היה לנו דיון בכיתה לגבי הערבים.כשרה

מה אתם חושבים?

אז ככה, מישהי אמרה שהמדינה הזאת לא עובדת כמו שצריך, ושצריך להרוג את כל הערבים, וכל ערבי שנמצא בארץ הזאת, צריך למות. השנייה אמרה שהערבים לא פגעו בנו אז אסור לגעת בהם. וגם אם ערבי שיהיה ברחוב ויתקרב אליך עם סכין, אסור להרוג אותו כי הוא עדיין לא פגע בך. דעתי הייתה שלא צריך לחכות לערבי שיהרוג אותך או יפגע בך, ואז תיריי בו. אם יש סימני זיהוי, תהרגי אותו במקום. כמו שכתוב: "הקם להורגך השקם להורגו"

חבר'ה, תנו תגובות. תאמרו מי צדק ולמה.

1. "הקם להרגך השכם להרגו"נפש חיה.

אין זה פסוק בתנ"ך אלא מהגמרא בסנהדרין

[מובא ברש"י על הפסוק שמות (כב א) ''אִם בַּמַּחְתֶּרֶת יִמָּצֵא הַגַּנָּב וְהֻכָּה וָמֵת אֵין לוֹ דָּמִים''

רש"י (א) אם במחתרת - (סנהדרין סב) כשהיה חותר את הבית: אין לו דמים - אין זו רציחה הרי הוא כמת מעיקרו.
כאן למדתך תורה אם בא להרגך השכם להרגו וזה להרגך בא שהרי יודע הוא שאין אדם מעמיד עצמו ורואה שנוטלין ממונו בפניו ושותק לפיכך על מנת כן בא שאם יעמוד בעל הממון כנגדו יהרגנו:

2. לא מדוייק שצריך להרוג את כולם בלי הבחנה ובלי הצדקה.
יש מה שנקרא "גר תושב"- מעמד של מי שמקבל את 7 מצוות בני נוח, ומקבל את השלטון היהודי כאן, בארץ.
במקרה כזה, מותר להם להישאר פה ולא צריך להרוג ולא כלום.

הבעיה מתחילה כשהם עושים מה שבא להם . וגם אז- לא להתייחס לכולם וחייבי מיתה אלא לפי הכלל "כבדהו- וחשדהו".

3. במידה שאנחנו רואים או חשים סכנת חיים- אין לנו לחכות שניתקל בסכנה ממשית - אלא לפעול ללא שהות לפי הכלל שלעיל.

ענ"ד.
ויה"ר שהשי"ת
יעזור
ירחם
ויושיע.

יש צדדים..אMונה#

בשאלה הספציפית הזו כמובן שאת צודקת.

כולנו יודעים שבתכלס להרוג את כל הערבים זה לא דבר מציאותי.

ויש גם ערבים ממש בודדים שהם בסדר-אז מה איתם?

מצד שני זה שטות להגיד שלא לפגוע בערבי בגלל שהוא לא פגע בנו.אנחנו לא צריכים להיות קורבן.

אז בכללי ולא קשור לשאלה-ברור שהייתי רוצה למחות את הערבים,אבל באופן יותר מציאותי צריך לפנות את הערבים מהארץ לארצות ערב.

זה לא שולל את העובדה שצריך לתקוף ולצאת למלחמות.חייבים.

וכן יש עניין להראות נוכחות יהודית ובעלות על הארץ. בלי קשר.נפש חיה.
לא צריך להרוג.די"מ
צריך לגרש.
אם הם לא יעזבו נאלץ להרוג.
כומען שלא צריך לחכות שהם ינסו להרוג אותנו וצריך שיהיה בטיחון של הרתעה
זה מה שאני מדברת, כשאין כרגע ביטחון של התרעה.כשרה

אתה לא יכול לדעת אם ח"ו מחר או יום אחר מישהו יבוא אליך עם סכין מאחורי הגב וידקור אותך.

אין לך אותות שזה הולך לקרות.

אולי הוא מחביא את הסכין בחולצה, אולי הוא שם את הסכין בתיק שלו.

והוא לא יבוא אליך ויאמר לך:"תקשיב, אני צריך לדקור אותך. תסלח לי."

ואתה לא יכול לברוח מיזה, כי אין לך מושג אם זה יקרה, איפה, מתי, וכ'ו...

לא צריך לגרש.אני77

צריך להציע שלום.

אם לא ישלימו ולא יברחו, נאלץ להרוג.

אני מסופקדי"מ
מדוע אינך חושב שכל מדינת ישראל היא קריאה אחת גדולה לשלום?
בכל מקרה, יהיה מותר להם להישאר פה רק בתור גרי תושב והם לא גרי תושב.
הקשר בין מדינת ישראל לבין כנסת ישראל לאאני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ"ט בכסלו תשע"ה 13:53

חזק מספיק כדי שהיא תחשב נציגתם של עם ישראל לקרוא לשלום.

קריאה חילונית לשלום לא נחשבת קריאה לשלום. והקריאה הדתית לשלום חלשה ובלועה בקריאה החילונית. קודם צריך מדינה שמתוקנת מבפנים וחיה את השלום האמיתי, ורק אחר כך יהיה אפשר להציע למישהו להצטרף לזה.

לגבי זה שצריך להיות גרי תושב-אין בעיה, תהפוך אותם לגרים תושבים. אם אתה לא יכול-זו בעיה שלך ולא אשמתם, ולא כתוב בשום מקום שבן נח שגר בארץ חייב מיתה. אלא שאנחנו מצווים להוריש את הארץ, ולכן אם יש מישהו שלא מוכן לקבל את מרותינו (הדתית והלאומית), אנחנו לא יכולים להשאירו בארץ. מעמד הביניים שבין גר תושב ע"פ ההלכה לבין בן נח שקיבל 7 מצוות לא הוגדר בשום מקום.

(עד כאן עובדות יבשות. על פי ההבנה שלי-גר תושב, זה כדי להיות גר-שגר בתוך עם ישראל, ולקים רק 7 מצוות. אבל שאר הגויים בארץ, אם קבלו את מרותינו זה מספיק. וככה נראה לי שמשתמע גם מהסיפור של יהושוע ומהדרישות במלחמה. הדרישות הם הסכם שלום, ולא גיור המוני. אמנם אפשר לפרש שכמובן הכונה לגיור המוני, אבל זה לא כ"כ ברור. שים לב גם לדברי הרמב"ם שהבעיה היתה כריתת הברית עם הגבעונים ולא השלום. "ולא ידעו משפט ישראל ודימו ששוב אין פותחין להם לשלום ולמה קשה הדבר לנשיאים וראו שראוי להכותם לפי חרב לולי השבועה מפני שכרתו להם ברית והרי הוא אומר "לא תכרות להם ברית" אלא היה דינם שיהיו למס עבדים והואיל ובטעות נשבעו להן בדין היה שיהרגו על שהטעום לולי חלול השם.")

בקשר לתחילת דבריך אני נוטה להסכים איתך. אבל אני לא בטוח.די"מ
גם אם גר תושב נוהג הם אינם נכנסים להגדרה הזאת
אמרתי-תהפוך אותם לכאלו (לא במשרד הפנים, אלאאני77

ע"י שלושה חברים).

אי אפשרדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ט בכסלו תשע"ה 14:43
א. אני מסכים עם הדברי יציב (ועוד)שהאיסלאם זה ע"ז
ב. גם אם לא אסור להם לחדש דת והאיסלאם זה בוודאי נקרא לחדש דת.
שלילת האיסלאם היא סעיף בקריאה לשלום.אני77

איפה זה כתוב?המצב חסה

"והורשתם את כל יושבי הארץ מפניכם..

ואם לא תורישו.. והיה כאשר דמיתי לעשות להם אעשה לכם"

למה יש קללות אם לא מגרשים אותם מהארץ?

מה עם מצות עשה מהתורה להרוג כל גוי שנמצא פה בארץ בזמן מלחמה מדין 7 עממים?

כי הם לא רוצים שלום,אני77

שכולל בתוכו קבלת מרות דתית ולאומית, שמזה נגזר שלא נלמד מהם עבודה זרה, ולכן יש קללות אם אנחנו משאירים אותם למרות שאין שלום.

אני לא מכיר מצוות עשה להרוג כל גוי שנמצא בארץ מדין 7 עממין. יתכן שיש דעה כזאת ואני לא מכיר. (יצויין שאיני בקי בהרבה דעות, אלא בעיקר ברמב"ם.) בכל מקרה-גם לגבי שבעה עממין-היה צריך קודם להציע להם שלום, כפי שאכן עשה יהושע. (ולפי הרמב"ם, הגבעונים שחזרו בהם ובחרו בשלום, היינו צריכים לקבלם גם אם לא היו מרמים, ז"א שאופציית השלום נשארת פתוחה גם אחרי שסרבו לה.)

אם תרצה מקור תפנה אלי באישי אני אביא לך מקור מפורטהמצב חסה

שדי מסביר למה.

לעמים הגויים שיושבים בארץ אסור להציע שלוםResiste
קודם תאמין בדת ואז תדבר בשמה.המצב חסה
בוא לא תגיד לי מה לעשות Resiste

אני אגיד לך ועוד איך. אתה לא תדבר בשם התורה שליהמצב חסה

כשאתה לא חלק ממנה.

יוסף התורה היא של עם ישראלסתם אחת
התורה שייכת לכל יהודי שמקיים אותה. מי שלא מקיים אותההמצב חסה

אין לו זכות דיבור עליה.

ומאיפה הבאת את זה?סתם אחת
אם לאף יהודי שאינו שומר תורה ומצוות אין זכות לדבר על התורה אז איך הוא יחזור בתשובה? איך נקרב אותו? או שכבר איבדת כל ערך של קירוב עמ"י וא ה ב ת עמ"י?
התורה שייכת לה' וה' נתן אותה לעם ישראל. לא ליוסף. וכל יהודי רחוק שמתקרב קצת- ברוך ה'! (ואני לא מדברת ספציפית על המקרה הזה)
הרבי מלובביץ' אמר שיהודי שלא המיח אף פעם תפילין ויהודי שהניח פעם אחת אין מה להשוות ביניהם(משו בסגנון אני לא בדיוק זוכרת) אז מה אתה היית אומר לו? שאין ליהודי הזה זכות להניח תפילין אם הוא לא שומר תורה ומצוות?
קרקפתא דלא מנח תפילין זה לא הרבי אמרדי"מ
זה גמרא מפורשת.
ועל פניו זה ספציפית לגבי תפילין.ויש ראשונים שאומרים הכוונה להניח כל היום ולא פעם בחיים.
ברור שיש עניין לכל מצןוה ..
אבל ברור שמי שלא רואה את עצמו מחוייב לתורה אין לו זכות לדבר בשמה
היה איזה קטע גם עם הרבי...סתם אחת
תסבירו לי מאיפה אתם מביאים את זה שאסור לו לדבר בשמה.
איך אתם רוצים שהוא יחזור בתשובה ככה?
כי אני נגיד פסגת שאיפותיי לגביו היא לא להרוג אותו אלא שהוא ישוב אל ה' יתברך
זה כמו שמי שלא אכל מהבישולים שיש לך בבית לא יכולהמצב חסה

להגיד מה טעם האוכל, ככה להבדיל מי שלא חי את התורה לא יכול לדבר בשמה.

אמרתי שאסור?די"מ
וזה לא קשור להאם אני רוצה שהוא חחזור בתשובה או ימות(ואני מעדיף שיחזור בתשובה ) אבל לבוא לדבר בשם התורה כשאתה לא רואה את עצמך מחוייב(ואני לא כותב מקיים כי כולנו לא מושלמים ) זה לא לגיטמי.
אני אשמח מאוד שהוא יסכים דהתורה שבכתב מחייבת משם בהחלט יהיה ניתן להמשיך להסביר למה גם התורה שבעל פה מחייבת.

הרבי אני הכניס את העניין של מבצעים של תפילין כדי שאנשים לא יהיו קרקפתא. אבל הוא לא המציא את זה
יוסף אמר "אין לו זכות דיבור"סתם אחת

בכ"מ, מה אכפת לכם שידבר בשם התורה? שיבלבל בשכל מצידי.. מה זה משנה?

עדיף משידבר בשם מפגרים כגון גארי יורופסקי.. לפחות הוא בדרך.

נכון, יניב? אתה בדרך

לא ממש. אפילו ממש לא.המצב חסה

הוא לא ידבר בשם התורה שלי כשהוא לא מחויב לה. 

אני לא אתן לפושע לסלף את התורה במושגים המתייונים שלו!

שוב, התורה היא לא שלך!! תפסיק להגיד "התורה שלי!"סתם אחת

והוא אולי מסלף את התורה. אבל אף אחד לא שם עליו.

אני במקומך הייתי יותר דואגת מאנשים אחרים שמסלפים פה בערוץ את התורה ואותם כן מעריכים כאנשים דתיים

התורה היא כן שלי. היא שלי פרטית.המצב חסה

את מוזמנת להגיד מי אולי אני אתחיל לדאוג גם מהם

תסתכל קצת בפורומים ותבין מיד למי אני מתכוונתסתם אחת

התורה היא של עם ישראל!!!

מה עם גר צדק?המצב חסה

היא של כל יהודי ויהודי באופן פרטי.

אם את רוצה שאני אדע את מוזמנת להגיד לי את זה באישי אני לא מתכון לחפש יתר על המידה.

לא הבנתי מה הקשר גר צדק.סתם אחת

וזו באמת שאלה טובה. אם התורה היא של כל יהודי באופן פרטי או של עמ"י באופן כללי.

אני נוטה יותר לאפשרות השניה.

אני בספק אם אני רוצה שתדע

זו לא שאלה. סליחה שאני לא זוכר את המקור אבל כתובהמצב חסה

במפורש שכל יהודי התורה ניתנה לו באופן פרטי.

אז זהו שלאדי"מ
התורה ניתנה לכל יהודי באופן פרטי תקבל או לאהמצב חסה
נכון וגם יניב יהודי.מישהי=)

אז גם לו ניתנה תורה

בדיוק כמוך.

אז אם הוא מקיים או לא- זה עניין שלו.

אבל תזכור שאתה אמרת שהתורה ניתנה לכל יהודי באופן פרטי.

תשתה כוס מים ותרגע.די"מ
לא צריך להגזים
כן אבאהמצב חסה
אני דוב לא יוסףדי"מ
אין צורך שאהיה מחויב...Resiste

טכנית, אני יכול להיות גם גוי ולהבין בתורה יותר מאדם ש"מחויב" ולדבר בשמה.

כמו שאני יכול לדבר על מלחמת העולם ה1 בלי שהייתי שם, אבל למדתי אותה.

באופן אישי, אני חושב שהתורה בכתב מחייבת, וגם חלק נכבד מהתורה שבעל פה (הסתייגויות שונות), אבל אני לא מקיים את הכל כי יש לי בעיות עם חוקים ספציפיים, שפשוט סותרים את מי שאני.

עם האישור שלכם, או בלעדיו, אני אומר את דעתי.

אתה יכול להבין איך שאתה רוצה את התורה רק אל תדבר בשמה.המצב חסה

ולא מענין אותי מה דעתך בנושא

אפשר לדעת מהם ההסתגויות ש ??די"מ
סמכות החכמים...Resiste

יש דברים שלי אישית נראים לא הגיוניים, כמו הנחת התפילין. לי ברור ללא צל של ספק, שהכוונה היא שהתורה תהיה לנגד עיניי כל הזמן, בכל מקום. אני בטוח שלא מדובר באופן מילולי לשים משהו פיזי, אלא באופן מטאפורי.

מובן שזו רק הדעה שלי, אינני מתיימר להיות רב.

אני מניח, שיש צורך לבני האדם בדברים גשמיים, מוחשיים. הרי האל הוא לא פסל או תמונה, ובני האדם צריכים להאחז במשהו, לומר להם "תאמינו" זה לא יעבוד.

יש את עניין השבת, שכל מי שמכיר את ספר דברים יודע שרוח הספר היא סוציאליסטית ביותר. כחוק דויטרונומיסטי, אני רואה זאת כדרך של התורה לדאוג לעבד (בתקופתנו - השכירים, המועסקים...) השבת היא יום מנוחה לעבד, לא רק לאדון.

הכוונה היא לא שלא אלחץ על המתג לאור שלא היה בעבר, או לא אתקשר למישהו באייפון שלא היה, אלא הענקת מנוחה גם לחלש. הדאגה לחלש מופיעה לא פעם, בין היתר, לדעתי גם השבת.

השבת היא גם חלק מהברית שלנו עם ה', היום הקדוש שלנו.

*לא אומר שאני לא רואה הגיון בשמירת השבת של היום, אבל מעלה נקודה*

בנוסף, גם "תקנת חכמים"

אבל אי אפשר ללכת רק על פי הפשט בתורה, וחלק מהחוקים הברורים ביותר הם "חסרים", ויש צורך מובהק בפרשנויות ותקנות חדשות. פשוט לא הכל אני מקבל.

פרשת זקן ממרא מכיר?די"מ
לא ברור לך משם שצריך להקשיב לחכמים שבדור " אשרי יהיה בימים ההם"?
הפרשה שבסוף "ומת האיש ההוא..."?Resiste

מכיר, זה לא נגמר טוב בשבילו.

ללא ספק, יש צורך להקשיב לחכמים.

מבחינת התורה שבעל פה, חלקים רבים אכן הועברו בע"פ, וקוימו.

אבל אני לא יכול לקבל "אפילו אם אומר לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין", יש לי ברוך השם יכולת לחשוב ולהבין דברים. שמאל זה שמאל.

אין הכוונה באמירה הזושואף לאור

אין הכוונה באמירה הזו שאפילו אם היה מדובר בשקר מבחינת האמת (לא יהיה מדובר בזה חלילה) אז תקשיב.כלומר אין כאן אמירה שמצדיקה דברים לא נכונים ולא שחכמים היו תומכים בדברים כאלה,אלא זו אמירה שבאה להעיר על ההסתכלות שלך.

יש להקשיב לדברי חכמים גם אם נראה לך בהסתכלות הסובייקטיבית שלך שמדובר בדבר שצריך היה להיות כביכול אחרת,אנחנו טועים,ולא יהיה נכון שנכניס לאורחות חיינו היסודיות(במובן של מהות החיים) ביותר את טעויותנו החוזרות והנשנות ,במהלך החיים מתברר שדברים יכולים גם להתפרש בצורה שונה,ההסתכלות משתכללת.יש להקשיב לדברים חכמים מכיון שהתורה נתנה להם את הסמכות הזו והם פוסקים לפי דיני תורה.

יש צורך בהרחבת הדברים,והייתי ממליץ לך לברר עם דמות תורנית על הנושא הזה

טוב נסיים את זהResiste

מבין את מה שאתה אומר, בצורך בסמכות החכמים אני מכיר (מה לעשות, צריך ממסד, צריך סדר מסוים. לא אנרכיסט) אבל מצטער, לא יכול לקבל דברים שאני לא מסכים איתם בצורה נחרצת.

עם המון אני מתגמש, אבל יש דברים שלא.

אין המון מקום לויכוח, כי אני פשוט טוען שלא חייב לקבל דברים שמאוד לא מסכימים איתם (למשל, שמאל ימין) כי ההסתכלות הסובייקטיבית שלי - לדעתי נכונה.

ואתה לא מסכים, אין כאן מקום להוכחות או דברים כאלה, כי זה תכלס דעה.

הדעה מבוססת על ההכרהשואף לאור

כאשר מכירים בסמכות של חכמים זה עניין של הבנה לא של דעה,כי למרות שאתה לא מסכים מתוך המבט שלך אתה יודע בסופו של יום שזה הדבר הנכון.משל לסטודנט למתמטיקה {שוב,מצטער,זה מה שקפץ} שבמהלך התואר שלו נתקל באין ספור מקרים שהוא לא מסכים עם מהלך מסויים של המרצה,ובכל זאת מבין שזה המהלך הנכון שהרי הוא המבין והמוכשר יותר לביאור החומר.יש מקרים שהוא יסכים עם המרצה אחרי שיבין את דבריו לעומק,אבל יש מקרים בהם הוא לא יבין ויאלץ להשתמש בטכניקה כזו או אחרת שהוא לא מבין,כדי להגיע לתוצאות אמת מבחינה מעשית.

אני רק ממליץ להתעניין ולהרחיב את הדעת על המושג,זו בחירה שלך

ארבע הערות בענין.אני77

א'-בירושלמי כתוב שבמקרה שאומרים על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין לא לשמוע להם.

ב'-גם לסברת הבבלי, הכוונה היא שאדם יחשוב טוב טוב לפני שהוא מחליט שהוא יודע ומבין טוב יותר מהסנהדרין ועיין להלן.

ג'-חיוב השמיעה לחכמים לא נובע רק מצד זה שהם צודקים אלא גם מצד הצורך בחברה מסודרת, ולכן העובר על דברי חכמים עונשו חמור מאוד.

ד'-גם זקן ממרא חייב מיתה בגלל שהורה הוראה כנגד בית הדין, ובזה שיבש את סדרי המשפט, ולא בגלל שעשה משהו שונה ממה שהורו. ובמסכת הוריות כתוב שחובתו של תלמיד היודע הלכה לנהוג לפי ידיעותיו ולא לשמוע לבית הדין הגדול אם ברור שהם טועים.

באמת הירושלמי אומר "במה דברים אמורים?די"מ
כשאמרו לך על ימין שהוא ימין ועל שמאל שהוא שמאל, אבל אם אמרו על ימין שהוא שמאל ןעל שמאל שהוא ימין אין שומעין להם"
השאלה שלי האם אתה מבכים דאתה מחוייב עד רמת התלמוד (בלי להיכנס לשאלה בבלי או ירושלמי)
הירושלמי כן, אבל יש שאמרו אחרתResiste

אני מחויב עד רמת התלמוד.

הירושלמי זה גם תלמודדי"מ
וזה בכלל מחזק את מה שאמרת...
לא הבנתי מה מחזק מהResiste

ומן הסתם דיברתי על הפרשנים שאמרו אחרת (לא אעתיק את הכל, אני מניח שאתה מכיר, מקסימום גוגל קורץ)

שלא צריך להקשיב טם אומרים לך על ימין שהוא שמאלדי"מ
חלק מהדברים שכתבת לא מתאימים לכתוב בפשט התורהשואף לאור

אבל העיקר שהתורה שנתנה עונשים על העובר על המצוות,לא נתנה מקום לפרשנות אישית לגבי ההבנה שלהם.אחרת אין כל יסוד לעונש על העובר עליהם,אם המציא פרשנות אישית משלו.

לכן אף מצווה בתור אינה מתוארת עם הסבר תואם לגבי ההוראות אך לקיימה,ואתה מוזמן לעבור ולראות.ההוראות כיצד לקיים את התורה העוברו בעל פה כהוראות הפעלה,כשם שמי שמבקש ללמוד מתמטיקה במוסד אקדמי,הולך להרצאות בהן אדם שכבר למד וקיבל את החומר,מעביר את ההבנה הזו אליו.

בעניין זה האוניברסיטה הפתוחה כתבה ספרים עבים מאד כדי לדלג על השלב של העברת החומר ע"י מרצה,אולם מעבר לכך שזו שיטה פחות טובה התורה לא השאירה ספרי ספרים עבי קרס אלא העבירה את האינפורמציה הזו בצורה המועילה ביותר,בעל פה.

כשנאלצו להעביר את האונפורמציה הזו לכתב,משום צרות הגלות והחשש שהתורה תשכח,אתה יכול לראות איזה עובי של הסברים הרובד של התורה שבעל פה תפסה,כצפוי ספרים עבי קרס כמשנה,דבר המתאים בדיוק להבנה הזו של תורת העברת הידע והלימוד.כך שזו בהחלט אינפורמציה פנימית

לא נכון.אני77

"אמר רבי ישמעאל ב"ר נחמן ג' פרוזדיגמאות שלח יהושע אצלם הרוצה לפנות יפנה להשלים ישלים לעשות מלחמה יעשה גרגשי עמד [ופנה] מאליו לפיכך נתנה לו ארץ יפה כארצו הה"ד "עד באי ולקחתי אתכם אל ארץ כארצכם" זו אפריקי גבעונים השלימו שנאמר "וכי השלימו יושבי גבעון" ל"א מלכים עשו מלחמה ונפלו." (ויקרא רבה פרק י"ז ו')

וכן פסק הרמב"ם. הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק ו'.

חוקי מלחמה דברים כResiste

טז רַק, מֵעָרֵי הָעַמִּים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה--לֹא תְחַיֶּה, כָּל-נְשָׁמָה.  יז כִּי-הַחֲרֵם תַּחֲרִימֵם, הַחִתִּי וְהָאֱמֹרִי הַכְּנַעֲנִי וְהַפְּרִזִּי, הַחִוִּי, וְהַיְבוּסִי--כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ.  יח לְמַעַן, אֲשֶׁר לֹא-יְלַמְּדוּ אֶתְכֶם לַעֲשׂוֹת, כְּכֹל תּוֹעֲבֹתָם, אֲשֶׁר עָשׂוּ לֵאלֹהֵיהֶם; וַחֲטָאתֶם, לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם.  {ס} 

להשמיד את העמים שיושבים בארץ (גברים נשים וילדים)

למרות שבפועל זה לא יושם ב100% (יהושוע השאיר את הגבעונים, דוד את היבוסים ושלמה הטיל עבודות כפייה על כנענים שנשארו)

הרמב"ן קבע "קריאת השלום אפילו במלחמת מצווה היא חובה שחייבים לקרוא לשלום אפילו לשבעת עממים, שהרי משה קרא לשלום לסיחון מלך האמורי"

אבל החוק אומר משהו אחר, זה פשוט נשמע מאוד לא מוסרי, אז המון פרשנים יצאו נגד זה.

לא שאני תומך בחוק החרם, אבל הדרישה קיימת וברורה מאוד (הרי למלחמת רשות יש דינים שונים) פשוט לפי החקר המקראי הדבר מעולם לא קוים.

על פי הידוע לי, התורה שבעל פה היא אמת גם כן,אני77

והיא חלק בלתי נפרד מתורתם של ישראל, והיא מאוחדת עם תורה שבכתב.

מכיון שכך, לא מרתיעה אותי כ"כ העובדה שהתורה שבכתב אומרת משהו שלא מתיחס או אולי אפילו סותר, דבר שהבאתי מתורה שבעל פה. (אמנם נכון שאפשר לומר שזה לא בדיוק תושבע"פ אלא תלמוד, אבל לפי הידוע לי התלמוד נשען על תורה שבעל פה בצורה די מבוססת ובע"ה בקרוב הקדוש ברוך הוא יפתור לנו את התחומים האפורים בעניין הזה, בין אם ע"י נביאים, בין אם ע"י חכמים.)

אתה מתייחס רק לחצי מהתמונה שאני מתייחס אליה. אני מתייחס לתורת ישראל, אתה מתייחס לתורה שבכתב. ממילא מסתבר שיהיו לנו פרשנויות שונות.

בכל מקרה-ע"פ תורת ישראל מותר להציע להם שלום.

(לפחות ע"פ מה שאני מכיר בו כתורת ישראל.)

ואל תבוז לתורה שבעל פה. (לומר שחז"ל זייפו דברים כי לא מצא חן בעיניהם, זה חילול הקודש.)

צודק. מבחינה מוסרית (מוסר שלך) אתה מאמין בזה?מישהי=)

אני שואלת מתוך התעניינות לא מתוך התגרות או משהו..

מובן שלא.Resiste
אה אז בעצם באת ואמרת את זה מההיבט ההלכתי.מישהי=)

ונגיד..

במציאות של היום אתה באמת באמת מאמין

שהערבים ירצו איתנו שלום?

אני מסתמכת על הסכמי אוסלו

למשל,

שלאחר ההסכם התחילו להתפוצץ המוני מחבלים

כי נתנו להם יד חופשית

ואני מסתמכת על זה שגירשו אותנו מגוש קטיף

כי רצו שהפיגועים והרקטות יפסיקו

אבל זה לא קרה..

כאילו אתה מאמין באמת שהערבים ירצו הסכם שלום

ובאמת יווצר פה אחד כזה?

כלומר ערבים ויהודים יוכלו לגור בשלום יחד?

אני לא מאמין ש"ערבים ויהודים יוכלו לגור בשלום יחד"Resiste

זה די עלוב להמשיך לחיות בגישה של "ככה או ככה נמשיך למות פה והסכסוך לא יסתיים"

אבל מנסים...

אז למה לא לפתור את הסכסוך?מישהי=)

באמת מעניין אותי.

כאילו זה קצת מצחיק אפילו

שאתה אשכרה מאמין בזה..

כאילו אתה בא בגישה הוותרנית,

קחו הכל- ותהרגו אותי בחזרה?

זה לא קצת מוזר?

הרי זה מה שקרה בכל ההסטוריה של הסכמי השלום!!

נתנו ונתנו ונתנו

אבל את הבנות שלנו המשיכו לאנוס

ואת הילדים שלנו המשיכו לרצוח

אז.. זה לא מסתדר לי החשיבה שלך.

אני באמת מנסה.

כי אי אפשר. אין פתרון.Resiste

לא אמרתי לתת הכל, אם הייתי תומך בזה - היה פתרון.

אבל זה לא יפתור את הבעיה, כי זה יצור לצד היהודי בעיה...

על אף הפסימיות שלי לגבי הסכם שלום עתידי, הטענה שלך על הסכמי שלום היא לא חזקה במיוחד.

הסכמי השלום שלנו עם ערבים (ירדן ומצרים) תפסו.

לא היה הסכם שלום עם הפלסטינים בו באמת יישמו את פתרון שתי מדינות (שאני לא אומר שהוא באמת פתרון טוב) לכן את לא יכולה באמת לשלול אותו על סמך העבר.

למשל ההתנתקות - תכנית מטומטמת. נסיגה חד צדדית מעזה, כאילו ילד קטן תכנן אותה.

שוב, את כנראה לא מבינה אותי - אני טוען שאין פתרון אמיתי לסכסוך, לא שאם נוותר על שטחים יהיה פתרון.

משום שהסכסוך הוא לא באמת על אדמה...

כנראה שבאמת לא הבנתי. אז אולי תסביר?מישהי=)

ירדן ומצרים?

ולכן חיילים עולים על מטענים?

כאילו גבול יש, זה נכון- צודק

אבל גם חיילים מתים יש.

ועם ירדן- כל עוד אנחנו נותנים להם מים

יהיה סוגשל הסכם

כי לפי מיטב ידיעתי יש גבעה

של 7 בנות שיצאו לטיול

לאחר הסכם השלום וחייל ירדני ירה בהן..

אז תסביר לי?

כאילו..

תמיד הערבים רוצחים אותנו לא משנה איזה הסכם שלום נעשה

אוקיי הסברResiste

ירדן ומצרים - שנים של שקט בגבול הדרומי ובגבול הארוך ביותר שלנו.

הצלחה מדהימה שלנו ושלהם.

מדובר בשותפות מרשימה (חקלאים ירדנים פה, חקלאים ישראלים שם, צינורות וכו')

מקרים בודדים לא מעידים על המצב הרגיל.

העיקר הוא שהמדינות עצמן מתעקשות לשמור על השלום, מצרים עושה הכל כדי לשמור על הגבול (פוגעת בסחר בנשים, איברים, סמים, נשק וכו', בטרור) כנ"ל ירדן.

אם יש פיגועים בודדים, הם יכולים להיות קשים וכואבים, אבל נסבלים.

הרגנו שופט, הם סערו, ואז מה? עבר.

העניין עם הפלסטינים הוא הרבה יותר מורכב ומסובך, מאשר עם מצרים וירדן.

לכן לא ניתן לומר שאי אפשר לעשות שלום עם ערבים וכו', אלא שיש כאן סכסוך עם עם מסוים, שאני לא רואה שיש לו פתרון.

אה. ואתה חושב שהשלום הזה יחזיק?מישהי=)

זה בנוי על אינטרסים בלבד.

מה שאומר שברגע שהאינטרסים לא יהיו

תהיה מלחמה.

ושלום זה עניין אידאולוגי שלא קשור

לאינטרסים אלא כדי להשיג..

שלום.

וזה. אין עם ערבים.

ולא יהיה.

מבחינה הלכתית, אין חילוק בין שלום אידאולוגי לשלוםאני77

של אינטרסים. אע"פ שהשלום האידאולוגי, הוא רצוי יותר, יציב יותר, והוא דרך טובה שצריך להדרש אליה כשמחפשים שלום, ולא לדלג על האפשרות הזו.

שלום מתבסס על אינטרסיםResiste

אין אהבה בין מדינות, אלא אינטרסים

אני לא מבין, לא הבהרתי שאני לא חושב שהשלום יחזיק?

אמרתי כמה פעמים שאני לא מאמין שיש פעם נהיה ידידים של הערבים.

אז יש עם ערבים, לדוגמא - מצרים וירדן.

שלום טכני, יש.

מצרים וירדן פוחדותשואף לאור

אומנם יש תמיד קריאות מצד אזרחים רבים להפר את הסכמי השלום,וכן אמירות עויינות לחלוטין מצד השלטון של שתי המדינות.

אך מבחינה פרקטית הן כבר מפחדות,ישראל כבר לעילא ולעילא מהרמה הצבאית שלהם,ויכולה לרסק מדינות אלו,וזאת לעומת מלחמת גרילה עם ארגוני הטרור בהם כל העולם מזדעק ומאשים את ישראל בפשעי חמאס,כאן מדובר במדינות מאורגנות שיותר קשה להאשים מבחינה מעשית את התקיפות כנגדם (למרות שראינו דברים מעולם,ובכל זאת זה שונה לפחות לכאורה)

וזאת בניגוד לישראל,שלא מפנה אמירות עויינות כלפיהן כמובן.

אני מניח שגם מלחמות כמו מלחמת ששת הימים בה הם רוסקו בצורה ניסית לכל בר דעת,וכן מלחמת יום כיפור שלמרות שיתרון ההפתעה היה בידיהם בצורה בולטת וחד צדדית,ישראל ניצחה בכל זאת ,וניצחה בניצחון מוחץ (בניגוד לגדודי הערבים והמוסלמים ברחבי העולם שמתמשים בשנת מלחמת יום הכיפורים  ברחבי הרשת כסיסמא לנצחון שלהם וכאיום על מה יעשה לישראל להבא,שכל זה בגדר טיפשות מגוחכת ואף בגדר צחוק גרידא מאחר והם נמחצו לא פחות במלחמה זו) הם כבר חומה התרעתית עבור ישראל.

אני לא מוצא כיצד ניתן להשעין את היתרונות הצבאיים הללו על דפלומטיה ושלום כאשר מבחינה מילולית הם עושים הרבה מעבר למקובל בין מדינות ותוקפים את ישראל בצורה בוטה

וזה אשכרה שלום. פחחמישהי=)
נפש האדם יודעת בקרבה פנימה שיש תקוה לשלום.אני77

וההוכחות שהבאת אינן סותרות את זה, מכיון שמעולם עוד לא הצענו לערבים שלום אמיתי.

שלום אמיתי הוא כזה שבו אתה מציע לשני אידאולוגיה של עבודת א-להים אחת, באופן כזה שממילא אתם תהיו חברים, אפילו בלי הסכם, וההסכם הוא רק כדי להברר את זה בפועל ולחתום על זה קבע.

כל עוד לא הצעת אידאולוגיה ברורה שמראה לאויב שלך מה באמת אתה רוצה לעולם, אין לו סיבה להסכים למה שאתה רוצה, ולכל אומה ואומה יש שר משלה, יש אידאה ועולם רוחני, ויש לו תפקיד, ומלחמות וכאב לא יעצרו אותו. כדי לעצור אותו אתה צריך להראות לו את א-להיו, מלך מלכי המלכים, רק אם סרב גם לזה, מכיר את ריבונו ומורד בו, אז אפשר לדבר על מלחמת חרמה.

הערבים אבל כן מאמינים באלוקים..מישהי=)

דייקתי בלשוני. האידאולוגיה של עבודת הא-להים שלהם שונה.אני77

(את המילה אידאולוגיה את יכולה להחליף ב"תורתם המעשית ומשנתם הרוחנית" אם היא מסובכת לך.)

למה צריך לשנות להם אותה?מישהי=)

יש לך פיתרון מעשי לאיך לשבת עם ערבי

עם סכין נוטף דם ביד וללמד אותו נורמלי תורה?

כי אנחנו רוצים להשיב את העולם אל הקב"ה.אני77

ומבחינה מעשית:

א'-ערבים לא מסתובבים ברחוב עם סכינים נוטפות דם. ודו"ק.

ב'-כדי שתוכל ללמד מישהו משהו אתה צריך קודם להבין את זה בעצמך מספיק טוב.

ג'-כדי שיהיה לך סיכוי סביר לשכנע מישהו, וכ"ש ציבור גדול, במשהו אתה צריך להאמין בזה ולחיות את זה מאד.

זה נשמע מופרך.מישהי=)

ערבים דוקרים עם מברגים בנאדם!

לא משנה במה, הסכין הי העניין מטאפורי יותר.

אנחנו מבינים מספיק טוב מה צריך להיות פה

ומקיימים מצוות

ולחיות את זה זה לא מספיק!

גם בפולין יהודים חיו את התורה מאוד

ישיבות שהיו היו מהגדולות בעולם

ובכ"ז הם נרצחו.

אז מה?

את ה"ודו"ק", כתבתי כדי לומר שאני לא מתכוון רק לסכינים.אני77

יש הרבה מאוד ערבים שאתה יכול לדבר איתם סתם ככה, ומתוך כל אלו שתנסה לדבר איתם, יתכן שכמה ינסו לנצל את זה כדי לתקוף, אבל הם מיעוט. (מיעוט גם ביחס לדברים האלו, כי מי שבא לדבר, לפחות בהזדמנות זו בד"כ לא ירצה לתקוף, וגם אפשר להתחיל הדברות מהמתונים או מהמאופקים יותר).

אנחנו לא מבינים מספיק טוב מה צריך להיות פה וגם לא חיים את זה מספיק. אם לאחינו אנחנו בקושי מצליחים להסביר משהו, אם התורה לא זורמת בעורקינו ומניעה אותנו לבנות בית מקדש, אם המפלגות שלנו לא הולכות כולן יחד בשם ה', אם אנחנו לא מנסים את כל כוחנו להקים מלכות קודש לה' (מה שלא ניסו בפולין), אז למה שהערבים ירצו ללכת איתנו בשם ה' ולהקים מלכות קודש לה'?

איני מאשים איש. אבל לא מאשים גם את הערבים.

המצב חסה

תמשיך לחיות בבועה שלך קוף יקר

יוסף!!מישהי=)

זה בכלל לא שייך

יש לו חשיבה מעניינת, ואני רוצה לשמוע אותה.

וכולם חיים בבועה, גם אתה

ובכלל לא ענית לי להודעה על התנ"ך וזה

וגם על זה שיניב יהודי ועל התורה

זה עושה רושם שאין לך מה לענות לימוציא לשון

שלום???!אMונה#

לערבים יש רק שלום אחד-כולנו בים..

טוב.. אז ככה.!בת 500

לא צריך להיות יותר מדי קיצוניים לשום כיוון

אני לא חושבת שצריך להרוג את כל הערבים אבל בהחלט צריך להעיף אותם לאיזה חור שלא יסתובבו בינינו ויעשו ככל העולה על רוחם!

וחוץ מזה שאני לא צריכה לחכות שיהרגו אותי ואז להתעורר לעשות משהו לערבים כי אז הבן אדם כבר יכול להיות מת!

אין שום עניין להרוג סתם ערבי,אור השחר..
העניין הוא ליצור הרתעה - שלא יעלה אפילו בדעתם לגעת ביהודי.
כרגע אני מסתכלת על ערבים בתור עם שהוא האויב שלי. ובתור אויב אני אעשה הכל כדי שלא יחיה לצידי. אשמח מאוד אם אף יהודי לא יצטרך ללכלך את הידיים שלו בדם שלהם - ונגרש אותם. אך אם זה לא יוכל להתקיים - נאלץ להרוג.
ככל שהם יהפכו ליותר רצחנייים כך כשנעשה מה שצריך, תהיהדרדס צהוב

להם פחות תקומה בעזרת ה'...

לפי תורה רק לגר תושב מותר לגור כאן..... שניזכה.....כי אין פיסבוק
לפי התורה עכשיו לא מקבלים גר תושבהמצב חסה
לדעתי..הדר גושן

את צודקת לא צריך להרוג את כל הערבים.. אבל במצב

היום אין אפשרות להרוג רק את הערבים שרוצים לפגוע בנו..

אז צריך להרוג אותם גם אם זה יבוא על חשבון ערבי שלא יפגע בנו..

אין לנו ברירה אחרת!!!

ברור שאם ערבי יבוא אלייך אם סכין צריך להרוג אותו ולא לחכות שיפגע בך..

לעיונךהמצב חסה

משנה תורה לרמב"ם הלכות עבודה זרה פרק י' הלכה ו': "אסור לנו להניח גוי עובד עבודה זרה בינינו; אפילו יושב ישיבת עראי, או עובר ממקום למקום לסחורה, לא יעבור בארצנו, עד שיקבל עליו שבע מצוות שנצטוו בני נוח--שנאמר "לא יישבו בארצך" (שמות כג,לג), אפילו לפי שעה.  ואם קיבל עליו שבע מצוות, הרי זה גר תושב.  ואין מקבלין גר תושב, אלא בזמן שהיובל נוהג; אבל שלא בזמן היובל, אין מקבלין אלא גר צדק בלבד."

משנה תורה לרמב"ם הלכות מלכים ומלחמות פרק ט' הלכה יד: "וכיצד הן מצווין על הדינים:  חייבין להושיב דיינין ושופטים בכל פלך ופלך לדון בשש מצוות אלו, ולהזהיר את העם; ובן נוח שעבר על אחת משבע מצוות אלו, ייהרג בסיף.

כיצד:  אחד העובד עבודה זרה, או שבירך את השם, או ששפך דם, או שבעל אחת משש עריות שלהם, או שגזל אפילו פחות משווה פרוטה, או שאכל כל שהוא מאבר מן החי או בשר מן החי, או שראה אחד שעבר על אחת מאלו ולא דנו והרגו--הרי זה ייהרג בסיף.

ומפני זה נתחייבו כל בעלי שכם הריגה--שהרי שכם גזל, והם ראו, וידעו, ולא דנוהו.  ובן נוח נהרג בעד אחד, ובדיין אחד, בלא התראה, ועל פי קרובים; אבל לא בעדות אישה, ולא תדון אישה להם."

מה לעשות שהיום זה לא מדינת הלכה??הדר גושן

אם המדינה שלנו הייתה לפי ההלכה הכל היה יותר טוב...

אם המדינה שלך היא לא מדינת הלכה אז אל תהיי חלק ממנההמצב חסה

"ראיתי בוגדים ואתקוטטה ומדבריך פחד לבי"

"ואדברה בעדותיך נגד מלכים ולא אבוש".

(תהלים)

אבל יוסף,מישהי=)

אי אפשר להביא מקור רק מהתנ"ך.

היום אנשים משתמשים ברבנים כדי להחליט מה הם עושים.

וזה נכון!

כי אם כל אחד מאיתנו יהפוך לפוסק הלכה של עצמו

יווצרו המון המון תורות.

ותורה צריכה להיות רק אחת, ואני מניחה שאתה מסכים איתי בנוגע לזה.

לא סתם חכמים קבעו סנהדרין

ולא סתם חכמים אמרו בפרקי אבות עשה לך רב,

נכון?

הרמב"ם גם מסכים עם זה,

הוא גם רב פוסק- נכון?

ולפיו אתה הולך... לפי מה שהבנתי

(תתעלם מזה שהרבנים היום הם לא סנהדרין, כן?

אבל יש להם מעלה של פוסקי הלכה, 

ולכן מקור מהתנ"ך בלבד לא מספיק.

יש גם תורה שבע"פ, יש גם רבנים..)

להביא מקור מרבנים בדור הזה שאסור להיות חלק מהמדינה?המצב חסה

אבל הם ייפגעו בעוון הסתה למרד.

("בימים ההם אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה". שופטים.)

אין מה לעשות, הישר הכי ישר שיש הוא ספר הזכרונות של עם ישראל.

אני יודעת שיש רבנים שאומרים את זה.מישהי=)

שוב, אני התנגדתי במה שהבאת-

שהבאת מקור מהתנ"ך- בלבד.

התנ"ך וספר התורה לא יהיה שלם

בלי תורה שבעל פה.

אין בעיה עם מקורות מהתנ"ך.

אבל להביא את זה לאדם ששואל זה לא רלוונטי

כי 

הוא לא יכול לסתור את הטענה שלך, זה כתוב בתנ"ך

מצד שני, אין לזה הסמכה מרבנים כיום!

זה מה שאני מנסה לומר, שאם אתה רוצה להתווכח

נורמלי והכל ולהביא מקורות

צריך להביא מקורות מרבנים, ולא מהתנ"ך.

אוף, הבנת?

אין לי ספק שאדם נורמלי ואמיץ יהרוג אם אין לו ברירה.דתי

תגדיר "ברירה"..אור השחר..
ברירה זה אפשרות להינצל בלי להרוג.דתי

אם עולה בדעתו שמץ של מחשבהאור השחר..
שהוא יכול לגעת ביהודי, אני אשתדל לפעול על מנת לקדם את מותו.
זה שורש הבעיה, אתם לא מבינים שצריך ליצור פה כוח הרתעה אמיתי.
עזוב שזה חילול ה' גדול שמחבל לא מקבל את העונש שלו.
צודק אבל אי אפשר שההרתעה תיהיה מנוגדת תורה.. לא.. קצת בעית..כי אין פיסבוק
צודקת*אור השחר..
רוצה להאיר את עיני מה מנוגד פה לתורה?
כן- להרוג ערבי רקכי אין פיסבוק

כי הוא חשב......(עזבו שאין סיכוי שהוא יחשוב......שטן)

התייחסתי לברירה שהגדיר דתי.אור השחר..
ערבי שולף עלי סכין, אני קצת רחוקה ממנו ויש לי אפשרות להכנס לתוך בית. אז אני אכנס כדי להגן על עצמי אבל זה לא אומר שאני לא אירה עליו באקדח מהחלון אם תהיה לי אפשרות (אחד החלומות שלי זה להוציא רשיון לנשק..)
ואל תגידו שיש לו כוונות אחרות. הוא לא מסתובב עם סכין כדי לחתוך סלט. אז תחסכו את זה ממני..
עד שתיכנסי לבית תעלי לחלון תישלפיכי אין פיסבוק

תאקדח ותימצאי חלון שפונה אליו נירא לך שהוא יחכה בשבילך??????

אם יש לך אקדח תורידי אותו ברחוב!!!!!!

ברור.אור השחר..
אבל שיהיה לי אקדח קודם
ברור שספק פיקוח נפש של יהודי דוחה את האיסור להרוג גוי.די"מ
וזה אם יוצאים מנקודת הנחה שמוסלמין הם לא עובדי ע"ז כי הם כן פשוט שמותר להרוג אותו ככל גוי שעובר על 7 מצוות בני נוח
למה לא? אם הדת שלו מתירה רצח יהודים והוא חלק פעיל בדתהמצב חסה

סימן שהוא עובר על אחת מ7 מצוות בני נוח וככה הוא התיר את דמו.

לא קשה

אין קטע כזה בתורה "כי גר היית בארץ מצרים"?Resiste

"וגר לא תונה ולא תלחצנו כי גרים הייתם בארץ מצרים"

"כאזרח מכם יהיה לכם הגר איתכם ואהבת לו כמוך כי גרים הייתם בארץ מצרים אני ה' אלהיכם"

כל העניין של היחס ההוגן לגר (ב36 מקומות) נעלם קצת, לא?

אם באמת מעניין אותך הקטע של התורה...הנסיך חצוי-הדם
מדובר על גר תושב.
שלכל הדעות בהלכה (ויש מחלוקות עצומות בגדר ההלכתי של גר תושב) ערביי ישראל לא עונים על ההגדרה!
יש דעות שיכניסו את הדרוזים הנאמנים למדינה לגדר גר תושב אך לא עליהם נפתח השרשור.
דיברתי על התורה לא על פרשנויות Resiste
אנשים שהלכו בדרך זו נכחדו מדפי ההסטוריה...הנסיך חצוי-הדם
מזתומרת?.. גם תפילין אתה מניח ע"פ התורה?אור השחר..
לא...Resiste

לא אמרתי שבעניין "וקשרת לאות על ידיך" ו"והיו לטטפת בין עיניך"  אני מסכים עם חז"ל.

אבל זה כבר נושא אחר.

זה קשור לדיון על פרשנות, אבל לא התכוונתי לדון על זה, אלא על עניין הגר... כמה קל להתעלם מהתורה עצמה, שהיא ברובה חוקים מוסריים ביותר, כמו הדוגמאות שהבאתי בנוגע לגר

זה לא זה,ואתה לא מבחין בכך מכיון שאתה מתעלם מאלמנטים מרכזייםשואף לאור

אתה מתעלם שהשאיפה הלאומית של רבים מהם מיוצגת ע"י ארגון טרור שנקרא בשם חמאס.

חמאס כד"א הינו ארגון הטרור השני העשיר ביותר בעולם.ועקף כבר בכמה סיבובים את "אלקעידא"

אני לא מבין מהיכן ההפנמה המוזרה הזו שאילו הם לא היו תומכים בפגועי טרור וברצון לעקור אותנו מארצנו,היה בכל זאת מצב בו למישהו יש מחשבות פסולות או שלילית לגביהם במובנים כאלה.

אני חושב שאתה מסרב להכיר בכך שהרוח העויינת והמגננה הזו נובעות מהבחירה והמעשים שלהם,ולא בהיותם מיעוט או כל סיבה אחרת,להגיד כך זו הפיכת המציאות להרבה יותר פשוטה עבור תנועת השמאל הקיצונית לדוגמא,אבל זה שקר

ב.היחוס של התורה שבעל פה לפרשנות היא שגיאה אינפורמטיבית,תורה שבעל פה כשמה כן היא עברה בעל פה ממעמד נתינת התורה,ולא בגדר של פרשנות חיצונית

תורה משה ניתנה כתורה שבעל פה ותורה שבכתה כאחד.המצב חסה

דבר שני כתוב בתורה "שופך דם האדם באדם דמו ישפך."

דבר שלישי אתה מין אז אסור להתייחס אליך. זה רק בשביל שאחרים יראו וידעו חושף שיניים

למה הוא מין??? על כל פנים אהבה לא צריכה להביא "למסירות נפש".דתי

טעות שלי, לא מאמין- כופר בתורה שבעל פה.המצב חסה

שווה ערך למין ואפיקורס.

(רמב"ם ממרים פרק ג-

א. מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם.  
ב. מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים:  כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול.

ג. במה דברים אמורים, באיש שכפר בתורה שבעל פה ממחשבתו, ובדברים שנראו לו, והלך אחר דעתו הקלה, ואחר שרירות ליבו, וכפר בתורה שבעל פה תחילה; וכן כל הטועים אחריו.)

אני מודה שקצת הפחדת אותי עכשיו Resiste
אחד שחושב שחז"ל טעו במשהו הוא "אינו מאמין בתורה שבעל פה"?דתי

מזתומרת חז"ל טעו במשו?אור השחר..
מי הוא חושב שהוא בכלל שהוא יכול לטעון טענה כזאת?!
לא אמרתי טעו, אמרתי לא מסכים ואני לא בהכרח צודקResiste

אני מעריך מאוד את חז"ל ופרשנים נוספים, יש לי הערצה לא ברורה לרמב"ם וכו'

אבל אני לא חייב להסכים עם כל פוסק הלכה או מה שלא תרצו, כמו שיש אין ספור רבנים שהם רבנים לכל דבר, שרבים כאן יחלקו עליהם.

דיברתי על עניין הגוי מבחינת התורה נטו, והבאתי ביסוס.

רוצים לענות לזה? אחלה.

לא רוצים? תפתחו דיון על עניין הפרשנות.

Let's move on

אל תנסה לסנגר על עצמך שקרןהמצב חסה
גר זה לא כל אחד. וזה לא הסוי גם בפשטדי"מ
דמגוגיה זולה ועלובה!הנסיך חצוי-הדם
לא להסכים עם חז"ל זה שם יפה לכפירה בסמכות תורה שבע"פ!
יש תורה שבכתב והפירוש שלה להלכה למעשה ולמוסר כפוף לפרשנות שקיבלו חז"ל במסורת ממשה בסיני, לומר אני מסתכל על התורה/האמירה המוסרית שלה/ שאר בולשיט זו כפירה במסורת תורה שבעל פה, ודברי הרמב"ם לעיל מכוונים אליך! (אולי ההערצה הלא מוסברת נובעת ממזוכיסטיות )

הוא כופר באלוהים.לא רק בתורה שבעל פהדי"מ
אכתוב גם כןשואף לאור

היחס לחז"ל כפרשנות חיצונית היא שגיאה אינפורמטיבית גרידא

וכפירה בתורה שבעל פההמצב חסה
קראים הגיעו לפורום!!!דביר מ.

לא ידעתי שיש קראים בפורום..קורץ יהודי שלא מאמין בתורה שבעל פה נקרא קראי, הוא לוקח את התורה שבכתב ומפרש אותה לפי הבנתו. הם לא שומרים בשר וחלב (כי לא כתוב בתורה שאסור לאכול יחד), הם לא שומרים טהרת המשפחה כראוי, הם לא מדליקים אש בשבת (אך זה האיסור היחיד בשבת)..מסתמא הם מניחים תפילין בין העיניים באזור הגבות..

אין לנו חיים יהודיים בלי התורה שבעל פה, מי שלא מקבל את דברי חז"ל מנותק מכל עבודת ה' ונחשב ככופר בתורה, שהרי התורה בעצמה כותבת בחומש דברים :" ועשית ככל אשר יורוך.." וכו "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל".

שנזכה לעבוד את ה' באמת..כאילו מוציא לשון

אני שמח שהחלטתם להגדיר אותי כברResiste

אמרתי שיש לי בעיה עם עניין הגר והתפילין (לא אמרתי לא להניח כך, אלא אמרתי שאני לא בהכרח מסכים עם זה)

מכאן אני מהיהדות הקראית?

גם איתם אני ממש לא מסכים, למשל בשר וחלב, או "עין תחת עין" שזה לגמרי מצחיק אותי.

קיצר משני משפטים אל תסיקו מסקנות, אתם לא ממש טובים בזה.

לא התיימרתי להיות אדם דתי כמוכם. או קראי. שחררו פטיש

תשחרר אתה. אחרי צורת הדיבור המזלזלת שלך על הפוסקיםהמצב חסה

אין שום סיבה שלא נגדיר אותך כיהודי קראי\מין\אפיקורס- כופר בתורה שבעל פה.

תגדיר איך שתרצה, לא באמת אכפת ליResiste

אבל אציין בכל זאת, שאני לא מזלזל באף פוסק

גם לא זילזלתי (באחת ההודעות אפילו אמרתי כמה אני מעריך את הפוסקים השונים)

לעומת משתמשים רבים כאן, שמחליטים שרבנים מסוימים הם לא רבנים ומתעקשים להסיר את תואר ה"רב" או לזלזל בפוסקים מסוימים.

אם נדבר על הרב דוד פורמן אני לא חושב שהוא יזכה כאן לשלל מחמאות נכון?

על אף הסלידה שלי מהיהדות הרפורמית, לא זילזלתי בו. כשדיברו כאן עליו בעבר, זילזלו.

אני חולק על רבנים רפורמים, כמו שרבים כאן גם, אני לא חושב שמישהו כאן יצא נגד זה.

כל הדיבורים האלה הם לא העיקר.די"מ
אשמח שתפתח שרשור חדש ותכתוב את טענותיך על פרוש שחז"ל נתנו לתורה ומדןע אתה חושב שזה לא מחייב
זה לא מדוייקדי"מ
הקראים הם סתתם אנשים טיפשים.
יש להם מסורת לפרוש התורה םשוט שונה.
הם לא קוראים א . תורה ומסבירים אותה לפי הפשט
מזתומרת חז"ל טעו במשו?אור השחר..
מי הוא חושב שהוא בכלל שהוא יכול לטעון טענה כזאת?!
יש פה מושג ראשוני שטעון בירור. קוראים לו "אמונת חכמים"נפש חיה.

וד"ל.

קודם צריך לדעת מה זה חכמים ומה מעלתם.

אחר כך --- להרהיב עוז לומר שאנחנו "לא מסכימים עם הפרשנות שלהם"...

יומרני מאוד מאוד.
ולא  מצטלצל טוב.

הגבת לי? כי לא הבנתי מה ההקשר לדברי..אור השחר..
ל RESISETנפש חיה.
לאדי"מ
הוא כופר בתורה. עיין בהלכות צשובה פרק ג
מגניב!די"מ
גם בהלכות תשובה זה פרק ג

בטוח יש באיזה איזה שהוא סוד. צריך להתבונן בזה
אי אפשר להביא דברים כאלו בלי להתיחס שלא נכתב ביחס לתקופה שלשואף לאור

העת שאנו נמצאים בה,ישנן הגדרות הלכתיות המתייחסות למציאות שבה אנו חיים כמו תינוק שנשבה וכו' שלא היו בתקופתו של הרמב"ם ,ומן הסתם זו סוגיה שלמה

ואגב,אני לא בטוח שמתיתו ביד כל אדם הכוונה למעשה שאדם יכול לעשות בעצמו על סמך דעתו,שהרי גם דבר שמחייב מיתה צריך התראה ועדים,למרות שמדובר במציאות שונה יש צורך בהתייחסות הלכתית סמכותית שיכולה לבאר את הדברים..

למרות שנכתבו על ידי resiste דברים השגויים מבחינה עובדתית,ואני לא מסכים עם צורת ההתנהלות שלו בפורום של נוער ,צריך לשים לב שהמציאות מורכבת יותר,ואין מציאות בה הדברים הללו נאמרו על חילונים כיום,ואף אחד אינו פוסק כך..

אין שום סיבה שזה לא ינהג היום.די"מ
אולי שיד ישראל איהה תקיםה.
אבל ציונים כמוכם בטח חושבים שהיא ....

ריסט אינו תינוק שנשבה.
מיתתו ביד כל אדם בא לחדש בדיוק שלא צריך עדים והתראה . כמו גוי שעבר על אחת משבע מצוות בני נוח
זה לא אחראי לפזר אמירות כאלושואף לאור

מעשית ורעיונית,אף אחד לא פוסק כך,וזה אומר דרשני.ולא ברור לפי מה אתה קובע מי כן ומי לא תינוק שנשבה.

מבחינת הדברים שכתב הרמב"ם אתה צריך לברר את הדברים שלך,הרי אפילו מבחינה מעשית זה לא ישים ככל הנראה,כל אדם שיהיה לו סכסוך עם אדם אחר יטען שהוא מין ויהרגו,ואין ספק שיש צורך לבאר את הדברים ואת גבולם.

אני לא יודע מה ציונים כמוכם חושבים שהיא,אם תרצה תכתוב במפורש,גם להכליל קבוצה עלומה של אנשים תחת תג אחד זה דבר הרחוק מן המציאות

הוא דתלש אז הוא לא תינוק שנשבה.די"מ
אלו דברים ברורים.ולא קשור להאם יש מי שפוסק ככה

זה היה טעות מקלדת.
אמרתי שהסיבה היחידה לא להרוג היא כי יד ישראל תקיפה
אך מי שחושב שמדינת ישראל זה יד ישראל אז יד ישראל כן תקיפה
נראה לי שהקביעה הזו לא חד משמעיתשואף לאור

אלו דברים שצריכים בירור ונדמה לי שיש עוד סוגיות בנוסף לזה.אני לא מוסיף כי אני לא רוצה להגיד דברים לא מדוייקים ומשום שזה לא מתאים לעשות בירור כזה בפורום.

אבל מימלא אתה לא יכול לקבוע את הדברים בצורה נחרצת כמו שנעשתה,ואני חושב שיש בזה חוסר אחריות מדובר בסוגיות עדינות שצריכות התייחסות הלכתית פסיקתית בנוגע לעת שאנו נמצאים בה,ואתה לא מתייחס למורכבות הזו בעדינות הנדרשת.

מעשית אף אחד לא פוסק כך,אף אחד לא מעורר לזה,ומאידך מנסים לקרב יהודים.לכן אני לא מבין אך אתה לא עושה דרשני,ולמה דווקא אתה מרגיש צורך להכנס לסוגיות כאלה ורואה בהם מתאימות לעת הזו במלוא מובן המילה כשתלמידי חכמים לא

גם דברי הרמב"ם צריכים הבנה מעצם כך שאם הדבר נעשה ע"י כל אדם וללא סייג זה כביכול ניתן לניצול מסוכן,או פרשנות אישית מידי ולכן צריכים ביאור למה כוונת הרמב"ם.

"דברי הרמב"ם צריכים הבנה"די"מ

יש מישהו שחולק עליו?

אשמח שתבאי מקורות.

לא דנים בזה כי באמת זה לא העניין.

אני גם לא "מעורר לדון בזה".

אך כשבא לפה כופר בתורה מין או אפיקורס חשוב שאנשים ידעו את זה.ואת היחס התורה לזה.

הכפירה באלוהים זה הדבר הכי נורא.יותר מרצח או מאונס.

אם הייתי בא לסתם אדם הייתי מנסה לקרב אותו.פה יש הרבה ילדים שמסתובבים ועלולים להיות משפועים מהחייב מיתה הזה.

כבודו הפך סנהדרין?Resiste

אה לא, סנהדרין חובלנית הוציאה כמה? אחד בשבע שנים או שבעים שנה?

והיה עניין של אזהרה, עדות. זה לא חשוב לך אה?

אתה מתכנן גם לפרוס את משנתך בעניין מקללי הורים, מקללי ה', משכב זכר, מחללי שבת, בנים סוררים, נשים נשואות שבוגדות + הגברים איתן.... ועוד ועוד...?

כי יש לי הרגשה שתשאר כאן לבד, הרי אתה צדיק גדול. אתה יודע מה ה' רוצה.

אגב, אלוהים מטפל באדם שמזיד לדבר בשם ה' את מה שהוא לא ציוה לדבר... "ומת הביא ההוא"

וזה אלוהים בכבודו ובעצמו עושה, לא חס וחלילה האדם. אנשים לוקחים את הכוח לידיים שלהם, אבל אלוהים הוא זה שמעניש. אל הצדק והמשפט. ולמיטב הבקיאות שלי בתורה, המשפט הוא בין הדברים החשובים ביותר שה' מעביר לאדם, הצדיק מוגדר לא פעם קודם כל כעושה צדק ומשפט.

אולי תמנע מקביעות שונות כגון: "הכפירה באלוהים זה הדבר הכי נורא.יותר מרצח או מאונס." "מיתתו ביד כל אדם בא לחדש בדיוק שלא צריך עדים והתראה"

אלוהים לא שלח אותך, והוא שולח למות אנשים שעושים דברים כאלה (לפי ספר דברים לפחות)

אני יודע שזה פרט שולי, אבל אני לא כופר באלוהים. אני בטוח שהוא קיים (אכן, דברים משתנים) ולא ממש יודע מה הוא חושב עלי, אני לא מתיימר לדבר בשמו. בניגוד לאנשים אחרים.

ברוך השם אני שמח לשמוע שיש התקדמ ות (באמת!)די"מ
אם אתה מסכים עם הנקודת הנחה שאלוהים קיים ושהתורה (שבכתב ) אכן קיימת וכל השאלה היא לגבי המחויבת שלנו לחז"ל ולפרושיהם לתורה. הדיון הוא אחר שונה לגמרי. ואני מבקש סליחה שחשדתי בך.
ואם זה העניין אתה אמנם מין אך ייתכן מאוד לומר שאתה בגדר תינוק שנשבה.
תפתח שרשור חדש על מחויבותנו לתורה שבעל פה ולפרוש שחז"ל נתננו לתורה ונדון בזה.

ברוך הדם חגשות משמחות לחג!
תדע לך שממש שימחת אותי!
פחח בזמן שכתבו את זה כבר לא היתה סנהדרין אז מה הסתםהמצב חסה

אם אחד מבתי הדין היו הורגים זה היה אכזרי.

אני לא אומר שזה בהכרח שייך לחילוקשואף לאור

אלא הדברים עצמם צריכים ביאור.

אני מסכים שזה לא הוגן מבחינתו שהוא מגיב בפורום של נוער כאשר הגיל שלו מעל הממוצע כאן בצורה די משמעותית וכבר ניסיתי לומר לו ולאנשים כאן בעבר.

אבל אני לא יודע אם יועיל להכנס לדיון המורכב הזה מאשר להגיב ולסתור את דבריו ואת החוסר הוגנות שבתגובתיו כאן  (ואם תשים לב resiste לא דיברנו על אמירה של להרוג את כל הערבים,אלא התנגדות לייחס הקיצוני בדבר כך שזו כביכול חברה נורמטיבית שבה טרוריסטים והתומכים בטרור הם מיעוט,דבר שלצערנו חווים על בשרנו שהוא בגדר שקר גס).

resiste באמת לא נח לי לדבר עליך בהודעה הזו בגוף שלישי,ומלבד העובדה שאין אפשרות טכנית אחרת להתייחס לסוגיה הזו שכוללת אותך מבחינה מעשית אני חושב שאתה עושה דבר לא הוגן באופן שחוזר וכדאי שתשקול את התמונה הזו בה אתה מגיב בפורום פנימי של נוער שהגיל הממוצע בו הוא בין 14-16 .תתייחס לזה כמו המרחב שלהם

ואם יש לך שאלות אני האחרון שיגיד לך שלא לשאול אותם,אדרבא אלא כדאי למצוא במה אחרת,כמו במדורי שאל את הרב,בצורה מכובדת ובאופן המחפש תשובה

אני מקווה שאתה מבין את הקושי שבדבר הזה,אשמח לשמוע אם יש לך משהו לומר באישי

הדברים הם פשוטים וברורים.די"מ

הבעייה שאין לנו שלטון יהודי.

מה לעשות נעבך.אנחנו בגלות.

גם לא הקרבנו הבוקר את קרבן התמיד.

זה לא מבטל את המצוות.

הגלות גרמה לנו לשכוח מה זה חיי תורה במובן האמיתי.מה זה קשר לאלוהים.

לא פלא הרי כל כך הרבה מהצוות אין לנו אפשרות לקיים.

(אפילו שמיטה זה רק מדרבנן בימינו...עצוב)

זה אחראי ועוד איך. אתה מוזמן לחלוק על הרמב"ם והשו"ע.המצב חסה
הוא מין מהסוג הראשון.די"מ
שאומר שאין שם אלוב.
תשאל אותו. הטא לא מכחיש.
אתה כ ראה חדש יחסית ולא מכיר אותו ..
הוא מאותם אלה שמורדין ואין מעלין.והוא אפילו לא תינוק שנשבה.
אם לא הייתי נכנס על זה לכלא. הייתי הורג אותו.
גם "לא תרצח" לא נחשב? חוק אפודיקטי, שלא יהיה ויכוח.Resiste
לא תרצח זה סתם אדם. יש אנשים שצריך להרןג.די"מ
תעיין בחיבורו הגדול של הרמבם שאמרת שאתה מעריך ה"משנה תורה"
אנחנו לא קראים.ברוך השםדי"מ
מדובר רק על גר תושב!!!!!לך תיבדוק תגדרים שלגר ושב ותגיד אםכי אין פיסבוק

הערבים עומדים בחצי מהם!!!!

די לסילוף התורה!!!

מי שחושב את הדעות האלו על שני הצדדים הוא אינו בוגר.אברי
העולם אינו שחור ולבן.
גם הרב כהנא לא קרא 'להרוג את כל הערבים' ומצד שני, ברור שאם יש סכנת חיים צריך להרוג אותם בחינת הבא להורגך השכם להורגו.
בכל מצב, כדאי לנסות להיצמד כמה שיותר לחוקי המדינה. זה שתשב בכלא לא יעזור לאף אחד.
מי שחושב את הדעות האלו על שני הצדדים הוא אינו בוגר.אברי
העולם אינו שחור ולבן.
גם הרב כהנא לא קרא 'להרוג את כל הערבים' ומצד שני, ברור שאם יש סכנת חיים צריך להרוג אותם בחינת הבא להורגך השכם להורגו.
בכל מצב, כדאי לנסות להיצמד כמה שיותר לחוקי המדינה. זה שתשב בכלא לא יעזור לאף אחד.
לדעתי...אוהבי ה'
גם לנו יש את הדיון הזה כל יום מחדש ואף פעם לא מגיעים להחלטה.
לדעתי. המדינה באמת לא פועלת מספיק בעניין הזה...
אם לא מגרשים את כל הערבים אז כל הערבים נהפכים לסכנה בעיננו. .. אם זה ערבים נערים/ בוגרים ואם זה ילד ערבי שחלומו הוא לגדול וליהיות שהיד.
ואני לא מדברת רק על בנים., עובדה, לפני שבועים הנערה הערביה בת ה17 שנסתה לדקור חיילים בחברון והיו עוד מקרים כאלה. ערביה מבוגרת שהכניסה לבטן חגורה נפץ וטענה שהיא בהריון. לא חסר להם שיטות ולכן לדעתי את כולם צריך להרוג .
הדגשה: עד כמה שאנחנו רוצים את זה זה לא דבר מוסרי שגם אם היו נותנים לי ערבי. ורובה ואומרים לי תהרגי ( בוא נגיד בלי השלכות.. ) לא בטוח שהייתי הורגת!!
וגם, עוד משהו...כשרה

אם אני עוברת ברחוב ורואה ערבי עם גרזנים, למרות שהוא פועל ביניין וזה מפחיד אותי, מה אני אמורה לעשות?

למרות שמה לעשות, זאת העבודה שלו והוא צריך להשתמש בדברים הללו...

ובתקופה זאת ועוד בירושלים, זה ממש ממש מלחיץ לראות ערבים ככה.

(וגם אין עליהם אבטחה אז בכלל זה חפחיד...)

מותר לי להתלונן לעירייה שזה מפחיד אותי?

בעיקרון הכי טוב יהיה לרסס אותו בגז אם את חושבת שהוא מסוכןהמצב חסה

המשטרה לא תועיל

אבל הבעיה היא שאני לא חושבת...כשרה

אין לי מושג אם הוא מסוכן או לא כי אני לא רואה אותו...

ועוד משהו...:

ביישוב שאני גרה יש פועלי ביניין ערבים. אומנם הם עובדים עם שמירה צמודה וזה, אבל במ'קרה שהם חוטפים את הג'ננה הלך עליך.

ותכל'ס, לכו תדעו אם מתישהו יעצבנו אותו והוא יחטוף את הג'ננה שלו...

כשאני עוברת ביישוב שלי ואני רואה ערבי- אני מלכסנת עיניים במבט מזלזל כזה...

חברות שלי אומרות לי שזה לא טוב לעשות את זה כי יכול להיות שאותו ערבי יתעצבן...

אז אני פונה אליכם בשאלה- מה כן מותר לי לעשות שיוריד לערבים את הרמה בלי לפגוע ב"כבודם"? (חוץ מ-ללכת עם אף למעלה וכ'ו... כי אומרים שגם זה מעצבן ופוגע בערבים ה"מסכנים" שלנו... עאלק)

לפעמים בא לי להצית את האוטובוס שהם מגיעים איתו ליישוב שלנו בכל בוקר, רק הבעיה שהמדינה תהרוג אותי...

יש עניין לעשות את זה ?שואף לאור

אל תעשי דברים שיכולים לגרום להם להתעצבן או להפנות את תשומת הלב אליך

את נמצאת בארץ ישראל לא בסוריה לא בעירק ולא בתימן.המצב חסה

כאן זה לא ארץ נכר!!

תסתובבכי עם גז בכיס ותסתכלי עליהם איך שבא לך, 

אם ערבי ירצה לקבל ג'ננה שיקבל, ושזה יעלה לו בפינוי לבית חולים כשהוא סובל מהשפעת גז פלפל.

ערבים הם כמו כלבים כשהם מריחם פחד הם באים................כי אין פיסבוק
זו לא תרופת קסםשואף לאור

אין עניין למשוך התייחסות עויינות יותר ממה שיש,גז פלפל הוא אמצעי שיכול להציל אבל לא תמידאדם אחר יכול להפתיע מאחור ועוד כל מיני סיטואציות,לכן חשוב לא להביא על עצמך סכנה

צודק אבל אים תיברך זה לא יעזור...כי אין פיסבוק
אני רק אומר שאין סיבה לגרות זעםשואף לאור

זה מגה תרופה.המצב חסה
כמו הרב כהנא..רק ניסיתי

הרב כהנא אמר שערבים אין מקומם בארץ ישראל.

(כל שטות אחרת שתשים בפה של הרב כהנא זו בפירוש לא דעתו)

לערבים יש כל כך הרבה מדינות מסביבינו ככה שאין להם צורך במדינה העלובה שלנו. ולגבי מה שאמרו על הרצח-רצח זה דבר נוראי שאין לנו אפשרות לדעת מה ההשלכות שלו. ברור שאנחנו לא נלך בדרך של הנצים ונרצח ערבי רק בגלל שהוא כזה. 

אבל הערב המיסכן הוא אויב המדינה!!! אי אפשר לגל אותוכי אין פיסבוק

בבית כשהוא רוצה רק להרוס אותו!!!!

אני אפילו לא אכנס לדיון הזה, הוא נראה טיפשי.batsheva100

אבל שתדעי- שאין לך שום זכות להרוג אף אחד. וזה שמישהו נראה לך מפחיד זה ממש לא סיבה להרוג אותו.

אבל זה כן סיבה להיזהר

אין לך אף זכות להרוג אף אחד?די"מ
יש לי זכות להרוג לא מעט אנשים
זכות חוקית- לא. בימי דוד המלך כןמישהי=)
על איזה חוקים את מדברת?די"מ
של המדינהמישהי=)
אה.נכון.די"מ
נכון. וכפי הידוע לי יש לך תכניות אחרות מאשר לשבת בכלאמישהי=)
לא אמרתי שאני הולךדי"מ
הרוג מישהו
אמרת שיש לך זכות.מישהי=)
ואכן יש לי.די"מ
ואכן יש לי.די"מ
לך אין זכות להרוג אף אחד אלך תדבר בשם הזכויות של האחריםהמצב חסה
אז ככה,תות מתוק

לכל האנשים שאומרים שאסור לפגוע או לראות בנבלות האלה ימ"ש שיקראו את מה שאני יכתוב להלן, ואז יאמנרו את חוות דעתם:

מלחמה, שש בבוקר במוצב אחד בצפון. ערבים דורכים נשק לכיוון המוצב. חייל מתקשר למפקד שלו לשאול אם מותר לו לירות על הערבים שרוצי ליירות עליהם, העמפקד מעביר את השאלה למ"כ, המ"כ מעביר למ"פ, המ"פ למ"מ,המ"מ לרמטכ"ל, הרמטכ"ל, לשר הביטחון, שר הביטחון לר"המ, ר"המ לנשיא, הנשיא חוזר לראש הממשלה שמחכה לו בטלפון שיש לחייל אישור ליראות, ר"המ חוזר לשר הביטחון בתשובה, שר הביטחון חוזר לרמטכ"ל הרמטכ"ל חוזר למ"מ, המ"מ ל... וכ'ו... עד שהמפקד חוזר לחייל שחיכה לו על הקו ושומע צרחות ברקע.

הוא קורא בשמו של החייל כמה פעמים ולא מבין למה אין קול ואין עונה.

עד שבסוף הוא מבין שאותו חייל מת. ולמה? רק כי הוא היה צריך  לקבל את התשובה מהנשיא שהוא יכול לירות על ערבים שמאיימים על חייו.

ומכאן כל אחד יסיק את מסכנותיו.

מה הקשר ?batsheva100

תקשיבו לסיפור שלי (צ) :

פעם היה איש אחד שראה מישהו שנראה ערבי שהולך לעשות פיגוע אז הוא החליט לקום ולהרוג אותו.

בסוף הסתבר שזה בכלל לא היה ערבי אלא הוא היה סתם בנאדם.

ומכאן כל אחד יסיק את מסקנותיו.

אין קשר בין הסיפור שאמרת לדיון העקרוני כמו שאין קשר בין הסיפור שסיפרתי לדיון.

אוף. הבטחתי בלנ"ד לא להכנס לדיון. בע"ה לא אוסיף

למה? כתבת פה משהו ממש מעניין!מישהי=)

זה בעצם 50% 50%

ואם הוא היה פוגע והורג?

אז מה עדיף?

למה לא קשור??????????כשרה

אני חושבת ש'תות מתוק' רשם ממש יפה ובקשר.כשרה

מגיע לנו להגן על עצמנו, בכל דרך ובכל צורה.שירוש16אחרונה

את האמת היא- קראתי את השאלה-טענה קצת מאוחר אבל אני שמעתי משהוא מעוד מעניין שקשור לחנוכה ולנושא שלך: הנושא עליו דובר היה מלחמת המכבים- למה אנו חוגגים את נס פח השמן שהיה רק בדיעבד ובהסתר ולא את נס הניצחון שהיה ענק ומשמעותי הרבה יותר? התשובה בסוף היא שאנו כן חוגגים את נס הניצחון, אך כאן ההבדל בין אומות העולם אלינו- יהודים לא נלחמים ע"י החרב, רובה, או גירוש כל הערבים מהארץ- זאת לא דרכינו. לפעמים אנחנו צריכים להגן על עצמנו עם הרובה וכו', לפעמים צריך להרחיק את הערבים מאייזורים מסוימים כדי שלא יפגעו ביהודים-בנו. אבל הדרך שלנו לנצח הוא דווקא האור- דווקא כשאנו מרימים את עצמו אחרי כל הפיגועים וכו' הנוכחות היהודית הכי זועקת דווקא באה מתוך האור שבנו- מתוך הנתינה. כשערבים באים ומנסים לעשות פיגועים- ואנו משיבים נגדם ואומרים: אתם לא תדכאו אותנו! אתם תתקפו את בתי הכנסיות שלנו- ואנו נתגבר את הנוכחות שלנו שם, נתפלל יותר וכו'. זאת התשובה שלו לערבים. "הבא להורגך השקם להורגו" נכון- אבל לא בצורת תקיפה, בצורה של הגנה.

להרוג את כל הערבים- בואו נהיה מציאותיים- לא יקרה.  לא תוכלו להכחיד אוכלוסיה שלימה. מבחינה מעשית זה לא בא בחשבון. 

אבל בקטע של להגן על עצמנו- מאה אחוז. למה יש בכל פינה מג"בניקים? שומרים? משטרות? למה כשהמג"בניק יירה במחבל בפיגוע השני לייד פסי הרכבת- הוא בכלל לא נידון- להפך- אמרו שהוא עשה את הדבר הנכון, וכל אחד שמסכן את חיי האזרחים- זה מה שמגיע לו. כי מגיע לנו להגן על עצמנו, בכל דרך ובכל צורה. נכנסנו לעזה- כי מגיע לתושבי הדרום (וכל הארץ) לשבת בשקט ובביטחון. צה"ל הרס בתים, מנהרות, חצרות, שכונות- כי מגיע לנו להגן על עצמנו. אבל צריך להבדיל בין הגנה- ללחימה. להרוג ערבי שלא עשה לי כלום - ליירות במישהו חשוד בלי לחשוב על זה פעמיים. זה אפילו לא נשמע הגיוני..... מה נראה לך?

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך