מאיזה גיל התחלתם להראות סרטים לילדים?
אני לא מתכוונת לסרטונים של שירים, אלא לסרטונים קצרים (לדוגמא, פרק של רינת ויויו, וכד', משהו שיכול לארוך אפילו חצי שעה).
האם לדעתכם יש לסרטים (כאלה שמתאימים לילדים צעירים, וצעירים פחות, כמו 101 כלבים וגנבים), ערך בהתפתחות הילד? אם כן, מהו? כלומר, האם לדעתכם כדאי להראות לילדים סרטים מגיל מסוים, או לחסוך בזה כמה שיותר?
מאיזה גיל אפשר להשמיע לילדים סיפור מוקלט (בדיסק)? יש לנו את סדרת התקליטורים של סיפורי התנ"ך לילדים, ואני לא יודעת מתי הגדולה (בת 4), תהיה מספיק גדולה כדי להאזין ולהבין את זה?
ואם כבר, שאלה בעניין קרוב- נגיד שיש לילד משחק שמאפשר יותר מתשובה אחת, אבל יש תשובה נכונה אחת. והילד לא עונה את התשובה הנכונה. האם הייתם מתקנים אותו, או מאפשרים לו לענות כמו שהוא רוצה, עד שהוא ילמד בעצמו את התשובה הנכונה?
יש לנו משחק שנקרא "סיפור-קלף", שבו צריך לשים בסדר כרונולוגי רביעיית קלפים, כך שהתמונות ישקפו את סדר האירועים הנכון. והבת שלי (שוב, בת 4), לפעמים מגלה את הסדר הנכון, ולפעמים מוצאת סדר נכון חדש (לדוגמא, ירד גשם אז האיש הזקן פתח את המטריה, ואז הייתה שמש, ואז היה עוד יותר גשם, ואח"כ שוב הייתה שמש... זה לא לגמרי לא נכון, אבל זה לא הסדר שמכוונים אליו. לתקן אותה? להניח לה לספר כרצונה? מה יותר טוב?)