היינו השבת אצל חמותיאנונימי (פותח)
והיה איזה קטע שהחלטתי משהו בנוגע לילדים שלי.
וחמותי התערבה וקבעה בסופו של דבר מה יהיה.

אל תנסו לתת לי עיצות להגיד לה את דעתי באסרטיביות אך בנחמדות, כי את זה כבר עשיתי.

מה עושים במצב שהחמות היא זו שקובעת! ויהי מה!!

אני רוצה לקבל החלטות בנוגע לילדים שלי וליישם אותן. וכשהילדים יגדלו בעז"ה זה יהיה יותר חשוב שהמילה האחרונה תהיה של אמא ולא של סבתא (עם כל ההערכה הגדולה שלי אליה)
מזוית לא צפויה לגמרידינה די

זו הזדמנות של הילדים לראות איך מכבדים הורים-

אמא תמיד מרשה /לא מרשה אבל עכשיו אנחנו אצל סבתא ואמא מכבדת את סבתא 

ולכן בגלל שסבתא אמרה ככה אז בבית שלה אנחנו נעשה ככה

הפתעת אותי. את באמת חושבת שזה לאאנונימי (פותח)
פוגע בסמכות שלי כאמא?
אני לא חושבת.דינה די

ולמדתי שזה הרבה יותר חינוכי מאשר להתווכח עם ההורים מה שבדרך כלל גם לא עוזר 

לדעתיפנים טובות
זה ממש מחליש את סמכותך.
אצלי הילדים יודעים שבמקרה שאמא אמרה משהו וסבתא אמרה משהו אחר- מקשיבים לאמא.
בלי שום ויכוח.
זה לא מחליש את הסמכות אם זה נעשה כמו שדינה אומרתנקודה

בס"ד

כי מקשיבים לאימא,

ואימא זו שהחליטה שאם סבתא אמרה משהו צריך להקשיב לה.

אני עם אימא שלי עושה כך תמיד,
ובכלל יש דברים שעושים לכבוד סבתא כשהיא מגיעה וכ',

"כי לסבתא חשוב שיהיה ככה, ואני מכבדת את אימא שלי"

אני חושבת שזה תורם המון.

וב"ה הסמכות שלי היא מאד ברורה בבית.

והייתי עושה כך גם עם חמותי כשהייתה לי... 

דינה די, ברוכה השבה!!+mp8
אני רואה שהגמילה היתה ארוכההההההה..
---/----פנסאי
עבר עריכה על ידי פנסאי בתאריך כ"ג בטבת תשע"ה 06:27
אני מסכימה עם דינה די. יש אפקט חינוכי ממדרגה ראשונה כשהילדים רואים איך אנחנו מכבדים את ההורים.
אההההה (חשפנו אותך!) ותגובה לאנונימי:פנסאי
אני מסכימה עם דינה די. יש אפקט חינוכי ממדרגה ראשונה כשהילדים רואים איך אנחנו מכבדים את ההורים.
מסכימה מאוד מאוד מאודtx,rxukyi

(תתפלאי) הילדים שלנו לא טיפשים והם יודעים בדיוק מה העקרונות שלך, גם כשאתם אצל סבתא הם לא לוקים ב"שכחה זמנית".  ולכן זו הזדמנות מדהימה ללמד אותם כיבוד הורים מהו. (לא אמרתי מילה על זה שזו גם החובה שלך מול החמות).

ויותר מזה. כשאת "מתנגשת" עם חמותך, את מעמידה למבחן את הסמכות שלך. אם היא מנצחת בסוף, היא קירקסה את הסמכות שלך. בעוד שאם את "נותנת" לה את הכבוד ואת הסמכות להחליט על מה שקורה אצלה בבית, גם הסמכות שלך עומדת.

פעם שמעתי דוגמא יפה. מי אמר לשמור שבת? ה'.

אבל יש הרבה אנשים שלא שומרים שבת ולא עושים מה שהוא אומר!

האם זה פוגע בסמכות שלו? באלוקות שלו?

ברור שלא!

הסמכות שלנו כהורים (וגם כמורים...) לא תלויה בציות של הילדים או התלמידים. היא קיימת בכל מקרה.

העירעור עליה קיים בד"כ בתוכינו, וכשאנחנו לא בטוחים בעצמנו, ברור שגם הילדים לא בטוחים שבאמת צריך לעשות מה שאמרנו.

בהצלחה

זה מאד תלוי על מה ואיך זה נעשהפרח-בר
אם זה דברים קריטים של ערכים וחינוך או משהו טריוויאלי ויומיומי כמו : חטיף , משחק וכו׳...
הגבול מאד דק - צריך לתת גם לסבתא את הבמה , שאנחנו מתארחים אנחנו נותנים לסבא וסבתא את הזכות לפנק ולהרשות דברים שבבית לא מקובלים, אך יש לנו קווים אדומים וברגע שהם נחצים אנחנו פשוט מדברים ופותחים את הקלפים בארבע עיניים .
זה היה לגבי משחקאנונימי (פותח)
הם רצו לשחק אבל אני החלטתי שזה לא הזמן
ביני לבין חמותי אני תמיד אומרת שאצל סבתא, סבתא קובעת.aima

וכשהיא שואלת אותי אם משהו זה בסדר אני אומרת לה את הסבתא את מחליטה.

אני לא יודעת אם זה מתאים בכל מערכת יחסים.

זה מקסים. חוץ מכבוד לסבתא זה משדר שלום ואהבה במשפחהאורין

מה עמדת בעלך בנושא?ender13

כבוד אצלכן זה שהסבתא קובעת?פנים טובות
אפשר להראות לילדים שמכבדים את סבתא בהרבה דרכים. לא חסר. גם אני מאוד מכבדת את חמתי אבל חינוך זה חינוך. חינוך מוטל על ההורים ולא על הסבתא. אז למה שהסבתא תקבע?
ברור שיש מקרים בהם הסבתא מפנקת יותר ומרעיפה וכמובן שסבתא זה כיף, אבל עד חינוך.
סיפרה לי חברהשבשבת אצל חמתה הבן שלה לא התנהג יפה והיא שלחה אותו להרגע בחדר. וחמתה קראה לילד ואמרה לו: תהיה ילד טוב? הילד ענה כמובן כן והיא הסכימה לו לצאת.
סליחה??? יש פה אמא שמחנכת את בנה!
אני לא מקבלת כזה דבר בשום אופן.
והפותחת ציינה שחמתה מתערבת וקובעת. מה זה??? לא מקובל עלי.
זה מאוד תלוי בסיטואציהבת 30

לפעמים מוטב לשתוק ולהבליג

לפעמים מוטב לקבל את מרות הסבתא

לפעמים אפשר "לעקוף" באלגנטיות

ולפעמים כדאי לעמוד על שלך בצורה נעימה עד כמה שאפשר.

בגלל החמות יש להזהר..ארץ התורה

כשזו אמא שך ואת מכירה את התגובות תוכלי לשוחח איתה ולהסביר אבל אצל החמות צריך לשמור על קשר בלי לפגוע ולהזהר בכבודה ולכן הייתי אומרת להקשיב לה ואם זה כל הזמן קורה לא צריך לבוא כל שני וחמישי , העיקר זה לא לשרוף קשרים.

לי קרה לפני כמה שבתותמי שטעם יין

שהיינו אצל חמותי בשבת,  חמותי לא כ"כ אהבה את החצאית שהבת שלי לבשה והבת שלי החליפה לג'ינס שהיא באה איתו מיום שישי, כל זמן שהיינו אצלה בבית החרשתי אבל אז... רצינו לצאת לטיול ובקשתי מהבת שלי להחליף לחצאית של שבת וחמותי התערבה ואמרה לבת שלי להישאר עם הג'ינס. עם כל הכבוד... לא יכולתי לראות את הבת שלי מטיילת עם ג'ינס בשבת אז הסברתי בעדינות שאצל סבתא אפשר ללכת עם שיער פזור ולא חייבים לגרוב גרביים וכו' אבל בגדי שבת גם אצל סבתא הם חובה.... המזל שחמותי קלטה את הטעות שלה והשתתקה מהר

אהבתי איך שאמרת את זה!נקודה

בס"ד

יישר כוח, רואים כאן חכמה נשים

^^^ זו דוגמא מעולה לאיזון בין חינוך של אמא וכבודפנסאי
של סבתא! ממש יישר כוח על העדינות והתוקף יחד...
גם אניאנונימי (3)

אהבתי שאמרת לילדה ולא לסבתא

מעריכה את חמותך על שתיקתהאורין

בעניין צניעות ובכלל בענייני הלכה לא הייתי מתקפלyr

לא נראה שצריך היה לומר "אצל סבתא מקילים בגרביים ושיער פזור". נכון שאלו לא מעיקר הדין, אבל מכיוון שבחרתם לחנך את הילדות שלכם שלא לנהוג כך, אז אין מקום שאצל סבתא יהיה אחרת.

אני מריח מהויכוח שתיארת שההורים אולי לא מרוצים מכך שאתם פניתם לכיוון קצת יותר דוסי מהם - וזה טבעי.

אבל - זה יהיה ממש לא נכון לאפשר להם להשפיע על הילדים אחרת מהחינוך שאתם בחרתם לתת להם.

צריך למצוא הזדמנות לשיחה - לא בשעת מעשה - ולדבר על כך שאתם מאוד מעריכים את החינוך וכו', ואין לכם שום טענה על מי שהולכת בלי גרביים ועם ג'ינס בשבת - אבל זה מהדברים שבחרתם כן להקפיד בהם, וחשוב לכם שלא יהיה קונפליקט ביניכם לבין בית סבא וסבתא. ובקיצור - לבקש התחשבות.

ומאידך הילדים בחושיהם הבריאים יודעים שיש רמות שונות של הקפדה על כל מיני דברים, ויכול להיות דבר כזה שסבתא הולכת בלי גרביים אבל לאמא זה כן חשוב. ואם אצלכם, ההורים שלהם, זה מתקבל בכבוד, אז גם הם יתייחסו כך בדיוק.

בגיל מסוים אפשר גם להציף את זה מול הילדים, ולתאר שיש דעות שונות בין אנשים על כל מיני דברים, ואנחנו דרכנו כך וכך...

אגב באותה מידה הפוך - אם מישהו פנה לכיוון פחות דוסי מהוריו, ולמשל מלבישים לילדה מכנסיים - אין מקום להתחפש בחצאית רק בשביל הסבתא, ואם זה לא מתקבל בהבנה אז יש לעורר שיחה נינוחה על כך ולהגיע לכבוד הדדי.

ממש לא מסכימהaima

בנוסף,

אין דבר כזה כבוד הדדי בין הורים לילדיהם.

הורים לא חייבים בכבוד ילדיהם.

ולא מנהלים שיחה "נעימה" עם ההורים על הדברים שהחלטתם.  עושים את מה שהחלטתם ומעגלים פינות איפה שאפשר מפני כיבוד הורים.

וזה שאצל סבתא אפשר בלי גרביים ושיער פזור לא יגרום להן ללכת כך בגיל 20.

מי שמתערב בין בני זוג - משול לנחשמלקט ניצוצות

אחת מהסיבות הנפוצות - בעטיין חיי נישואין נכשלים - הינה התערבות חיצונית של בני משפחה.

אם זה מצב קבוע - אז את נשואה לחמותך ולא לאיש שלך. וכנראה שהאישיות שלו לא מספיק חזקה להתמודד עם המצב.

גבר שנותן לאמא שלו לשלוט בביתו שלו - הוא לא בן זכר אלא בן נקבה. אל תיבהלי - הכוונה מבחינה רוחנית - וכנראה שגם בבית את הבוס, והוא ממשיך להיות מקבל מאמא- ומתקשה להשפיע, ולכן הוא מתחמק ובורח מאחריות על ילדיו, משאיר אותך מול אמו -  ועלול להוביל את הבית שלו - לפירוק. 

התיקון צריך להתחיל ממך - תני לו להרגיש כמו גבר. ותפסיקי להיות הבוס בבית.

לגבי חמותך הטרחנית -

הרב סטבסקי שליט"א - קורא לזה נחש, ויהי מי שיהיה. אבא אמא חם או חמות, גיסים, אחים וכד'.

הפתרון למצב - הוא שיחה עם האיש שלך - וגיבוש עמדה משותפת נגד ההתערבות שלה.

אם הוא משתפן, כמו שעולה מבין השורות - תדברי איתה אחת על אחת, ותגידי לה שהמצב הקיים לא מקובל עלייך, ואת לא מוכנה להמשך המצב הזה. 

אם זה לא יעזור - תעברו למקום מרוחק שבו לא תהיה לחמותך אפשרות לנהל את חיי המשפחה שלך.

וכמובן - תתני לאיש שלך יותר מקום בבית. ותהיי אישה, ולא חצי גבר בבית.

אבל איפה אתה רואה התערבות בין בני זוג??נקודה

סליחה, אבל עד שאתה מטיף לא לסכסך בין בני זוג,אנונימי (4)
תברור היטב את מילותיך והבט מה אתה כותב.
נראה לי שקצת הגזמת...חן ס

היא בסה"כ מתארת סיטואציה חד פעמית בה החמות סתרה את דבריה מול ילדיה ושאלה כיצד כדאי לנהוג.

מכן ועד להסיק מסקנות על הקשר שלה העם בן זוגה על הקשר של בן הזוג עם אימו הדרך עוד רחוקה...

קח חודש חודשיים גלות מכתיבת תגובותender13

או בכלל מלייעץ לאנשים.

יש לך מושג כמה נזק תגובה כזו יכולה לגרום?!

מלבד היותה בלתי נכונה לחלוטין.

אני הפותחת, התגובה של 'מלקט ניצוצות'אנונימי (פותח)
באמת חריפה, אבל אל דאגה.

בעלי הבוס בבית. וממש לא אני. הוא אסרטיבי לגמרי.
אין לו בעיה שאני אעמוד על שלי. דווקא אני זאת שלא אסרטיבית מספיק מול חמותי...
אם כך אז המצב מצויין!ender13

תוכלי לשוחח איתו על הנושא ולהביע את דעתך על ההשלכות של ההשתלטות של אימו על חינוך הילדים.

(כמובן לא בניסוח הזה, את מכירה אותו ויודעת איך לומר..)

ברגע שהוא מסכים אז הבעיה נפתרה, נשאר רק לטכס עצה איך להעביר את המסר לסבתא מבלי לפגוע יותר מדי.

בקשר לבחור הנ"ל, אני לא דואג לך, אני דואג לאנשים חסרי נסיון או קלים לשכנוע.

להם הוא יכול להסב נזק לא קטן.

בכל אופן בהצלחה רבה לך!

את צודקת כעקרון~א.ל

אבל את צריכה לשאול את עצמך מה עדיף שיראו אותך מתווכחת עם חמתך/ שבעלך יעשה זאת,

או שתשדרי לילדים שכך זה אצל החמה אבל בביתכם- אתם נוהגים שונה.

וכן- בשלב מסוים הם מבינים שבבית מתנהגים אחרת, וכך צריך להיות..

אם יש מתחמים אפורים שאת רואה שאת מצליחה לקבוע את קביעתך- מה טוב..

אני מאמינה שהבית הוא המקום שממנו יונקים הכי הרבה. ובסופו של דבר הם חוזרים לשגרה הזו שהם מורגלים בה,

אז אני לא בטוחה ששווה ליצור חיכוכים סביב הנושא הזה

מעבר לזה- כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם. נקודה למחשבה..

הגיון ולא סמכות.maytal

לכולם יהיה יותר קל לקבל דברים כי יש הגיון מאחורי הדברים ואפילו לך ולחמות. פעם ההגיון אצלך ופעם אצלה. דברי תשכנעי. תסבירי לכולם ועכשיו הילדים קובעים מה הם מפנימים סמכות לא תעזור מה שיעזור הוא חיבה ואהבה. 

יש דברים שעליהם צריך לעמודyr

אבל יש דברים שגם מבחינת האמת (ולא רק מצד כבוד הורים) אפשר להקל נהלים כשאתם לא בבית. בעיני מתי לשחק יכול להיות כזה.

ובכל אופן אם זו תופעה חוזרת, ואז זה בוודאי נוגע לפעמים גם בדברים חשובים  - כדאי לחשוב על שיחה בנחת שלא הזמן האירוע, שבה תסבירי שזה היה לך חשוב שכך וכך וכו'. לא חייבים להציף את התנגשות הסמכויות אבל אפשר לרמוז לזה.

ולקחת בחשבון שיש אנשים שלא מתאימים לשיחה כזאת, ואז צריך להבליג וזהו (וחלילה לא לשרוף קשרים, אבל כן להתאים את מינון הביקורים למחיר שמשלמים בעבורם).

מסכימה ממש עם דינה, כבדי את חמותך!אנונימי (5)

גם אני כילדה ראיתי את אמא שלי מכבדת מאד את סבתא שלי-חמותה, והקשר בינהן היה מרגש ממש. אני משתדלת גם להיות ככה עם חמותי ואנחנו מדברים על זה עם הילדים-שאנחנו מחוייבים בכבוד סבא וסבתא. כשהילדים שלך יגדלו בע"ה תראי שזה הופך להיות משימה משותפת שלכם וזה הופך להיות מצחיק וכיף. לדוגמא אצלנו, כשסבתא מודיעה שהיא בדרך נכנסים ל,"כוננות סבתא" כולם כולל הקטנים מארגנים מהר מהר את הבית, מחליפים לבגד שהיא תאהב, מכינים עוגה שהיא תאהב וכל הביקור משתדלים לעשות לה נחת. את צריכה לא לדאוג בכלל מ "מי הקובע", ברור לגמרי שזו את ועם השנים את תראי שאין פה בכלל תחרות. היי שלווה ושקטה ובטוחה בהורות שלך ונסי לכבד אותה. בעיני זו מצווה ענקית. בהצלחה!

ולפעמים אמירות אסרטיביות מול החמות מזיקות לילדיםאורין

ומשדרות מאבק וחוסר אחדות במשפחה. אסרטיביות - רק כשבאמת באמת אין ברירה ולא בסיטואציה של זמן משחק או לא.

אין לי ספק שלא זה מה שיפגום בסמכותך מול הילדים. 

לי זה קורה עם אמא שלישלומית27

בעבר היתה סייעת בגן ילדים. תמיד יש לה נטייה להתערב לדעתי היא לא שולטת בזה וזה מרתיח אותי!!

אולי מכיוון אחרמאמע צאדיקהאחרונה

אם זה משו עקרוני לך, של גידול הילדים- 

תרתמי את חמותך לזה

תלחשי לה בשקט כמה דק קודם- שזה המהלך שאת הולכת לעשות עם הילדים, ואת תשמחי לעזרתה

ואז כשתעשי- היא תהיה איתך, בצד שלך- ילדים צריך לעשות מה שאמא אומרת.

אן לחלופין- הוא תתווכח איתך בלחישות לפני שהדבר הזה קורה מול הילדים... חוסך אי נעימות חינוכית מהם 

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך