"יהודי" ?! אין דבר כזה עם יהודי! יש עם ישראל, בני ישראל, איש ישראל ואפילו בן הישראלית. אבל עם יהודי?!
הבה נעשה סדר במושגים:
אני ישראלי, לא משום שנולדתי בארץ/מדינת ישראל ולא משום שאני אוהב את עם ישראל, ותורת ישראל וכד', אלא : אני ישראלי משום שאני מזרע ישראל אבינו!
להלן ההסבר:
ישראל (לשעבר יעקב) אבינו = קבל את שמו מהמלאך ואח"כ גם מהקב"ה ללא תלות במקום לידתו.
ישראל (יעקב) אבינו הוא הישראלי הראשון בעולם, כלומר האבא והסבא שלו (יצחק ואברהם) לא ישראלים...
בני ישראל = נקראים כך משום שהם הבנים של ישראל אבינו ללא תלות במקום לידתם.
ישראלי = רק מי שמזרע ישראל אבינו.. רק הצאצאים שלו ותו לא!
יהודי = מי שמשתייך למלכות יהודה (צאצאי השבטים יהודה שמעון ובנימין, לרבות צאצאי הכהנים והלווים שהיו במלכות יהודה). לרבות גרים שגוירו ע"י נציג מוסמך ממלכות יהודה.
הביטוי יהודי מייצג רק חלק (קטן) מכלל עם ישראל.
הביטוי יהודי מנציח את הפילוג המצער שאירע בעם ישראל לאחר שלמה המלך.
אברהם ויצחק לא ישראלים.
אברהם ויצחק ויעקב לא יהודים...
מדינה= מועדון חברים שבו חברים לעתים מספר לאומים.
חברות במועדון הזה (המדינה) = אזרחות
חבר במדינה= אזרח
אזרח מדינת ישראל= מי שיש לו תעודת אזרח ממדינת ישראל. אין זה הופך אותו לישראלי (ישראלי=מי שמזרע ישראל אבינו)
למשל, מדינת ישראל, חברים בה: עם ישראל (רוב), ערבים, צר'קסים דרוזים, בדואים, ארמנים (חלק מהזרים קבלו אזרחות כגון תאילנדים, אריתראים, סודנים, טורקים, פיליפינים, סינים, הודים ועוד).חברות במדינה = אזרחות.
"ערבי ישראלי" = ערבי בעל אזרחות של מדינת ישראל, לאמור: ערבי מבחינת הלאום, והוא בעל אזרחות ישראלית, דהיינו הוא אזרח במועדון מדינת ישראל.