בשעה טובה ומוצלחת, מיכל (הידועה בכינויה- בנאדמית) התארסה עם בחיר ליבה -אוריה (בשורוק!!!)
הבחור הציעה נישואין בצורה מפאדחת... מוזמנים לאחל לה מזל טוב!!!
בשעה טובה ומוצלחת, מיכל (הידועה בכינויה- בנאדמית) התארסה עם בחיר ליבה -אוריה (בשורוק!!!)
הבחור הציעה נישואין בצורה מפאדחת... מוזמנים לאחל לה מזל טוב!!!
הנסיך חצוי-הדםמי שבאמת לא מבין ורוצה באמת להבין שיבוא לאישי/מסר![]()
שיהיה לה טוב בע"ה.נפש חיה.
הנסיך הקטן.רק שכינה שיהיה בניכם![]()
95200![]()
בנאדמית.
חפרנית בנשמה![]()
See the painבס"ד.
רציני? |פעור פה| |המום|
אתם לא בני 15-16?
בתקווה שאתם סגורים על ההחלטה שלכם.
מזל טוב.
רק טוב, שתזכו להקים בית נאמן בישראל. הרבה שלום בית, שמחה, וילדים צדיקים.
רק טוב בע"ה.

אני רק אזכיר שכיום יש סעיף שבני זוג בישראל שמתחתנים ללא אישור ברבנות הראשית לנישואין - צפויים הם, וגם הרב שמחתן אותם - למאסר שנתיים. זה סעיף שקיים היום.
ומתחת לגיל 18 אסור להתחתן על פי החוק (מעל לגיל 17 מותר רק באישור של בית משפט, שניתן רק במקרים מיוחדים)
אז אני רק אמרתי...
בס"ד
תאמין לי שיש מספיק דרכים לעקוף את החוק הזה.
ואני מכירה כמה זוגות שעקפו.
בסוף יש כאלו שנתפסים, ומשלמים על כך את המחיר.
אז רק הזכרתי שיש את החוק ואת הסעיף, ככה שהם יכולים "להידפק" ממנו (וזה בלי קשר לעובדה שאני ממש ממש בספק אם ילדה בת 15.5 יכולה להתחתן, עם כמה שהיא חושבת שהיא בוגרת, אבל שיהיה. זה לא ענייני)
או שלנצח לא ירשמו?
כי אם הם רוצים להירשם ברבנות, אז הם לא יכולים לשחק אותה שהם לא נשואים ושרב יחתן אותם שוב - זה ברכה דאורייתא לבטלה וכו'...וכמובן שכל רב יבין שהם כבר נשואים (בעיקר אם הם דתיים ועם ילד...) - ואז, הרבנות הראשית תעלה עליהם ותעצור אותם...
חוץ מזה שלא נראה לי שיהיה מסובך לפקידים או מי שהממשלה תמנה, להבין שזוג דתיים שכלפי חוץ שומרים בכל אורחות חייהם תורה ומצוות, וגרים ביחד - שהם התחתנו בחתונה דתית, ומההבנה הזאת ללהגיע גילוי בפועל של מה היה ומי היה, לא אמור להיות יותר מידי מסובך - כולל לגלות איזה רב היה שם, ואז - מאסר וכו'...
בס"ד
הרב שחיתן אותם בגיל 15 בכיף יכול לחתום על דבר כזה כי הוא באמת חיתן אותם.
תאמין לי, זה לא מסובך.
חוץ מזה שזה לא באמת מטריד את המדינה יתר על המידה שהם ישקיעו מאמצים ומשאבים כדי לבדוק כל זוג האם הוא התחתן.
וזה שהם דתיים זאת לא הוכחה.
קודם לעבור ברבנות - בדיקת רווקות וכו', ואז להירשם ממש לנישואין, ואז לבקש ספציפית את הרב שאתה רוצה, צריך לחתום על טפסים - ושוב, לא כל רב יכול לקדש אותך - ככה שהרב שקידש אותם הוא לא בהכרח רב שיכול לסדר חופה וקידושין מטעם הרבנות.
זה כן מסובך, וזה כן פרוצדורה שבעזרתה הרבנות יכולה לעלות על אלו ש"עובדים עליה".
(לדעתי זה שהם דתיים זה סופר הוכחה, אבל ניחא).
בס"ד
גם רב שמוסמך לסדר חופה וקידושין מבחינת הרבנות יכול לחתן לפני ואחר כך לחתום.
הם לא באים לבדוק האם אכן נערכו חופה וקידושין.
בדיקת רווקות זאת לא בעיה להוציא, הרי במדינה הם רשומים כרווקים.
לחתום על טפסים בפעם האחרונה שבדקתי לא כלל חופה וקידושין אלא רק עט, דף ויד מתפקדת [למען האמת גם בלי יד מתפקדת יש כאלה שיכולים, אבל לא ענייננו כרגע..].
בכל אופן זה אפשרי.
יש מלא זוגות שעושים את זה כיום.
וזה לא מה שמרתיע אנשים מלהתחתן בגיל 17 למשל.
(משפטית זאת לא הוכחה).
לחשוף אותם. (ואת באמת חושבת שהם יטרחו לוודא מראש שהרב שמחתן אותם עכשיו מוסמך לחתן על פי הרבנות? ונראה לי שרב שמוסמך לחתן על פי הרבנות יותר חשוש למשכורת שלו במקרה שיתפסו אותו ויקנסו אותו ואולי אפילו מאסר... - זה סתם יוציא לו שם רע. הסיכוי שדווקא רב שמוסמך לחתן, יחתן אותם- הוא קטן לדעתי).
ולא נגזים כל כך "המון זוגות". הרי גם את לא באמת יודעת על "המון זוגות שמתחתנים חתונות הלכתיות שלא על ידי הרבנות" - את רק שומעת שמועות. אם זה היה דבר שאת יודעת בוודאות - ברי לי כי גם פקחי הרבנות היו יודעים את זה בוודאות ועוצרים את זה.
לולא זה היה סעיף רציני שמתכוון לממש את עצמו - לא היו נלחמים בו כיום בכנסת וטוענים שהוא "דרקוני" - כי ממילא היו מבינים שהוא סתם סעיף שאף פעם לא ימומש...
מה שזעמו ולהטו - היה כי זה הסתדר להם פוליטית, ועבד לטובתם מבחינת היחסי ציבור שרצו לעצמם.
אז היית בחתונה כזאת. נו, ו? אתה יודע להגיד לי כמה חתונות כאלו הלכתיות יש בשנה, שלא דרך הרבנות? ולהגיד לי איזה אחוז הם מהחתונות שכ-ן דרך הרבנות?
בכל מקרה זה לא עניין שלי ולא באמת משנה לי אם יאכפו עליהם או לא - רק אמרתי שזה קיים, שידעו.

יוניבוא ניקח מקרה קטן, שלפיו, נניח, יום אחד הם יריבו וישנאו אחד את השני וירצו לפרק את החבילה. נניח לרגע גם שהם חלילה לא כל כך יתעניינו בהלכה כבר, נניח יחזרו בשאלה. הבחור לא רוצה להביא גט לבחורה. לא רוצה, ואף אחד לא יוכל לחייב אותו. הם לא רשומים. ואז, הבחורה - לא תתרגש. אין גט? סבבה. אני לא צריכה גט. אני יכולה להתחתן שוב ואפילו עם אישור מהרבנות עם אדם אחר. אפילו שאני נשואה הלכתית - הרי הרבנות לא יודעת את זה. מבחינת הרבנות אני רווקה, מקסימום אחת שחיה כל החיים שלה עם בן זוג - אבל "בלי נישואים הלכתיים" - ואז הרבנות יכולה לאשר לה נישואים עם אדם אחר, והופ - קיבלת ממזרים מוחלטים שיוצאים מאשת איש ש"מתחתנת" עם אדם שני.
הפיקוח על נישואין הוא דבר מאוד חשוב כיום, בעיקר כאשר הדור שלנו פרוץ כל כ. חבל שאנשים מנסים לקעקע את זה ולא מבינים שהם דופקים את הדורות הבאים שיצטרכו הרבה יותר לחשוש כאשר הם מתחתנים עם מישהו או מישהי - אולי היא עדיין נשואה? אולי הוא ממזר, בן של מישהי נשואה שנישאה פעם שנייה בלי גט?
מסוכן. מאוד.
(ואי אפשר להביא אישור נישואין מחו"ל בלי שרב כלשהו שם באמת יחתן אותם. ואם רב יחתן אותם שוב - הרי זאת עבירה שהרי הם כבר נשואים וזה ברכות לבטלה וכו' וכו' (דאורייתא) - וסתם ככה, הרי שום רב בחו"ל לא יחתום להם על נישואין בלי שהוא חיתן אותם בעצמו - אז מה אם הם אומרים לו כבר שהם "נשואים"? מאיפה לו לדעת שזאת האמת?
יוני
מישהי=)אתם השתגעתם??!!! ![]()
![]()
אתם זוג ילדים עם הורמונים תוססים וזה שכמה הורמונים משתוללים לכם במוח לא אומר שצריך להשתגע!!
לכולם יש יצרים וצריך להתמודד איתם!! להתחתן בגיל 16?? תתמודדו עם זה ואל תנסו לתרץ למה חתונה בגיל 16 זה דבר נכון.
מאיפה הרעיון הדבילי הזה נחת עליכם???![]()
![]()
אבל אם בכל זאת הדבר ההזוי הזה יקרה אז יש לי איחול אחד: שתזכו לשכל ישר,והרבה ובקרוב כי זה נצרך אצלכם מאד!!!
אני לא רוצה לפגוע פשוט נתתי את דעתי על המציאות ההזויה הזאת.
אז אל תנסו פה לייעץ להם.
אנחנו עדיין לא בנויים לזה ואנחנו מספיק בוגרים כדי לדעת את זה והם לא מספיק בוגרים כדי להבין את זה.
זו לא עצה רעה זה להיות נורמלי. והגיע הזמן שאנשים יקלטו שאנחנו לא בזמן הבן איש חי אלא שהמצב השתנה ומי שפעם התחיל לעבוד בגיל 13 היום לא עושה את זה,בקיצור בלי תירוצים כדי לספק יצרים.
שיהיה לכולנו בהצלחה והמון שכל ישר.
אפשרי לעשות את זה...ואני די בטוח שבפורום הורות, ששם הם לא בדיוק "בגיל שלהם", ודווקא עם הרבה "ניסיון" - עדיין יגידו כמו שאנשים אומרים כאן, שעם כל הכבוד לרצון, גיל 15 הוא לא ממש גיל לחתונה, והסיכוי שמספיק בוגרים בו+יצליחו לעמוד כלכלית ונפשית בנישואין כאלו, הוא בעל פוטנציאל הרסני ביותר...
אני בת 17 והוא חצי שנה מעליי
בס"ד
אם לא, אני מניח שזה יהיה קשה כי ככלה את תרצי כמה שיותר מתשומת הלב שלו(באופן טבעי, מובן ואפילו נדרש), אבל תעשי הכל כדי שהוא ילמד.
מי גדולה לנו מרחל אשת רבי עקיבא ששלחה את בעלה ללמוד שבע שנים ואחריהן עוד שבע בלי לחזור הביתה.
ובזכות מצוות לימוד התורה ששקולה כנגד כל התורה תזכו לשלום בית והצלחה בכל מעשה ידיכם...
(וסליחה על ההתערבות...)
בס"ד
אמרתי שהרבה יותר קשה לסיים אח"כ
אם לא אז אל תפיל את החובה על אדם בן 18.
בס"ד
ויש הרבה חובות שאנשים לא מקיימים. זה לא הופך אותן להיות מותרות.
אחת מהן היא לדעת הלכה- גם מדין לימוד תורה וגם כדי לדעת תכלס מה לעשות.
כל אחד צריך להכיר ביכולות , במגבלות, ובכוחות של עצמו.
לא באתי להצדיק אף צד
ואת מחשבותיי אשמור לעצמי.
[מי שכן ירצה לדעת - מוזמן לאישי]
מה כן?
לדעת שיש מחיר לכל דבר.
לכל החלטה
בכל שלב בחיים.
וצריך להיות מוכנים להשקיע- לשלם את המחיר [או =לדעת מה התמורה להשקעה ]
ולדעת מה זה דורש.
ולהיות בנחת.
ועם אחריות.
המוכנות האמיתית והבגרות האמיתית נמדדת ביכולת להתמודד כראוי.
והיכולת , המוכנות להשתנות אם צריך- ולקבל ביקורות והערות מהמבוגרים סביבנו.
יש מקום להעיר ולבקר- כשנראה שזה יעזור.
אבל צריך לדעת מאיפה זה בא. מאיפה באה ההחלטה ואיך אומרים את הביקורת.
ומה הסיבות להחלטות שאנשים עושים.
ולא הכל אנחנו יודעים.
הרבה הצלחה בכל.
לכל אחד באשר הוא.
נזכה לקדש ש"ש תמיד.
מסכימה אתכם לחלוטין, אבל בחייאת, הם החליטו! פתחו להם שרשור מזל טוב, אז למה לבאס אותם?
אתם רוצים לדון על זה? פתחו שרשור נפרד אל תהרסו להם. הם קיבלו את ההחלטה אז שיהיה להם בהצלחה וזהו!
מה נדפק??????????
השתגעת תגידי לי?
מי מתחתן בגיל 16?
כל הילדות הלכה לפח!
כל החברות שלך יעברו את גיל ההתבגרות בהנהות ובשמחה ובטיולים,
ואת תעבדי לך בבית. תהייה אימא צעירה שלא יודעת שום דבר מהחיים שלה!
תרחמי על הילדים שלך! למה הם צריכים אימא שהיא ילדה? מה הם עשו?
מתפללת שהקב"ה יתן לך קצת שכל ברטש ותביני שנישואין בגיל כזה זה לא צחוק!
את תתחרטי על זה!!!!!!!!!!!!!!
את תהיי מסכנה!
תחכי שנתיים ואז תתחתני!
למה עכשיו?????????![]()
מרחמת עלייך!!!!!!!!!!!
תעשי רברס ו.... תחזרי בך מההחלטה הטיפשית הזאת!
מה נדפק??????????
השתגעת תגידי לי?
מי מתחתן בגיל 16?
כל הילדות הלכה לפח!
כל החברות שלך יעברו את גיל ההתבגרות בהנהות ובשמחה ובטיולים,
ואת תעבדי לך בבית. תהייה אימא צעירה שלא יודעת שום דבר מהחיים שלה!
תרחמי על הילדים שלך! למה הם צריכים אימא שהיא ילדה? מה הם עשו?
מתפללת שהקב"ה יתן לך קצת שכל ברטש ותביני שנישואין בגיל כזה זה לא צחוק!
את תתחרטי על זה!!!!!!!!!!!!!!
את תהיי מסכנה!
תחכי שנתיים ואז תתחתני!
למה עכשיו?????????![]()
מרחמת עלייך!!!!!!!!!!!
תעשי רברס ו.... תחזרי בך מההחלטה הטיפשית הזאת!
See the painבס"ד.
וחאלס.
היא החליטה, תנו לה לחיות עם ההחלטות שלה..
ותהיו בוטחים, שהיא חשבה על הכל לפני..
בחייאת תפסיקו כל אחד בא עם הפוזה שלו.. גם ככה לא תשכנעו אותה אז לפחות תפרגנו.
מזל טוב 
שתזכו להקים בית יהודי נאמן בישראל! 
בס"ד
![]()
בכל אופן, "שומר פתאים ה'", אז שיהיה במזל טוב והרבה הצלחה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...