שאלה: תצאו עם מישהי שלא עשתה שירות ממניעים אידיאולוגים?~moriya~
מניחה שהיו על זה דיונים בעבר, אבל אשמח לשמוע אקטואלית
תודה רבה!
לחלוטין כן.מרדכי
ברורינשול_הררי

בסופו של דבר אתה מחפש נפש ולא מחפש תבנית מעשית.

לכן השאלה היא לא מה אתה עושה אלא מתוך מה.

בחורה שבחרה דרך חיים עדיפה בעיני על בחורה שפשוט זורמת עם מה שהחברה מוכרת.

מה שהחברה מוכרת?רודי

קצת לא מבין!

זה לא שבחורות עושות שירות כי כולם עושות. זו בחירה חופשית! עובדה- כל אחת יכולה לבחור לא לעשות, בניגוד לבנים שחייבים בצבא. ואחרי הכל- שירות זה תרומה לחברה שאתה חי בה, לא משהו שלילי...

אז למה מה שאמרת?!

אבל בתכל'ס,אור השחר..
המסלול המקובל של בת אולפנא זה שירות-מדרשה-לימודים-חתונה..
וואלה לא מתאים לכולם. תתמודדו
מקובל עליי שזה לא מתאים לכולם.רודי
השאלה היא מאיזה מניעים.רודי
כמו שאצל בנים דוסים יש תופעה חברתית של להתגייס לקרבי,הלוי
אז ככה זה שירות לאומי אצל הרבה (רוב) בנות.
ממש לא המסלול המקובל..יעל מהדרום
לק"י

אם כבר אז שירות לאומי די מקובל.
אבל מדרשה או להתחתן רק אחרי לימודים- ממש לא בהכרח.
לא דיברתי על אופיו של המסלולינשול_הררי

זה כמו שאופי המסלול הצבאי כולו תרומה אך לא כל מי ששם באמת מגיע  מאידיאל של תרומה.

יש להבדיל בין האופי של המסגרת הכללית לבין הפרטים שנמצאים בה - 

כשאני ארצה להסתכל על ה"שירות לאומי" כדי לבחון אם המסלול כמסלול לגיטימי אז אני אבחן את המסגרת כמסגרת כללית ולא דרך הפרטים שבה, קרי - יכול להיות מצב שהמסלול נפלא אך כל הבנות שמשרתות בו הן לא יראות שמים.

וכשאני ארצה להמליץ (קטונתי אבל לצורך הדוגמא) לבת מסויימת ללכת לשירות לאומי או האם היא באמת מועילה בשירות אז אני אסתכל על המידות שלה באופן פרטי.

קרי - יכול להיות מסלול מאוד תורם ומשמעותי אך אני אדריך בת מסויימת לא ללכת אליו או שהדבר לא מוסיף לערכיות שלה.

בסופו של דבר אני מכיר הרבה בנות שעשו שירות במקום איכותי מאוד אך הקשר בינן לבין חיים של תרומה לקהילה מקרי בהחלט. אחרי השירות הן יחזרו לחיות את החיים הפרטיים שלהן בשלום ושלווה.

אף אחד לא אמר שזה רע! זה פשוט זרם חברתי, ולכן אני אומר שאם הבחורה עשתה שירות במקום נחשב זה לא בהכרח מרשים אותי ותלוי מי היא הבחורה.

לא באתי לבטל את פועלן הנפלא של הבנות - אך אצל הרבה זה מצד המסגרת הכללית ולא מצד הבחורה עצמה.

כמו שלא כל חייל הוא אידיאליסט, אחרת איפה כל אותם חיילים בצהל שיוצאים לאזרחות?מדוע אין לנו "צבא של אידיאליסטים"?

ועוד נקודה לגבי הבחירה - יש דברים שאדם בוחר בהם אך לא באמת בוחר בהם.

זה כמו שאדם הולך לעבוד בטענה ש"אין ברירה", ואז חכמולוג יגיד לו "תמיד יש ברירה! יכולת להיות שודד בנקים!" מצד אחד החכמולוג צודק אך מצד שני כולם יודעים שזאת לא באמת בחירה ללכת לעבוד ולא להיות שודד.

הנקודה שלי היא שיש דברים שאנחנו עושים אבל אנחנו חמישים אחוז בתוך הבחירה - סוגשל טייס אוטומטי

השאלה היא מה המטרה של שירות לאומימוטיבציה
ונדמה לי שאתה מפספס אותה.
ב"ה שהמצב הוא לא שכל אחד חושב ועושה דין לעצמו *האם מצד הנפש שלי, מתאים וכדאי לי לתרום למדינה או לא?* (<<<הנה משפט שאני לא מאמינה שכתבתי אפילו ).
ועוד משהו - הכל תלוי באיזו חברה מדובר.מוטיבציה
בחברה שבה רוב הבנות נמצאות באותו ראש של *לא לעשות שירות לאומי*, הבחירה הקשה וה-לא מובנת מאליה היא דווקא להחליט כן לשרת בש"ל. והד"מ.
יש מלא סוגים של תרומהדי"מ
אולי התרומה היא דווקא להתחתן מוקדם ולהביא ילדים?

(כל זה מנקודת הנחה שיש לי עניין לתרום למדינה)
כיוון שאין אפשרות או צורך לעקוב אחרי כל אחד ואחת ולבחוןמוטיבציה
האם וכיצד הם תורמים למדינה, זה מה שהוחלט. יש עניין לתרום בצורה מסודרת ומי שרוצה ויכול מעבר - אשריו (אני לא צינית. קורה).
הויכוח ארוך מזה כי אצלי אין שאלה אם צריך לתרום למדינה במסגרות המקובלות ובכלל (למעט חריגים, אבל זה לא הדיון כאן) ובכלל תמוה בעיניי שיש כאן בחירה...

אבל נפסיק כאן לפני שהלליש תבוא עם המקל
בי"ד יכולים לכוף לתת צדקה.די"מ
אבל שהם יכפו למי לתת צדקה???

מילא לכוף אנשים לעשות חסד,אבל למה שתחליטי באיזה מסגרת הם יעשו חסד?
ורק לחדד. גם בנים יכולים לדחות גיוס ולא ממש "חייבים" צבא.ינשול_הררי

ובכל זאת הם הולכים.

לא באתי להגיד שאי שירות יותר טוב משירות - באתי להגיד שצריך לבחון את הדבר בעין אמיתית ולא בעין חיצונית של "מה היא עשתה". 

בוודאי!די"מ
אפילו יתרון.
אם הכוונה לאידאולוגיה בסגנון...אדם כל שהוא

של הדברים שכתב בנושא הרב מלמד - כן.

כנ"ל אם זו אידאולוגיה של צניעות.

אם זו אידאולוגיה בסגנון סדום - אז לא.

אם זו אידאולוגיה שלא לשרת במסגרת של המדינה - נראה לי שלא, אבל הייתי מקדיש מחשבה נוספת לעניין, ולהקשר שלו בתוך תפיסת העולם שלה.

אידולגיה בסגנון סדום???די"מ
אידאולוגיה בסגנון סדום= התנגדות אידאולוגית לחסד ועזרה לזולת.אדם כל שהוא

[אם כי, אני מנחש שהשואלת לא התכוונה לאידאולוגיה הזאת...]

וודאי שלא כזאת!! מתוך אידיאולוגיה דווקא של נתינה.~moriya~
וואי וואי אני משתגע סליחה..רודי

צניעות?

חסר מסגרות צנועות בשירות?

וחסרות מסגרות לא צנועות?יזהר

וחסרות מסגרות שנראות כצנועות בהתחלה, אבל באמצע פתאום מגלים שבעצם נעשו כמה פשרות?

(סליחה על הפריצה לפורום. נקלעתי לכאן במקרה, וראיתי שמסתובבים כאן כמה נשואים, אז הרשיתי לעצמי.)

בגלל זה יש סיירות ובודקים דברים לפני..רודי

לפעמי שואלים גם רבנים.

אבל מפה להגיד שלא עושים שירות מצניעות נשמע לי מופרך והזוי כל כך..

ואני מרשה לעצמי לרתוח מזה כי אני מדבר מהשטח!

מה זותומרת מהשטח?נאש

הגעתי למסקנה שהציונות הדתית מפקירה את בנותיה.

לא תראה חרדים שולחים רווקה לשכנע בחורים להניח תפילין.

יש המון דברים שכדאי שנלמד מהם ולהפך

ולא נראה לי שדת"ל שולחים בנות לדוכנים של תפיליןיעל מהדרום
יש בעיה של צניעות ברב המקומותנאש

מניסיוני האישי. יש המון דוגמאות ממלא כיוונים, אבל למשל, יש אנשים רעים שברגע שרואים בחורה ובגלל שהיא בשירות כולם יודעים שאבא שלה לא באיזור, הם עושים או אומרים מה שבא להם, הייתי עדה ל4 מקרים שונים והייתי בשוק.

גם במוסדות דת"ל אפילו לבנות בלבד יהיה איזה מנהל או 3 שאת צריכה לעבוד איתו ולא תמיד הם שומרים על דיסטנס כמו שצריך והיה גם מקרה אצלינו של מעבר לזה.

אבל מה הבדל בין זה לבין עבודה רגילה?44444

הרבה הבדליזהר

ראשית, יחסי מרות. גם בעבודה יש "בוס", אבל זה עולם אחר. בת שירות נמצאת במעמד הרבה יותר נמוך, היא הרבה יותר כבולה וכפופה לגורמים שונים. הרבה יותר ניתנת לניצול. גם סתם לסינג'ורים, ומטבע הדברים - גם ניצול מיני ברמה כזו או אחרת.

אחר כל זאת - אין הכי נמי שיש הרבה מקומות עבודה שהם בעייתיים ואי אפשר לעבוד בהם.

ההיפך,רוני60

דווקא בשירות לאומי הרבה יותר קל להגיד: "מחר אני כבר לא באה ולהתראות!"

נכון שמסנג'רים אותן, אבל הרבה יותר קל להן להציב גבולות ל"בוס" שלהן, כי הן יכולות פשוט לעזוב וללכת.

^^^^^^44444

בתור אחת שעבדה בתפקידים זוטרים. בת שרות זה הרבה פחות בעייתי.

לא טוב לה היא עוזבת ומוצאת תקן אחר.

לרב תמיד יש תקן פנוי.

עובדת לא יכולה לעזוב כ"כ מהר חוקית ואצלה יש משמעות כלכלית לעניין.

גם אם פורצדורלית היא יכולה לעזוביזהר

זה לא אומר שאין לה מניעות מבחינות אחרות. בפועל, היא הרבה פחות עצמאית והרבה יותר כפופה מנטאלית לגורמים מעליה. גם עניין גם של גיל, של אווירה ועוד ועוד.

אתה סותר את עצמך,רוני60

אם היא יכולה לעזוב - אז היא פשוט יכולה לעזוב, שזה אומר באופן אוטומטי שהיא הרבה פחות כפופה למי שמעליה.

וברגע שהיא יכולה לעזוב בכל עת, אז כל הטענות שלך אינן רלוונטיות.

מה שאתה טוען, זה נכון לצבא אבל ממש ממש לא נכון לשירות לאומי.

איך היא תעזוב? ומה עם הילדים? והסניף? ומה יגידו ההורים?יזהר

והחברות?

שלא לדבר על מכבש הלחצים מהרכזת.

וכו' וכו'.

א. לחצים יש תמיד (גם הבוס לוחץ), וזו ממש לא טענה הלכתית.רוני60

ב. ימצאו לה מחליפה.

ג. את אותן הטענות בדיוק אפשר לומר גם על עבודה רגילה,

רק שבעבודה רגילה נוספות עוד שתי טענות - פרנסה לבית, וגם הרבה פעמים יש חוקים מגבילים והפרות חוזים.

אני מדבר על מנטאליות, ואת חוזרת לפרוצדורות.יזהר

זה לא האישו.

בכל מקרה, לא נראה לי שיש אמירה ששירות לאומי אסור באופן גורף מצד צניעות, אלא שיש בעיות, ומי שמרחיקה עצמה מהעניין מסיבה זו - לכל הפחות אין לבוא אליה בתלונות.

א. גם הטענה הזאת אינה נכונה ואינה רלוונטית..רוני60

המנטליות אינה משתנה בין ש"ל לעבודה רגילה, לא מבחינת המחוייבות ולא מבחינת שום דבר אחר.

היחס לש"ל הוא התנדבותי, ולכן אין ממש בטענות שלך..

ואותה טענה שאמרתי לך מקודם, מנטאליות היא גם טענה שאינה משפיעה הלכתית!

ב. לפחות כרגע, אני לא תקפתי את אלו שלא עושות ש"ל,

אתה זה שתקפת את אלו שעושות ש"ל, ולכן אני טוען שאתה טועה גם בגישה וגם בעובדות.

ג. אני לא מעוניין להיכנס לוויכוח מי צודק, אני אישית חושב שפשוט כל אחת תמצא את מי שמתאים לה גם מבחינה השקפתית.

אתה טוען שאלו שעושות ש"ל טועות בדרכן, ולכן אני חושב שאין לך את הזכות לעשות זאת,

ובעיקר מכיוון שהטענות שלך לא מבוססות על כלום!

א. מעמד של בת ש"ל ממוצעת נחות בהרבה מעובדת קבועה ממוצעת.יזהר

למה? בגלל מכלול של גורמים. זאת עובדה נתונה. זה היררכיה פשוטה. ממוצעת - כי ודאי שיש יוצאים מן הכלל לכאן ולכאן.

מנטאליות היא גורם מכריע מאוד בסוכיא ההלכתית של צניעות. צניעות זו סוגיא שגבולותיה חמקמקים בהגדרה, ויש בה הרבה נפח גם למנטאליות. זה מוכח מתוך הסוגיות ההלכתיות.

ב. לא תקפתי. תראה את שורש הדיון והשתלשלותו. טענתי שיש בעיות בהרבה מקומות. ברור שיש מקומות גם בלי בעיות, אבל זה גם שאלה של הנהגה, חינוך ומכלול.

ג. אני לא טוען שכולן טועות, אבל ודאי שחלק גדול מהן. לשאלת הדיון, ברור שהייתי מעדיף לצאת עם מישהי שלא עשתה שירות מסיבה אידאולוגית, מאשר מישהי שכן עשתה (כאשר שאר הנתונים שווים), אך ודאי שלא הייתי פוסל על כך. ובאמת, אישתי עשתה שירות לאומי (במכון המקדש). לרגע לא חשבתי לסנן על העניין הזה.

אם אתה לא שם לב, אתה כל הזמן משנה את דעתך..רוני60

בהתחלה דיברת על יחסי מרות - התברר שטעית

אח"כ דיברת על כפיפות מנטאלית - גם התברר שטעית

אח"כ דיברת על איך היא תעזוב? - והתברר ששוב טעית ודווקא בעבודה רגילה יש הרבה יותר מחוייבות ולחץ מכל הבחינות

אח"כ שוב חזרת למנטאליות - שוב זה התברר כלא רלוונטי

עכשיו אתה מדבר על היררכיה - גם לא רלוונטי, גם כשהיא תעבוד אם מדובר על שכירה אז תמיד תמיד יהיה מישהו מעליה.

ובלי קשר, זה דבר שהוא מאד לא רלוונטי הלכתית.

בקיצור, אתה החלטת שש"ל זה אסור ורק אח"כ אתה מנסה להמציא את ההלכות למה זה אסור...

ובלשון יותר פשוטה - "קודם ירית את החץ ואח"כ ציירת סביבו את המטרה."

הכל סובב סביב אותה נקודה.יזהר

ארחיב בהמשך בעז"ה.

נכון!רוני60

הכל סובב סביב החץ שירית בהתחלה,

עכשיו אתה רק מצייר את המטרה סביבו.

נסה לכתוב יותר חריף ונחרץ. זה יותר משכנע.יזהר

יחסי מרות, כפיפות מנטאלית, היררכיה - זה ניסוחים שונים עם דגשים שונים לאותה נקודה. רק חידדתי אותה, עם הדיון.

בשום שלב לא "התברר שטעיתי" או שזה "לא רלוונטי". לפחות לי לא. לא ראית בדביך שום דבר שסתר את דבריי, רק ניסיתי בניסוחים שונים להבהיר את הנקודה.

גם העניין של היכולת לעזוב - עניתי. אם לא הבנת את תשובתי - אתה מוזמן לשאול ואסביר שוב. זה עוד לא סיבה להכריז על ניצחון בויכוח בטרם עת.

בשום שלב בדיון לא טענתי ש"שירות לאומי זה אסור". היה כאן דיון מציאותי על מצב הש"ל מבחינת פוטנציאל לבעיות צניעות. השיקול אם ש"ל זה טוב או לא נוגע לעוד כמה סוגיות, רבות מהן נידונו כאן בשרשור במקומות אחרים.

אם יש לך עוד משהו חשוב לומר, אתה מוזמן לומר כעת, אבל בנחת ובבהירות, ואם אפשר - בשמך ולא בשמי.

אני מסתכל שוב ושוב במה שכתבת,רוני60

ועדיין לא הבנתי מדבריך מה ההבדל בין עבודה רגילה כעובדת שכירה לש"ל.

לפי דבריך, אסור לנשים לעבוד?

וגם אשמח לראות על מה אתה מבסס את דבריך..

(שות SMS ודומיו לא נחשב כי בד"כ לא ברור ממנו אם מדובר על פסק או סתם השקפה אישית של הרב,

רק שו"ת שמבסס את דבריו על השו"ע ו/או מקורות קדומים אליו.)

כתבתי:יזהר

הגיל, הניסיון, המעמד באירגון

אני מוסיף כעת: פעמים רבות גם חוסר התאמה בין הגדרות התפקיד למסגרת השעות, או אפילו תפקיד לא מספיק ברור ('כוח עזר' לא מספיק מוגדר), כפיפות לכמה גורמים שונים.

כל אלו ועוד, גורמים למציאות מנטאלית שיכולה להיות בעייתית מבחינה הלכתית. לא בהכרח, אבל בסיכויים גבוהים יותר מאשר עבודה רגילה.

וכאמור, יש גם עבודות שהן בעייתיות.

עיין כאן - כמה טיעונים ותשובות בעניין (ראה גם בסוף קישורים שונים).

וכן כאן.

נו..רוני60

התשובה הראשונה שהבאת ממש לא רלוונטית, הרב שם בכלל לא ציוני, אם אתה רוצה אני יכול להביא לך גם תשובה של האדמו"ר מסאטמר.

עפ"י התשובה השניה, אכן אין שום הבדל וודאי שלא מבוסס.

הבעיית צניעות שם לא קשורה לעצם השירות לאומי, היא עצמית.

הוא רק אומר שצריך לבדוק את התפקיד בש"ל (בדיוק כמו שבודקים מקום עבודה).

הבעיות צניעות בשניהם היא אותו הדבר!

אם תסתכל גם בתשובות של הרב שמואל אליהו,

המסקנה היא למעשה לא להיטמע בציבור החילוני,

וזה דבר שהוא רלוונטי לש"ל בדיוק כמו לעבודה רגילה!

בכ"מ, הפסקים (בייחוד התשובה הראשונה) שהבאת לא מבוססים על הלכה, אלא על השקפת עולם ספציפית של אותו רב.

אפילו המחלוקת סביב ה-"ממלכתיות" / "סירוב פקודה" עם כל העניין של ההשקפתיות בגישות, היא הרבה יותר הלכתית מכאן.

כאן הטענות של הרבנים הם נטו השקפתיות בלי ביסוס הלכתי.

דרך אגב, דבר דומה מאד זה גם בעניין העלייה להר-הבית,

אם לומדים את הנושא, אפשר לראות בקלות שהפסקים לאסור עליה להר מבוססים נטו על השקפה.

אמנם הסברות נראות על פניו הלכתיות, אבל מדובר על פסקים תקדימיים שלא היו אף-פעם בעבר..

לא ציוני=לא רלוונטי?יזהר

עד עכשיו דיברתי יהדות. אם המושגים שלך אחרים, כנראה שמראש לא היה לנו שיח משותף. אני מיצר על בזבוז הזמן של שנינו.

במקרים כאלו - אכן כן!רוני60

אם היית מדבר איתי על הלכות שבת וכד' אז אולי דעתו הייתה רלוונטית.

אבל ברגע שהוא לא לאומי ולא ציוני, אז מה הקשר שלו לדברים האלה???

כמו שכתבתי מקודם, כאן הדיון הוא לא הלכתי אלא השקפתי,

וברגע שההשקפה שלו שונה מהותית מהציבור שעליו אנחנו מדברים, דעתו אינה רלוונטית!

ונכון, לא היה בינינו שיח משותף כי ירית את החץ ורק אח"כ ציירת את המטרה..

אז בכלל לא היה מה לדון, וגם את זה כתבתי מקודם..

טוב. מה שתגיד.יזהר
בכל זאת אסביר.יזהר

כשאני משקיע זמן ומחשבה בדיון, זה בד"כ בשל הצטרפות של כמה גורמים:

נכונות הצד השני להקשיב ולדון בצורה נורמלית, רלוונטיות הדיון לציבור הקוראים, וחשיבות הנושא עבורי.

הנושא הזה לא ממש בנפשי. אתה תוקפני ולא מקשיב, ומבחינת ציבור הקוראים - נראה לי שטענותיי משכנעות ולא ממש השבת עליהם.

אשר על כן - אני חתרתי לסיום הדיון.

הטענות שלך לא מחוברות למציאות. בפועל אחוז מאוד גבוה שלותן טל

בנות עוזב את השירות בחודשי השירות הראשונים, עד חנוכה בערך - ועובר לשירות אחר. בנוסף, ישנו לרוב גם גל מעברים שני בסמיכות לפסח, אומנם יותר קטן מהראשון אבל עדיין. וזה בלי להחשיב מעברים פה ושם לאורך השנה שמצטברים ביחד למעברים רבים.

מתי בפעם האחרונה בדקת את הנתונים הנ"ל עם ראשי האגודות? (אני בדקתי).

כשמדברים צריך לדבר עם בסיס נתונים עובדתי. רואים שלא עשית זאת, כי עובדה שאפילו כאלה שעובדים עם "ילדים" "סניף" "הורים" - עדיין עוברות, למרות הכל.

מה לך ולעובדות?יזהר

עזוב. אני לא דן איתך.

מה לי ולעובדות? שבניגוד אליך לפני שאמרתי את זה, ידעתיותן טל

שאני יודע על מה אני מדבר. דיברתי מתוך עובדות נתונות שמגיעים מתוך האגודות עצמן, וששמעתי באוזניי מהאנשים האמונים על כך.

אבל אתה, בעיקר מדבר. אתה אומר מה ש"נראה לך" "נראה לך שהבחורה לא תעזוב את השירות בגלל... - אז ברור שזה האמת". אז זהו, שלא. זה לא האמת. המון בחורות עוזבות את השירות באמצע ועוברות לשירות אחר.

וכמובן, אתה לא דן איתי. קשה לדון עם אדם שמעמת אותך עם דברים רציניים, ושאין לך באמת מה לענות לו.

כל טוב.

דוגרי.....44444

רב תקני השרות לאומי הרבה יותר צנועים מכל עבודה ממוצעת במשק ואלה שלו לרב יש בהן בעיות צניעות שיהיו בכל עבודה אחרת.

צניעות זה טיעון שאני בחיים לא אבין. יש מקומות בעייתיים ספציפיים לא צריך לעשות בהם.

דווקא רב התקנים הן בתחומי חינוך ורווחה ששמה יש סיכוי גדול לעבוד עם 100% נשים סביבך. מקסימום גבר אחד.

בשנת שרות שניה שלי שהיתה במקומות חילוניים לא עבדתי אפילו עם גבר אחד.

בשנת שרות ראשונה הייתי בביה"ס דתי ושמה היו כמה גברים שעבדתי איתם המנהל+ כמה מורים גברים.

בפועל רב הקשר היה עם מורות ומהמנהל בגלל שהוא מנהל במילא נשמר הדיסטנס (במקרה שלי הוא גם היה דתי).

במשק בהרבה מקומות עבודה עובדים עם גברים חילוניים שהם לא המנהלים שלך או מישהו שרואים פעם ב... אלא זו עבודה שוטפת.

נכון, אבל מישהי שהרגע סיימהאור השחר..
שמינית ויצאה מהבועה של האולפנא שלה, לאו דווקא מוכנה להתמודד עם זה..
מישהי שסיימה שמינית תהיה בסיכון גבוהה יותר- אני מסכימה44444

אבל זה לא משנה איפה היא תהיה בשרות לאומי, עבודה או לימודים הסיכון יהיה אותו דבר במילא.

דווקא השר"ל נותן "מצב ביניים" בגלל שיש עלייך רכזת דתית.

אם מישהי תתחיל ללמוד במקום שיש בו רק בנות דתיות אז ה"סיכון" ידחה במס' שנים.

אגב, בשרות לאומי יש לא מעט תקנים בחינוך ורווחה שבמילא 100% מהעובדות הן נשים ברמה גבוה.

אבל לא כל הבנות הולכות לחינוך ורווחה.ענבל
בס"ד

תתפלאו, לא לכל בת אולפנה יש גישה כזאת טובה לאנשים.

וללכת למשרדי לא בהכרח מעיד על טיב הבת או טיב המקום.

בהחלט יש מסגרות צנועות..צריך לבדוקיעל מהדרום
לא באתי להביע דעה על מצב הצניעות בשירות לאומי...אדם כל שהוא

אני לא מכיר את זה מקרוב, ולא חקרתי את הנושא.

בסך הכל באתי לומר שלא הייתי פוסל בת שלא עשתה שירות לאומי מטעמים כאלה.

[בנוסף, צריך לזכור, שקיומן של מסגרות צנועות, לא מחייב שלכל בת עמדה האפשרות לבחור בהם, יכול להיות שיש מסגרות צנועות, אבל כל האפשרויות הרלוונטיות עבור בת מסוימת היו עם בעיות צניעות].

כןגרי

"כשם שפרצופיהם אינם שוים, כך דעותיהם אינן שוות".

נזכרתי בסיפור..גרי
אחרי 120 כשיעלה אדם למרומים לא ישאלוהו מדוע לא היית פלוני אלמוני, אלא מדוע לא היית אתה בעצמך.
כל אחד צריך לחשוב מה הדרך הנכונה ביותר שנראית לו, ולא הדרך שמצטיירת הכי יפ בעיני סביבתו.
כמובן שהדבר נוגע גם לתחומים נוספים בחיים.
להיות מושפע מהסביבה בהחלט (כמובן שהכוונה לסביבה חיובית). ללכת לפי החליל שלהם- לשקול...המון בהצלחה בעה
שפשוט תמצא מישהו שמסכים עם האידואולגיות שלה..רוני60

גבעוני בד"כ ימצא גבעונית

חרדי בד"כ ימצא חרדית

דתי לייט בד"כ ימצא דתיה לייט

ציוני בד"כ ימצא ציונית

...

ואותו הדבר גם כאן..

אמנם קיימים זוגות שיש ביניהם שוני אידאולוגי מהותי, אבל..

א. זה דבר שהוא יחסית לא נפוץ

ב. הילדים יוצאים בד"כ מאד מבולבלים

היא צריכה לעשות את מה שהיא חושבת לנכון,

והיא גם תמצא בע"ה חתן שיתאים לה (בעיקר אידאולוגית).

אבל אידולגיה זה שם כולל.די"מ

יש ה רבה פעמים שבגדול מסכימים אך עדיין יש שינויים.

יש לי לא מעט חברים שהתחתנו עם נשים שהיו ציוניות והם לא.

יש הרבה דברים שהשיוני לא מאד עקרוני ולא מאד משנה.

לא עשיתי שירות לאומי, נשואה באושר..צפורה

בחורים מקבלים את זה כשזה לא בא ממניעים אגוסטיים אלא מניעים ערכיים כי זה מה שבאמת חשוב.
לכי עם האמת שלך בעז"ה הבחור יקבל אותך כמו שאת עם האידיאולוגיה שלך..מקסימום לא תסכימו בנושא הזה.
אבל מה ערכי בזה???רודי

לא לתרום ולהתנדב זה ערכי?

הפוך= שירות לאומי זה אחד הערכים הכי גדולים שאני מכיר!!

כי רק מי שעושה שרות לאומי תורמת....די"מ

מי שמתחננת להתחתן מוקדם עדיף שתתחיל ללמוד ולעבוד.

משפחה שלא עובדת נופלת כנטל על החברה וזה הרבה יותר מועיל משרות לאומי.

חוץ מזה שאפשר לעשות חסד בעוד הרבה דרכים חוץ משרות לאומי.

בן אדם שאמיתי עם הרצוןאור השחר..
שלו לתרום, החיים שלו לא נגמרים בשנה - שנתיים שירות. להפך. אם מישהי חושבת שהיא סיימה את התרומה שלה לעם ולארץ אחרי השירות, יש לה פה בעיה..
יש עוד כמה דרכים לתרום ולהתנדבצפורה

לא רק בש"ל.

יש בנות מקסימות שלא עשו שירות וחייהן מלאים חסד ונתינה בכל מקום שהן נמצאות.

לש"ל אין מונופול על החסד..

צריך לעשות מה שאת חושבתאור השחר..
של ך נכון, אם מישהו יפסול אותך על זה כנראה שהוא לא ראוי להיות בעלך..
^^^תשובה שנכונה על 99.9 אחוז מהשאלות בסגנון...ותן טל

(כולל שאלות על מראה, וכו'...).

אבל כנראה שאם שואלים את השאלה עדיין מחפשים את הדעות של אנשים. כי את זה ^^^ אני מניח שרובנו המוחלט (כולל שואלי השאלות הנ"ל) - יודעים זה מכבר.

מסכימה חלקית,אור השחר..
אבל מראה חיצוני זה דבר שבעיקרון א"א לשנות.. (כאילו אפשר ניתוחים וכאלה, אבל בעיקרון.)
אין שום בעיה לשאול אם זה מה שהובן מדברי, מחילה אכן לא ניסחתי טוב.
פשוט צריך לזכור גם את זה..
זה כמו ש(אני מקווה) אפאחת לא תחליט על האורך של החצאית שלה לפי דעות של בנים פה..
כן..עבד לה'

בס"ד

לא אפסול על דבר כזה...לדעתי זה גם טיפשי...אבל כל אחד ודעתו..

בהצלחה

לא.מוטיבציה

אבל זה לא צריך להפריע לך.
אני מתחיל להגיע למסקנהשום וחניכה

שאופציית הדיונים על עולם הדייטים מאוד דלה.

הדיונים ממחזרים את עצמם ומתמצים בקצב די מהיר.

הבעייה שרק הדיונים על אותו עולם נגמרים, ולא העולם עצמו.

האמת היא שזה לא שאלה של דיון. רק לשמוע את הדעות.~moriya~
ולדעת כמה בחורים יפסלו אותי מראש
תודה רבה לכל המשיבים.
מזדהה איתךנאש

לדעתי שירות לאומי זה לפעמים מיותר.

עדיף ללמוד מקצוע, להתנדב בתור סטודנטית, ולהתחתן כשהלימודים (או רובם ) מאחורייך.

אני סטודנטית נשואה+ וזה לא פשוט. 

להקים בית נאמן בישראל זה הרבה יותר חשוב מלהתנדב שנה שנתיים שלמות ולהתפנן עם חברות בדירת שירות.

אשמח לשמוע גם את דעתך בנושא.

לא חושב שצריך לקחת את עניין הזיווג בשיקול הדעת..עבד לה'

כדאי לעשות מה שלדעתך הכי נכון...זיווגך יגיע בעז"ה עם ובלי השירות לאומי

נקודה רגישה אצלי..בכל דרכך דעהו

אני לא עשיתי שירות..גם כי לא מצאתי את עצמי שם וגם כי היה לי חשוב להתחיל ללמוד וואלה לפני כמה ימים מישהו פסל אותי רק בגלל שלא עשיתי שירות..זה ביאס אותי ממש

עדיף היה כן לעשות שירות?עבד לה'

ולהרגיש רע עם עצמך כל יום שקמה בבוקר?

הבחור ניסה לברר למה לא עשית שירות?

לא..בכל דרכך דעהו

לא ניסה לברר..אני שלמה עם עצמי מאד שלא עשיתי כי זה פשוט לא התאים לי ולא רציתי לעשות כי כולן עושות..ואני חושבת שהתרומה לעם ישראל לא מתחילה ונגמרת בשירות לאומי..אבל כשפוסלים על זה זה מבאס ממש.ותכלס מי שפוסל בגלל זה כנראה פשוט לא בשבילי.

יפה אמרת...עבד לה'

אם הוא פסל מבלי לברר למה...לדעתי הוא לא הכי בוגר...

זה לא נעים שדוחים בן אדם אבל במקרה הזה לדעתי הרווחת...

מאחל לך שתמצאי את זיווגך ההגון במהרה!!

אותו אחד שלא יתאכזב מהבחירות שעשית ;)

בהצלחה

אמן!תודה רבהבכל דרכך דעהו
בשמחהעבד לה'

כן. יש צד שזה מרשים יותר, כי זה מראה שיש לה מחשבהחסדי הים
עצמאית.
או שהיא מושפעת מאד מהסביבה שלה או ממישהו מסויים..רוני60
היא כתבה מ'אידיאולוגיה', משמע שהיא בעצמהחסדי הים
חושבת שדרכה נכונה אחרי מחשבה והתבוננות.

[מכיוון שאינני מכיר שום מקור הלכתי לחייב שירות לאומי, לכן מאוד חשוב לי שאם בחורה עושה את זה, או לא עושה את זה, שיבוא ממחשבה, ולא סתם לזרום עם הזרם.]
אני חושבת שזה מאד תלוי בסיבה האידיאולוגית44444

אם זה בגלל אידיאולוגיה נגד המדינה זה משהו אחד

ואם זה בגלל אידיאולוגיה שלמדינה טוב, כלכלית, בלי בנות שרות  זה משהו אחר.

^^^ ולכן תצטרכי בחור שהאידיאולוגיה תתאים לויעל מהדרום
לק"י

למרות שככל שמתרחקים מתקופת השירות- זה לפעמים הופך לנקודה פחות ופחות חשובה בקרב הבחורים..
ההלכה לא הכי מתלהבת מש"לחוזר לטבע
וממש ללא קשר לציונות וללאומיות
אפשר סעיף בשו"ע?רוני60

זה שהרב שלך לא אוהב את העניין של ש"ל,

זה לא הופך את זה ישר להלכה.

דרך אגב, גם ההלכה לא כ"כ מתלהבת מדיני שחיטה, הלכות שבת וכו'.

לא שמעתי/ראיתי אף-פעם על משהו שההלכה מתלהבת ממנו.

קראתי כמה וכמה תגובות...ד"ר אריק

בס"ד

ובאיזה שהוא שלב פשוט הפסקתי- מרוב הלם.

אני מבינה שאנשים שכתבו כי מקומות שירות לאומי הם לא צנועים בהכרח לא מכירים ולא יודעים ולכן מרשים לעצמם להגיב בצורה הזאת.

בתור אחת שעושה כרגע שנה שנייה של שירות לאומי מאידיאולוגיה- הייתי רוצה לשפוך את ליבי.

תחילת כיתה י"ב נפתחתי ברצינות לעולם של "מה אני עושה עם חיי כרגע?".

האפשרויות היו רבות- מעשיית צבא, שירות לאומי (ואיזה השאלה "איפה?") או לא לעשות בכלל.

ביררתי עם עצמי לעומק, לרוחב, לאורך ועד הסוף מה אני צריכה לעשות עם חיי בסוף י"ב.

לעשות צבא? ואם כן למה?. לעשות שירות לאומי? למה? מדרשה? למה?.

בסופו של דבר החלטתי שירות לאומי. ואני לא מתחרטת לשנייה על החלטה הזאת. והיה לי קשה. אני לא אשקר.

ובסוף השנה השנה החלטתי לעשות שנה נוספת במקום אחר, למרות כל הקשיים.

קודם כל הרתיח אותי לראות אנשים שכותבים "לא לכל אחת מתאים לעשות שירות לאומי."

סליחה?! לא כל אחת צריכה\יכולה\מחויבת לתרום למדינה שלה? לעם שלה?

נראה לי הזוי לחלוטין שיש אפשרות בחירה בכלל האם לתרום לעם שלי או לא.

העניין הוא כזה- יש כל כך הרבה תקנים ותפקידים שאין סיכוי שמישהי לא תמצא את עצמה.

(בתור אחת שהיה לה מאוד קשה למצוא תקן לשנה ראשונה והייתה על סף יאוש וויתור!)

ובקשר לצניעות-

נכון. יש הרבה מקומות שלא מתאימים לבנות השירות הלאומי, הצדיקות והחסודות מעם ישראל- ואני אומרת את זה באהבה רבה! וחס וחלילה לא בזלזול. יש מקומות שפשוט לא מתאימים לבנות דתיות בכלל ויש מקומות שלא מתאימים לבנות ספציפיות.

מה לעשות? לא לכולן מתאימה אולפנה, לא לכולן מתאים לעשות עם ילדים עם צרכים מיוחדים, לא לכולן מתאים להיות בבית חולים, לא לכולן מתאים להיות עם זקנים, לא לכולן מתאים להיות עם ילדים, לא לכולן מתאים להיות חולי סרטן\נכים\חרשים\עיוורים. לא לכולן מתאימה עבודה משרדית- משטרה\מוסד\שב"כ\קופת חולים\משרדי ראש הממשלה.

אבל צריך לחפש את בדיוק מה שמתאים לך.

את לא תלכי לעבוד? את תלכי! ובמקום העבודה שלך יהיו לך בעיות. עם הבוס. עם המזכירה. עם שעות העבודה. עם האוטובוסים. שנה מהחיים שלך את לא יכולה לתרום לעמ"י?

ילדים בני 18 יכולים למות בשביל להגן עליך ואת לא יכולה לעזור קצת לקשישות במצוקה? לנערות בסיכון? למשפחות שאין להם מה לאכול ומה ללבוש? לילדים שסובלים כאבי תופת מסרטן ועוד מחלות נוראיות אחרות? לילדים אתיופים שלא מצליחים להשתלב בחברה הישראלית? לעולים מרוסיה שאמא שלהם בקושי סוגרת את החודש בתור מנקה והיא לא מדברת מילה בעברית ולכן חשוב לה שהבן\בת שלה ידעו עברית וילמדו מתמטיקה ואנגלית הכי טוב שאפשר?

קצת לתרום, לא ביקשתי שתרוצי במכנסיים לצד עשרות גברים עם רובה. ביקשתי שתתני קצת מעצמך לזולת- לעם שלך.

את לא חייבת להסכים עם הדעות שלי. את לא חייבת להסכים לדעות של המדינה, של ראש הממשלה- גם אני לא מסכימה.

אבל זה לא סותר שאת לא יכולה לתרום. תתרמי במה שאת כן יכולה. במה שצנוע לפי דעתך. 

תחשבי קודם- אולי מדרשה לפני השירות? אולי זה יתאים לי יותר? תחשבי אם שירות לאומי זה באמת הדרך שלך ואולי בכלל צבא? תחשבי. אל תתני לזרם לסחוף אותך. תהיה את. תלכי לאיפה שמתאים לך. תעשי שנה. שנתיים. שלוש. אבל תתרמי איכשהו.

תפעילי את השכל. אני לא מאמינה ב"ללכת אחרי הזרם". זאת צריכה להיות ההחלטה שלך. אבל שזאת תהיה החלטה שתורמת לעמ"י.

זאת לא חייבת להיות במסגרת של שירות לאומי. אבל אם ילדים בני 18 מתים כדי להגן עלינו, אין סיבה בעולם שבנות בנות 18 ישבו במכללה\אוניבריסטה\סימנר ולא יתרמו לעם שלהם.

לא בגלל שאני עושה. לא בגלל שהבנים עושים. בגלל שזה העם שלך ואת מחויבת לעזור לו. 

יש עוד דתיים לתרום.די"מ
לא בטוח שמי שמחתנת ומתחילה לעבוד מוקדם זה תרומה פחותה מהמון המון דברים שבנות שרות עושות
ההשלמה האוטומטית של הנוקיה שלך פשוט שופכת ותן טל

*יש עוד דרכים לתרום.

די"מ - למה אתה משתמש בהשלמה אוטומטית? תכבה את החיזוי ואולי זה יגרום שיותר תצטרך ללחוץ על המקשים, אבל אנשים לא יתבלבלו מהחיזוי של הפלאפון שלך...

ברור שיש עוד דרכים!ד"ר אריק

בס"ד

גם רשמתי בתגובה הקודמת שלי שתרומה לא חייבת להיות דרך "השירות הלאומי".

אבל להגיד בהכללה גסה שכל השירות הלאומי הוא לא צנוע ובגלל זה אני לא עושה שירות לאומי-

זה שקר.

לפחות על תעבדו על עצמכם. בבקשה.

בחורה שמאמינה שהיא תורמת לעמ"י בכך שהיא מתחתנת ויולדת ילדים- שתלך על זה בכל הכח!

ברצינות. אבל שלא תעבוד על עצמה שהיא לא עושה שירות לאומי כי זה לא צנוע.

זה צנוע- תלוי באיזה מסגרת ומה את עושה. שתהיה אמיתית עם עצמה.

לא לחפש תירוצים "למה אני לא עושה שירות לאומי". היא לא נותנת דין וחשבון לי-אלא רק לעצמה ולקב"ה.

רק בפורום יוצאים לי כל כך הרבה טעויותדי"מ
בסמסים זה ממש נוח.
בתור נשואה, שעשתה שירות- בעלי היה יותר שמח אם לא הייתיאלף חת

היה יותר שמח אם לא הייתי עושה שירות. (ואני ממש לא מצטערת שעשיתי)

הוא ממש נגד זה ואני יודעת שיש לו גם חברים כאלה..

אז זה פשוט תלוי בבנאדם!

בהצלחה שיהיה.

להפך!צעיר רענן

יהיה לי קשה לצאת עם בת שעשתה שירות לאומי בגלל מניעים אידואלגים של תרומה למדינה...

לא קראתי את כל השירשור, אבל היו כמה נקודות שעלו לי-דתית לאומית!

קודם כל, אני מאמינה לגמרי בשירות לאומי, מנסיון! ולא בגלל שזה המסלול הקבוע מראש. אני בחרתי לעשות שירות! ואם לא הייתי מאמינה בזה לא הייתי עושה. זה נראה לי הדרך החכמה ביותר לעבור בשלום מהתיכון להמשך החיים.

זה מסגרת שנותנת לך אפשרות להעניק לסביבה שלך, שנה של נתינה נטו! זה מפתח בבחורה צדדים קריטיים באישיותה.

אני אישית רואה הבדל ברור בין חברותיי שזכו לעשות שירות לבין אלה שלא. שתי הסוגים הן בחורות מצויינות, אבל משהו חסר..

נראה לי הלחץ הזה של חתונה-ילדים הוא לחץ חיובי, אך מצד שני צריך לסיים לבנות את האישיות בנחת, והשירות זה מקום מצויין. מקום של נתינה, של קבלה, של בירור עצמי מעמיק..

כן, יש חיסרונות במקומות שירות וצריך לבדוק טוב טוב טוב לפני שמגיעים למקום ומי שעושה את הבירורים הנכונים לרוב לא נופל בפח.

סליחה על האורך, אבל זה ממש בנפשי.. כל ההתנגדות האידיאולוגית לשירות לאומי..

וצעיר ורענן-דתית לאומית!

כדאי שתסתכל סביבך בעיניים קצת יותר פקוחות ותחשף לכל הטוב שיש בארץ שלנו. נכון, לא הכל מושלם. אבל מישהו הבטיח לך את הגאולה על מגש של כסף? צריך להיזהר לא לחטוא בכפיות טובה.

נק' למחשבה.

מה הקשר?די"מ
זה סיבה להצטרף לסטרא אחרא?כי יש גם דברים טובים?
כמו שרשב"י כבר אמר,כל מה שהם עושים לעצמם הם עושים.
איזו כפיות טובה? תצאי מהסרט!הלוי
את באמת קונה את מה שמנסים להאכיל אותנו, שצריך לשרת את המדינה כי ככה אמרו לך?
ניסית פעם לעצור לרגע ולחשוב, מעבר למה שאמרו לך ולא ללכת כעיוורת אחרי העדר?

את רוצה באמת לתרום למדינה? אז לכי תעבדי ותשלמי מיסים, במקום שיוציאו עליך מיסים כבת שירות. ככה גם תוכלי לעבוד במקום שבו תוכלי לממש תרומה אידיאליסטית ולעזור לאחרים, גם לקבל משכורת נורמלית וגם, לשלם מיסים ולתרום לקופה של המדינה.
רק הייתי חייבת לציין שדבריך אינם נכוניםשלהבתחיה
בנות שירות שמשרתותו את המדינה אינן מזיקות לה בכך שמשלמים להן משכורת. המשכורת לרוב וכמעט בדרך כלל הרבה אבל הרבה יותר נמוכות מהעבודה שהבנות נותנות וממה שמגיע להן באמת.
אתה חושב שבנות הולכות לשירות לאומי בשביל המשכורת??
צר לי לאכזב אותך. אבל בתור בת שירות לשעבר שהייתה בבית פעם בחודש והייתה צריכה להסתפק במשכורת שנתנו לי וממש לא הספיקה לכלכל אותי חודש, אתה טועה!! ובגדול!!
הרווח שיש למדינה מבנות שירות הוא כל כך גדול ועוצמתי הרבה יותר ממה שאתה חושב.
בנות שהולכות לשירות לאומי משמעותי ( בדגש על משמעותי ) נבנות בתור בנות ונשים טובות יותר. לרוב בעלות מידות טובות יותר. בעלות נתינה גדולה יותר.
ואני אגיד לך אפילו עןד משהו, בתור רעיות טובות יותר. בנות שלמדו לחיות בשותפות בדירת שירות, לחלוק, לוותר, לא להדליק את האור בחדר כי החברה ישנה, יגדלו ויכנסו לזוגיות בצורה הרבה יותר טבעית ונכונה בבוא העת. יוצא שמבנות שירות מרוויחים מכל הכיוונים!!!
אז צר לי להטיח בפניך את העובדות. אבל לפני שאתה כותב משהו כל כך נחרץ תבדוק את העובדות בשטח.
וכן, אני לא מתביישת להגיד בפה מלא, לענד בנות שהלכו למקום שירות משמעותי יגדלו ויתפתחו בו הרבה יותר מכאלה שלא הלכו. ותמיד יש יוצאות מן הכלל לשני הכיוונים.
מאמר שכדאי לך לקרוא...צעיר רענן
צעיר ורענן- קראתי מה ששלחת.דתית לאומית!
ולא התחדש לי כלום. וזה לא משנה כלום מהעמדה שלי- מטרת השירות היא לא לעזור כלכלית למדינה, עם כל הכבוד
רק שבפועל הוא גורם לה נזקמשה

זינוק מחירי הדיור בשנים האחרונות משפיע על השכירות שמשלמות העמותות ולמעשה מוריד את הכדאיות של ההתנדבות הזו כמעט לאפס.

אז מה המטרה?לשפר את האגו של מי שלא יכול לעשות צבא?די"מ
זה חלק מהאתוס הלאומי. כמו ה"גיוס חובה" המיותר.יזהר
כל כך נכון.הלוי
שאלה, איך הגעת לזה שאמרתי שבנות שירות מקבלות משכורת נורמלית?הלוי
גלוי וידוע שבנות שירות לא מקבלות משכורת שאפילו קרובה לנורמלית, גם ידוע שהרבה ממקומות השירות מנצלים את בנות השירות עד לאפיסת כוחות. בנות שירות לא מזיקות בכלל, איך ניצול יזיק לרווח של המדינה (במיוחד כשאתן לא קולטות שמנצלים אתכן).

נכון שבחלק מה מקומות המשמעותיים יש אצל הבת צמיחה והתפתחות, ולהיות ביחד בדירה מלמד על חיי שותפות, אז במקרים כאלה עוד יש משהו שהבת מרוויחה מהשירות.
אבל בתכלס, המדינה מרוויחה מהניצול שלכן, וזו עובדת שטח, שבנות שרות מנוצלות ובסופו של דבר, יוצאות פראייריות. כל אדם גוף שמנצל אחרים, לכאורה מרוויח מזה.
מילא היחס כלפי בנות שירות היה טוב והוגן, אז לא היה לי מה לומר נגד, אבל המציאות בדרך כלל כיום לא כך.

אני מכיר את העובדות האמיתיות על שירות לאומי ועל הצבא ואני יכול להגיד לך, תפקחי את העיניים ותראי מה באמת קורה בשטח! תפסיקי לאכול את הקש שהאכילו אותך ולספר לאחרים שזה מעדן.
כמה דברים-דתית לאומית!
תרומה למדינה היא ממש לא תרומה כלכלית. נכון, יתכן שהמדינה מפסידה מהעסקת בנות שירות. אבל היא מרוויחה משהו אחר, גדול יותר מכסף- הם מרוויחים בנות איכותיות יותר. שמרגישות שייכות לסביבה שהם גרות בה. עזבו פוליטיקה ומדינה וכו. מי שתורמת למקום מסויים היא מרגישה שייכות וערך למקום.
תרומה למי שנותן לך ( סביבת החיים שלך, לא מדינה דווקא! ) מכדל דור אידיאליסטי יותר.
ומי שנותנת שינצלו אותה מנצלים אותה. מי שלא נותנת לא מנצלים. בדוק. ואם מנצלים- תקומי ותלכי! הם לא שווים אותך. המשוואה שירות=ניצול היא שקרית!! זה תלוי בבת.
והלוי, אתה קצת תוקפני. זה לא נעים להידיין ככה.
מי שצריכה לעשות שרות בשביל להרגיש שייכות לסביבה שהיאדי"מ

גרה בה, יש לה בעייה.

Good point!הלוי
צודקת, אני צריך להרגע.הלוי
כל הקטע של צבא חובה ושירות לאומי, התחיל מכך שלמדינה היו בעיות כלכליות. פעם זה באמת תרם למדינה, כיום המדינה משתמשת בזה כדי לחסוך כשאין בכך צורך. ושוב, המדינה תרוויח יותר ממיסים של כוח אדם עובד, מאשר ניצול בנות שירות וחיילים.
בשביל להיות אידיאלסיטית צריך לשרוף שנה שלמה?צעיר רענן

מה הקטע? אידיאולסטיות זה דבר שנבנה בנפש ולא דבר מוכרח שכולם עושים - אז עושים.

את תחושת השליחות למען הגאולה וודאי שכל יהודי צריך לפתח. 
אבל אני כופר בכך ש: א. שירות לאומי זה הכלי שמפתח את השליחות להביא את הגאולה. ב. שצריך שנה שלמה 'כפויה' כדי לפתח את השריר הנפשי הזה. 
כל החיים צריך להתנדב ולתרום למען גאולת ישראל. לא באופן שרירותי שנה, ואז לשכוח מזה "לנצח".

ברור שלא צריך לשרוף על זה שנה שלמה!רוני60

צריך לשרוף על זה את כל החיים..

אבל יש שנה אחת בין הלימודים ליציאה לחיים שהיא יחסית נוחה מבחינת התזמון לצאת מהשיגרה ולתרום.

ובשנה הזאת אנו מביאים יותר לידי ביטוי את האידיאלים שלנו.

ומצטער להגיד לך, אידיאלים בדיבורים ובלי מעשים שווים כקליפת השום!

אז יכול להיות שיש לך נפש אידיאליסטית, אבל לא נראה לי שאפילו הקב"ה סופר את זה..

זה לא מה שהוא אמריזהר

הדיבור לא היה על מימוש אידאלים אלא על חינוך לאידאליסטיות. דתית לאומית טענה שהשירות חשוב כיון שהוא יוצר חינוך לאידאליסטיות, וצעיר רענן ענה לה שיש דרכים יותר יעילות לכך. מימוש אידאלים - זה אכן דבר שצריך לעשות כל החיים, ואף אחד כאן לא חלק על כך.

את כאן טוענת טענה אחרת, שהשנה עצמה חשובת כמנה מרוכזת של מימוש אידאלים. על כך אנחנו חולקים וטוענים שזה בזבוז זמן. את הזמן הזה האשה צריכה להשקיע בעצמה, כדי שבהמשך חייה תוכל לממש את האידאלים שאותם היא צריכה לממש בצורה יותר שלמה ואפקטיבית.

"צריך לשרוף שנה שלמה"-ד"ר אריק

בס"ד

המוםהמוםהמוםהמוםהמום

רמת ההלם שלי כרגע היא עצומה.

באיזה קטע אתה אומר שמישהי שעושה שירות "שורפת לעצמה שנה מהחיים"?!

זה שאתה חי אתה שורף לעצמך את החיים, בוא נתחיל בזה.

אני לא יודעת למה אתה חי בעולם הזה אבל אני מנסה לעשות העולם הזה ליותר טוב ואת עצמי לבן אדם טוב יותר.

אז לפני שבכלל נכנס לדיון של שירות לאומי\לא שירות לאומי- תרומה לבן אדם שזקוק לעזרה היא בזבוז של שנה מהחיים שלך? ואו. אז אני ממש לא מבינה את סולם הערכים שלך...

בלי קשר שהשנת שירות\שנתיים שירות נותנות ה-מ-ו-ן לבחורה עצמה את נותנת לעם שלך.

אני ממש לא מרגישה בזבוז. אני מרגישה מועילה, תורמת, עוזרת, נותנת מעצמי, וכן, גם מקבלת.

יש לך מושג בכלל מה היא התחושה של עשייה וסיפוק?

שנה מהחיים שלי "בזבזתי" על נערות בסיכון (כדברך). את החוויות שאני עברתי אני אחסוך פה מכולכם.

בקצרה רק אתאר את העוצמות שהיו לי עם אותן נערות-

ילדות שאף פעם בחיים לא היו להם חיים נורמאלים. רובן לא יודעות מה זה משפחה נורמאלית. זוגיות נורמאלית. רובן נאנסו על ידי קרוב משפחה\בן זוג\או סתם סוטה ברחוב. רובן חייו במצוקה כלכלית קשה. נטיות אובדניות. וכ"ו וכ"ו וכ"ו.

על הקשיים אני יכולה לשבת פה כל השנה ולתאר- אבל את התרומה שאני נתתי לבנות האלה אני ראיתי בעיניים.

ילדה שלא היה אף פעם למי לפנות- להתעייץ- לשאול-לבכות- לשמוח. פתאום יש להן מישהי שבמשך שנה שלמה מעירה אותן בבוקר עם חיוך. כל ערב יש מי שמכסה אותן בשמיכה ונותנת להן נשיקת לילה טוב. יש להן מישהי שגם ב3 בלילה שהיא נופלת במדרגות (למרות שאסור לה לצאת מהחדר אחרי השעה 11 בלילה...) צורחת מכאבים כי היא שברה את הרגל- היא יודעת שאני אסע איתה לבית חולים, אשב איתה כל הלילה עד שיעשו לה צילום, יעשו לה גבס, ואז ישחררו אותנו. והסיפורים הם רבים. אני יכולה להמשיך ולתאר מה אני עשיתי ב"בזבוז של שנה". השנה הכי טובה בחיים שלי. השנה הכי קשה בחיים שלי. השנה הכי מהממת בחיים שלי! כי מה שאני עשיתי בשנה, אף חייל ב3 שנים של צבא לא יכול להגיד שעשה! (הוא עשה עבודה חשובה לא פחות!) .

היה לי קשה. חוויתי זוועות. השפלות. קללות. מכות. יריקות. היו משברים שחשבתי שאני קמה הכל ועוזבת. הן מצד הצוות, והן מצד החניכות.

אבל עכשיו, כבר כמה חודשים טובים שאני לא עם חניכות שלי. אבל הם ממשיכות להתקשר. ולהתייעץ. ולשמוע מה שלומי. ולפרגן. ולבכות. ולשתף. על החבר. על מבחן מוצלח. על שטויות של בנות. ועל מה לא?. אבל זה מעיד על קשר קצת אחר. וכואב לי על הרגע שאני הייתי צריכה לקום ולעזוב בסוף השנה.

אז לא. אני ממש לא חושבת שזאת הייתה שנה של בזבוז. ומי שכן חושב- שיחשוב שוב למה הוא חי בעולם הזה. כי אם הוא חושב רק על עצמו- זאת כבר בעיה מסוג שונה לחלוטין...

אני חושבת שזאת לא שנה של בזבוז עד כדי כך שאני עושה שנה נוספת, עכשיו, במקום אחר.

אני לא מנסה לשכנע אתכן לעשות שירות לאומי, אני מנסה להבהיר שגם אם אתם לא חושבים שזאת הדרך- אין שום סיבה שתזלזלו בבנות שמקריבות את חייהן בשביל תרומה, עשייה ועזרה לזולת.

כי לכם זה לא אכפת- אז מזל שיש אנשים שכן אכפת להם.

ומה אכפת לנו שהמדינה מרויחה?ענבל
בס"ד

אני לא נחשבת חסידה גדולה של שירות לאומי אבל מפה ועד שלילת המוסד כולו הדרך ארוכה.
אני בת שירות לאומי שנה ראשונה ותתפלא, אני לא מרגישה ניצול.
לא כי אני לא רואה את המציאות, כי המציאות תלויה בנקודת ההסתכלות שלי.
במקום השירות שלי הצוות מכבד, בא לקראת, צוות מדהים בכל קנה מידה אפשרי.
זה תלוי בבת, זה תלוי במקום וזה תלוי בזוית הראייה.

אה והמשכורת שאני מקבלת באמת לא מספיקה כדי לחסוך, אבל בהחלט מספיקה כדי לחיות.
1100 ש"ח זאת משכורת מכובדת לבת שירות.
ואל תשכח שאנחנו יכולות לעבוד (לקבל אישור עבודה זה שטויות).
בקיצור הכסף זה לא העניין,
אם מישהי מרגישה ניצול שתעבור למקום אחר,
אם מישהי לא מתאים לה שירות שלא תעשה,
ובא לציון גואל.
איזה אידיאלים כבר יכול להיות בשביל לא לעשות שירותאברי
ככל שתודעת השירות עולה, רמת הצניעות יורדתאלאדין
החל מקרבי, דרך גיוס רגיל לצבא, עבור בשירות לאומי במשטרה או בבתי חולים, שירות כמדריכה כאולפנא ואי שירות כלל.
זה לא במאה אחוז אבל לרוב יש מתאם כזה.
אני לא מאמין באידיאלים האלו...אברי
לכן אני לא הייתי הולך על אחת כזאת... אבל למי שזה מתאים לו ודוגל באידיאלים האלו, שיהנה...
כלומר לא מאמין שבגלל זה לא עושים שירות..אברי
לא שאני לא מאמין בצניעות..
תלוי מה הסיבה האידיאולוגית...ה' אחד!

אם הסיבה האידיאולוגית לא סותרת את גישתי ואמונתי  -אין סיבה שלא.

תראי..שמש אאאחרונה
קודם כל באופן אישי אני לא אפסול על דבר כזה. יתירה מכך - אני לא כזה מתלהב מהרעיון של שירות לאומי אבל זה לא קשור לדיון..

אבל - מתוך היכרות עם כמה בנות שלא עשו או לא ייעשו שירות לאומי אני כן אחשוש קצת מלצאת עם מישהי כזאת כי לפעמים חוסר השירות הלאומי בא ביחד עם אידאולוגיה של צניעות מאוד מחמירה והשקפה מאוד טוטאלית על החיים וזה לא כל כך מתאים לי.

אני יודע שלא כולן ככה ולכן אני וודאי לא אפסול מראש אבל כן יהיה חשוב לי לברר את דרך החיים הכללית של הבחורה

כדי להבהיר אני אביא דוגמא: באופן אישי אני מאוד דוס ויחד עם זה אני יכול ללכת לקולנוע (סרט צנוע כמובן) ויש בנות שייזדעזעו מזה. זו דוגמה לשידוך שלא מתאים..
חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

קרה לי בעברדרייב

בחורה שהיתה עם אישיות מיוחדת שהתחברתי אליה, אבל לא היתה מטפחת את עצמה. אני באופן אישי לא להוט אחרי איפור, רק משהו קל שנעשה טוב..

אבל אצלה היא לא הורידה שיער פנים שזה הפריע לי בהחלט . במהלך הדייטים הכימייה שלנו הייתה במרכז ופחות התמקדתי במראה שלה (לפעמים אני מתפעל את הדייט, ורק אחר כך חושב על איך היה והאם היא יפה בעיניי), אבל אני זוכר שבדייט שלישי התלבטתי אם זה שייך בכלל כי אני לא מרגיש משיכה כלפיה, והיו גם רגעי דחיה. אפילו אמרתי לשדכנית..

אבל בדייט רביעי הכל התהפך אצלי ונמשכתי אליה. אפילו בהתכתבויות התרגשתי.

היו דברים במראה שכן משכו אותי, התסרוקת שלה וגם המשקפיים היו יפות לה.

לא המשכנו אחר כך מסיבות אחרות..

דעתי היא אם אתה מוצא בה דברים יפים במראה, אפילו קטנים, אז תן לזה קצת זמן. זה יכול להשתפר. זה לא חארטה של יועצי זוגיות, חוויתי על בשרי.

עצם ההתלבטות שלך מראה שאתה מוצא בה משהו (מידות, תכונות, חיבור), אחרת היית כבר חותך על המראה (שזה הכי לגיטימי)..

אם זה בכל זאת משמעותי לך, ואתה רוצה להשפיע עליה להשתפר בנושא, אני רואה רק דרך אחת.

כמו שאמרו פה: דרך גורם שלישי: חברה, שדכנית, אחות.

והכי טוב בצורה עקיפה וחיובית, שהחברה תגיד לה שממש יכול להיות לה יפה משהו מסויים, או לשמוח איתה שהיא בקשר עם בחור ולומר: יואו את חייבת להשקיע בשביל דייט מתקדם! וגם אתה יכול להחמיא לה בעדינות (תלוי בשלב שלכם)

-לדבר איתה ישירות זה סיכון גדול. או שהיא תתייפיף מאילוץ וריצוי (והיא כנראה לא באמת יודעת להתאפר טוב, יכולה סתם להגזים בשביל 'שלום בית')

או שהיא תעלב עד עמקי נשמתה וזה ילווה את הקשר ואפילו יחתוך אותו.

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

אתה יכול לתת לי טלפון שלהם?זית שמן ודבשאחרונה

תודה

שיר חדשכולנו הביתה

אני ניק שהיה פעיל פה אבל מעדיף לא להחשף

חשבתי לשתף שיר שיצרתי לאחרונה עם AI

לדעתי זה יגע בעולמם של חברי הפורום

יום טוב

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומע

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
מבחינה גנטיתלגיטימי?

פעם התעניינתי בעניין הגובה, וזה מה שאני יודעת להגיד:

יש תכונות שאפשר לבדוק בדנ"א של אדם, ולהעריך כיצד זה יבוא לידי ביטוי. לגבי גובה, אפשר לקבל הערכה, אבל טווח סטיית התקן הוא עצום, כך שההערכה הזאת מאבדת הרבה מיכולת המימוש שלה.

למה זה קורה? כי יש תכונות שתלויות רק בגן אחד או גנים בודדים, אבל גובה תלוי בעשרות אלפי נקודות שונות בדנ"א. (מקור)

אם זה משהו שמטריד אותך ברמה רצינית - לך תקבע תור אצל יועץ גנטי, ותברר.

מכירה הרבה זוגות בהם אחד מבני הזוג יותר גבוה, ומבחינת ילדים - לפעמים כולם בגובה דומה, לפעמים יש מנעד של גבהים.

אבל השאלה הגדולה היא:

האם אתה מחפש תשובה גנטית, או שאתה מחפש להשפיע על התפיסה שלך? האם אתה רוצה להשתחרר מהתפיסה הזאת?

כדי לאזן, לדעתי רוב האנשים לא חושבים שלהיות גבוהנוגע, לא נוגעאחרונה

בפער מהממוצע זה הכי כיף.

אז קח בחשבון שיתכן שגם בשביל הבחורה יש כאן התפשרות מסויימת, ושאולי בזכותה הילדים דווקא יהיו מאוזנים..

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפי
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
מודע להגנות, חידוד חשובadvfbאחרונה

בשורות טובות אמן!

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגע
נאה דורשת נאה מקיימת..
מזל טוב, כמה חכמה!שושיאדית

קשר שמבוסס על כנות, הוא קשר מושלם!

כך האהבה תתפתח, לאט לאט והכי בטוח שיש.

בהצלחה רבה!!

תודה על הדברים וממש בהצלחה!פתית שלג

מזל טוב!!!

היית ממליצה לבוא מנקודת מבט כזאת גם לבת 20?

תודה רבה!לגיטימי?

לכל המברכים, ועל המילים החמות שכתבתם.

אנסה להתייחס לדברים שנכתבו:

@שפלות רוח

תיארתי את התהליך שאני עברתי. זו אני, זו האישיות שלי, זו צורת ההתמודדות שלי עם העולם. לזרוק את השכל זה לא הדרך שמתאימה לי...

@דג כחול

הוא מוסר שאתה מוזמן לשאול, והוא יבחר אם לענות (או שהשאלות מכוונות אליי?)

הוא לא כ"כ פעיל בפורום הזה, וביקשתי ממנו לא להזדהות בניק שלו (כי הוא לא כ"כ אנונימי).

@מרגול

כנ"ל - אם תשאלי משהו ספציפית, אולי הוא ירצה\יהיה מוכן לשתף.

@הפי

מסכימה לחלוטין. אין דרך אחת נכונה. זה לא שרק אם רואים כוכבים נוצצים בדייט הראשון יהיה לכם זוגיות מוצלחת. החיים הרבה יותר מורכבים מזה, וכל אחד צריך למצוא את הדרך שלו, את הנתיב שלו בעולם. 

רק משום מה אנחנו שומעים בד"כ את הבשורה הטובה של הסוף, ולא שומעים על הדרך שהובילה לשם, על הקשיים והאתגרים וההתמודדיות בדרך, ואולי יש כאלה שמדמיינים איך שאצל אחרים הכל מושלם ורק אצלם שום דבר לא עובד, הדייטים לא מתקדמים וכו'.

אז ניסיתי לצייר קצת מהתמונה והדרך שלי..

@פתית שלג

בעיניי, זה לא קשור לגיל, זה קשור לאופי, למבנה האישיות, לצורה שבה מקבלים החלטות, לכלים שאיתם מתמודדים עם אתגרים.

אשמח למסור לו שאלה, ואם מתאים לו שיענהמרגולאחרונה

מהניק שלך למשל…

שאלתי לארוס שלך:

איך היו התחושות שלך בתחילת הקשר? דומות לשלה או שיותר ניצוצות והתלהבות?

ובהמשך לכך- איך זה היה לך כשלראשונה שמעת אודות תחושותיה בתחילת הקשר?

ולשניכם- האם כרגע, כשאתם אחרי הבחירה אחד בשניה, ועוד לפני החתונה עצמה (או קצת אחרי, מניחה שטרי יחסית…), אתם מרגישים איזושהי התלהבות בפנים לקראת העתיד המשותף? או ציפייה, או כל רגש דולק אחר תנסחו זאת כפי שתרצו.

מזל טוב! 

אולי יעניין אותך