התעוררה לי בזמן האחרון אחרי שלושת החטופים , צוק איתן, הפיגועים בשבועות האחרונים שאלה שמאוד הציקה לי , ואני מאמין שהציקה לעוד רבים . אז בגלל שמצאתי תשובה שאני דיי הסתפקתי ממנה החלטתי לשתף אותכם-
שאלה:למה? למה ה' עושה לנו את כל זה? למה כל הזמן יש פיגועים וצרות?
כל הזמן אומרים שב'אתחלתא דגאולתא' יהיה הרבה צרות לעמ"י , אבל לכאורה צריך להיות הפוך- דווקא בזמן הגאולה אמור להיות לעמ"י שלום ורווחה.. ? אומרים כל הזמן שאנו כמו הבנים של ה' , אבל האם זה מה שאבא עושה לבנים שלו?
תשובה:(ותודה גדולה מאוד לך.. שענית לי עליה ). אני מצטט "קטונתי מלהבין חשבונותיו של הקבה , אנסה לענות לפי דברים שלמדתי.
הגאולה השלימה תגיע בשתי מצבים או מצב רוחני גבוה של עמי או מצב רוחני נמוך מאוד.
הדבר הכי טוב בשביל קיום העולם ומטרת ישראל=אור לגויים. זה גאולה מתוך מצב רוחני גבוה, מתוך קשר עם ה', כדי שמייד בגאולה נקיים את המטרות של עמ"י.
לפני המון שנים היה צדיק שעשה טעות , קראו לו שבתאי צבי.הוא הגיע למסקנה שכדי שהגאולה תגיע כבר אז פשוט שעמ"י ירד ברוחניות ואז הגאולה תגיע.הרבה רבנים חלקו עליו וסופו היה שהתאסלם בכלל..
פיגועים,צרות,קושי,חטיפות,מלחמות,אבידות ודם כל אלה באים כדי לעורר את עמ"י שיש בורא לעולם ויש תורה שאנחנו עמ"י צריכים להיות קשורים לכל זה .
דווקא באתחלתא דגאולתא זה המצב הטבעי שיהיה באלגן .. בירור של עם ישראל אם הוא שייך לתורת ישראל או לא! [סתכל על הדיונים בכהסת כיום].
אז כדי שעם ישראל יעלה לארץ הקודש יש אסונות ואנטישמיות בחו"ל. וכדי שכאן בארץ נהיה מחוברים לאמת ולא לשקר אז ה' מעורר אותנו עם צביטות כואבות.אבא שיודע לאן הבן שלו מסוגל להגיע , לאיזה עוצמות, הוא לא ייתן לבן שלו להמשיך ליפול... ...הבנת?דווקא בגלל שה' הוא אבא אז הוא לא יכול לראות אותנו ככה למטה הוא גורם לנו לעלות למעלה כדי שנגשים את ייעוד עם ישראל בעולם ."
מקווה שעזרתי..