אולי שאלה קצת מעצבנת לבנים... (בנות יכולות גם)דוד ה.

הרבה זמן לא הייתי פה...

שאלה: אם מציעים לכם שתי בנות, אחת בת תלמיד חכם והשנייה מציע לכם חבר שמכיר אתכם ממש טוב...

על מה הייתם הולכים?

(אציין שאני לומד בישיבה, ומקווה להמשיך ללמוד כמה שיתאפשר..)

צריך לבדוק לפי הבת עצמה..אני***
צריך לבדוק האם הבת קיבלה את אהבת התורה מאביה זה לדעתי החשובקראתי בכל לב
לבדוק קודם עניינית את שתיהן.ד.
ואם שתיהם עניינית בסדר?דוד ה.
סליחה שאני מגיבה..אבל נראלי-לפי מה שלבך יותר נוטה...אבר כיונה
בנות תלמיד חכם נראות פחות טובשורש וגרביים
איזה שטויות!!!!שלכת
חחחח חצוףשמש אא
אני מקווה שזה רק הומור גסלשם שבו ואחלמה
על חשבון בנות שאולי נמצאות כאן?..ד.
חחח מגניב לראות שיש חדשים שכל פעם מזדעזעים ממך....טנגענס
זו בדיחה לא ראויה לחדשים ולא חדשיםאורין
אני מבינה ש"איך היא נראית"בדילמה

הוא השיקול המרכזי אצלך בבחירת בת זוג..

ויכול להיות שחלקן פחות מטופחות אבל זה לא אומר שהן פחות יפות

כן, ואני לא מתנצלשורש וגרביים
זה לא קשור להתנצלותשואף לאור

מדובר בסדר עדיפויות שגוי שאינו מעמיד את הרמה הערכית כיסוד וראש לכל.

אני לא חושב שניסו לומר להתעלם מהרובד הזה,אלא שהוא בפרספקטיבה ליסודות אחרים,אפילו לא דיברו על המושג של "התפשרות"

בת תלמיד חכם זה לא אומר הרבהאריק מהדרום

מלבד היותה בת של תלמיד חכם.

אני הייתי הולך לפי סדר כרונולוגי של ההצעות.

תיארת פה 2 בנות נטולות אופיינשול_הררי

למה האופי והתכונות של הבנות נעלמו לחלוטין בסיפור הנ"ל?

למה אין פירוט והכל תלוי ב"רקע" וב"מקור"?

אני באופן אישי לא הייתי יוצא עם שתיהן בגלל הנקודה שציינתי.

השאלה מי הבחורה ולא מה הטייטלים שהיא צברה במהלך חייה

סליחה על חוסר הבהירות בשאלהדוד ה.
אני מדבר במצב כזה שלשניהם יש תכונות אופי ממש טובות, מידות ויראת שמיים...
ובעיקרון ברור שעדיף בת תלמיד חכם...

השאלה היא: אם יש סיכוי שיש יותר התאמה עם מי שהיא לא בת תלמיד חכם (כי מי שהציע חבר ממש טוב שמכיר אותי) או בת תלמיד חכם שלפי הנתונים היבשים יש התאמה... מה הייתם עושים?
לא ברור בכלל שעדיף בת תלמיד חכםאריק מהדרום

והייתי הולך לפי סדר כרונולוגי.

כתוב: "לעולם ישא אדם בת תלמיד חכם"דוד ה.
אז מה? זה הלכה?אריק מהדרום
כמה מבנות תלמידי החכמים הגדולים יצאו הכופרות הכי גדולות וכן הבנים של תלמידי החכמים.
לדורינו אתה חייב לבדוק אם לה בעצמה יש את יראת השמיים הדרושה כדי להיות אמא לילדים שלך כי מי שיגדל אותם זה אתם ורק אחר כך הסבא שלהם.
אתה מדבר כאילו אתה חי בתקופה אחרת או בתרבות אחרת.
שבת שלום.
בת תלמיד חכם שיש לה יראת שמייםדוד ה.
עבר עריכה על ידי דוד ה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ה 17:56
אז זה מאוד מאוד מהותי לה... היא גדלה על יראת שמיים והיא נשארה כזאת..

כמו שאני יגיד לך שאני גדלתי בבית מאוד דוס, ולכן הדוסיות מאוד טבעית לי... זורמת לי...
תעשה מה בראש שלךאריק מהדרום
חבל לזלזל... באתי בשאלה אמיתית..דוד ה.
אני לא מזלזלאריק מהדרום

אני חושב שאתה טועה ועניתי לך פעמיים מה אני אעשה.

מעבר לכך, תעשה מה בראש שלך, אני לא אכתיב לך מה לעשות למרות שאני בטוח שאתה טועה, לאדם יש בחירה חופשית וכנראה שלא שיניתי ולא אשנה את דעתך בעניין.

טוב... תודה עכ"פדוד ה.
אז מה?? אז לכאורה זה ודאי עדיף אלא ש..עמיחי
יש ביאורים שונים לטעם הדבר... אבל לבטל ככה דברי אמוראים שאומרים "לעולם ימכור אדם כל רכושו! וישא בת ת"ח"

××מגיב לדברי אריק בלבד.
לשיטתךאריק מהדרום

האם אני צריך להתגרש עכשיו ולמצוא לי בת תלמיד חכם או לחילופין למשוך את חמי מהמשרד שלו לתוך איזה כולל מקומי?

לא אומר שאין עיניין בזה, רק שבדורינו החישוב הוא צריך להיות האם האשה היא תלמידת חכם בעצמה ופחות אבא שלה.

בדור האמוראים היו אליטה מאוד מצומצמת של תלמידי חכמים (ו"חברים") וכל יתר העם היו עמי ארצות לרוב אנאלפבתים שלא היו בקיאים באיך להקים בית של תורה ויראת שמים.

היום המצב השתנה, וכל אדם מוזמן לשאול את רבו מה המשקל (אם בכלל קיים) לדורנו שיש לתת ליחוס.

אם לא שמת לב ממש לא נקטתי עמדה ובכוונה.עמיחי
התייחסתי להתייחסות שלך לדברי הגמרא.

וכמו שכתבתי במפורש יש ביאורים לכוונת הגמרא ולדוג' הרב עזרא שיינברג אומר שהיום שעיקר החינוך או באולפנה וכד' אז זה המדד...
יפה מאודאריק מהדרום

אני מסכים לחלוטין עם הרב שיינברג לעניין זה.

נמסור לו שיש אישור לגישה... חכחעחילםכ
א. כן,ד.

זו "הלכה"...

ומי שלגלג/ה פה על "מתחתנים עם הייחוס" - לגלג בעצם על השולחן-ערוך.

ב. הלכה צריך לראות בשלמותה. כתוב בשו"ע שישתדל לשאת בת ת"ח, ואם לא, אז בת.. ואם לא, אז וכו'. ולא ישא בת עם הארץ. ומבואר שבת עם הארץ לענין זה, זה דווקא ענין "קיצוני" יחסית, לא מישהו שאינו יודע בדיוק הלכות, אלא שמזלזל בת"ח, ואז יש חשש שגם אינו מברר הלכות.

אבל, אומר הט"ז, אם הבת בעצמה הולכת על דרך אחרת, ו"מבינה ענין" כלשונו, אז אין לגביה האיסור הזה.

ג. לגבי "בת ת"ח" - הרצי"ה היה אומר, שחשוב שיהיה אדם שקובע עיתים לתורה. כלומר: שגם אם אינו ת"ח ממש, יש בכך מעלה.

ד. ברור, שכמו עוד הלכות, זה לא שולל בירור נתונים נוספים. אם היא בת ת"ח אבל בעצמה אינה בסדר, או אחת כזו שדווקא "מורדת" בדרך של אבא שלה, אז ברור לכל בר דעת שלא על זה מדובר.

אלא שאם היא טובה בעצמה, אז הדבר הזה הוא תוספת מעלה שראוי להשתדל עבורה. ולא זה ענין של "ייחוס" בעלמא, אלא הנחה על השפעת החינוך הזה, מן הסתם.

וזה לא שולל שיש בנות מצויינות, שהתאמצו בעצמן והגיעו למעלות רמות ויפות.

ענה לגופו של עניין בבקשהאריק מהדרום

האם יש להקדים בחורה לצאת איתה רק בגלל היחוס שלה?

לא "רק"...ד.

כתבתי מקודם.

קודם כל, לבדוק לעצם הענין. מעלותיה, מידותיה וכו'.

זה הדבר הראשון.

אם יש בה כל זה, והיא גם "בת תלמיד חכם", אז בוודאי שזו מעלה נוספת, כי קיבלה חינוך כזה מאבא שלה. וכמו שהשו"ע אומר, "ישתדל". 

אכן, יתכן לפעמים, שתהיה מישהי שהיא כ"כ מעולה מצד עצם השתדלותה, שהיא תהיה "יותר" ממישהי אחרת מסויימת, שקיבלה חינוך כזה והולכת בו, עם מעלתו הייחודית. לכן קודם מעלותיה העצמיות. אבל להתייחס כאילו אין השפעה פנימית למה שהבת קיבלה מקטנותה מאביה, כשזה מצליח.. , זו התעלמות לדעתי. לא כך רואים מהשו"ע (דומני שגם אתה הזכרת כאן פעם בתור דמות שאתה מעריך, את אביך. והרי יש עוד אנשים "כמותו" בעולם..  אלא ברור שאם יש דמות כזו, שהיא גם אבא, זה יותר משפיע באיזה מקום. ק"ו לגבי בנות).

זו הבנתי הדלה בדברי הגמרא והשו"ע.

וכבר הזכרתי שהרצי"ה אמר בהקשר זה, שהעיקר הוא השייכות לתורה - קביעות עיתים, שיעורים.

אני הייתי יוצא עם ההצעה של החבר הממש טובדי"מ
בחר בבת שאביה איננו תלמיד חכם. הסבר להלן:חכמת ישישים

אם אתה מתכוון להמשיך לשבת בבית המדרש גם אחרי החתונה במקום לפרנס את משפחתך, רצוי שתבחר בבת שאביה איננו תלמיד חכם [אם זה ההבדל היחידי בין שתי הבנות]. הנימוק: זאת שאביה תלמיד חכם, קרוב לוודאי איננה יכולה לקבל עזרה כלכלית ממנו כי גם הוא יושב בבית המדרש במקום לפרנס. זה בהחלט לא הוגן להטיל את עול הפרנסה על האישה שבלאו הכי עמוסה בטיפול בילדים ובמשק ביתה -- שלא לדבר על הריונות תכופים שפעמים רבות הם נטל גופני קשה [שמירת הריון, ניתוח קיסרי, מצב של רעלת הריון ועוד מרעין בישין]. חוץ מאשר פגיעה באישה, זה גם פוגע בילדים שזקוקים לאמא במשרה מלאה. אשר על כן, העצה היעוצה מכאן: בחר בבתו של עם הארץ שמצבו הכלכלי שפיר ולא בבתו של תלמיד חכם עני.

גם מנכ"ל עשיר בהיי טק יכול להיות תלמיד חכםעוגי פלצת

בהגדרה תלמיד חכם הוא לא בהכרח אברך, אלא מי שיש לו ידיעת התורה וקביעות רצינית בתורה

בטוח שהפותח מסכים איתך?מעט מן המעט
דוד ה - כתבת שיש שתי בחורות על הפרק. זו שאינה בת תלמיד חכם לא עונה על ההגדרה הזו?

משהו פלצת קיים - לגבי המקור שביקשת (כדי לא להציף בהודעות...) - אז עשיתי ש"ב ומסתבר שלמשל החזון איש כותב שההנחיה הזו של חז"ל לא רלוונטית כבר (לפני 150 שנה, כן?) כי איו בימינו עמי ארצות כמו בתקופת חז"ל. אנשים שדרגתם היתה נמוכה משל בהמה והיה חשש אמיתי שלא יוכלו לנהוג באישה כפי כבודה.
גם הסיבה שמקצועו של אבי הכלה כל כך חשוב כבר לא רלוונטית. בעבר היו אחחזים גבונים מאוד של מיתה. לכן אדם התחתן בידיעה שיש סיכוי סביר+ שימות בשנים הקרובות, ואשתו תחזור עם ילדיו אל בית אביה. לכן הקפידו מאוד שבית אביה אכן יהיה מקום ראוי.
החזון אי"ש לפני פחות ממאה שנהעוגי פלצת

ואם לדייק, ככל הידוע - החזון אי"ש ממש לא אמר כדבריך,

אלא שאשה שלמדה (למשל) במוסדות "בית יעקב" ויש לה רקע תורני,

היא שקולה לבת תלמיד חכם מהבחינה הזו.

זה מה שמפורסם בשמו, אם יש לך מראה מקום לדבריו אשמח שתצייני

ונראה אותם בפנים.

הטעם (בית אביה) שהזכרת מובא בספרים, אבל למרות זאת זה לא

מונע מגדולי ישראל בכל הדורות עד ימינו (למשל הרב אויירבך זצ"ל)

לעורר על השתדלות בהדרכה הזו של חז"ל.

זאת משום שזה לא הטעם היחיד בהדרכה זו.

לא לכתוב הודעות בזמן עייף תודה על התיקון.מעט מן המעט
בע"ה אשתדל לחזור מחר עם מרא מקום.

מתוך העייפות גם שכחתי לכתוב שאת העיון הנפלא הזה בדברי החזון איש למדתי מהבוס שלי - אדם שאני בטוחה שרובכם היה ממקם בדימיון באגף "בעלי בתים" ואפילו "עמארץ" - יהודי פשוט, ככל הידוע לי מעולם לא למד במסגרת רשמית, עוסק בתחום שהוא לכאורה כולו חול ורחוק מאוד (התחום) אפילו מהיבטים אקדמיים.

אז לא. עצם זה שהוא היה בקיא בסוגייה אקראית בחז"ל ופרש לי בשניות את משנתו של חזון איש בנושא, באמצע יום עבודה, כבר מבהירה לי בדיוק באיזה ראש הילדים גדלים בבית.

ואם תגיד "זה בדיוק מה שאמרנו, שאפשר להיות ת"ח שעובד בחול" אשאל שוב - הפותח הציג מקרה של מישהי שאביה אינו ת"ח. האם הכוונה שהוא ממש בדק ומצא שאבא שלה לא בקיא, לא למד ולא חי בתודעה תורנית מפותחת ועתירת ידע ומחשבה יהודית?

השאלה מופנית גם לכל מי שהביע דעה תיאורטית - תורידו את זה לחיים. אתם באמת יכולים לדרג מיהו ת"ח ומי לא כבר בשלב שמיעת ההצעה? איך זה הולך, שואלים את מי שמבררים אצלו על הבחורה כמה משניות אבא של יודע לדרוש בעל פה?
יש לא מעט יהודים שאמנם אינם תלמידי חכמיםעוגי פלצת

אבל מגדלים את ילדיהם בבית אפוף תורה וקדושה.

העניין הוא, שאם אנחנו מחפשים (בין השאר! זו ממש לא הסיבה היחידה) 

אוירה של בית תורני מיסודותיו - 

הכי הגיוני שנחפש זאת קודם כל אצל יהודי שהוא תלמיד חכם.

זה הגיון פשוט, כשאתה צמא ומחפש מים חפש קודם בים, לא במדבר.

**

אם הוא הסביר את המימרא שבשם החזון אי"ש כפי שאת תיארת,

הרי שגם הוא בעצמו לא הבין למה החזון אי"ש התכוון.

**

את דעתי בנוגע לשאלה הפותחת הבעתי במפורש.

רק באתי להזכיר לכולנו, שבתורתם של חז"ל יש עניין והדרכה מפורשת

להשתדל לישא בת תלמיד חכם, ושזה לא מופרך כפי שזה נדמה.

**

איך מורידים את הדרכת חז"ל לידי מעשה? זה כבר דיון בפני עצמו,

עצם זה שאולי זה מסובך, לא גורע מהעובדה שכך הודרכנו.

מה גם, שלפעמים החיים מזמנים לנו סיטואציות מאוד ספציפיות,

בחלקם אפשר לנו לעמוד על אופיו של אדם (כמובן שצריך לדעת איך),

המימוש של הדרכת חז"ל משתנה מן הסתם בכל סיטואציה.

לגבי "כשאתה צמא חפש מים בים" -מעט מן המעט
אבל הדילמה (גם בדיון שהתפתח, להבנתי, לא רק בהודעה הפותחת) היא כשיש שתי בחורות קונקרטיות ששתיהן טובות. כלומר שניכר בשתיהן שמה שקיבלו - גידל נשים טובות ובעלות מידות טובות.
האם זה משנה אם מה שגידל את המידות האלה הוא בית של תלמיד חכם או שהיא הגיעה למעלות האלה באמצעים אחרים? (קשר עם ת"ח שאינם אביה, או אבא שרינו ת"ח להגדרתכם, אבל יש בו תורה ומידות טובות)?
אתייחס לשאלה שהעליתעוגי פלצת
המטרה לא רק לבנות בית של מידות טובות
אלא גם בית של תורה,
לכן ברור שהיכן שהבית הוא יותר תורני זה יתרון

והגדרת "תלמיד חכם" היא לא שלי,
אלא של השו"ע והרמ"א הפוסקים אותה להלכה.
בת תלמיד חכם יש לה מושגים אחרים לגמרי במסירות נפש לתורהמישמש

אז מי שרוצה להשאר אברך זה משהו שיכול מאוד מאדו לעזור לו ולהצמיח אותו 

למה נראה לך שהיום כל הרבנים הם חסרי כסף???האדרת והאמונה

נשות הרבנים גם הן יוצאות לעבוד ומרוויחות כסף! מידיעה!

לא כל רב הוא תלמיד חכםלשם שבו ואחלמה
התרשמת שהוא אדם מורם מעם במידותיו ובכל דרכיו?
כן... אני מכיר אותו והוא תלמיד חכם ממש רציני..דוד ה.
בכתבי יד המדויקים של הרמב"ם כתוב תמיד "תלמיד חכמים"די"מ
הדגש הוא לא על זה שהתלמיד חככ אלא שהוא לומד מחכמים. ככה שזה שהיא לא בת של רב לא אומר כלום.
מעבר לזה כתוב במפורש מה הסיבה.זה לא משהו מיסטי. זה שאלה של האם האשה מבינה את החשיבות של התורה ולכן זה מה שצריך לבדוק.
כיוון שהיום החינוך הוא לא ביתי אין הרבה משמעות לאיזה בית היא גדלה בו(למרות שבוודאי עדיין יש לזה חשיבות )
בת תלמיד חכם.הלליש

מה השאלה?

מתחתנים עם הייחוס, לא עם האישה!!

זה לא קשור.ד.

עייני שולחן ערוך אבן העזר.

זה ועוד איך קשור.אריק מהדרום

וגם השולחן ערוך קשור.

לא סותר.

אכן, זה בדיוק מה שאמרתי..ד.

.

אם אתה כ"כ מתלבט בשאלה הזו ומתעקש שאביה ת"ח גדולdora

אז תצא איתה ותקווה שתתאים לך. בהצלחה

(במקרה הגרוע שזה לא ילך אז תעבור להצעה של החבר...)

זה נשמע כאילו אתה מתחתן עם אבא שלה. לא איתהחרציתמדופלמת
למה לא בת ת"ח ?!מינימאוס2

ניסיון חיי הראה לי שאחרי כל מה שאנחנו צוחקים על היחסנים שאפשר לחשוב מתחתנים עם הבת ולא עם האבא 

אלו שגדלו בבתים הם אבות גדולים יש להם עולם מושגים הרבה יותר גבוה משל אחרים

הם מסוגלות להקריב הרבה הרבה יותר בשביל תורה וכו' 

לא בהכרחדי"מ
לא בהכרח אבל בסבירות גבוהה מאודמינימאוס2

אבל זה כמובן מתוך הנחה שאתה מתכנן להיות אברך. אם לא .... 

כן... לכן שאלתידוד ה.
אני בע"ה מתכוון להיות אברך הרבה שנים...

וכפי שאמרתי ברור לי שעדיף בת תלמיד חכם...

ואני ממש מסכים שהעיקר זה איפה האדם גדל (ולא, לא מה הוא עכשיו, אלא אם כן הוא (או היא) עצמאי לגמרי, ויכול ללכת כנגד דעת הוריו...

אני יכול להעיד על עצמי שזה שגדלתי בבית של גדולים מאוד השפיע על היראת שמיים שלי... ויש לי חברים שלא גדלו בבית "דוס" כמו שלי, ואני רואה כמה קשה להם להשתנות, אפילו שהם לומדים איתי בישיבה וממש רוצים להשתנות...

כל השאלה הייתה בכיוון כזה: ברור שבעיקרון עדיף בת ת"ח (כמובן בתנאי שהיא צדיקה ואוהבת תורה...), אבל יכול להיות שאם חבר טוב הציע לי אחרת, אז מסתבר שזה עדיף לי, וזה יחסוך את העגמת נפש העלולה להיווצר אם אני יפגש עם הבת השנייה וזה לא ילך...
קיצור: מקווה שהבנתם...
השאלה היא פחות כמה הוא מכיר אותךלשם שבו ואחלמה
ויותר עד כמה האינטואיציה ורמת ההבנה שלו לזולת היא גבוהה
אז הנה אתה בעצמך מודה שזו הצעה טובה יותרמינימאוס2

אני רק מציע לא לעשות הכללותשואף לאור

יש משמעות גדולה להיכן האדם גדל אך יש גם משמעות גדולה לכוחה של התשובה והבחירה החופשית שנראה שאתה ממעיט מדי בערכה,עצם כך שנתקלת במי שקשה לו להשתנות לא אומר שאין אנשים רבים שהשתנו משמעותית ולא פחות גדולים מהמקום שאתה נמצא בו או שמחים במקום הלגיטימי שלהם,אתה מגיע לבקש עצה, אך דע לך שזה פורום רחב ויש בו אנשים מכל מיני סוגים ולכן לא יהיה הוגן לתלות אפילו צל של תג מכליל על חלקם.

אני כלל לא בא לנסות לשנות את דעתך וזה לא נוגע לכך,רק להעיר על מעט חוסר הרגישות שבחישובים המתמטיים הללו על גבי פורום רחב היקף בו יש כל מיני גוונים,ויתכן שאתה צריך כבר לבקש סליחה ממי מהקוראים שהרגישו שאתה ממעיט בערכם על סמך דברים שלא תלויים בהם

חישובים כאלו גם אם הם נכונים לדעתך,יש לעשות בלב מבחינת מה מתאים לי,ומה מסתבר בעיני שיצליח יותר

ברור ולכן דבר ראשון בודקים את הבחורה עצמהמינימאוס2

אחרי שמתברר ששניהן מצויינות, כמובן שיש מעלה לבת ת"ח כי יש לה עולם מושגים אחר לגמרי

לא באתי להכליל... חלילה לי...דוד ה.
שאלתי שאלה שחשבתי שלכולם ברור שבעיקרון צריך לישא בת תלמיד חכם...
וזה לא מגרע כלל מבנות כשרות וצדיקות שאינן בנות תלמידי חכמים, ואני אישית מכיר פה כמה שהם לא בנות תלמידי חכמים וממש צדיקות...
שאלתי היתה כפי מה שכתבתי למעלה...

ובנות ישראל קדושות שנפגעו מהשאלה, אני מבקש את סליחתכן... לא באתי חלילה למעט בערככן...
מה שכתבת,ד.

לגבי רגישות לכאלה שנמצאים/ות פה,

הוא נכון מאד.

כי לפעמים כשעונים על משהו שיש בו "טוב" לכיוון אחד, עלולים אחרים/ות להיפגע, שלא בצדק, לכיוון השני.

אני אישית, למשל, באמת לא עניתי כאן בתחילה בגלל זה - עד שראיתי שעלול לצאת כאילו "קלות" לגבי דברי חז"ל. ואז צריך לומר גם משהו להבנת הכיוון הזה, בלי לשלול מעלות אחרות.

בכלל לא.די"מ
היום הילדים כבר לא כ"כ מחונכים על ידי ההור ..
וגם יש תופעה של ת"חרדים שעסוקים בלהפיץ תורה בחוץ ושוכחים לעשות את זה גם אצלם בבית פנימה.
בלי להכליל כמובן. אבל זה דבר שקיים.
מה שאת אומרת זה שצריך לבדוק איך הבחורה הושפעהיעל מהדרום
לק"י

מהבית.
ועם זה אני מסכימה.

ואגב, זה נכון בעיני לגבי הרבה דברים.
לא משנה באיזה בית הבנאדם גדל, אלא איך הוא השפיע עליו.
אתה רק נפגש , לא מתחתן.ארץטרופיתיפה

תיפגש עם בת ת"ח ואם זה לא זה - תפגש עם השניה.

ולך רק עם הלב שלך!

בהצלחה!

*אתה נפגש מתוך הנחה שתתחתן *לך בעיקר עם השכל...חכחעחילםכ
תודה לכולם! דוד ה.
ובהצלחה ממש במציאת הזיווג שלכם!
נקודה למחשבהאורין

עם כל החלטה שתחליט- כדאי לשים לב שאם אתה בוחר בבת תלמיד חכם שזה ינבע באמת מרצון לקיים דברי חכמים ומרצון לזכות בבחורה עם יראת שמים עמוקה,  ולא מהכבוד של להיות חתן של תלמיד חכם.

בהצלחה רבה 

בת תלמיד חכם (אמיתי) זה יתרון עצום, גם מסבראעוגי פלצת

היות וזה לא המשתנה היחיד במשוואה,

לא באמת פשוט כל כך לענות על השאלה הזו.

ובשו"ע יו"ד סי' רמה סעיף ב' בהג"העוגי פלצת

עסק הרמ"א בהגדרת תלמיד חכם:

הגה: ואין חילוק בין שהוא תופס ישיבה או לא רק שהוא מוחזק לת"ח בדורו שיודע לישא וליתן בתורה ומבין מדעתו ברוב מקומות התלמוד ופירושיו ובפסקי הגאונים ותורתו אומנותו כדרך שנתבאר* (ת"ה סי' שמ"ב) ואע"ג דאין בדורינו עכשיו חכם לענין שיתנו לו ליטרא דדהבא אם מביישו מ"מ לענין לפטרו ממס אין מדקדקים בזה רק שיהא מוחזק לת"ח כמו שנתבאר (שם סי' שמ"א) ומ"מ יש מקומות שנהגו לפטור ת"ח ממס ויש מקומות שנהגו שלא לפטרן (שם שמ"ב):

(* לשון השו"ע שם:

ודוקא תלמידי חכמים שתורתם אומנותם אבל אין תורתם אומנותם חייבין ומיהו אם יש לו מעט אומנות או מעט משא ומתן להתפרנס בו כדי חייו ולא להתעשר ובכל שעה שהוא פנוי מעסקיו חוזר על ד"ת ולומד תדיר נקרא תורתו אומנותו: )

אכן, ההלכה בתו של תלמיד חכםגאולה

בס"ד

שלום לכולם,

מהי הגדרה של חכם?

בתודה ובברכה

שיבנה בית המקדש במהרה

ואתה, תלמיד חכם?מעט מן המעט

או שאתה רק *רוצה להיות*? ואם אצלך זה ברמת הרצון - למה שלא תחפש מישהי ש*רוצה* ושואפת, ואפילו פועלת באופן מעשי כדי להיות "בת תלמיד חכם"?

תמהני שאתה מכיר את דברי חז"ל ולא את דברי הרצי"ה עליהם, בהספד שנשא ב-30 לפטירת אשתו:

"לא רק שהבת היא של אב תלמיד חכם, אלא שהבת היא גם בעצמה בסוג תלמיד חכם, באופיה הנפשי ובקישורה לתורה, בשאיפת חייה, בתכונת בינת לבבה וכשרון דעתה" (לנתיבות ישראל, ב, עמ' קכב).

כמובן, השאלה תהיה: בהנחה שאין שתי בנות אותו דבר -

אם בת א' = בת ת"ח עם מעלות טובות מאוד.

בת ב' = לא בת ת"ח, עם מעלות טובות.

אז ברור שתבחר בבת א' - כי מכל בחינה היא יותר.

הבעיה מתעוררת כשבת ב' נשמעת יותר מתאימה (אם בגלל מה שאמרו לך, אם בגלל מי שמציע שמכיר אותך יותר טוב), או יותר מעולה. ואז לכל אחת מהן יש "יתרון" אחד.

ואז:

האם עדיף להיות בת ת"ח מבחינה גנטית, או מבחינת המעלה הנפשית?

לי ברור מה התשובה שלי.

גם לנופף במשפט "ברור שעדיף להתחתן עם בת ת"ח" כל כך הרבה פעמים בשרשור אחד בלי לנסות להעמיק בו, ברמה בכי בסיסית, או ללמוד אותו מעבר לציטוט היסודי - נשמע לי מוזר, בהתחשב במה שהעדת על עצמך - שואף ללמוד עוד שנים רבות וכו'.

בהצלחה בכל.

הפשט בדברי חז"ל הוא שאביה תלמיד חכםעוגי פלצת

ויש עניין לקיים הדרכת חז"ל...

לא צריך להיות תלמיד חכם כדי שהדרכת חז"ל תחייב אותך

או שתהיה רלוונטית אליך.

וודאי שצריך לדבוק בהדרכות חז"ל.מעט מן המעט

איך אתה מקיים את הדרכת חז"ל "הווי מתאבק בעפר רגליהם (של תלמידי חכמים)"?

מתגלגל בערימת עפר בכניסה לבית של הרב לאו?

אני מאמינה בתורה שבעל פה, כלומר בהשתלשלות התורה מדור לדור, כלומר בחובה שלי למצוא לעצמי מגשרים בין חז"ל שהיו בעלי רוח הקודש, אלי - נטולת רוח הקודש - שיבארו לי את עומק ציווי חז"ל ומה עומד מאחוריהם, כך שאוכל להתאים אותם לחיי שלי.

בנוסף, האם לדעתך הציטוט של רצי"ה שהבאתי אינו רלוונטי?

רלוונטי מאין כמוהו, אני אישית מחובר אליו ביותרעוגי פלצת

(לדעתי חשוב מאוד להעדיף גם מישהי שלומדת תורה בעצמה)

אבל הוא לא גורע מפשט הדרכת חז"ל

לא קשה להבחין בכך,

שלהבדיל מ"מתאבק בעפר רגליהם" שהפרשנים מפרשים על דרך המשל,

ההדרכה לישא בת תלמיד חכם היא פשוטה ומילולית.

לא קשה להבחין בכך שזו הפרשנות שלך.מעט מן המעט

הבאתי פה מקור אחד (ומי שלמד אצל תלמידי הרצי"ה לאורך זמן מכיר עוד עשרות, שלו ושל תלמידיו) לכך שגם "בת תלמיד חכם" הוא מושג עם משמעות עמוקה בהרבה מאשר מי גידל אותה באופן מעשי (טכני..) בילדותה, ושיכולה להיות גם גיורת, לצורך העניין, שתהיה בת תלמיד חכם.

מה המקור שלך?

המקור שלי הוא דברי חז"ל גופםעוגי פלצת

"בת תלמיד חכם"

הדגשתי שזה לא סותר,

והרצי"ה לא בא למחוק הדרכת חז"ל אלא להוסיף עליה רובד חשוב מאוד

(אני לא יודע לדרג איזו הדרכה יותר חשובה, פשט חז"ל או הדרכת הרצי"ה)

ואני לא רואה בגידול וחינוך ילדים דבר כ"כ טכני...

מצד שני הוא גם לא גזרת שמיים, ילד יכול לבחור בכיוון אחר,

למרות כל מה שהוריו הצליחו פחות או יותר בחינוכו.

לא. מה המקור שלך לכך שזה לא משל למשהו רחב יותר?מעט מן המעט

שש צורך ממש בגידול טכני - זה שקנה לה את האוכל, זה שהוליד אותה (או אימץ אותה)?

ועוד שאלה - האם "בן תורה" הוא מי שנולד לתורה?

חז"ל דיברו עברית, וכדי לומר שבהכרח הם לא התכוונועוגי פלצת

לפשט הדברים, צריך לראות זאת בדברי הפרשנים.

עד אז, כל עוד משהו לא מכריח אותנו - אין סיבה שנוציא דברים מידי פשוטם.

חז"ל פונים אל הקורא הסביר, והוא מבין מעצמו היכן ביטוייהם פשוטים,

והיכן הם מתבטאים במשל ציורי, מה שנקרא אמצעי ספרותי כדי להעביר מסר.

מה שהרצי"ה בעצם אמר זהדוד ה.
שיש מעלה מצד עצמה בבת תלמיד חכם ועוד יותר אם היא בעצמה גדולה, שאז יש גם וגם...
אבל ברור בפשט דבריו שיש מעלה גם לייחוס שלה...

ואין פה שום סתירה להדרכת חז"ל..
במקרה מסכת אבות היא החיידק האישי שלי,מעט מן המעט

אז יש לי לא מעט דוגמאות להקשות על הדברים שלך איתן. אבל זה יעשה לי אאוטינג.. נסכים לא להסכים.

מה רע? בואי נפתח דיון בענייןעוגי פלצת

על כל פנים,

אין שום סיבה להניח ש"לעולם ישא אדם בת תלמיד חכם" -

זו אמרה מליצית.

אשמח שתביאי מקורות בעניין,

זו גם לא היתה כוונת הרצי"ה שציטטת.

מצטער שפתחתי את הדיוןדוד ה.
ברור שהדבר הראשון זה מה הבת עצמה, אין בכלל שום ספק בדבר...

העניין הוא במקרה שהנתונים זהים...

ולא כתוב בשום מקום שמי שרוצה בת תלמיד חכם חייב להיות הוא בעצמו כזה...

העניין של בת תלמיד חכם לפי הבנתי זה משום שיש חילוק בין איש ואשה.. איש מתרגל ללמוד, וכאשר הוא לומד תורה דעתו מתגבשת ונוצרת לפי תורה ולפי מה שלמד בשכלו... ככה שאין השפעה כ"כ גדולה של ההורים.. (אמנם גם אצלו אם היה פעם עם הארץ הוא צריך להשתחרר מכל מיני הרגלים)..
אשה היא מקבלת מטבעה, לכן ההשפעה שלה מההורים והמשפחה מאוד רחבה... לכן צריך בת תלמיד חכם וכן "לבדוק באחיה"...

וב"ה היום יש הרבה בנות ישראל, כשרות ומעולות אשר התעלו במדרגתן הרוחנית גם אם הוריהם חינכו אותם אחרת...
אם יציעו לי בת תלמיד חכם שהיא פחות מבת אחרת במידות או ביראת שמיים וכדומה אזי ברור שאני אעדיף להיפגש עם הבת האחרת....

ובאמת, סליחה שפתחתי דיון זה, לקחו את זה למקומות שלא חלמתי עליהם...

בהצלחה ממש לכל הרווקים והרווקות במציאת זיווגם... וסליחה מכל הלב אם פגעתי במשהו/י...
רק לגבי "לא כתוב בשום מקום" -מעט מן המעט

גם לא כתוב בשום מקום שאסור לאכול בני אדם.

טיעון גרוע כדבעי.

אבל לא רוצה להתווכח איתך.

שומעים שכוונתך טובה באמת, ושהתפתחות תורנית חשובה לך.

זה מה שחשוב.

בהצלחה!

עריכה: לא שמתי לב שההודעה שלך קטועה ועכשיו לא תוכל לערוך. סליחה.

האם חייבים לעשות כל מה שלא כתוב בשום מקוםעוגי פלצת

שאסור לעשות?

אני ממשיך את ההיגיון שלך...

מעולם לא טענתי כך. הוא כן טען שאם לא כתוב - אין צורך.מעט מן המעט
והוא צודקעוגי פלצת

מנין לנו להמציא את מה שלא כתוב או לא נמסר בעל פה,

ואפילו לא מתחייב מן ההגיון?

"אפילו לא מתחייב מן ההיגיון" - זה החילוק בינינו.מעט מן המעט

לי פשוט שמי שמכיר את מסכת אבות לעומקה, מבין שיש פה קומה נוספת מעל הפשט.

[שים לב שאני לא מבטלת את הפשט. כלומר, ברור שיש משהו מיוחד שמקבלים מלגדול בבית תלמיד חכם ברמה הפשוטה]

אני אחזור על הדיון ביניכםעוגי פלצת

הוא טען שלא כתוב בשום מקום שרק תלמיד חכם

צריך לחפש בת תלמיד חכם כדברי חז"ל.

זו הדרכה כללית.

את אמרת, שזה שלא כתוב כך בשום מקום,

לא אומר שזה לא נכון.

ואני שואל:

מנין לך, שכשחז"ל אומרים (במסכת פסחים)

"לעולם ישא אדם בת תלמיד חכם",

שהדרכה זו היא רק למי שתלמיד חכם בעצמו?

לא אמרת שום דבר שפוטר אותך להביא מקור לסברא הזו...

(גם ה"ערוך השולחן" למשל, שמביא להלכה דברי חז"ל אלה (בלשון "ישתדל"),

לא ציין את ההבחנה הזו...)

אגב - אם את לא מבטלת את דברי הפשט,

הרי שאת מסכימה שחז"ל הדריכו שאדם צריך להשתדל לישא בת תלמיד חכם...

תודה על החידוד, הבנתי יותר מה שהוא ניסה להגיד.מעט מן המעט

אם הכוונה שלו היתה שההדרכה מיועדת לרבים ולא רק לת"ח - אני מסכימה איתו.

אבל זה לא עונה לשאלה שלי. האם הוא ראוי לכך?

אני סוברת שמי שמכניס את ההגדרה הזו לרשימת הדרישות שלו (ולא מישהו שהגדיר שהוא מחפש בחורה שתרצה להיות "בת -- תלמיד חכם" כמו שהסביר דן), כשבאמתחתו אין עדיין את ההגדרה "תלמיד חכם", קצת קופץ בראש..

לא כתוב שאתה חייב להיות ת"ח כדי לזכות לכך? נכון. אבל מה שניסיתי ללמד היה קצת ענוה - אתה לא שם? אולי גם אשתך עוד לא שם.

ואם אתה הולך על מדד שאין לה איך "לעבוד" עליו - או שקיבלה או שלא - כמו מי ההורים שלה, אז קח אותו מאוד בעירבון מוגבל. האם בך מתקיים המדד המקביל? (שהוא לאו דווקא להיות בן של רב, אלא להיות הבעל-הנכון-לבת-רב).

לגבי הסוף -

אני מסכימה שחז"ל הדריכו אדם להסתכל בעין טובה על זה שמישהי גדלה בבית טוב (צריך לדרוש הרבה ואני ממש לא בקיאה, מה ההבדל בין תלמידי חכמים לגדולי הדור וכו').

אבל כמו שאמרתי - רואה בזה קומה בסיסית. כלומר משהו שכמעט מגוחך להסתכל עליו בהתחשב במדדים הכל כך הרבה יותר מדויקים שאפשר לבחון, שחלק חשוב מהם מתגלם בדברי הרצי"ה - מה המעלות של הבת עצמה.

[לפותח - הבנתי שאתה מדבר על מצב שהוא "בלי קשר למעלות". הדיון פה הוא תיאורטי, ובכל מקרה גם כתגובה לך - אין שתי בנות עם אותו אופי ואותן מעלות. אם הציעו לך שתיים שנשמעות בדיוק אותו דבר הייתי עושה מאמץ להעלות בבירור פרטים נוספים על כל אחת מהן..]

לא רק "להסתכל בעין טובה", אלא גם להשתדל בפועלעוגי פלצת

לשאת אישה שכזו

(בלי כל חילוק והתייחסות ביחס למעלתו עצמו)

להביא רשימה של ציטוטים מגדולי ישראל ראשונים ואחרונים

שמביאים את המימרא הזו כפשוטה ומבארים את גודל 

המשמעות והחשיבות שלה?

הם לא חושבים שזה "קופץ בראש", ממש ההיפך...

רבותיי הדריכו אותי לחפש בת תלמיד חכםדוד ה.
וכל מי שלומד בישיבה בצורה רצינית (דהיינו: שהוא נותן לישיבה לעשות לו מהפך נפשי, שהוא מתבטל לרבותיו) לעניות דעתי ראוי לבת תלמיד חכם...

לא אני זה שיעיד על עצמי, אבל אני יכול להעיד על חבריי שלומדים איתי שראויים הם לבת תלמיד חכם...

ו... אני מאוד מעריך את הכנות, אבל מיציתי את הדיון. עייפתי מוויכוחים...
רבותיי הדריכו אותי לחפש בת תלמיד חכםדוד ה.
וכל מי שלומד בישיבה בצורה רצינית (דהיינו: שהוא נותן לישיבה לעשות לו מהפך נפשי, שהוא מתבטל לרבותיו) לעניות דעתי ראוי לבת תלמיד חכם...

לא אני זה שיעיד על עצמי, אבל אני יכול להעיד על חבריי שלומדים איתי שראויים הם לבת תלמיד חכם...

ו... אני מאוד מעריך את הכנות, אבל מיציתי את הדיון. עייפתי מוויכוחים...
אתה לא חייב להמשיך לעקוב אחרי השירשור.אריק מהדרום
אני ממש לא אוהב להתווכחדוד ה.
אבל אנא קראי שוב את כל ההודעה ותסבירי לי את טעותי...
לגבי "לא כתוב בשום מקום שאסור לאכול בני אדם"עוגי פלצת
לגבי דברי הרצי"הד.

שהבאת, מהספדו על אשתו המופלאה.

כידוע, לרצי"ה היו "אמרות" שהיה חוזר עליהן. אחת מהן היא זו שמובאת בשינוי-מה בדבריו.

היה אומר, שלפעמים יש "בת - תלמיד חכם"... כלומר, שהבת עצמה היא "תלמיד חכם"..

עם זה, אכן דווקא הוא - כדרכו בחרדת קודש ואמונה לדברי חז"ל - לא ביטל את המעלה של הפשט גם.

ואפשר גם לראות בענין זה ממסכת חיפוש שידוכו, באגרות ראיה חלק ד.

[ולגבי הכותב החביב שפתח את השרשור - אכן ניכרת כנות כוונתו. וגם ברור מדבריו ששאל כשזה בנוסף למעלה העצמית. כמובן, מעלה-עצמית זה לא בדווקא כשהמציע מכיר יותר טוב. לפעמים כן ולפעמים לא]

ברור שהבת מושפעת מאביה!!האדרת והאמונה

אפילו אם הבת היא לא בדרגת אביה ואפילו אם היא לא צדיקה אי אי אי

החינוך שקיבלה מאביה נמצא בתוך עצמותיה זה לא משהו שאפשר להתנער 

ממנו.... וכן בנות רבנים יש להם מושגים שמושרשים בהם חזק מאוד 

מעצם הייותם בנות שגדלו לצד אדם צדיק.

רק שצריך לבדוק אם לטובה או לא.בת 30

יש בני ת"ח שלא הולכים בדרך אבותיהם...

תמני לוקח את שתיהןתמניתמני
ואז נפתרות לו כמה בעיות ...דינה-דיאחרונה
אותי הרבה יותר מעניין השאיפות של הבחורה, מאשר הייחוס שלה.פינגו0
לפעמים בת תלמיד חכם זה כאב ראשקשלש

אה .. אתה החתן של הרב X

וכל הזמן מסתכלים עליך (תלוי עד כמה הוא מוכר\משפיע..)

זה כמו להיות חתן של סלב וכד' 

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך