האם אתה בעד טרנספר לערבים? דיון מהנה.
סקרהיי מה נשמע?
כןסתם אחת
כן. מאוד!95200
לא בדיוק הבנתי את השאלה..שירוש16
מה זה טרנספר?ateretfa
טרנספר זה גירוש.היי מה נשמע?
תדייק. טרנספר זה חילופי אוכלוסיןאביגיל.
מאווווד!! כמה שיותר מהרר!קיפודה
כן..קול דממה
אבל זה לא מציאותי לצערי.... הבעיה הוא שאין לאן להעביר אותם.
ברור!!אוהבי ה'
אהממ.. חוה--קיפודה
לערבים שיש 22 ארצות משלהם... זה לא שאין לאן.. אין את אלה שיעיפו אותם מכאן..
נו זה מה שהתכוונתי בערך...קול דממה
יש להם לאן ללכת, אבל הארצות שלהם לא מוכנים לקבל אותם.
זה לא צריך לעניין אותנוסתם אחת
הכול אפשרי אם רק רוצים
בתיאוריה, אפשר לשלוח את הערבים לשוודיה. אבל...חכמת ישישים
השוודים רוצים בהם. לכן, תיאורטית, אפשר לשלוח את הערבים, או לפחות את ה"פליטים" שביניהם לשוודיה. לפחות עד עכשיו השוודים רצו בהם. יתכן שעכשיו, כשהם מתחילים להבין שהאיסלאם מסוכן, הם כבר לא ירצו. הסוציאליסטים [מילה אחרת לשמאלנים] שולטים שם רוב הזמן והם היו בעדם כל הזמן. אבל אפילו ראש הממשלה מטעם השמרנים [הימין], ששלטו שם תקופה קצרה רק לאחרונה, אמר לעמו " מה אתם רוצים, הרי אנחנו צריכים אותם [את המהגרים שרובם מוסלמים וחלק גדול מהם ערבים]. השוודיות לא יולדות ואם הן כבר יולדות אז הן מסתפקות בילד אחד בלבד. זה אומר שלא יהיה מי שיחזיק אותנו כשנהיה זקנים. הרי הביטוח הלאומי נשען על המשכורות של הצעירים..." השוודים גם נותנים להם אולפן ללימוד השפה השוודית ועוד כל מיני צ'ופרים רק שישתלבו באוכלוסיה השוודית. הצרה היא שהמנהיגים של הערבים לא נותנים להם להשתלב. הם שוטפים להם את המוח ואומרים להם ש--א. החברה המקומית לא מקבלת אותם [בכל הארצות]. ב. הם חייבים נאמנות למוחמד, לקוראן ולשריעה. ואם לא -- הם פשוט הורגים אותם. הם משליטים אלימות כך שהרבה מוסלמים שבאו לארצות המערב כדי לחיות חיים טובים בלי פחד ובמצב כלכלי טוב, מגלים, לאסונם, שגם האיסלאם עבר בעיקבותיהם לארצות המערב. ממשלות המערב אף הן תומכות במשטר האלימות הזה משני טעמים -- ראשית משום שהם עצמם מפחדים מהמוסלמים, ושנית -- משום שהם לא מבינים את דרך החשיבה של הערבים.
עד שהדמוקרטיות המערביות לא יבינו שעליהן לצמצם קצת את הדמוקרטיה כדי להשתלט על המפלצת המוסלמית הזאת, לא יהיה טוב. ככל שמוותרים למוסלמים, או מנסים להתפשר איתם, או להיתרפס אליהם, הם רק מבינים מזה שהנה, הם מנצחים וכדאי להם להמשיך ואף להגביר את מעשי האלימות שלהם. עכשיו הם רוצים לכפות את הדת שלהם על כל העולם.
צריך לקחת בחשבון שגם האנטישמיות עומדת לנו לשטןחכמת ישישים
רציתי להוסיף עוד שצריך לקחת בחשבון שגם האנטישמיות עומדת לנו לשטן. אף על פי שזה לטובת השוודים לקחת אליהם את ערביי ארץ ישראל, הם לא יעשו זאת בגלל שיש להם נטיות אנטישמיות.
אני חושבת שכל עוד אנו בגלות----שירוש16
יש לנו ציווי מפורש שאומר : "אל תתגר בהם "(באומות העולם) ז"א- איסור מפורש בתורה להתגרות באומות העולם- אם היינו יכולים להעביר אותם לארץ אחרת בלי בעיות- אין טוב מזה, אבל המציאות מוכיחה שזה יעצבן אותם ואת כל העולם. לא שאני לא בעד לעצבן אותם, אבל יש על זה הלכה מפורשת בתורה אז....
אישית- בעד, עד הסוף. עד שידעתי את ההלכה....
מי בגלות??? את בגלות??סתם אחת
וואו- זה סיפור ארוך- מה שרציתי להגיד זה ש---שירוש16
להתגרות באומות העולם זה סיפור לא פשוט...
אל תתגר בם מדבר על95200
ציטוטים מדברים פרק ב':
ד וְאֶת-הָעָם, צַו לֵאמֹר, אַתֶּם עֹבְרִים בִּגְבוּל אֲחֵיכֶם בְּנֵי-עֵשָׂו, הַיֹּשְׁבִים בְּשֵׂעִיר; וְיִירְאוּ מִכֶּם, וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד. ה אַל-תִּתְגָּרוּ בָם--כִּי לֹא-אֶתֵּן לָכֶם מֵאַרְצָם, עַד מִדְרַךְ כַּף-רָגֶל: כִּי-יְרֻשָּׁה לְעֵשָׂו, נָתַתִּי אֶת-הַר שֵׂעִיר.
ח וַנַּעֲבֹר מֵאֵת אַחֵינוּ בְנֵי-עֵשָׂו, הַיֹּשְׁבִים בְּשֵׂעִיר, מִדֶּרֶךְ הָעֲרָבָה, מֵאֵילַת וּמֵעֶצְיֹן גָּבֶר; {ס} וַנֵּפֶן, וַנַּעֲבֹר, דֶּרֶךְ, מִדְבַּר מוֹאָב. ט וַיֹּאמֶר יְהוָה אֵלַי, אַל-תָּצַר אֶת-מוֹאָב, וְאַל-תִּתְגָּר בָּם, מִלְחָמָה: כִּי לֹא-אֶתֵּן לְךָ מֵאַרְצוֹ, יְרֻשָּׁה--כִּי לִבְנֵי-לוֹט, נָתַתִּי אֶת-עָר יְרֻשָּׁה.
יז וַיְדַבֵּר יְהוָה, אֵלַי לֵאמֹר. יח אַתָּה עֹבֵר הַיּוֹם אֶת-גְּבוּל מוֹאָב, אֶת-עָר. יט וְקָרַבְתָּ, מוּל בְּנֵי עַמּוֹן--אַל-תְּצֻרֵם, וְאַל-תִּתְגָּר בָּם: כִּי לֹא-אֶתֵּן מֵאֶרֶץ בְּנֵי-עַמּוֹן לְךָ, יְרֻשָּׁה--כִּי לִבְנֵי-לוֹט, נְתַתִּיהָ יְרֻשָּׁה.
אז כמו שכתוב בספר שמות פרק ב'
מדובר על עמון, מואב, ובני עשיו.
במקומות ששייכים להם *לפי מה שה' נתן להם*
זו מצווה מהתורה לכבוש את א"י.
זוהי נחלתנו ולכן אנחנו צריכים לנחול אותה (מתנחל =נוחל את נחלתו) ככה שאת-כן אני בעד טרנספר לערבים!
^^^ ואחר כך דוד המלך יצא אליהם למלחמההמצב חסה
לשמור שבת זה סיפור פשוט?די"מ
שירוש16- אפחד לא מתגרה... חוצמזה שהגלות לא תבוא סתם ככה!קיפודה
אל תתגר נאמר על אדום! לפני הכניסה לארץ! יש מצווה לכבוש אתנחשון מהרחברון
הארץ... ואם אנחנו צריכים לכבוד אותה - כנראה אנחנו בגלות כי היא לא אצלנו! אין! איסור לכבוש. את מביאה פסוקים מנותקים מההקשר. את יודעת, יש פסוק שאומר "ועבדתם אלוהים אחרים והשתחוויתם להם" יש מצווה מדאורייתא לעבוד ע"ז... סתם. אין זה רק חלק מהפסוק... ההמשך זה וחרה אף ה' בכם... אז למה זה נראה ככה? כי מנתקים מההקשר. אל תנתקי
חטא ראיתי שכתבת...95200
אנחנו בא"י, אומנם זה לא סוף חזון העם היהודי (רוצים את א"י השלמה! עם שני צידיו של עבר הירדן-המזרחי והמערבי!)
התכוונתי לומר שהציווי הוא אפילו בזמן גלותנחשון מהרחברון
וכ"ש בזמן גאולה
את יכולה להגיד מאיפה לקחת את ההלכה?תודה
~אני~
לומשנה ראיתי שכבר כתבו פה.....~אני~
החרדים טועים ומטעים. לא כל אדם בלבוש חרדי יודע הלכה.חכמת ישישים
נכון שזה מה שהחרדים אומרים אבל החרדים טועים [אולי אפילו אומרים כך בזדון]. גם מי שמאמין שבגלל שלש השבועות שנשבעו כביכול אבותינו שלא להתגרות בגויים, אין להילחם על ארץ חמדת אבות, מוכרח להודות שמאז שהעבירו באו"ם את ההחלטה על הקמת מדינת ישראל בשנת ה'תש"ח, היא 1948 למיניינם, ועוד לפני כן, עם הכרזת בלפור שהכריז על הקמת בית לעם היהודי בארץ ישראל, בטל האיסור על הקמת מדינת ישראל. ברגע שאנחנו כבר יושבים פה, וודאי שעלינו להגן על עצמנו. זה פיקוח נפש שדוחה כמעט את כל המצוות. חוץ מזה, יש מצווה לנחול את הארץ ולשבת בה. מצוות ישוב הארץ, לפי חז"ל, שקולה כנגד כל המצוות.
לא כל מי שלובש מדים של חרדים יודע את ההלכה !
הרב הדגול בעל "אם הבנים שמחה", שהסתתר במרתף בזמן השואה, כתב ש"השואה באה עלינו בגלל שמאסנו בארץ חמדת אבות". למרבה הצער, הרב הגדול הזה לא הצליח את השואה. עד כמה שידוע לי, עד השואה, הרב הזה היה איש חסידות סאטמר. רק בזמן השואה הוא הבין שפסילת ההתישבות בארץ ישראל היתה חטא גדול מנשוא. אם תלמדי את דיברי הרב קוק, תראי שישוב הארץ, שליטה בה, והגנה עליה -- לא רק שלא אסורים, אלא אלה מצוות חשובות מאוד ששקולות נגד כל המצוות האחרות.
יש רק מצווה אחת שכתוב עליה מפורש בתורה שהיא שקולה כנגד כולם-שירוש16
"אלו דברים שאין להם שיעור הפאה והביכורים והראיון וגמילות חסדים ותלמוד תורה אלו דברים שאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא ואילו הן כיבוד אב ואם וגמילות חסדים והשכמת בית המדרש שחרית וערבית והכנסת אורחים וביקור חולים והכנסת כלה ולוית המת ועיון תפילה והבאת שלום בין אדם לחברו---- ותלמוד תורה כנגד כולם...."
מזהה???
אנו אומרים את זה כל בוקר...
בהצלחה עם גירוש של יותר מ5 מיליוןResiste
מציאותיות היא שם המשחק.
גם הקמת מדינה ליהודים הייתה נשמעת לא מציאותית ..די"מ
משפטי מוטיבציה הם מגניבים, אבל לא מספיקיםResiste
לא תעלה על אוטובוסים/מטוסים/ספינות 5 מיליון איש
אף מדינה לא תקבל אותם
הם לא יסכימו לעזוב לאף מדינה
העולם לא יתן לישראל לגרש מספר עצום
ועוד...
אבל הכי חשוב - אין צורך בגירוש אנשים מאדמתם.
אותנו העיפו מכאן האשורים, הבבדלים... לא היה נחמד.
למרות שאנשים יכולים לדבר עם טרנספר, לשני הצדדים, זה לא באמת יקרה
אז תהנו עם הדיונים הלא פרקטים והלא מוסריים שלכם.
אם יאלצו ללכת.כמו שהסורים בורחים מסוריה. אם לא הם ימותודי"מ
והמוסר שלי זה התורה.
אם אתה רוצה להיות אסד או ג'בהאת אל נוסרה...Resiste
גם במלחמת 48 לא הצליחו להעיף את כולם, ועד היום הם לא מוותרים
יותר קרובים לחזרת הפליטים והשגת זכות השיבה מאשר גירוש העם הפלסטיני.
לא כולם ברחו כי אז זה היה רק דמיונ ..די"מ
אני דווקא בעד מחנות השמדההמצב חסה
"כאשר זממו לעשות לי כן עשיתי להם"
הגורו שלך הוא היטלר? היידריך?Resiste
אין לי גורו. בשונה ממך אני לא מושפע מחרטוטיםהמצב חסה
מאיפה הציטוט?די"מ
אחד מאנשי הלח"י הי"ד.המצב חסה
ומה עם הדיברה "לא תרצח"--- זה גם לגבי הגויים...שירוש16
לא נכון.די"מ
לא תרצח זה רק לגבי יהודים
ומה עם הדיברה "לא תגנוב"? כל היודי שגונב חייב מיתה?המצב חסה
לא.
צריך ללמוד את התורה שבעל פה לפני שמצטטים את התורה שבכתב.
דווקא היתה לגנדי תוכנית מאוד מציאותיתאביגיל.
יניב. אתה מסתכל כרגע על מציאות מסויימתמישהי=)
שקיימת נכון לעכשיו.
נכון לעכשיו, המדינה שלנו, שמורכבת
מהמון אנשים מקסימים כמוך, לא רוצה בזה
ולא חושבת על זה, וזה אף לא עולה לשיחות היום.
ברגע שזה כן יעלה לשיחה, יציעו לזה הצעות חוק
וכמה שיצביעו יצביעו-
אז תוכל לקבוע האם זה מציאותי.
בעניין התיאורטי שאלו,
ועל זה עונים.
שאלה למציאות- זה האם יש מצב שהמציאות שיש היום תשתנה
על שניהם, גם ברעיון וגם במעשה-
אני אומרת כן.
מה איתך?
זה לא שאלה של בעדמוריה.ר =)
צודקתבריו
כי מה שנכון נכון
איזו שאלה?! ברוררררררררררררררררררררררררררררררררהודיההה!!!
אם אנחנו רוצים להישאר בחיים ולקדם את הגאולהדוסית גאה!
אז זה בין הדברים שאנחנו צריכים לעשות ומהררר...
וודאידג מחיר
צריך אבל אסור לרדת לרמה שלהם ולהיות אכזריים בבקשה תקראו את כמוחמד אבוסלים
לדעתי צריך לגרש כמעט את כל הערבים כי זאת הארץ רק של היהודים אבל אפשר להשאיר כאן קצת ערבים שיחיו בתור אזרחים בשביל עבודות כמו בניה שממש משתלם להעסיק אותם אבל בתנאי שהם ישרתו אותנו כמו שצריך ולא יעשו פיגועים ודברים כאלה ולכן צריך לגרש כמעט את כולם כי כרגע הרבה מהם סתם חארות ולדעתי צריך יותר להיות אלימים איתם ולא להיות ילדי כאפות שלהם צריך להרוג ערבי שמפריע לסדר של המדינה שלנו
חי חי חי לך תספר את זה לדוד המלך שזרק את האדומייםהמצב חסה
לתוך תנורים בגיא מלח,
ולבני יהודה שקצצו לאדוני בזק את בהונות ידיו ורדליו ועשו מזה חג.
אני מציעה לך לפתוח את התנ"ך וללמוד מתוך עיון במפרשים במקום--שירוש16
לא להסתמך על מאמרים שהכתיבו ושנתנו לך...
פחחח מקור לחלק השני-המצב חסה
" ד וַיַּעַל יְהוּדָה, וַיִּתֵּן יְהוָה אֶת-הַכְּנַעֲנִי וְהַפְּרִזִּי בְּיָדָם; וַיַּכּוּם בְּבֶזֶק, עֲשֶׂרֶת אֲלָפִים אִישׁ. ה וַיִּמְצְאוּ אֶת-אֲדֹנִי בֶזֶק, בְּבֶזֶק, וַיִּלָּחֲמוּ, בּוֹ; וַיַּכּוּ, אֶת-הַכְּנַעֲנִי וְאֶת-הַפְּרִזִּי.ו וַיָּנָס אֲדֹנִי בֶזֶק, וַיִּרְדְּפוּ אַחֲרָיו; וַיֹּאחֲזוּ אוֹתוֹ--וַיְקַצְּצוּ, אֶת-בְּהֹנוֹת יָדָיו וְרַגְלָיו. "
ספר שופטים פרק א'.
את מה שדוד המלך עשה אין לי כח לחפש מקור כרגע, אולי מאוחר יותר
כל האשכול הזה זו התגרות מיותרת. זה לא סקר. משחק לידי שונאי צhamedinai
ואני מתפלא על הנהלת הפורומים למה הם שמו את זה בכותרות של הפורומים. זה מאוד מחשיד מה כוונתם האמיתית. לא חושד שהם כאלו נאיוויים.
איזה שטויות.די"מ
כן, ומיד.חסדי הים
ברור שלא... אני בעד טרנספר לאוייבי העם.איתילביא
למה ערבים? זו באמת גזענות לשמה וילדותיות שזכורה לי מהשלבים הראשונים שלי בישיבה התיכונית.
היהדות היא אור לגויים ומעולם לא שמענו חובה לגרש בתקופתינו גויים שאינם עובדים עבודה זרה. בעיקר לא על רקע הלאומיות שלהם.
יש לדאוג- כמו כל מדינה נורמלית וכמו אנשים שפויים - להשמדת או מינימום סילוק הגורמים שמאיימים עלינו כעם. ורק כדי להבהיר את העניין, במקרי קיצון ההגדרה הזו יכולה לכלול גם יהודים
ערבים = אויבים.מוריה.ר =)
סבבה, אבל לך תדע95200
נכון, יש ערבים שאפשר איכשהו להגדירם "בסדר" אבל "כבדהו וחשדהו" ובנוסף, קודם שארץ ישראל *השלמה* תהיה בידינו ואח"כ אפשר לבדוק דרכים אחרות.
וגם, אם נסתכל על האוכלוסיה הערבית בכללותה, נראה שהם די עויינים.
רואים להם את השנאה בעיניים.
שלא לדבר על אלה ש"אוהבים " אותנו (בעיקר את הבנות שלנו:'( ואח"כ יד לאחים צריכה לעשות מבצעי חילוץ...
אני לא מדברת רק על הערבים.
גם על הסודנים ,(שאונסים ורוצחים)
על העובדים הזרים שיושבים פה בלי אישור (יש גם כאלה) ועל כל הגויים.
זוהי נחלתנו! ואנחנו היחידים שצריכים לנחול אותה
(שלא נדבר על חוק השבות-יהודי שהתחתן עם גויה ר"ל יכול להביא ארצה את ילדיו שהם גויים גמורים וזה לא נגמר פה ...
זה יוצא שכל גוי מביא לפחות 26 גויים במהלך הזמן.
מה גם שהם עושים ברית-כדי שהילד לא יהיה שונה וקוראים לי בשם יהודי-כדי שלא יהיה שונה ושם המשפחה יהודי בגלל האבא וכבר קרו מקרים שהילד "חזר בתשובה" רצה להתחתן ואופס.. הוא צריך גיור! )
וחוץ מזה *נראה לי*(לא בטוחה) שיש בעיה לתת להם לשבת בארץ כל עוד לא כולה בידינו אבל שוב, לגבי זה אני לא בטוחה.
לא!מוזיקה? מוזיקה
יש דתיים טובים. יש דתיים רעים
יש חילונים טובים. יש חילונים רעים
יש חרדים טובים. יש חרדים רעים
וכן, כמה שקשה להודות בזה, יש ערבים טובים. ויש ערבים רעים
אני בעד טרנספר או משו למחבלים ולא למה שאולי תקראו מחבלים בפונטציה
קשה להודות בזה? למה את מכירה ערבים באמת שאת יודעת מיהמצב חסה
ערבי שרוצה אותך בים ומי רוצה אותך שכנה שלו?
אין מי שרוצה אותך שכן שלך... אולי אלה שגרים ליד בית קברות..קיפודה
ממש אין לי כוחמוזיקה? מוזיקהאחרונה
נמאס לי מלריב על זה עם כל אחד ששומע אותי. אנחנו בני אדם נכון? אז בוא נהיה בני אדם. אני חושבת שאם מישהו יאיים על מישהו מהעם שלי אני אהרוג אותו עם הידיים, אני שונאת מחבלים אבל אני כן יודעת שיש שם אנשים טובים כמו בכל חברה אחרת איך מבדילים זאת שאלה טובה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
בדידותהרשפון הנודד
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה לא זההרשפון הנודדאחרונה
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
...הרמוניה
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...