ואשמח לנימוקים...
תודה!
ואשמח לנימוקים...
תודה!
סמארטפון זה לא דבר רע, יש לו הרבה מטרות חיוביות, הבעיה מתחילה כשאנחנו משתמשים בו לדברים שליליים ולא חסר כי זה באמת קל מאוד לעשות ולראות דברים נוראיים בסמארטפון, מי שיודע שיצליח להחזיק את עצמו ולא לחתור לדברים השליליים והאיומים שיש בסמארטפון אז זה בסדר..
לדעתי יש שתי בעיות עיקריות-
1. הבעיה הידועה של אינטרנט זמין ופרוץ שנמצא איתך בכל מקום גם ברגעים הכי חלשים שלך.
אין צורך לפרט כולנו יודעים במה מדובר.
אם תשאלי לדעתי על תיגשי אפילו לסמארטפון בלי שיש לך עליו חסימה טובה כגון AppLock Pro או חסימה של רימון או משהו אחר שאת יודעת שהוא הרמטי וטוב.
לי באופן אישי היה ברור שאם אני עובר לסמארטפון זה רק עם חסימה הרמטית וברוך ה' עשיתי כך.
2. הבעיה השניה שיותר קשה לשליטה היא ההתמכרות למדיה ולאתרי החברויות.
ווטסאפ פייסבוק חיפוש דברים מעניינים ביוטיוב, התמכרות לסדרות בנות מאות פרקים ערוץ 7 |מכחכח בגרונו בהדגשה| ועוד, הבנאדם מאבד את האני שלו את השליטה בחייו את שיקול דעתו ואת חבריו בגלל המכשיר הזה הזמין והכל כך מפתה.
הדבר הזה קורה כמעט לכולנו כשאנו עוברים לסמארטפון לוקח זמן עד ששמים לב לנזקים ומנסים להשתלט על הנעשה, וזה התרחיש האופטימי...
ממליץ לך מאוד לשקול את המעבר לסמאטרפון מנקודת ההסתכלות הזו, ואם החלטת שכן- קבעי לך גדרים והגבלות כדי שלא תשאבי למדיה הממכרת הזו... (מניסיון שלי בימים משעממים אתה יכול להכנס 20 פעם ויותר לערוץ 7 לבדוק אם מישהו הגיב לשרשור שפתחת...)
בהצלחה החלטה נבונה ובטוחה! ואך ורק עם חסימה!!!!
אין כמו בפל' פשוט.
ככה שומרים על החיים שלנו.
אני אישית חוויתי את זה, שכל הסביבה שלי, ההורים, החברים, האחים, המורים- פשוט כולם עם סמרטפונים ולי לא נתנו.
בהתחלה אני ממש ממש כעסתי אבל עכשיו אני מבינה שיש לי מזל ע-נ-ק שלא היה לי.
כולם היו מכורים, גם אנשים שאמרו שהם לא יהיו, וגם אנשים שבחיים לא האמנתי שיכולם להתמכר לסמרטפון (לדוגמא מורים, סבא וסבתא וכ'ו)
תדמייני לעצמך שאת מדברת עם חברה, שאפילו לא מסתכלת עליך, שרק מהנהנת על כל שאלה שלך, שמתרחקת ממך ישר כשהיא עם הפלאפון שלה, ובאמצע השיחה היא יכולה פתאום לקטוע אותך ולהגיד לך "את חייבת לראות את הסירטון הזה" או משהו בסיגנון, ואפילו לא לשים לב שהיית באמצע לדבר.
כך לפחות אני מרגישה, ותאמיני לי זאת הרגשה נוראית.
לי יש נוקיה. לדעתי זה הכי טוב,
אבל תאמיני או לא, יש אנשים שגם מכורים לנוקיה...
יכול להיות שגם אני מכורה, ואפילו לא שמה לב. אני משתדלת מאוד להתרחק ממנו כמה שיותר, ולהשתמש בו רק כשאני באמת צריכה.
מקווה שתחליטי את ההחלטה הכי טובה בשבילך!![]()
אני עד עכשיו הייתי עם מקשים. אבל מה אני אגיד לכם? נמאס לייייייייייייייי!!
אני חייבת ווצאפ, מצלמה ושיריםםם! כל החיים אני בווצאפ של אבא שליי...
היום קנו לי פלאפון (סמארטפון!!) חדש ׁ(אני בדיוק מחכה שאבא שלי יחזור מהעבודה ויביא לי אותווו)
אני יודעת שאפשר להתמכר...אבל כל הזמן אני אומרת לעצמי שאני אשתדל לא להתמכר ולא להשתמש באינטרנט ואם כבר - אז רק לשירים...=)
קיצר...
אחלה של מכשיר!
כל עוד את יודעת לשלוט בעצמך זה אחלה דבר!
אם לא-אתה נגרר אחרי זה,
אבל אם יש לך שליטה עצמית,
את יכולה לשלוט בשימוש שלו וככה את מנצלת את הדברים הטובים שבו!
בעד!
בס"ד
וזה לא כל כך גורף כמו שאתה מציג את זה.
לי אין אינטרנט עם חסימה ואני לא מרגישה רע עם זה
.
אתה מדבר כאילו מי שיש לו אינטרנט "פרוץ" הוא לא יודעת מה..
אני בנאדם נורמלי ואפילו די חביב למרות האינטרנט ה"פרוץ" שיש לי
.
ואינטרנט רימון הוא מציק הרבה פעמים וגם לא נותן לפעמים להיכנס לאתרים שאני כן רוצה לקרוא בהם משהו חד פעמי.
מעדיפה את זה ככה כשיש לי את הגבולות שלי.
אבל טוב, אולי זה גם עניין של גיל ובשלות לעניין.
בס"ד
הם לידי כשהם בפלאפון שלי.
למרות שאצל בנות זה נראה לי פחות בעייתי.
אבל היה לי כבר חבר שבכלל לא ידע שיש לו אינרנט ונכנסו לו מהפלאפון לאתרים ממש נוראיים.
אם הוא לא ידע-אז הוא לא נכנס לאתרים בכלל, ואז אין סיבה שיקפצו לו אתרים ממש נוראיים סתם ככה.
אם הוא כן ידע-אז שישים סינון
ולא הוא נכנס מישהו אחר נכנס מהפלאפון שלו.
הוא הביא למישהו שקצת יותר מבין (לי) והסתבר שהיה לו אינטרנט...
איך בונים משמעת עצמית שתעזור לא להתמכר לפלאפון?
או למחשב...
או לכל דבר בסגנון...
לדעת לא להכניס את עצמנו לנסיון, ולא לשים את עצמנו במקום לא מציאותי לדוגמא כמו זאת שאמרה שתשתמש באינטרנט רק לשירים... צריך לדעת שבלי חסימה חיצונית זה קשה עד בלתי אפשרי.
החוכמה היא לעצור רגע קודם.
אני חושבת שסמארטפון זה דבר לא טוב לפחות לגיל שלנו......
נכון, אני גם רוצה סמארטפון כי זה אחד הדברים הנוחים הכפיים המענינים שממלאים לך שעות שעמום
משחקים ווצאפים סרטים ואתרי אינטרנט הכל במכשיר אחד
ווואלה איך משתמשים נכון בדברים האלה (אני מדברת על הגיל שלנו פחות או יותר ולאעל המבוגרים שאולי יש להם סיבות טיפה יותר טובות ...) כי מי לא מוריד תמשחקים האלה כשיש לא פלאפון כזה ???? ומי לא מנסה לשבור תשיא שלו והראות לכל החברים מי ??? ומי לא כל היום מדבר בווצאפ עם כל השבט\ משפחה\חברים קרובים רחוקים מי???? וכמה שטויות מריצים כמה ???
מה טוב בדבר הזה ??????
ברור שאם יש'ך ת'מכשיר הזה כבר ביד אז זה החלטה שלך איך להשתמש בו
אבל בחייאת באו ניהיה רצינים המכשיר הזה סתם מסוכן.....
ביניהם, זה העניין שאני מרגישה מנותקת בלי ווצאפ.. ועוד כל מיני כאלה עניינים..
אס אמ אס זה פחות ריחוק כי זה פחות נוח. פחות פופולארי. אי אפשר לשלוח תמונות סרטונים בתפוצה באותה קלות. לא אותו דבר בכלל..
וצודקת - גם אס אמ אסים זה מרחיק.
ומי שיש לו סמרטפון יודע שגם אם הוא מדבר עם החבר הכי טוב שלו, ויהיה לו רטט בכיס הוא יעיף מבט. ככה, כי זה הרגל.
אמרתי - צריך לבדוק תועלת מול נזקים. ולעשות את ההחלטה. ואחרי שיש החלטה לבדוק אם עומדים בהשערה שקבענו.

למי פה יש סמארטפון?
ישלי סמארטפון שאני בקושי נוגעת.. באמת קצת.. וc2 לכללי..
לי על הראש שאני ארד.. בc2 אני תמיד.. תעשי חסימה פשוט.......
אור השחר..בס"ד
עם גבולות ומשמעת עצמית הכל מסתדר.
אחד אחרת..
אם את\ה לא בעל עסק שצריך להיות מחובר אונליין..
וזה מובן מאליו לא?
מוציא מריכוז, גורם לחוסר סבלנות והרשימה עוד ארוכה...
צריך למצוא נימוקים למה כן
רנה בנהכי תכלס' למה לא???
ואי ועכשיו כולם יוצאים נגדי...
כן גם אניהייתי נעולה על הנוקיה שחור לבן (ועכשיו הוא סמסונג והוא צבעוני!!! (שימו לב איזו השתכללות
) את אני עדין עם מקשים, בלי מצלמה, בלי אינטרנט אבל בגישה שונה...
מאיפה בא לנו האינסטינקט הזה שכל התקדמות היא שלילית? כן העולם מתקדם והוא מציע לנו עוד דברים אז למה לא? ותכלס' גם היו אנשים שהיו נגד מחשבים בייתים, אינטרנט, פלאפונים (כן גם כשזה היה קופסת נעלים בערך) מכוניות... תמצאו עכשיו מישהו שינאם לכם על כמה מכונית זה לעצלנים, וזה גורם לתאונות דרכים, ומזהם את האויר והוא נוסע עם עגלה וחמור.. אז נחכה שזה ישתכלל לפלאפונים שעובדים לפי העיניים ואז נעבור לטאצ' מאיפה הפחד הזה להתקדם??
גם אותי זה מזעזע שאנשים מוכרים אייפון 5 כדי לקנות 7, ואנשים שכל דבר חדש רצים לקנות,
ואסור לתת להתקדמות פשוט לקחת אותך, אתה צריך לחשוב מה זה יכול לעשות לך, ולשקול את זה קודם, ולשלוט ולשים לב...
אני לא חושבת שכולם צריכים עכשיו לעבור לסמארטפונים כי העולם מתקדם וזה מה שכולם עושים...
אבל מפריע לי התפיסה והמלחמה ברעיון...
שפע של אור 
אבל רק רוצה להבין, את בעיקרון מסכימה עם ההתקדמות של העולם אבל מעדיפה להישאר "מאחורה" עם פלאפון "טיפש" (לא סמארטפון...)?
יותר לראות סרטים במסך גדול. אלה אם כן יודעים להשתמש בזה רק לצורך ואם זה בעיקר
הדבר הזמין שיש לשמוע שירים או בתור מצלמה למי שאין וכו'... אבל ברור שעדיף שלא זה מאוד
ממכר ועושה חברה וירטואלית פחות מדברים באמת וכו..
רנה בנהאישית אני לא יודעת. גם יוצא לי לחשוב על זה. מה שניסיתי להגיד הוא שלא משנה לי מה אנשים עושים, העיקר לא לבוא ישר לכיוון אחד בלי לחשוב על זה קודם. מפריע לי הגישה שהסמארטפונים הם דבר רע, וזהו.
בסופו של דבר שכל אחד יעשה את השיקולים שלו ויחליט מה טוב לו. בלי לשלול ולהתנגד ישר לצד אחד...
יצא ברור? 
אז גם את לא תתמכרי.
כל אחד צריך לעשות מה שהוא חושב,מה שמתאים לך.
אם את חושבת שתתמכרי אל תקני,אבל אם את חושבת שלא תתמכרי אז תקני{עצה שלי}
בעצם יש דברים שכן ויש דברים שלא...
פלאפון-זה אחר הדברים שבנאדם כן יכול לומר שהוא ממוכר. לדעתי לפחות....
כאילו, ברור שמי שמכור באופן קיצוני-יודע שהוא מכור (סמים, סיגריות וכו'..)
אז את יכולה לתת דוגמא למשהו שלא יודע שהוא מכור?
לדוגמא חברה שקנו לה לפני משהו כמו שנה גלאקסי והיא כמעט לא מדברת איתי יותר, כי היא רק בפלאפון שלה,
וכשאמרתי לה שאני חושבת שהיא מכורה ושאלתי אותה אם היא שמה לב לזה היא די התעצבנה ואמרה שהיא לא מכורה כי הפלאפון שלה חדש וכדי ליהיות מכורים צריך הרבה זמן ליהיות עם הפלאפון...
לא יודעת, לא השתכנעתי.
פשוט לעשות טבלה:
צד אחד רשום סמארטפון- יתרונות ונוקיה יתרונות
וצד שני רשון סמארטפון חסרונות ונוקיה חסרונות.
בכל התלבטות כמעט זה עוזר!!!!!
וכמובן כדאי לשמוע להמלצות של האנשים פה...
יומטוב![]()
אפשר לשמוע את ההמלצה שלך?
אני עכשיו עם נוקיה.
אני רוצה לקנות פלא' עם וואצאפ אבל לא משוכלל....
ואני ישאיר את הנוקיה אצלי
ונגיד מתי שיש תקופה לחוצה אז אני ייישתמש בנוקיה כי סמארטפון זה גןזל זמן...![]()
הטרחה בלהחליף סים נראת קטנה מכאן,אך נראת מיותרת למשתמש הקבוע זה מכבר.. זה נראה לי כמו דבר שקשה שלא להכשל בו

אני כנראה קונה סמארטפון...
ומצטערת אם השרשור חפר פה למישהו!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים