מיואשת...!!אסקופית=]

יש לי חברה שעד לא מזמן היינו חברות ממש טובות. עכשיו אני מרגישה שאני החברה הכי טובה שלה, והיא מעמסה על הגב שלי.

נמאס לי כבר לראות אותה! והיא בטוחה שאני רק שלה, ולכן כשאני מדברת עם מישהי אחרת והיא מתפרצת באמצע קשה לי להפסיק אותה ואני מתפנה אליה...

והיא נהייתה מעצבנת כזאת, שלדוגמא עכשיו עשיתי משהו והיא שלחה לי הודעה, ואחרי שניה עוד אחת ועוד אחת ועוד אחת... אז סימסתי לה שתפסיק כי אני עסוקה, והיא נעלבה ולא עונה לי... וזו לא פעם ראשונה...

ואני לא יכולה סתם ככה להפסיק להיות חברה שלה. החברות שלנו נהיתה כבר סמל בשכבה, והיא תפגע נורא נורא ואני לא יכולה לעשות לה את זה...

למזלי היא עוברת אולפנא בסוף השנה הזו. ואני ממש מרגישה רעה עם עצמי, אבל אני כמעט סופרת את הימים עד שתגמר השנה...

אוף, אני לא יכולה להגדיר מה יש לי נגדה. אולי סתם נמאס לי ממנה, ואני ממציאה תירוצים.

ואי!! זה קרה לי בדיוק!!!אוהבי ה'
רק שלי זה קרה לפני חנוככה, בפנמייה זה היתפרץ בריב שלא רציתי יותר לראות אותה וב 12:30 אבא שלי בא לקחת אותי
בגלל שזה היה לפני חנוכה, והחופש התארך לי מכל מיני סיבות אז אני עשיתי ככה:
בהתחלה (יום שני-שלישי) ממש התעצבנתי ולא רציתי לראות אותה!! רביעי עד ראשון ( שבוע וחצי) לא הייתי בלימודים, חנוכה וכו...
אני אמרתי: אחרי ריב שהיא יודעת שאני נפגעתיואני בטוחה שהיא נפגעה, אני רוצה לראות איך היא מגיבה, ובאמת, בהתחלה היא לא התיחסה ( עברה לידי התעלמה... וכשבדרך כלל זה חיבוק, בואי נלך ביחד וכו) ואחרי חנוכה היא כאילו החליקה את זה אז אמרתי יאלה... נעשה כאילו שכחתי ... וזה עזר!! זה ממש תלוי פה בתגובה של החברה... ועכשיו אנחנו שוב חברות ממש טובות ב"ה
אני די מזדהה עם הסיפור שלך,אסקופית=]

רק שהציק לי שכתבת שהקשר ביניכן הוא חיבוק ובואי נלך יחד כשנפגשים.

אני לא נפגשת איתה, אני תמיד איתה. אנחנו הולכות רוב הזמן ביחד, סביר להניח שלא תראי אחת מאתנו יום שלם לבד, ו'בואי נלך יחד' זו לא הצעה, אלא כרגיל.

וזה בהחלט נהיה מעיק, במיוחד כשהיא הולכת לעזוב עוד מעט, והיא בקושי נותנת לי הזדמנות לפתח קשרים עם בנות אחרות, כי אני תמיד יושבת לידה ומדברת איתה...

ומה אצ יכולה לעשות...אוהבי ה'
אחרי שאני עוברת על זה אני רואה שלא עניתי לך... אז, זה תלוי בחברות אבל אני אמרתי אם לא מחליקים אז תפני אליה ותגידי לה בשיא הכנות ( אם זה באמת חברה טובה אז אין בעיה ) שזה וזה מפריעה לך ולא נעים, אם זה לא בא בחשבון את יכולה לרמוז לה, מצד שני זה דווקא יכול להרחעק אותה.
את יכולה לשלוח חברה שתדבר איתה וב "מקרה" על הדרך תוך כדי השיחה תגיע לזה.... לא כשזה מופנה אליך אישית אלה כללי...
כמובן שלכל אחת מ3 הדרכים האלה אפשר להפנות לאדם אחר לפי אישיותו, חברותו ועוד...
אם את צריכה עוד שיטות... תגידי
בהצלחה מרובה!!
היא קנאית כאילו את חבר שלהסבבות!
את מתייחסת למקרה הזה ספציפי,אסקופית=]

אבל אני התכוונתי להרגשה הכללית...

תודה בכל מקרה

באיזה גיל את? (יענו שכבה..)hannagl75

מתי זה התחיל??hannagl75

זה נראה כאילוהנסיך חצוי-הדם
היא פיתחה כלפייך תלות רגשית ומרגישה שאת חלק מהחיים שלה ולא יכולה בלי ההשתתפות שלך בחייה.
זו תופעה ידועה מאוד שקוראת להמוני אנשים.
יש סיפור על זה בילדים מספרים על עצמם בשם "חברות לוחצת" וגם בסיפוריה של א. מ. אמיץ.
הדבר הכי גרוע שאת יכולה לעשות זה להמשיך ב"חברות" הזו זה יפגע בך ובעיקר בה.
לחץ חברתי אינו סיבה לא לדאוג לעצמך ואדרבה זו הזדמנות עבורך להוכיח לעצמך שאת לא נכנעת למוסכמות החברה ועושה מה שטוב לך.
כפי שאמרתי דווקא זה שלא תפרדי יפגע בה יותר ויותר עד לבעיות נפשיות ח"ו שהיא עלולה לפתח.

סליחה על נבואת הפורענות...

ממליץ לך מאוד לדבר על זה עם מחנכת או מדריכה בוגרת שמכירה את שניכן מקרוב, ולראות ביחד איתה האם זה המקרה ומה ניתן לעשות.
אל תזניחי את עצמך! מערכת יחסים לוחצת עלולה לפתח לך טראומה מפני חברויות בעתיד.
וואי גם לי יש אחת כזאת בכיתה..קיפודה

סוג של כזאת.. פעם היא הייתה החברה הכי טובה שלי אבל אחרי שעירבבו לנו את הכיתות היא התחילה לומר עליי דברים שהיא המציאה (בגללה כמעט כל יום ישלי שיחה עם המורה שלא מבינה שזה לא אמיתי מה שהיא אמרה לה) ועכשיו היא מנסה להיות שוב חברה טובה שלי כדי שיהיה לה עוד במה לפגוע בי.. אני פשוט די מתעלמת ממנה!

צודק לגמרי. היא אמרה לי את זה לא פעם.אסקופית=]

שאני כל החיים שלה, והיא לא יכולה בלעדי, ואני המודל בשבילה...

בהתחלה זה החמיא, עכשיו זה ממש מעיק!

אבל אני חושבת שהיא תפגע יותר אם אני אעזוב אותה. היא כזאת, מופרעת כזאת, היא מוגדרת בשכבה כנזק ועוד כל מיני דברים, למרות שמחבבים אותה... היא יכולה ח"ו לחשוב שאף אחד לא רוצה אותה והיא באמת מה שהיא חושבת על עצמה, ולהיפגע עוד יותר...

אוף, החיים מסובכים

פתחייי מנסה לעזור... ;)rachelimr95
גם לי יש חברה כזאת ממש דומה בהתנהגות..
וזה באמת קשה כי לא תמיד היא מודעת לעצמה שככה היא מתנהגת...
ולפעמים אני חושבת שאני צכה להגיד לה אתזה...
למרות שבזמן האחרון אני כבר יותר סבבה איתה אבל ממליצה לך ממש לנסות לדבר איתה!!
בהצלחה מאמי:-*
ממליץ לך מאוד לערב בזה סמכות חינוכית.הנסיך חצוי-הדם
יועצת או מחנכת וכזה.
לא כדי שתתערב ותרחיק אותה, אלא כדי שתתן לך עצה טובה מתוך הכרת המציאות וניסיונה החינוכי מה הכי נכון לעשות.
חברות לוחצת זה רע מכל בחינה שהיא!
איזה באג משגע... הנסיך חצוי-הדם
איזה מזל שאנחנו קיימים.. ענבל

לגמרי! תנקיו!!הנסיך חצוי-הדם
יו ורי וולקאם ענבל

דייי אני מבינהה אותךךךדגני בוקר
גם לי עד עכשיו היתה חברה..לאט לאט הקשר התחזק והפכנו כבר לזוג ..היא התחילה לעשות כל דבר שאני עושה. לחבב דברים שאני מחבבת..ואמר משפטים שלי..
פשוטט ילדה מעיקה!!!ואז החלטתי להתרחק קצץ מימננה..וכשרציתי להתחבר לעוד בנות היא באה ונהייתה חברה שלהם טובה..ההיתי פשוט בהלםם!!!!
היא שמה לב שאני רותחת ואני בסוף אמרתי לה הכלל!!שלא נעים לי שיש לי צל!!וקיצור..לאט לאט זה מתאזן..מחזיקה אצבעות
העצה היחידה שיש לי בשבילךבת 500

דבר ראשון

תבקשי מהמורה שתעביר רותך מקום או שתבקשי מאמא שלך שתבקש מהמורה שתעביר אותך מקום ואז כשהמורה תעביר אותך תעשי את עצמך כאילו לא ידעת

דבר שני

תשתפי את אמא שלך-היא בטח תדע מה לעשות ואולי אפילו תתקשר למורה להעביר אותך מקום

דבר שלישי

אם תעברי מקום זה יתן לך הזדמנות לפתח קשר לפחות עם עוד 5 בנות (לידך, לפנייך ,ומאחורייך).

בהצלחה!

החיים יפים.חיוך גדול

תדברי אם החברהאילה2

ותגידי לה מה את חושבת,בלי דברים מעליבים,יש חלק מהדברים שעדיף לך לשמור אבל תגידי אל תפחדי\תתבישי ממנה.

גם לי קרה מקרה דומה...בנ"ע בנשמה!!!

יש איזו מישהי שנהיינו חברות ממש טובות, וכאילו זה מתחיל כזה קצת להעיק שהיא כאילו

כל הזמן רוצה להיות איתי...

ואני כאילו כיתה ז' ואני רוצה לפתח עוד חברויות,

אבל זה קצת בלתי אפשרי...

ואם עכשיו אני יעזוב אותה זה כאילו יהיה לה כזה...

כאילו לא יהיה לה חברות ממש טובות באמת, וזה כאילו...

לא רוצה להפרד ממנה...

אבל זה נהיה מעיק קצת ואני לא יכולה להגיד לה את זה כי היא ממש תעלב...

אוף...

אני לא יודעת מה לעשות...

יש לי רעיון- תפתחי אם בא לך.....שירוש16

אין לי מושג אם החלטת לפתוח את התגובה שלי- ואם כן. יש לי מה להציע לך. במקרה שלך אני לגמרי מזדהה, אומר לך את האמת- זה בא ממקום שחסר. חסר לה משהוא והיא מנסה להשיג אותו ממך- חברתה הטובה. (ותבדקי טוב- יכול להיות גם היחידה.....!!!)  תכל'ס- יש לך כמה אפשרויות:

אחת- לחיות עם זה ולהתחרפן כל בוקר מחדש ולהתפלל לאלוקים שהסיוט יגמר. (לדבריך).

שנית- לומר לה בדרך עקיפה, אחות, חברה משותפת, יועצת וכו'. שמה שהיא עושה מפריע לך וכו'.

והעצה האחרונה- לשבת אייתה, כמו חברה טובה- ולדבר על זה. זה לא הכי סבבה בחיים, זה תוקע וקשה ואולי תגלי דברים עליה ועל עצמך שאולי את מעדיפה שלא לדעת. בכל מקרה, אני הייתי מציעה לך לבחור באחת משלושת האפשרויות- בשבילך. והכי חשוב- שתהי שלימה עם הבחירה שלך. 

ותמיד תמיד עוזר- תפילה קטנה לאבא שבשמיים (כן, במילים שלך!).

ב ה צ ל ח ה ! ! ! ! קורץ

וואי, תודה אנשים! אסקופית=]

גם לי יש משו..מים שקטים

כתבת במשפט האחרון שאת לא יודעת מה יש לך נגדה ואולי את סתם ממציאה תירוצים, אז תדעי שממה שאת מתארת ברור שזה לא סתם נמאס לך ממנה אלא שיש פה קשר מאד לא בריא ביניכן, קשר לא הדדי ולוחץ שבאופן אוטומטי מעורר התנגדות בצד הלא לוחץ.

מה שאת מרגיש הזה נורמלי לגמרי.

אני חושבת שהחברה הזאת פשוט מסכנה וכמו שכתבו מעלי זה נובע מחסר רגשי אצלה אולי לאדם קרוב וצורך בטוטליות של מישהו שהוא רק שלה. מובן לגמרי כמה שזה מעיק לך!

אני חושבת שנכון להתייעץ על זה עם היועצת או המחנכת שיוכלו לכוון אותך מה לעשות.

בהצלחה!!

נשמה, האחריות לא עלייך.אחת מהשומרון

בס"ד

לחברה שלך יש בעיה כלשהי. אם תוכלי לעזור לה זה מבורך אבל זאת ממש לא האחריות שלך.

תפני למבוגר שמכיר אותה ואת סומכת עליו.

או שאם זה שייך תפתחי איתה בעדינות את הנושא, תסבירי לה שה לא נעים לך ושאת רואה שקשה לה. שאת בטוחה שיש מי שיכול לעזור לה. ושהיא מדהימה הרבה יותר ממה שהיא חושבת. שהיא לא זקוקה לך כדי להעריך את עצמה..

ממליצה ל לקרוא את הקטע הזה: http://www.makshivim.org.il/show.asp?id=39239

וגם את חלק ב' שלו. מקווה שיכוון אתך קצת בע"ה.

בהצלחה גדולה!!

בניין של האישיותuser93

בס"ד

ניראה כמו ששאר החברה פה אומרים שהקשר ביניכן הוא מה שמחייה אותה.

שאת הוא המקור שלה לשמחה/למי שהיא מרגישה שמחה ואהבה/אכפתיות ממנה.

אני חושב שהיא צריכה לנסות לבנות את עצמה/אישיותה שתוכל להתחבר גם עם עוד בנות.

נסי בהתחלה להגיד לה בצחוק דברים אמיתיים כמו לדוגמא "מה עם עוד חברות?" , אבל ממש בצחוק ובצורה נעימה כזה בלי להגיד שאת אומרת באמת.

לאחר שניראה לך כבר מתאים דברי איתה על הנושא יותר לעומק:

שאת חושבת שיש פה עניין יותר עמוק שצריך טיפול. איך היא מרגישה לגבי עצמה?(ביטחון עצמי/דימוי עצמי)

היא שמחה מחייה?

אני ממליץ לה על הספר "בגן האמונה", תהילים, תפילה לאבא במילים שלה וכו....

מתוך בניין של אמונתה מקווה שהיא תיזכה למצוא ישועה ומרפא.

וכמובן תפילה שלא תיכשלי בייעוץ רע/בעזרתך.

תקשיבוו..קיפודה

ישלי שתי חברוות ממש טובות (בניהן) ואני מתה עליהן .. רק שאחת פתאום תופסת גובה ומתייחסת לשנייה כמו אל כלבה! זה מציק ליי! מה אפשר לעשות?

לדבר איתה...אסקופית=]

עם הזאת שמנהגת כמו כלבה? אבל ישלה אגו מטוורף!קיפודה

היא לא תקשיב לי

אז תיייעצי לשניה להתרחק...אסקופית=]

וואי יש לי משהו כזה..~שירוש~

גם לי עד שנה שעברה הייתה לי חברה הכי טובה...
ורציתי להתחבר לבנות אחרות כי לא אהבתי את האופי,תכונות שלה פתאום היא באה ונהייתה חברה שלהם טובה..אני פשוט בהלםם כול פעם מחדש!!
ואני לא יודעת מה לעשות עם זה!!

שירוש נכון שאת מנתניה?קיפודהאחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך