אני צריכה הסבר...Tal.

בשבת, למה  ה' אמר שיהיה הרבה דברים לא לעשות בסך הכל הוא אמר שביום השביעי ננוח מה הקשר בין זה לבין שאסור להיסתרק..? או שאסור לראות טלוויזיה...? או להיתקלח...? זה ממש מנוחה אז למה אסור??!

בל"נ אכתוב לך פה או באישי בהמשך. שבוע טוב!!נפש חיה.
אין לי הרבה זמןוזה עמוק אבל אני ינסה...כי אין פיסבוק

מותר לנו לא לראות טלוויזיה!!!!!

מותר!!!

מותר לנו יום אחד לגמרי לעצמינו בלי שום דברים לעשות!!!!!!

יש על זה קטע יפה ב"מכתבים לטליה"רמקול

ישנן 2 סיבות למה אסורות מלאכות מסוימות:

1. מלאכות שהן לא מנוחה.

2. מלאכות של יצירה- שזו הסיבה העיקרית בימינו לאיסורים. 

נניח ואני רוצה להדליק את האור, ואסור, אז זה מכניס אותי לענווה ומזכיר לי- את לא יכולה לעשות הכל לפי רצונך, הכל בהחלטת ה' ובהשגחתו, זה בא להזכיר לנו שלמרות שלפעמים נדמה לנו שאנחנו שולטים ויכולים לעשות מה שאנחנו רוצים ברגע, בשבת, זה אסור לנו, אנחנו זוכרים שבעצם היכולת שלנו לעשות היא מאת ה'.

הגיוני שיהיו כאן כאלה שיצליחו להסביר יותר טוב ומדוייק.

שבוע טוב!

אגב, באופן כללי אני מאוד ממליצה לקרוא את "מכתבים לטליה" של דב אינדיג. ספר שיענה לך על הרבה שאלות ברמה שיחסית פשוט להבין.

פחחחח אני לא רואה אף פעם טלוויזיהבת 500

אין לנו בבית וגם שאני הולכת לסבתא שלי ויש לי אפשרות אני לא רואה ברוך ה'

שבת - זה לא שאסור לעבוד אלא אסור ליצורמינימאוס2
עבר עריכה על ידי מינימאוס2 בתאריך כ"ט בכסלו תשע"ה 20:24
עבר עריכה על ידי מינימאוס2 בתאריך כ"ט בכסלו תשע"ה 15:48

כי אלוקים שבת מיצירת העולם ואנחנו בשביתתנו מצהירים שאנחנו מאמינים בזה 

מה הגדר של יצירה? ל"ט מלאכות שהיו במלאכת המשכן וכל נגזרותיהן

לשטוף כיור מלא כלים עד התקרה שאת צריכה לסעודת הבוקר יהיה לך מותר 

לאומת זאת להדליק את האור שהיא פעולה פשוטה וקלה אסור לך כי הוא תולדה של בונה

וחוץ מזה יש את עניני הקבלה של עובדין דחול - מותר להרהר על דברים האסורים בשבת אבל לא לאמר שאני אסע וכו'

ומזה נובע שאסור יהיה לראות טלווזיה או משחק ספורט גם אם לא נגעתי בשום כפתור (נניח זה היה דלוק)

כי בסופו של דבר עניין השבת זה להתענג על ד' - ללמוד תורה להתפלל בנחת לשיר זמירות לאכול סעודות ולנוח

ולא סתם יום חופש

יש בדברים אלו מעשים המנוגדים לשביתה בשבת מבחינה מהותיתשואף לאוראחרונה

יש בדברים האלו מעשים שהם מעשי חול מבחינת מהותם,וכן מעשים ששורם הוא שורש של מלאכה ועשייה שנצטוונו לשבות בה ביום השביעי.

מתוך פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד:

יט - מוזיקה וסרטים ממכשירים אלקטרוניים

ברור ומוסכם על כל הפוסקים שאסור לשמוע רדיו ולצפות בטלוויזיה בשבת. ואף אם הפעלת המכשיר תיעשה לפני כניסת השבת, ובשבת עצמה לא תיעשה שום מלאכה, הדבר אסור. כמה טעמים לכך: אם מדובר בתחנת שידור שעובדים בה יהודים, הרי הם מחללים שם שבת, ואסור ליהנות מדברים שנעשים על ידי חילול שבת. וגם כאשר כל עובדי התחנה גויים - אסור להאזין או לצפות בשידורי התחנה בשבת. ראשית, יש בזה זלזול ופגיעה בכבוד השבת. וכבר למדנו (ב, ט) שיש אומרים שאסור להפעיל בערב שבת טחנת קמח שתמשיך לעבוד בשבת, מפני שקול הטחנה פוגע בכבוד השבת. ושמיעת רדיו וטלוויזיה חמורה בהרבה, כי טחנת הקמח משמיעה קול שאין מתכוונים להאזין לו, אולם כאשר מפעילים רדיו או טלוויזיה בערב שבת, הכוונה להאזין להם בשבת קודש, ובזה יסכימו הכל שיש פגיעה בכבוד השבת. ועוד, שזה 'מעשה חול', וכשם שאסרו הנביאים והחכמים הרבה מעשים הדומים למעשים של חול, כדי שלא ננהג בשבת כדרך שנוהגים בימות החול, כך יש לאסור שמיעת רדיו וצפייה בטלוויזיה בשבת. בנוסף לכך, יש לחשוש שמא תארע תקלה במכשיר ויתקנו אותו בשבת, או שירצו לשנות בו את העצמה או לחבירו באופן אחר (לעיל יז, ב), ומצינו כיוצא בזה שגזרו שלא לנגן בכלי נגינה שמא יבואו לתקנו. לפיכך, אסור לשמוע רדיו ולצפות בטלוויזיה בשבת, גם כאשר הפעלתם נעשתה בערב שבת.
מטעמים אלו אסור להפעיל על ידי שעון שבת טייפ או וידאו (עיין יסודי ישורון מערכת ע"ש ע' 32; ציץ אליעזר ג, טז; שש"כ מב, מג; יבי"א א, כ; ילקוט יוסף ח"ג שיח, לד-לח).

http://www.yeshiva.org.il:5773/midrash/shiur.asp?id=15247&cat=424

ב - איסור חשמל מהתורה או מחכמים

אסור להפעיל בשבת מכשירים שפועלים בעזרת חשמל, כדוגמת טלפון, רמקול, מערכת אזעקה, פעמון, מאוורר, מזגן ומחשב. וגם כאשר אין במכשירים הללו חוט להט והם אינם מבצעים מלאכה מל"ט מלאכות, אסור להפעילם בשבת, אלא שנחלקו האחרונים האם איסור הפעלתם מהתורה או מדברי חכמים.
יש אומרים שכל הפעלת מכשיר חשמלי אסורה מהתורה משום מלאכת 'מבעיר', שהחשמל כמוהו כאש, שכמו אש יש בו אנרגיה וכוח לפעול. ולכך נטה מרן הרב קוק, שהחשמל נחשב לאש, כי אין העיקר באש שתהיה נראית כאש, אלא העיקר שיהיה בה כוח פעולה להאיר או לחמם או להפעיל דברים שונים. וכן מצינו שאמרו חכמים (יומא כא, ב) שיש סוגים שונים של אש, ויש אש שאינה שורפת ומכלה, כמו האש שבערה בסנה לעיני משה רבנו (אורח משפט עא). וכן דעת הרב עוזיאל, שהפעלת מכשירים אסורה מהתורה משום מבעיר, וגם משום תיקון כלי, שעל ידי הפעלת החשמל המכשיר החשמלי נעשה ראוי לפעולה (משפטי עוזיאל או"ח ב, לו, ב). ודעת ה'חזון איש' (או"ח נ, ט), שהפעלת מכשירים חשמליים אסורה משום מלאכת 'בונה', שבעת שסוגרים מעגל חשמלי נוצר כלי, שעל ידי החשמל הזורם בו מתעורר חוט החשמל לחיים ומפעיל את המכשיר החשמלי. נמצא שהסוגר מעגל חשמלי בונה את הכלי, והמנתק את המעגל החשמלי סותר את הכלי.
ולדעת רבים, הפעלת מכשירים חשמליים שאין בהם חוט להט ואינם מבצעים מלאכה מל"ט מלאכות, אסורה מדברי חכמים, משום שהיא מעשה של חול. בנוסף לכך, בעת הפעלת מכשירים חשמליים מולידים זרם בחוטים (בית יצחק). אבל איסור מהתורה אין בזה, הואיל ואין אש במכשירים שאין בהם חוט להט. וגם אין בהדלקתם איסור 'בונה', כי לא שייך להגדיר מעגל חשמלי ככלי. וכך היא דעת הרב אויערבאך (מנח"ש א, ט-יב), והרב וולדינברג (ציץ אליעזר ח"א כ, י).
למעשה, לכתחילה נוהגים לחוש לדעה הסוברת שהפעלה חשמלית אסורה מהתורה, ובשעת הצורך כאשר יש סיבות נוספות להקל, סומכים על הסוברים שהפעלה חשמלית אסורה מדברי חכמים. 1

http://www.yeshiva.org.il:5773/midrash/shiur.asp?id=646&cat=428

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך