כמה עצוב כמה נכון...אייכה!
מי מכיר את השם מוחמד אבו חדיר?
יופיכולם מכירים.
ועכשיו, לשאלות יותר קשות:
מי מכיר את השם
הדר הרשקוביץ?
אף אחד אה?
בת 15 מהרצליה,
נרצחה בפיגוע.
מי זוכר מי זו
עליזה מלכה?
שוב אף אחד?
בת 16 מבת ים,
נרצחה בפיגוע.
אולי יצלצל לכם מוכר נועה אורבך???
טוב נו, לא חשבתי....בת 18 מכפ"ס,
נרצחה בפיגוע.
שנמשיך?
מאור הרוש?
אליאור פרייס?
כוכבה שריקי?
אמיר מנשה?
איציק קולנגי?
אף אחד????
התפוצצו באוטובוס תיירים, בפיגוע בבורגס...
בקטנה!!! איך נזכור??
מיכל ויזמן???
נושאת עובר ברחמה?
אמא לילד בן 3 !!!
מישהו??
נרצחו גם - שניהם.
טטיאנה אקרמן?
אלכסנדר זרניצקי?
וואוו.. וואוו איזה בושות...אף אחד לא זוכר כמעט אף אחד מהם...הה?
רוצים שאלות יותר קלות?
עדן אטיאס? מתחילים קצת להיזכר?
נדקר למוות בעודו ישן,באוטובוס, ע"י לוחם חופש ושלום.
שלי דדון.....יורד האסימון? חיילת??? נרצחה במונית...?
חודשים שלמים נבחן כל כיוון חקירה אפשרית;
רקע רומנטי?רקע פלילי? לא, לא, לא❗❗❗
רקע לאומני.
כמו כולם.
גיל-עד שער?
נפתלי פרנקל?
אייל יפרח?
מזל שאותם עוד לא הספקנו לשכוח,
אבל התקשורת כבר שכחה.
בעוד שנה אילנה דיין אולי תעשה תכנית "עובדה" על המשפחות שלהם, ושוב ייבלעו.
כמו כל הנרצחים היהודים.
אל תהומות השכחה.
כי אין זמן להתעכב על נרצחים שמעניינים רק יהודים.
ערבי מת אחד מעניין את כל העולם❗❗❗
נכון מאוד וכואב מאודאלאדין
אגב, מעניין אם יהודים היו זורקים אבנים כי הוואקף שולט על הר הבית ומונע תפילת יהודים שם. האם היו מבקשים להרגיע את הזורקים או קוראים לוואקף לאפשר ליהודים להתפלל כמו שצריך?
שאלה לי אלייך:ותן טל

את יודעת את השם של עשרות הערבים שנרצחו בידי ברוך גולדשטיין?

לא נראה לי.

את השם עבדאללה זאיד סרסור את מכירה?ומוסא דיב פריג' מכירה?

נראה לי שלא. נעים להכיר - נרצחו בטבח בכפר קאסם ב1956.

להגדיר ש"זוכרים רק שמות של נרצחים ערביים" - זה דמוגגיה, מצטער. זוכרים את מה שקרוב, נכון. ואכן, גם הרצח של מוחמד אבו חדיר היה מזעזע. זה לא אומר שאני זוכר אותו יותר מאת הדס פוגל, יוחאי ליפשיץ ואלמוג שלינוי. 

את יכולה לחתום לי שבעוד 50 שנים, יותר אנשים בישראל יכירו את השם מוחמד אבו חדיר ומה שקרה לו, מאשר את מה שקרה ליוחאי ליפשיץ, הדס פוגל, ואלמוג שילוני?

אני לא.

אז למה סתם לקטרג על אנשים מעמנו, עם ישראל? ובמיוחד בשעה שבה צריך אחדות ולא סתם להזריק עוד ארס...

יש לך מידע מדעי שאת הנרצחים הערביים השונים, זוכרים יותר מאשר את הנרצחים היהודים?

לא יודע, אני בטקס ביום הזיכרון רואה על המסך הגדול שמות על גבי שמות, של יהודים, יהודים, יהודים - שנרצחו בפיגועים. מסתבר שהם עדיין מעניינים אותנו קצת. 

אתה זה שמקטרג על יהודים ומסנגר על ערביםאלאדין

אז לפחות אל תהפוך את היוצרות.

לא, ממש לא. אני מעמיד דברים על דיוקם.ותן טל

אני ממש לא הופך יוצרות. אבל כשכותבים דברים לא מדויקים וטעותיים - לעניות דעתי - גם אם לכאורה זה "לטובת" היהודים - אכן, אני לא מסכים עם זה.

אם יהודי יבוא סתם באמצע הרחוב ויחטיף סטירות לערבי שעובר במקום, אני לא אצדיק אותו, מצטער. וכן, אם אני יכול - אני אעצור אותו מלעשות את זה.

זה לא משנה את זה שהדברים שנכתבים הם לא נכונים. זה לא ש"את מוחמד אבו חדיר זוכרים יותר מאשר נרצחים יהודים". זה עניין של זמן וזיכרון טבעי. וזה מה שהראתי במה שעשיתי..

זה כי ערבים שנרצחים יש בודדים ומזה עושים רעש.אלאדין

ומיהודים שנרצחים לא עושים רעש?ותן טל

לא, פשוט אני לא שומע בחדשות בכלל את השמות ואת המקרים שקרו ליהודים שנרצחו בידי ערבים...

הניסיון ללכלך לא מצדיק את עיוות המציאות.

יש לך הוכחות רציניות לכך שערבי שנרצח מקבל חשיפה משמעותית הרבה יותר מיהודי שנרצח, במדינת ישראל?

אם כן - בבקשה, תאסוף לי את ההוכחות הרציניות ותראה לי...

הוכח אבל אתה מתעלם. וחלאס לחפור.אלאדין

אני לא זה שחופר בעשרות הודעות כאן בנושא...ותן טל

איפה הוכח? שוב - מילים מילים מילים, אבל כאשר מבקשים ממך להראות קבלות, פתאום: "חלאס לחפור" "אתה מתעלם".

תראה לי הוכחות ע-כ-ש-י-ו, רציניות, ואני מבטיח לא להתעלם ולהגיב עליהן.

ב"הצלחה.

אבו חדיר זו ההוכחה.אלאדין

???? איזו הוכחה?ותן טל

תראה לי בפועל בצורת רשימת כתבות, אורך אייטמים, תגובות בפורומים, אורך כתבות וסיקור, וכו' וכו' - שאת רצח אבו חדיר מזכירים יותר מאת רצח שלושת הנערים.

לא הראית לי כלום, רק "אמרת".

אז גם אני יכול "להגיד" - רצח שלושת הנערים זה ההוכחה שאתה טועה.

הנה, גם אני אמרתי. למה שאתה תצא יותר צודק ממני ב"אמירה" שלך? לא "הוכחת" בה כלום...

השמות שהוזכרו.אלאדין

????ותן טל

תגיד לי אתה חושב שאני מטומטם?

לא הוכחת כאן כלום אז בבקשה אל תנסה להעליב את האינטליגנציה שלי..

שואלים אותך שאלה אינטליגנטית תענה לה כמו שצריך, לא באמירות חסרות פשר...

אין לי כח. חלאס.אלאדין

. מוכיח בדיוק את מה שרציתי . אין לך תשובות...ותן טל
האימה אלעד

עזבו את העקיצות, את החשיבות העצמית, את המקובעות המחשבתית, את הנסיונות הפאטתיים לשכנע,

שני משתמשי פורום שחייבים לומר תמיד את המילה האחרונה מובילים את צמ"ע להיות הפורום הכי פעיל בערוץ,

אבל לא מעודף משתתפים.

אה, כמובן, נכון... <צ>ותן טל

פשוט אני הייתי הילד הקטן מבין שנינו שהיה חייב לכתוב אחרון גם אחרי שהסתיימה השיחה, "רק" בגלל שהצד השני כתב משהו, הייתי חייב לכתוב לו בחזרה "להגיד את המילה האחרונה". <צ>

אלעד יקירי - קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים.

ולגבי השורה הראשונה בתוכן הודעתך - אני בכלל לא אנסה להתייחס. מסתבר שעל מנהלי על אסור להתלונן וגם כשמתלוננים זה חסר טעם.

כל טוב.

(נ.ב: חשבתי שלפחות בתור מנהל על אתה יודע את הנתונים הסטטיסטיים הברורים - הפורום הפעיל ביותר בערוץ הוא נסיו"פ. אבל מסתבר שכדי לקנטר בילדותיות, כשאתה נהנה ממעמד של מנהל על, מותר לעוות גם את המציאות עצמה).

(נ.ב 2: בערך כל משתמש אחר שהיה כותב הודעה כמו שכתבת עכשיו, מנוסחת אישי עד אימה, מלגלגת, עוקצנית, מוציאת דיבה ברעים - הודעתו הייתה נערכת ללא רחמים וביד קשה, ואולי אף היה מצורף אליה אזהרה אישית מאת המנהלים.)

הכל היה שווה בשביל ה"יקירי" הזה אלעד

תודה!

מה לא ברור?!?!אריאלוש
כמה התקשורת מדברת על ערבי שנהרג, וכמה על יהודי שנרצח?!?!? על מה עושים את המיקוד של העדשה??? על מה כל חברי הכנסת ואישי הציבור רצים לגנות/לצאת בהצהרות על הרג ערבי או על רצח יהודי??
על רצח יהודי.ותן טל

התקשורת מדברת המון על יהודי שנרצח. היא עושה מיקוד מאוד גדול על הרצח כולל תמונות זוועה מהרצח, וסיקור בגל פתוח בפיגועים וגם ימים ושבועות לאחר מכן, וגם חודשים.

אתה רוצה להוכיח אחרת? תראה הוכחות במציאות - לא "אמירות" בלבד. תראה לי בפועל שע ערבי מדברים יותר מעל יהודי.

עד אז - אין שום סיבה להאמין יותר לאמירה כמו שאתה ואלאדין אומרים, יותר מהאמירה שלי. 

אם תוכיח, בבקשה. אבל צריך להוכיח.

כמו על הרב משה טלבי? יש הרבה שבכלל לא קיבלו איזכורואין לחלוק!

או גרוע מכך- הוכחשה רציחתם ותורגמה כהתאבדות. 

אבל לא באמת 

בא לי להיכנס לוויכוח. 

אוקיי - יש גם הרבה ערבים שנרצחו שבכלל לא קיבלו איזכור...ותן טל

מי יודע מה השמות של אלו שנהרגו בחברון על ידי גולדשטיין? או בטבח בכפר קאסם?

אם אתה רוצה לדבר פרטני אז הנה גם אני יכול...

אבל עזוב, בוא נעמיד דבר מסויים מול דבר מסויים - הרצח של אבו חדיר מול הרצח של שלושת הנערים - איזה רצח סוקר יותר בהרחבה, יש לך נתונים סטטיסטיים?

(רמז - הלווית שלושת הנערים בפני עצמה סוקרה פחות או יותר בכל כלי התקשורת הגדולים בארץ, ברשתות הרדיו בשידור חי, ועוד. אתה זוכר את ההלוויה התקשורתית ש הייתה לאבו חדיר?).

זה בכלל בכלל לא פונקציה כמה מאזכרים נרצחים ערבים.ואין לחלוק!

בתור מדינה יהודית אני מצפה ודורש להביא לידיעת הציבור כל פגיעה ביהודי ולמיצוי דין אמתי עם הפוגע, משפחתו, כפרו ועמו. 

וכן, בהחלט עושים יותר רעש מנפגעים ערבים אין כאן בכלל על מה לדבר.

ועל הטענה החוזרת ונשנת שלך אשיב כי זה לא העניין אם אני מכיר את כל השמות של הרוגי גולדשטיין אלא אם אני מכיר את האירוע עצמו ולידיעתך הוא מתוזכר כל הזמן וגם בצבא עוברים על זה שיחות שלמות (לא יודע אם שירתת). בכל מקרה בזמן הפיגוע כנראה היית ילד קטן ואתה לא יודע כמה הוא סוקר.

חבל שאת עובד על עצמך! כי המצב בחוץ לא טוב.

ועוד משהו. מאוד מאוד מאוד חשוב.ואין לחלוק!

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/287358

"גם אני רוצח יהודי"- זאת הפתיחה הראשונה של התוכנית. כנראה שהייתה צריכה להיות הרבה ביקורת בכדי שיואילו בטובם לשנותה.

זה: https://www.youtube.com/watch?v=gEn9WXsFWvY

שוב, בעיקר לדבר...הוכחות לא הבאת.ותן טל

כן, בהחלט עושים יותר רעש מנפגעים יהודים, אין כאן בכלל על מה לדבר.

הנה, גם אני "אמרתי". במה האמירה שלך שווה יותר מהאמירה שלי?

אתה יודע מה המשמעות המילולית של "הוכחות"?

וזה לא משנה מה אתה מצפה או לא מצפה, ואני אגלה לך בסוד שמה שאתה מצפה לו גם אני מצפה לא - אבל לא על זה היה הדיון עכשיו - אלא על האם באמת מאזכרים יותר רצח של ערבים מאשר רצח של יהודים  אני טוען שלא. אתה טוען שכן. אז תוכיח. הטענה הזאת הושמעה לפני הטענה שלי אז היא הראשונה שצריך להוכיח אותה, ואחרי שיוכיחו אותה אני אנסה להוכיח את הטענה שלי...

(לגבי השמות - זה בדיוק מה שהיא כתבה בראש השרשור, מצטער. היא כתבה על השמות וזה מה שהחזרתי אליה בחזרה - אז זה ב-ד-י-ו-ק הנושא).

ואני לא עובד על עצמי. אני רק מבקש שתביא לי הוכחות למה שאתה אומר כדי לראות במציאות שזה ככה. בנתיים לא הבאת שום הוכחה אלא רק אמרת. בדיוק כמו שאני יכול רק להגיד...

אז הינהואין לחלוק!

שנבין איזו רוח נושבת

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t683294#7554342

ובכל זאת -מרדכי

בס"ד

רצח ערבי הרבה יותר מזעזע את התקשורת...

ולא חסרים דוגמאות על כך ואף הבאתי אותם כשעלה הנושא לדיון באו"ח.

במיוחד אחרי שהרגו את אבו-חדיר שבאותו יום גם חשפו את שהמוות של שלי דדון זה היה רצח ולא פלילי כמו שבמשטרה מהרו להודיע, ומה היו ייחסי הדיווחים וגודל הכותרות של כל ידיעה וידיעה.

והנה זה גם היום-מרדכי
בס"ד

ערוץ 2 - אולפן שישי:

הטרור היהודי..
כמעט כמו הערבי...
אני לא מבין למה זה מפריע לך.די"מ

הטרור היהודי בא מהקדושה אז יש עלךיו הרבה מניעות.

הטרור הערבי זה מהסטרא אחרא אז הרבה יותר קל לו.

כמובן זה רק בגלל שאנחנו עושים עברות.

אני לא יודע מה איתך אני מאד מצטער שהטרור היהודי כל כך מועט וחסר איכות.אבל העיקר הכוונה.

מה שמפריע לי זאת התקשורת...מרדכי
מה אכפת לך?די"מ

לי הרבה יותר מפריע הפריצות שנמצאת שם.

ציפת מהם למשהו אחר?

גינויים בטוח יש יותר כשמדובר בפגיע בערביםיהודי!!
יש לך מאיפה להוכיח לי? (אני מדבר כעת רק על גינוייםותן טל

של יהודים - לא מכל העולם. כעת מתמקדים בעם שלנו).

אתה רואה באופן ברור יותר גינויים על רצח של ערבי מאשר רצח של יהודי?

לא יודע. כי אני יודע שאת הבתים של המחבלים שרצחו כל מיני יהודים לאחרונה, אפילו משמאל דרשו להרוס אותם (לא כולם, אבל כן היו שדרשו) - ולעומת זאת לא שמעתי יותר מידי רעש על קריאה להרוס את בתי הרוצחים של מוחמד אבו חדיר.

אתה רואה אדם שמגנה רצח של ערבי ולא מגנה רצח של יהודי?

אתה יכול להראות לי שבאופן כמותי יש יותר גינויים של יהודים על רצח ערבים מאשר גינויים של יהודים על רצח יהודים?

אשמח אם תוכל להראות לי

מאמר של הרב זיני בנושאיהודי!!
מחברון לירושלים – מי האחראי?

מאת הרב ד"ר אליהו זיני

כיליד ארץ מוסלמית, ובפרט, כמי שאח סבתי נשחט על ידי חיות אדם במרוקו, ולאחר שלושה ימים ראשו נשלח אל המשפחה בסל, ראיתי יותר מדיי פעמים מעשי טבח חמורים מזה שהתרחש הבוקר כדי להיות מופתע בכל צורה שהיא ממה שהתרחש לדאבוננו.

כבר במהלך מלחמת 'צוק איתן' הזכרתי שאנו מתמודדים מול חיות בדמות אדם, אז מה לצפות מחיות חוץ מלטרוף באכזריות?!

רק אידיוטים ובורים לא ראו או שכחו את התמונות המזעזעות, אך הזהות לחלוטין מפוגרום תרפ"ט. מור אבי זצ"ל, שהיה אז בן שמונה בצפון אפריקה, סיפר לי שגם שם לא ידעו אם לא יקרה להם בדיוק אותו דבר, כי האיום ריחף עד שם.

אז היום אני בא לבקש דבר מה אחר מאחינו כולם. אני דורש לשמוע קולם מתקומם נגד טבח נורא זה בדיוק כפי שעשו בעקבות מעשהו של ברוך גולדשטיין. אני דורש מהעיתונות בראש, שתקים צעקה גדולה ומרה לא פחות, על חייתיות שטבח מתפללים בשעת תפילתם השקטה, עטורי טליתות ותפילין, במעוז החרדיות הרחק מכל התנחלות! שתתנצל על ששיבחה את ערפאת יש"ו בשעת הסכמי אוסלו ולאחריו, הסכמים שהביאו רק שפך דם כפי שלא ראינו מאז קום המדינה! שתתנצל על השוואותיה המנוולות בין טבחים שביצעו הערבים ובין תגובות נגד מצד יהודים, אף אם דומות היו, אבל באו רק בתגובה לשפך דם בלתי נסבל.

שתתנצל על ההשוואה בין קרבן למבצע רצח וטבח! אני דורש מאריה דרעי, הנמנה על האחראים הבכירים להסכמי אוסלו ולהכנסת 60000 מחבלים למדינת ישראל, על שצויידו בנשק חם בשעה שהיה חבר בממשלה, שישא באחריות, במקום להוריד דמעות שליש 'טרטופיות' על שילדיו אינם יכולים לנסוע בביטחה בירושלים! ואני תובע מהעולם החרדי התנצלות על צביעותו להתנגדות היתר המכירה משום לא תחנם, לצד העסקת אוייבינו למרות לא תחנם.

אני דורש להעמיד בדין את אהרן ברק שהביא את כל מערכת המשפט להשוות בין רצח מחבל לרצח אזרח, אף אם המחבל היה כפות או כמעט כפות.

אני דורש משר המשטרה אהרונוביץ, לא רק להתפטר, אלא לתת את הדין על הפקרת דם יהודי, על גזענות בהר הבית המונעת מיהודי להתפלל במקום המקודש ביותר לעמנו, כאשר כל ערבי שאבותיו כבשו בשפך דם את מקום מקדשנו, יכול להתפלל שם, להקים בו מסגד, להרוס שרידי בית מקדשינו ועוד. עליו להתנצל על מלשלוח אנשי יס"ם שבחייתיות זורקים אשה יהודייה מניקת מתוך ביתה שנבנה באדמתנו בשעה 4 או 5 בבוקר, רק באשר לא היו אישורים דיים לבנייה זו, ואינו מסוגל להפעיל את היס"ם נגד אוייבינו.

אני דורש מראשי ישיבת גוש עציון שחירפו וגידפו את עם ישראל בעקבות מעשהו של ב. גולדטיין, שהיום ירימו את קולם בעוצמה לא פחותה, ובפרט הם שלא ראו לנכון ולו פעם אחת להרים קולם נגד שפך דם יהודי! הלא הרב יהודה עמיטל ז"ל, ראש ישיבת הר עציון וראש תנועת מימד, כתב כי גולדשטיין "הצליח להכתים את העם היהודי ואת תורת ישראל בכתם של שפיכת דם נקיים. מעבר לשפלות המוסרית והדתית של הריגת חפים מפשע, שעה שכרעו ברך בפני בורא עולם - הרצח הנורא הביא לידי חילול שם שמים בעיני העולם כולו".

אז אני דורש כיום מעמיתיו שבחיים ב"ה, שתצא מהם הכרזה ברוח "הרוצחים של הבוקר הצליחו להכתים את העם הערבי ואת האיסלם בכתם של שפיכת דם נקיים. מעבר לשפלות המוסרית והדתית של הריגת חפים מפשע, שעה שכרעו ברך בפני בורא עולם - הרצח הנורא הביא לידי חילול אלל'ה בעיני העולם כולו".

בפוגרום תרפ"ט, כל הגורמים היהודים הטילו את האשמה של הטבח על אנגליה, באשר לא רק סירבה לנקוט בכל צעד כדי למנוע אותו, אלא משום ששוטריה הנוכחים לא נקפו אצבע. אם כן, מן הראוי כיום להפנות אצבע מאמשימה כלפי ראשי ממשלת ישראל שאינם נוקפים אצבע כדי למנוע שפיכות דם יהודי בירושלים. זו תהיה הזדמנות פז להתנצל בפני הרב ליאור שליט"א, שגידפו אותו באשר אמר ש"את כתב האישום (של פרשת גולדשטיין) יש לכוון נגד ממשלת ישראל והעומד בראשה שלא פעלו כנגד הפיגועים, ובכך גרמו בעקיפין לטבח".

כל קורא יוכל להבין שרשימה חלקית מאד זו, אינה משקפת ולו מיליונית מהעוול שגורמים במדינתנו לעמנו ולכל בעל רוח לאומית או אידיאליסטית. אנציקלופדיות לא יספיקו לתאר את העיוות המחשבתי, את טירוף הדעת המפלצתי האוחזים זה מאז 82 בחלקים כה גדולים של צבורנו. האם הטבח של הבוקר יביא לפקיחת עיניים, כבן פליטת אושביץ, קשה לי להאמין. אני יכול רק להתפלל שהקב"ה, למראה נשמות טהורות שחייהן נגדעו באכזריות כה רבה, ויושבות כעת למרגלות כסאו בקדושה ובטהרה הי"ד, ישמין לב העם הזה ואוזניו יכבד ועיניו ישע (עפ"י ישעיה ו), אולי יבן ושב ורפא לו.

מאמר מצויין, תודה!אלאדין
על פגיעה בנפש אולי אתה צודק.די"מ
על פגיעה ברכוש את בוודאי לא צודק.

בכל מקרה כל הדיון הזה מצחיק.
למי אכפת מגינויים או מהתקשורת?
לפגוע בערבים זה טוב אז יש על קטרוגים.
לפגוע ביהודים כשעם ישראל עושה עברות זה קל מאד.
לא אכפתיהודי!!
אבל זה מראה את הצביעות של המגנים.
לדעתי מהמון מהמקריםדי"מאחרונה

זה נובע מוחסר הסכמה לתמוך בפה מלא בפגיעה בערבים.

אגב, גם קחו עמכם דברים אמרה לך את זה. לא רק אני.אלאדין

אם אתה רוצה לדייקדי"מ
אז אף ערבי לא נרצח על ידי הקדוש ברוך גולדשטיין הי"ד או בכפר קאסם.
הם נהרגו.
רציחה לא שייך אצל גויים אלא רק הריגה.
אוקיי. נהרג. נניח. עדיין השאלה בעינה עומדת...ותן טל
אתה לא רציניאייכה!
רציני ועוד איך.ותן טל
אני לא הולכת לשנות את דעתך או לתת נימוקיםאשדת

אבל הדעה שלך צורמת לי, מציקה ומקוממת.

מריח לי שאתה קצת "רועה בשדות זרים", התקשורת השמאלנית באמת שטפה לך את המוח.

אתה יכול להתכחש לכך, אומנם זה מה שאני חושבת.

אשדת, את יודעת מי היה אוסקר ווילד?אלאדין
בוא תגיד ישירות מה שיש לך לומר...אשדת
הוא היה אדם שלילי ביותר, ולכן:אלאדין
לדעתי עדיף להיות קיים מאשר לחיות 'חיים' ע"פ הגדרתו של הטיפוס המפוקפק הזה.
לא בדיוק אכפת לי מה *הוא* התכוון כשאמר לחיותאשדת

כל עוד לי יש משמעות עמוקה לכך.

אך אם מאן דהו עלול לפרש זאת כמשהו שאינו חיובי...

אשנה את החתימה

זה כמו להביא ציטוט מרבין על השלום...אלאדין
השלום הוא נשגב אבל רבין הביא למותם של אלפים.
זה אירוני.
תתחדשי על החתימה! זו חתימה כמו שצריך.אלאדין
חחחח זה היה מהיראשדת

אבל אם כבר מתפלספים....

לא שאלאדין מזכיר לי דמות חיובית במיוחד.... 

צוחק

אין מה להשוות...סתם סיפורי עם איסלאמייםאלאדין
דעתי? מהי דעתי? יפה שאת יודעת את דעתי כאשרותן טל

את לא מכירה אותי, וכל זה מהודעה אחת בפורום.

ולגופו של עניין - מה קשור תקשורת שמאלנית? שאלתי שאלה, וביקשתי בקשה - אם אתה רוצה להגיד אמירה רצינית ומבוססת - אתה חייב לבסס אותה. רק להגיד "מסקרים ערבי שמת יותר מיהודי" - זה פופוליזם זול.. מצטער, אומנם גם השמאל הוא פופוליסט המון פעמים - זה לא אומר שאוטומטית כל מי שמדבר ימין או ימין קיצוני, אין סיכוי בעולם שהוא פופוליסט.

את רוצה להוכיח לי את האמירה שנאמרה למעלה?

את באמת זוכרת יותר ערבים שנרצחו בפיגועים של יהודים נגד ערבים, מאשר יהודים שנרצחו בפיגועים? 

את אומרת שהתקשורת מסקרת יותר ערבי שנרצח מאשר יהודי שנרצח? תוכיחי.

וזה לא קשור בכלל לדעה שלי או של כל אחד אחר - זה קשור למציאות בפועל, ולצורך לדבר לא בסיסמאות אלא בעובדות שניתן להוכיח.

גם אני יכול לפלוט כאן עכשיו המון סיסמאות ימין קיצוני או שמאל קיצוני - זה אומר שהן נכונות?

ברוך גודשטיין? הוא רק הגן על היהודיםלשם שבו ואחלמה
מה רצית, שיחכה לפיגוע?
לא התייחסתי עכשיו לגופו של מקרה, נא לא להסיט את הדיון.ותן טל

התייחסתי נטו לשאלה האם היא זוכרת את השמות של הערבים שברוך גולדשטיין הרג. כי היא טענה דבר דומה, שאת השם של מוחמד אבו חדיר כולם זוכרים אבל כל מיני נרצחי פעולות איבה יהודים מלפני שנים, לא זוכרים.

אז התקלתי אותה בשאלה הפוכה.

אז אנא לא להסיט את הדיון כי אני באמת לא מתכוון לפתוח עכשיו בדיון על הלגיטימיות או אי הלגיטימיות של מה שגולדשטיין עשה.

^^^ כל מילה!מרדכי
זה די ברור.די"מ
תמיד זוכרים את הדברים הטובים יותר מאשר הדברים הרעים.
+++!~א.ל
שאלה מתבקשת ביותר!!!!!!!!אשדת

גמלי מאוד מאוד הציקה השאלה הזו.

על רצח של יהודים מנסים לטאטא מתחת לשטיח,

ואילו על רצח של ערבי אחד- מדברים חודשים ומסעירים את כל המדינה.

בושה.

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,