מאוד רציתי להגיב והנה הזדמנות.
ראשית, נהניתי לקרוא את היצירה שלך, מהסיבה הפשוטה : יש בה אמירה מאוד נוקבת, את לא מפחדת לומר מה את חושבת ובצורה ישירה-עקיפה. ממש כמו השחקנים, בהם בחרת להוביל את היצירה שלך.
יש לך ביטויים יפים, מטאפורות מעניינות.
אני תוהה לעצמי אם אכן הצלחתי להבין עד הסוף את הסיטואציה ומה בדיוק באת להעביר כאן.
לגבי המבנה של השיר:
אני מאמינה שאנחנו כאן בשביל ללמוד ולהתפתח בתחום. הגבול בין לתת הארות והערות בונות לבין יצירת תחושה אצל היוצר שהיצירה שלו לא מספיק טובה, הוא מאוד דק. לכן חשוב לי להדגיש שכל מה שיכתב מכאן והלאה מטרתו אחת - ללמוד וללמד דרך השיר שלך איך ניתן לשכלל יצירה. איך להפוך אמצעי ספרותי למשמעותי (גם אם בשעת הכתיבה לא חשבנו על זה, כי הכתיבה קלחה, סלוגן מעניין יצרתי לי...
).
אז לעבודה
:
חילקת את השיר לארבעה בתים :
בית ראשון- סוג של הכרות עם הדמויות המרכזיות
בית שני- מעשה השחקנים ותגובת הקהל.
בית שלישי- המשך תיאור השקר הרצוי בעיני הצופה ופניה לקורא.
בית רביעי- האמת מאחורי המסכה.
בינתיים לא אציע מה שחשבתי לגבי סידור הבתים מחדש.
לגבי ההערות:
תיקונים - מילים שהייתי משמיטה, אותיות שהייתי מחליפה ודומיהם.
תיקונים - אמצעים ספרותיים שהייתי מכניסה, שינויים ותוספות.
ביטויים שהייתי ממירה באחרים- הצעה אחרי ה-/.
/ - אחריו הערות שונות, שאלות.
עוורים
שלושה שחקנים
בתיאטרון המוני.
הכובע הפוך, מחפש מטבעות, /מי מחפש מטבעות?כאשר "מחפש מטבעות" צמוד לכובע עלול להשתמע שהכובע מחפש מטבעות. אם זה הדובר- טור חדש.
זה עושה המון רעש, כן, /אשמח להבהרה למה הכוונה בשלוש השורות כהמשך לשאלה הקודמת.
כשמשליכים לתוכו
פחיות קרועות. /
שלושה שחקנים, :
אחד צבוע, (פסיחה) /הסדר יוצר את הצירוף צמא שגם מבטא את ההשתוקקות של הקהל לשמוע את דבריהם הגם שהם שקר.
אחד מסכה,(פסיחה) הפסיחות מעצימות את כל אחת מהדמויות.
אחד אמת
מוכרים את נפשם
בחצאי מילים גבוהות, (פסיחה)
ומבט מבין.
והקהל - משתתק, מתהפנט ,
מהופנט.
שבוי בקסמם מה שנשמע חכם ,ואמין.
והקהל לא מבין
מעריצים את השקר
שנשמע יפה בלאוזניים /הערב לאוזן?
ואת המבוך שהם לא מעיזים להכנס אליו. / המהתל בהם? (לא הצלחתי להבין את המשפט והקשרו)
ותסתכלו לי בעיניים /הייתי הופכת את הסדר(שימי לב שונה מהמקור)
ותגידו לי אתם :
אם אתם בכלל מבינים
את מה שהוא דיבר עליו?
ולא סתם מעריצים /הגם אתם
שקר שהולך על שתיים. ?
ושלושת השחקנים,
אחד מסכה /את יכולה לשחק כאן גם כן עם הסדר של המילים כך שיווצר צירוף בעל משמעות סמויה - מצא, הם בניגוד לקהל יודעים מה אמת.
אחד צבוע
ואחד אמת
צוחקים שם עליכם,
אחד ברגוע /פה הייתי משחקת עם המילים כך שתיווצר המילה רשת. אותה רשת אליה הצליחו השחקנים להכניס את הצופים.
אחד שקט
ואחד בתוכחה.
חה. חה. חה / שימוש מקסים במצלול - תוכחה חה חה חה
אשמח לשמוע מה את חושבת, שאלות, הבהרות וכו' פה או באישי.
עליית מדרגה : לפעמים יש שירים שהקסם שלהם הוא בכך שמצליחים לתאר סיטואציה כל כך טוב, כך שאין צורך להזכיר את המילים שכולם מצפים שיהיו שם. אני הייתי מנסה לקחת את הסיטואציה הזו, ולנסות להגיע למקום שאני מצליחה לתאר את אותה סיטואציה בלי להשתמש במילה "שחקנים". (דומה לתרגיל שנתתי על הנר).