נשואים הרבה זמן ומחשבות בועטותדודו9

בני האדם הם אנשים מגדריים . בני האדם נוטים באופן טבעי להגדיר דברים ואנשים. אתם תקראו את האמור מטה ותתחילו להגדיר אותי ( זה טבעי ) אבל יש לי שתי כוונות בכתיבת הודעה זו . הראשונה היא לפרוק את אשר על ליבי . הגמרא במסכת סוטה מצטטת " דאגות בלב איש ישיחנה"  , אז הנה, אני משיח את דאגותיי . הכוונה השנייה היא לבעוט . אני שונא להיות עדר ואני אוהב לבעוט במוסכמות . 

אם האמור מטה מוגש מבולבל , אני מתנצל מראש .

אנחנו נשואים 16 שנים עם ארבעה ילדים ב"ה. אישתי אדם נפלא . היא האדם הטוב ביותר שיכולתי לפגוש. יש לנו זוגיות בוגרת וטובה ואנחנו אוהבים ומעריכים אחד את השני. 

מאז ומתמיד הייתה לנו משקולת כבדה שהלכה והכבידה יותר ויותר . למשקולת הזו קוראים יחסי מין. אישתי לא אוהבת מין כמוני , זו עובדה . בשנים הראשונות התמלאתי בכעס כלפייה , כעס ותסכול חריפים. עם השנים הכעס התחלף באדישות והגיע בשנתיים האחרונות להבנה שזהו המצב. 

למרות היותי אדם דתי שמקפיד על לימוד תורה כמעט יומיומי , טרם החלטתי לבחור בנתיב הרוחני אשר מעלה את נשמתנו מעלה ומעמעם את רצונות החומר. אני מאד מאד אוהב את היהדות ואת לימוד התורה . אני גם אוהב ( פחות , אבל עדיין ) את החומר ואת מה שיש לחיים להציע . אני חי חיים רווי מתח ( והאמינו לי שרמות המתח שאני חי בהם עקב עבודתי הן מהגבוהות . למעלה מ 200 שיחות טלפון ביום , למעלה מ 500 מילים בשבוע , טיסות  לחו"ל וכו' ) .

אני יודע שהלכתית אסור להינות מדברים אסורים אבל אני כן נהנה לראות מנה שמוגשת לחבר /קולגה שישוב לידי במסעדה בחו"ל ( שרימפס, לובסטר , חזיר )  , אני נהנה מהמראה ומהריח . לא אוכל ולא נוגע כי זה אסור , אבל נהנה.   אני נהנה משיחות חולין ומדברי חול . אני גם נהנה ממין ומהריגוש המיני. באופן די ברור הבנתי בשנים האחרונות שהריגוש המיני "הציל" אותי פעמים רבות ע"י הסחת דעתי ממצבי חרדה ומתח שממש השפיעו עליי פיזיולוגית. 

אני מאד רוצה לטעום מהפרי האסור , אבל נקרע מהעובדה שכשמו כן הוא - הוא אסור. אינני נכנס לדיון ההלכתי וצדדיו על נושא האיסור המיני פשוט משום שטרם התגבשה בראשי הדעה שכל כותבי.מחברי ספרי ההלכה לדורותיהם כתבו תוכן של אמת צרופה ולא ערבבו את דעתם האישית וחשוב מכך את השקפותיהם . מספיק עם תקראו את הפרשנויות השונות על הפסוק "קדושים תהיו" תראו כמה שונה דעתו של כל פרשן . לא חלילה שמישהו כתב משהו לא נכון , אלא כשתבחנו את האמור תראו שיש שוני תקופתי בין נאמר א' לנאמר ב' ושוני זה מושפע מהתקופה בה אותו פרשן חי.

התורה , שהיא השורש והמקור לכל , מציינת באופן חד משמעי על איסור משכב זכר. האיסור לא מתחשב בכלל באדם אשר נקרא "הומו"  . מה פשעו של הומו שנמשך לגברים ? אם הוא נולד כך ( יש די סימוכין לזה ) מדוע שיוטל עליו עונש לכל חייו ?! האם התורה לא מתחשבת ברצונותיו הבסיסים של הפרט ? התשובה לדעתי היא שהתורה חכמה הרבה יותר מהשאלה שלי . התורה לא אסרה על אדם להיות הומו , התורה אסרה על משכב זכר, על האקט עצמו . זהו איננו חטא אם נולדת הומו , זהו חטא אם תבצע את המעשה . ולמה ? משום שהמעשה הוא סטייה מדרך הטבע.

למה אשת איש היא כה אסורה ? הרי היא "פרי אסור" או כמו שהגמרא בכתובות מסיימת " מים גנובים יימתקו"  ?! הסיבה היא שפריצת האיסור תגרום לכך שיוולדו ילדים ממזרים חלילה ואף גרוע מכך גילוי עריות ובקיצור התורה שוב פעם מגוננת ללא פשרות על הגזע היהודי . הערך הקדוש ביותר ביהדות הוא שמירה על היהדות והאמונה : עבודה זרה כנגד הכל , למה ? כי היא שומטת את הקרקע מתחת לבסיס האלוקי . הבית היהודי יקר מכל , למה ? כי אחרת אין המשך לגזע .

ההלכה הצליחה עם השנים לסרס את זה שחשקה נפשו במין . הכווווווול אסור. אפילו לאונן אי אפשר . אגב , בעיון במסכת נידה הגמרא מביאה את המקור היחיד ( לדעתי ) למה אוננות אסורה.  משום שער ואונן השחיטו זרעם . תאמרו לי בבקשה , האם מחלל שבת בפרהסייה ומחלל שבת בחדרי חדרים הם בעלי אותו העונש ? האם זקן ממרא הוא זקן ממרא אם הוא לבד בביתו ? האם זה שעובר מאחורי בית הכנסת כדרך קיצור הוא בעל אותו ההגדרה לזה שעושה זאת להכעיס ? ממתי משווים את מעשי ער ואונן שלא רוצה לקיים מצוות פרייה ורבייה לזה שמאונן להנאתו ללא כל אי רצון לקיים את המצווה ? לער ואנן הייתה כוונה להשחיט את זרעם לאדם שרוצה להגיע לפורקן אין כוונה כזו. למה לאדם עם ילדים אסור לאונן לבדו? למה לנשים מותר לאונן ? אני לא נכנס לדיון המיסטי שמצויין בזהר ובשאר ספרים אני שואל על רוח ההלכה.  

למה ההלכה הצליחה כל כך לסרס מינית את האדם ? התשובות שיש לי כרגע : הראשונה היא שההלכה מתווה דרך . כמו תמרור שמורה לנהוג ב 90 קמ"ש על אף שהנטייה הטבעית היא לנסוע מהר יותר , ההלכה מתווה לנו כיוון לאן להגיע גם אם אנחנו נוסעים קצת מהר יותר . 

השנייה היא , שההלכה רוצה שנתגבר על רצונותינו הבהמיים ונתמקד בעיקר - ברוחניות .

השלישית היא , שההלכה נכתבה עם תמהיל אישי של המחבר . רוצה לומר שאילו היה מחובר ספר הילכתי בזמן היוונים או הרומאים כנראה שרוחו הייתה משוחררת יותר עקב השפעות החברה שחייה אז. מספיק אם תראו את ההבדלים בין הרמב"ם שחי חיים טובים יחסית לבין הבית יוסף שחיי חיים קשים ורווי רדיפות ואבדות. אי אפשר להשתחרר ממי שאתה ומהסביב שגדלת לתוכה.

לאחר כל הבילבול שהכנסתי אותכם, הנה אני מסכם : אני מתוסכל . קשה לי עד דמעות לאהוב את אישתי להעריך אותה , להטות כתף ולהיות שותף מלא במטלות החיים היומיומיות  - מקלחות, בישולים , הסעות וכו'  ולהגיע ל5 דקות הללו אחרי שהילדים נרדמו ורגע לפני שאנחנו נרדמנו ולהתאכזב כל פעם מחדש.  

יכול להיות שאני נהנתן ומתרכז בטפל , אבל גם יכול להיות שלא.

יכול להיות שזו לא מטרת החיים , אבל גם יכול להיות שלא.

בקיצור , קשה להיות יהודי , אבל גם יכול להיות שלא.   

בתור נשוי צעיר קשה קצת לענות למבוגרotk100
עם הרבה ניסיון מן הסתם,

אבל בכל זאת פרסמת את ההודעה בנשואים טריים אז אני מרשה לעצמי לנסות,,

אמנם קראתי את כל מה שכתבת אבל בראש נתקעתי בהתחלה, אתה טוען שאישתך לא נהנת סוף פסוק אי אפשר לשנות, ואני שואל את עצמי ואולי כדאי שגם אתה תשאל את עצמך, האם קבלתם את ההדרכה המתאימה לפני החתונה? שמעתי על מקרים של מדרכי חתנים שמסבירים באריכות את כל הילכות נדה כולל החומרות והמנהגים השונים של כל עדה, אבל כשמגיעים לשיעור האחרון מפנים את החתן לאיזה ספר שיקרא שם ויבין לבד... כי זה נושאים שהשתיקה יפה להם...

האם קבלתם הדרכה טובה? האם למדתם פעם את נושא מצוות עונה לפרטי פרטים? האם אתם מצליחים ליישם את שלמדתם? ואם כן, האם אין במה עוד להשתפר?

על תענה לי, תענה לעצמך... אם לא אז אולי כדאי לפנות לייעוץ בקדושה של מכון פוע"ה או לפחות ללמוד ביחד איזה ספר שעוסק בנושא הזה.
אני חושבת שזוג צעיר בחיים לא יבין זאתאין כמו אמא

זה בא אחרי לידה אחת או יותר.

ולפותח האשכול-

ירגיע אותך אם אומר לך שכל מי שאני שומעת סביבי האישה עיפה והגבר רוצה יותר וזה תמיד לא מספיק לו.

פשוט הגעתי למסקנה שזה דרך העולם כנראה, לכן הגבר מחזר אחרי האישה , מחזר מחזר עד שהיא מסכימה, אם מדובר על אישה צעירה אז כנראה יהיה מדהים.

כשמדובר על אישה עם כמה ילדים (אשתו), כמו שהגוף מתבלה ככה כנראה הרצון והכח וכו....

מה שלי נראה שאם  היית אולי בעבודה אחרת זה היה אולי היה מקל עליך, כל החשיפה שלך לעולם אפילו מאכלים וכו, טיסות לעבודה זה ודאי  יותר מגרה לולא היית יושב במשרד קטן עם גברים דתים...כל ההחשפות לעולם החילוני ,זה מקלקל את הנשמה ,אצלהם הכל מותר הכל הפקר אתה רואה אותם עושים מה שבא להם, זה לאט לאט משחית את הנפש ואז ,אתה לא מבין למה גם אתה לא יכול.....

לא מסכימה בכלל!פרח-בר
נכון ששגרת החיים מתישה ( את שני בני הזוג) אבל ההכללה שלך שכך אצל כולם היא ממש לא נכונה! זה לא דרך העולם.
צריך להשקיע בזה , ואז מגיעה הצייפיה וההתרגשות , כן גם אחרי כמה לידות!
תקום פה האישהאין כמו אמא

שיש לה כמה ילדים קטנים והיא לא ישנה בלילות , מוטשת מהימים העמוסים.

ותגיד שהיא רצה בחשק כל לילה להיות עם בעלה.

ודאי שחיבים להשקיע, אז יכולה להיית צפיה והתרגשות , אולי כשהילדים גדלים אז החשק חוזר יותר, אבל להגיד שהריונות , לידות, הנקות לא גורמות לחשק לרדת זה לא נכון!!!!

תסתכלי שרשורים שנפתחו בהריון ולידה , כבר הריון ראשון לא בא לאישה להיות עם בעלה.

גם גבר לא רוצה ״כל לילה״פרח-בר
וברור ששינוים הורמונלים יכולים לגרום לחשק לרדת , אבל ההכללות שלך לא נכונות! ואף אשה לא תקום ותגיד בטח לא בפורום דתי.
שהיחסים טובים , שהתקשורת טובה , שהדיבור פתוח ויש רצון לחוות ביחד דברים אז גם היחסים האינטימים טובים.
..אין כמו אמא
עבר עריכה על ידי אין כמו אמא בתאריך א' בטבת תשע"ה 10:34

דברים יכולים להשתנותפרח-בר
גם היחס של אישתך לחיי אישות יכול להשתנות.
לפעמים אנשים דתיים תופסים את היחסים האינטימים כמשהו שפשוט צריך לעשות , אם בגלל החינוך לצניעות ואם בגלל דברים אחרים , אבל היחסים האינטימים יכולים להיות עולם שלם ופתוח ( אבל מאד מאד אישי ופרטי) אני לא אפרט כאן מחמת הצניעות כמובן , אל תאמר נואש - תשקיעו ביחסים ביניכם גם אם בהתחלה זה יהיה באופן מלאכותי , תשקיעו כסף מחשבה וזמן וצאו מהקופסא , הדברים יכולים להשתנות לגמרי! בהצלחה
אני אגיב בלי קשר לאשתך ( למרות שיש לי מה לומר גם על זה )דבק
דבר ראשון גילוי נאות - אני מפה אבל בניק אחר, מיד תבינו למה.
חשבתי כמוך, את ההודעה הזו לפני שנתיים יכולתי אני לכתוב. קצת פורקן מיני, מה יש? ההלכה קיצונית... וכו' מה מזיק באוננות? אפילו יותר רחוק ממך, מצאתי צידוקים שלא ברור אפילו שהחטא של ער ואונן היה אוננות.
אני מעריך את הכוחות להישאר כמו שאתה בלי לאונן, אצלי זה לא היה ככה. התחלתי ליפול בגיל צעיר ולא הפסקתי... יום אחד לא רציתי עוד לאונו אבל כבר לא היו לי הכוחות. חסמתי כל מראה אסור באינטרנט, נמנעתי מללכת לעבודה, יצאתי מהבית בלי משקפיים ששום דבר לא יעיר את השד הזה. אבל לא הצלחתי להפסיק. יום אחד החלטתי לטפל בזה. לשים את זה על השולחן. סיפרתי לאשתי, שבאומץ אחרי שברון לב נוראי החליטה להישאר איתי ולנסות לשקם את האמון. ( הייתה מאמין שעבורה האוננות הייתה שוות ערך לבגידה ל"ע ?) התחלתי טיפול ואני כבר שנתיים הולך ומשתנה. אני כבר לא אותו בן אדם. התברר שגם אצלי המון היה רק "הקלה" מהחיים מה שהפך די מהר לבריכה טוטלית שגרמה לזה שהחיים שלי בהרבה מקומות ( למשל המישור הרגשי ) לא התפתחו. היום אני מאמין שעבורי יש סיבה טובה למה ההלכה כתבה את מה שהיא כתבה.
יש לי עוד הרבה מה לומר, תוכל לפנות אלי באישי ( או כל מי שמתעניין בנושא )
אם ההודעה הזו לא מתאימה, אפשר למחוק את רובה, בבקשה להשאיר את המשפט האחרון שיאפשר אולי למישהו שזקוק לעזרה את היכולת לבקש אותה.
אם מישהו חושב אחרת ממני, אני נמנע לחלוטין ממחלוקות, אפשר להגיב, אני כנראה לא אגיב.
כמה נקודות.אפרוח
קודם כל -התפיסה שהנאה ותאווה לחיבור עם אישתך קשורה לחומריות-טעות מיסודה.
זהו הדבר הנעלה ביותר שממשיך קדושה והשכנת שכינה בינכם.
שנית, רציתי להביא דבר חסידות שלמדתי אתמול - "אין תענוג בלא רצון ואין רצון בלא תענוג".
אם תתעמק בזה תבין שמן הסתם היה לאישתך בתחילת הקשר רצון והוא הלך ודעך כי לא הגיעה לתענוג.
יש הרבה להרחיב, לא חושבת שפה המקום
בהצלחה
דוקא זה כן המקום להרחיבאני123
ואני חושבת שאתה ואשתך צריכים להגיע להבנות בתחום המיני.
לא יכול להיות שהיא לא אוהבת מין. (סליחה על הבוטות, רק ככה הוא יבין מה אני רוצה להגיד).
אם יהיה לה כיף היא תרצה.
לגבי העייפות, תמצאו בקרים או זמנים אחרים שאשתך לא עייפה... אני יודעת שמן המובחר זה בחצות הלילה, אבל אולי עדיף שתהיו ביחד בשעות שזה לא מן המובחר, אבל תשפרו את חיי הזוגיות בתחום הזה.
זה רע מאד להיות נשוי לבן או בת זוגחלב ודבש

שאינו מעוניין בקיום יחסים.

זהו הבסיס לחיי נשואין טובים, יציבים ומאושרים.

אם זה איננו אז הנשואין לא שוים את המאמץ וההשקעה.

שאלת השאלותאין כמו אמא

האם הקשר האישי שלכם טוב? האם היא כועסת עליך? אוהבה אותך? יש בינכים הבנה , דיבור, חברות?

אישה לא יכולה להנות ולרצות מיחסי מין כשהיא לא מקבלת את מה שהיא צריכה מבחינה נפשית מבעלה.

זה פשוט אחד ועוד אחד. תבדוק את זה.................

כי אם כל זה היה מושלם היא היתה עושה כל מאמץ כדי לספק אותך ולנסות להנות מיחסים איתך, לא נראה לי שהיא נולדה אנטי יחסי מין

תגובה כוללת לנאמר על ידכםדודו9

ראשית תודה . 

שנית , אני מרשה לעצמי לומר שיפה בעיני צורת דרך ההתבטאות של מספר חברים בפורום הזה.

לגוף העניין, היחסים ביני לבין אישתי טובים. היא מקבלת ממנני יחס נפשי וחברי וכם מודה בזה .

הילדים כבר גדולים יחסית ולכן יש יותר זמן מבעבר.

לאישתי מספיק פעם עד פעמיים בחודש כך היא טוענת

אישתי לא מכירה בעובדת ההבדל בין צורך הגבר לצורך האישה , אם זה לא משותף ( על פי תפיסתה ) זה לא זה.

אני בפה מלא מסכים לזה שיחסי אישות הם מפגש רוחני/פסיכולוגי יותר מאשר גופני . הם הרגע בו שני אנשים עומדים זה מול זה ללא קליפות ומקיימים קשר של שייכות. 

לא טענתי כי אינני מאונן , טענתי שגם זה אסור. 

ולסיכום אומר , כן ושוב כן יש תמיד לשפר ולגוון ולהתמיד בכל תחום בחיים במיוחד בזוגיות , אבל בואו ונפסיק כבר עם המסר הזה שהכניסו לנו למוח - יש לפעמים שזה לא זה . להלן ראיות : תלמיד שלא רואה סימן ברכה בלימודו לאחר חמש שנים שיעזוב. אישה או גבר שאיננה/איננו יכולים  להכנס להריון לאחר 10 שנים יכול/ה לבקש להתגרש וכו' וכו' .

מספיק לנסות ( למרות שזה יפה ) הכל בסדר - יש אחווה , יש אהבה , יש הערכה, יש שיחות , יש חום יש הכל , אבל אין מין או יותר נכון אין מין מספק . ולא , אני לא רוצה כל יום ולא כל יומיים אני רוצה נורמלי - 5-6 פעמים בחודש . 

אישתי עייפה ? ( מותר לה ) גם אני עייף . אישתי טרודה ? ( מותר לה ) גם אני טרוד . ממתי תרוצים כאלו תופסים לתפילה במניין או לשיעור או ללכת לעבודה ???? מי קבע שהעיקר בחיים זה עבודה/ילדים/לימוד וכו' ? אולי זוגיות היא מעל לכל ? אולי חברות של 40-50 שנה חשובה מכל דבר אחר.

יש לפלונטר הזה רק פתרון אחד כשר ( יש הרבה לא כשרים ) והוא שאתחיל לשנות את רצונתיי ואמתן אותם. מה זה אומר בעצם ? זה אומר  שמי שאני ומה שאני לטוב ולרע צריך להשתנות בגלל מציאות שאיננה מאפשרת .

שוב תודה 

אז הפתרון כל כך פשוטאין כמו אמא

קודם כל היא אומרת שהיא רוצה שיתוף- שזה מצוין, היא גם רוצה להנות, זה לא שהיא אומרת אני עושה רק כי אני חיבת.

זה אולי נשמע מטומטם מה שאני הולכת לכתוב, אפשר למחוק.......

היא מוכנה פעמים בחודש, אתה רוצה חמש. אז מה הסיפור ??? עוד פעמים בשבילך בחודש היא יכולה להשתדל..

אבל לי זה נשמע הרבה מעבר, זה ענין שמעסיק אותך הרבה יותר במחשבה כל היום..

לפי דעתי זה לא פיתרוןאפרוח
הפיתרון נעוץ בשורש הבעיה. לא בתדירות.
תדירות זה תוצאה.
הפתרון שלך לא טובפרח-בר
ולו מהסיבה הפשוטה - אתה לא תחזיק מעמד , אתה תמשיך להתעסק עם זה , ובצדק.
הפתרון הוא כמו תמיד איפשהו באמצע - ואולי אפילו טיפול מיני - זוגי , ברגע שאתה או היא לא מאושרים ״מהפתרון״ הוא בטל בשישים.
יחסי אישות הם בסיס לזוגיות והרבה פעמים הם משקפים את טיב הקשר , כך שגם אם לדעתך אשתך מסופקת ומאושרת איתך , אולי בכל זאת יש מקום לבדוק אם יש משהו שמפריע לה במישור הרגשי.
אולי תחליטו על יום קבוע בשבוע או משהו?משיח עכשיו!

וביום הזה תעזור לה ותפנק אותה לפני. ותתן לה להרגיש מלכה. תחזר אחריה.

במחשבה שניה ושלישיתחלב ודבש

לא נראה לי שהבעיה שלך היא דווקא תדירות היחסים.

הבעיה שלך היא שאשתך לא רוצה אותך.

וגם אם היא תעשה לך טובה ותיעתר לך עוד פעם פעמיים בחודש, זה לא ישנה את החיים שלך ואת התחושות שלך.

אני מציעה לכם ללכת ליעוץ ולראות מה לעשות כדי לשנות את היחסים ביניכם.

גם אני במחשבה שניה ושלישיתאין כמו אמא

חושבת שיש לך איזה מחלה- שהיא נקראת מין

אישתך כנראה יודעת שעוד פעמים שלוש שהיא תשתדל זה לא יספק אותך.

כי הראש שלך שם כל הזמן!!! מעניין אותך לספק את עצמך , להנות מהעולם, באוכל במין וכו.

כל עוד שתמשיך לנדוד בעולם, באינטרנט וכו' ולראות מה שחילונים עושים ולהשתוקק לזה לא תצליח להתגבר על התאווה.

זה סיפור שיחזור על עצמו, גם אם ח"ו תתגרש, תתחתן עם מישהיא שנה ראשונה הכל יהיה נוצץ אח"כ הסרט יחזור על עצמו,

וזה גם מה שמביא אותי לחשוב. שיכולה להיות אישה מקסימה אבל יש גברים שרק מין מענין אותם!!! לא מעניין אותם האיכות של האישה.

ואני במחשבה רביעית וחמישיתדודו9

התעסקות אה ?!  מעניין, כמה פעמים את אוכלת ביום ? פעמיים שלש ? התביישי לך ! מדוע אינך אוכלת פעמיים בשבוע , הרי יש כאלו שנמנעים ממזון ! את חושקת בנעליים חדשות שראית בחלון ראווה ? התביישי לך ! יש שלא קנו נעליים שנים.

כמובן שהבאתי זאת בצורה מליצית וכדוגמא. המילה מין מעלה לחוגים מסויימים רתיעה והתכנסות ולחוגים אחרים לא. זו איננה רוח של כלום ולא כיוון של אומה זו תופעה חברתית / תרבותית , נקודה .  

היו פעמים בהיסטוריה שהמילה מין לא הייתה בגדר טאבו והיו תקופות הפוכות .

למה המשנה במסכת כתובות מאפשרת לגבר להתחתן עם ארבע נשים ? 

האם את יודעת מהי הסיבה שיש לעשות ברית לאחר שמונה ימים ? קראת פעם את תשובתו של ר' יוחנן לעניין ?

כחומר למחשבה ( ובשימחה רבה אומר שהתגובות פה ממש מרוממות את המחשבה )  אומר לך שלכל אחד יש השקפה שונה על נושאים רבים אבל אין זה אומר שזו רוח כוללת של משהו אלא אוסף של מחשבות שנגזרות מתקופה . 

ולסיפא של דברייך - יש אמת במה שכתבת לגביי סיבוב שני , אבל יש גם סיכוי סביר ( אחרי הכל בתוך עמי אני חי ואני משתדל להקשיב לאנשים ) שאמצא אישה עם רצון זהה לשלי ועם מחלה זהה לשלי ( הגדרה שלך ) . אין לי כוונה להתגרש , אני אוהב את אישתי ומעריך אותה יותר מחפץ לב כזה או אחר. 

מעניין, אבל למה ההתעסקות שלך בחינוך הילדים בדרך מסוימת ( כי היא שלך ) או הרצון שלך לשבת ולשוחח עם בעלך , או הרצון שלך לטיולים משותפים או חלילה מלהזכיר ,  הרצון שלך שבעלך יתחשב ויעניק לך חום , מדוע כל אלו הם התעסקויות בריאות ומלאות עניין ? מי קבע שמה שליבך חפץ הוא הכיוון הנכון וליבו של האחר חפץ למשהו בזוי ושלילי ? 

לגבי למה עושים ברית-זה ברוראין כמו אמא
עבר עריכה על ידי אין כמו אמא בתאריך א' בטבת תשע"ה 15:22

יש גם מדינות שבהם עושים ברית לאישה.

ולגבי האישה בנשואין השניים, אם לא תעשו ילדים יחד, יש מצב שכל מה שנותר יהיה לכם לעשות זה להיות במיטה, אז יש מצב שזה יצליח......לא חסר אנשים שהתגרשו בגיל חמישים מצאו איזה יפיפיה בת עשרים והם נהנים עד הגג (אבל מדובר בחילונים) אז מה אתה רוצה להיות כמותם???

אז אני שוב חוזרת,

יש בעלים שגם לא תמיד יש להם עצבים, חשק , כח וכו להקשיב לאישה אבל הם עושים את זה כי הם אוהבים אותה ורוצים שיהיה לי טוב,

גם לאישה לפעמים יכול להיות שאין לה חשק, כח וכו תמיד לקיים יחסים אבל היא עושה את זה מאותה סיבה שבעלה נותן לה את הקשר הנפשי.

אז אני חוזרת שוב למה שכתבתי ממזמן.

מה הבעיה שחלק מהפעמים פשוט יהיו טכני שהיא נותנת לך מה שאתה רוצה??? ואתה לפעמים טכנית מקשיב לה ונותן לה תמיכה נפשית גם אם אין לך כח וחשק להקשיב לה?

תשובהדודו9

אין לי בעיה שזה יהיה טכני ואין לי בעייה שזה יבוא רק מלתת , הרי בזוגיות יש שיתוף מלא וכמו שאני מבשל בבית כי אישתי לא אוהבת וכמו שאני מטפל בעיניינים שאישתי לא אהבת/רוצה  לטפל הרי ברור שהייתי מעדיף לעשות משהו אחר , כך גם אין לי בעייה. 

אני לא יודע אם את יודעת או לא אבל מין הוא יותר פסיכולוגי מחומרי . יש הרבה אנשים שנהנים ממין בראש משאר במקומות אחרים . עבורי זה חופש , עבורי זה בריחה , עבורי זה בריחה מהמציאות ל משך הזמן שזה נמשך .  

מחילה, אבל התגובה שלך ממש לא במקוםאפרתולה
אני חושבת שמה שהוא רוצה ומבקש זה בסיסי בלי קשר לתאוות (שנגיד ויש, לך אין? וביחסי מין זה משהו טוב רק שצריך לנתב אותו בטהרה למקומות הנכונים). להגיד שהוא חולה מין??? זה ממש פגיעה וחציית גבולות. גם אם אשתו סופר איכותית אם יחסי האישות לא תקינים הזוגיות לא תקינה ותשאלי כל יועץ ורב. זו אחת השאלות הבסיסיות ביעוץ.
האם אשתך יודעת על הקושי הזה??פאז

האם סיפרת לה שאתה זקוק ליותר?

שזה גורם לך להגיע למקומות לא טובים?

שזה לא טוב לכם?

אתם חברים כ"כ טובים- אולי פספסתי אבל חוץ מ"היא לא רוצה כשזה לא משניכם"

לא ראיתי התייחסות לזה.

לענ"ד אם לא בדקתם ייעוץ זוגי, או סקסולוג אתם מפספסים בגדול.

הפתרון מתחת לפנס- והוא נעוץ בשיח ובעבודה שלך ושל אשתך.

לי נראה שכל השרשור נפתח בתעמולה במסוה התלבטותאבגדהו

כשאני בחו"ל ורואה חזיר בסופר בא לי להקיא.

אם אני בצוהרים לעבודה עם קולגות במסעדה והם אוכלים שרימפס אני לא מסוגל לשתות את הקולה שלי.

אז נדמה לי שכל השרשור נפתח ממקום לא אמיתי  ממישהו שהוא בעצם לא קשור נפשית לתורה.

כמו שכתוב:"תורה מגינא ומצילה"אין כמו אמא
תעמולה למה?חלב ודבש

תעמולה להתרחק מהתורהאבגדהו

אתה מבין שזה מגוכח , נכון ?1דודו9

תעמולה להתרחק מהתורה בפורום ערוץ 7 ? מה , אני צריך קהל לתעמולתי ? אם אני רוצה להתרחק מהתורה למה אני צריך בפומבי , אוכל לעשות זאת בלי אישורך .

ולי נראהדודו9

מבקש סליחה מראש ושוב מחילה , אבל התשובה שלך כל כך לא ניראת לי ואני מאד משתדל להיות עדין.

ממה בא לך להקיא ? מזה שזה לא כשר או מזה שזה נראה לא טוב ?

לפני שתכתוב הערה כמו שכתבת תבין דבר אחד שהוא מאד מבוסס ומושרש ביהדות - אתה בידוק אבל בדיוק כמו כל אדם אחר בעולם. יש לך רצונות יש לך יצר כמו לכל אדם. התורה מבקשת ממך להתעלות ולזקק את נשמתך ( כמו שאומר אור- החיים) ולהמנע מכך. 

לידיעתך אוכל לא כשר טעים בהרבה מאוכל כשר , פשוט משום שיש לו הרבה יותר ורסיות והרבה יותר מוצרים והרבה פחות קשיים. עם מה קל לך להסתובב עם בגדי ספורט או עם חליפה ומעיל ?

אני יהודי עם קשר נפשי ליהדות בדיוק כמוך , אני פשוט מתהווה למה שיש מסביב ולדעתי זה מאד טבעי .

ושנייה לפני שאסיים - פתח את רש"י שאומר " אל תאמר אי איפשי " בנוגע לאוכל לא כשר או את הגמרא שאומרת לך אילו סוגי מאעלים לאכול על מנת לקבל את הטעם של או מה לעשות על מנת לקבל טעם אחר.

יהודי יקר, אל תחייה באשליה שאתה שונה ומיוחד - אתה מיוחד רוחנית אתה דומה גשמית.

אני יודע מצויין שזה טעים, אבל מרגיש ריחוק נפשי מטרפות ונבלותאבגדהו

מנת חזיר מסמלת בעיני את ההפך מחיינו כעם ה' הדבוק לתורתו .

אני יודע מצויין שהחזיר טעים להם ,ובהחלט הולך אחרי מה שרש"י אומר.  זה ממש כמו שאני רואה תולעים בבשר רקוב . להן זה טעים  אבל אני מרגיש ריחוק מהנבלה הרקובה.

לא מקבל את זה שאוכל טרף טעים יותר מכשר.  מעולם לא ניסיתי טרף , אבל חיסרון במרכיב זה או אחר לא משנה הרבה , יש בלי סוף תחליפים . תראה איך התפתחה תעשיית גלידות פרוה . היו משהו טפל ועכשיו טעימות מאוד.

אני גם בטוח שערבים שמבצעים משכב בהמה ( וזה קיים אצלם הרבה , עובדה. לא דימיון)  נהנים מזה מאוד. אותי זה מגעיל !

מדובר בהתיחסות לעולם . האם אנחנו חיים בעולמו של הקב"ה שנתן לנו את התורה  על ל המצוות שבה .

או שאנחנו חיים  סתאאאאם  ויש לנו כל מיני מטרדים.

תשובתך מעלה בי מחשבותדודו9

נראה אם הבנתי אותך......כשקוראים בתורה בפרשות מאכלות אסורים , אתה קם ויוצא , כי אותך אין צורך להזהיר . אתה נגעל מזה ולכן אין צורך .

כשקוראים על איסוריי משכב בהמה גם אין צורך לשהות בבית הכנסת. 

וכשקוראים על איסורי ערווה ושאר איסורי קירבה ......כנ"ל .. ?!

בקיצור , כמו שבטיפול למניעת עישון אתה מלמד את עצמך שסיגריה זה מגעיל ולא בריא לימדת את עצמך שמה שלא חוקי ביהדות , פשוט דוחה אותך.

זו גישה, אני מודה , לא שולל אותה . 

אגב, אף אחד מאיתנו לא חי סתאאאאם . גם אם לא תשמור על תורה ומצוות קיומך בעולם משמעותי וחשוב . לכל גוף ביולוגי , לכל חפץ דומם יש משמעות בעולם ובהוויה . לדעתי קיום המצוות והתקרבות אל ה' היא מדרגה במעלה הסולם ולא מהות קיומך ..

הטהור לא יכול להתקיים ללא הטמא , אז לא צריך טמא ?

היהודי לא יכול להתקיים ללא הגוי, אז לא צריך אותו ?

ולסיום, הכשר לא יכול להתקיים ללא הלא כשר , אז לא צריך אותו ?

אגב, אפילו מרכיב אחד קטן באוכל עושה ים של הבדלים, שאל את אשתך או אימך כשהן מבשלות משהו מיוחד 

תודה שחשבת בעקבות דברי . טעית, אבל תמשיך ללמוד מה שכתבתי .אבגדהו
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך ב' בטבת תשע"ה 11:35

קודם כל זה פועל הפוך. בגלל שהתורה אסרה חזיר , וז נהיה סמל של ההפך מהתורה , בגלל זה החזיר מגעיל אותי.

ככה גם איסורי עריות עם קרובות משפחה. אני מניח שאצל כל הקוראים אין משיכה לאחות.

אבל אם לא היה שום איסור זה היה אחרת.  רק להזכיר ביקר בארץ מלך באהוטן ( ארץ בצפון הודו) הוא בא יחד עם  ארבעת נשותיו שכולן אחיות שלו !  גם במצרים העתיקה  פרעונים נשאו את אחותם.

לגבי חיים סתם .

מאיפה לקחת את זה ש"גם אם לא תשמור על תורה ומצוות קיומך בעולם משמעותי וחשוב " . ?

החלטת ש" לכל חפץ דומם יש משמעות בעולם ובהוויה" . נשמע נחמד . אבל אני לא רואה שום חשיבות לאקדח שמחזיק זה שבצד ימין בוידאו זה

[הערת עריכה: הטמעת הוידאו הוסרה]

הטהור יכול להתקים בלי הטמא. וא צריך את הטמא.

היהודי יכול להתקים בלי הגוי . לא צריך את הגוי  . ( נהיו בכלל גויים רק בגלל חטא אדם וחוה , ולכן מתן תורה נדחה עד  יציאת מצרים, אחרת כולם היו יהודים ).

הכשר יכול להתקיים בלי הלא כשר.

ובלי חס וחלילה לנסות לעשות רושם שאני מי יודע מה . רק להפיץ משהו משהו שקראתי  בשם משמואל , שצדיק זה מי שמתגבר על משהו שהוא נמשך אליו ( כמו יוסף הצדיק , שהתגבר) , וישר  זה יותר מצדיק , הוא מי בכלל אין לו את המשיכה לדבר האסור הזה. 

אתה גנוב מה זה הדם הזה?הלוי מא
לתלונות והעלאת חשדות מוזמן לפנות אלי או אל המנהלת שעימיאלעד

לא ראוי לצאת נגד חטא אחד באמצעות חטא אחר- לשון הרע והלבנת פני חבר ברבים

קראתי וליבי נחמץבואי הרוח
תדע לך שאין לך מה להתלונן על השתלשלות ההלכה לדורותיה. אתה בן חורין לנהל כל אורך חיים שאתה חפץ בו. בין השורות אפשר להבין שאין לך מגבלות חיצוניות - לא בריאותית, לא כלכלית ואפילו לא חברתית. הדבר היחיד שמוביל אותך - זה הבחירה שלך והרצון שלך עצמך.

לכן האחראיות היא שלך.

בחרת לשאת את אשתך, לחיות איתה כל השנים האלה
ולהוליד איתה ארבעה ילדים למרות כל הקשיים. ה"יהדות" או ה"הלכה" לא אשמים בכך שעול הטיפול בילדים מוטל עכשיו גם עליך. מובן שקשה לך לאהוב את אשתך - ומה איתם?

תירוצים הלכתיים אפשר למצוא לכל דבר ( ילבש שחורים וכו'). השאלה אם תמצא בתוכך תירוץ לשקר ל"אדם הטוב ביותר שיכולת לפגוש".

ועוד מחשבה. כתבת על הלכה, תורה , יהדות. רק על מישהו אחד לא כתבת שכל הנ"ל הם רק אמצעים להתקרב אליו - בורא עולם.

למה אתה שומר כשרות? טעים לך שרימפס - תוכל!
אני הייתי בחו"ל הרבה שנים וגם היום לא חסרות לי הזדמנויות להנות מאוכל לא כשר. הוא אכן מפתה לפעמים, אבל אני משתדלת להתרחק ממנו למען זה שציווה אותי, אחרת אין בהלכות כשרות שום טעם.
וזה נכון גם בתחום האישות.

אצלינו בבית המצב הפוך - בעלי מעוניין פחות ממני. אין לי מוצא מהמצב הזה, לא הלכתי ולא מוסרי. או לאהוב אותו כמו שהוא או לפרק את החבילה. להישאר ביחד זאת הבחירה שלי. כש"מתחילים" איתי בעולם האמיתי או ברשת, אני מספרת לבעלי ואנחנו צוחקים ביחד. אבל לפני כן - יש כמה שניות של כאב ותהיה על "מה אם"...

כתבתי את זה שלא תחשוב שהייתי קשה מחוסר הבנה.

אני כותבת כאן בניק אחר בד"כ
אהבתי את תגובתךדודו9

אהבתי את תשובתך , היא לדעתי כנה ומלאת אמת . 

חברהלוי מא

העולם מלא בזוהמה וסער גדול וקשה מאוד להתגבר זו הנחת עבודה

כ"כ יש מי שיצרו חלש וידון אותך ברותחין ויש מי שנפשו ממש מתאווה לחומר ויבין אותך יותר.

דבר נוסף אל תתנצל על היותך אדם עם חומריות גבוהה זה מה שה' נטע בך.

אתה מעלה כאן מספר נושאים שיש ביניהם יחסי גומלין הבן זאת.

1. יצר תאוותני גדול שלך

2. חוסר היענות מאשתך

3. שותפות במטלות החיים גם לי קשה מאוד עם זה

4. חוסר הבנת רוח ההלכה.

אענה נקודתית על כל סעיף נסה לעשות את הקשרים בעצמך

1. עבודת היצר מה לעשות הגענו לכאן לעבוד

2. אשתך לא מעוניינת במין או במינון מוגבר יש לוודא כי באמת היא אוהבת אותך ואם כן מה עושים על מנת להשביע את רצונך אני אישית חושב שפעמיים בחודש זה כמו כלום! אולי שווה ללכת ביחד ליועץ זוגי ומשם לסקסולוג יש מצב שאם תעשו זאת נכון זה יחבר ביניכם יותר (אשמח לדבר איתך באישי על זה).

3. זה משהו קשה כנ"ל תשובה 1

4. אל תתעמק בהבנת ההלכה תתמקד ביחסים שלך עם אשתך ברגע שזה יהיה במקום בריא תבין את ההלכה יותר וזה פחות יעסיק אותך 

אחי היקר תתחזק ותאמר תודה לבורא עולם שאתה לא חי ברחוב או בעיות בריאות נוראיות (זה נאמר בשביל להעמיד אותך בפרופורציות בבעיות החיים שלך).

ב"ה צלחה 

חברדודו9

אחי היקר , 

לא כתבתי את הודעתי כתלונה , חס וחלילה אם הבנת זאת . המשפט האחרון שלך ממחיש עד כמה החיים מלאים טפל ועיקר ואני סכים לכל מילה שלך. 

שים לב כי דבריי מתפרסים על נושאים מספר ולא על נושא אחד . 

הרמתי פה לדיון נושא רגיש שמעטים מעלים ועיקר דבריי הוא העימות שיש לי עם עצמי ובתוכי מאז אני מכיר את עצמי. 

אני בעקשנות חושב שיהודי לא אמור לסבול על אף היותו שומר המסורת הקשוחה והקשה בעולם .

יישר כח על תשובתך , אני הולך לחשוב עליה ולהפנים כמה ממסריה. 

נכון יהודי לא אמור לסבול כלל וכללאמא, ברוך ה'

הוא אמור להנות מהעולם הזה, אך הכל באיזון העדין בין הרוח והחומר, וכמובן כל אחד לפי מדרגותיו - יש את המינימום של ההלכה ויש את העליית מעלה מעלה במעלות הקדושה (בכל תחומי החומר).

אני חושבת שאתה נמצא במקום לא קל. אוהב את אשתך אך ממש לא מרגיש מסופק בתחום המיני. זה מצב שלא אמור להיות, ועל התחום הזה צריך לעבוד (בשניים) ולא להזניח. דווקא האפשרות השנייה שכתבת, הדרכים האסורות על פי תורה, הם מה שנותנות לך את האפשרות להיות אולי "מסופק" אבל לא דרך הזוגיות - מה שמביא מבחינה נפשית לתחושת החמצה גדולה עוד יותר. אלו בדיוק הדרכים שהתורה לא רצתה שתבחר בהם מלכתחילה, כדי שהזוגיות תהיה מושלמת יותר. נכון שפעם היתה את האפשרות לשאת כמה נשים, אך זו לא אפשרות שבחרו בה רבים, וראינו מה ה"צרות" שהיא עשתה. וגם פעם, הנורמה הזוגית והשאיפה לתקשורת ובניה יחד היתה שונה במהותה מהיום.

גם אני בדעה שפעם, פעמיים בחודש - זה לא נורמלי. אני חושבת שגם אישה שלא כל כך מתחשק לה צריכה לעשות מאמץ, ובכלל שהעבודה הזוגית של שני בני הזוג היא לעשות מאמץ להנאת שניהם בתחום. כמו שנשקיע בארוחה טובה, יפה ומזינה, או בבית מטופח, גם התחום הזה - אסור לא להיות מוזנח בשום אופן (וצריך פתיחות ותקשורת טובה גם בתחום הזה כדי להתפתח יחד)

בתור מדריכת כלות - אני מסבירה לכלות שלי את הצורך של הגברים, וההבנה שזה חלק משמעותי מהחיים הזוגיים, וגם את השמחה הרוחנית שזוגיות נכונה יכולה להביא במדרגה הגבוהה יותר. אני מדגישה שלעולם לא יתנו לבעליהן הרגשה של "כמה שהוא חומרי בגלל שהוא רוצה כל כך הרבה". וגם האישה צריכה ויכולה לשאוף להנות מהעניין גם באופן פיזי "ואל אישה תשוקתה" וזו מצווה לשמח את אשתו והיא גם את בעלה. (כמובן אם הסייגים שלא בכל תקופה בחיים, וגם לא כל אחת מצליחה להגיע להנאה פיזית, ושגם ההנאה הנפשית והקרבה הזוגית הם דבר חשוב ולחלק מהנשים מספק) כמובן שצריך איזון, אך התורה די מתווה לנו את האיזון הזה, בין הזמן של "ביחד" לזמן של "לבד".

בקיצור - אני חושבת כמו קודמי שהתסכול שלך נובע מהחוייה האישית שלך, חוייה שניתנת לתיקון, ולא באופן פילוסופי מכל התורה כולה.

זאת אומרת שהיצר גומר אותך לאט לאט?הלוי מא

זוהי מרכז הבעיה?

ואין אתה מוצא מנוח רגשי?

סעיף 1 אצלי הוא המרכיב בעל המשקל הגדול יותר?

גם באכילה גם בהנאות החיים וגם במין?

אני מנסה להבין בכדי לנסות לעזור יותר

תפנה למישהו שמבין בזהl666

או תדבר עם גברים אחרים בנושא, אולי הם יעזרו לך

כי דרישות שלך הם סבירות ולא גבוהות במיוחד אפילו להפך

לפעמים כמה דברים טכניים או חדשים יכולים לשפר את זה

ובקשר לאוכל לא כשר אי-אפשר להסכים

זו דמגוגיה של חילונים כאילו הם אוכלים יותר טעים או נהנים יותר בדברים אחרים

אני אישית טעמתי חזיר לפני שחזרתי בתשובה, וטעמתי פרות ים - נקרא לזה כך - זה סתם אוכל, לא הכי טעים ולא הכי בריא 

תגובה ל I666דודו9

הרשה לי ידידי לחלוק עלייך בנושא האוכל. 

בתור בשלן חובב שמשתדל כמעט בכל שבת להביא לשולחן מאכלים חדשים , למדתי עם השנים להעירך אוכל ומרכיבו. 

לא טעמתי דבר ממה שאני הולך לפרט , אבל. אתה יודע כמה טעים זה סטייק בקר עם חמאה ? למה האיסור של בשר וחלב הוא כה חריף בהשוואה למאכלים אחרים ? אחת הסיבות היא שזה פשוט מאד מפתה ומאד הגיוני לערבב .

מנות ערביות עם קציצות  מוגשות עם יוגורט משום שחריפות או טעם הבשר החזק של הבשר ומרכיביו נסתרים ברכות ע"י היוגרט ונותנים טעם ומרקם נפלאים. 

בשר של קנגרו הוא עשיר וטעים מאד, ארנבת מבושלת טעימה גם היא.  .

בנסיעתי האחרונה לסין נחשפתי ( בשיחה , לא בפועל ) לנושא הלובסטרים ועד כמה הם טעימים. היושבים ברכב תיארו לי בפרטי פרטים כמה החיה הכה מגעילה הזו עם הצבתות האדירות יכולה להיות מעדן. 

אסור ואסור ואסור כי צריך להתגבר ולהתקרב לה' . צריך להתעלות ולהתגבר על הרצון הבסיסי אבל זה באמת טעים ומפתה כל הקולינריה שבחוץ. 

בבקשה , לא להבין שמרצי וזמני מופנים כל כולם לזה או לאיסורים אחרים , יש דברים נעלים הרבה יותר מאוכל לא כשר ושאר איסורים , פשוט הגבתי לך. 

יתכן שאם הדרכה נכונה אישתך תלך לקראתךyair3

נראה שהנחת היסוד שלה שרק מתי ששניכם מעוניינים עליה לשתף פעולה אינה נכונה (לא הילכתית וגם לא מעשית)

ולכן יכול להיות שייעוץ יעזור (יכול להיות מצב שלאישה יש פחות חשק אבל היא יודעת שבעלה צריך את זה ותעשה מאמץ)

לגביך ולגבי העבודה שלך(עבודת המידות) בהחלט יתכן שאתה חושף את עצמך בצורה מוגזמת לדברים שלא בריא להיחשף עליהם(כמו מה שכתבת על המסעדה אם המאכלות האסורים)

לא נראה שבריא לאדם להעמיד את עצמו בנסיונות כאלה במיוחד כשהוא כן אוהב מאכלות כאלה

באותה מידה לא נכון להחשף לדברים שגורמים לך גירוי יתר על המידה ליחסים בין אישים

yair3 ,תגובהדודו9

אתה צודק לחלוטין. אני חשוף עקב עבודתי לפיתויים רבים מאד. נאמר שאלו הם חיי , העיסקיים לפחות . 

אין ספק שמספר חברים ציינו פה נכונה , כי שהייה עם אנשים ללא איסורים וגבולות גורמת לשחיקה רוחנית. 

לגביי האוכל , אין לי ברירה כל כך , אני עובד המון בחו"ל ומזמין או מוזמן למסעדות ולכן להביא אוכל או לא לאכול לא שייך בשבילי. אני לומד הלכה ומקפיד עד כמה שניתן על הלכות הכשרות אפילו במסעדה בחו"ל. 

לגביי מין, אומר לך זאת , אני חי חיים רויים פחדים וחרדות , אני כנראה גם אדם עם פחדים מולדים ולכן נפשי ( זה ממש חזק ממני ) זועקת לרגיעה . אינני יודע כמה מכם חוו חרדות נפשיות ופיזיולגיות בחייהם , אינני מאחל זאת לאף אחד . זה סוג של תחושה כי אתה מאבד שליטה על גופך ואוטוטו השמיים נופלים. המטרה החשובה בחיי הגשמיים היא להפחית את רמות המתח , לשמחתי אני די מצליח ושומר על שימחה תמידית . אחד מהעזרים שלי ( כן , כן תגידו : תרוץ עלוב ) הוא הריגוש המיני . למה ? כי הוא מהיר, כי הוא דימיוני , כי הוא חזק והוא סוחף אותך. אתה מאבד את רצף המחשבה המטריד למשך 10 דקות או יותר.

תקראו לזה דמגוגיה ( לא איכפת לי ) אבל הגמרא במסכת סוטה ,מציינת כמה דברים שקרו מאז חורבן הבית , אחד מהם הוא איסור על שירה וזמר. בהמשך הסוגייה הגמרא מציינת שמותר לפועלים מסויימים לשיר ( על אף האיסור ) כי זה עוזר להם בעבודתם. 

האם יש קשר למין ? לא , אין. האם מין הופך למותר ? לא . אבל יש לפחות דימיון מסויים. 

הרגע היפה בחיי בכל שבוע מתחלק לדקות ההליכה לבית הכנסת ביום שישי בערב ולשיא בזמן השירה בשולחן את המילים "מעין עולם הבא" . לאחר כשעה ולימוד  גמרא אני מרגיש בשיאי , שימחה ומימוש. אבל להגיע לרמה כזו של תחושה ומרגוע צריכים יותר מידי דברים לקרות והם אינם זמינים ביום רביעי סתמי בשעה 1914 . 

אני יודע שלחלק מהחברים פה דבריי ניראים מוזרים במקרה הטוב ונוראיים במקרה הרע , אבל זהו פורום אנונימי ואף אחד לא מכיר את השני ( לא באמת קוראים לי דודו , אגב   ) ולכן אני מרשה לעצמי לחלוק איתכם את מחשבותיי.

ואם שמתם לב , הדיון כבר איננו על זוגיות אלא כבר נפתח לרוחב .  

השאלה היא האם תמיד אין ברירהyair3

וחייבים לעשות את כל המפגשים במסעדות טרפה (ד"א לא ברור בכלל אם מותר להכנס אפילו למקום כזה)

או שניתן למצוא פתרונות כשרים (במיוחד אם אתה כל כך מבין בבישול)

לגבי הפחדים והחרדות שלך יתכן שיש פתרונות רפואים -וזה לא קשור לשאלה של היחס בינך לבין אשתך

בהצלחה.

,תשובהדודו9

בחו"ל אין בד"כ מסעדות כשרות . כשיש אזי מפגשים שם. 

האם מותר להכנס לשם ? נשאיר את נושא בישול עכו"ם לצד שנייה , הרי יש לו היתרים כאלו ואחרים ונתמקד בתכלס - מותר לי לאכול סלט ירקות ? מותר לי לאכול סלומון קר ? מותר לי לאכול דג כשר עטוף בשני ניירות אלומיניוםומוכנס לתנור  ומוגש לי כך ? מותר לי לאכול חביתה שבושלה בתוך כלי זכוכית במיקרוגל ? התשובה לכל השאלות היא כן. נקודה . גם חתיכת בשר שתיפול על חתיכת גבינה כל עוד הן קרות יש לחתוך את נקודת המגע והשאר תקין. מותר לבשל מרק חלבי ליד סיר בשרי על הכיריים. מותר .

אז נכון שיש אנשים שזה לא נראה להם וטעמם עימם גם היגיון מלווה את החלטתם. אינני שולל כל דעה , אבל הלכה היא הלכה.  ברור שאעדיף לאכול במקום כשר , אבל איפה אמצא מסעדה כשרה בשעה 1700 בג'יןג'ון ססיטי ? או בוולגוגרד או בכל מקום אחר ?

אני אמור לחיות את חיי בסבל מתמשך ? אם אני מייצא סחורה ישראלית שמפרנסת משפחות ישראליות ויהודיות אני אמור לחשוב בכל רגע איפה לקנות תפוח ומה לתרץ ללקוח שהזמין אותי לסעוד עימו ? לא רוצה לסבול , פשוט לא רוצה וגם יש לי הוכחות שלפניי לא סבלו ( רק תבקש הוכחות ואתן לך ) .

לחרדה ולמתח כמו שלי אין פתרונות רפואיים.אתה לא יכול לחיות על כדורים כל חייך . השינוי בא מבפנים ( או שתחליף מקצוע )  . אתה מוצא מה מלחיץ אותך ומה מרגיע אותך ומתמקד   בזה ורק בזה . אגב, אם למישהו מהקוראים יש "סוד" של חרדות או פחדים תמידיים אשמח מאד לעזור בפרטי ( אני די מנוסה, כבר 8 שנים ) ואל תדאגו, לא אומר מילה אחת על מין

העבודה הזאת גורמת לך לחרדותאין כמו אמא
גורמת לך לגירויים מיותרים. אז למען ה'. למה??????? למה להמשיך לטוס לסין . במיוחד שאתה נפגש עם גויים. אתה לא נפגש שם עם דתים חפש עבודה אחרת, לא בעולם הגדול. עדיף חיי עוני מחיים כאלו, כך דעתי.. מה שיש לך זה עוני נפשי אין לך מנוחת נפש. אולי אשתך חושבת שהטיסות מלוות גם בבגידה בה? אם היא חושדת בך אז יש מצב שבכלל אין לה חשק להסתכל עליה. בכלל בחו"'ל זה מקובל שחלק מהעסקים גם מחכה נערת ליווי בחדר המלון ואם זה המצב של השותפים שנוסעים איתך זה ודאי יותר מקשה.
לאין כמו בביתדודו9

מהסוף להתחלה ... לא , נערת ליווי לא מחכה בחדר . זה אולי טוב לאלף לילה ולילה ונכון במקרים מסויימים אבל גם לגויים יש ערכי מוסר .

אישתי לא חושדת בי משום אני חושף בפניה הכל ומבלי שהיא תבקש לדעת . יש דברים שאשאיר ביננו ואפילו לפורום לא אחשוף. כשיש פתיחות ושקיפות מלאים החשש יורד. 

זוהי עבודתי מזה 25 שנה , אני נהנה ממנה וללא טיפת כוונת יהירות אומר שאני עושה אותה טוב בעזרתו של הקב"ה. לכל תפקיד שנעשה בחיינו יש יתרונות וחסרונות אין ביכולתנו תמיד לשנות .

יש לי מנוחת נפש , יש לי רוגע , אני משתדל לקבלם ולשמור עליהם למרות שיש גם מהמורות .

תגידי , יש לך ילדים ? זה טוב , נכון ?! אבל למה ? למה את צריכה את החרדות הבלתי פוסקות הללו לחינוכם ולבריאותם ? הרי אם לילדך יש חום את מיד מתחילה לחשוב מעבר לשפעת , נו... תגידי שאת נשארת רגועה שלילד יש כאב ראש. למה הבאת ילדים לעולם אם תפסיקי לישון שהם יתגייסו ? 

נחזור לאישתי לרגע, יש לה חשק להסתכל עליי או אליי, יש בה אהבה וגעגועים לרגעים שלנו יחד . גם לי . למה לחפש בכל פעם משהו מסובך ? החיים פשוטים יותר ממה שנדמה. אני מאד אוהב שקשוקה ויש לי מתכון עם חצילים שאף פעם לא השאיר את המחבת מלא , אבל אישתי לא אוהבת שקשוקה ויהא רק טובלת קלות את הלחם וזהו. את אי אהבתה לשקשוקה קל לך להבין ואת אי אהבתה למין לא ? למה ?

אגב , יש יתרונות מעולים בלטוס לחו"ל , אני לומד המון בטיסה , מאזין למוזיקה ומכיר אנשים חדשים ( ומעצבנים לפעמים )  

אני אין כמו אמא. חחח לא אין כמו בביתאין כמו אמא
אבל סה"כ בסופו של יום אין כמו בבית.
אמת . תשמעי בדיחה על שמך.דודו9
שמעי בדיחה על שמךדודו9

המורה ביקשה מהתלמידים לכתוב מאמר על "אמא יש רק אחת" . דני חזר עם האמור: " נכנסתי בייתה , הבית שקט, שאלתי בקול רם , יש מישהו בבית ? ואימי ענתה לי מלמעלה שלום דני, מה שלומך ? אתה רעב? עניתי לה שכן ואז היא השיבה שיש קציצות של סבתא במקרר ושאוציא אותם ואחמם במיקרו. הלכתי למקרר וכשפתחתי את הדלת קראתי לאימי בקול חזק בשביל שהיא תשמע " אמא , יש רק אחת"

יצא לי בטעות אבל כנראה עם כוונה רבה " אין כמו בבית"  

השוואה לשקשוקה זה לא במקוםl666

באמת צריכה להיות סיבה

אם אין בעיה רצינית ואוביקטיבית אז יש משהו אחר שאפשר לתקן אותו

בתגובה ליאיר 3 כתבת כמה דברים שזה מהיר וסוחף ועוזר להפיג מתח אבל איפה אשתך בעניין?

אולי היא צריכה הרבה יותר זמן ומילים של אהבה והרגשה שמטרה עיקרית זה לא להפיג מתח אלא לבטא אהבה? 

פשטות רבותיי , פשטותדודו9

אפשר לתקן הכל . אבל צריך כח וסבלנות שלפעמים מופנים לדברים אחרים. 

לגביי תגובתי ליאיר - לפעמים אישתי עוזרת לי בעניין. היא מבינה וזה הרבה מאד. 

אני מבטא אהבה לאישתי וממש לא קר אליה .

אז אולי זאת דרך של מניעת הריון טבעית?l666

היום טבעי זה אופנה

לא דיברתי על מה מותר לאכול אלה על האם מותר להכנס למסעדת טרפהyair3

חלק מהדברים שפשוט לך שמותר לך לי לא פשוטים כלל אבל זו לא הנקודה.

(כל פגישה עיסקית חייבת להיות במסעדה?)

אם אתה מחפש ריגושים ומשהוא שיסחוף אותךאין כמו אמא
ויגרום לך להרגיש בריחה מהעולם. תחפש לך איזה ענף ספורט ותתמכר אליו. כמו ריצה כל בוקר גם בחו"ל. אן רכיבה על אופנים או שחיה וכו. שלא תגיע ח"ו מהצורך של הבריחה לסמים , שתיה, הימורים וכו
להמלצתך,דודו9

אני שוחה וגם צועד , בארץ ובעולם . אני שומע מוזיקה וגם מטייל..זה עוזר מאד . 

ובתור בדיחה אוסיף ( רק בתור בדיחה ) אם אישתי הייתה מסכימה ליותר מין לא הייתי צריך ללכת לברכה ולשחות 40 דקות בדממה או לצעוד בקור

אחד השירשורים הכי מעניינים בעת האחרונהצדקיהו

ונראה שבכלל אין תשובה.

כנראה תצטרך לשמור הרבה בבטן.
ואם אתה אדם מאמין - אז תאמין שהתיסכול הצער והכאב שלך, כשאתה לא חוטא יהיו שווים הרבה מאוד לעולם הבא.

אם תמצא פיתרון אז תהיה הראשון...

ניסית לטפס על האוורסט?יזהר

לעשות סקי אקטרים באלפים? לקפוץ בנג'י? לעשות תחרויות פיראטיות על 300 קמ"ש בכבישי ישראל?

תנסה לעשות זאת. כך תדחה את הריקנות שלך בכמה שנים. בסוף היא שוב תתפוצץ לך בפנים, אבל תקבל שקט לכמה זמן.

אפשרות אחרת ומערכתית יותר, זה ללכת בדרך הקשה. לנסות להבין למה אתה חי ומה התפקיד שלך בעולם, ואיך תוכל להיות במקום שלם יותר עם עצמך, עם אלוהיך ועם חכמי הדורות שהוא שתל בכל דור כדי להורות לנו דרך.

איך זה יעזור לו בבעית הנשואין הקשה שיש לו?חלב ודבש

למה זה קשור לריקנות או למלאות בחכמת הדורות?

לא, לא ניסיתי אבל אשיב לךדודו9

שמע משפט מפוצץ ומקומם , אתה ועוד הולכים מה זה לא לקבל אותו. 

לפני 20 וכמה שנים הייתה לי שיחת נפש עם חבר חסיד גור ( תושב חו"ל , יש הבדל ) ושוחחנו על היהדות וסבלנותה , הוא אמר לי כאיש חינוך שאין כל כך הרבה מקום ביהדות לשובבים ולאלו עם נפש לא שקטה. 

אני מאד הסכמתי איתו אז ומאד מאד מסכים איתו היום . תראה מה ענית לי - " להסות ולהבין למה אתה חי ומה התפקיד שלך בעולם ......ולהיות במקום שלם יותר עם עצמך"  מה שבעצם אתה אומר שאם אדם נולד עם רצונות ומהוויים עם תשוקות ורצונות ( כשרים או לא ) הוא צריך להרגיע את עצמו בדרך הקשה ,כי אחרת .... או או , אחרת הוא חלילה יהיה חריג בקהילה . 

שמעתי פעם תשובה לשאלה של יהודי שנסע לאלסקה . מתי נכנסת שבת ומתי היא יוצאת אם השמש לא שוקעת - התשובה שהוא קיבל - מילה במילה - " יהודי לא צריך לנסוע לאלסקה" .

וחוצמזה , ידידי היקר יזהר , אתה , כן אתה , יודע מה תפקידך בעולם ? אתה יודע למה אתה חי ? אתה יודע מה אתה עושה פה ?  מי היו שאמרו " אל תאמין בעצמך עד יום מותך" ?  למה הם אמרו זאת ? כי לרוב בני האדם אין מושג מי הם ומה הם . הם שומעים הרצאות ודרשות וקוראים ספרים ומנסים לקבל כיוון , אבל בתוך תוכם פנימה הם עדיין לא יודעיים. 

מאיפה הבנת שיש לי ריקנות ? אולי אני בור סוד שאינו מאבד טיפה ( אני לא, אבל לשם הדיון ) אם אני לומד מסכת ברכות ורוצה להמשיך לשבת ומשם לעירובין אז יש בי ריקנות ? מה פתאום !!!!!! זהו רעב בריא , זהו לימוד תורה !!! ואם אני קורא ספר על פיזיקה ורוצה להמשיך לביולוגיה, יש בי ריקנות ? מה פתאום !!! אלו הם מדעי החיים , אתה חייב ללמוד !!!!

יזהר , פשפש בדברייך ותראה שתשובתך מושתתת על דפוס תרבותי שלפיו אתה חי ולא על היגיון.  

אז מה אתה רוצה?dan_land

סלח לי על הבוטות.
אתה רוצה אישור לשז"ל או דברים יותר גרועים? לא נראה לי שמישהו יתן לך.
אתה רוצה שאישתך תשתנה- גם זה לא תלוי בך.
הבחירות הן שלך.
נראה שיש לך אחלה חיים, חבל שהם סובבים סביב חיי מין ואוכל.

תנסה לבלוע את הגלולה המרה בלי לעשות יותר מדי פרצופים ולהמשיך הלאה.
או שתזרוק את האמונה ותנסה למצוא פורקן לתשוקה שלך- 
(דרך אגב, ממה שהבנתי מהרבה כאלו שזרקו הכל וחיפשו פורקן- בסוף חזרו ומצאו אותו איפה שהם תמיד היו
מעניין למה...)

את מה שאני רוצה קיבלתי כברדודו9

קרא את הודעתי הראשונה - "דאגות בלב איש ישיחנה" . בשנייה שסיימתי לכתוב את ההודעה קיבלתי את מבוקשי - פרקתי איתכם את מסעי. 

מה שקורה לאחר מכן הפך להיות דיון מעניין וסוער 

אה, אוקי.dan_land

החבר שלך חי בחיצוניות חרדית.יזהר

לצערנו, תופעה נפוצה. הוא כמובן "איש חינוך" שאלוף בהכנסת אנשים לתלם השבלוני החרדי החיצוני. אבל היהדות הרבה יותר רחבה ועמוקה מזה. התורה היא התוכנית של העולם, והיא מתאימה לכולם. גם כאלו עם נפש לא שקטה (והרבה מגדולי הדורות היו בעלי נפש לא שקטה בכלל, כפי שניתן לראות בכתביהם. ר' נחמן, הרב קוק ועוד רבים). וגם גור עצמם, לפני שנכנסו לתלם החסידי הקלאסי, מקורם בקוצק הרדיקאלית והלא שקטה כלל ועיקר. בקוצק היו אוכלים חי אדם שעושה דברים רק כי הוא חושש להיות "חריג בקהילה".

לדאבון לב, ההיכרות שלך עם היהדות מכילה הרבה עיוותים וצורת מבט לא נכונות, שעיוותו את תפיסתך לגביה, ואתה אוכל פירות באושים עד היום. אז הדרך הקלה היא לברוח מהיהודי שבך. זאת הדרך הקצרה שהיא ארוכה שהצעתי לך. אבל הדרך הארוכה שהיא קצרה היא לשקם את היחסים שלך עם הנשמה היהודית שלך, לברר סוגיות לעומקן תוך זניחת דעות קדומות.

בחסדי ה' אני מצאתי את מקומי בעולם, לפחות בראשי פרקים. תהליך הבירור הוא תהליך שלא נגמר לעולם, תמיד יש רזולוציות יותר עמוקות, אבל בחסדי ה' יש לי בסיס איתן.

הריקנות זועקת מכל שורה בדבריך. אתה עסוק בחיפוש ריגושים תמידי, כדי למלא ריקנות אינסופית. הדיון הוא ממש לא "מלחמה ביצר", "שכנוע האשה להגדלת התדירות", או "התחזקות בקיום מצוות". הרדיפה אחרי היצר היא תוצאה של חסר אמיתי, ואם לא תשכיל למלא את החסר הזה במשהו אמיתי אלא רק בפלסטרים, תמשיך לחיות בסוג של מניה-דיפרסיה. הנאות רגעיות שמשכיחות את החסר, ותסכולים הולכים וגדלים מכך שהחסר לא באמת מתמלא.

פתחת לו את הקישקע...עמית-טליה

זה נראה כאילו אתה מכיר אותו משכבר הימים.

אני לא רואה פה אדם ריקני או אדם שמחפש ריגושים.

אני כן רואה אדם שיודע לאיפה הוא שייך ולאן הוא רוצה להמשיך להשתייך.

לשם מה הוא הגיע לעולם ואת מי הוא עובד בנאמנות משלו.

אחרת, אדם כזה מזמן כבר היה מועד.

מזמן כבר היה מטיח באישתו אפילו על ההתנהגות השגויה והלא בריאה הזאת.

אבל אפילו את זה הוא הפסיק לעשות. מתסכול, מכבוד, אבל הפסיק.

יש פה מציאות שגויה אמיתית של אישה שלא מודעת לצרכי הגבר.

כמו שאישה צריכה יחס ופירגון וכמה רבנים חופרים על זה?!

ככה גם הגבר צריך את שלו. 

וזה נורמלי.

אבל רבנים לא חופרים לנשים על זה. ולפעמים נשים קולטות את זה אחרי הרבה תסכול של הבעל.

הרב זכריה בן שלמה, בלי לדעת מה המצב הזוגי חופר על זה לאישה המון בעקיפין ובמאוד עדינות

ועצם הגישה שלו 'להחמיר בשלום בית ולא בכתמים' מדגישה בעצם מהו שלום בית, במה השלום בבית תלוי.

והוא אומר דברים מאוד קשים! אבל גם מאוד אמיתיים.

יש פה מצוקה אמיתית שמהווה תסכול מאוד עמוק.

וכמו שאם אישה כאן היתה כותבת שבעלי לא מפרגן לי\לא קונה לי מתנה ביום הולדת

לא היינו אומרים שהיא ריקנית ועלובה

אלא מבינים שיש פה בעל שצריך ניעור ואישה קצת מסכנה.

ואני קוראת את זה בדיוק ככה,

אישתו צריכה להיות מודעת יותר למצב.

לא כדאי לספוג דבר שהוא כ"כ הכרחי בזוגיות, אלא לדבר ולדבר ולדבר. אפילו דרך גורמים חיצוניים.

אבל יש פה מציאות לא תקינה שניתן לשנות וחובה לשנות.

בהצלחה.

|התלבטתי מלא אם להתערב בדיון הלא פשוט הזה|

אני לא מכיר אותויזהר

אני רק משקף את מה שהוא כתב כאן, ועונה על בסיס זה.

אגב, בהודעה זו הוא רמז שהוא אכן מועד, בתחום שבין אדם למקום.

זה נכון שיש כאן בעיה מסויימת של אשה שלא מספיק מודעת לצרכי הגבר, אבל זה ממש לא האישו כאן.

כל אחד מועדעמית-טליה

וככל שיש לך קושי מסויים במשהו יש סיכוי יותר גדול שתמעד בו..

אם תשאל רב על הסיטואציה הזאת הוא יגיד לך בעצמו שאומנם זה אסור אבל ברור שגבר כזה עתיד למעוד.

לדעתי התסכול השורשי הזה הביא הרבה אישויים אחרים.

אבל התסכול העמוק נובע מחוסר אמיתי

כמו שאדם שלא אוכל ומתעצבן וכועס בגלל שהוא רעב

אז תגיד שהוא צריך לעבוד על מידת הכעס.

שזה נכון

אבל לפני כן הוא קודם כל צריך לאכול! 

אותו דבר כזה,

יש לו חוסר משמעותי שמביא אותו למיליון ואחד תסכולים ותהיות

והכל נובע מחוסר שמביא תסכול מאוד מאוד גדול. 

וזה צריך להיות המענה הראשון.

אח"כ שיעבוד על השאר.

כשאדם שמח וטוב לו, הרבה מהשאלות נעלמות..

אני דווקא סבור שיש קורלציה ברורהיזהר

בין כפירה בסמכות חז"ל לבין נפילה בחטאים שמקורם בפרשנות חז"ל.

לא הגבתי עד עכשיו אבל המשפט הראשון שלך הקפיץ אותי...בת 30

"אין מקום ביהדות לשובבים ולאלו עם נפש לא שקטה".

אהההההה!!!!

הצילו!!!!!

אתה באמת מסכים עם זה וחושב ככה????????

מרוב הלם והבנה ברורה שזה משפט שקרי לחלוטין אין לי כמעט מילים להגיב לזה.

אין לי מושג מאיזה מקום משפט כזה יכול להגיע. בעצם יש לי- ממקום סגור, חנוק, משמים. מקום שבו לרגשות ולנפש של האדם הפרטי אין מקום ואין לגיטימציה.

ממקום שבו הדבר שבאמת קובע הוא מה שהסביבה רוצה או חושבת שהוא נכון. ההורים, השדכנים, וכל המערכת הממוסדת עד אימה, שמי שמעז לחרוג ממנה כדי להיות אמיתי וכנה עם עצמו מסתכן בנידוי, החרמות, ופגיעה בשידוכים של כל אחיותיו.

מחילה אבל זה בדיוק מה שסוגר וחונק את הנפש.

ואמנם לא עיינתי בכל ההודעות שלך אבל ממה שכן ראיתי קיבלתי ממך תחושה שהנפש שלך חסומה וחנוקה.

(אגב, תרגיש בנוח...אתה בחברה טובה, רבים וטובים נפשם חנוקה. גם שלי במובנים מסוימים. רק שלא כולם מודעים לזה או מודים בזה. זה מבאס וקשה להודות בזה...)

בעיני, כל הדברים שתיארת- חו"ל, טריפות, טיולים, וכד' הם הנסיונות "לשחרר" את הנפש ולאפשר לה "להיות היא"  (לא מדברת עכשיו על נושא האישות. בעיני זה מקום לטיפול זוגי והבנה של אשתך שצריכה לשתנות).

אז תשמע משהו: לענ"ד, ולהבנתי את האנשים שאני רואה סביבי- האנשים הכי גדולים, עם העבודה הפנימית הכי משמעותית, והחיבור הכי עמוק לעצמם ולה'- הם האנשים שנפשם לא שקטה.

(יווווו!! אתה חייב לקרוא דחוף את הספר "הלב והמעיין".)

מי שנפשו לא שקטה, הוא מחפש תמיד משמעות מחודשת לחייו, מחפש איך להתקדם יותר אל התכלית שלשמה הוא נברא.

נכון שלאנשים כאלה קצת קשה עם המסגרות לפעמים, ויותר נכון- למסגרות קשה עם האנשים האלה...

מי שנפשו לא שקטה חייו סוערים יותר, נכון, ואולי גם קשים יותר ונינוחים פחות. אבל מכיוון שלא נבראנו ע"מ לעבור פה 120 שנה בנוחות ובכיף, אלא נבראנו כדי לעשות פה משהו בעולם הזה- הרי שהחסרון של הנפש הוא בדיוק זה שדוחף אותנו לעשות את מה שצריך .

ולא, אני לא מתכוונת למסגרת של תרי"ג מצוות ולימוד תורה. זה בוודאי שכולנו צריכים.

אני מתכוונת לעבודה האישית לגמרי, לתיקון האישי והייחודי של כל נפש בעולם, שכן אין נפש אחת דומה לרעותה, וכל אדם יש לו ענינים אחרים לתקן פה.

אני לא יודעת אם מה שיזהר כתב "ריקנות" היא ההגדרה המדויקת בעיני. בעיני זה חסרון גדול של הנפש, שהדרך היחידה למלא אותו- זה למלא אותו בצורה אמיתית. בצורה עמוקה ופנימית. הדברים שאתה מתאר שאתה רוצה הם מילוי יחסית חיצוני של החסרון הזה. כלומר- יכול להיות שזה יתן סיפוק זמני, אבל כשיש חסרון לנפש- אז החסרון הזה יחזור להציק לך, שוב ושוב, עד שאתה תהיה מוכרח למלא אותו בצורה אמיתית או לחילופין- עד שתצליח להדחיק אותו או להכחיש אותו.

אם כל מה שכתבתי ממש לא נכון או רלוונטי לגביך- אז אני מבקשת מחילה.

אבל טרחתי לכתוב את זה כי הרגשתי שזה די זועק, המשפט הזה לגבי אנשים שנפשם לא שקטה.

זה שקר גמור, שגובל בכפירה מוחלטת.

לכל יהודי יש מקום ביהדות. לכל יהודי, בין אם נפשו שקטה או סוערת יש נתיב ודרך אל ה' ואל עצמו. שהרי אם לא כך- אז למה ה' ברא יהודים כאלה? כדי שיחיו חנוקים ומשמימים? בוכים בלילות ומוציאים תסכולים על הילדים? חוששים מהרבנים ומהשדכנים? שונאים את חייהם ומגבלותיהם?

ממש לא. אם ה' ברא יהודי עם נפש לא שקטה- זה כדי שדרך הנפש הלא שקטה- היהודי היקר הזה ימצא את הדרך אל ה'.

ושוב, ממליצה מעומק הלב לקרוא את "הלב והמעיין".

אוי , כמה שהדיון הזה מעניין....דודו9

לפני שהשבתי , ספרתי עד עשר על מנת להרגע ויצאתי מהמשרד לאכול איזה שרימפס קל עצוב

ליזהר ול אבגדהו ולבת 30 אגיב יחד.

המשפט הראשון שכתבתי בחיי בפורום ערוץ 7 בני האדם הם אנשים מגדריים . בני האדם נוטים באופן טבעי להגדיר דברים ואנשים. אתם תקראו את האמור מטה ותתחילו להגדיר אותי ( זה טבעי ). 

אבגדהו ויזהר ממש , אבל ממש הוכיחו כי צדקתי . הגדרתם אותי כאדם ריק שמחפש ריגושים . אדם שטרם מצא את האמת הצרופה של חייו . אדם שנוטה לטפל במקום לראות את העיקר.

מה, בגלל שאני כותב על מחשבותיי תרגמתם את זה למי שאני ? ואם אכתוב על חוויה של התערבות כירורגית בניתוח אפנדציט  אז אני רופא ? ואם אכתוב או אצטט מספרי הרב קוק אזי אני מתלמידיו ? נו באמת .

גופא, יזהר כתבת " לדאבון לב, ההיכרות שלך עם היהדות מכילה הרבה עיוותים וצורת מבט לא נכונות, שעיוותו את תפיסתך לגביה, ואתה אוכל פירות באושים עד היום. ....... 

הריקנות זועקת מכל שורה בדבריך. אתה עסוק בחיפוש ריגושים תמידי, כדי למלא ריקנות אינסופית. הדיון הוא ממש לא "מלחמה ביצר", "שכנוע האשה להגדלת התדירות", או "התחזקות בקיום מצוות". הרדיפה אחרי היצר היא תוצאה של חסר אמיתי, ואם לא תשכיל למלא את החסר הזה במשהו אמיתי אלא רק בפלסטרים, תמשיך לחיות בסוג של מניה-דיפרסיה. הנאות רגעיות שמשכיחות את החסר, ותסכולים הולכים וגדלים מכך שהחסר לא באמת מתמלא.

ברור שאם אתה כתבת את זה , אזי זו דעתך, אין צורך להתנצל אבל אולי אני הר"ם שלך מהישיבה או החברותא שהייתה לך בישיבת ההסדר ? אולי אני החבר ששמר איתך שעות וחשף אותך לרעיונות חדשים ? מאיפה בדיוק הריקנות שלי זועקת מדברים טפלים כמו אוכל ומין ? מעניין, אבל אוכל ומין תופסים משהו כמו 20% מהש"ס .טיולים וחוויות גיאורפיות איכות שמנים או השם ישמור תיאור כה שיטחי ורדוד של אריכטקטורת בית המקדש השני שנבנה שנית ע"י הורדוס במסכת בבא בתרא. מה, לא היו צוללנים בגמרא ? איך אדם ריקני שכזה יכל לרדת לעומק אם הוא ריקני מתוכן ומלא באוויר ?  הגמרא ועוד ספרים דנים בזה לא כדיון הלכתי גרידא אלא כרעיונות. רבא ראה את אישתו של אביי וחזר לאישתו מיד לאחר מכן. רבא ריקני ? יהודה שכב עם נפקנית ( מלכתחילה ) אז הוא ריקני ? יוסף ניצל מהחטא בזכות אביו יעקב שנגלה לו בחלון ובזכות זה הוא נקרא הצדיק, אז הוא ריקני ? אחא בר יעקב אישר מאכלי גויים לתושבי רמת הגולן ורבו ר' יוחנן אסר זאת , אז תלמידו ריקני ?

יזהר ידידי היקר , אל תגדיר . לא אותי ולא אף אחד . אינני יודע בן כמה אתה וכמה הספקת ללמוד , אבל אומר לך זאת לא הספקתי בחיי הרוחניים עוד כלום , אבל לעבור מספר פעמים על התורה עם מפרשים ועל הש"ס ועל משנה ברורה וזהר הספקתי והנה שמע קטע ( אתה תיפול ) אני כמהה יותר מהכול לסיים את הש"ס שוב ושוב .אני משתוקק לעבור על שות"ים ועדיין לא הגעתי לספרי הרב קוק .  יש לי חלום ילדות לעזוב את המשפחה ואת אישתי לחודש ( היא גם ככה לא תרגיש ) ולהסתגר בישיבה וללמוד דברים שעוד לא הספקתי.

אינני סובל ממניה דיפרסיה , ההיפך הוא הנכון. תגובתך מוכיחה כי אולי חסרה לך הבנה מסויימת בנפש האדם . הבנה שעוד תגיע , אני בטוח . אם ילדך חולה שלש פעמים בחורף ואתה נלחץ מזה ומושפע מכך אז אתה סובל ממניה דיפרסייה ? אם לקוח פוסל לי סחורה ואני מגיב בעצב אז אני דיכאוני ? אם יזהר קורא לך ריקני בפורום אני דיכאוני או קל להעלב ? 

ובתור בדיחה אוסיף - אם לאישתי אין רצון להיות איתי ואני מתבאס מזה אז אני סובל ממניה דיפרסייה ? 

אבגדהו , חולק עלייך , חלוק עלייך ואם הייתי יכול לומר לך תיובתא וזה היה תופס , הייתי אומר.

אתה מרתק אותי , באמת . אני לא ציני. כתבת  החלטת ש" לכל חפץ דומם יש משמעות בעולם ובהוויה" . נשמע נחמד . אבל אני לא רואה שום חשיבות לאקדח שמחזיק זה שבצד ימין בוידאו זה  

מי שלח את האוחז באקדח הזה  ? מה ????? ריבונו של עולם טעה שהוא יצר אותו ? האם לאוחז באקדח יש קיום עצמאי ונטול שייכות ?

כתבת  הטהור יכול להתקים בלי הטמא. ולא צריך את הטמא.

פתח בבקשה מסכת עבודה זרה ומסכת פסחים דך ג' - הגמרא מצטטת את הפסוק מפרשת נח " ואת הבהמה שאיננה טהורה " הסיבה לציטוט היא ללמד את לשונו של היהודי לדבר עד כמה שיותר נקי והיא מוכיחה זאת ע"י הייתור של המילים הארוכות "אשר איננה טהורה " במקום להגיד טמאה ( לאחר מכן מופיעה המילה טמאה ) תגיד, למה היה חשוב לנח להעלות את הבהמה אשר איננה טהורה ועוד בזוגות  ? חוצמזה איך נח יכול היה להבחין בין הטמא לטהור אם הטבור יכול להתקיים ללא הטמא ?

כתבת   היהודי יכול להתקים בלי הגוי . לא צריך את הגוי  

אחי , אתה בשנת שמיטה , איך אתה אוכל ירקות בדיוק ?  לאחר פסח אח יקר , איך אתה אוכל חמץ שעבר עליו הפסח ? 

מי הציל יהודים בשואה ? יהודים ?  מי בנה את בית המקדש השני ? יהודים ? מי מכר פרה אדומה לאחר שאזל המלאי ? יהודים ? מי נתן למשה עצות לחלוקה במשפט ? איך יכול להיות שבתורה יש פרשות על שמות גויים ?  

האור החיים כותב בפרשת יתרו - כי התורה לא ניתנה לעם ישראל בגלל ייחודו או בגלל כישרונו המיוחד , אפילו לא בגלל טיבו המשובח . אור החיים כותב כי הסיבה למתן תורה היא בזכות אבות. זכות אבות !! את הבנת את זה ברוך ? קיומו של היהודי הוא לזקק את העולם וזיקוק זה מתחיל עם עצם בריאתו של היהודי ללא קשר למעשיו. למה מצוות פרייה ורבייה כה חשובה ? למה נגזר על חיזקיהו המלך מיתה בשני העולמות ? כי הוא חשב שבנו מנשה שיעבוד ע"ז רחמנא ליצלן לא ראוי להיוולד , כי לא צריך אותו בעולם, הוא לא מוסיף דבר . שיבשלו אותו בסיר מצידיך ( אה, זה מה שעשו לא בסוף ) אבל שיבשלו עם מלח , פילפך שחור כמון ולא לשכוח מרכיב חשוב - שלש שיני שום , העיקר שמנשה העבריין לכאורה שלא היה אמור להיוולד יאמר ויצוטט " כך מקובלני מבית אבא, אפילו חרב מונחת על צווארו של אדם.וגו'" .     

כתבת  וישר  זה יותר מצדיק , הוא מי בכלל אין לו את המשיכה לדבר האסור הזה.  - תודה . הוכחת לי שכל עם ישראל צדיקים . הרי התורה הקפידה לאסור מה שמפתה את האדם .

ולך בת 30 - מילים כדורבנות . אני מקבל את דברייך ומאמץ אותם , הקב"ה אכן מאמץ ומקבל כל יהודי ויש מקום לכולם זו היהדות שמשתנה ע"י אנשים במהלך ההיסטוריה שנוטים לא לקבל את האחר.

אני רואה שכבר פקרת טפי.יזהר

אין לי עוד טעם להמשיך את הדיון הריק הזה. הרבה מלל, אבל ריק לגמרי.

אני מודה לך תשומת הלב עד עכשיו .דודו9
קראת ספרים של הרב אורי שרקי?rivki
אם לא - ממליצה בחום. אתה תוהב אותם.
איזה מהם ? יש כמה נושאיםדודו9
בקשר לשירשור הזה - קדושה וטבעrivki
גם הקדמה לפרקי אבות של הרמב"ם עם פירוש ר' שרקי
רק הערהבת 30

זה לא שה' רק מקבל כל יהודי ויש מקום לכולם, זה מעבר לזה.

זה הענין שה' נותן לכל יהודי את החיים והאירועים והתכונות והקשיים- וכל אלו אמורים, בעזרת התבוננות אמיתית ועבודה נכונה לקרב את האדם אל עצמו, אל שמחתו ואל בוראו. (כן..דווקא בסדר הזה, לדעתי)

הערה להערתךדודו9

גם אני חושב שה' נותך לכל אדם את חייו המתאימים לו . תפקידו של האדם הוא ללמוד לחיות עם עצמו בשלום ובכנות .

אני מאד מעריך אנשים שאומרים "קשה לי עם זה" או "אני חלש בזה" . לקח לי שנה פלוס להודות ולהרכיב משקפי קריאה , קשה להשלים שהגיל נותן אותותיו.

אחרי שאדם מגיע לרמה כזו של שלום וכנות הוא יכול להתרומם מעלה מבחינה רוחנית , כמובן שתחילתה של ההתעלות יכולה לקרות יחד עם תחילתה של הכנות ולא זה אחרי זה.  

כל אחד והקשיים שלוrivki
לאחד קשה להודות בחולשותיו, ואחר דווקא מנפנף בהן.

נדמה לי שהיום זה אפילו נכנס לאופנה - אנשים מתגאים במגרעות שלהם. או מבקשים "הנחות" שונות בגלל החולשות שלהם. אני מכירה כאלה ולא מכבדת את ההתנהגות הזאת, בלשון המעטה.

ויש ענווה אמיתית כשהאדם מכיר את עצמו ויודע את מקומו, לא מתגאה ולא בז לעצמו ( שני הצדדים של אותה התופעה). מכירה אנשים עם קשיים עצומים, אישיים ומשפחתיים שמתמודדים איתם בגבורה.
יש פה עודף רצינותדודו9

אני מנפנף במה ? בגלל שאני מדבר בפתיחות על חולשותיי אזי אני מנפנף ?

חאלס עם זה , מספיק להגדיר מילים ישירות כהרהבת עוז.

אני מתבייש בחולשותיי ומקווה שאוכל לשנותם ולהתגבר עליהם .

אני מתבייש במעידותיי ומקווה שלא אשנה .

אבל , אני בהחלט לא אחיה בתחושה של גלגל חרטה שחוזר ומכה שוב ושוב , אני שלם עם עצמי ומנסה להבין מה הביא אותי למעוד בדבר זה או אחר ולנסות לתקנו.

לשימחתי , הרבה מאד דברים תיקנתי רק בשנה האחרונה בכל מה שקשור לרוחניות , הלכה ותקנות.

אמנה רק תיקון אחד - הקריאה והכתיבה בפורום הזה . 

אל תיקח את זה אישיתrivki
פתחת דיון כללי, אז הבעתי את דעתי באופן כללי.

אילו הייתי רוצה לפנות אליך אישית הייתי כותבת "אתה" ולא "אנשים".

אני לא מכירה אותך, אולי אתה דווקא הדוגמה ההפוכה?
סליחה ומחילהדודו9

קראתי את תגובתך ללא משקפיים . כתבת "ואחר דווקא מנפנף בהם" חשבתי שהמילה אחר היא ואתה . 

תראי מה שמשקפיים יכולות לעשות לבן אדם

ריפרפתי קצת על השרשור ונראה לי שלא התייחסו לנושא מסוייםאלמונית 0

דיברת על הנושא עם אשתך? בדקת אם חוסר הרצון שלה לא נובע מבעיה אמיתית? 

(משתדלת לכתוב נקי, אם יש בעיה אשמח אם המנהלים יערכו)

ישנם הרבה מאד סוגי בעיות שעלולות לגרום אצל האישה לא להנות ואולי אפילו לסבול וככה גם לא לרצות.

בעיה אחת היא כאב. 8% מכלל הנשים בעולם סובלות מכאבים בזמן אישות. חלקם לא מודעות לכאב אלא רק מרגישות שלא נעים להם במצב הזה לכן נמנעות. במקרה כזה מוטב לטפל בכאב או בחוסר הנעימות וככה אולי אשתך תרצה.

ישנם גם סיבות פסיכולוגיות שגורמות לרתיעה ובמקרה כזה יועצת בקדושה יכולה לעזור

יתכן שהבעיה שאתה לא יודע לגרום לאשתך להנות ולשמוח מהמצווה ואז תוכל אתה ללכת ליעוץ לפתור זאת.

אמנם לא מחייב שהבעיה היא בעיה אמיתית, אך ישנו סיכוי גדול שהסיבה נובעת מבעיה ספציפית שאפשר לפתור ומוטב לנסות לפתור מאשר לסבול כל החיים.

במקרה שיש בעיה מומלץ ללכת למכון פועה, הם ימליצו לאן לפנות

יש הרבה מה להגיב כאן, מפאת חוסר הזמן - תגובה קצרהender13

1. הומוסקסואליות כתכונה מולדת היא אגדה אורבאנית.

זה נשען על "מחקר" שכל אדם בעל ידע בסיסי בשיטה המדעית יבין שהוא לא באמת מלמד אותנו דבר.

עיין בערך המתאים בוויקיפדיה.

2. נכון לגברים יש "רעב" גדול יותר מלנשים, רובו נובע מכך שנשים חיות בכל רגע לא רק את האדם שלידן אלא אלף ואחד דאגות נוספות, בעוד שהגבר יכול להתנתק מהכל ולהתרכז ברצון הספציפי הזה.

זוגיות טובה כוללת את ההבנה הזו וההשקעה, כדי ששני הצדדים ישמחו.

אני מכיר אדם שמנסיונו לעזור לזוגות טוען שאחרי ההשקעה הנ"ל דווקא האישה היא זו שרוצה יותר.

(לאחר שהפנמתי וישמתי, נהיה קצת יותר קשה להתווכח איתו..)

יש כאן נושא יותר בעייתי:

רובנו גדלנו על תשתית תרבותית של תרבות המערב.

זה אומר שצפיות היסוד שלנו בקשר לזוגיות מוכתבות מהערכים שהגיעו משם.

אולי משם מגיע אליך רעב נוסף? (לא אולי, בטוח. אבל לשם הוויכוח..)

כל מה שכתבת מגיע מנקודת מבט בעייתית כזו, אם תסיר אותה כל (או לפחות רוב) הפלונטר יפתר.

לגבי 1- תוכנה מולדת ועוד איך!פרח-בר
האמן לי שרוב ההומוסקסואלים לא היו רוצים להיות כאלה...הם היו מעדיפים לחיות כמוני וכמוך.
זו לגמרי לא תכונה נרכשת כמו אהבה ליין או לסיגריות , המחקרים בנושא מתפתחים כל הזמן יש מחקר מעניין שמראה שיש קורלציה בין תאומים זהים והנטיה המינית שלהם
גם מי שטוען שזו תכונה נרכשת לא טוען שהיא מתחילה מבחירהtin man
אני מכיר למשל כמה כאלו שסובלים מאוד, אבל יכולים להסביר איך מציאות שונה גרמה למצב ( במקרה אחד למשל גירושין של ההורים )
בהחלט יש תנאים סביבתייםפרח-בר
כמו למשל - בית סוהר , מדינות מוסלמיות קיצוניות שם זה נהוג מאד בגלל דיכוי , ועוד השפעות שונות... אני דיברתי על אותם אנשים נורמטיבים שחיים בנינו ומגיל צעיר מאד מעידים על עצמם ( וגם הוריהם מעידים על התנהגות ״אחרת״).
אני לא יודע.tin man
אני יודע שהשאלה היא לא מה החיים מעמידים מולך, אלא מה אתה עושה עם זה
נסיון קשה מאד לדעתיפרח-בר
אחד הקשים ביותר במיוחד לאנשים שמחוברים לדת...הרי אדם שלא מרגיש שלם בזוגיות ובאהבה שלו הוא כלי ריק...
הרבה לפני הזוגיות.tin man
הם סובלים בשלב הפנימיה, במפגשים היום יומיים עם החברה הנפרדת שסביבם ( זה לא כמו לחיות בחברה מעורבת, זה יותר דומה לגבר אחד שסביבו רק נשים ). והכי הרבה - אשנה ובושה על המחשבות שלהם שלא בשליטתם. והחברה המערבית שאומרת שאתה זה המחשבות שלך לא ממש עוזרת להם בזה...
לא הבנת אותיender13

לא טענתי שאדם בחר בכך.

אם תשאלי גבר מערבי היום מה מושך אותו באשה היום תקבלי תשובות מסוג מסוים, אם תשאלי את אותה השאלה לפני 50 שנה ו100 שנים תקבלי תשובות אחרות (בעבר היה עוד יותר תלוי מקום)

דברים שונים בצורה דיי קיצונית.

ללמדך שהתרבות בה אנחנו חיים מכווינה מאוד.

אנשים בטוחים שזה "טבעי" ו "בא מבפנים"

אז זהו שלא.

אני מוכן לקבל שסביר להניח שיש התאמה בין אנשים בעלי תכונות מולדות מסויימות, סביבה תרבותית מסויימת וסבירות התפתחות נטיה הומוסקסואלית.

עדיין לטעון שזה מולד זה לא רציני.

העדפות מיניות הן ללא ספק מולדותחלב ודבש

אבל מאחר והן לא שחור לבן, דהיינו יש מקרי ביניים של נטיה לצד זה או אחר, יש חשיבות גדולה לנסיון החיים.

בתנאים מסוימים בחורה עם נטיות לסביות, או בחור עם נטיות הומוסקסואליות, יוכלו לחיות בשלום עם בני המין השני.

יש מקרים שזה בלתי אפשרי, ללא קשר לתנאי החיים.

ההבדל בין נשים וגברים במידה הרצון לקיום יחסים הוא בעיקר ביולוגי, גופו של הגבר מייצר כל הזמן תאי זרע שצריכים למצוא את דרכם החוצה. לכן גברים כאילו מתקשים "להתגבר על היצר" אך למעשה זהו צורך ביולוגי טבעי אצלם. 

שוב טעיתender13

לגבי הנושא הראשון, נא להציג ראיות

לגבי השני גם לא נכון.

גוף הגבר מייצר בהתאם למספר רב של משתנים, בעיקר תלוי במחשבות של הגבר.

אם קצב היצור לא מוגבר הגוף נפתר מהזרע העודף לבד (מומלץ לשתות הרבה מים קורץ )

לפני שאשיב לךדודו9

על סמך מה את/ה מבססת את טענותייך ? מדע ? רפואה ? הלכה? שעה אישית ? 

אני לא מתנגח, אני שואל 

רוצה לשתף אותכם ברגשותיידודו9

אני מרגיש צורך לומר לכם , לכולכם , שאני מאוהב בכל אחד מהחברים שכותב כאן. 

השפה, הסגנון , תוכן הדברים ורוחב יריעת הדיון.

לאחר שקראתי מספר פורומים בחיי, אני חייב לומר שהחוייה שחוותי בפורום זה הייתה מעוררת ומסקרנת להפליא. אין במה להשוות את איכות החומר הכתוב כאן לפורומים אחרים שאני ראיתי . 

אני מסתובב כבר 48 שעות עם צורך עז לקרוא עוד ועוד דעות ולשמוע עוד ועוד אנשים . 

למרות , שאני חלוק קטגורית על מספר חברים כאן , אני חייב לציין לשבח את איכות כתיבתם ומחשבתם של כלל הכותבים. 

יישר כח גדול

בכיףאלעד
שמח שנמצאנו אכסניה ראויה בעיניך
לעניות דעתי המין הוא בריחהשרית יורב

כפי שכתבת ב

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t689501#7613713

וכדאי מאוד לפנות לטיפול ולנתח ממה אתה בורח, אם כוונתך למצוא פתרון ולא רק לפרוק.

את צודקת בהחלטדודו9

המין הוא אכן בריחה . בריחה חיובית , בריחה מבורכת . 

גם שינה היא בריחה למרות שהיא צורך . כשבורחים ממשהו זה לאו דווקא דבר רע . 

אני מאד אוהב להיות עם אישתי , להתחבק , לאהוב ובמיוחד ומעל לכל לשוחח . יש לנו שיחות שנמשכות שעות רבות. ימי שישי הם "הבעייתים" ביותר - במקום לישון בנחת ומקודם אנחנו מדברים ומדברים עד ל 0300 לפנות בוקר ולמחרת אין לי כח לקום לפני התפילה , שלא לדבר שלתפילה אני מאחר. 

אקח את כל הטימטום וחוסר ההבנה על גבי ואומר לכם שלדעתי , מאז שאני זוכר את עצמי , מין היה פורקן ובריחה. הנאה פסיכולוגית צרופה .

בילדותי ובנערותי שמעתי רוב הזמן "לא" , " קרא להורים שלך" , "אתה מפריע" , "איזה מין ילד ,עושה ...?"

וכו' וכו' , עולם כזה של איסורים ועונשים . פחדים תמידיים. 

אני זוכר שפעם בישיבה חלמתי חלום שהפחיד אותי עד כדי שהרגשתי קור באזור החזה , החלום היה שראש הישיבה נכנס לפנימייה וצועק את שמי על מנת שארד אליו למטה . בוא ונגיד שזה לא היה לצורך ליטוף או מילה טובה.

ראיתם את הסרט "גודזילה" עם המפלצת / דינוזאור ? ובכן אומרים שחלום שחוזר על עצמו מעיד על משהו. חלמתי פעמים מספר שהמפלצת רודפת אחריי ואני בורח ממנה . במשך כל החלום אני בורח ואני רואה אותה מרחוק ממשיה במרדף , בסוף החלום אני חומק ממנה . בחלום השני הצלחתי לברוח ממנה כשנכנסתי באיזה כםר בצרפת לחבית של חמוצים וכך הסוואתי את הריח שלי .

היות ומין נתפס ככה אסור וככה דחוק , לפחות בעיני הבנתי את הנאמר לי במהלך בגרותי , הרגשתי תמיד חופש ללא גבולות וסייגים כשהדבר הותר לי. כשהתחתנתי , חשבתי שהנה אדם שיחד נצא לחוויות משותפות וחופשיות.

אנא , אל תבינו שיש בי כעס או מירמור על אישתי . אין לי . היא הדבר הכי טוב שהקב"ה שלח לי . המאבק שלי הוא עם עצמי ועצמי בלבד . 

ואגב רבותיי וגברותיי היקרים , הדיון שהתחיל על הזוגיות ,קיבל פה תפניות הרבה יותר מעניינות ומסקרנות , לדעתי יש להמשיך ולהתנגח על מנת שיצא אור .    

לפעמים חלומות מתגשמים.............אין כמו אמא

ולפעמים לא!!!!

חלמת כשהיית בחור על חיי מין סוערים ושובבים ושאשתך תהיה בדיוק ככה וככה תפליגו על כנפי העננים...

יפה מאוד. חלמת.......!!!!!!

גם אני חלמתי הרבה דברים ולא ממש קבלתי, אפילו בהתחלה הייתי ממרמת בבכי לילות על זה.

היום אני בוכה על זה פעם ב.....

מין בכלל בציבור הדתי לא ניתן לבדוק, וגם חילונים שגרים יחד פתאום אחרי חמש שנים, המין יכול לההפך למשעמם......

דברים משתנים בחיים.

אז עד מתי תבכה על זה?????

תיקח יומן תסמן יום, מצידי גם עוד חמש שנים. ובאותו היום תחליט או שאתה לא בוכה על הנושא הזה יותר בחיים, או שאתה הולך

אבל להישאר באותו מקום להמשיך לחלום זה יסורי נפש נוראים. או להפסיק לחלום ולשמוח בחלקך או לעשות מעשה

^^^זאת הסיבה שאני קוראתrivki
ולפעמים כותבת פה ולא פורומים רבים אחרים .
דודו9, אתה במקרה דובר שפה זרה?rivki
אם בשביל לזהות אותי - אז לא .דודו9

אבל אם בשביל האמת אז כן . עוד שפה וחצי 

אין לי נושג מי אתה. סתם ניחושrivki
* מושגrivki
יאללה דודו, אל תיפגע אבל עדיף שתשקיע את כל האנרגיותצוללת צהובה

בלהבין מה מפריע לה, כי זה לא נורמלי לחיות כך בנישואין. ובמקום להפנות אליה את הכוחות אתה יושב כאן כותב וקורא, בזמן הזה יכולת כבר מזמן לתקשר איתה, לדבר, ללכת לבד או איתה לייעוץ מקצועי... סתם מתפלספים כאן.

קשר בין איש לאישתו מבוסס על קשר נפשי ולא על תגובות רגשיות, שכלתניות, תורניות של אנשים מחוץ למשפחה.

מה שחשובכ זה מה העניין שלה.

חלילה מליהפגע .דודו9

אני נהנה מהפורום הזה מאד. מאז שהשירשור התחיל נפתח לי דיון נורא מעניין ששנים לא זכור לי.

בנוגע לאישתי, הכל בסדר . אני כבר לא כותב הודעות מתוך ייאוש. סתם פתחתי הודעה בשביל לפרוק, שנייה  אחר כך זה כבר עבר. 

מסכימה עם כל מילה. ואולי אתה לא מספיק נקי בשבילה?ירושלמית טרייה
עצם זה שהדיון התחיל בשאלה פרקטית והפך לדיון פילוסופי מראה לי שמשהו כאן לא רציני..

אם היא לא רוצה יש לה סיבה.
גם אישה שלא מתלהבת מהעניין עצמו, אם היא אישה טובה ולא סובלת מזה ממש, אמורה להסכים ליותר.

אז או, כמו שאמרו, יש לה איזה כאב וסבל ממש - יש תופעות כאלה, הכתובת היא קודם כל רופא נשים לאבחן, וקודם היא צריכה להודות בזה.

או שאתה טיפה מגעיל אותה, פשוט כך.
תבדוק אתה מה הבעיה.
קצת מוזר להעלות שאלות כאלה מולה אחרי שנשואים הרבה שנים אבל אין ברירה.

ואולי אתה חופר לה יותר מדי בדיבורים ואין לה כח לעניינים המעשיים.. סתם בצחוק, פשוט הזוי בעיני כמה חפירות יש פה.

ולא סתם קיבלת כאלה תגובות "עליהום" - בעיני משהו בדבריך לא משדר אמינות ונראה שאתה נמשך מאד לאורח החיים החילוני. יש כאלה, מכירה מישהו שפרק משפחה בשביל לאכול שרימפס ולנסות נשים אחרות. לא כדאי לך, הוא לא מאושר.
לא מסכים עם אף מילה שלךדודו9
עבר עריכה על ידי דודו9 בתאריך ו' בטבת תשע"ה 09:03
עבר עריכה על ידי דודו9 בתאריך ו' בטבת תשע"ה 08:45

האולי שלך משקף שני צבעים - שחור ולבן . החיים הם לא שחור ולבן.

לטענתך וטענת האחרים : אנשים מתחלקים לקבוצות , תמיד. יש גבוהים ונמוכים, שמנים ורזים , עדינים וגסים , ממעטי דיבור ומרבי דיבור וכו'. 

למה דבריי לא מעוררים בך אמון ולמה הם יוצרים עליהום ? כי הפורום הזה מתחלק לקבוצות שונות של אנשים. יש כאן אברכים , יש כאן חבר'ה צעירים , יש כאן אנשים שגדלו במעגלים די סגורים ויש הפוך ממה שכבר כתבתי.

אז לגביי העליהום - זה אך טבעי שכשיבוא מישהוא ויאמר דברים שסותרים או מתחילים לערער את עולמו של הקורא הוא יגיב  שאחת משלש אופנים - הוא שהוא יבטל במחי יד את הנאמר , או שהוא יתעלם או שהוא ילחם . אישית אני מעדיף את האחרון.

אני רואה באופן תמידי בשיעור השבועי גישות שונות שמתנגשות חזק. אנחנו רבים ואנחנו צועקים אבל עם הזמן נפתחים זה לדעותיו של זה ( גם הגיל משחק תפקיד )  זה שכתב כאן שאין צורך בלא יהודי ובטמא, הוא אדם ( הנה , אני מגדיר ) שלא מסוגל להבין שיש אחר ממנו וכי הכל אמור להיות צח וזך . זה שהפסיק את הדיון כי הוא חושב שהצד השני פקר טפי הוא אדם ( הנה , אני שוב מגדיר ) שקשה לו ( תרתי משמע ) עם גישה שונה ונינוחה משלו. מה זאת אומרת שיפקפקו באושיות קיומו התורני ?? זה שכתב שאוכל לא כשר הוא איכס ( הגדרה ) הוא אדם שמפחד ( די הגיוני ונכון, אגב ) מדברים של איסור.

כולם  אנשים טובים ויקרים , אבל טרם נפתחו . שימי לב שאף אחד , אבל אף אחד לא ענה לי קונקרטי לשאלות ההלכתיות/תורניות ששאלתי . אני , בשבת , פתחתי רמב"ם , ארבעה טורים ושולחן ערוך ועיינתי רבות בתוספת שיחה עם רב על הנושאים שהעלתי בפורום. לא תאמינו מה הוא אמר . הוא כנראה גם פקר טפי. 

אגב, העליהום בעיקר הגיע מגברים. נשים מגיבות באופן הרבה יותר פתוח לאחר ולשונה.

לגביי אריכות דבריי ולצורתם : אני חפרן , מודה . נולדתי חפרן וכנראה אמות חפרן . אני אוהב לחשוב ולדבר ( ופה לכתוב ) אם את נימנית על האנשים של התאכלס - את לא כ"כ תתחברי להמון שורות, זה מעייף וזה בסדר גמור אבל זו את  ואחרים הדומים לך . החפרנות שלי היא תכונה בעייתית לכמה וטובה לאחרים . למשל - העברת שיעורים , למשל - שמירות בצבא ( הייתה רשימה של חבר'ה שרוצים לעלות איתי לשמירה , כי אני מעברי שמונה שעות יופי ) למשל - שיחות עם לקוח , למשל - לחזר אחרי אישתי . בינך לבינך ירושלמית ,  לא היית רוצה טיפה יותר שבעלך יקשיב וידבר איתך יותר ? 

לגביי המהפך מפרקטיות לפילוסופיה - אני לא יודע מה אתכם ( אני דווקא כן יודע ) אבל כעומק התגובות והמאבק , כך עומק הקונפלקיט שהוא מעורר. רוצה לומר , התשובה הפרקטית מאד פשוטה - המתנה  או ייעוץ או  גירושין או בגידה ( לא בפורום הזה, ) או להמלצתך, ניתוח פלסטי לשינוי צורה, הסרת חצ'קונים ורכישה מסיבית של דיאודורנטים וכמובן מעל הכל שיוני מהותי של צורת הדיבור והגישה - כי הרי ישנה אפשרות שאישתי אחרי ארבעה ילדים ו17 שנות זוגיות ( 16 נישואין ) כבר נמאס לה ממני וזה זועק בכל שורה שהיא אומרת או כותבת "אני אוהבת אותך "  או "אני מתגעגעת"  ( או סליחה ומחילה כשהיא כן איתי ביחד והיא ניהנת )

סליחה שלא התחלתי והמשכתי בגישה של המסכן והאומלל .

סליחה שאני בועט בחזרה .

סליחה שאני אוהב פולמוסים .

סליחה שאני לא בוחר בדרך של השינוי התפיסתי של חיי ורמיסת טבעי ואיך שנבראתי .

בעיקר אבל בעיקר, גרמתי למספר אנשים להיפתח , לחשוב לצחוק ולצעוק . לי הדיון גרם המון - חזרה בתשובה , לימוד ועיון תורני , מחשבה והמון המון הנאה.

סליחה שהבאתי זאת עליכם בחוסר אמינותי ובאורך דבריי 

שוב אני מוחהrivki
בשם כל בני משפחתי, חבריי ומכריי החילונים - הלא מחויבים להלכה.

אתה פעם אחר פעם רומז או אומר ישירות שהם היו מציעים לך פתרון של בגידה.

זאת ההלכה החונקת שכובלת אותך בשרשראות ברזל.

אז זהו שלא. ממש לא כולם היו מציעים, אולי אפילו מיעוט.

התפתחות ההלכה זה מעניין, אבל אם תבין את כל ההשתלשלות שלה - תקבל פתרון מעשי לבעיה בזוגיות? התשובה היא ל א , כי לא מדובר במשהו שיש לו פתרון פורמאלי.
שוב , אני עונהדודו9

לא אמרתי את זה ובבקשה לא להכניס לי מילים לפה. בגידה לא מקובלת גם בקהלים לא דתיים ולא יהודיים . אין בבגידה מסוג דרך או כיוון חיוביים. יש יותר ברור ממה שאמרתי כאן ?

אבל, היות ואינני שולל אף כיוון מחשבה הא לך שאלת דוגמא :

האם פילגשים הינה תופעה חדשה ?

האם זנות היא תופעה חדשה ?

האם המשנה במסכת סוטה שציינה כי "משרבו הנואפים פסקו המים המאוררים" מציינת עובדה או לא ?

יש המון אנשים ( אני לא הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה ולכן לא אמנה את אחוזם ) שמנהלים חיים כפולים או חיים של מידי פעם וביתם שקט ונינוח. אני באופן אישי מכיר חבר שבגיל 45 התחיל לנהל מערכות יחסים קצרות וכיום שהוא בן 55 הוא טוען שהעשור האחרון עובר עליו על מי מנוחות וכי הבית רגוע ונינוח. 

אין בדבריי כוונה להיתר מוסרי או הילכתי לדבר . זה אסור מכמה היבטים ובקטע הזה אני מאד מסכים עם אלו שטוענים שההלכה היא רק הכיוון וכי יש להתעלות מעליה ולא להישאר עם התאוות הבסיסיות. אבל , כשנפרדים מהחשש ומהפחד מדברים נוראיים ואסורים  ובוחנים אותם בהיגיון ( והנה לך דוגמא שתקפיץ ותדליק ותעצבן מספר קוראים פה  )   אבל הגמרא בסנהדרין מביאה דוגמאות כל כך קיצוניות ללא מורא או שהגמרא בכתובות מציינת פעמיים את הלהט של "מים גנובים יימתקו" ואף מציינת מקרה בו הנואף מציל את חיי הבעל הנבגד ומסיימת בזה שהנואף רוצה להשאיר אותו בחיים על מנת שהמים ימשיכו להיות גנובים , איני יכול להתעלם מהכיוון אליו ( לדעתי ) התכוונה הגמרא וחז"ל .

מישהו מוכן לתת לי תשובה חד ערכית לשאלה הבאה : מדוע הגמרא ציינה שאם אדם רוצה לטעום טעם של אשת איש יתחתן עם גרושה ? כן , אני מבין שמדובר באדם ריקני ונבוב בלי יכולת למלא את חסרונו העצום בדברים אחרים וחיוביים והוא עסוק כל ימיו לרדוף אחר תאוותיו . אבל מי שכבר לומד את הגמרא הוא טיפה יותר מבהמה ומי שמבין אותה הוא טיפ טיפה יותר והגמרא גם מציינת היתר לדבר .

בקיצור, ( לכתוב בקיצור אחרי כ"כ הרבה מילים זה קצת אבסורדי , לא ?! ) כל דרך שאדם לא פוגע באחר ובעצמו ומרגיש איתה טוב, היא דרך . לא אומר מומלצת , לא אומר כדאי ולא אומר בעד , אבל היא דרך .  

יאללה די.אלעדאחרונה

כיסינו את הנושא מכל צדדיו

משתתף..שם אתה

בלי להתייחס לכל מה שכתבת (אותי כל הדברים שכתבת ממש ממש מגעילים, סלח לי... ועוד תסלח לי, עוד יותר מגעיל אותי ההתיחסות האוהדת והסלחנית אליהם, בעע, שוב סליחה אני לא יכול לשתוק ואני לא רוצה לפגוע מקוה שתבין, סליחה)  

אני גם מתמודד עם בעיה דומה אולי לא לגמרי (לאשתי יש לפעמים קצת סיבות אבל בכל זאת..) אבל אני מבין לחלוטין לחלוטין, זה בכלל לא פשוט. כמה הארות שהיו לי מהזמן האחרון אולי זה יעזור לך, יש משהו מאוד מחסן ובסופו של דבר מענג באיזה שהוא אופן  בלהתאפק, צריך אולי לחפש את זה אבל אפשר למצוא את זה. ב.  אני אומר לעצמי כשממש קשה לי ואני מרגיש ממש חסר אונים, כי מה אני אעשה, ועם אשתי אין עם מי לדבר, "גואלם חזק"  "והאלקים יבקש את נרדף" כמובן ח"ו שלא בשביל למסור דין ח"ו ח"ו אלא כאומר לא הכל בידיים שלי , ה' יתברך זה בידיים שלך, ממך הכל, ונאמן הוא בעל מלאכתי ולא לחינם אני סובל.. ג. תנסה להבין את אישתך להיכנס לנעליים שלה ד. משפט שמחזק אותי "לא מקבלים על זה עולם הבא" היינו, לפעמים אני מוצא את עצמי "לחוץ" שזה לא קורה לי (מספיק) ואני מזכיר לעצמי זה לא דבר תכליתי לא בשביל להנות באתי לעולם. זהו, תחזקנה ידיך, העיקר זה שתהיה אהבה ושמחה בבית, מבין אותך , בהצלחה, ישועה בקרוב    

בשביל להבין אוצך טוב יותרדודו9

מה בדבריי  ממש ממש מגעיל ומה בדבריי הינו התייחסות אוהדות ?

בעיקרון לא היה לי כח להיכנס לזה..שם אתה

כתבתי בעיקר בשביל ההמשך הפרקטי למרות שיש מצב שהשורש לחלק (אולי גדול ?) מהקושי הוא בזה (ותסלח לי שאני כותב ככה, נ"ל שאתה מבוגר ממני באיזה 15 20 שנה ובכל זאת לא אניח מקומי..)

מגעיל אותי חזירים ושרימפסים (כן אני מכיר אפשי ואפשי..) מגעיל אותי עוד יותר מעשה ער ואונן ושאר מעשה ארץ מצריים ומעשה ארץ כנען, מגעיל אותי לדבר על זה בתור דבר נחשק- אלא שהתורה אסרה (זאת הבנה לא נכונה באפשי ואפשי! התורה קוראת לזה תועבה  ובפשט הפירוש- תתעב תתעבנו ושקץ תשקצנו- דבר מאוס!) מגעיל אותי שקוראים לזה "מין", איכס, לא מצאנו בתורה ובחז"ל מונח כזה ואדרבה הביטוי הוא אם כבר שהתשמיש הוא ל"קיום המין" היינו למטרה אידיאלית וחשובה והמונח "מין"שכבודו משתמש בו הוא תרגום ממילה עוד יותר מגעילה בלועזית ומתרבות המערב ש"זרמת סוסים זרמתם" והדבר האחרון שאנחנו "זרעא קדישא דישראל" צריכים ללמוד מהם הוא זה (ואגב זוהר ושאר ספרים זה לא מיסטיקה אלו דברי אלוקים חיים!).

התורה (שבכתב ושבע"פ! ) מסרסת את האדם?? ח"ו ! התורה [וחז"ל ברוח קדשם] מכוונת אותנו מה טוב מה אידיאלי מה ראוי לחשוק (ואתה כתבת "את זה שחשקה נפשו ב.." מי אמר שזה בריא שהוא חושק בזה? "אפי' לאו.. אסור" רוב הנוכחים יעידו שהמילה אפי' היא לא במקום ומראה על חשקים לא מאוזנים בכלל! סליחה!) כבר כתבתי, חביבי, לא מקבלים על זה עולם הבא (אני מתכוון ב"עולם הבא " לפרמטר לאידאליות של מעשים לא למקום כזה עם נהרות אפרסמון וערסלים..)  

תכל'ס- לרגשות העדינים הפשוטים שלנו, לסלידה מדברים שמאוסים בעיני ה', יש הרבה מקום נכון. חושבני  שהתורה באה לתקן לנו גם את הלב (ואת הגוף) ןלא רק להשמיענו רעיונות ופקודות "קשוחות" כדבריך.

(ושוב, לא התכוונתי להיכנס לזה [וקצת קשה לי להקליד הרבה, אני לא מקבל 500 מיילים בשבוע..] סליחה אם הייתי חריף מידי אבל ביקשת יפה. ושוב תחזקנה ידיך בהתמודדויות שלך, המציאות שאתה חי בה בבית ובעבודה מזמנת לך ניסיונות לא פשוטים במעשה במחשבה ובלימוד, חזק ואמץ!) 

תודה על תגובתךדודו9

על פי השקפתך אתה צודק בהחלט. 

סתם שאלה:אלזה

מבחינת אמות המידה המוסריות של חברייך הגויים- זה בסדר לחפש מין בחוץ כשאין אותו בבית? קשה להיות יהודי, אבל עוד לפני כן קשה להיות בנאדם. כמעט בכל חברה אנושית מהוגנת בגידה נתפסת כדבר לא מוסרי בעליל ולא משנה כמה אשתך יבשנית. ואם היא יבשנית- זה הזמן לעמוד ולדרוש ממנה לשנות גישה. לחפור, לטפטף, ללכת לטיפול זוגי, לפתוח לה את הראש בנושא. העובדה שאתם נשואים 16 שנים לא הופכת את המצב הזה לעובדה מוגמרת. אני אמנם נשואה פחות מ8 שנים, אבל מהמקום הצעיר הזה, נראה לי שאני בחיים לא הייתי משלימה עם המצב הזה והולכת לשבת לי בפינה ולהתבאס שאני יהודיה. לא זה המקור לבעיותייך, ולא שם טמון הפיתרון. 

תשובה לסתם שאלהדודו9

לאחר שקראתי את אחד השירשורים שהיו פה , הבנתי דבר או שניים לגביי צורת ההסתכלות של החברים . 

זה מורכב וכבד ( אני ממש חש את הכבדות של הדיון שקראתי ) אבל זה פשוט : ברגע שאדם מקבל על עצמו צורת חיים מסויימת וקובע כי כללים ואנשים אלו הם האקסיומות של השקפתו , הוא "רץ" במתווה הכביש שהוא בחר. כל נתיב אחר נראה לו זר ושונה. 

אני עדיין לא שם ויש לי הרבה פחות אקסיומות . אני לא מקבל כעדר את מה שאומרים לי או אמרו לי . אני רוצה לבד עם עצמי להבין ולהשתכנע. 

בואי נשבור כללים וחוקים לרגע וננסה לענות על השאלה הראשונה שלך . מה בדיוק לא מוסרי בבגידה אם הצד השני לא יודע ונפגע ? פלגשים היו מאז ומתמיד . יש היום חברות שלמות בעולם שנישואין פתוחים הם דבר שבשיגרה .סטטיסטית , יש בעולם יותר אנשים שמקיימים מגעים עם אנשים זרים מאשר אלו שלא. אז מי קובע מהו מוסרי ומה לא ? למה להשתמש במילה הזו כאילו היא נחלת הכלל והיא הרי מילה המתייחסת לכל קבוצה וקבוצה.

זה בהחלט נכון שמאיתנו היהודים הקב"ה מבקש להתנהג אחרת . שלא ללכת בדרכי הגויים ולהתעלות .

חבריי הגויים והחילוניים בוחרים, כל אחד בדרכו את מה שמתאים לו ואי אפשר לקבוע כלל שמקשר בין חבריי הסינים לרוסיים ולאיטלקים.יש בתרבות החופש - חופש . יש לך אפשרויות הרבה יותר מגוונות ואת מרגישה פחות חנוקה . יש מהקוראים שיאמרו " חנק ? מה פתאום ! מרגיש כך רק מי שלא שלם עם הדרך שהוא בחר . אז הם ימשיכו לחשוב כך כי הרי כל אדם מרגיש צורך לגיבוי דרכו ודעותיו אבל האמת היא שאם נכבה המזגן בשבת אז מרגישים חנק תרתי משמע כי אפשר להדליקו שנית.

שיקום היהודי הטוב ויאמר שבשבתות הקיץ כשהוא חוזר לביתו מזיע ומסריח והוא לא יכול להתקלח שמא יגיעו מים חמים או להתנגב במגבת ( אני יודע שיש גם דרכים מותרות לזה ) הוא לא מרגיש חנוק .  

לסייפא , היינו בטיפול , לא אחד . בכנות , אני לא רואה איך מסר שעובר מאישתי אליי בצורה כה גלוייה וישירה והפוך ממני אליה , יכול לקבל עזרה ע"י יועץ חיצוני ? מה , הוא יאמר לה דברים בצורה שאני לא אמרתי והיא הבינה ?  

מעניין. אתה אוהב "לבעוט" ו"לא ללכת עם העדר"rivki
ובאותה נשימה אתה מביא עובדה שרוב העולם מתנהג כך וכך, לחיזוק עמדתך. אתה לא רואה כאן סתירה?

בשבילי "לבעוט" זה להיות יהודי/ה - לפחות לשאוף לכיוון הזה, ללכת נגד הטבע.

כשמתעוררת בעיה בשבת או בכל תחום אחר ואני מצליחה להתגבר על עצמי , לא ארגיש "חנוקה", כי אף אחד לא חונק אותי. להפך, ארגיש שמחה אמיתית, של עמידה בניסיון, של השגת מטרה. זה גם מאפשר לי לדעת אם אני באמת אוהבת את המצווה ( שבת, למשל) או רק נהנית מאוכל טעים ומנוחה.

אמחיש את זה עם דוגמא פשוטה. אני עוברת בקיץ על יד דוחן גלידות. נגיד שאני מתה על גלידה, אבל יש לי סוכרת. אם אתאפק ולא אקנה - אולי אצטער במשך דקה, אבל בהמשך גם ארגיש סיפוק אמיתי וגם ארוויח בריאות. יש הנאה בהתגברות, והטעם שלה לא נגמר מהר כמו זה של גלידה.

אם הבנתי נכון , שם אתה כתב לך משהו דומה.

כמובן אני לא מצליחה בזה כל פעם, אפילו לא רוב הפעמים. ...
אני לא הולך עם העדרדודו9

אם העדר הוא רוב העולם זה אומר שאני הולך אחריו ? עשיתי משהו ? אני מצדד בלעשות ? כתבתי לך כדוגמא להתייחסותך למילה "מוסרי".

ההתגברות שלך בשבת היא  אכן ראוייה לשבח אבל שימי לב למילה שבחרת "התגברות" . התגברות על מה ? אם בחרת בדרך מסויימת לא צריכים להיות מיכשולים אם את שלמה עם עצמך !! כמובן שיש מיכשולים, בכל דרך , פשוט משום שיש רצוי ויש מצוי ולא תמיד הם מתחברים אחד עם השני. 

הדוגמא עם הגלידה היא מצויינת והיא גם מוזכרת ברש"י לגביי מאכלות אסורים . את לא אוכלת גלידה בגלל סוכרת ועוד כהנה וכהנה מאכלים ממותקים, מה זה אומר עלייך כשומרת על בריאותך ? האם תאוותך לדברים ממותקים משנה כהוא זה את היותך בעלת נטייה לסוכר בדם ? אם לא תתאווי לסוכר רמת הסוכר תרד ? אם תתאווי , היא תעלה ? מה שישנה את רמת הסוכר בדמך הוא כמות הסוכר שתצרכי (ורמת המתח שאת חיה). זהו.

שני אנשים יגיעו לרופא לבדיקה שיגרתית , אחד עם תאווה למתוק והשני בלי , שניהם לא צרכו סוכר ושניהם רגועים. לשניהם תהיה רמת סוכר תקינה והרופא יאיר פניו לשניהם.

היות וכולנו רוצים שהקב"ה ייקבל אותנו בפנים מאירות ( אחרת למה לטרוח ?) אזי להבנתי, הקב"ה יאיר פניו לאלו שהתאוו תאווה ולאלו שלא , העיקר שאת החטא הם לא ביצעו.

זה גם נכון שאם אדם מתאווה למשהו זה מעיד על חוסר וגם עודף תאווה מרחיק אותו מהעיקר ומשוך אותו מטה אבל מה לעשות שכל בני האדם נולדו שונים אחד מהשני ? יש מעשנים ויש שונאי עישון , יש אכלנים ויש בדלנים מאוכל. 

הגישה הזו שקראתי פה ממספר חברים כאילו שתאוות האדם הם איכס מאד מסקרנת במקרה הטוב ומשעממת  במקרה הרע . כאילו שהאדם שבחר בדרכו השלים איתה וסחף את עצמו טוטאלית אל תוך הדרך הזו. יש לי שתי בעיות עם הגישה הזו - א' :מאיפה הביטחון המוכח והוודאי שההנחיות שהוא קיבל הם אמת צרופה ? (אל תקפצי בלעקם שפה , לא כווול מה שנכתב מגיע מאותה התקופה ומאותם אנשים ) ב: אם הדרך קשה לטבעו ( אם קל , אז קל )  מה הוא בדיוק משיג בלשכנע את עצמו שזה איכס ? הוא אוהב גזר אבל משכנע את עצמו שהוא לא אוהב ?  

מה עם לפום צערא - אגרא?!בת נוגה

הרי הדגש הוא דווקא על המאמץ שהושקע ועל המחיר האישי שבנאדם משלם למען המצוות ולמען עבודת ה', ולא על התוצאה.

ולגבי שאלתך האחרונה - בלי להיכנס לעומק, רק לגבי הסלידה שרבים מפגינים כאן ובכלל -

אינני סבורה שמדובר ב"שכנוע עצמי"

יש הרבה דברים, כמו טרפות, שאכן מינקות גדלנו לחשוב ולהרגיש זה אסור וזה נכנס לדם ומעורר גועל ורתיעה בסיסיים,

ועם זאת כנראה שזה לא חל על כולם, ויותר מכך - שזה בר חלוף עם חשיפה חוזרת לדבר המדובר.
זה אגב לא רע, בעיני,  זה בהחלט מרחיק ומקל על הדברים.

אבל האמירה ש"תאוות האדם הם איכס" איננה יהודית בכלל, היא נוצרית אולי.

למיטב הבנתי, הגישה ביהדות היא שהאדם כלל איננו "חוטא" "שפל" ו"בהמי"

ותאוות אינן אסורות או דוחות,

אלא כשדי להפוך לאנשים גבוהים יותר, וכדי להשיג שכר ואושר בעולם הבא וכדי להיות חופשיים ושמחים יותר בעולם הזה -

התורה מכוונת ומלמדת אותנו לשלוט בחשקים שלנו ולא להיפך.

וכן, ההגבלות והכללים הם הכלים הנכונים (מעבר לכך שהם חובה) לסגל את השליטה הזו

אדם לא "אשם" שיש לו תאוות אכילה יותר ממה שהוא "אשם" עם רצונו ביחסים אסורים

הוא כן חייב לממש תאוות אלו בצורה הנכונה לפי התורה.

ושם יש לו כר נרחב של הנאה וכלל לא של סירוס או של סיגוף...

(ולאנשים שונים יש התמודדות שונה בתחומים שונים ובעוצמה שונה... לאחד שבת זה "אווייסלי" ואחר חורק שיניים כדי לא לגעת באייפון או לא לתלוש שיער או לא לרחוץ בים וכאמור מה שקובע הוא הצער וההתגברות שבדבר)

כפי שמצווה להתענג במאכלי שבת ובסעודות מצווה אחרות 

(וגם ביומיום אנשים "רגילים" ממש לא מתענים),

גם בתחום הזה, באופן המותר - העונג והסיפוק קיימים במלואם וכדאי לחתור ולהעמיק כדי להגיע לזה בגדול.

תגובה מהממת! פנסאי
תודה! בת נוגה

זוהי בדיוק הנקודהדודו9

אני חושב שלפום צערא אגרא מתכוון לזה שליהודי "מותר" לרצות את הכל ולהתאוות לכל מה שליבו חפץ אך עליו לשמור על עצמו שלא ליפול ולמעוד. שמירה שכזו והצלחה בה היא השכר. 

יש משהו נורא נכון בבדלנות - היא שומרת אותך מניסיונות , אבל לפעמים לא ניתן להבדל ולחיות בארבע אמותיך   ואדם נחשף לדברים חדשים. 

חולקת עליך. אין שום דבר נכון בבדלנותבת 30

בדלנות יוצרת מסגרת שעל החנק שלה ההודעות שלך מעידות שוב ושוב.

בדלנות שומרת מנסיונות אך לא מכשירה את האדם להתמודד איתם אם וכאשר יגיעו.

בדלנות יוצרת תמונה יפה כלפי חוץ של חברה מושלמת כביכול אך האדם הפרטי עלול לשלם עבורה מחיר יקר מדי.

אולי אני טועה, אבל כל מה שעובר עליך, נשמע כמחיר שאתה בעצמך משלם עבור הבדלנות הזו.

ההלכה היא הקו התחתון- המינימוםהדסדס

כשעובדים את השם לא מסתפקים ב"מותר " ו"אסור". יש עניין להתעלות ולעבוד על עדינות הנפש.. זה לענ"ד חלק מהתכלית של האיסורים- להביא אותנו לעדינות הזאת. להישאר בתאוות הנמוכות -זה לא דבר שיש לנופף בו כדגל ולהפוך אותו לאידיאל רק משום שזה מותר. צריך להודות על האמת ולהבין שזה צעידה במקום,ושזה מנוגד למקום שההלכה מנסה לכוון אותנו אליו.

ולגבי ה"אפשי ואפשי" לפי מיטב ידיעתי יש חילוק בין מצוות מובנות -משפטים לבין מצוות לא מובנות-חוקים: (נדמה לי שהרמב"ם מחלק כך): שבחוקים -גדול יותר המתאווה ונמנע, בעוד שלעניין המשפטים (ולענ"ד יצר העריות כלול בזה)- גדול יותר זה שאינו מתאווה לזה מלכתחילה- זה מעיד על טוהר ועדינות נפשו.

הסתכלות יהודית נכונה היא למאוס במה שהשם מואס, והרי השם מואס בזימה:"א-לקיהם של אלו- שונא זימה הוא".

ככלל צריך לדעת שהתאוות באות מהנפש הבהמית שלנו -וכשמה כן היא, לכן הסתכלות בריאה כן סולדת מזה.

אבל- הרבה פעמים-אנחנו שמונחים בחשכות העוה"ז ובעביות החומר שלנו ,חושבים על המר שהוא מתוק ועל המתוק שהוא מר.

זה בסדר וזה טבעי שיש לנו חולשות ,אבל זה דבר אחר לגמרי להפוך אותן לאידיאל או להתחיל למצוא להן לגיטימציות והצדקות-מזה כן צריך להיזהר,וזו דרכו של יצה"ר.אדם שואף לחיות בהרמוניה עם עצמו, ולכן אם הוא לא מצליח לחיות לפי מה שהוא מאמין ,הוא מתחיל לשנות את אמונותיו לפי האופן שבו הוא חי/רוצה לחיות:כמו שמלמדים חז"ל:  שלא עבדו ישראל ע"ז אלא להתיר להם גילוי עריות בפרהסיא".

אל תתן למנוול להטעות אותך.

עכשיו ,עזטב "מותר" ו"אסור"-הצדיקים האמיתיים מלמדים אותנו שתאוות זה פשוט עונש.

ממליצה לך לשמוע דיסקים ולקרוא ספרים של הרב ארוש. במיוחד את "בריתי שלום"-הוא עוזר מאוד מאוד להתגבר ומלמד דרכין מעשיות לצאת מהעונש הזה שנקרא תאוות ניאוף..יהיו לך חיים יותר קלים.אבל זה רק אם אתה רוצה לעזור לעצמך. לפעמים כיף לנו להישאר עם השחין והפצעים כל עוד יש לנו אפשרות להתגרד,למרות שאפשר להתרפא מזה.חבל.

הדסדס , אנא ראי את תשובתי לבת 30 למטהדודו9
אני מוכרח לענות לך שוב על תגובתך הדסדסדודו9

אני הולך להיות בוטה וזה ממש לא אישי כלפייך אלא לגישה שחלק מכם מייצגים פה. חוצמזה , יכול להיות שאני גם טועה. אז סליחה מראש. 

כתבת "כשעובדים את ה' לא מסתפקים במותר ואסור"  אתם אומרים שההלכה היא הבסיס , הפלטפורמה הראשונית וכל אדם שמגביה עצמו מעלה כבר לא רואה את המציאות במותר ואסור וודאי לא כחנוק וכבול.

יאללה , שאלה בוטה , אנסו אותך ( חס וחלילה חס ושלום , רק בשביל השאלה  )  את קמה מהריצפה מרגישה איום ונורא , עולמך חרב עלייך . את מתחילה את דרכך הבייתה , מחפשת מקום להתפרק . בעלך פותח את הדלת ורואה את מצבך ומיד מסייע לך להתאושש.  לאחר כמה שעות טובות בעלך קם ומחזיק את הראש , את שואלת "מה ? " והוא עונה - אני חייב לגרש אותך אני כהן.  

הבן האדם שאת כה צריכה ואוהבת לא יכול לחיות איתך יותר , לא חלילה בגלל שעשית משהו רע , פשוט משום שזו ההלכה. נו, יש אסור ומותר או שמא אם זה היה תלוי בך את היית אומרת לו מתגרשים. 

שאלה שנייה , את רופאה / אחות בבית החולים. שבת בצהריים . את בחדר מיון לבד בתור רופאה . לפתע יללות אמבולנס  לחדר המיון מוכנסת אישה לא יהודייה במצב לידה מתקדם , היא אחרי ירידת מים , היא מדממת . את לבד בחדר מיון , הרופאה היחידה. אסור לך לטפל בה !! אסור לך !!  את הרי ברמה גבוהה יותר מהבסיס ההלכתי , את עובדת ה' טהורה ולכן את לא מטפלת בה בשבת,  לא בגלל ההלכה ?!

שאלה שלישית , אחותך בישרה לך  כי בשבת באופן ספונטני, היא קופצת להורים שגרים קילומטר ממך. אחותך , שפעם ב... את פוגשת ובמקרה השבוע התקבלה לאיזו מקום ואת מה זה מתה לפגוש אותה במפגש המשפחתי .  את , מלאת שימחה מתלבשת ומתארגנת לצאת ו.. וואלה יש לך תינוק שנישא בעגלה ואת לא יכולה לצאת איתו עלייך או בעגלה כי הוא בריא ב"ה ואין עירוב . ואז את מסננת בין שפתייך "גילו את ה' בשימחה גילו את ה' בשימחה בואו לפניו ברננה ,לפניו ברננה "  אני עובדת ה' טהורה , אני מעל ההלכה , אותי האיסור הזה משמח.

שאלה רביעית, ילדת בשעה טובה , עברת 8 שעות בחדר לידה ללא אפידורל . את גמורה , מותשת , חנוקה, האנדרלין שלך ממלא את שקית האינפוזיה מלמטה למעלה . ואז נכנס בעלך לחדר ( כי הוא גם עובד ה' בשימחה והוא מעל להלכה ולא טוב להיות בחדר הלידה )  והוא קורן מאושר ואת קורנת אליו. ואז בשבריר השנייה הכי בסיסי והאנושי הזה הדבר את רוצה מכל ששותפך לילד ייתן לך חיבוק אוהב , כי את באמת צריכה את זה . אבל אסור לו , ההלכה אומרת שאסור. ואת, עובדת ה' בשימחה שמעל להלכה הבסיסית שאין לך אסור ומותר אומרת לבעלך "אנחנו עובדי ה' , אנחנו מלאים  , אנחנו לא מוגבלים בדבר. 

ודומא אחרונה וחמישית אומר כבדיחה יהודית וותיקה : אחד בא לרב עם פנים נפולות . מה קרה שאל הרב. היהודי עונה - הרב , מתארחים אצלי בליל הסדר 40 איש , אחי שהגיע מארה"ב אחרי 30 שנה וכל שאר המשפחה. אז מה הבעיה שואל הרב, אתה אמור להיות שמח. והיהודי ממשיך - קניתי ב 1200 שקל בשר בקר מעושן ומשובח . באמצא הבישול נפל לתוך הסיר של הבקר חתיכת חמאה. אוי מתייפח היהודי, מה אעשה ? . הרב שואל - מה גודל הסיר ? 30 ליטר עונה היהודי. ומה גודל חתיכת החמאה ? 15-20 גרם עונה היהודי . הרב מחשב ומחשב ואז מחייך ליהודי ואומר לך בשלום לביתך , הכל בסדר , השיעורים הם של בטל בשישים , אתה יכול לאכול. היהודי מנשק את הרב ומחבקו ויוצא מהחדר. 

אחרי שלשה חודשים פוגש הרב את היהודי ברחוב ושואל - נו ? איך היה ליל הסדר ? יצא טעים ? היהודי ענה , איזה ליל הסדר, מה ליל הסדר ? מאז שהתרת לי הרב המנות בבית יוצאות מה זה טעימות

הייתי רוצה להמשיך את המשפט הבא בבוטות שאלתית אבל אעשה את זה בעדינות כי כולכם אנשים כל כך יקרים וטובים, אבל תפסיקו לנפנף באיזה דגל של רוחניות נעלה שההלכה נשקפת ממנה רק שמביטים מטה. חייכם קלים לכם כי התרגלתם אליהם וכל עוד שהיום יום הוא שיגרתי אנחנו, בני האדם מתרגלים אליו. קשה להיות יהודי . מגביל להיות יהודי . מלחיץ להיות יהודי . אני המצאתי את זה או שפעם לפני הרבה שנים פנו בני ישראל לה' וביקשו להחזיר את התורה וחוקיה ? למה הלווים פחדו להתחיל מלאכתם , הם הרי עובדי ה' ?

יותר קשה לעבוד את ה' מאהבה , למה זה ?

והדסדס , עם יד על הלב , תקראי את כל הדוגמאות למעלה ותאמרי לי שבמצבך או מצבכם הרוחני , אילו לא הייתה הלכה , היית נוהגת בדיוק אותו הדבר ?  

אין לי מילים...תמצתת הכל!נשואים פלוס
אתה מדבר על המצוי ,אני על הרצויהדסדס

לא אמרתי שאנחנו שם-שכל  הרגשות שלנו מכווני הלכה,אלא הסברתי שלשם צריך לשאוף.כן, אני חושבת שיהודי אמור לשאוף להזדהות מוחלטת עם רצון השם בעולם.לא אמרתי שזה קל, לא אמרתי שאני שם,אמרתי שזה הרצוי. אדם צריך להכיר את מקומו ולדעת שזה לא קל ושהוא לא מונח שם, אך כן לרצות להרים את עצמו ולא להתבוסס בתאוות הנמוכות שלו ולהתחיל להצדיק אותן בשכל ולהתחיל למצוא להן טעמים והנמקות.

השם לא אוהב זיוף -הוא מכיר אותנו, את הנמיכות שלנו, את המקומות הלא מתוקנים והלא נכונים- הוא שם אותם בתוכנו, אבל, ופה האבל החשוב- הוא שם אותם בתוכנו כדי שנעבוד איתם ,כדי שנתעלה. הבא להיטהר מסייעין בידו, כל מה שצריך זה לרצות.

יהודי ירא שמים צריך לרצות לפחות למאוס ברע. 

אני מדבר גם על הרצוידודו9

אוכל מסעיר אותי . אני אוהב להכין אותו , אני אוהב לראות אותו ולהריח אותו . אני מגורה מאד מלראות מנות שונות ומשנות כולל אוכל לא כשר. אז אני אני לא רוצה למאוס ברע ולהידבק בה' בגלל זה ?

בעייני , נשים הם דבר מאד יפה . הגמרא אומרת שאישה בעיקרון לא אמורה הייתה למשוך את הגבר אבל הקב"ה ברא את היצר החזק אצל הגבר לטובת פרייה ורבייה . אז כל מי שרואה באישה דבר יפה ונחשק הוא לא מואס ברע וממאן להידבק בה' ?  

יש עוד דוגמאות , אבל בתמצית , אני מאד אוהב את ה' ומאד מאד רוצה להידבק בו . כמעט בכל רגע של היסוס אני חי את המחשבה מה ה' יגיד לי על ההחלטה שהחלטתי באותו הרגע , האם החלטתי נכון או לא . אם דמית לי או לא ? אבל בסחף המחשבה , אני מבין שככה ה' ברא אותי ואני לא מרגיש רע עם טבעי . 

אני כן חושב שאדם אמור להתעלות על טבעו , להימנע מלעשות דברים חריגים והחשוב מכל - זה כ"כ מעניין אבל זה ארוך - זה לתעל את הטבע שנולדת איתו לטוב , לא לריב עם הטבע או לדכא אותו לתעל אותו לטוב. 

תוספת קטנה וחשובהדודו9

שחלילה לא יובן שאני סתם ריקני ונבוב כמו שכמה חברים כבר ציינו בגלל אהבתי לאוכל ולנשים. אני אוהב עוד דברים  רבים נוספים כמו מכוניות , מנועים , פיסיקה , צלילה, היסטוריה , מוזיקה  ,  מה שהופך אותי להרבה יותר ריקני ונבוב ממה שהייתי מקודם.

שבת שלום                                                                                                    

ריקהי ונבוב זה לא מי שאוהב אוכל ונשיםבדילמה

אלא מי שלא מנסה להתגבר על האהבה הזאת.

אתה, דודו 9 כן מנסה ולכן אתה לא ריקני ונבוב, הפוך!

דוגמאות חזקותrivki
כמובן, הבדל תהומי בין שתי הראשונות והשלישית.

ומה בדיוק מפריע לך בהן?

בוא נודה, לא רק עצם העובדה של צער, כאב , קושי. ההלכה לא קיימת בפני עצמה, במיוחד בתחום בין אדם לחברו. מאחוריה יש מוסר, ערכים, השקפת עולם.

מפריע מה שמשתמע לכאורה מהדוגמאות הנ" ל - חוסר ערך של גוי או אישה וחוסר התחשבות בהם.

ואז השאלה: איך הדוגמאות מתקשרות למה שעובר ע ל י ך? אתה מרגיש שלא לטעום משהו ממעדני עולם או להישאר נאמן לאשתך גם כשזה מתסכל - נוגד את הערכים שלך? או שההלכה מתיחסת לחייך וצרכך כאל חסרי ערך?

יש פער מסוים בין הדיון התיאורטי המעניין שמתקיים כאן לבעיה זוגית שהצגת. בגלל זה חלק מהמגיבים תוהים מהי בעצם מטרת השירשור. בגלל זה גם נמנעתי מלתת עצות מעשיות - נראה שאתה לא מעוניין בהן.

אז שאלה לי אליך: אילו הייתה הבנה בינך לבין אישתך גם בנושא המיני - עדיין היית פותח את השירשור הזה? ככל שהוא מתקדם אני מרגישה שאשתך בעצם לא הבעיה כאן. אולי אני טועה.
אני חייבת להגיב גם בנושא בגידה , אבל אין לי כוח . בבוקר...rivki
מעט מגיבים התייחסו לנק' מאד חשובה, קריטית, ולא ענית להם.אפונה

האם אשתך נהנית כשאתם ביחד? האם אתה מצליח להביא אותה לסיפוק?

התשובה היא כן ושגם היא נמשכת אליידודו9

זה מעניין מאד , רק באופן ספונוני כזה , אבל שמתם לב שאף אחד לא העלה את האופציה שאולי אישתי בוגדת בי ויש לה מישהו ? למעלה מ 100 תגובות וכולן חותרות לפיתרונות חיוביים. 

הרי לכם בחיוב רב , צורת הסתכלות של קבוצת אנשים שחושבים בד"כ בצורה חיובית וקדושה על החיים , אף אחד שכותב כאן לא מעלה זאת על בדל אצבעותיו. 

אגב, היא לא . או לפחות כך היא הודתה בפניי במפעם האחרונה שכיוונתי אליה את סכין הבשר הגדולה ( לא רציתי לערבב בשר בחלב ) בוכה/צוחק

....פרח-שלג

אם זה עד כדי כךl666

גם אם זאת בדיחה אבל ככה אתה מרגיש אז עדיף באמת להיפרד כי מתגובתך יוצא שאין לה שום בעיה

כנראה זה מעבר לכחותך ותגיד לה את זה ישר ותעביר לה אחריות - או שהיא מסבירה למה ומחפשת פתרון או שאתם מתגרשים

בדיחות כאלו לא יועילו לא לה ולא לך

זה לא עד כדי כךדודו9

ראשית , אני מאד אוהב הומור ואני גם חושב שהומור מאד בריא לחיינו.

שנית , להיפרד ממנה זה פתרון קיצוני מידי לבעיה חולפת . רובין ויליאמס אמר פעם ( או ציטט ) משפט : "התאבדות הוא פתרון קבוע לבעייה זמנית " . גרושין בעיני זה אותו הדבר. 

אם הייתם מרשים , אבל אתם לא , הייתי מוצא לפחות בתחום הזה פתרון זמני לבעייה זמנית. חיוך גדול

הי דודוהכל מאיתו יתברך
לא באתי לחדש משו, אלא להעלות נקודה ידועה שחז"ל כבר דשו בה , אבל היא נראת לי חשובה לדיון כאן והיא: שצריך להפריד בין-תאווה, (שהיא רצון חיצוני לנו ) לבין רצון עצמי.;
כשאתה אומר שאתה לפעמים מרגיש 'חנוק' זה נובע מההרגשה שלא מאפשרים לך לעשות את מה ש"מתחשק" לך. כשאני מגיעה הביתה בשבת וכולי מזיעה מחום ולא יכולה להדליק את המזגן אני לא מרגישה חנוקה. ולמה? כי אני רוצה, גם אם אני לא יודעת את זה ,לעשות רצון בוראי וזה הרצון האמיתי שלי .היהדות לא מסרסת את הרצונות של האדם ח"ו אלא בדיוק להפך- היא מכוונת אותו להגיע לרצון הנשמתי האמיתי שלו! . כשהאדם חוטא הוא יוצר כמין קליפות על הנשמה שלו והם גורמות לו לנתק ביו גופו (תאוותיו) לבין נשמתו (רצונותיו ) עד שהוא מדמה לעצמו שתאוותיו עצמיות לו..
האמירה הלכאורה אמיתית שלך-' למה לשכנע את עצמי שאני לא רוצה אם באמת אני כן רוצה' .היא טעות ביסודה. כי אני לא "משכנע "את עצמי .אני רק מזכיר לעצמי מי אני(יהודי עם נשמה גבוהה! ) ומה אני באמת רוצה.. זה הכל.. מקווה שהייתי מובנת. בהצלחה..
נכון מאד, ניסחת מקסים.פרח-שלג
היית הרבה יותר ממובנתדודו9

את מאד צודקת לדעתי. 

אבל בשביל שמה שאת אומרת יהיה נכון צריך לקרות משהו שקודם - אמונה מלאה באמור לך. 

את מבינה , לכל הכותבים שכותבים בצורה שלך יש דבר אחד במשותף - אמונה מלאה וסוחפת . לי קורה משהו מאד מעניין , ככל שאני לומד יותר תורה נולדות לי שאלות קשות יותר וחלקן הם ברמות שורשיות.

בשיעור "צואבא דרבנן" שאני משתתף יש שני חברים שמדברים באותו הסגנון "שמובא" כאן , הסגנון הרומנטי אני קורא לו , קרי , כל הדמויות קדושות ולא ניתנות לנגיעה ולביקורת, כל מה שכתוב בספרים הוא אמת והכל טוב.

הסיפור שקרה לפני 108 שנים ברומניה שבו זייפו את סדר קדשים בתלמוד הירושלמי הוא לא מיוחד ( רדיפת בצע הרי קיימת ) אבל זה ששלוש שנים לאחר מכן ולגמרא כבר היו פרושים והגהות וזה שהכרך קיבל הסכמות מקיר לקיר עד שנעצר איפה שהוא בפולין , זה כבר מסעיר בעיני . הרי אם הייתי משתתף בשיעור בשנת 1909 באחד מבתי הכנסת באירופה המזרחית היו מצטטים לי מהגמרא הזו ואומרים לי "דברי אלוקים חיים" .

אותו דבר קרה עם התלמוד הבבלי ששונה ותוקן בחלקיו ( מסכת עבודה זרה לדוגמא )  ע"י מוציא הדפוס . אז מה אני קורא ? דברי אלוקיים חיים או דברי מוציא לאור עם השקפותיו שלו.

"כתבי האר"י" , אין כזה דבר . האר"י לא כתב דבר , היה זה ר' חיים ויטל שגם היה מקובל שכתב את זה בשמו. מי בדיוק ערב לי שר' חיים ויטל כתב הכווול מאת האר"יי ולא הכניס משהו מהשקפתו ודעתו ? אינני מטיל צל צילו של ספק בכתבי האר"י מבחינת התוכן המתוק והכה מעניין וכנראה גם הנכון שכתוב בהם , אבל שאלה זו שאלה. 

למה כשלומדים הלכה אשכנזית וספרדית מגלים שינויים כה גדולים ואפילו בתוך המחנה עצמו ? פשוט משום שחכם זה חי במדינה זו שבה אחד שתיים ושלוש וחכם זה חי במדינה אחרת שבה ארבע חמש ושש. תקראי בבקשה את מה שהרב משה פנשטיין כותב לגביי חשש דם בביצה - הוא חותך ופוסק שאין להתלבט כה הרבה ופשוט לזרוק את הביצה אם עולה חשש . איפה חי ר' משה פנשטיין ? בארה"ב . בארה"ב הייתה קצת יותר רווחה מנאמר פולין באותה התקופה או מרוקו ולכן יש שוני בין פוסק לפוסק במקרים מסוימים.

יש לי עוד הרבה דוגמאות אבל אני מגיע לעיקר , ממתי יש קשר בין כוונת הקב"ה הראשונית להלכה ?  במסכת עירובין מופיע הדיון למה ההלכה נפסקה ע"י בית הלל ולא בית שמאי. אף אחת מהסיבות לא מתייחסת למהי האמת של ההלכה אלא להתנהגותם של הבתים ושאר סיבות . הגמרא במסכת בבא מציעא מביאה את המקרה המפורסם של ר' אליעזר וחכמים . מי צידד בר' אליעזר - ריבונו של עולם. האם ההלכה נפסקה ע"פ ר' אליעזר שמקבל חיזוק במסכת נידה לזה שההלכה כמותו ? לא ולא, " לא בשמיים היא " אומרת לנו הגמרא . זה גם נכון שהקב"ה לשאלתו של ר' עקיבא ישב ושחק ואמר "ניצחוני בני" אבל זו לא הייתה כוונתו הראשונית.

ההלכה כשמה כן היא - איך הולכים.     

ואז כשאני מגיע לדוגמתך עם השבת ההזעה והמזגן ( אגב , סתם כהערה , את אולי שמחה לעשות רצון בוראך כי את כנראה מזיעה פחות וגם גרה בהר, אני מזיע כמו סוס ופשוט בלתי נסבל על עצמי) , אני שואל את עצמי מי "כיבה לי את המזגן ? הקב"ה או מישהו אחר ? האם כוונת הקב"ה הייתה זו או כוונתו של מישהו אחר ? המזגן כדוגמא כמובן , המקרה הזה הוא שחור ולבן שאסור , אני אפילו לא רומז שיש פה ספק , רק השתמשתי בדוגמא שלך.

הקב"ה לא מסרס את האדם , זה נכון . הקב"ה פותח לאדם המאמין בו ועובד אותו עולמות של חיוב וטוב .

דודו האם למדת הקדמת הרמב"ם למשנה?הלוי מא

אם לא עזוב הכל ולמד שם תמצא רפואה הייתי באותו מצב כמו שלך עד שלמדתי ונרפאתי ממכתי האנושה הנקראת חוסר הבנת מחלוקות בין פוסקים!

הדיון אם כך הוא על אמונת חכמים..הכל מאיתו יתברך
אוקי.. אתה בעצם קורא תיגר על כל התורה שבעל פה , ולכן כל תשובה שיכתבו פה לא תספק אותך. . שמע-אתה לא הראשון וגם לא האחרון ששואל ותמהה על השתלשלות התורה שבע"פ (ראה ערך-קראים לדוגמא.. ) זאת שאלה גדולה מאוד שגדול עלי לענות לך עליה, אבל תמשיך לחפש ובסוף תגיע לתשובה..
(נ"ב-הדוגמא שהבאת על רבי אליעזר רק מחזקת את הטענה שניתנה לחכמים רשות להחליט גם אם הם טועים ברצון הראשיתי של הקב"ה.לא? )
הדיון הוא איננו דווקא על אמונת חכמיםדודו9

אני מבקש להבהיר ושלא יובן בשני אופנים - אין לי כל בעיה או שאלה על חז"ל . הייתי אומר שעד לחתימת הגמרא  ועוד קצת  ישנה בי אמונה מלאה . השאלות שלי מתחילות איפה שהוא מהראשונים ואילך וגם זה לא על הכל.

כשמתחילות התפתלויות מתחיל להיות לי לא ברור. יהודה שיקר לתמר . יהודה ממשיך לענות אותה בזה שהוא לא משחרר אותה לחופשי. הוא גם גוזר עליה דין מוות ללא משפט וחשוב מכך היא לא בת מוות כי היא פשוט לא אשת איש. ( מה לעשות , שומרת ייבם איננה אשת איש אפילו אם היא בת כהן ) יהודה גם שוכב עם נפקנית וממהר להעילם מהזירה . עכשיו , אני לא טוען שיהודה לא בסדר , אני החסר הבנה והשכלה לא מבין את מעשיו והתנהגותו. למדתי בחיים שמי שלא מפחד מתמודד עם האמת מול אחרים וזה מה שאני אוהב בתורה שבכתב ובע"פ - אין פוליטילי קורקט - יש אמת וזהו . אז למה מתחילים המדרשים להתפתל "ולנקות" את יהודה ? למה קוראים פרשנויות מאוחרות שמתחילות לספר לנו מה בדיוק היה שם ואיך היה וכל זה שחלילה לא נבין את הדברים כפשוטם. אולי התורה מנסה לתת לנו חומר למחשבה שבחלקו הוא לא נעים על מנת שנבין את הנעים. אולי . 

תראה דוגמא של אמת בפרצוף שאני כה אוהב בלי פוליטילי קורקט - הגמרא במסכת סוטה אומרת שיוסף התכוון והיה על סף החטא ( אגב , אני ממש אבל ממש מבין את זה - בחור בן 20 פלוס שהוברח לארץ זרה ואולי איבד את דרכו ) ולולא אביו שעמד בחלון והתריע בפניו על העתיד ( הוא לא אמר לו נו נו נו ) יוסף היה עלול לחטוא. הגמרא מציינת שבזכות זה הוא נקרא יוסף הצדיק. זהו יופי צרוף של אמת בעיניי . אתה תחשוב מה שבא לך ותתחיל להתפתל בכיסא עם המחשבה של איך אפשר ? זה הרי אסור שבאסור ? אבל זו האמת הצרופה . 

אגב בהומור נטו אשאל שאם בלי אבא בחלון ובחמש או שש ניסיונות שעמדתי בהם אני אמור להיקרות שליט"א ? 

אני מצהיר בזאת שאני אפס מאופס שלא מגיע לקרסוליים של גדולי ישראל ,אבל מותר לי לשאול שאלות ולפקפק במה שלא ניראה לי ולי לא נראה שאף יד מכוונת לא התערבה פה ושם במהלך ה 1500 שנים האחרונות 

אתה יודע מה משתמע מכל השרשור הזה?בת 30

ככה נראה לי, לפחות.

שאתה בנקודה שבה העולם שלך, אורח החיים שלך, האמונות והתפיסות שלך- הכל נתון בספק ופתוח לכל שאלה.

אני לא חושבת שאפשר להגדיר את המצב הזה בהגדרות של טוב או רע.

אבל נראה לי שבנקודת שבר כזאת, צריך אמונה מאוד חזקה- נטו אמונה בה'- שכל זה מוביל אותך למקום ברור יותר, נכון יותר ואמיתי יותר.

אבל וזה אבל רציני- כדי לעבור דבר כזה בשלום צריך הרבה תפילות, וצריך להיזהר מאוד. כי בקלות מאוד גדולה אפשר לשנות כיוון מעליה לירידה. ואז זה כמובן פספוס רציני של כל הסיפור הזה.

לבת 30דודו9

יש סטירה בדברייך. ברישא את כותבת שאת לא חושבת שאפשר להגדיר את זה כטוב או רע ובשורה לאחר מכן בנקודת שבר כזאת .

ובכן, אינני בנקודת שבר . יש בי אמונה חזקה מאד בה' . אמונה ללא סייגים . הוא מנהיג את העולם בצורה ברורה ואמיתית. מה שצריך לקרות קורה . השאלות שלי הם על אנשים לא על ה' . 

יש בכמה מהתשובות פה רוח שעולה ממנה ההבנה כי "גאוות היחידה " נמצאת בכל נשימה ונשימה . התשובות של חלק מהאנשים מראות כי הם שלמים לחלוטין באמונתם ובצורת חייהם.   זה יפה וזה מקסים בעיניי. 

הר' מקוצק אמר פעם "אל תעלה את עצמך על חשבונו של האחר" קרי, אל תוריד את גובהו של האחר וכך יוכח כי אתה גבוה יותר , תגביה את עצמך מבלי להתייחס אליו. אני הולך לנסות את זה עכשיו. ( לנסות אמרתי , אולי גם אכשל ).

עובדה מספר אחת - בני האדם באשר הם הם אנשים דתיים או עם נטייה לדתיות. 

עובדה מספר שתיים - תחושות רוחניות אינן נחלת קבוצה זו או אחרת אלא נחלת הכלל. רוצה לומר שתחושת ההתעלות והניקיון שחשים אנשים במדינה א' עם דת א' חשים גם אנשים במדינה ב' עם דת ב' . 

עובדה מספר שלש - אנשים נוטים לנטוש את דתם בנקודת שבר כלכלית / לאומית / סביבתית.  לדוגמא : חורבן בית ראשון . מי אנחנו לעומתם ?? אנחנו שאומרים בוקר בוקר את סדר קורבנות יכולים לדמיין את המקור שבו ממש הקריבו ? ראו במו עיניהם את בית ה' ? המשנה והגמרא מציינים כמה דברים השתנו מאז החורבן, או ויי כמה דברים שרק מעידים על ירידת הדורות ( אגב, אני חושב שהדור של היום הוא מלומדי התורה החזקים ביותר מאז ומתמיד)

בבית ראשון היו כוהנים גדולים כשרים , בבית ראשון היו תקנות וראו זה פלא - הקב"ה החליט להרוס את ביתו בגלל חטאי הדור . מה עשה הדור שהוגלה ? החליט ברובו לא לעלות חזרה לירושליים ולבנות את בית ה' . 

דוגמא מהגויים ( טפו ) : איי הפסחא באוקיינוס השקט. בזמן שגשוג ופריחה דתם פרחה ומנהלת הקודש עבדה קשה. מרגע שהאיים חוו את ירידתם ואבדונם הכהנים , המקדשים ואחריה הדת נעלמו. 

עובדה מספר ארבע - בני האדם נולדים עם רצונות ומהווים , כל אחד לפי טבעו. אי אפשר להכניס בכח את הטבע האנושי ולנעול אותו שם. אתה קנאי ? פתח מסכת גיטין ולמד לשלוט על קנאותך. את קמצנית ? פתחי את הרמב"ם שייתן לך עצה. את כעסנית ? פתחי את איגרת הרמב"ן ושאר מקומות ולמדי לשלוט על זה . בקיצור , זה בסדר איך שנולדת וזה טבעי, אבל אם זה חורג ומביא את האדם למקומות לא טובים עליו לשלוט ולמתן את זה . אבל לא לנסות או להעמיד פנים שזה איננו , שזה אסור , שזה מגעיל שזה ושזה ושזה ...

עובדה מספר חמש - ככל שאדם יתעלה יותר רוחנית הוא יתנתק מהגשמיות . זה נכון ועוד איך ואפילו בתחומים אחרים מדת. למשל, מדיטציה . למשל שיחה טובה ומעמיקה. למשל קריאה בפורום טוב בערוץ 7 אפאטי

, אלו ואחרים מסיטים את האדם מההוויה הבסיסית שלו ורצונותיו הבסיסיים ונותנים לו מעלה אחת גבוהה מהם. איך פקיר הודי עובר מעל גחלי אש לוחשות ? איך מבצעים את טקסי הדם וההלקאות במזרח ?   

ואם נעלה כמה רמות מעל לרמה הזו ונגיע לקדושה של ממש - קבלת מתן תורה ע"י משה ואחר כך העם, כהן גדול ביום הכיפורים, אלו ואחרים הם תהליכים שבה קודם האדם עולה ומתנתק ואז מגיעה עוד מעלה , נשגבת וגבוהה.

אז ככה, נסכם.

אדם שקם בבוקר והולך לבית הכנסת ואחר כך הבייתה ואחר כך לבית המדרש ואחר כך הבייתה ואחר כך לסיפרייה ואז שוב הבייתה ושכל חבריו דתיים והיישוב שלו דתי ואישתו דתייה והנהג שמסיע אותו דתי והטבח במטבח דתי ( אבל מעשן ) אזי , כנראה שחייו סוגים בשושונים בכל מה שקשור לפיתויים ומהווים ושאר פיתויים. 

אבל אדם שקם בבוקר והולך לבית הכנסת ואחר כך נוסע לשדה התעופה ואז הוא נפגש עם אוכלי נבלות וטרפות  שאוכלים אוכל שנראה ומריח סוף הדרך לעומת העוף המכובס עם חתיכות תפוח האדמה ליד ושהוא חוזר הוא מגיע לבייתו שנמצא ביישוב לא דתי ואישתו הככה ככה דתייה ואז הוא מקבל טלפון מחברו הלא דתי ששואל " בירה היום בערב ? "  ואז הם נפגשים לשיחה חברית טובה ואז החבר אומר לו "אתם הדתיים , אתם חושבים שאת אלוקים מעניין אם תשתה נס קפה 4 שעות אחרי בשר או 6 שעות ? נראה לך שלאלוקים יש זמן לקטנות הללו ? " . ואז שהוא קם מהכיסא עוברת בחורה חטובה שנראית טוב וישר הוא חושב על לקנות שעון חדש למטבח.

בקיצור ,  כל אחד חי בסביבה שונה . יש מקומות שמאפשרים לך ויש שלא . חלק מבחירה וחלק מתוך אילוץ . הקב"ה מקבל את כווווולם לחיקו ומבקש מכל אחד על פי יכולתו ורצונותיו ומהוויו להתעלות ולזקק את נשמתו עד כמה שניתן. יש מצב שזה השני, יגיע גבוה יותר מזה הראשון ( במיוחד אחרי שהוא החליף את השעון במטבח ) . 

הסירי דאגה מליבך , אם אני מתמודד עם כל כך הרבה גיחוכים וצחוקים על חשבון אמונתי בארץ ובעולם ועומד בזה , אני חושב שאני יכול גם לשאול שאלות שאולי חלקן מוצדקות .

ועכשיו, כנסו בי 

כותבים סתירה ולא סטירה... (:אני123
לא ולא .זו סטירה , מת 30 סטרה לי דודו9

לא מת 30 , בת 30 . סליחה .דודו9
אוווו, נכנסת בו חזק..... חחחחחבדילמה
לא סטירה ולא סתירהבת 30

יכול להיות שטעיתי.

אבל מכיוון שאני גם עברתי כמה נקודות שבר (שלאו דווקא התבטאו במציאות חיצונית של החיים. כלומר- כולם מסביב לא הרגישו כלום), אז אני יכולה להגיד לך שבנקודות שבר שלי- הדבר היחיד שהאמנתי בו היה ה' והשגחתו עלי. ותו לא. לא חכמים ולא אנשים ולא ספרים ולא מאמרים. נטו ה'.

כך שזה תואם בדיוק את מה שהסברת.

אגב, במקרה יצא לי לקרוא את הפסקה הבאה: חשבתי שזה יהיה רלוונטי עבורך

"מי שהוא מעורב בין העכו"ם, דהינו שיש לו עסקים עמהם, צריך לשמור עצמו מאוד מאוד שלא יזיק לו, כי בנקל יוכל להתפס ברשתם, ח"ו, לחלוק עצמו ממדרגת יהדותו שיש לו, כי לא די להאדם שהוא בעולם הזה השפל אשר מלאכים אין להם כח לעמוד בזה העולם, אבל ישראל יש להם כוח יותר ממלאכים, והם יכולין לעמוד בזה העולם ולהדבק בבורא יתברך, אבל להיות גם כן מעורב עם העכו"ם, זה קשה מאוד, על כן צריך לשמור עצמו מאוד מאוד, להיות כיתד חזק בל ימוט ממדרגת כשרותו ויהדותו".                                             וזה נכתב לפני 200 שנה בקירוב.

תשמע האמת שבלבלת אותי- מה בעצם מטרתך? לשפוך את הלב? למצוא תשובות לשאלות מציקות? למצוא היתר רוחני גם אם לא מעשי לדברים אסורים? למצוא הבנה לאיסור?

אני לא מבינה מה בעצם אתה מחפש.

כי בכל התגובות שלך אתה משדר בטחון עצמי מלא במי שאתה ומה שאתה, וגם במציאות החיים שלך. אתה כותב על קשיים מסויימים אבל לא מובן אם אתה רוצה להיחלץ מהם או רק לספר עליהם או לחילופין לקבל "אוקיי" עליהם.

בת 30 , הנה תשובת לבילבולדודו9

מטרתי = 

1 - שפכתי את הלב ( אחרי ההודעה הראשונה  ) 

2 - מצאתי תשובות ותובנות מדהימות בפורום הזה .  

3- לא למצוא היתר רוחני ( כי אין ) אבל להיכנס בו ראש בראש עם גישות שונות משלי. 

את יודעת מה קרה לי ? פתחתי ספרים בשבת האחרונה , ספרים שהרבה זמן לא פתחתי ועיינתי ונברתי וקראתי ולמדתי . תמריץ כזה שווה הכל. 

לגביי הפתרון עם אשתי , נדמה לי שאין כמו אמא נתנה אותו - ציין תאריך שבו תפסיק להתלונן על זה ותמשיך משם . 

אויאין כמו אמא
מאחלת לך שיחד תשארו עד 120 והכל יתהפך לטובה. אפילו חרב.. אל יתיאש מן הרחמים. וד"א על אופצית התפילה לא כתבו כאן, בכוחם של הדמעות והתפילות והצדקה לבקוע רקיעים, זה אמיתי לחלוטין. מנסיון. ככה להוריד את כל הגאוה לפנות בתחנונים לבורא יתברך שהכל יכול, גם שנראה שזה דברים קטנים
מאד אשמח לתגובתכםדודו9

אנא קרא את השאלות ששאלתי ונסה לענות עליהם או לסתור את הדוגמאות שהבאתי. אני מבקש את העימות הזה בשביל ללמוד , שמא אני טועה או לא. 

תראה , משהו הביא אותי לפה ואני חושב שזה טוב. 

אני מוכנה להצהיר בראש חוצותrivki
אין לי אמונה מלאה, סוחפת ונטולת ספקות. עדיין.

לרוב הדברים שכתבת על השתלשלות ההלכה אני דווקא מתחברת.

יש לי את אותן התלבטויות ועוד כמה נוספות.

ומה המסקנה?

בחיים המעשיים אפשר כל פעם לעשות א' או ב, אין מקום לאמצע. למשל, לאכול שרימפס או לא, לבגוד באשתך או לא.

קצת יותר מ50 אחוז אמונה מספיקים לי בשביל לעשות מעשה של אדם מאמין.

אולי המעשה הבא יהיה שונה- אני לא שוללת את זה. אבל בדבר אחד אני מאמינה בכל ליבי - בחירות. בלי זה לא הייתי מגיעה בכלל לשום אמונה נוספת.

אני גם משוכנעת שאין שום עבודה אמיתית בלי משמעת עצמית, בלי צער, בלי ויתור על חלק מהנוחות שלך.

אתה תגיד שנוח לי לחשוב ככה וזה מתאים לנטייה הטבעית שלי - שיבושם לך, מכירה את הגישה הזו.

רק אל תגדיר אותנו גם אתה - אני גרה בשפלה וסובלת מאוד מהחום. ועדיין מזגן שכבה בשבת זה לא מה שיגרום לי מחשבות כפירה.
תתפלאי ף אבל אני לא אומרדודו9

אני לא אומר לך שנח לך לחשוב כך. אני גם חושב שאין עבודה אמיתית בלי משמעת עצמית בכל תחום בחיינו.

רגע, זה שאת גרה בשפלה זה אומר שחם שם ? בשפלה בשבתות יש אחלה מזג אוויר אפאטי. אגב למה את סעיף המגורים היה חשוב לך לתקן , לסעיף ההזעה את מסכימה ? מטורלל   

כי אני אישה rivki
לכן את מרגישה שאת עובדת את הבורא כשהמזגן לא עובדדודו9

אני לא עובד את הבורא כשהמזגן לא עובד , אני שוחה את הבורא או שוחה אליו חצי חיוך

^^^^rivki
רובין וויליאמס זה לא ההוא שהתאבד?אלזה

אבל זה לא ממש משנה כי אני גם חושבת שגירושין זה לא פתרון. ולגבי מה שכתבת למעלה- מבינה שאתה צריך לחקור ולברר, אבל בגידה היא בגידה היא בגידה, גם אם אתה ספציפית תצטרך לחקור ולברר בנושא הזה. ולגבי טיפול- התכוונתי שהיא ספציפית תלך לטיפול פסיכולוגי/מיני וכד'. 

בסדר אז פשוט תעביר לה אחריותl666

זה לא בסדר להתנהג ככה, האם היא מבינה שיש פה בעיה והיא צריכה לפתור אותה

אתה הרי כאיש עסקים מבין שמעשים זה עיקר ולא שיחה אינטלקטואלית

ואמירה של איזה מישהו שרב האנשים לא יודעים מיהו -רובין ויליאמס- לא צריכה לנתב לנו את החיים שלנו. מה זה משנה מה הוא אמר? 

וגירושים זה דבר מותר לפי הלכה כשבגידה, התאבדות, אוכל לא כשר ועוד כל מיני דברים הם אסורים

חוץ מזה אם לא שמעתה אז ברוסיה יש כזה פתגם שבכל בדיחה יש גם חלקיק קטן של בדיחה

כלומר אתה מבין שלא השאר הוא לא בדיחה

תורה ויהדות לא אשמים בבעיה הספציפית שלך

בשום מקום בתורה לא כתוב שצריך לסבול או לחלום על איסורים ממשיים כדי לא להגיע למצב שהוא לא טוב אבל לא אסון

מה זה טלנובלה- שבן אדם מכניס לעצמו לראש שהוא מיועד למישהו מסוים ושום דבר לא יעזור

אם אשתך אוהבת אותך אז שגם תתאמץ

או שהיא נעלבת עליך שאתה נמצא הרבה בחו''ל או רוצה לשלוט ככה?

אישה היא גם בן אדם וגם לה אמורים להיות צרכים מסוימים

אולי זו נקמה על משהו? אולי פחד מהריון? 

אולי מפריע לה יחס שלך לזה - פורקן ובריחה? זה אמור להיות לא בריחה זה סתם אמור להיות כיף, חוויה זוגית

נראה לי שאתה לוקח יותר מדי ברצינות כל מיני דברים כמו פילוסופיה

כמעט תמיד פתרון הכי פשוט הוא הכי נכון

מוסיפהבת 30

תגיד, אמרת לה במפורש שבגלל הגישה שלה אתה בדרך לעבור על איסורי תורה?

היא תמשיך לדבוק בהשקפה שלה (שהיא קצת מוזרה ולא מציאותית, עלי לציין) גם אם היא תדע שבמו ידיה היא מובילה אותך למעשים אסורים?

לא חושבת שזה נכון ״להפיל״ עליהפרח-בר
את העבירות שלו.... כן חושבת שהוא צריך לדון איתה באופן פתוח מאד ואולי אפילו לעשות דברים אחרת , לצאת מהקופסא ... אני לא מצליחה כ״כ להסביר את עצמי מכיוון שמדובר בנושא סופר רגיש, אבל בין איש ואישה הדו שיח האינטימי חייב להיות פתוח ונגיש כל הזמן בלי האשמות כי זה מוביל לדבר ההפוך שאליו הוא מכוון.
לא בקטע של להאשיםבת 30

בקטע שתבין מה ההשלכות של הגישה שלה.

אני חושבת...אלזה
שכמה שהגישה שלה לא תקינה, אי אפשר לראות בה את שורש כל הבעיות. בסופו של דבר אדם עושה את רצונו ואם הוא בדרך לעבור על איסורי תורה כהגדרתך, זה גם מבחירתו, גם אם ישנן כמה נסיבות שהובילו אותו לשם. עדיין יש לו הבחירה לא לחטוא.
זה המקום והזמן להגיב בנושא הבגידה. ..rivki
מה לא מוסרי בלבגוד אם אשתך לא תדע? - זה מה ששאלת.

אם אשתך מצדדת ב"נישואין פתוחים" ב ל ב ש ל ם, אז אין לי מה לכתוב. אבל יש מעט מאוד נשים כאלה.

אגב, היא קראה את השירשור הזה? אם לא, היית מראה לה אותו?

בגידה - כשמה כן היא - מירמה. הנבגדת חושבת שהיא חיה עם אדם מסוים, על סמך ההתנהגות שלו שהיא מכירה, ומתיחסת אליו בהתאם. אילו ידעה על הבגידה, מן סתם היחס היה שונה. זכותה לדעת ולהחליט אם היא בכלל תרצה להמשיך ולחיות איתו, ובאילו תנאים.

ומאין לך שהיא לעולם לא תדע? לשקר אין רגליים... הרבה נשים ש"לא יודעות" - מרגישות וחושדות. הרבה צער ודמעות.

תחלוק עלי כמה שאתה רוצה, אבל יחסים עם מישהי אחרת לא יכולים שלא להשפיע על האישיות בכלל ועל היחס לאישה בפרט.

זה נכון גם אם האישה בוגדת חלילה.

ולגבי "העולם החופשי" . אני מכירה יותר חילונים מאשר דתיים, וגם לא מעט לא יהודים. אף לא אחד מהם חושב שבגידה זה "כלום" מבחינה מוסרית.

יש כאלה שנכשלים ובוגדים/ות.

עלינו כתוב שרובנו נכשל בגזל ובלשון הרע ( נכון גם היום לדעתי ). אז מה, מישהו באמת, עם יד על הלב , חושב שזה מוסרי?

בקיצור, הבעיה כאן לא בלהבין את הצער של הצד השני, אלא בלוותר על הרצונות שלנו. כמו בכל עבירה בין אדם לחברו.
איך הגעת בכלל לחשוב שהיא בוגדת בך???אין כמו אמא

עצם המחשבה כבר לא בריאה.........

גם הגעת למצב שאתה ככה מעלה את זה בפניה? זה בכלל תמוה....

אם היתי חושדת בבעלי היתי אולי לוקחת חוקר פרטי. אבל לשאול ? מה התועלת?מה חשבת שהיא תגיד כן אני בוגדת בך?

אולי בגלל מה שאתה עושה אתה חושד בה???? (אדם רואה מום שלו באחרים) אויש ....לא אמרתי כלום...............

מה בדיוק לא בריאדודו9

אני לא בוגד וגם לא בגדתי באישתי , אז מה ? אסור לי לחשוב שאולי היא כן ? 

מעלה את זה בפניה ? אני מדבר עם אישתי על הכול והיא איתי. אני חושב שהנושא היחיד שאני לא מדבר עם אישתי עליו הוא העבודה הטכנית.

אגב, במסעדה את שואלת מהי המנה המומלצת או איך השניצל ? מה , נראה לך שהמלצר יענה "שמעי , אני אעשה פרצוף שלא רואה , קומי וצאי . האוכל פה זוועה " ?   

דודו 9בדילמה
עבר עריכה על ידי בדילמה בתאריך ג' בטבת תשע"ה 13:04

אני איתך!

כל הכבוד שלא "נכנעת" לכל אלה שנכנסו בך

זה מאוד הגיוני להתאוות לדברים כאלה,

ולהגיע לדרגה כזאת שזה לא מושך כי זה אסור זה לא פשוט בכלל,

גם למי שמאמין בלב שלם שהתורה אמת צרופה

נראה שלאלה שכתבו את זה זה בא באופן טבעי והם חושבים שככה כולם צריכים להיות

נכון, צריך להתגבר על זה ונראה שאתה בהחלט בכיוון הנכון (חוץ מהעבודה שלדעתי לא טובה לך)

ועל כך מגיע לך יישר כח גדול!

בכלל, בעיני כל גבר דתי ראוי להערצה!!!

בקשר לבעיה הספציפית עם אישתך, אם כלו כל הקיצין וכלום לא עוזר (אבל רק אם זה המצב)

אז באמת אין מה לעשות חוץ מלהשתדל לקבל את זה באהבה, ותבין שאתה הצד שבסדר בסיפור הזה

שאלתך נגעה ללבינאום המלך

נראה שאתה באמת כותב על מנת לשמוע תובנות על מצבך ואני מקווה שתמצא את הדרך שלך בין שלל המחשבות.

בכל אופן אוסיף מעט משלי-

כמדומני לאישה בריאה מספר הפעמים שהיא מעוניינת בהם מעידים על משהו לקוי. אתה מספר שנעים בה בזמן היחסים אולם ברצוני להעיר שעל פי המחקרים נראה כי יחסי המין הינם נגזרת של מיניות  ותחושה טובה באופן כללי.

אתה בעצמך חיברת בצדק את הרצון שלך ביחסי מין עם רצונות מיניים אחרים, ולא בכדי גם קישרת לנושא האוכל ויחסים שאסורים מן התורה. אתה רואה בעצמך אדם מיני ואין דבר בריא מכך!

אולם, נראה בעיני בין השורות כי אשתך "איבדה" או "טרם מצאה" את הנקודה בה היא רואה עצמה אדם מיני. אדם שמגיע לו להנות מיחסים, מאוכל, מדברים נאים. (האם זה כך?) משתמע שיש לכם מספר ילדים והדברים טבעיים לכל אישה שעסוקה באופן טבעי במטלות המשפחה. 

לדעתי אתם נמצאים בצומת שיש בה מצד אחד תמרור הזהרה לגבי הבאות, וגם הזדמנות לצאת לדרך חדשה. אני בטוחה שאתה והיא מבינים או תבינו בקרוב שלא כדאי להמשיך לחיות כך לאורך שנים.

עצתי לה, באם זה מעניין אותה, לפנות ליעוץ מיני ואישי ובעיקר לסדנאות שעשויות לסייע בחיבור לגוף (האם היא אוהבת לרקוד? מעולם לא מאוחר להתחיל).

עצתי לך היא לאפשר לך כמה שיותר זמן לעיסוקיה (עיסוקיה= לא בישול, עבודה ילדים או גמילות חסדים מסוג זה או אחר). דאג שיהיה לך חצי שעה לפחות בה אתה דואג שהיא פשוט נהנית ממשהו לבד (ספר, קניות, אוכל, חברה טובה).

צריך לאפשר לה לנשום ולהחיות קצת את יצר החיים וחיות, המין יבוא אח"כ.

עצה שניה שלי אליך היא לאפשר התייחסות מינית אליה במהלך היום, לא במובן של יחסי מין אלה התבוננות בה כאישה. מחות קטנות: מגע תמים ונעים, אמירה, הסתכלות בעיניים, פרח, אוכל טעים שתבשל לה בלי בקשתה.

כל הדברים האלה לא "טבעיים" להרבה גברים, אבל פה נדרשת ממך עבודה רצינית ביותר כיוון שאם אני קורא נכון את המפה- שניכם חייבים להתאמץ כדי להכנס לתקופה חיובית יותר בחייכם הזוגיים. מעבר לכך נשמע שיש לך המון רצון טוב וגם יכולת רגשית לעשות את הדברים הללו בצורה אמיתית וכנה.

אני חושב שאווירה טובה, נעימה, זוגית, המזכירה לה ולך מה יש בקשר ביניכם שהביא אותכם להיות יחד, יכול להיות טוב מאוד בשילוב עם הרבה פנוי ואפשרות להשיב לה עצמיות, חופש ונשיות.

יחד עם זאת הייתי מעלה שוב את הקושי שלך ומבקש להגיע להסדר עם תדירות מעט יותר גבוהה רק אם זה מתאפשר עבורה ללא שום צער. אני חושב שיש מקום לבני זוג ללכת זה לקראת זו ולהיפך אולם עליך להיות ברור ולשקף בעדינות את בקשתך יחד עם התחשבות מוחלטת בעובדה שמבחינתה כרגע היא כבר עושה הכי הרבה שיכולה בתחום זה. אולי סידור קבוע של תדירות יחסים יחד עם שינויי עומק בתפיסה שלה- את עצמה ושלך-אותה יכולים לסייע לכם.

כמה טעיות הקלדה כמובן-נאום המלך

"נעים בה"="נעים לה"

"תפנה לך"="תפנה לה"

אכן נאום המלךדודו9

כל כך יפה בעיני מה שכתבת . יופי. 

עם המון אופטימיות לעתיד וחוסר עייפות אומר לך שאני מרעיף על אישתי את המחוות הקטנות והלא מיניות שהזכרת ובצד . זה מה שנקרא "לחזר אחרי אישה" .

לאישתי אכן יש בעיה עם מניותה וכנראה זה מושתת על שני דברים - בגרותה ותקופתה לפני היכרותינו . או הזמן או הפסיכולוג או מע"צ יכולים לשנות את זה, אני לא יכול. 

הסיבה השנייה נעוצה בתחושתה למראה שלה. אישתי אישה יפה בכל קנה מידה (כשאני כותב את זה אני מתרכז בכמה שנשמתה יפה ואצילית בעיני  )  אבל השנים  עשו את שלהם והיא כנראה לא מרגישה כמו בעבר.

אתם לא קוראים את זה וגם לא תקראו , אבל קראתי כתבה של גוייה שכתבה למה היא כן משתדלת לקיים עם בעלה מפגשים מידי יום ביומו . היא ציינה את כל הנשואים השכיחים - עייפות, שיגרה, מראה, הרגשה כללית וכו' ואז היא כתבה "אז מה ? אני אהיה חלשה ואכנע לכל הסיבות הטובות הללו ? "  

כשאני עומד על שפת הבריכה , אני לא מסוגל להיכנס למים מרוב עייפות . אני אומר לעצמי " טוב, הגעת . הוכחת לעצמך שאתה רציני , יאללה קר בחוץ, תתלבש ותחזור הבייתה . אתה יודע מה ? כנס להתקלח במים החמים אם אתה כבר פה "  אבל אז בשביל להתחיל בשחייה אני מפיל את עצמי למים ואז זה כבר מאוחר לחזור הביתה.

התחושה לאחר השחייה היא פנטסטית . ( כמעט כמו ללמוד גמרא .....סתאאאאאם , שוב דבר לא משתווה לזה )

אפרת צור- יועצת מיניות דתיהגלוק17
ההתמודדות שלך מאוד מזכירהלאה..
ההתמודדות שלך מאוד מזכירה לי את ההתמודדות של בעלי.
מה שמאוד עוזר לבעלי זה תוכנית 12 הצעדים.
אולי תדבר עם הרב יהושע שפירא.
בתקווה שעצתי תעזורעוד אנונימית

בס"ד

במחילה לא קראתי את כל השרשור, ולא יודעת אם כבר עלתה הנקודה שחשבתי עליה אבל..

קודם כל הסבל שאתה מתאר הוא סבל לכל דבר ועניין.
בחיים לא הייתי מזלזלת בדבר כזה, ואין עניין להאריך בכך כי זה פשוט וברור.
השאלה היא איך מטפלים בכל העניין, ומה מקור הבעיה.
כתבת שאשתך אינה אוהבת את העניין כמוך.
האם באמת זו הסיבה? האם זה מוחלט? האמנם אין דרך לעורר בה אהבה לעניין?

מה שהייתי ממליצה זה להתחיל או להרבות בהבעת חיבה לאשתך, במשך היום,
על מנת שתרגיש אהובה ורצויה בזמן בו הינך מעוניין בכך...

טלפון מהעבודה :"אשתי היקרה חשבתי עלייך", מתנה קטנה, עם אמירה אוהבת,

לתת לה תחושה שאתה אוהב אותה, לא שאני יודעת שאינך נוהג כך- אלא בכל אופן להרבות בכך ולהתמיד.
אם אתה ניגש לכל העניין כצורך פיזי וייצרי שלך,
שבו אשתך אמורה לשתף פעולה, בדיוק כמו אוכל או כל דבר גשמי אחר אותו היא מעניקה לך,

אל תצפה להתלהבות ייתרה מצידה!!!!

להיות עם אשתך זה לא לאכול סרטנים, או לקנות אוטו חדש!!

זה מימוש אהבתכם, זה הביטוי הכי עמוק של היותכם נשמה אחת בשני גופים!
נשמה שהתאחדה תחת חופה וקידושין, ולא משנה אם מרגישים את החיבור הזה או לא, הוא קיים!

אם תחשוב על אהבתך אל אשתך, תביע אותה בכל דרך אפשרית, המימוש של אהבה זו בחצי השני של היום, הוא רק המשך ישיר וטבעי לכל מערכת היחסים האוהבת בניכם ביום. ובאופן כללי.
אבל להשתדל להתמיד, להעניק רומנטיקה ללא ציפייה שזה יפעל מייד.
לרכוש את אמונה שזה אמתי ולא לצורך ספציפי-
כי אין כמעט דבר פוגע יותר מבעל שמחזר אחרי אשתו לצורך, ואח"כ היא כבר לא מעניינת אותו...

לעניות דעתי כאשר מתייחסים לכל העניין הזה ביחס הנכון והמתאים לו מבחינה רגשית ואף רוחנית,

ותופסים את כל מערכת היחסים נכון, כשהחלק הזה הוא הביטוי העמוק  של כל עולם הרגש בניכם,

ולא מישוש בהמי של תאווה ותו לא, אז גם באישה יתעורר הצורך לבטא את הרגש באופן המתבקש.

וזה תלוי בך. כי הגבר משול לשמש, והאישה ללבנה.
אם תתן בה אור, אהבה, וכ', היא תאיר לך הכל בחזרה.
אם היא לא מאירה, כנראה היא לא קיבלה את האור לו היא זקוקה ממך.

ומכל הלב מבקשת- במקום לחשוב איך לגרום לה לספק את מבוקשי,

או חלילה איך לספק את מבוקשי ללא "טובות" ממנה, 
עדיף לחשוב איך לפנק אותה ולעורר בה את הרצון לממש את הרגש.

בהצלחה

תשובה לאנונימית ולשארדודו9

ראשית תודה , ניבט מכל תשובה פה רצון טוב והדדיות . 

שנית, על אף שתגובותיכן כולן הגיוניות ומלאות שכל וחכמה , אני חייב לציין כי הן טיפה תיאורטיות . ההמלצה שלך כמו של שאר החברים היא במצב של "בית מרקחת" קרי,  הכל מסודר ונקי , הכל מתנהל כשורה והכל נינוח. את יודעת מה, לא הכל חצי , רבע .

להלן עובדה שקרתה זה עתה -  יום שישי בבוקר , אני לוקח את הילדים למסגרות , חוזר הביתה , אישתי מחייכת אליי ואומרת " זה הזמן שלנו" , אמרתי לעצמי - היא בטח קראה את הפורום כי אין מצב אחרת למה יש לה כזה מצב רוח טוב. שאלתי - עכשיו ? היא ענתה , לא , אני צריכה כמה שברים לסדר קודם , בקטנה . 

הלכתי לעיסוקיי לשעה ורבע , מספיק לקטנה .כשחזרתי, היא ערבבה סיר ושוחחה על הא ודא  טלפון מצלצל והיא נכנסת לתוך השיחה ארוכות.

מכינים יחד אוכל ואני שואל מממממ..... והיא עונה , לא עכשיו , צריך לסיים כמה דברים . אחר כך דרך אגב , אין . כי הילדים חוזרים והבית סוער וגועש עד ל 2230 וביום שישי אנחנו נשפכים הרבה לפני .

בפעם הראשונה בחיי בנושא זה , החלטתי שאת הכעס והתסכול אני לא סוחב איתי , כי זה משפיע עליי פיזיולגית ופסיכולוגית ,ואמרתי "גברת, אמרת ש... וקרה ש... ואני מה לעשות .... אז . 

ישבנו לאכול , שוחחנו כמו חברים, הכל בסדר . יש חברות יש אחווה יש הכל, אין מין כי זה לא בראש שלה. 

בשנים הראשונות הייתי מסתובב עם כמויות כעס עצומות , בשנים שלאחר מכן , תיסכול. היום אני מבין שאנו שונים אחד מהשני ועם כל הכבוד להכוונה , ניסיונות , רצון , אני לא הצליח להוציא ממנה יותר ממה שיש . זה צריך לבוא ממנה.

טוב לנו יחד , יש ביננו אהבה והבנה והמון כבוד הדדי אבל אין יותר .

שבוע טוב לכולנו  

נראה לי שהיא רוצה שתתעקש ותבקש יותרl666

היית אמור להתחיל ולא לברוח  לשעה ורבע

תבשלו פחות ואוכל פשוט יותר, תגיד לה שאתה תסיים הכל בעצמך

יותר יוזמה

עכשיו הזמן ל......אין כמו אמא
היא אמרה למין? או שככה דמינת??? בתור אישה היתי אומרת לבעלי זה הזמן היתי מתכונת שתשב לידי ותדבר איתי. אולי היא התכונה זה הזמן שלנו, הילדים במסגרות בא תהיה איתי נאכל ארוחת בוקר, נבשל יחד, נדבר. ומה עשית????? הלכת לשעה ורבע!! במקום להישאר איתה שעה ורבע. בטח שאחרי זה היא המשיכה לדבר בטלפון ולעשות עוד דברים. פעם הבאה כשהיא תגיד עכשיו הזממן שלנו תעמוד לידה את השעה ורבע שהלכת לעיסוקים שלך וגם אם היא הרימה את הטלפון תשאר שם ותחכה בלי לנדנד תסימי כבר אני רוצה את העיקר. כי לי נראה שאם היתי נותן לה את הזמן הזה ונמצא איתה היית מקבל מה שאתה רוצה אח"כ. כמו שאני מפרשת בעינים שלי, היא אמרה הנה הזמן שלנו ואתה כבר רצתה רחוק,חשבת שהיא תעזוב את הסירים ישר למעשה. אישה צריכה חוץ מחימום גופני גם חימום נפשי קודם של שיחה ואת זה פיספסת. אישה זה לא מכונה
לא הבנתםדודו9

אישתי חייכה אליי ואמרה "זה הזמן שלנו" . היא התכוונה למין ולא לשום דבר אחר. אני הרי לא יכול להעביר לכם מסר של שפת גוף ומבט דרך המקלדת .

לא הלכתי מהבית , ישבתי בגינה ללמוד.

הדברים שאישתי ביקשה לסיים זה להתארגן - מקלחת בגדים וכו'

לא נהגתי בתור אחד שיושב ומחכה למשהו וודאי שלא נתתי לה להרגיש זאת . 

התקרבתי ברכות , זרקתי שתיים שלש מילים שלא קשורות לכלום והתחלתי להכין ארוחת בוקר פשוטה - סלט ירקות . 

נשמע כמו כתב הגנה ? אל תפרשו מסר שכתוב ברמזים . 

שמביעים  משהו בעדינות יוצא שהצד השני לא כ"כ מבין. שכותבים בישירות כולם מבינים אבל יש נפגעים. 

אז כנראה זאת הייתה בעיה של התארגנותl666

צריך ליעל את התהליך ולא ללכת ללמוד בגינה

הרי היא רצתה אז הייתם מוותרים על התארגנות לפני  או עושים ביחד את הפעולות הנדרשות,  ועל חלק מעבודות בית אחרי הייתם מוותרים

אי-אפשר להספיק הכל

את צודקתאין כמו אמא

נשואים 16 שנה?

וצריך שעה ורבע להתארגן???

גם אם רוצים להתקלח מהר זה גג 10 דקות.

גם כל פעם צריכים להתקלח קודם? אם מסתדר בסדר, לא אז לא... במיוחד שמוגבלים בזמן......

גבירותיי ,דודו9

אישתי ביקשה את הזמן הזה , לא אני .

לפרט לכן למה בדיוק היא ביקשה ? פה ? בפורום הזה ? ללא עדינות ? 

מיצינו את העניין?אלעד
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

אני לא חושב ככהשלג דאשתקד

הפותחת זרקה את זה במילה, ופרה הדהדה את זה באופן שלטעמי הוא יותר מדי.

לפחות לדעתי, כל עוד זה לא על הפרק, עדיף להדהד בכלל את המחשבות האלה על גירושין, ועל זה הגבתי שחבל שהיא שזרה את נושא הגירושין בתגובתה.

תגובתה הייתה שגם היא לא חשבה כך, ורק שגבר צריך לקחת אחריות וכו וכו (אני מתנצל @שוקולד פרה. שאין לי כוח להגיב לזה, אני מבין את דברייך אבל לא מסכים לחלוטין, ואצטרך ספר כדי להביר...).

לגבי מה עילה לגירושין ומה לא, אני אוהב את האמירה (שפעם שמעתי מהרב אמנון יצחק), שיש זוגות שהתגרשו בגלל חביתה, והשאלה היא לא מה הטריגר אלא מה התהליכים הנפשיים של שני הצדדים ושלהם כזוג, לפני אירי ותוך כדי.

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

relationship solutionIsabellaElij78

נפרדתי מבעלי לפני שלוש שנים. לא הייתה תקשורת בינינו. משפחות וחברים יעצו לי לשחרר ולשכוח מהנישואים ולהמשיך הלאה בחיי. לא רציתי להתחתן עם מישהו אחר כי עמוק בפנים אני עדיין אוהבת את בעלי. סבלתי כל כך מכאב ובלבול שקראתי המלצה באינטרנט על איך ד"ר אפטה איחד נישואים שבורים בעזרת כוחותיו הרוחניים. המשכתי לקרוא כל כך הרבה עדויות על איך הוא עזר לשים קץ לגירושין ולשקם את יקיריהם לשעבר של אנשים, והאמונה שלי חודשה. יצרתי קשר עם ד"ר אפאטה מיד, מספר דקות לאחר מכן הוא ענה לי ונתן לי הוראות מה לעשות. לאחר שעמדתי בדרישות הנדרשות יומיים לאחר הטקס, הכישוף שינה את חיי סביב בעלי, שאסור לדבר איתי. יומיים הוא התקשר אליי באמצע הלילה בוכה והתנצל שזו עבודת השדים, אז אני עדיין נדהמת מהנס הזה אז אני סולחת לו. עכשיו הנישואים שלי מאוזנים. הטקס של ד"ר אפאטה עבד מצוין והנישואים שלי חזקים יותר מבעבר, ושום דבר לא יכול להפריד בינינו שוב. ביקרתי בכל כך הרבה אתרים שחיפשתי עזרה, זה היה חסר סיכוי עד שהתחברתי לד"ר אפאטה, האיש האמיתי שעזר לי לשקם את נישואיי השבורים. אם יש לך בעיה דומה בנישואיך, אתה רוצה שבעלך או אשתך יאהבו אותך שוב. יש לך מישהו שאת אוהבת ואת רוצה שהוא או היא יאהבו אותך בחזרה, יש לך אתגר בחייך, תבנית הכישוף של ד"ר אפטה היא הפתרון והתשובה לבעיה שלך, שלחו וואטסאפ/וייבר עם מספר הטלפון שלו: (+447307347648), צרי איתו קשר עוד היום על ידי שליחת דוא"ל לכתובת drapata4@gmail.com. אל תתנו לאף אחד לקחת את בן/בת הזוג שלכם מכם.

ממש משכנע🤦‍♀️😅יעל מהדרוםאחרונה
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועהאחרונה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

אולי יעניין אותך