למי הצבעתם קודם?
לו הבחירות יתקיימו בקרובאיש השקים
למי הצבעתם קודם?
הבית היהודי (לשתי השאלות)ותן טל
בן ארי כנ"ל. אם לא הוא לא הייתי מצביע כלל.אלאדין
אין לי שמץ למי הצביענולאית
אולי למי שהצבעתי להם פעם שעברה?
בכול מקרה זה עדיף על לא- להצביע כי כך זה ייתן- או יעלה את הכוח של מצביעי השמאל.
אנילא רואה הבדל גדול בין הבית היהודי(או תקומה)למרצדי"מ
אולי שניהם לא בדיוק מה שאתה מאמיןנולאית
אבל להגיד שאין הבדל בין הבית היהודי והתקומה למרצ זה לא נכון.
יכול להיות שהבית היהודי הם ציוניים ואולי פחות 'ימניים' ממך
אבל להשוות אותם לסליחה
למפלגה עוכרת עם ישראל הזאת, מרצ זה קצת מוגזם.
חוץ מזה. תהיה ממשלה, עם או בלי הקול שלך
אתה אולי אולי יכול להשפיע.
יכול להיות, שהבית היהודי הוא לא בדיוק הבחירה המועדפת עלייך, אבל היא הרבה יותרעדיפה מהאפשרות השנייה, מרצ.
אני בכלל לא בטוח בזהיוני
משנה לי עכשיו דבר אחד- שהרג יהודים ופגיעה בהם תיפסק. אם יהיה עוד ח''כ בבית היהודי המצב ישתנה?? יש לנציגי הציונות הדתית אפשרות להגיע למצב יותר טוב ממה שהם היום?! (בהרבה יותר כוח פוליטי מכל ממשלה אחרת) ועדיין המצב גרוע..
לא משנה לי אם ח''כ ערבי או ח''כ דתי יושב בוועדה שלא מזיזה כלום (ולא בגלל שהם לא יכולים, זאת הפוליטיקה פה..)
אני לא רואה במה הבית היהודי עדיפים על מרצ(מבחינתי)די"מ
וואו, אינלי מושג.אושר תמידי
כמעט בטוח שאני לא יצביע.די"מ
בבחירות הקודמות התלבטתי בין עוצמה לישראל לכולנו חברים ובסוף הצבעתי לעצומה לישראל.
הצבעתי למרצ ומתכוונת להצביע לחדשיעל מהדרום
<צ> כמובן

יש לי חבר שהצביע בל"דדי"מ
יש עתידפרח-בר
לפורום אקטואליה (כי כל קול שווה קול)מאמע צאדיקה
תודה מאמע!!!
מרדכי
הבית, הביתאלעד
עוצמה לישראל בבחירות הקודמותיוני
^^^^^קחו עמכם דברים
חבלguest
כל קול יכול להשפיע
זה בדיוק הסיבה שאנחנו לא הולכים להצביע.די"מ
אתה לא חבדניק?די"מ
ליכוד, ליכוד....משה
אני הייתי שם או"ח בקלפי!!!!מרדכי
שרשורים כאלה מתאימים לשם.
בכל מקרה קולי היה ונשאר לעוצמה לישראל!!!!!
מקווה שהרב שמואל אליהו לא יתמוך שוב בבנט.אלאדין
עןצמה אז והיוםעוגי פלצת
אז צריך להפשיל שרוולים ולהתחיל להלחם
על התודעה כבר מעכשיו
עדיפות שניה יהדות התורה
במהות לא רואה הבדל בין הליכוד, הבית ויש עתיד
כולן יובילו להתדרדרות במצב היהדות ולפשרות בארץ ישראל
(ואם אלי ישי רץ, הוא עדיפות שניה)עוגי פלצת
כמובן...(בנוגע לסיפא שלך) בניגוד ליהדות התורה ועוצמה לישראלותן טל
עוצמה לישראל כידוע, עצרה את הגירוש, וגם יהדות התורה, כמובן - לחמה בכל העוז כדי לעצור את גירוש יהודי גוש קטיף מביתם...
אם אני זוכר נכון, בכנסת האחרונה כמובן הייתה זאת עוצמה לישראל שעצרה סחף של חוקי דת ומדינה, ובמקרים מסויימים לכל הפחות ריככה אותם מאוד לפני שעברו בכנסת...
יהדות התורה, כמובן, מאוד חשוב לה מארץ ישראל, ולכן טרחו להדגיש זאת באוזני בנט כשאמרו לו שבגלל מה ש"עשה להם", כאשר יהיו דיבורים על פינוי ישובים, הם יתמכו ולא יעזרו לו. או במילים אחרות - "נדפוק את ההתיישבות כשנוכל".
מדהים התודעה שנכנסה לאנשים בנוגע לעוצמה לישראל - שתכל'ס גם כשהיו בכנסת בתוך האיחוד הלאומי לא עשו יותר מידי...הדבר היחיד שזכור לי מהכנסת הקודמת מבן ארי זה היה שהוא הכניס סודנים לברכה בגורדון, ושהלך למשחק של ביתר בסכנין...סורי... (אפילו את העבודה האמיתית של לבלום את המסתננים - עשה אלי ישי, ולא בן ארי עם כל הכבוד לפועלו בנושא. מה שאומר - כדי לבנות גדר ולהתחיל להחזיר מסתננים לבית - אתה צריך להיות מפלגה דו ספרתית, שיושבת בממשלה ויכולה להשפיע).
וכמובן, שלא נדבר על התקציבים לישיבות שבן ארי העביר לישיבות בזכות המפלגה הגדולה שלו.
פפחחח תגובה עלובהיוני
למה עלובה?ותן טל
אתה מכיר מציאות אחרת?
בן ארי עצר את ההתנתקות ולא שמעתי?
יהדות התורה לא נכנסה לכנסת בדיוק בגלל ההתנתקות כדי לאפשר את קיום ממשלתו של שרון?
בן ארי אפשר העברת כספים לישיבות למרות הקיצוץ שלא הוא יזם?
יהדות התורה לא איימו שידפקו את המתנחלים?
בן ארי עשה משהו בכנסת הקודמת? בבקשה - תפנה אותי לרשימת החוקים המכובדת שהוא העביר, ובעיקר מה שנוגע לדת ומדינה או התיישבות. כמה הוא העביר? מה?
גם שפע זלזול ודמגוגיה זולה לא יסתירו את האמת הפשוטהעוגי פלצת
מי הכניס את לפיד על גבו לכנסת
מי איפשר פתיחת הדיון על שאלות היסטוריות
בזהותה היהודית של המדינה
מי הוביל את הישיבות לחרדת קיום חודשים רבים
מי הניח למחבלים להשתחרר פעימה אחר פעימה
ולמשא ומתן מדיני להתנהל כתשעה חודשים
אין לי טיפת אמון ביהדות התורה בכל הנוגע לארץ ישראל.
אבל בבית היהודי אין לי אמון גם באשר לזהותה היהודית
של המדינה.
על הישיבות אתה מדבר?
אם בנט רצה להבהיר לישיבות שהן בכיס הקטן שלו הוא
עשה זאת מצוין, עם כל המיליונים שהיו אמורים לעבור
והתעכבו כמות עצומה של זמן עד שעברו.
אין ספק שהישיבות מאוד התחזקו כלכלית בזכות שר הכלכלה.
ניתן להתווכח על כל נקודה שהעליתאלעד
ואם ניתן אז גם כדאי...עוגי פלצת
א) אני מסכים שההתנהלות הפוליטית החרדית אילצה את בנט להיכנס
יחד עם יש עתיד (דרעי הודה בכך מפורשות)
זה היה אווילי מצידם, ובגללם שילמנו את המחיר.
זה לא משנה מבחינתי את המציאות,
שאם אני רוצה לשמור את הזהות היהודית מחוץ לדיון (עם לפיד ולבני) -
עדיף לי לתת כוח ליהדות התורה.
ב) באמצע הקדנציה שמענו קולות חריפים מצד ראשי הישיבות,
הנה דוגמא אחת:
http://www.kipa.co.il/now/55115.html
גם אם נניח שהכל שולם עד השקל האחרון,
מנהלי הישיבות הבינו שעם בנט הם לא יוכלו לבנות על תכנון והתפתחות
לטווח ארוך, וממילא קצב ההתקדמות שלהם פחת והם פחות שקטים מפעם.
ג) היכן הקוים האדומים של הבית היהודי?
כמה שמענו את יש עתיד מהרהרים בקול על האופוזיציה בגלל שהעקרונות
שלהם לא באים (לטעמם) לידי יישום? אפילו אורי אריאל הגיב להם בגיחוך
ושהם מוזמנים לעזוב.
בוא נגיד את זה ככה-ותן טל
מי לא היה יכול להשפיע על כניסת לפיד לכנסת בכל מקרה? (עוצמה)
מי לא היה יכול לרכך שום הצעת חוק נוגדת יהדות, לעצור, להחליף וכו' וכו'? (עוצמה)
מי לא היה יכול להשיב שקל אחד לישיבות והתקציבים במילא היו נחתכים ב50 אחוזים בערך, בלי שהיה יכול להחזיר כלום? (עוצמה)
מי לא היה יכול אפילו לצייץ בנוגע לשיחרור המחבלים, בטח ובטח שלא לעצור אפילו את הפעימה הרביעית? (עוצמה)
בנוגע לישיבות - צר לי לבשר לך - מאז ומתמיד, הישיבות היו תלויות בפוליטיקאים. גם כאשר יהדות התורה היו בממשלה. גם כאשר בן ארי היה בממשלה (אי פעם שמעת על הצעת חוק של בן ארי בנוגע לישיבות בעבר? אי פעם שמעת שהוא נלחם למען הכספים של הישיבות כאשר היה בכנסת?)
אתה הגדרת קודם את הבית היהודי כרע במיעוטו - אני חולק עליך מחלוקת חמורה. הבית היהודי זה הטוב במיעוטו. זה לא טוב מושלם, נכון - אבל זה הרבה יותר טוב מכלום, כאשר כלום = עוצמה לישראל ששווה בכוחה לקדימה היום בכנסת, אם הייתה בפנים. לעולם לא בקואליציה, לעולם לא בעמדת כוח שיכולה להזיז משהו, להשיע משהו, להכניס כסף לאנשהו. כלום. כלום כלום כלום.
מצטער, אני מעדיף את הטוב במיעוטו - כי אני יודע שאנחנו בכל מקרה לא במציאות של משיח - מאשר כלום.
עם פחות מנדטים לבית היהודי, המפלגות החרדיותעוגי פלצת
היו בפנים בכל מקרה, וכמובן שלפיד היה בחוץ
הא ותו לא
(הבית היהודי השתדל מאוד להישאר "הטוב במיעוטו",
כשבדיוור מיילים מסיבי ובפרופוגנדה של הפעילים ברשתות החברתיות לקראת הבחירות
דאג לשכנע את כולם שעוצמה לישראל זה בזבוז קולות בטוח.
אף אחת מהמפלגות האחרות לא ספגה כ"כ הרבה אש מאנשי הבית היהודי.
בסוף מה קרה? עוצמה פספסו כניסה כחוט השערה.
בזכות העבודה המוצלחת של מטות הפעילים של הבית היהודי,
עוצמה לא היתה שם כדי לתרום חלקה בכל התחומים שתיארת.)
מה עוצמה הייתה תורמת? דבר איתי בפועל - מה היא הייתה יכולהותן טל
לעשות?
מה מרץ עשתה בכנסת האחרונה? איזה חוק העבירה? איזה איום הסיבה על הממשלה?
מה קדימה עשתה בממשלה האחרונה?
עוצמה לישראל לא יכולה לעשות כלום.
האיחוד הלאומי בממשלה הקודמת לא עשתה כלום. ממש כלום. לא הצליחה להזיז את קצה האף של מישהו.
היום אורי אריאל בונה עשרות אלפי בתים בכל הארץ, וכן, כמה שהוא יכול, במגבלות שלו - גם ביו"ש.
בן ארי לא מסוגל להזיז קראוון ממקום למקום בלי לקבל אישור מהממשלה. שלא לדבר על לעצור את ההריסה של בתים בעמונה (דבר שאולי לא עלה יותר מידי לכותרות, אבל האיומים של הבית היהודי עשו בשנתיים האחרונות. מראה עמונה המחריד שהיה בימי אולמרט, לא חזר בגלל הבית היהודי).
אתה מדבר על מצב שלא קיים - "אם לבית היהודי היו פחות מנדטים.." - אם לבית היהודי היו פחות מנדטים אז הליכוד היה לא עם 18 מנדטים אלא עם 21, ולפיד גם עם 21, ואז הוא היה מקים ממשלה עם לפיד, וישראל ביתנו - והיו עושים שמות ביהדות בלי שום חרדים בפנים. זה מה שהיה קורה. אם לך מותר להמציא מה היה קורה אם לבית היהודי היו פחות מנדטים, אז גם לי מותר.
לסיכום - עוצמה לישראל לא שווה כלום במחינה פוליטית, היא לא יכולה לעשות כלום מלבד רעש ופרובוקציות - וזה דבר שהיא יכולה לעשות טוב יותר מחוץ לכנסת בלי שיש עליה מחוייבות של כנסת וכו'...
אם החרדים היו בפנים - היה טוב יותר נקודה.עוגי פלצת
לא מעניין אותי מה "הבית היהודי" לא היו מסוגלים לעשות.
ולהבדיל, אני מציע לך ללמוד פרק בפוליטיקה, ולהסתכל על הציבור הליטאי.
שם - "הפלג הירושלמי" (קבוצה פוליטית שאפילו בירושלים קיבלה בבחירות כסא אחד מתוך עשרה)
עושה רעש גדול, ומכריחה את הזרם המרכזי לא להתעלם מהם.
כל עצרת, כל פעילות פוליטית, כל התבטאות - היא עבורם קוץ חד ברגל,
והם מזדרזים להתאמץ ולגנות ולהלחם ולהרחיק מכל וכל.
כך, באופן עקיף, מצליח אותו פלג זערורי יחסית להכתיב את המדיניות של הזרם המרכזי,
אפילו בסוגיות ליבה כמו גיוס לצבא - ולאתגר אותו.
אני לא מזדהה חלילה עם המלחמה המלוכלכת של הפלג הנ"ל,
אבל "הבית היהודי" הוכיחה שהיא לא מסוגלת להיות אדישה כלפי בן ארי ומפלגתו.
להבדיל ממך, הם הוכיחו שכניסה של "עוצמה" פנימה מטרידה אותם מספיק,
וכפי שציינתי טרחו להשקיע מאמצים עילאיים (ומוצלחים) כדי לטרפד אותה.
ואחזור על זה שוב -
גם ברשתות החברתיות, פעילי "הבית היהודי" הוכיחו שאף אחד מהם לא רואה את
"עוצמה לישראל" כקוריוז, רק להסתכל על נפח הדיונים וזה מספיק.
מי מנע את כניסת החרדים לממשלה?ותן טל
גם אני רוצה גם את החרדים בממשלה כמובן.
אתה בעצמך הודית למעלה שמי שטירפד את כניסת החרדים לממשלה היה יאיר לפיד ולא בנט!
אתה עושה סלט, מערבב בין החרדים לבן ארי, קו]פץ מאחד לשני וכמעט כמעט מצליח לבלבל אותי ואת הקוראים. תחליט על מי אתה הולך ואת מי אתה מסביר עכשיו - כי לא היה מובן מהודעתך כעת למי אתה מתייחס, לחרדים או לעוצמה.
נגד החרדים בוודאי הבית היהודי לא פעלו, בכל מקרה קהל המצביעים שלהם שונה ממש - אז זה לא חכם להגיד שהבית היהודי הורידו מנדטים לחרדים. בנוסף, כמו שהודית למעלה - לא הבית היהודי טירפדו את כניסת החרדים לממשלה.
עוצמה לישראל? מה הם היו עושים? היה יותר טוב אם הם היו בתוך הכנסת? במה היה יותר טוב? דבר איתי בפועל - מה הם היו עושים שהבית היהודי לא עשתה? (כלומר - מה היו מ-צ-ל-י-ח-י-ם לעשות, שהבית היהודי לא הצליחה או לא רצתה לעשות?)
כתבתי די ברורעוגי פלצת
תשתדל להעיד רק על הבנת הנקרא הפרטית שלך,
אם פרט מסויים לא ברור לך אנא האר את עיניי.
מספר הסברים קצרים:
א. לא כתבתי שהבית היהודי בא על חשבון החרדים.
אמרתי שאם הבית היהודי היה יותר קטן, החרדים ודאי היו בכנסת (מסתבר שיחד עם בנט).
ב. אמרתי שהפוליטיקאים החרדיים, ברוב חכמתם,
הביאו את בנט להיכנס דווקא עם לפיד לממשלת נתניהו.
ג. הם היו עושים פחות. כלומר פחות בלאגן.
עדיף לא לעשות, ולא להוסיף חקיקה (איזה ערך יש בתוספת חקיקה? מסתבר שהפוך)
מאשר לשנות לרעה את המצב הקיים.
חברי כנסת לא אמורים להיות שקועים בבולמוס עשיה וחקיקה,
הם אמורים לחוקק אם וכאשר צריך, ולבקר חקיקה בעייתית.
ד. אתה מוזמן לקרוא שוב את דבריי בצורה מסודרת,
ואז תגלה שכבר כתבתי - שתפקיד "עוצמה" להיות אלטרנטיבה בימין ולאתגר
את המפלגות הקיימות. הן גם זקוקות לזה, וגם "הבית" הוכיח שאיננו מסוגל להתעלם
מ"עוצמה לישראל".
אז אני לא מסכים איתך פחות או יותר בשום סעיף:ותן טל
א. לא נכון. אם הבית היהודי היו יותר קטנים, הממשלה הייתה מורכבת מליכוד ביתנו+לפיד+לבני+קדימה, וזהו. בלי ימין נוסף. בלי חרדים.
ב. בזה אני מסכים איתך.
ג. לא נכון. היה הרבה יותר גרוע כי לא היה מי שיעצור דברים מסוכנים - לפי ההנחה שלישלא בנט ולא החרדים היו בממשלה.
ד. לא ראיתי שבכנסת הקודמת בן ארי היווה אלטרנטיבה לימין. לא ראיתי שהם עשו יותר מידי.
זה ש"הבית" לא יכול להתעלם מעוצמה - זה רק בגלל שעוצמה לישראל זורקת כמה מנדטים לפח, נו, ברור...אי אפשר להתעלם מכמה מנדטים. בדיוק כמו שעוצמה חושבת שהבית היהודי מבזבזים מנדטים ומנסים להעביר את המנדטים אליה, ככה הבית היהודי מנסים להעביר את המנדטים של עוצמה לישראל אליהם. המטרה של כל מפלגה זה לקבל כמה שיותר מנדטים - אם הבית היהודי היו יכולים לקבל 120 מנדטים, הם היו פועלים למען זה. לא רואה בעיה בכך. שהבית היהודי הבינו שכמה עשרות אלפי קולות הולכים לעוצמה לישראל, וניסולהסביר לאותם קולות למה כדאי להם להיות אצלם.
לא נכון.די"מ
אני לא בוחר חברי כנסת בשביל פרובוקציות...ותן טל
אבל טוב שהודית שעיקר מה שהם עושים ועיקר הסיבה שהם רוצים להיבחר זה בשביל לעשות פרובוקציות ולא באמת בשביל להשפיע בתור חברי כנסת.
במובן מסויים הם משקרים את הבוחרים שלהם הרבה יותר מכל מפלגה אחרת...
אתה לא אני כן.די"מ
סבבה.ותן טל
(אגב- אתה ואלו שדומים לך שכמו שאמרת, לא יצביעו על אף שאם היו מצביעים היו מצביעים לבן ארי - אתם בדיוק הסיבה שבן ארי לא ייכנס לכנסת גם הפעם, כנראה. לא הבית היהודי שנלחמים בבן ארי... כל המצביעים הפוטנציאלים שמראש לא מצביעים לכלום...)
בזה אתה צודק. יש הרבה התלהבות ב'לא להצביע'.אלאדין
בוודאי שכן.די"מ
חוק מזה שבעצם ההצבעה יש הכרה בלגיטימיות של הממסד.
ובאי ההצבעה מובטחת אי הלגיטימיות שלו גם הלאהעוגי פלצת
אני לא מאמין שהשינוי יעשה מתוך הממסד.די"מ
להזכירך בבחירות הקודמות כן הצבעתי.די"מ
דבר נוסף -ותן טל
אם עוצמה לישראל לא היו תוקפים כל הזמן את הבית היהודי, לבית היהודי היו עוד 15 מנדטים והיא הייתה מקימה את הממשלה ומחליטה הכל.
מסקנה - עוצמה לישראל הרסה את האפשרות למנהיגות יהודית עם כיפה על הראש.
(זה תשובה לדברים ללא הוכחה שאתה כותב, ולעובדה שלכל הפחות, בטוח עוצמה לישראל עשו ה-ר-ב-ה יותר מאבק נגד הבית היהודי, לעומת מאבק הפוך. כמובן, בגלל העובדה שלבית היהודי היה הרבה יותר מה להציע בזכות עצמה, לעומת עוצמה לישראל שעיקר פעילותה התבסס על להסביר למה לא כדאי להצביע לבית היהודי...
אתה עושה מעשה זמרי ומבקש שכר כפנחס? בנאדם תוקע סכין בגב לבנאדם אחר, ואחרי זה מתלונן שהבנאדם האחר, נגיד, תקע בו סכין יותר חזק? מה זה הטימטום הזה? לעוצמה לישראל מותר להיכנס בבית היהודי אבל לבית היהודי אסור להיכנס בעוצמה לישראל - במקרה שנכנסו? )
משהו פה הזוי לגמרי וירד מהפסים. בשם האידיאולוגיה מעוותים מציאות, מתירים למפלגה אחת לעשות משהו שלמפלגה אחרת רואים מעשה כזה כ"זוועה".
לא שייך בכלל.
אז ככה:עוגי פלצת
א. לאור הישגיה של "הבית היהודי" -
אני מיצר בדיעבד ובמפורש שהיה בידיה יותר מדי כוח.
מספיק לי לראות את האכזבה של כל כך הרבה רבנים וראשי ישיבות
מהישגים נמוכים ברמה היסטורית בשדה הזהות היהודית.
ב. לאור הנ"ל, אני לא מתרשם מהכיפה הזאת.
"הבית" מציגה תופעה, שככל שהיא יותר רחבה וקרובה להנהגה -
כך היא יותר מתקשה להציג זהות יהודית, ולפעול אפילו כפי שפעלה המפד"ל
על ארבעת המנדטים שלה.
ג. די לי ולרבים אחרים שראינו כך בעיניים,
לא רואה צורך בלהוכיח לך או לכל אחד אחר את מה שאני ראיתי ויודע,
ולא רואה סיבה להימנע מלציין דברים שאני וחבריי מכירים כעובדות וחוויות שחוינו,
רק בגלל שאינני עיתונאי המחזיק בארכיון מתועד.
(אם היית טוען שזה שקר, או שלא היו דברים מעולם, זה היה משהו אחר.
אבל אתה דורש הוכחות לכל טיעון - מה שאגב אתה בעצמך מוזמן להקפיד עליו)
ד. ל"בית היהודי" אין בן ארי אחד או אריה אלדד אחד להציע.
ה. בצדק עוצמה השתדלה להבהיר מדוע אין לסמוך על "הבית היהודי" שמאבדת את זהותה,
או על הליכוד שהובילה אותנו להתדרדרות.
כש"הבית היהודי" משתדלת לבעוט את "עוצמה" החוצה, היא גם מנסה (ומצליחה) למנוע את
עצם קיומה הפוליטי, וגם זועקת בכל עוז ש"עוצמה" היא לא באמת קוריוז שולי בעיניה.
זאת זכותה, ואין כל פלא שהיא בחרה בדרך הזו, רק ציינתי שזו עובדה שאין להתעלם מפניה.
ו. ממילא, איש לא טען ש"אסור" למפלגה אחת "להיכנס" במפלגה אחרת.
יחד עם זה, אסור להתעלם מהעובדה שאם זה קרה, זה לא היה חד סטרי,
ולאחת מהמפלגות - הקטנה שבהן - זה עלה בעצם קיומה הפוליטי.
אתה יודע מה זה המשחק הפוליטי?ותן טל
המשחק הפוליטי זה משחק של כיסאות.
יש מפלה שכוחה, נניח, שואף ל4 מנדטים. היא נלחמת במפלגה שכוחה הפוטנציאלי 16 מנדטים. היא מצליחה להרוס לאותה מפלגה של 18 מנדטים 4 מנדטים, ולהוריד אותה ל12 מנדטים בלבד. המפלגה של ה18 מנדטים, הורסת למפלגה של ה4 מנדטים, בסך הכל מנדט וחצי - הרבה פחות ממה שהמפלגה הקטנה הרסה למפלגה הגדולה - אבל בגלל שהיא מפלגה קטנה, זה גם מעיף אותה לגמרי מהמפה.
למה מה שעוצמה לישראל עושה זה יותר מוסרי ממה שהבית היהודי עושה?
גם אם נגיד שבאמת כמו מה שאמרת...
עוצמה ניסתה בכל הכוח לנגוס בבית היהודי, להרוס לה, להעיף לה מנדטים - הבית היהודי בסך הכל נלחמה את מלחמתה, זה שזה כלל בסופו של דבר את נפילת כוחה של עוצמה לישראל - זה בעיה רק שלהם, לא של הבית היהודי.
אדם לא יכול ג-ם להלחם במישהו וגם להתלונן בסוף שאותו מישהו ניצח אותו. זה די הזוי...
(לגבי טיעונים - אין לי בעיה, ברגע שאתה תמלא ראשון את הבקשה שלי ותוכיח את הטיעונים שלך, אני אוכיח את שלי... העניין הוא, שאני לא אוהב אמירות "באוויר" כאילו הן עובדות מוחלטות בכדי להוציא שם רע על מפלגה כזאת או אחרת - אז הראתי לך את זה בהפוכה - כמו שאתה אומר באוויר, ככה גם אני יכול להגיד באוויר אמירות שמוציאות למפלגה אחרת שם רע...).
ד. לבית היהודי אין בן ארי אח ואין אלדד אחד - נו, ואז מה? לעוצמה לישראל אין איילת שקד אחת, אין אורי אריאל אחד, אין בן דהן אחד, אין יוני שטבון אחד - מה אמרת בזה? לכל אחד יש את הייחודיות שלו - בסופו של יום, הבית היהודי היום עשתה הרבה יותר ממה שעוצמה לישראל בכנסת הקודמת לא עשתה... נכון, היא גם טעתה הרבה יותר, ברור. כשאין לך כוח בכלל לכלום, אתה לא יכול גם לטעות. גם אני לא טעיתי בחוקים שונים...זה אומר שאני יותר טוב מהבית היהודי?
אין צורך להכניס ביטויים של גנון למשחק הפוליטיעוגי פלצת
בגן, כשנחומי הרס לאבריימל'ה את עמלו אשר עמל בארגז חול,
אז הוא רץ לגננת לבכות שנחומי "הרס לו".
אף אתה מציג בצורה המוטה שלך את הדברים,
אלא שאתה מתעקש לא להחכים אותנו בשום הבחנה ממשית ומועילה.
(גם את מה שכתבתי על הוכחות לא ניסית להבין, אתה סובב במעגלים)
ד. אכן, לצערי "הבית" עשתה, ולצערי טעתה, והלוואי ולא עשתה ולא טעתה.
חבל שאתה מטה ולא מתייחס לעיקר העיקרים שאני אומר.ותן טל
אם הבית היהודי לא היתה עושה וגם מצליחה וגם טועה - המצב היה הרבה יותר גרוע כאן,ף ועשרות ישיבות היו נסגרות. זה המציאות. אתה מנסה להסתיר את זה, כי אתה רוצה להיכנס בבית היהודי, ולחזק את עוצמה - אבל זאת המציאות. ברור שעדיף שיעשו וגם יטעו לפעמים, מאשר שאף אחד לא יעשה כלום.
זה לא ביטויים של "גנון" - זה הצגת הדברים בצורה כנה ואמיתית לגמרי, מה הולך. חבל שאתה מתחמק מתשובות אמיתיות למה שאני אומר - אתה מצד אחד כועס על הבית היהודי ש"הרביצו" לאברומי", אבל כאשר אומרים לך שאברומי הרביץ קודם לבית היהודי, אתה מתעלם מזה ואומר פתאום ש"אל תדברו כמו בגנון".
נו, אתה רציני? אי אפשר לנהל ככה דיון...
בנתיים, לאורך כל הדיון, לא הראית דבר אחד רציני שעוצמה לישראל היתה יכולה לעשות והייתה עושה יותר טוב מהבית היהודי.
לא הוכחת שעוצמה לישראל הייתה פחות טועה מהבית היהודי (וכן - למשל, קיצוץ נוראי לישיבות, אם עוצמה לישראל היתה בתוך הכנסת - הייתי זוקף לחובתה של עוצמה! שהיא לא עצרה את זה!).
לא הוכחת שהבית היהודי הם האשמים בכך שהחרדים לא נכנסו לממשלה (אלא הודית בדיוק להיפך).
אז מה עשית בעצם? איזה הבחנה ממשית יעילה א-ת-ה הבאת בשרשור הזה, מלבד לקונן על הבית היהודי?
אין שום חלופה אמיתית לבית היהודי. ואתה יודע את זה. אבל מעדיף לקונן על הבית היהודי, להרוס אותה, ולהרוס את הציונות הדתית באחת, כיוון שעוצמה לא תוכל לעשות אפילו מאית ממה שהבית היהודי עשתה, ויכולה להזיק פי מאה ממה שהבית היהודי הזיקה...
>>>עוגי פלצת
א. אם הבית היהודי היתה קצת יותר קטנה,
היתה מתרכזת יותר בטובת היהדות והישיבות (כי היתה להם פחות ברירה)
ופחות במצב המלפפונים בסין.
ב. "אי אפשר לנהל ככה דיון" לא יכולתי להסכים יותר.
ג. לא מעניינת אותי עשיה, הראיתי שמצבו של עם ישראל היה טוב יותר,
וכן מצבו של "הבית היהודי", וזה מספיק לי.
ד. אתה הוא שמסרב להבין מדוע אנחנו צריכים את "עוצמה" בפנים.
קיצוץ נוראי לישיבות לא היה קורה עם החרדים בממשלה, במצב שאני תיארתי.
ה. אני מאשים בעיקר את המפלגות החרדיות (היה תלוי קודם כל בהם),
אבל גם את בנט - שבחר להתמודד עם הסיטואציה ע"י הכנסת לפיד פנימה.
ו. הבאתי לא מעט הבחנות, אני מזמין אותך שוב לחזור ולקרוא בנחת.
ז. לא אני ולא "עוצמה" מסוגלים להרוס את "הבית היהודי". זה מגוחך.
הם בהחלט מסוגלים לשפר את "הבית היהודי" ולמקד את פעילותה -
וזה בדיוק מה שאני מתפלל ש"עוצמה" תצליח לעשות בכנסת הבאה.
אני באמת ממליץ לך בידידות לעיין שוב בדבריי מתחילתם.
אין לי כוח להגיב להכל אז מביא רק לסוף.די"מ
שילכו לעבוד.
אם כבר פותחים את זהdaniel93
הייתי שם שהיא נכנסה בזעם למשרד האוצר, הפכה שולחנות(זה לא משל, היא באמת הפכה שולחנות. יש לי את זה בווידאו) על זה שהם עיקבו תקציב למרות פסיקת בג"ץ, בזמן שהחכי"ם ה"דוסים" התהדרו ב"הישג" ה"חזיר" שלהם, הישג למראית עין בלבד, שבפועל לא נתן כלום לישיבות, קמה אישה שבאמת אכפת לה, אישה שבשונה מ"עוצמה לישראל" אין לה טעם בפרובוקציות, היא לא משחקת בהצגות של הציונות הדתית... (שדרך אגב, זו עוצמה לישראל, אנשים אם אידואולוגיה מדהימה בפה, אבל לב צבוע, שיודעים ומחפשים לעשות רעש שיביא להם קולות, יודעים לקחת סודנים לברכות בת"א, אבל לא עשו כלום חוץ מרעש...). אתם מוזמנים לשאול (אני שאלתי) כל מנכ"ל של ישיבת הסדר או גבוהה, כולם יגידו לכם אותו דבר, כשהיינו על סף איבוד שליטה, היא המספר היחיד שאתה יודע שלא משנה מתי תתקשר היא לא תלך לישון עד שתנסה כמה שיותר לעזור לך...
הצבעתי לה, ובעז"ה אצביע לה. כי איכשהו בצורה פרדוקסלית(אבל מובנת), ה"חילוניה" מת"א עושה יותר מהדוסים מהשטחים...
אבל למה בכלל הישיבות צריכות לקבל כסף מהמדינה?די"מ
במקום לעשות את התורה קרדום לחפור בה ולכבות את מאור הדת ולחלל את השם.
אתה נכנס לנושא צדדי אבלאלעד
לא ממש.די"מ
אתה חי בחלום נעיםעוגי פלצת
אלא אם כן יש לך אלטרנטיבה ממשית לישיבות,
ואם כן אני סקרן לשמוע.
אני מתנגד לישיבות כמו שהם היום.די"מ
וכל אחד ילמד לפי יכולותו ויממן את עצמו.
כמובן שאם אנשים פרטיים ירצו לממן אנשים פרטיים שיכולו ללמוד בנחת ללא טרדות יש לזה מקום.
אך אי אפשר לבוא לחברה בדרישה שתממן את הלימוד תורה של אנשים.
(יש לציין שספציפית לגבי לקחת כספים מהמדינה כמו שהיא היום אני לא מתנגד כי היא גם ככה לוקחת את הכסף ועדיף שילך לישיבות מל"הבימה",אך עדיין זה לא דבר כזה חשוב כי אני חושב שזה לא נכון לקבל כסף על לימוד תורה)
מסכים איתך במציאות אידיאליתעוגי פלצת
היום, בלי ישיבות, ציבור שומרי התורה יתגמד חזרה במהרה...
ואתה צודק,
אין צדק בכך שהמע"מ שמשפחה חרדית מוציאה על אוכל יסבסד
רק את "הבימה", החוגים ללימודי מגדר באוניברסיטת חיפה ואת
הכדורסלנים האמריקאים של מכבי ת"א.
אני לא מתנגד לישיבות.די"מ
התייחסתי למה שאתה מציע היוםעוגי פלצת
מעבר למודל שאתה הצעת, דייקא, יגמד את הציבור שומר התורה.
מה אני מציע היום?די"מ
עד אז אין לי התנגדות לנצל במה שאפשר את המדינה אך להיזהר מתלותיות (זכור לי ששמעתי פעם בשם החזון איש לא לקבל יותר מ15% כי אז אתה כבר תלוי בהם,אפשר לדון מה אחוזים בדיוק אבל העיקרון ברור) אך העיקר היא השאיפה לשינוי תוך חשיבה של מה האדיאל (כמו בשמיטה מרוב מחשבות איזה קולא עדיפה (היתר מכירה,יבול נכרי,אוצר בי"ד) שוכחים לדון במה הפתרון האדיאלי ואיך מגיעים אליו (אפילו אוצר בי"ד שמופיע בתוספתא זה לא אדיאלי אלא פתרון דיעבדי)
איתך לגמרי
עוגי פלצת
אוקי. אני מבין שבשנה הבאה תקים מוסד כזה?ותן טל
מחזק את ידך... מקווה שתעדכן אותי בנוגע להתקדמות בפיתוח המוסד שלך. מאוד אשמח לשמוע על התקדמות ויש מצב שגם אתרום לו כספים מכספי מעשר.
אנחנו בהחלט עובדים על זה,די"מ
הבעייה המרכזית כרגע היא שמאוד מסובך להשיג קרקעות במדינה גם אם יש לך כסף.
אבל רוב הסיכויים שזה יקח עוד הרבה זמן זה לא דברים שקורים ברגע.במיוחד כשאין לך הרבה אמצעים.
אבל אל תדאג אני לא ישכח את מה שאמרת על המעשרות...

זו התמקדות ששווה דיון.daniel93
זה מתבטא בעוד המון דברים, ואם תעקוב אחריה אתה תשים לזה לב. (ההתנהלות של ועדת שקד לדוג'...).
החסרון ביעילות שלה, ואף שזה גם היתרון. שהיא לא רועשת. והמון הישגים שלה הם מתחת לפני השטח, אבל אם חופרים הכל צף...
יש להם סיכוי מאוד גדוליוני
אנשים רואים את ביבי בנט וליברמן עושים פוליטיקה ונמאס להם, הם יודעים שלבן ארי ומרזל אפשר לעשות לייק בכל מצב, גם בתור ח''כים.
צריך לעבוד קשה על הפיכת לייקים לפתקים בקלפי אבל סיכוי גדול שזה יקרה..
בוא לא נשנה את המציאות...ותן טל
בניגוד למה שמנסים להטמיע במחשבה של הציבור - הבית היהודי בבחירות הקודמות מעולם לא יצאה בשום "קמפיין מסריח" נגד עוצמה לישראל.
אני מאתגר אותך - תביא לי צילום/תיעוד של שתי מודעות. רק שתי מודעות - שמדברות בגנות עוצמה לישראל ושהבית היהודי פרסמה אותן.
בניגוד למה שנעשה לבית היהודי עצמה, וכולם זוכרים את קמפיין הליכוד על אישים שונים בבית היהודי, לדוגמא - הבית היהודי הייתה המפלגה היחידה כמעט בבחירות האחרונות שפעלה ביושר בלי לדרוך על אף מפלגה אחרת בדרך לקלפי, אלא אסטרטגיית הבחירות שלה הייתה פשוט להגיד למה היא הכי טובה - ולא למה האחרות פחות טובות ממנה...
אני קיבלתי ביום הבחירות 7 מיילים לא להצביע לעוצמהמרדכי
וכמובן בכל השבוע שלפני...
כולם מהבית היהודי.
חוץ מזה שבכל מקום אפשרי הם טענו שעוצמה לישראל לא יעברו את אחוז החסימה, מה שבאמת בסוף גרם לכך (מידיעה ברורה)
אוי אתה והמשימות שלך..יוני
(אני יכול למצוא לך דברים מבית הדפוס של הבית היהודי אבל כמובן שאין עליהן חותמת של בנט עצמו ואני רואה איך דברים יתגלגלו פה..)
הם גם הפיצו שקרים בשם רבנים שלא להצביע לעוצמה לישראל וגם לא הפסיקו לפמפם על הקולות שילכו לפח ועוד..
טוב, אם זאת רמת הטיעונים...ותן טל
אז גם אני יכול לרדת לרמה הזאת בלי להצטרך להביא הוכחות (שאתה תביא): עוצמה לישראל קראו וקראו לא להצביע בית היהודי והורידו לבית היהודי בפוטנציאל עשרה מנדטים! אם לא עוצמה לישראל שהייתה מסיתה נגד הבית היהודי נפתלי בנט היה ראש הממשלה! בגלל עוצמה לישראל הפסדנו! הם הסיתו נגד הבית היהודי! ואם אתה רוצה הוכחות לכך - תמצא בעצמך...
וגם עוצמה לישראל הפיצו שקרים משלוש מאות חמישים רבנים לא להצביע לבית היהודי ולא הפסיקו לפמפם על כך שבנט הוא רפורמי שיהפוך את המדינה לכופרת - אתה רוצה הוכחות תמצא בעצמך.
הנה, גם אני יודע לעשות את זה. זה הכי קל. לא צריכים להוכיח את מה שרוצים להגיד.
חחח אתה גאון!יוני
(רק בנוגע לשקרים.. הזמן מראה לנו שאלו לא היו שקרים!!)
בקלפיות בדרום תל אביב עמדו אנשיםדי"מ
מקרים נקודתיים אני לא יודע. אני מדבר על קמפיין.ותן טל
בניגוד לעוצמה לישראל שחלק נכבד מהקמפיין שלה התבסס על : "למה לא כדאי לכם להביע לבית היהודי" (במקום להגיד: "למה כדאי לכם להצביע לעוצמה לישראל") - הבית היהודי בקמפיין שלה, לא התבססה על זה. היא לא הכפישה מפלגות.
אם היה מקרה נקודתי פה או שם, או איזה מכתב ביום הבחירות אני לא יודע, כל דבר צריך לברר בפני עצמו - אבל ברור שזה לא היה "הקמפיין" של הבית היהודי. אם היה קמפיין כזה, אז בבקשה - תראה לי שאריות מהקמפיין, משהו שהיה לאורך החודשים של הבחירות שהראה בעקביות שהבית היהודי בונים את עצמם על גבי עוצמה.
וכמובן, ברגע שעוצמה בעצמה עושה את זה - היא לא יכולה לרגע אחד להתלונן על מישהו אחר שמחזיר להם באותו מטבע, גם אם נגיד שהבית היהודי עשתה ככה...
זה לא סתם מקרה נקודתי.די"מ
חוץ מזה שהטענה שלך מצחיקה.ברור שעיקר הקמפיין של הבית היהודי לא היה נגד עוצמה כי הם פונים לקהל רחב יותר הם רבו על קולות עם הליכוד ויש עתיד.אבל בקמפיין שהופנה לתומכי עוצמה בפטנציה אני בכלל לא בטוח שאתה צודק.
הלוואי, לא ברור שיש להם מהיכן לגייס מצביעיםעוגי פלצת
אנשים או שאיבדו אמון במערכת הפוליטית
(ולכן לא יצביעו למרות שיכלו להצביע עוצמה ולא להפסיד כלום)
או שלא מאמינים שלעוצמה יש סיכוי, ושהבית זה הרע במיעוטו
אם לכל הנ"ל היה קצת ביטחון,
אולי אולי היה לעוצמה אלקטורט כדי להיכנס פנימה...
תנסה לעקוב ברשתות החברתיותיוני
היום בימין החילוני והמסורתי בנט חזק מאודעוגי פלצת
והם חשים שעכשיו העניין הוא לחזק אותו
הבעיה המרכזית שאני מוצא כרגע בבנט זה ההתנהלות בנושאי זהות יהודית,
לצערי הם לא יוכלו להזדהות מספיק או להבין מה הבעיה שלי.
בנט חזק בצורה שלו..יוני
כל מפלגה בממשלה תסבול מהשלכות המלחמה/ אינתיפאדה/ מקרי אונס ורצח ע''י בני מיעוטים הרבים שקראו בקדנציה שלהם וממשיכים לקרות..
בקטע הזה, שעוצמה נמצאים שם איתם, ממורמרים ביחד איתם וכועסים ביחד איתם.. הם נכנסים לתודעה ותופסים קהל.
ובנט תופס את התקשורת והיו-טיוב ומסכי הטלויזיה...עוגי פלצת
אתה בעצם אומר שיש בערך 200 אלף קולות וירטואלים לטובתותן טל
עוצמה לישראל?
כי אם אתה אומר חצי - אז זה 100 אלף, שזה בערך מה שצריך כדי להיכנס היום לכנסת עם אחוז החסימה המעודכן - ואולי אפילו 120 אלף, אני יכול לבדוק שוב את הנתונים מלפני שנים, לגבי אחוז ההצבעה והמדד למנדט.
קשה לי מאוד להאמין שיש 200 אלף אנשים ברשת שמראים הזדהות כזאת מרשימה עם עוצמה, עד כדי שחצי מהם ילכו להצביע להם בקלפי.
אבל למען האמת - הדבר היחיד שקובע, זה הפתקים בקלפי. נראה עוד כמה חודשים כמה באמת עוצמה גרפה.
הם פשוט צריכים להתנהל יותר נכוןמרדכי
היו להם כמה פאשלות רציניות בבחירות הקודמות ואני מקווה שעכשיו הם יתקנו אותם.
כל מנדט פירושו מעל 30 אלף קולות, והוא יצטרך 4 כדי לעבור.אלעד
גם אם יעבור, בכל תרחיש אפשרי הוא ישאר באופוזיציה.
שווה בנפשך מה שווים 4 מנדטים באופוזיציה.
אציין כי אפילו חוק אחד לא עבר בניגוד לעמדת הקואליציה בקדנציה וחצי האחרונות, גם כאלו שמגוון ח"כים מכל סיעות האופוזיציה קידמו. אז מי יצטרף אליו להעביר חוקים לרוחו? אף לא אחד.
מקומו לא בכנסת.
הוא היחיד שלא שותף לפגיעה בעם ישראל, בתורה ובארץאלאדין
גם אתה לא שותף, וגם אתה לא תהיה בכנסת.אלעד
לדעתי האישית עצם חתירתו להכנס למוסד הנאלח והציני הזה נחשב כפגיעה בכל היקר והקדוש לנו,
אבל אם כבר להכנס- אז שיהיה בעל השפעה כלשהיא.
לבחור בדמות שאתה יודע שאין לה סיכוי זו איוולת.
להשאיר את בנט בלי אלטרנטיבה פוליטית מימיןעוגי פלצת
זה גם מסוכן מאוד
איש לא העמיד עצמו לבחירה חוץ ממנו,
ואם הוא יהיה היחיד גם הפעם - מקווה שנוכל בכל זאת לקדם אותו.
מסכימה מאוד!קחו עמכם דברים
התפקוד הדתי של עוצמה לישראל יהיה יותר טוב?ותן טל
התפקוד שלי יהיה פחות או יותר כמו שלהם בכנסת - אםככה, אם אני רץ לכנסת מובטח לי הקול שלך?
אנשים שוכחים שפוליטיקה זה משחק מסריח שהדבר היחיד שקובע בו זה גודל וכמות כיסאות שחברי המפלגה תופסים בכנסת+כניסה לממשלה בחשיבות גדולה מאוד. 3-4 כיסאות, +ישיבה באופוזיציה -= לא עושים כלום בכנסת. רעש עושים, נכון - אבל זה לא דבר שאי אפשר לעשות בחוץ.
בואי נשאל ככה - מה בן ארי יוכל לשנות מבחינה דתית יותר מהבית היהודי?
בנט לא יותר ימני מדתי. הוא לא ימני בכלל.אלאדין
חבל בכלל שאנשים שומעים לרבנים בנושאים הללו.
ובאמת, אם בן ארי ייבחר - יש לדרוש ממנו עשייה בשטחאלאדין
הרבנים הוכיחו את חוסר הראות שלהם בבחירות האחרונותאלאדין
מקווה שלפחות הרב שמואל אליהו יתפכח, ולו בשל הבגידה האישית של בנט בו.
הם רבנים שלא מבינים דבר וחצי דבר בפוליטיקה.אלאדין
לא יהיה כמעט רב אחד שתמך בבנט ולא יתמוך בו שוב.
חבל ששואלים רבנים שאלות כאלה.אלאדין
גם אם לא תצביעי למפלגה נורמלית, לפחות לא תוכלי לתלות את זה ברב כזה או אחר.
אפשר להתייעץ אבל חבל לתת לו להחליט במקומך.אלאדין
מן הסתם הוא יחזור על טעותו גם הפעם, ואת אחריו.אלאדין
ומי שבוחר בבן ארי בגלל שרב כזה או אחר אמר גם אז חבל?ותן טל
לא כי גם אם כוונתו לא שלמה, מעשיו יביאו תועלת.אלאדין
על מי שהצביע לבן ארי בבחירות האחרונות - לא הביא שום תועלת.ותן טל
שום דבר טוב לא קרה ממי שהצביעו לבן ארי בבחירות האחרונות, הוא אפילו לא נכנס לכנסת. וגם אם היה נכנס, לעניות דעתי זה לא היה מוסיף כל כך הרבה "תועלת" שתחפה על ה"נזק"...
וכמובן, אתה כמובן יודע שרוב מצביעי בן ארי מצביעים לבן ארי ללא כל קשר לרב זה או אחר, ואילו הבית היהודי ברור שרובם מצביעים לבית היהודי בגלל שרב כזה או אחר אמר...ברור...שוב אנחנו רואים את היכולות הנבואיות המדהימות שלך, משל היית מינה צמח לכל הפחות.
א. זה כי אין כמעט אף רב שתומך בבן ארי.אלאדין
אין כמעט אף רב שתומך בבן ארי?
ותן טל
אני שמעתי אחרת לגמרי. אולי אני לא חי באותה פלנטה שלך. שווה לבדוק.
אשמח אם תאמר שמות של רבנים שתמכו בו בגלוי.אלאדין
כמו שאמרת קודם - אין לי כוח. זה עובדות ידועות. אתה רוצה תביאותן טל
בעצמך.
כל עוד אתה לא מוכן בעצמך לנפק הוכחות לדברים שאתה אומר שעוד קודם ביקשתי הוכחה להם, אני לא מתכוון לנפק לך הוכחה אחת לדברים הברורים והידועים שאני אומר. תעבוד אתה קשה קודם כל ואז אני אענה לבקשותיך.
עליך להביא הוכחה כי אתה זה שטוען שיש הרבה רבניםאלאדין
לא דיברתי הוכחה על זה...ותן טל
כןדי"מ
ממתי רבנים מבינים בפוליטיקה?אלאדין
סתם מעניין, את יכולה לומר מי הרב הזה?אלאדין
כמובן. רק רבנים שתומכים בבן ארי מבינים בפוליטיקה...ותן טל
נכון מאוד. האחרים חלקם עם דעות בעייתיות וחלקם לא מבינים.אלאדין
הצביעות נחשפת, כמובן...ותן טל
רק מי שאומר מה שאני אומר צודק, מי שאומר משהו אחר, הפוך ממני, הוא כמובן, לא מבין כלום ועם דעות בעייתיות.
כשרמת הטיעונים היא כזאת אז אין באמת מה לדון. אני יכול פשוט להגיד אותו דבר כלפי הצד השני ונסגור את הבאסטה 
כל טוב...
זו לא צביעות.אלאדין
לי ברור שכן.ותן טל
מבפנים אפשר לעשות הרבה יותר רעש.די"מ
ההבדל הוא שבעוצמה לישראל התחייבו להקשיב לרבניםמרדכי
הבית היהודי גרם רק נזק מבחינה דתיתאלאדין
ומאיפה המצאת את מה שאמרת?ותן טל
ללא הבית היהודי לפיד היה בחוץ? מאיפה המצאת את זה? אתה נביא? לא סיפרת לנו?
ואולי גם אני אנסה להיות נביא? 7 מנדטים פחות לבית היהודי, למשל, היו מוסיפים 4 מנדטים לליכוד ביתנו ו3 מנדטים ללפיד - מה שאומר שליכוד ביתנו+לפיד+התנועה +אולי קדימה לקישוט - היו מקימים לבד ממשלת מרכז. בלי חרדים ובלי בית יהודי.
ואז המצב היה פי אלפיים יותר רע.
עוצמה לישראל זאת מפלגה שלא מסוגלת להזיז כלום. משקרים את עצמם שהם יכולים להזיז משהו - העובדה היא שהם מעולם לא הזיזו כלום. כלום. 4 מנדטים באופוזיציה שקול בערך למה שאני אומר כאן...בלי יכולת להשפיע כלום.
שוב, הם לא גרמו נזק, בניגוד לבנט וכל גמדיו.אלאדין
גם אתה לא גרמת לנזק. גם לא לתועלת.ותן טל
הבית היהודי לא הכניסו את לפיד לממשלה. אריה דרעי הכניס את לפיד לממשלה.
בסופו של יום - מי שאין לו כוח להועיל, גם לרוב לא יהיה לו כוח להזיק. לבן ארי מעולם לא היה כוח להועיל, ולכן גם לא היה לו כוח להזיק. הבית היהודי היה להם המון כוח להועיל והם הועילו המון (וכמו שאתה אומר - אין לי כוח להתווכח איתך כי תבקש הוכחות לכל דבר אבל הדברים ידועים שהבית היהודי הועילו המון בהמון דברים) - אבל היו דברים גם שלא הצליחו להועיל ואולי אפילו הזיקו. מה לעשות...
אני, בניגוד לרופא שמת לו בידיים אדם או שניים או יותר, מעולם לא נכשלתי בניתוח, מעולם לא עשיתי פאשלות ברפואה! זה אומר שאני יותר טוב מהרופא המנתח?
זה די מגוחך...
הבית היהודי הזיקו יותר שמהועילו.אלאדין
אבל הציבור מטומטם וימשיך להצביע לבנט, בדיוק כמו מאות האלפים הדפוקים שהצביעו לקדימה מייד לאחר הגירוש.
אז אתה או לא יודע את המציאות, או מעוות אותה.ותן טל
הבית היהודי הועילו הרבה יותר משהזיקו, ועצרו הרבה הרבה הרבה יותר ממה שאתה מוכן להודות בו.
(ומי שהכניס את לפיד לכנסת היה בן ארי. אם לבית היהודי היו עוד 3 מנדטים - הוא היה יכול לשכנע יותר חזק את החרדים ליצור איתו בלבד גוש חוסם, והייתה קמה ממשלה כבעבר... הנה, אם רוצים להיות "נביאים" גם אני יכול להגיד נבואות, לנבואות שלך אין יותר ממשיות מלשלי...)
מזל שהיה לפיד בתוך הכנסת כדי שלבית היהודיעוגי פלצת
יהיה "הרבה הרבה הרבה הרבה" מה לעצור.
עוצמה לישראל אפילו לעצור לא היתה יכולהאלעד
לא מתאים לך.
אין כל צורך בלעצורעוגי פלצת
די בלמנוע מלכתחילה את כניסת "יש עתיד" לממשלה,
והרבה מהמעש המבורך (והבלתי מספיק לצערנו) שהם הציגו,
היה מתייתר מלכתחילה.
"הבית היהודי" יותר קומפקטית וצנועה, ועם אלטרנטיבה תחרותית ומאתגרת,
לבטח היתה יודעת למקד את כל מאמציה הברוכים בתחום בו אנו זקוקים
באמת למפלגה ציונית דתית.
ודבר אחד כולנו יודעיםעוגי פלצת
מה ההבדל בין "הבית היהודי" למפלגות החרדיות?
בממשלה עם המפלגות החרדיות,
כשמישהו היה מתחיל לדון על פגיעה בישיבות, על גיור, וכו' וכו'
ביבי היה יודע שעצם הדיון הוא סכנה חמורה ומיידית לקואליציה שלו.
הוא לא היה נשאר נייטרלי בצד.
אני מעדיף לא להגיבאלעד
בטוח שהוא יתמודד.אלאדין
טוב לראות שעוד אנשים מתפכחים מבנטאוסנת
הצבעתי הבית היהודי.
כרגע - אין מנוס מלהצביע יהדות התורה.
לפחות יש להם סמכות תלמידי חכמים. והם לא משתמשים בערכים שלי כדי לעשות עלי מניפולציות.
תתעוררו, ארץ ישראל זה לא הכל!
ארץ ישראל זה לא הכל?איש השקים
ועד היום אנחנו סובלים מזה.
מה הם טענו? יש שם כנענים, אל תעצבנו אותם וכו וכו
אוי לה למקלדת שמוציאה דיבורים כאלה.
מעבר לזה, ודאי שתורה זה חשוב מאד ועיקר גדול אבל כדי לחזק אותה אסור לפגוע בארץ ישראל.
אכן, ארץ ישראל זה לא הכולעוגי פלצת
היא אכן הנקודה המרכזית בדורנו (הרב חרל"פ),
אבל לא הכול.
במציאות שהיא והתורה נפגעות,
כדאי גם לשמור על התורה שהיא המלמדת
על מעלתה והכרחיותה של ארץ ישראל.
תורה היא הכול,
וארץ ישראל הנקודה המרכזית בה בדורנו,
ומהמצוות הכלליות בתורה.
וגם בסדר לחזק את ברק ישראל על חשבון התורה.די"מ
עוד אחת שאני לא מצליח להתאפק שלא להגניב חיוךמרדכי
כשאני נזכר בתגובות שלך לפני הבחירות.
לגבי שאר הדברים, כמובן שאני לא מסכים איתך.
מרשה לך לחייך
אוסנת
למרות שעוצמה לישראל לא מתחילה להיות בשיקולים שלי, עדיין
זה להחליף חמור בפרה. עדיף להחליף באדם.אלאדין
בן ארי עדיף עליהם בכל תחום, בפרט שאצלו כל קול חשוב. הם יסתדרו גם בלי הקול שלך אבל הוא לא.
אם היתה אפשרות לא להצביעאוסנת
לא הייתי מצביעה.
אבל כרגע שיש סחף לכיוון מרצ, שלזהבה גלאון כבר לא נשאר על מה לצקצק,
טוב שיהיו כמה שעל גופתם המתה יעבור חוק גיור/פונדקאות/מיהו יהודי/רפורמים ברבנות הראשית וכו'.
בן ארי גם כן לא כפוף לתלמידי חכמים, אין לי שום סיבה לסמוך עליו יותר מאשר על בנט.
מה שמעניין אותו זה ארץ ישראל בעיקר.
עוד לא החלטתי.
בן ארי לא כפוף לתלמידי חכמים אלא לתורה עצמה.אלאדין
יש אינסוף רבנים שתומכים בבנט, זה הופך אותו לטוב יותר או לדתי יותר?
אגב, לא רק שההשמעות שלהם לת"ח כביכול גרמה להמון עוולות, כמו ההצטרפות לקואליציית הגירוש, ההתנגדות לחוק ההסדרה ועוד - אלא שהם משקרים את הרבנים ומסובבים אותם בכחש והדברים ידועים.
הרב טאו הבין רק עכשיו מה שבן ארי ידע מזמן.
אותה בעיה בשינוי צורהאוסנת
מי שלא כפוף לתלמידי חכמים, סופו שיעבור על דברי תורה.
אפילו לא סופו, תחילתו. תורה נמסרת מדור לדור בידי תלמידי חכמים, ועשית ככל אשר יורוך.
יומרנות וגאווה מצד פוליטיקאי לקחת על עצמו את ההבנה בחשבונות אלוהיים עמוקים.
בן ארי כפוף לעצמו בלבד, בדיוק כמו שנפתלי בנט כפוף לעצמו (וליועץ התקשורת שלו כמובן), ושניהם אנשי מעשה ולא אנשי רוח. לא סומכת עליהם.
אין אינסוף רבנים שתומכים בבנט, וזה צריך להיות הפוך. שבנט יקשיב להם במקום שהם ילכו אחריו.
וואו אני המום. בן ארי הרבה יותר ירא שמים מהם.אלאדין
הרב יעקב יוסף זצ"ל תמך בזמנו בבן ארי, כמוהו גם הרב ישראל אריאל, הרב יהודה מוצפי ועוד רבנים.
הוא הרבה יותר מחוייב ליהדות מאשר כל אחד אחר.
הוא גם לא ממלכתי וסוגד למדינה כמו אחרים,
ולא דואג אך ורק לנושאים כספיים כמו אחרים
לא דיברתי על יראת שמייםאוסנת
דיברתי על קבלת סמכות תלמידי חכמים גדולים שבדור.
מצד זה, אין הבדל בין בנט לבן ארי.
זה שרבנים תומכים בו - לא עוזר לי. הרב אבינר תמך בבנט ולכן אני הצבעתי לו בפריימריז. האם בנט תמך ברב אבינר? לא. וזה מה שחשוב. ופה סיבוב מס' 1 שבנט עשה עלי.
ואני אפילו לא נכנסת לסוגיית היחס למדינה (קשה למצוא יותר ממלכתי ממני), כי זה כבר לא העניין.
את מסתמכת על רב שגדולי הדור יצאו נגדו ומדברת על סמכות?אלאדין
וראית מה קרה בהצבעה שלך הזו.
היו מגדולי הדור שהורו לא להתנגד לאוסלו והודו שהטעו אותם. טוב שיש מי שהולך אחר האמת בכל מצב.
מי הם גדולי הדור בימינו?
הרב וואזנר בכלל לא מצביע, הרב שטיינמן תמך ביהדות התורה גם לפני כן אבל את הלכת אחר רב שממש לא מגדולי הדור.
בקיצור, מילא היית הולכת לפי הרב טאו. אבל בסדר.
א-ל תתחיל איתי.אוסנת
אני אכן הולכת אחרי הרב טאו.
ככל אשר יורוך מדבר על סנהדרין.די"מ
בכל מקרה אפשר לחשוב שהחרדים באמת כפופים לרבנים.
זה בסך הכל קצת יותר כאב ראש בשבילם לחרטט אותם.
הפלסף ההלכתי חשובאוסנת
אבל אני מדברת על העקרון.
מי שחושב שהוא לבדו מבין את התורה, אז הוא גם בעל גאווה וגם בעל טיפשות.
כל מי שיש לו יראת שמיים מבין שיש מי שמבין יותר ממנו.
אני לא נוטה ליהדות התורה כי הם מושלמים, אלא כי אין לי ברירה אחרת. זה הכי קרוב לטוב שאני יכולה למצוא.
ברור שבן ארי גם קשור לרבנים.אלאדין
אני בטוח שאת בעד חשיבה עצמאית וכך גם הוא.
זה אומר שלא בכל פרט ופרט ולפני כל הצבעה הוא
ישאל רב, אבל הרבנים שתמכו בו סמכו עליו שיקבל
את ההחלטות הנכונות.
"חשיבה עצמאית" זה ערך מערבי נחמדאוסנת
הוא לא ערך בפני עצמו.
אני יותר מאמינה בזה שאדם צריך להיות נאמן לעצמו. וזה כולל בתוכו את מה שנקרא "חשיבה עצמאית". את הבירור והבחירה.
הבחירה איזה דרך ללמוד וממי לקבל.
מי שלא טורח להיות מחוייב לכלום ולאף אחד, מושפע בהכרח מכיוונים אחרים.
נאיבי שלא לומר טיפש, מי שחושב שהוא עצמו מבין את כל מה שקורה פה בעולם, שהוא לבדו יודע מה נכון, ולאן העמדה שלו מובילה, ואיך להמנע מלהיות מובל בידי אחרים.
הרבנים שציינת אינם גדולי דור מבחינה אמונית, ואני מניחה שתמיכתם בבן ארי היתה לצורך ענייני ארץ ישראל, שכאמור, חשובים אך פחות קריטיים כרגע.
ושוב, מה שמשנה לי זה האם בן ארי מקשיב להם, ולא האם הם מקשיבים לו.
למעשה, יש אנשי מעשה שתפקידם להצביע בכנסת ולנהל ולקדם דברים,
ויש אנשי רוח, שתפקידם ללמד עקרונות.
זה מה שאני מחפשת. לא SMS לרב אבינר על כל הצבעה. אבל כן הבנה שאני כאיש מעשה, שליח של איש הרוח, שליח של עקרונות, לא יותר מזה.
הם מבינים באמונה לאין ערוך מהרב אבינר. לאין ערוך.אלאדיןאחרונה
בכל מקרה, השטחיות הזו לטעון שהם תמכו בו בגלל ארץ ישראל ממש לא במקומה. בן ארי נאמן לתורה יוצר מכל ח"כ אחר, חובש כיפה ושאינו כזה, והוא הוכיח את זה בכל ימי כהונתו בכנסת.
גב, אני לא רוצה להתערב בחייך האישיים חלילה, אבל אני מרשה לעצמי להניח שבן ארי נוהג כמוך
ושואל רב כשצריך.
לא יודע מהם הקיטלוגים שלפיהם את מרשה לעצמך לקבוע מי גדול באמונה ומי לא, אבל הרב אבינר מושפע מאוד מפילוסופיים גרמניים שדעתם הפוכה מדעת התורה בכל נושא, ואת הדעות הללו הוא מפיץ
כאיש תורה, והנזק מזה בל ישוער.
בן ארייטבתה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק
או שנשארתם אותו הדבר?
ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..
לצערי לא. אותו בן אדם.צע
פרטזיויק
חח מה יש לפרט?צע
ובכל זאת..
המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..
לא זכיתי שקרה..
מבין אותךזיויק
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאודאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
תכתבי בפורוםרקאני
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
בפועלנפשי תערוג
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
לא נוראנחלתאחרונה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפי
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
זה קצת מצחיק אבלנקדימון
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים
אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום