להגיד שזה גם חילול ה' ושאין שוב מצווה מהתורה ללכת עם חולצה כזאת ברחוב ושההלכה לא מורה כך. כי מה פתאום שיהודי בארץ ישראל יקנה אך ורק מיהודי ויצעק על זה? זה אסור! זה חילול ה'!

אבל גם לגור ביו"ש זה חילול ה' (תראה מה חושבים עלינו בגלל זה) והרי אין חיוב מהתורה לגור דווקא ביו"ש ווהלכה לא מורה כך. ועל זה הדרך בעוד שלל מובנים...

כל הכבוד לאדמו"רים הללו:אלאדין
כל הכבוד ותן טל
על מה ענית לי בדיוק????שוב התחמקות.ותן טל

שום "סיפור" כזה לא קשור לשאלה ההלכתית שלי. ככה עונים על שאלות הלכתיות? תזכיר לי אם ככה לא לקנות את ספר התשובות ההלכתיות שתוציא פעם, אם תוציא...

יש לך או אין לך תשובה הלכתית ספציפית למה ששאלתי? תענה לי רק אל זה בלי להתחמק בסיפורים וכל מיני דברים. בדקת את זה הלכתית האם מותר למלא עגלה, להניח אותה ליד הקופה ולבצע פרובוקציה וללכת ולהשאיר אותה שם מלאה, כאשר יכולת מראש לשאול אם יש ערבים לפני מילוי העגלה?

זה השאלה היחידה שיש לי אליך עכשיו. רוצה לענות עליה או שוב להתחמק?

האם הלכתתי מותר ללכת עם חולצה "גזענית" ולעורר פרובוקציה?מרדכי

בס"ד

כשאר אתה יכול פשוט להכנס לסופר ולשאול אם מעסיקים ערבים או לא.

מבחינתי זאת אותה השאלה.

נראה לי שהדיון מוצה.אלאדין
אני שואל שאלה אחת. זה שיש עוד מאות שאלות - מה זהותן טל

קשור? זה אומר שאסור לשאול שאלה מסוימת ולקבל אליה תשובה?

אגב - לא אמרתי שזה בעיה לשאול בסופר אם מעסיקים ערבים, נא לא לדמגג. 

שאלתי האם ראית בהלכה שמותר למלא עגלה ככה וכו' וכו'...?

לא שאלתי אותך על עצם השאלה האם הם מעסיקים יהודים אלא על מה שקדם לזה שהיה יכול להיעשות בדרך אחרת, ונעשה בדרך שפוגעת ביהודים וגניבת דעת וגם גורם לנזק כספי לבעלים, ממשי, כיוון שזה מצריך עוד עבודה מצד הפועלים שלו. 

אבל זה בסדר, אתה כבר לא צריך לענות, אני מבין שאתה מתחמק ולא מוכן בשום אופן לענות על שאלה כזאת.

אז אם אצליח למצוא רב שאוסר את זה  - אני אעלה את התשובה שלו כאן ואז יהיה אסור לך לעשות או להגיד את זה כל עוד אתה לא מוכיח שיש רב שמתיר - כי כל עוד מראים לך שזה אסור, אסור לך לעשות את זה עד שאתה מראה הלכתית שזה מותר, לא?

לילה טוב.

(נ.ב: אם בכל זאת אתה מוצא תשובה הלכתית בנושא/שואל את הרב שלך והוא עונה לך - אשמח שתביא כאן מה הוא ענה לך...)

גם לעלות להר הבית זה חילול השםיהודי!!
< צ >
חוץ מזה שזה מ-מ-ש לא "ילמד" אותם לא להעסיק ערבים.ותן טל

העובדה היא שחוקית לא תמיד פשוט למקום גדול פתאום לפטר את כל הערבים שעובדים אצלו בלי סיבה מספקת, וגם אפילו רק לא לקבל לעבודה ערבי, זה לא תמיד פשוט.

אז להגיד שזה מה ש"ילמד" אותם, זה לא כזה קל...

וזה לפני הכניסה לשאלה המסובכת, שבסופו של דבר מה לעשות, לרוב - אדם שבע שיש לו מקור פרנסה, חושב יותר לפני שעושה מעשי שטות. 

אתה חושב שאם כל הערבים לא יעבדו בישראל אז הם פשוט יארזו את הפקלאות שלהם ויעברו למדינה אחרת - אני מאמין שאם יפטרו 70 אחוז מהעובדים הערבים שעובדים בישראל, אתה רק תתחיל לראות כאן אוטובוסים מתפוצצים יותר על ימין ועל שמאל - הרי אותם מפוטרים יודעים שברגע שהם עצמם מתאבדים, לפחות המשפחה שלהם תקבל משכורת חודשית ממחמוד עבאס...

ערבים לא רוצחים בגלל היותם מובטלים אלא משנאת ישראלאלאדין

דעאש מלאה דוקטורים ורופאים.

ועדיין אתה לא יכול להגיד שאין טריגרים...ותן טל

בסופו של יום אדם שהוא יותר "שבע" ויש לו פרנסה מסודרת, ומשפחה לפרנס ועוד - פחות תהיה לו מוטיבציה לפגע.

לא נכון בעליל. פשוט שקר.אלאדין

הרצח במרכז הרב, הרצח שאירע אתמול וניסיון החיסול של יהודה גליק, בוצעו ע"י ערבים עובדים.

נא לא לשקר.

^^^^ ותן טל תענה על זה בבקשהיוני
מעולם לא אמרתי ש"אין עובדים ערבים שרוצחים".ותן טל

הטענה שלי הייתה הרבה יותר כללית שהרבה יותר קשה להוכיח לכאן או לכאן.

אני אומר רק שיש דעות ביטחוניות שאדם שיש לו מקור פרנסה, ויש לו כסף לפרנס את משפחתו - יש לו פחות מוטיבציה להרוס את החיים שלו. 

אתה לא יכול לדעת כמה פיגועים היו, אם, נניח, 90 אחוזים מהערבים שעובדים היום בישראל, לא היו עובדים...

זה לא אומר לרגע שאני אומר שאין בכלל ערבים שעובדים בישראל ורוצחים. אני לא מטומטם, אני יודע שיש...

ערבי אחד הסביר לי את זהיוני
ארגוני הטרור היו משלמים למובטלי הכפר ללכת לכביש ולזרוק אבנים, היום אין הרבה מובטלים אז הם משלמים לנוער מהבית ספר שיבואו אחרי הלימודים ויזרקו אבנים בכביש. לטענתו צריך לסדר לנערים עבודה אחרי בית הספר ואז לא יהיה מי שיזרוק אבנים.

אבל רגע, מה ארגוני הטרור יעשו עם כל הכסף שפתאום יהיה להם?? מעסיקו מחבלים במשרה מלאה..

אין שום הגיון מאחורי הטענה הזאת.
זה חארטה.די"מ
הסיבה שעכשיו הם נותנים לילדים לזרוק אבנים ולא מבוגרים,זה כי אין מה לעשות לילד מתחת ל12 וגם ילד מתחת ל14 אסור להשאיר לילה במעצר (אלא אם כן הוא יהודי שזרק בקת"ב על ערבים ואז הוא יכול להיות עצור שבוע שלם בלי אפילו לראות עו"ד)
אגב - אתה גם לא קונה מעלית? אוסם? תנובה?ותן טל

ועוד עשרות ומאות חברות בישראל שמעסיקים ערבים?

נראה לי שאתה תצטרך להסתפק באוכל בסיסי מאוד אם תרצה באמת לא לקנות בשום מקום שמעסיק ערבים. אתה תוכל לחיות, כן - אבל לא עם כל מה שאתה אוכל היום.

אז קדימה. אני בא אליך לביקור עוד איזה חודש, מקווה לא לראות שם מוצרים של חברות שמעסיקים ערבים .

כנראה או שהזיכרון שלך קצר מאודמרדכי

בס"ד

או שיש לך מטרה להתלהם כל הזמן ורק לתקוף את הצד השני בלי להתייחס לשאר הדברים.

בכל כמה חודשים צצה פה השאלה הזאת שלך, וכבר לפחות פעמיים שאלת את זה וכבר עניתי לך תשובה ברורה.

מה שאני יכול לקנות רק מיהודים אני אקנה, גם אם זה יותר יקר.

אם אין לי בררה, אז לצערי בינתיים אני נאלץ לפרנס ערבים.

לדוגמה, 

בד"כ אני נוסע בטרמפים, אבל כשאין לי בררה אני נאלץ לנסוע באוטובוס ובד"כ זה עם נהגם ערבים (והתוצאה היא שבימים האחרונים יש שיבושים בתחבורה הציבורית בגלל שהערבים שובתים), וגם בישיבה התיכונית שלמדתי בה ביקשתי מהנהלת הישיבה שתתחיל להתעסק רק עם חברות שמעסיקות יהודים ואף פעלתי לפטר עובד מטבח ערבי למרות שכל הישיבה שלי הסתכלה עלי כקיצוני מטורף וגזען. אבל אם יום אחד אותו ערבי היה מחליט כמו בפתח תקווה, במרכז מורשת רבין ועוד הרבה דוגמאות לקחת את הסכין ולהשתמש בו להרוג יהודים, הם היו מבינים.

לגבי הבית שלי-

אני לא זה שעושה קניות אצלי בבית ולכן אני לא אחראי על מה שיש בו. מצידי אני כן מנסה לשכנע את אבא שלי לקנות במקומות אחרים שלא מעסיקים ערבים. אני את שלי עושה, מעבר לכך אין לי מה לעשות עד שיהיה לי בית משלי...

קודם כל, בוא נרגע, טוב? ותן טל

גם אתה כל הזמן חוזר על אותם דברים, אז גם לי לא נותר אלא לחזור על "אותם דברים". טבעי בפורום דינמי. אין לי שום דבר נגדך, ויש לי הרבה יותר במשותף אליך מאשר לא במשותף. וכמו שכבר אמרתי בהודעה אחרת שלי - גם אין לי שום אינטרס מיוחד להעסקת ערבים, בגלל סיבה משפחתית.

אז שאלה אחרונה - שיהיה לך בית משלך לא תקנה בתנובה, אוסם, טרה וכו'? תבדוק בכל חברה שמייצרת דברים - לא רק בחברה הסיטונאית שמוכרת לצרכנים, אלא בחברה המייצרת - שהיא לא מעסיקה ערבים?

זה לא 'הכל או לא כלום', עושים מה שאפשר.אלאדין

זה לא "אותם דברים" זה אותם השאלותמרדכי

בס"ד

התשובות שלי לא משתנות בד"כ אלא אם אני מבין שאני טועה, כרגע מיום ליום אני רק מבין שאני צודק.

ושוב -

אם אני אוכל לקנות רק מיהודים אעשה את זה, במקרה שאני לא יכול כמו תנובה וכו' אז לצערי אין לי מה לעשות חוץ מלעודד עבודה עברית ולהגיד שאם תהיה חברה שמעסיקה אך ורק יהודים אקנה אצלה. שוב, זה תהליך ארוך וצריך שמשהו יתחיל אותו.

כל הכבוד לראש עיריית אשקלון על החלטתו האמיצה:אלאדין
וגם לו!!!! -מרדכי

בס"ד

"שמעתי על הטבח בבית הכנסת ברדיו, עצרתי את האוטו וביקשתי מהפועלים הערבים לרדת מהאוטו".

http://reshet.tv/Shows/your_family_Haolam_Haboker/videomarklist,236887//

מי שיכול לחזק אותו בדף הפייסבוק שלו זה חשוב מאוד!!!מרדכי
ועכשיו - גם האדמו"ר מויזניץמרדכי
גם אותו לחזק בדף פייסבוק שלו?די"מ
אני בטוח שאם תחפש מספיק, אז תצליח למצואותן טל

מחלבה שמשווקת באופן פרטי, אולי אורגאני, ועובדים בה רק יהודים. נכון, המחיר יהיה פי 2 או 3 משל תנובה, אבל אמרת שמחיר זה לא הבעיה שלך.

חוץ מזה שמה זה "אין ברירה"? יש ברירה - אתה לא חייב לשתות חלב בבית...

(לגבי הרישא של דבריך - גם האמירות שלך הן כל הזמן אותן אמירות, הן לא משתנות, ובכל זאת אתה אומר אותן כל פעם, אז גם אני טורח להזכיר כל פעם את אותן "שאלות". לא מבין מה הבעיה בזה.)

אתה מתייחס כאילו אני זה שבעייתי פהמרדכי

בס"ד

מי שכרגע כן עושה פה משהו מבין שנינו זה אני ולא אתה, אז אל תבוא בתלונות של התרסה.

שוב, אני אעשה את מה שביכולתי בין אם זה לעודד עבודה עברית ובין אם זה לא לקנות מערבים וכו'...

אם אני יכול לעשות, אני אעשה את מה שאני יכול אם אני לא יכול אני אז לצערי אין בררה אלא צריך להמשיך בשינוי של המעסיקים להעסיק אך ורק יהודים.

ראשית כל אל תגיד לי מה אני עושה או לא עושה.ותן טל

אתה לא מכיר אותי בכלל. אני כותב רק על מה שאתה כותב כאן ועל הדברים שנאמרו והובאו כאן.

ה"עשייה" והאמירה שזה ממש טוב למלא עגלות ולהניח אותן בקופות ולעזוב - מבחינתי זה ממש חילול שם שמיים והריסת ההסברה היהודית בנושא, ועושה את הפעולה ההפוכה למה שאתה רוצה בפועל - ולכן אני חושב שזה רק מזיק לנו, אז ההיפך - בעצם הז שהבאת את זה מבחינתי זה רק מזיק, אני ממש לא אמור לתמוך ולעודד את זה...

ולגבי לקנות או לא לקנות - אני בסך הכל מנסה לראות אם גם במקרי קיצון אתה מוכן לעמוד בדברים שלך...

יש חרדים שעומדים ב99 אחוז באמירה שלהם שהם לא ישתמשו במדינה, קיצוניים בעדה החרדית שמשלמים על הכל כולל הכל כדי לא לקבל מהמדינה כלום, ואל מקבלים שום קיצבאות וכו'... - הם יכולים ומצליחים לחיות ככה.

כנ"ל, אני שואל אותך - אם אתה כל כך נחרץ בעמדתך שלא להעסיק ערבים, אתה יכול גם להפסיק לצרוך חלב לכמה שנים אם ר-ק חברות שמעסיקות ערבים מוכרות את החלב הזה... (אני מדבר כמובן במצב שאתה אחראי על החיים שלך, לא שאבא שלך אחראי...).

זו דמגוגיה זולה. כל אחד עושה מה שהוא יכולאלאדין
אם מישהו לא שומר שבת אז לא יניח תפילין בגלל זה? מה הקשר.
מה קשור מה שכתבת בתוכן?ותן טל

אני בדיוק שואל אם הוא עושה מה שהוא יכול... הרי הוא גם יכול לא לצרוך חלב, לא? הוא לא ימות גם אם לא ישתה תנובה במשך 20 שנה - מבטיח לך!!!

אז זה בדיוק מה ששאלתי אותו. עד כמה הוא נחרץ באמירה שלו, ועד איזה רמה הוא יוותר על איכות חיים בשל האידיאולוגיה שלו. זה כל מה שמעניין אותי...

זה לא משנה. מה זה עניינך?אלאדין
שאלתי אותך? לא מה זה עניינך מה אני שואל?ותן טל

לי מותר לשאול, ואם הוא רוצה הוא יענה.

כאשר אתה שואל "מה זה עניינך" אתה מכניס את עצמך לפרדוקס בעייתי, שהרי אם זה לא ענייני - אז זה גם לא עניינך לשאול אותי מה זה ענייני, ואם זה עניינך לשאול אותי מה זה ענייני, אז זה גם בהחלט ענייני לשאול אותו מה שאני רוצה.

קיצור, אני שואל אותו, לא אותך תודה וערב טוב...

השאלה שלך לא במקום. הוא לא חייב לך דו"חאלאדין
גם אני לא חייב לך דו"ח על השאלות שלי. לילה טוב!ותן טל
הי הי הי!!כמו צמח בר
להרגיע טונים בבקשה.
אם לא מצליחים לדון בנעימות- בבקשה לא לדון...

לטובת כולם..
אני באמת לא דן איתו... ותן טל
ומבחינתי אתה עושה חילול ה'מרדכי

בס"ד

בכך שאתה בכלל מציג צד הפוך ותוקפני כלפי מי שכן קורא לא להעסיק ערבים.

תיקון - מעולם לא יצאתי נגד מי שקורא לא להעסיק ערבים.ותן טל

אז אל תעוות את דברי.

אני אישית אוהב לקנות מיהודים, מעדיף לקנות מיהודים, ומעדיף שיעסיקו יותר אתיופים מובטלים מערבים מובטלים.

אין לי בעיה אם אותם אנשים בסרטון היו באים לפני הקנייה, בלי עגלות, שואלים בקול את הקופאית אם עובדים שם ערבים, וכאשר אומרים להם שכן, מכריזים בגאון שהם לא יקנו שם - ממש אין לי בעיה עם זה ולא הייתי תוקף אותם בכלום.

כל מה שהפריע לי ולעוד כמה פה, כמו שאתה רואה - זה שהם עשו מעשה פרובוקטיבי ולא שייך, שיטריח הרבה את העובדים היהודיים במקום, ומה שהם עשו עומד בסקאלה ההלכתית על גניבת דעת ועוד כמה עבירות לא כל כך יפות, בלי קשר לעובדה של האם מותר להעסיק ערבי או אסור.

מה - אם אסור לאדם ההוא להעסיק ערבי זה אומר שמותר לי, למשל, לגנוב ממנו? מה זה השטות הזאת? גם אם אסור לו הלכתית להעסיק ערבים (ואת זה אתה לא יכול להוכיח בלי להראות שאין שום רב שמתיר להעסיק ערבים) - מי אמר שזה מתיר למישהו כלשהו לגזול את דעתו ולהטריח אותו ככה רק בשביל להגיד "אני לא אקנה אצל ערבים"?

אז לסיכום - לא לעוות את דבריי - לרגע לא תקפתי את מי שקורא לא להעסיק ערבים, מה שכן אמרתי - שמעשה כמו שנעשה בסרטון, הוא מכוער ולא שייך. ואני עדיין עומד מאחוריי זה.

לא ממש ממש לא...מרדכי

בס"ד

כל פעם שהדיון הזה עולה בפורמים משום מה אתה הראשון להפציץ בשאלות מתריסות כנגד מי שאומר שהוא בעד העסקת יהודים ונגד ערבים. גם בשרשור הזה.

בבקשה די להיתמם, זה ממש לא נראה אמין והציבור לא קונה את זה...

ראית פעם אחת שכתבתי שאני נגד אמירה לא להעסיקותן טל

ערבים?

אם ראית, בבקשה, תביא את האמירה בציטוט מדויק פלוס הפניה לאותה הודעה.

מה שאני כותב זה רק העמדת דברים על דיוקם, זה לא אומר שאני תומך בהעסקת ערבים, וזה לא אומר שאני נגד אלו שקוראים לא להעסיק ערבים.

אולי באמת אני היחיד שמסוגל להעמיד שאלות קשות גם כאשר זה לא כל כך "נוח" ולא כל כך "ימני" להעמיד את אותן שאלות - אבל זה לרגע לא אומר שאני מה שאתה אומר.

ועובדה, כמוש כתבתי קודם, שאין לי שום בעיה בקריאה לא להעסיק ערבים. ובנוסף, כמו שאמרתי, ככל שפחות ערבים יועסקו בבניין, לסבא שלי תהיה יותר עבודה, אז בבקשה...

אני לא מיתמם ולא כלום, אתה בסך הכל כבר גיבשת דעה עלי שגורמת לך עכשיו לעשות דמגוגיה על הדברים שלי.

בוא נתחיל בשרשור הזה - לרגע כתבתי שאסור להגיד שאסור להעסיק ערבים? לרגע?

למה לשקר? למה להשמיץ סתם על יהודי? אם יש לך ציטוט שלי אומר דבר כזה - תראה! אל סתם תגיד דברים רק כדי להשמיץ אותי!

הנה מתחילה ההצתדקותמרדכי

בס"ד

"תמיד נתפלים אלי" "גיבשתם דעה נגדי" וכו' וכו' וכו'

סלח לי, אבל זה הייחס שאתה נותן וזה הייחס שאתה מקבל חזרה.

כבר המליצו לך לעשות בדק בית אצלך איך זה תמיד קורה אצלך.

ואיך אתה כותב תמיד-

בהצלחה וכל טוב!

הצטדקות? ותן טל

איפה כתבתי כאן ש"תמיד נתפלים עלי"?

איפה כתבתי ש"גיבשתם דעה נגדי"? כתבתי כאן רק עליך. זה הצטדקות? אותו דבר אני יכול להגיד שהנה מתחילה ההצטדקות שלך : " הנה שוב ותן טל מצטדק אז אני לא צריך להגיב לו עניינית" וכן על זאת הדרך..."

איזה יחס אני נותן? שאלתי אותך שאלה פשוטה בתחילת השרשור והתחמקת ממנה בעקביות לאורך כל השרשור תוך הטלת רפש עליי, בעוד אני ממש לא הטלתי רפש כזה עליך אלא רק ביקשתי להבין אותך.

ולהכניס עניינים אישיים בתוך הודעה כדי "לצבור נקודות לזכותך" - זה יותר ממעשה מכוער, זה אאוטינג מטורף ולא מתאים לך כמנהל באתר להכניס דברים שנאמרו ונידונו באישי, לפורום ציבורי. חבל שאתה מתנהג ככה.

חבל שבמקום לענות עניינית אתה בוחר לתקוף ולהסיט את הדיון למחוזות אישיים כדי להתחמק מדיון בלב העניין. 

ובכל מקרה - פעם אחת לא כתבתי שאסור לקרוא נגד העסקת ערבים - ואתה מוציא שם רע ברבים. זה עובדה.

כל טוב.

‏"אין ברירה" זה דבר לא מוגדר.די"מ
אתה לא חייב ליסוע בתחבורה ציבורית היא חייב לאכול מוצרי חלב של תנובה.
אתה בהחלט יכול ליסוע רק.‏ בטרמפים (ובעיר ללכת ברגל) ולקנות מוצרי חלב מאמרים פרטיים (חלב עיזים זה גם יותר בריא) ובכללי לא לאכול אוכל תעשייתי (וזה גם ככה לא בריא) לי יש חבר שבאמת לא נוסע בתחבורה ציבורית כי הם מעסיקים ערבים. לכן לדעתי,כיוון שאין בזה שום איסור שכל אחד יעשה את הגבול בעצמו.לדעתי עודף הקפדה על אידיאלים על דברים שהם לא חובה(=הלכתית) יכול לפעמים להזיק ולכן צריך לקבוע גבולות.יתכן שאם היה לי יותר כסף הייתי מקפיד יותר על עבודה עברית.במצבי הנוכחי שאני בייניש תפתרנ אני יקנה בסופר ולא במכולת יקרנית גם אם היא עבודה עברית.
די"מ, תודה על הכנות שלך. התגעגעתי אליה ותן טל

(ואנחנו באמת צריכים כבר להיפגש מתישהוא, אגב... )

אתה חתיחת דמגוג!יהודי!!
זה לא או הכול או כלום.
יש חשיבות לכול קניהאצל יהודי, זה שיש דברים שאי אפשר להסיג עבודה עברית לא אומרשאין ערך למהשכן אפשר לקנות אצל יהודים.
יש דבר כזה שנקרה השתדלות.
לא אמרתי הכל או כלום. גם אני משתדל ועושה באמצע.ותן טל

בסך הכל שאלתי אותו איפה יעבור הקו האדום שלו - האם הוא "יתאבד" על זה (ביטוי בעייתי משהו אבל אני מניח שאתה מבין...) - או שהוא יעשה בדיוק כמו שכתבת "השתדלות" אבל לא יוריד בגלל זה את רמת החיים שלו בצורה קיצונית (כמו שדי"מ כתב כאן למעלה - אפשר לא לקנות בכלל מוצרי חלב מתנובה, לדוגמה, ואו לא לשתות בכלל או לקנות ממחלבה פרטית שעולה הרבה יותר, ואפשר גם לנסוע רק בטרמפים, וכו' וכו'...)

לרגע אחד לא אמרתי שאין ערך למה שכן אפשר לקנות מיהודי - גם אני עצמי נוהג ככה.

ככה שאין קשר בין מה שכתבתי לבין "דמגוגיה"

הבעייה היא כשמישהו מכניס את עבודה עבריתדי"מ
לאחד מעיקרי היהדות. היית מצפה ממנו באמת להחזיק בזה. (ודרך אגב לא לקנות מתנובה זה תרומה מאד קטנה לעניין של עבודה עברית.מי שבאמת רוצה לעזור שילך ויעבוד בעבודות שיהודים לא כל כך עובדים בהם) ואם הוא לא שלא יטיף לאנשים אחרים מוסר.במיוחה שעל פי ההלכה אין בזה איסור. בכך מקרה כמו שכתבתי לדעתי לא לקנות באופן ישיר מערבים ולא להעסיק אותם זה הבסיס.
אז כדאי שתגדל לך בבית את כל מה שאתהפרח-בר
צריך.
כי כ ל הרשתות והחברות הגדולות בארץ מעסיקות ערבים . מה שאתם עושים כאן פשוט פתטי.
אז בא נרים ידיים? נצמצם כמה שאפשר.אלאדין

לצערי את צודקתמרדכי

בס"ד

וזאת בדיוק הסיבה שלפני 4 שנים יצאה יוזמה מהפורום הסמוך (אר"מ) שבה החתמנו את תשובי קריית משה וגבעת שאול שאם תהיה רשת שעסיקה אך ורק יהודים, אנו נקנה אך ורק אצלה וכך הם לא יפסידו כסף אלא רק ירוויחו מזה. לאט לאט זה מחלחל והנה קמי לוי כבר הודיע שהוא מפטר את עובדיו, 4 שנים אחרי זה. זאת עבודה שצריך לעשות אותה על מנת להוביל לשינוי.

רמי לוי לא הודיע את זה. שמעתי בקולו היום.ותן טל

הוא אמר שהוא פועל על פי חוק, ולא מפטר עובדים על רקע גזעני, ולא מפטר עובדים ערבים דווקא.

אני שמעתי אותו אומר דבר ברור, בקולו. אז יש סיבה יותר להאמין לדבר לא מאומת שאתה כותב, ממקור לא מאומת? תחליט - הוא שקרן או לא?

לגבי חברה שמעסיקה רק יהודים - לא הבנתי - חברה שמייצרת מזון שמעסיקה רק יהודים, או חברה שמשווקת מזון? כי מה שאני ופרח בר כתבנו זה החברות שמייצרות את הדברים עצמם...

רמי לוי לא מייצר בעצמו, הוא משווק. עלית ואוסם ותנובה הן המייצרות...

רמי לוי לא מפטר איש.פרח-בר
הוא לא טיפש , הוא מבין היטב את ההשלכות של מעשה כזה.
בלי קשר כדאי לגדל בבית את כל מה שצריך.די"מ
בכל מקרה אנשים נעים ככל יכולתם.
אני מכיר אנשים שממש מקפידים.
אגב, סתם שאלה - מי הסמיך אותך לקבוע מה יותר חמור?ותן טל

איך אתה יכול להוכיח לי שאיסור "לא תחונם"" יותר חמור מגניבת דעת, ואהבת לרעך כמוך (לבעלי המקום היהודיים, לעובדים היהודיים, וכו'...) ועוד שלל דברים ועבירות שקשורות בזה?

ואם ככה, אז אולי גם פשוט נתחיל לגנוב גניבה ממשית ממקומות שמעסיקים ערבים?

או שפתאום גניבה ממשית זה דבר שיותר חמור מלא תחונם? ואם הוא לא יותר חמור,לשיטתך - אז בוא נתחיל לגנוב. אם נגנוב את כל החנות, פריט אחרי פריט, עשרות אלפי אנשים - אז כבר לא ישאר מה למכור בחנות ויאלצו לפטר את העובדים, לא? זה גם יעיל...

קדימה, מחכה לראות אותך בפעולה. לגנוב זה הרי פחות חמור מלא תחונם, לא?

(<צ> למי שלא הבין)

צריך לדון האם זה מותר הלכתית.די"מ
אם זה אסור זה באמת לא בסדר.
אם זה מותר אני לא רואה שום בעייה אחד גם אם הם גרמו לטירחה לעובדים היהודים שם.
וגם אם זה אסור כוונתם רצויה אך מעשיהם אינם רצויים ויש דברים שיותר חשוב לצאת נגדם מזה.
מזעזעtin man
מסכים.מרדכי
בס"ד

מזעזע שיהודים מעסיקים ומפרנסים את האויב שלהם.
כי בטח זה ערבים שהחזירו את כל המוצריםtin man
גועל נפשפרח-בר
זה חינוך ? סליחה אבל התנהגות ברברית וטיפשית .
הרי ערבים גם סוללים כבישים ובונים את הדירות שהם גרים בהם אז חלאס עם ההתיפיפות הזו
את צודקת. אנחנו ממש כפויי טובה כלפי הערבים.אלאדין

בונים ביד אחד ורוצחים היד השניה. תענוג.מרדכי
בונים בשביל לרשת את בתינו אח"כ.אלאדין

ווואווו אז נכיר להם טובה??שוברת גלים

לצערי ממש ממש הם בונים את הבתי וסוללים כבישים ועל הדרך כתחביב בשעות הפנאי רוצחים יהודים

את המתייפיפת פה, ולא ברור למה.

שלא נדבר על הסופרים, אוי הסופרים.. כמה בנות יהודיות יוצאות עם ערבים שסה"כ עבדו בסופר [מכירה סיפורים מזעזעים כאלו מקרוב]

זה גם סוג של רצח, שקט, לא מדובר, לא מסופר. מה ששונה שכאן יש לבחורה יהודיה תקנה.

אבל עלינו מוטלת **חובה** למנוע גם רצח פיזי, של יהודים. וגם רצח נשמתי.

וכן, זה מתחיל בקניות בסופר.

זה צעד קטן ומשמעותי מאוד מאוד שאנחנו יכולים לעשות בתור אזרחים שאין לנו נשק, ואין לנו מאבטח פרטי

(אבל יש לנו בטונדות!! אל דאגה!!)

נתחיל עם הסופרים, המסעדות

בעז"ה אחר כך גם נגיע גם לסלילת כבישים ולבתים. אנחנו נשתדל והשם יעזור!!!

לא ברור למה?פרח-בר
אני לא מגדלת את הילדים שלי לשנוא אף אחד , מבחינתי זה לא רצון השם אלא חילול השם.
אני לא מלמדת את הילדים שלי גזענות אלא אהבת אדם.
אני שונאת את רוצחי היהודים , אני מתעבת את הקיצונים שרוצים בהשמדתנו אני לא שונאת ערבים מעצם היותם ערבים.
אני אוהבת את המדינה , משפחתי ואני שירתנו את המדינה בגאווה ונמשיך .
לקחת פרנסה של אנשים עם משפחות זה טירוף , זה גועל נפש , זה ברבריות דוחה.
והסרט המגוחך שהעלו ליוטיוב פשוט מעורר רחמים.
תומכת הברברים מדברת על ברבריות?אלאדין
את תומכת בהעסקת מחבלים אז מי פה בדיוק הברברי? מי שתומך בלפרנס אותם או מי שבעד לפטר אותם?
אהבת אדם זה מושג אנטי יהודי. יהודים אומרים 'אהבת ישראל'. ולמה אהבת אדם ולא אהבת כל הנבראים? מה עם החיות? אותם את לא אוהבת?
ההנחה הראשונית שלך לא נכונהפרח-בר
כי ערבי לא = מחבל.
באופן אישי יש לי לקוחות ערבים והם ממש לא מחבלים , אנחנו אומנם לא חברים וגם לא ניהיה חברים אבל יחסי כבוד יש.
אם נצא מנק׳ ההנחה הזו אז אולי דברים יותר מסתדרים לך?
עוד נק׳ האם אתה בעד שהם לא יפרנסו אותך גם? כי ככה עובדת הכלכלה .
*ואגב לשאלתך אני מאד אוהבת חיות.
אם היו לפנייך עשר כוסות מים, מתוכם אחת עם רעלאלאדין
היית מסתכנת בלשתות כוס אחת?
ברור שלא. כל מי שמעסיק ערבים
מסכן לא רק את עצמו אלא גם את
כל הסובבים אותו. אם חלילה יקרה
משהו הוא לא יוכל לרחוץ בניקיון כפיו.
אתה צריך להזהיר שאתה משתמש בדמגוגיהפרח-בר
הרי אפשר להגיד את זה על כל דבר, נהיגה באוטו , שחיה בים , לידה . בכל דבר יש סיכון . אני לא מפחדת מאף אחד . עובדת וימשיך לעבוד עם ערבים .
כן בעד שכל מי שיתבטא נגד המדינה בכל דרך שהיא תישלל אזרחותו והוא יגורש כנ״ל לגבי הסתה ואלימות.
את משתמשת בדמגוגיה.אלאדין
כל הדוגמאות הם דברים שחייבים. להעסיק את האויב (אחד שמצביע למי שתומך בחמאס הוא אויב ורוב הערבים מצביעים למפלגות כאלה) לא חייבים.
לגבי ההצעה המסוכנת שלך, זה יהיה איום ונורא אם חלילה היא תתקבל. מותר וחובה
להתבטא נגד המדינה ולא חסר על מה, וזה
פשע לשלול אזרחות בגלל דבר כזה.
בארה"ב מותר לשרוף את הדגל ואין עם זה שום בעיה. צריך ללמוד מהם.
את צודקת.די"מ

ובאמת זה לא הסיבה שאני מתנגד להעסקת ערבים.

אני מתנגד להעסקת ערבים כי אסור להם להיות פה.

ומפורש בתורה שהבעייה היא התבוללות ולא רצח.

סבבה נשמהשוברת גלים

לכי ותקני לך במכולת שמעסיקה ערבי

ושזה יהיה על מצפונך שהערבי הזה יהרוג את היהודי הבא. על מצפונך!!!!

צאי מהסרט שאת חיה בו,

מזועזעת על הפיגוע וממשיכה להתייפיף, לא להאמין.

את מדברת על ברבריות? גועל נפש? טירוף?

בטוחה שראית את התמונות של הפיגוע אתמול? בטוחה?

לגזול פרנסה.. חחחחח טירוף???ברבריות??  להציל את עצמינו זה טירוף??

תגידי את לא רואה את המציאות???? היא עוד לא מכה בך??

את מודחקת ברמות אחרות, אחותי

תתעוררי, בבקשה תתעוררי..

אהבת אדם.. חתיכת בדיחה, באמת. 

עדיף שתחנכי את הילדים שלך לאהוב חיות וחרקים ולא את הנבלות סרוחות האלו..

מאחלת לך שתפקחי את העיניים והנשמה היהודית שלך,

היהודית באמת - 

המחוברת באמת.

הצועקת לאמת.

ולא, לעיוות הזה.

מצפוני נקי תודה על הדאגה.פרח-בר
תמשיכו את המסע ההזוי הוא לא באמת מוביל לשום מקום .
אמרתי ואומר שוב את רוצחי היהודים אני שונאת בלב שלם , את תמונות הטבח אני נושאת איתי כל היום .
הנקמה הכוללת בערבים היא טיפשית ומסוכנת , ובזה אני מסיימת את דברי לדיון זה לילה שקט לכולם.
מצפון נקי כשלא עושים בו שימוש...אלאדין
חחחחחח חכי נשמה, חכישוברת גלים

בטח נקי, כי את מנותקת להחריד. מודחקת ובורחת. נושאת בליבך, ולא עושה עם זה כלום רק מלתהות לאיזו מציאות עגומה את מגדלת את ילדייך.

את המציאות העגומה הזו, את ואני וכל מי שכאן יצר.

לא אף אחד אחר. 

ולא אני לא דואגת, זו בחירה שלך איך לחיות את חייך, איך להתנהל, איך לחנך את ילדייך.

מתפללת שתראי כמה את מנותקת, ותתעוררי

חלומות נעימים!

תרתי משמע

טוב די.כמו צמח בר
לדבר יפה בבקשה.
בפעם הבאה שאצטרך לבקש את זה -השירשור ינעל...

לא צריך לרדת לרמות אישיות. אפשר לדון בנחת.
מצטרף לדברי שוברתאלאדין
זה שאני מדברת בכאב ובחדות זה לא אומר שאני לאשוברת גלים

מדברת יפה.

אני מכבדת אותה מאוד, בטוחה שהיא מדהימה, ולא סותר את זה שהיא מנותקת לגמרי מהמציאות,

ובתור אחות שלה, בין אם תרצה או לא, זה כואב לי להחריד, ובחרתי לחרוג ממנהגי ולדבר קצת יותר תקיף.

יש דברים, שמדבור בדיני נפשות של ממש, שלא צריכים לדבר בעדינות.

מצטרף.אלאדין
יש הבדל בין תקיפות לתקיפה..כמו צמח בר
ונראה לי שכרגע עברת את הגבול הדק..

(אני לא אוהבת לעשות את זה. אבל באמת שאפשר לדבר בצורה יפה ומכבדת..)

לא מסכימה איתך שוברת גלים
מנותקת אני לא , תיהי בטוחה.פרח-בר
אני חייה את המציאות הבטחונית והצבאית מתוקף תפקידו של בעלי כמהנדס בתעשייה הבטחונית , וכולנו נושמים צבא בבית.
איבדנו חברים קרובים במלחמה על הבית , דם יקר.
כל הפרובוקציות הזולות האלה גורמות למציאות להיות עגומה עוד יותר , גורמות לפילוג בעם ולהחלשת העם. אז בהצלחה עם זה.
אני מכבדת את עצמי ואת הסובבים אותי בין אם יהודים , ערבים , דרוזים כל עוד כולנו רוצים את אותו דבר - שקט וביטחון .
מי שלא רוצה בזה אז תיהיה לו בעיה כי אנחנו מתחזקים ואנחנו נלחמים על הביטחון.
התכוונתי מנותקת מבחינה אחרת לגמרישוברת גלים
לא אכנס לזה יותר בלי נדר, לא מתפקידי.

בכל אופן אני מכבדת, לפי מה שהיהדות אומרת כל אדם שנברא בצלם. וראוי להמשיך להקרא אדם.

לא יודעת באיזו בועה את חיה, אבל להגיד .."כולנו רוצים אותו דבר, שקט וביטחון.."
על האוכלוסיה הערבית במדינה, זה בכח, רק כדי שיהיה לך נח, להדחיק דברים ולבחור לראות את המציאות הנוראית שבה אנו חיים כבועה וורודה בפוטנציאל.

לא יקרה כאן אחותי.
לא נחיה כאן בשקט ווביטחון, איתם.

העולם שלנו מורכב הרבה יותר,
יש מציאות של רוע, שטמונה בהם, מהייסוד.
יש מלחמה קיומית על הארץ הזו, שכתובה כבר בספרים קדושים מלפני אלפי שנים..
יש מימד של גשמיות, של מלחמה מולם.
ויש מימד של מלחמה רוחנית מולם.

אין מציאות לחיות איתם בשקט ובביטחון.
השקט היחיד שנוכל לשאוף אליו זה שקט פנימי, רגוע, עם עצמנו. השלמה אמיתית. אהבה אמיתית של עצמינו, של אחים שלנו. שקט שמגיע מחיבור אמיתי לעצמינו, ולתורה שלנו שמצווה אותנו בדיוק בדיוק לפרטי פרטים איך לנהוג בכל מצב בחיים.
כשאנחנו לבד
כשאנחנו מול יהודי אחר
וכשאנחנו מול גוי.

כאשר סוף סוף נתחבר לתורה ולמצוות ממקום חזק של אמת, יהיה לנו שקט אמיתי.

וביטחון?
שנדע לבטוח בבורא עולם, שנדע מה זה בכלל ביטחון בבורא עולם
יהיה במדינה הזו ביטחון.
אמיתי.
לא מזויף.
לא סיסמאתי.
אבל מסתבר שאחוז המחבלים הערבים הוא גבוהה ביותרמרדכי

בס"ד

ושמספר רב של מחבלים רצחו את המעסיקים שלהם, ושמספר רב נוסף ניצל את זה שהוא מועסק בישראל לטובת פיגוע. ואיבדנו הרבה יהודים בתוצאה מכך והרבה דם נשפך כמיים בגלל זה. אז למה לקחת את הסיכון?

כי עדיף שיהודים יירצחו, העיקר שלא נהיה ברבריםאלאדין
ומי שנמנע מלהעסיק את אויביו ולספק להם פרנסה על מנת שירצחו אותו - הוא ברברי.
אם את לא מחנכת את הילדים שלך לשנוא אף אחדדי"מ

ולא מחנכתל אותם לגזענות.

מה את עושה עם עמלק?

אפילו הגבעונים שהערימו עלינו ונאלצנו להחיותם חייבים להיות מושפלים ומותר להם להיות רק שואבי מים וחוטבי עצים.

את איזה דירות?יהודי!!
את הבית שלי לא.
וכבישים אין לנו יותר מידי ברירה וזה לא דופק אף אחד אם לא ניסע.
וזה אכן בעייה.די"מ

עצם זה שהם נמצאים פה זה בעייה.

אוי נו.כמו צמח בר
זה מה שיש לי לומר.

מילא אם הם באמת התכוונו לקנות וויתרו- אבל ברור שהם עושים אתזה בשביל הפרובוקציה. שלא נדבר על העובדים (שרובם יהודים) שיצטרכו להחזיר אח"כ עשרות מוצריםלמקום..
ככה שמי שמשלם בסופו של דבר זה העובד הפשוט.

אני בעד לעשות את זה לשם שמיים. לשאול לפני הקניה. בדיוק כמו ששואלים על תעודת כשרות..
מה שהם עשו הוא סתם מכוער בעניי..
מה עם לדון לכף זכות?אלאדין

כל דבר אפשר לדון לכף זכות..כמו צמח בר
ובמקרה הזה כוונתם ראויה אך מעשיהם ממש לא.
פרובוקציה מדהימה ומהממת בעיני. בעז"ה שכל עם ישראל ישכילשוברת גלים

לנהוג כך. וככה זה יזיז פה משהו כי אנחנו יודעים בנתיים לדבר לכאוב לבכות ולשאול

לעשות? אההה

נאשים את מנהיגי המדינה, היושבים בראש

אנחנו בסדר אנחנו.

|נאנחת|

זה גם לשם שמיים, זה חזק יותר, זה מעורר יותר, זה עושה באלגן יותר, וזה מה שדרוש עכשיו.

לא ללחוש בשקט בקופה הראשית " מעסיקים ערבים?" אה כן? |בורח בשקט מהחנות|

זה חזק יותר כשזה נעשה בצורה מחאתית.

אגב,

לצערי הרב לא רוב עובדי הסופר הם יהודים, ממש לא. לפחות ברוב הסופרים בירושלים בכל אופן.

ודבר נוסף, בתור קופאית לשעבר שעבדה ברשת חרדית, אם כיום היה מצב כזה קורה > זה היה מעורר מאוד מאוד את בעלי הבית של במקום, ולא, לא היה אכפת לי להחזיר מוצרים, כמה שזו היתה העבודה השנואה עלי. 

וחוץ מזה, אחמד ומוסטפה תמיד הציעו לי שם עזרה. בנחמדות וחיוך שובה לב.

בעניי יהיה לזה את אותו האפקט-כמו צמח בר
אם ישאלו את העובדים שם בקול לפ-נ-י שהם ממלאים עגלה אם מוכרים שם ערבים ואם כן- שילכו משם..

הם פשוט מטריחים את הקופאים והעובדים שם (ושוב- רובם יהודים!!)
מותר לצער יהודי בשביל דבר שאפשר להוציא את אותו האפקט ממנו גם מבלי לצער?!

ואגב, לדעתי התוצאה של זה היא הפוכה- במקום להסתכל על הרעיון שבשמו הם יוצאים- סביר להניח שבעל העסק יחשוב שהם טרחנים ומציקים.. לא בטוחה כמה מוטיבציה יהיה לו לפעןל בשביל זה..
ערכתי ^^^שוברת גלים

לא יודעת מה הולך בירושלים..כמו צמח בר
יודעת מה הולך ליד הבית שלי.. ברוב הסופרים עובדים יהודים.
(ומי אמר שזה נעשה בירושלים? וגם אם כן, מי אמר שהרוב שם לא יהודים??)

בקיצור, כמו שכתבתי מקודם- כוונתם ראויה אבל מעשיהם טעונים שיפור..
בעינייך. בעיני כוונתם ראויה ומעשיהם ראוים אמיציםשוברת גלים

ומעוררים.

מובן שבעניי..כמו צמח בר
לא הייתי מדברת בעני אף אחד אחר
יצא לי לדבר עם כמה וכמה עובדים יהודים ברשתות כאלהמרדכי

בס"ד

והם סובלים מהעובדים הערבים שמנסים להתחיל איתם (בעיקר עם בנות) או מציקים להם, והם יקחו חלק בכל יומה ברוכה שכזאת גם אם זה מגיע על חשבון העבודה שלהם. 

אז שוב,כמו צמח בר
אני בעד "היוזמה הברוכה" הזו.
אבל בעד לעשות אותה עם מינימום לצער יהודים.
אז שוב - זה לא מצער אותם.מרדכי
זה מצער.כמו צמח בר
פשוט בשיכלול הכללי של עלות מול תועלת הם מוכנים לשלם את המחיר.

אבל זה מחיר שלא מחויב שישולם..
אז למה?
אז אשאל אותך שאלה רצינית לחלוטין -מרדכי

בס"ד

מה את מציעה לעשות על מנת לגרום לעסקים להבין שהעסקת ערבים היא לא משתלמת ולכן כדאי לפטר אותם ולהעסיק ערבים במקום?

אם יש לך רעיון טוב אז נדאג להפיץ אותו על מנת שאנשים יעשו את זה.

ושוב, אני רציני לחלוטין, ולדוגמה אני עובד עכשיו על סטיקר תחת הסיסמה 'להעסיק ערבים?! זה לא משתלם!"

להתחיל בלעודד יהודים לעבוד בעבודות ה"מסריחות".ותן טל

אני לא מכיר עשרות אלפי יהודים שירצו לעבוד בבנייה, במטבחי מסעדות בתור שוטפי כלים, בחקאות בשמש הלוהטת וכו' וכו'.

וזאת האמת. רוב היהודים מפונקים ממש. ואתה יודע את זה.

אז ההצעה הראשונה - לפתוח בקמפיין שקורא ליהודים לפנות לתחומים השחורים האלו.

אם בעוד שלוש שנים 30 אלף יהודים יציפו את תחום הבנייה ויבקשו עבודה בתחום הבנייה, אז באמת אצדיע לך.

כל עוד אין מספיק יהודים שיהיו מוכנים לעבוד בדברים האלו, לא יעזור לקרוא לפטר כאן וכאן, לדעתי... (לא שאני אומר לא לקרוא, שלא תעוות שוב את דבריי...)

מסתבר שעד אתמול הרבה חשבו כמוך...מרדכי

בס"ד

אבל אתמול הם פתאום גילו שיש לזה ביקוש. ופתאום קבלן שפיטר את העובדים שלו מצא רצף יהודי וגם מקצועי וכן על זה הדרך.

יש לי חבר ששבין הזמנים הולך לעבוד בבניה, חבר אחד שבחופש חצי יום הוא עבד בעבודה עברית ובחצי השהי של היום הוא בא ללמוד בבית מדרש שלנו (הילד הזה עוד לא חגג בר מצווה וכבר הוא עובד לא פחות טוב מאחמד ומוסטפה) 

יש לזה דרישה וביקוש, רק צריך את הרצון לחפש ולהשקיע בזה יותר כסף.

וואלה? מגניב. יש 10 יהודים שרוצים לעבוד בבנייה!ותן טל

בניגוד אליך, בא שלי בעסק. העובדה המוכחת היא שא-י-ן מספיק יהודים שרוצים ומוכנים לעבוד בזה. יש עשרות אלפי עובדי בניין בישראל - שרובם המוחלט ערבים. אתה יכול להבטיח לי שיש מספיק יהודים להחליף את כולם?

לא נראה לי.

ואחרי זה - החקלאים? המטבחים במסעדות?

זה נחמד וטוב ויפה שיש יהודים פה ושם שעובדים בזה (הרבה פעמים מאידיאולוגיה וגם לא לכל החיים...) אבל זה לא מספיק. צריך לדעת שיש כוח עבודה מספיק...

אבל כמובן שאם יהיו מספיק עובדים שירצו לעבוד בזה, אני הראשון שישמח מזה, נשבע לך.

רק מה? תזכור גם שיש את המעסיקים, שמה לעשות, זה עובדה, רוצים לא לשלם הרבה, כי יודעים גם שאי אפשר להרים יותר מידי את המחירים לקונים. וכמעט שאין עובדים יהודים שיסכימו לעבוד לאורך זמן בשכר של ערבים... - אז אולי המשך הפתרון הוא גם לגרום ליותר ויותר יהודים להצהיר שהם מוכנים לשלם גם כפול מחיר על מוצרים, ובלבד שרק יהודים יעבדו באותו מקום...

ב"הצלחה!!!

אני עונה לך ברצינות-כמו צמח בר
את אותו הדבר בדיוק רק בלי להטריח יהודים.

יכול להיות שאם אחשוב על זה יהיה לי משהו יותר מוצלח, אבל כרגע אני לא נגד האסטרטגיה.. זה כמו שכהרבה שואלים במקום מסוים אם יש תעודת כשרות- ואם לא- לא קונים,זה מפעיל לחץ על הבעלים להנפיק אחת... אז אני חושבת שזו דרך טובה, רק שאפשר להפוך אותה ליותר טובה.. ובטח שלא להציג את זה בצורה כזו בסרטון.. זה נראה ומריח כמו פרובוקציה לכל צופה תמים. וחבל. כי יש פה מטרה ראויה.
רק ברשותך לחדד את הנקודה -מרדכי

בס"ד

כן להכריז שאני לא קונה בעסק X בגלל שהוא מעסיק ערבים, פשוט לא לעשות את הפעולה עם העגלה?

ממש ככה.כמו צמח בר
בעבר הצעתי לפרוייקט עבודה עברית משהו דומהמרדכי

בס"ד

לתת "תעודת כשרות" לעסקים שמעסיקים רק יהודים, אנסה להציע להם שוב.

מה שכן, בעבר היה ניסיון לעשות מיפוי של כל העסקים שיש בהם רק עבודה עברית בשוק מחנה יהודה ומי שעשה את זה נעצר (לא יודע באיזה עוון, אני יכול לשאול את חבר שלי שנעצר ביחד איתם).

כן? וואי החלום שלי מצוק איתן לעשות פרויקט רציני כזהשוברת גלים

לפרסם (ולהודיע לבתי העסק לפני) רשימת חנויות במרכזית ובעיר שמעסיקים רק יהודים, וכאלו שלא.

לחלק פליירים מעוצבים מהמם עם הרשימות

ולתת לעם החליט איפה לקנות, אחרי שעשינו לו טבלה מסודרת

פלאפל מעוז מעסיק רק יהודים.אלאדין
תוסיף את זה בשירשוריהודי!!
יפה!!!כמו צמח בר
ובאמת הייתי עושה מאמץ לקנות בחניות כאלו..
אז אפשר לפתוח פרוייקט של פורום צמ"ע כזה?מרדכי

בס"ד

(ואז יצא עוד משהו מועיל מהשרשור הזה )

דבר קונקרטי.כמו צמח בר
מה בדיוק הפרויקט כולל. כמה. למה. איך.
הרעיון שמתגבש אצלי הוא כזה-מרדכי

בס"ד

אנחנו ב"ה מפוזרים בכל הארץ וכל אחד יכול לקחת על עצמו לברר על עסקים באזור שלו.

לדוגמה משהו עובר כל יום בתחנה מרכזית בירושלים אז כל פעם שיכנס ל2-3 חנויות (לפי הזמן שיש לו) ויברר אם עובדים ערבים באותה החנות ושירשום אם כן או לא.

לאחר שכיסו את כל התחנה מרכזית מכינים רשימה מרוכזת של כל החנויות מי מעסיק ומי לא ומפרסמים פה ובאינטרנט בכלל (פייסבוק וכדומה) וכך עוברים לאט לאט. ומכיווןשכאמור אנחנו פרוסים בכל הארץ אז אחד יכול לבדוק את הקניון בפתח תקווה והשלישי את המרכזית בבאר שבע ועל כן הדרך

אם מעט רצון טוב ותרומה של הרבה אנשים זה יכול להצליח. זה תלוי אך ורק בנו.

חוץ מזה שאם זה ילך טוב אנשים גן מחוץ הפורום ירתמו לעזור.

ואיך לפרסם?כמו צמח בר
מישהו אחד שאליו יפנו את הרשימה המגובשת או שכל אחד מוסיף מעצמו?

(כי לדעתי רשימה מגובשת שתהיה מסודרת לפי איזורים תהיה יעילה יותר)
אפשר בקלות דרך גוגל דוקס לסדר שכל אחד יכול להוסיף...ותן טל

וגם לחלק את זה לפי איזורים. בנוסף, אם מישהו ינסה במקרה להשחית את זה - תמיד הבעלים של הקובץ יכול לשחזר את הנתונים ולראות את כל גירסאות העריכה של הדף...

יהיו אחראים שיקבצו אצלם את הרשימותמרדכי

בס"ד

עד שתצא רשימה אחת מסודרת.

כן, הלוואישוברת גלים

אני מוכנה ללכת לכל בתי העסק במרכזית לדבר עם מנהלי המקום ולהסביר להם על הרשימה, אם מישהי תבוא איתי.

שלב שני זה לעשות רשימות ולעצב יפה ולהדפיס באלפי עותקים

שלב שלישי - להפעיל עשרות בני נוער במרכזית ובעיר לחלק את הפליירים

אה ואפשר גם לעצב פתקים כאלו שמי שרצה נגיד לקנות בורקס במאפה נאמן, ולא יכל, יכנס לשם עם פתק של "רציתי לקנות מכאן .. אבל בשל העובדה המצערת שאתם מעסיקים .. כך וכך, אאלץ לקנות במקום אחר.."

וככה הם יבינו כמה הם מפסידים (בדומה לאפקט העגלות רק בלי להטריח אף אחד (כמוצי ׂׂׂ)

רק צריך לחשוב איך לעשות את זה הכי יעיל והכי חכם.

(אה אגב שתהיו בענין שהבני דודים שעובדים בנאמן, כך מחברה טובה טובה שעבדה שם שנה..

יוצאים מהשירותים, (כל סוג של שירותים מת) לא שוטפים את ידיהם אפילו בטיפה אחת של מים, והופפססס מסדרים את הבורקסים (שלא תטעו, ללא כפפות!) מכינים את הכדורי שוקולד, וכו' וכו'..)

~~~~~~~~~~ בקיצור ולסיכום - ~~~~~~~~~~מרדכי

בס"ד

מי שרוצה לקחת בזה חלק שישלח לי מסר ומחר בעז"ה (ובלנ"ד) נוציא מסר משותף לכל מי שהביע התעניינות בנושא, וכך נגבש בדיוק מטרות, דרכי פעולה וכו' ולאחר מכן נפרסם את זה בפורום באופן מסודר ונציע לאנשים לקחת בזה חלק.

אני מחכה למסרים שלכם

יישר כוח לכולם!!

יישר כח על היוזמה..ד.

זה יכול להתפשט כאש בשדה קוצים (במובן החיובי). אם בכל הארץ יחולקו פתקים כאלה (כמובן, צייני: לאור הסיכון הבטחוני החמור והמוכח.. שלא יאשימו אותך ב"גזענות לשמה") - הללו ירגישו את המחיר. כשהתוצאה תהיה שמנהיגי הערבים יתחילו לצרוח בקול נגד פיגועים כאלה, אפשר להתכנס מחדש...

שוברת- את משהו מיוחד את! |מצדיע|משיח נאו בפומ!
יש אתר של עבודה עברית, בתור התחלה של רשימהמרדכי
אתר יפה וחשוב! תודה רבה ותן טל
הם נעצרו אך חראטה.די"מ
קשירת קשר לביצוע עוון או חברות בארגון טרור...
להב"ה נותנים "תעודות כשרות" כאלה.
המפות האלה יצאו לפועל לפני שנתיים.יש מצב שזה נמצא בקול היהודי אבל זה מלפני שנתיים אז לא יודע כמה זה מעודכן.
^^^גם אני הקטן מצטרף לכך.ותן טל
למה העובדים משלמים על זה?יהודי!!
הם מקבלים לפי שעה.
לא אהבתיתילה

תבואו, תשאלו אם מעסיקים ערבים, אם כן- תצאו.

ואם הרבה יעשו את זה, זה ישפיע.

ברור שהם באו למקום שהיה ברור להם שמעסיקים בו ערבים, מילאו עגלות ענקיות והשאירו את העובדים (הלא רק ערבים מן הסתם..) לפזר את כל המוצרים.

לא קראתי את כל הדיון, אבל אני מוכרח לצייןיזהר

שבאופן נדיר אני מסכים עם ותן טל.

זה לא יפה, וכנראה גם אסור.

ברור שאין כאן פיקוח נפש ישיר אלא קמפיין. קמפיין חשוב, אבל צריך למצוא דרכים ראויות לעשות אותו.

מרדכי, אנשים שמעסיקים ערבים הם ממש לא "סתם חוליגנים מכוערים ומסריחים", אלא אנשים קצת יותר חלשים ממני וממך, שצריכים להתפרנס ולא עומדים בפיתוי. יש אנשים חלשים רוחנית שלא שומרים שבת, ויש אנשים חלשים רוחנית שמעסיקים ערבים. זה לא מתיר לעשות להם כל דבר. חרם צרכנים - אפשר ומומלץ. להבהיר להם שאנחנו לא קונים כי הם מעסיקים ערבים - מצויין. אבל להשאיר עגלות מלאות בכוונה תחילה - לא שייך, במחילה.

הנקודה העיקרית,ד.

כמובן, אינה "השארת העגלות", אלא ההמחשה שאם "מעסיקים פה ערבים", אני הולך..

הם צריכים להרגיש שיש פה התעוררות המונית, גדולה.

לא צעד אחד קדימה ונסיגה שני צעדים אחורה.

כשהם ירגישו שהפיגועים הללו הורסים להן את החיים - בין ע"י תגובות חריפות של הממשלה והמשטרה (שעדיין לא ראינו כעת, לצערנו), בין ע"י דברים כאלו - יזוז פה משהו. יפסיקו להרגיש שמי שעושה את זה הוא גיבור שכדאי להיות בצד שלו - אלא מציק שלא רוצים לראות אותו. זו השפה שהם מבינים.  זה - מלבד סתם הבריאות הטבעית שבתגובה כזו. "לחזור לשגרה" בלי כלום, זו לא חוכמה גדולה. אמנם לא תגובות שיגרמו לעסוק בהן במקום בשונאינו, אבל  דברים כאלה - זה מצוין (ואפשר גם בלי להשאיר "עגלה מלאה"..).

כמה קל במילים על גבי מילים להתחמק ממה שנאמר...ותן טל

כי אף אחד כאן לא חלק על הבסיס של "הנקודה העיקרית" של מה שאמרת, כולל לא אני, כמו צמח בר, או יזהר. כולנו הסכמנו שזה בסדר גמור להגיד שאני לא קונה ממקום שעובדים בו ערבים.

מה שדובר בו, הדבר היחיד שהפריע בקמפיין הזה - זה הנקודה הבעייתית שזה נעשה תוך עבירה חמורה של גזל דעת ושל הטרחת בעל עסק, עד כדי אפשרות שנעשה פה גזל כספי עקיף בצורה ממשית - דברים שאחרי ככלות הכל ככל הנראה לא מותרים מבחינת ההלכה, גם לא "למען הנקודה העיקרית".

על זה היו כאן שמחו, אך כמובן, הכי קל להתחמק מעיסוק בזה תוך יצירת רושם כאילו מי שזה מפריע לו, לא מספיק "מתרשם" מ"הנקודה העיקרית". ולא היא.

לקרוא לא להעסיק ערבים - מצויין.

להודיע לבעל חנות כאשר אתה נכנס שאם עובדים פה ערבים אז אני לא קונה - מעולה.

למלא בכוונה עגלה מלאה, כדי להגיע לקופה ו-א-ז לשאול האם יש ערבים, ולהשאיר את העגלה בקופה וללכת - זה מעשה מכוער ולא מתאים, לא מוסרית וכנראה גם לא הלכתית. ולא משנה כמה ינסו לכסות על זה בתירוצים שונים.

וחבל שאנשים שביום יום יכולים לזעוק על כל עוולה ועוולה, כאשר זה מגיע למשהו "קצת" רגיש, שמעורב בו גם וב וגם רע - בשם הטוב, הם מתעלמים מהרע או "ממזערים" את החשיבות שלו.

אז לא. מעבר לעובדה שזה רק עושה נזק להסברה ככה, זה בפני עצמו אסור הלכתית, וזהו. 

וזאת הסיבה שבמקום לענות לי כולם התחמקו - כי בסופו של יום לאף אחד אין כאן תשובה הלכתית מרב שמתירה לעשות את הדבר הזה בשופי, אז מעדיפים לברוח למליון ואחד כיוונים שנים, העיקר לא להתעסק במה שדיברו עליו.

כל טוב.

זה חזק רק אם זה אמיתי.די"מ
פעם כשלמדתי ביצהר באיזה טיול עצרו לתדלק וכל החבר'ה (איזה 30 ראש...) נכנסו לחנות ליד לקנות,כל החנות הייתה מלאה.
פתאום מישהו קולט עובד ערבי ואומר:"היי מעסיקים פה ערבים" בדיוק עוד מישהו קלט שלט שהם פתוחים 24/7 ואומר:"היי הם פתוחים בשבת" בשנייה אחת כל החנות התרוקנה.זה היה חזק.
בשונה מהרבה חברים שלי אני לא מאד מקפידדי"מ
על עבודה עברית.
הגבולות שלי נגד ברורים.אני בחיים לא יקנה מערבי ובחיים לא יעסיק ערבי (נגיד בבניית ביתי וכד') אם אני יודע שעסק אחד מעסיק ערבים והעסק השני לא מעסיק ובמיוחד אם אין הבדל משמעותי במחיר אני יקנד ממי שמעסיק יהודים.אבל אני (ושוב בשונה מלא מעט מהחברים שלי)לא ישאל .
יש פיצה חדשה עבודה עברית(אחלה פיצה יחסית למחיר (25₪)) בתחנת רכבת של העירייה וחבר שלי שואל אותו כל פעם מחדש אם הוא מעסיק ערבים,אז תמיד כשהוא רק נכנס המוכר צועק למטבח "מחמוד תכין שני פיצות,אה זה אתם,אהמ לא משנה..."
אם כבר אז אם תראו הצעות לעבודה בחשמלאחרי החגים

אשמח לשמוע,בשביל בעלי..

הוא עובד בחברה שיש בה ערבים וממש לא בא לי שימשיך שם,

תודה!

קשה לי להאמין שזה קרה היום או אתמולנפשי תערוג
אם כבר זה נכון, ההצעות היו קיימות גם לפני
מי שמעסיק ערבים שלא יתחונן אח"כ כשרוצחים אותו.אלאדין

מימרים את הכפפה לשחיטת עופות -עבודה עברית?מושיקו

אני מעדיף שחיטת שועלים...די"מ
אתה לובש שטריימל? ותן טל
וב"ה הגל החיובי נמשך-מרדכי

בס"ד

דוד - 0542251126 הוא נגר, פיטר את הערבי שלו ומעסיק יהודי במקום.
מי שצריך עבודת נגרות באיזור ירושלים מוזמן לפנות אליו ולחזק אותו בעניין

מרדכי, עזוב, אין מה להתייחס בכלל.אלאדין
מה יותר הגיוני מעבודה עברית?
אפילו ראשוני הציונים תמכו בזה.
מי שנגד זה חבל בכלל לדון איתו.
אתם סתם דמגוגים.די"מ

אף אחד פה לא כתב נגד עבודה עברית.

בסך הכל כתבו נגד פרובקציות שנוגדות את ההלכה.

פורקבציה זה דבר חמוד לא יותר מזה.

אחת הפורקציות המפורסמות של "מתנגדי העסקת ערבים" הייתה ברכת גורדיון.

והם שילמו לאותם סודנים שהם הביאו לברכה.

שתבינו את האבסורד.מיכאל בן ארי ואיתמר בן גביר וברוך מרזל שיוצאים נגד להעסיק גויים ותומכים בגרוש המסתננים לקחו מסתננים ושילמו להם כסף!!!!

זה כמו אנשים שמעוודדים עלייה להר הבית גם אם זה בלי טבילה וחשבים שיבנו בזה את בית המקדש.זה אבסורד!!! 

פרח בר התנגדהמופים

לאי העסקת ערבים באופן גורף

ולעשות דברים נגד ההלכה אף פעם לא משתלם,

כל המלחמה שלנו עם הערבים לא שווה כלום בלי עזרה משמיים, ואם אלוקים לא מרשה לעשות משהו - "למה זה אתם עוברים את פי ה', והיא לא תצלח"

וכיון שהדברים ברורים שעפ"י הלכה אסור להזיק לבעל עסק שמעסיק ערבים

(יתכן שבית דין היה קונס אותו, אם זה באמת אסור אבל בטח לאדם פרטי אין זכות לתת קנס לאנשים)

אז הקב"ה לא מרשה לעשות את זה

אז לא דיברתי עליה.די"מ
חוץ מזה אני מצטרף לכל מילה ממה שכתבת.
למה אפסורד?יהודי!!
הם עשו חישוב של רווח מול תועלת.
אז זהו שלא.די"מאחרונה

אם זה עיקרון אז שילכו איתו עד הסוף.

גם כל אחד שמעסיק ערבים יגיד לך שזה רווח מול תועלת....

הלוואי שכל מי שהגיב בעד העסקת ערבים, יסתובב בשכונותחסדי הים
שלהם, ויראה את פרצופים האמתי.

[כותב אחרי שהיום עשיתי קצת עבודה בשכונות הערביות. תפנימו 95% מהם שונאים כל יהודי, ומעדיפים שנהיה מתחת לאדמה. אם הם מתייחסים אליך טוב לפעמים, זה כדי להפיק ממך תועלת בשביל הנאת עצמם, או כדי לתת לך את המכה הבאה.]
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,