שאלות על מרק, זחילה ועצירותיובלים

שאלותיי על תינוקת בת 7 חודשים

1. מתנגדת לאכול מרק. כבר תקופה ארוכה שמנסים לתת לה מרק אך היא מסרבת- (פרי הולך קצת יותר אך גם זה לא תמיד בקלות). מה עושים? יש למישהו מתכון מצליח יותר בקרב תינוקות?

2. דילוג על שלב הזחילה על הגחון ומעבר ישר לזחילת 6- למישהו היה מקרה כזה ובדק את זה לעומק מה זה אומר?

3. אם רוצים אבחון אצל פיזיותרפיסט- צריך הפניה קודם מרופא ילדים? צריך מומחה לתינוקות? 

4. מישהו שמע פעם על הקשר בין קשיי שינה לטונוס שרירים גבוה?

5. יציאות אחת לכמה ימים ארוכים מלוות במאמץ- ככל הנראה עצירות... - אשמח לעצות מסייעות...

בקשר ל1- יש כאלה שלא אוהבים מרקם כזהחילזון 123

תני לה להחזיק דברים. נגיד תפו"א מבושל, בטטה מבושלת וכד'.

או שתתני לה את מהיד שלך לטעום אם היא לא מחזיקה בעצמה. אבל עדיין מרקם קצת פחות מרוסק ממרק.

יש סיכוי גם שאם זה משהו שאת אוכלת זה יעניין אותה יותר...

לגבי המרקאנונימי (2)

ממש לפני שבוע היה שירשור כזה בפורום הריון ולידה וניתנו שם תשובות מעניינות, כדאי לך לחפש.

לגבי 4 - הקשר הוא הגיוני. אם מערכת העצבים פועלת שעות נוספות והתינוק/אדם בוגר לא מצליח "לכבות" את עצמו, הוא בעצם לא מרפה. והתוצאה יכולה להיות בין היתר גם טונוס שרירים גבוה.

אני יודעת שנטילת מגנזיום מטפלת בשני הקשיים בו זמנית: מסייעת להירדמות ומרפה את השרירים.

בקשר ל2 ו 5..אנונימי (3)
הבן שלי דילג על גחון, וחוץ מזה שלקח לו כמעט שנה להתחיל ללכת מאז שזחל הוא מתפקד מצויין כיום, רץ קופץ ומשתולל כמו כל ילד בגילו.

ממש לא סגורה על זה אבל נראה לי יותר חמור לדלג על זחילה על 6 מאשר הפוך..

לגבי 5-
תני דברים שמעודדים יציאות. אגסים כשהם רכים- עושים את העבודה .
אפשר לבשל תפוחים ותמרים ולטחון בבלנדר.
שזיפים- יש בצנצנת של גרבר.
אם את מניקה, תפחיתי מוצרי חלב ואורז וכאלה..
2 ידוע שזה מגרה את השכל כמה שיותר (נהיה חכם)770מ

לזחול על גחון.

לגבי 5 שמעתי לא מאחת לתת עגבניה. אם הוא קטן לתת לו

למצוץ את הקליפה פלוס התוספת לפני החיצונית

אם הוא אוכל דייסה לתת לו דייסת דגנים מעורבים.

עונה על 4 ו5mami

4. יש קשר חזק בין טונוס שרירים גבוה לקושי להרדם

נסי אמבטיה ארוכה וחמה, ועיסוי בשמן תינוקות, מאוד מרגיעה ומרה את השרירים ויהיה לה קל יותר להרדם

טקס שינה זה גם דבר שעוזר מאוד, סדר פעולות קבוע באותה שעה כל ערב

לא לעשות פעולות מעוררות לפני השינה- שעה קודם תעברי לפעילות רגועה כמו ספר/משחק רגוע ולא משחק קופצני/ גינה

5. שאלת השאלות

מיץ שזיפים עוזר מאוד

ודייסת שיבולת שועל 

מענייןאנונימי (3)
הבן שלי אחד הגאונים- עד כמה שאפשר להיות אובייקטיבים... מי יודע איפה הוא היה היום אם היה זוחל גחון
אתר מגניב (עוד לא הוצרכתי לנסות...) למתכונים לתינוקותפיסטוקית

המתכונים מסודרים בקטגוריות לפי גיל, מרקם ואלרגנים. קוראים לו "המתכוניה": http://www.matkonia.co.il/

עונההודלולה

1) תנסי לתת לה ירקות מעוכים, יש כאלה שלא אוהבים.

לעיתים היא תאהב יותר כל ירק בנפרד

2) לא יודעת

3)כן, צריך הפניה מרופא ילדים

4) לא יודעת

5) תתני לה יותר ירקות רכים, עגבניות, מיץ שזיפים

בכלל לא ידוע לי שזחילת גחון היא חשובה...אור היום

שתי הבנות שלי לא זחלו גחון, אלא ישר זחלו על שש (כלומר, קודם אחורה, ואז במעגלים, ואז קדימה). מעולם לא זחילת גחון.

אז מכאן ולהבא תדעו ....770מ

זה לא אומר שאם לא זוחלים אז אין בכלל שכל אלא שזה מפתח פי כמה את השכל.....

ושאלה לי מה זה טונוס שרירים גבוה??

אגב :  ילדים מוגבלים במוסדות ממשלתיים או פרטיים המטפלים בהם מנסים כמה שיותר שיזחלו על גחון חוקרים גילו שע"י שהם זוחלים הם יכולים לקבל שכל יותר ומתפתחים יותר טוב אם עבדו איתם על כך!

מאיפה זה ידוע?אור היום

את יכולה לומר מי החוקר שאומר את זה, או להביא קישור למחקר שמדבר על זה?

(פעם ראשונה שאני שומעת על זה).

טונוס שרירים גבוה זה לדעתי (הלא מקצועית) מעין מתח גבוה בשרירים, כאילו השרירים מאוד דרוכים (אולי המצאתי, ואולי לא. נראה מה אחרים יגידו ).

מנסה להסביראנונימי (4)
כשיש טונוס שרירים נמוך- זה אומר שהשרירים מאוד רפויים וחלשים.

וטונוס גבוה זה הפוך. למשל שבאמת השרירים מתוחים מאוד, ואי אפשר להרפות. זה יכול להגביל תנועת איברים וכו'..
תודה לאור יום ולאנונימי על התשובה המפורטת770מ

ולשאלתכן אין לי מקור. אבל למדתי את זה בקורס לגיל הרך וקראתי על כךמעבר לקורס.

זה היה מזמן (כמה שנים טובות) סורי .

ניתן לזהות סימנם של טונוס שרירים גבוה בלי עזרת רופא? (חצי שנה)

מה??אנונימי (5)

אני עובדת בפעוטון שיקומי, למדתי חינוך מיוחד ועבדתי בעוד מקומות ומעולם לא שמעתי את העניין עם הגחון... יכול להיות שכדאי שהשלב הזה יהיה, אבל לא נראה לי שיש קשר הדוק כאן לחוכמה...

אאל״ט את מתבלבלת עם הזחילהטוזי
שמה שנורא חשוב זה הנגדיות של היד והרגל שמפתח את המוח והשכל.
הגחון לא חשוב. מה שחשוב זה הזחילה על 6מינימאוס2

מה שחשוב זה התנועה האלכסונית של הזחילהבנימינה

(יד נגדית לרגל)

וזה לא משנה אם זה בגחון או על 6.

בד"כ מי שזוחל על 6 עושה את התנועה הזו במילא

אבל בגחון לפעמים זה שתי הידיים ביחד וזה לא עונה על הצורך של השכל להתאים את שני הצדדים ולפתח אותו.

בחיים לא שמעתי שגחון זה טובא.א
אלא רק 6
תשובות לשאלות ששאלתי ועוד שאלות על מרק, מים, בקבוק ושינהיובלים

קודם כל תודה על התגובות!

והנה כמה תשובות

1. לגבי חוסר רצון למרק- עדיין יש פחות התלהבות למרק ולכן אוכלת מעט... מה שכן מצאנו שאם לא טוחנים (רק מועכים קצת) זה קצת יותר מתקבל.

מישהי הציעה אתר של מתכונים לתינוקות. לא מצאתי את  זה..

5. עצירות- מיץ תפוזים סחוט עבד כמו קסם. שמעתי שגם עגבניה מגורדת עוזר. במקרה מתמשך- רופא נותן מרשם לנרות גליצרין ואז יש לתת במידה לפי הצורך (אסור יותר מדי).

ושאלות נוספות-

1. איך אפשר לתת בשר לתינוקות שאוכלת מרק לא טחון (כפי שכתבתי למעלה)?

2. איך יודעים כמה מים צריכה לשתות?

3. מה לעשות כאשר לא מקבלת בקבוק בכלל? אחרי המון נסיונות וגם נראה שעוד לא תפסה את הפעולה של השאיבה מתוך בקבוק?

4. ואיך לתת מים, אם לא מקבלת בקבוק? (גם בכפית ובמזרק מתנגדת...)

5. ממתי אפשר לתת כוס מעבר? והאם למישהו זה עזר בנתינת מים?

6. שינה- מישהי ניסתה שיטה של לתת לבכות עד שלומדים להירדם (עקב קשיי שינה מתמשכים)? או שיטות אחרות יותר מעודנות...? אשמח לשמוע על ניסיון והמלצות..

לגבי השינה - אני ניסיתי עם הגדולה והייתי מאוד מרוצהאנונימי (6)

תוך כמה לילות כאלה היא למדה להרדים את עצמה ממש יפה.

עכשיו תמשיכי לקרוא...

עד היום היא היחידה מהילדים ששונאת ללכת לישון. היא כבר בת עשר, והולכת לישון רק עם האחים הקטנים שלה אפילו שהיא כבר צריכה פחות שעות שינה וקשה לה להירדם מוקדם - כי היא נבעתת מהרעיון ללכת לישון לבד.

ויש איתה עוד בעיות וקשיים.

אני מאוד, מאוד, מאוד מתחרטת על שלימדתי אותה לקשר בין שינה לבין תחושת נטישה. לימוד כזה שמטמיעים בגיל ינקות קשה מאוד לעקור בגיל מבוגר.

רק לגבי מיםבהתהוות

אצלנו שותים מגיל חצי שנה בכוס פתוחה. סתם כוס פלסטיק. לא אוהבת את כל הפיות האלה (הן תמיד תופסות עובש אצלי, אני די שמאלית בענייני ניקיון...)

כמובן שנשפך, גם בגלל חוסר מיומנות וגם בגלל שבהמשך זה ממש נהיה משחק כיפי לשפוך - אז אני שמה ממש טיפונת. מילימטר בכל פעם. אחר כך מנגבת את מה שנשפך, לא סיפור.

כמה תשובותפנסאיאחרונה
לגבי בשר- אפשר לתת קציצות מבשר טחון.

עם המים- פשוט לתת לה כמה שהיא רוצה לשתות. אם את מנסה עם בקבוק מיוחד, לוקח להם זמן עד שלומדים את העיקרון, ובהתחלה הם יותר משחקים עם זה...

באמת הרעיון של בהתהוות עם כוסות עובד אצלי טוב. וגם פשוט אני משקה מבקבוק רגיל שלי לפעמים...

שינה- אני ממליצה לבדוק אם השיטה של הלוחשת לתינוקות תעזור במקרה שלך, ״הרם הורד״. האמת שלי לא היתה סבלנות לשבת שעות עם הילדה ולהרים ולהוריד, אבל ביצעתי באופן חלקי וזה עזר גם.

מה שעשיתי זה להצמיד לה בובה או שמיכה אהובה, וטקס שינה קבוע (נשיקה למזוזה, ק״ש) להניח במיטה ולשיר כמה שירים לידה עד שהיא נרדמת. בהתחלה כשהיא בכתה הייתי מראה לה שהבובה ״הולכת לישון״ ומכסה גם את הבובה בשמיכה. לא מרימה אותה, אלא נשארת לידה ואומרת לה שאמא אוהבת אותה ועכשיו הולכים לישון. ושתחבק את הבובה...

עם הקטנה זה ב״ה עבד, והיא אהבה את הבובה. הגדולה היה יותר קשה מצד אחד כי לא עניין אותה בובות וחפצים, אבל מצד שני היא ישנה במיטה שלי ובהמשך במיטת נוער אז פשוט הייתי שוכבת לידה עם שירים ושקט עד שנרדמת...
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך