בס"ד
יקרה,
דבר ראשון מגיע לך יישר כוח ענק ששיתפת!
בעיני השיתוף זה א.ב. לחיי נישואין טובים ותקינים, ושווה להתגבר על הקושי ולשתף, כמעט בכל דבר! למרות האי נעימות שהרבה פעמים קיימת, כי אחרת זה עלול להצטבר ואין לדעת איפה זה ייגמר...
גם אני חשה לפעמים את אותה הרגשה (שאני רוצה והוא לא, ואני לא יודעת איך להגיד לו את זה, ואולי הוא אפילו מתעלם מהרמזים וכו'..) אמנם לא בכאלו עוצמות אך זה קיים, ואני נשואה ב"ה כשנה.
אני רוצה להרגיע אותך שזה מאוד לגיטמי בתחילת הנישואין ולוקח זמן להבין אחד את השני, מה טוב אחד לשני וכו'.
וכנראה הוא באמת בעל מקסים כמו שכתבת, רק שאת הנקודה הזאת תצטרכו לברר עם עצמיכם טוב יותר! והוא אוהב אותך, ואני בטוחה שהוא רוצה לגרום לך טוב!
אנחנו כבר פתחנו את זה כמה פעמים ודיברנו על זה, בהתחלה הוא היה המום שאני בכלל מרגישה את זה, הוא לא היה מודע לכך בכלל.. !
כשהוא הבין את הכאב והבעיה שלי (והמתח שיש לי לפעמים)כאב לו שכך אני מרגישה. ישבנו וניסינו לראות מה אפשר לעשות.
קראנו את החוברת בספר "איש ואישה" של אליישיב כנוהל (מומלץ! ומומלץ תמיד לשמוע עוד על הנושא הזה!).
בין הדברים החשובים שכתובים שם נאמר שזה בהחלט קיים - פערים בין רצונות של כל אחד מבני הזוג, ומכיוון שזה נושא כ"כ רגיש חייבים להיזהר בזה!
כמו כן, לפחות בתחילת הנישואין, כדי למנוע מתיחויות, לא טוב להשאיר את זה רק לסימנים ספונטניים אלא חשוב לקבוע מסגרת שנכונה לשניהם (אפילו מס' ימים בשבוע, מתי..) , ומי יציע וכו'. יש בעיה שאישה תדרוש בפה אבל היא כן יכולה לתת רמזים, באיפור, לבוש, הבעת רצון, והיא כן יכולה להגיד מילים מסויימות שמוסכמות על שניהם... צריך למצוא את הדרך הנכונה שמתאימה לשניהם.
וכן, ראוי שהבעל יבין, אבל אם האישה רואה שהוא לא בקטע - להרפות. אז לא נורא, פעם אחרת...
וחשוב לדבר ולדבר ולדבר...
לגבי חיבוקים ומגע ביומיום - גם לבעלי לקח זמן להבין שזה חשוב לי, הוא לא תמיד היה מודע לזה שאני מחכה לחיבוק ברגע שהוא מגיע הבייתה וכו'. תחילת נישואין זה שלב שצריך להסביר את כל ההרגשות שלנו אחד לשני, ולהכיר זה את זו! הרי הכל חדש לשנינו! (וב"ה הם לא טיפשים, הם מבינים בסוף...) אפשר להגיד בזמן אמת: "האמת שעכשיו הייתי שמחה לחיבוק..." לפעמים אנחנו צוחקים על עצמינו שזה כמו ילדים קטנים, ועוברת מחשבה בראש - למה אני צריכה להגיד, שיבין לבד, הוא לא רואה שאני רומזת לו? אבל לא כך. צריך לדבר ולהסביר בדיוק. רק כך תתפתח בעז"ה זוגיות טובה. לדעתי. ולהגיד לא ממקום של דרישה, אלא ממקום של בקשה, שאני זקוקה לך, של פתיחות ורצון שיהיה לשנינו טוב.
וכן חשוב בעיני להתחבק ולהתנשק כל היום! ולהגיד מילים טובות וכו' וכו' ולא לחסוך בזה! אפילו שאת תובילי את זה, רק לאט לאט, בהדרגה ובנחת..
(אני רוצה להוסיף דוגמא מהחיים - אני אוהבת ללכת לישון מתוך חיבוק, אבל בעלי לא אוהב שמישהו ישן יחד איתו, הוא צריך את המרחב שלו. זה מאוד הפריע לי, אבל לאט לאט לומדים אחד את השני, ואם זה מפריע לו אני גם צריכה לכבד זאת. אז לפעמים ישנים כך ולפעמים כך. ולאט לאט הוא לומד גם להינות מזה...)
צר לי על התגובה שלו, כשפתחת את הנושא. אבל תנסי לחשוב איך פנית אליו. הרבה פעמים אישה פונה מתוך מצוקה ורצון לעזרה, אך הגבר מפרש זאת כהאשמה חמורה כלפיו ולכן מגיב ישר בהסתייגות. (זה כתוב ב"גברים ממאדים ונשים מנגה" - מומלץ!) (וגם יכול להיות שהנושא רגיש אצלו מאיזה שהיא סיבה..)
לכן, אנחנו צריכות לשים לב ולהבהיר "אני לא מאשימה אותך, אלא רק רוצה לשתף בצער שלי, ולנסות לראות איך אפשר לפתור את הבעיה" (בניסוח שמתאים לך...) זה כבר מרכך יותר... ומעמיד אותך במקום מבקש עזרה ולא מאשים, ולגבר יש רצון יותר להיענות לזה...גבר אוהב לשמח את אישתו ולהיות "הגבר" שלה כשהיא זקוקה לו.
אל תפלי מהתגובות שהיו פה, בעלך אוהב אותך, והוא רוצה שיהיה לך טוב!
כדאי מאוד שתיפני את למישהו שידריך אותך מה לעשות, ואיך נכון לפתוח את השיחה עם בעלך (כי בעיני זה הכי טוב שתדברו שניכם, חוץ מזה שגבר לא אוהב בדר"כ שאומרים לו "לך תתייעץ") ולכן עדיף שתתיעצי את ותחשבי מה את יכולה לעשות.
(בעיני כדאי שתפתחי איתו שוב את הנושא, תגידי לו שיש משהו חשוב שהיית רוצה שתדברו עליו, מתי נוח לך? קובעים זמן מתאים, בזמן רגוע, ואז הוא מגיע כבר חצי מוכן.. תשתפי אותו בכאב שלך, תגידי לו שאת אוהבת אותו, משם זה מגיע הרי! ואת לא מאשימה אותו, אלא את רוצה שיהיה לשניכם טוב ואת רוצה שתחשבו ביחד איך אפשר להתקדם. תשאלי אותו מה הוא מציע. אל תבהלי אם אחרי השיחה הראשונה זה לא מסתדר ישר. לוקח זמן לעשות שינויים. ואם מסתבר שהוא צריך איזה ייעוץ, תחשבי איך תוכלי להביא אותו לזה בלי שיפגע... אפשר לקרוא ספר בנושא הזה ביחד, ומתוך זה להגיע לדברים..)
והכי חשוב, ב נ ח ת... לאט לאט הדברים מתבהרים, וחשוב לזכור שאלו תהליכים שלוקחים זמן, ככה זה נישואין... ואם עובדים קשה בעז"ה זוכים להארות!
ותראי שבעזרת ה' יהיה טוב ותגיעו להבנה, וה' לצידינו תמיד...
אוהבת ומחבקת..
ואשמח שתפני אלי אישי ואתן לך מספרים, אפשר גם לפנות למכון פועה.
בהצלחה אהובה!!
מחזיקה לך אצבעות!