עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ה 16:25
http://www.kr8.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=516147
עדויות שהגיעו ל• חושפות אי סדרים ביישובים ערביים • מפקחים וחברי קלפיות סיפרו על הצבעות במקום אחרים ועל חלוקת קולות של מי שלא באו להצביע • בעראבה הוקלט חבר ועדת קלפי מאיים על מפקח סרבן: "אינשללה תמות, אתה והמשפחה שלך". קלמן ליבסקינד
כשבוע לאחר הבחירות מתחילות להגיע עדויות חמורות על מה שהתרחש בכמה קלפיות במגזר הערבי. אחת מהן, מטרידה במיוחד, הגיעה לידי מעריב מנ,' ששימש ביום הבחירות חבר ועדת קלפי בכפר קאסם.
"בתשע בערב התחילו להסביר לי שנהוג שמחלקים את כל הקולות של מי שלא באו להצביע," הוא מספר. "אמרו לי: 'יש לנו 200 כאלה, בוא נחלק את זה בינינו.' את זה אמר לי יו"ר הקלפי בכבודו ובעצמו, כשמסביבנו שישה חברי ועדה ומשקיפים. פתאום אני מוצא את עצמי יושב עם החבורה הזו במעגל, בדיון שנראה כאילו תרבותי, שבו הם מסבירים לי למה אם אנחנו מחלקים את הקולות בין כולנו אף אחד לא מפסיד, חוץ מזה שזה לא בסדר שאנשים שניתנה להם הזכות להצביע לא מממשים אותה ולכן אין בעיה עם זה שאנחנו עושים את השירות הזה בשבילם. זה היה קטע הזוי לגמרי."
נ' היה אחד מ300- אנשים שנשלחו מטעם ועד מתיישבי השומרון לפקח על קלפיות ביישובים במגזר הערבי. בכתבה שתפורסם מחר ב"מוספשבת" של מעריב מובאת עדותו לצד עדויותיהם של חברי ועדות קלפי נוספים במגזר הערבי. התמונה קודרת: זיופים בקנה מידה גדול, המוני אנשים שהצביעו במקום אחרים, וניסיונות של חברי ועדות הקלפי עצמם לחלק בין המפלגות הערביות את קולותיהם של מי שלא הגיעו לממש את זכותם.
"מחלקים "50 ,50 ,50
מנכ"ל ועד מתיישבי השומרון, שגיא קייזלר, היה בעצמו באחת הקלפיות הללו בעראבה והקליט את חברי ועדת הקלפי מציעים לו בסוף יום ההצבעה לחלק את הקולות של מי שלא הצביעו בין המפלגות הערביות ולהעניק מהם גם לליכוד-ישראל ביתנו, שמטעמה נשלח למקום.
"אתה מקבל 20 ואנחנו מחלקים ,"50 ,50 ,50 נשמע קולו של אחד מחברי הוועדה. "אל תעשה עכשיו קומבינות ודאווינים. אתה רוצה יותר? אנחנו צריכים להגיע לפשרה".
כשקייזלר מסרב הטונים עולים וכיסא ושולחן עפים באוויר. "אתה חושב שאנחנו פראיירים פה? אם הייתי יודע שאתה ככה מהבוקר, הייתי משאיר אותך בתא, נשבע לך בילדים שלי, דקה לא הייתי משאיר אותך פה. תחשוב על זה טוב, קיבלת כבוד של מלכים פה. בבני ברק ובאריאל זה הצבעה של 90 אחוז. אתה חושב שאנשים הלכו להצביע? עשו חלוקה, כמו שעושים בכל המדינה".
חבר ועדת קלפי אחר הוסיף את שלו: "כיבדנו אותך עם אוכל, דיברנו איתך כמו בן אדם. אף מילה לא השמיעו לך. עכשיו אתה עושה אבו-עלי? אינשאללה שתמות, אתה וכל המשפחה שלך. אין לכם כבוד. אתה לא מתבייש על הקפה ששתית? אני אציע לך הצעה, נחלק כמה קולות - למחל, חד"ש, תע"ל, בל"ד. עשרים, עשרים, עשרים, עשרים."