בעיקרוון יש לי עבודה ואני צכה תשובות דיי דחווף..
אבל בלי קשר מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים..
יאללהה תגיבו בהמונכםם(:
~תוודה מראש לכל העונים(; ~
עלו לי כמה תשובות, אבל אבחר אחת מרכזית יותר.
לכל אחד יש רצונות, בקשות ודברים שקשים לו, ועליהם הוא מתפלל.
לא תמיד הוא מקבל את מה שהוא רוצה, אבל אנחנו מאמינים שבין אם נתנו לו את זה ובין אם לא - זה לטובה.
לפעמים ה' גוזר גזירות על עם ישראל או יחידים, שיעברו חוויה כזו או אחרת, שיהיה להם נסיון כזה או אחר.
וזה לא קל, אז אנחנו, בגלל שקשה, מתפללים שה' יבטל את הגזירה.
ולא תמיד נענים. כמו שאומרים: "לאבא מותר להגיד לא".
ולכן,
אנחנו מנסים לשנות גזירה של הקב"ה, אבל אנחנו מאמינים שגם הגזירה עצמה היא לטובה.
מקווה שזה עונה על השאלה 
(אם לא, יש הסבר יותר ארוך, אבל בהזדמנות אחרת..)
בן-ציוןלכן אנחנו סומכים על ה' שידע מתי זה יקדם אותנו ומתי לא. 
ולא בשביל ה' ח"ו.
התפילה נועדה לפתח אצלנו מידות טובות, כמו ענווה בידיעה שה' הוא היחיד שיכול לשנות.
אבל חוץ מזה- לפעמים ה' שומע. אנחנו לא רואים את זה, לפחות ברוב הפעמים, כי זה לא תמיד מה שציפינו לו. אולי התפילות עזרו לדבר אחר או לשיפור אחר, או בכלל למשהו שנראה לנו רע אבל בעצם הוא מיטיב איתנו.
מקווה שהבנת.
ובקשר למה שהוספת בסוף- כן. אני מתפללת שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר לדעתו, ולא לדעתי, כי אני לא מבינה כלום מהתוכניות שלו. אני פשוט מבקשת- "ה', בבקשה שיהיה הכי טוב שיכול להיות, כמו שרק אתה יודע"

תשובות שאני מצאתי- (בזכות מורי ורבותי
)
ה' הוא טוב והוא רוצה להשפיע על בריותיו טוב. ה' רוצה להשפיע עלינו טוב גלוי, טוב שגם אנחנו נשמח בו ונרגיש שהוא טוב. שה' עושה לנו משו רע הוא בעצם רוצה שנחזור בתשובה\ נפעול\נתקרב אליו\נתפלל אליו וכו' והוא לא רוצה שנגיד זה טוב כי זה מה' ולא נתקדם בכלום. ה' לא רוצה להביא לנו רע ושהוא מביא לנו רע זה לטובתינו כמובן אבל אנחנו צריכים לצעוק אליו שהרע הזה יפסק ולא לשבת באדישות ולשמוח.
ה' רוצה את התפילות שלנו! הוא רוצה שנהיה בקשר איתו!!
בקיצור אנחנו צריכים להתפלל הכי חזק ולהאמין הכי חזק שיהיה טוב, אם התפילה שלנו לא נענת (לפי מה שאנחנו רואים) אנחנו צריכים להאמין שהכל לטובה וה' מתכנן משהו אחר שבסופו של דבר יהיה לטובתינו
בנוסף-
מטרת התפילה זה לא לבקש בקשות מה' ולקבל אותם , מטרת התפילה היא קשר עם ה'
עכשיו אם תגידי שאם מטרת התפילה היא קשר עם ה' אז למה מבקשים בקשות??
שאת מבקשת בקשות את בעצם אומרת שה' יכול להביא לך את מה שאת רוצה הוא בעל כל הכוחות, הוא מלך העולם והכל הולך לפי רצונו.
בנוסף לתפילה יש כח באמת להביא שפע על האדם שהוא לא היה ראוי לו לפני התפילה. ולכן יש הרבה מצבים שבזכות תפילה נקבל משו טוב שלא היינו רואיים אליו לפני.
מקווה שעזרתי
המציאות שקוראת בעולם היא תוצאה של הפעולה של ה' יחד איתנו.
ה' רוצה שהטוב יהיה פשוט וגלוי.
אך אם הוא היה עושה את זה לבד לא הייתה כאן שותפות בינינו.
לכן זה ממש תלוי בנו.
הוא נתן לנו את האפשרות להחליט אם המצב יהיה גם טוב גלוי או שלא ח"ו.
וההחלטה שלנו היא לבקש ממנו לשנות את המציאות כי ברור לנו
שגם הוא רוצה שהטוב יהיה גלוי.
זה שונה מהמבט הרגיל
אבל זה מאוד פשוט
ומאוד נותן כח ושמחה להתפלל לה'.
וגם מאוד יעיל.
כי באמת ה' עונה לתפילות .
שאם נתפלל ונכיר במלכות ה' ונראה לעצמנו שאנחנו באמת רוצים את הדברים האלה אולי יתברר שרגע הגזירות האלה לא שייכות לנו ומתאימות לנו.
בעזרת ה'
זה קצת מבלבל. כשאנחנו עושים משהו נגד דבר שמישהו אחר עושה- אנחנו מרגישים שדפקנו אותו, שהרסנו לו את התכניות.
אך בקשר עם ה' זה הפוך! חז"ל כותבים שהקב"ה שמח שמנצחים אותו. הקב"ה שמח כשאנחנו מתפללים אליו, זה חלק מהתוכנית שלו. כמו שכתוב שהאמהת היו עקרות כי הקב"ה מתאווה לתפילתם של צדיקים.
באמת הכל לטובה, גם כל חוסר שאדם מקבל הוא לטובה. למה? כי בעזרת זה הוא יפנה אל ה' וישמור איתו על קשר צמוד.
מקווה שהובנתי.
בהצלחה.
~moriya~לא בשביל לקבוע לעם עובדה, אלא בשביל שיתקנו את מעשיהם ויתפללו לטוב ולביטול הגזירה!
כי גזרות פורענות אפשר לשנות! ע"י תפילה, מעשים טובים, חזרה בתשובה...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים