כתור נציגת הנשים החרדיות במפלגת פורום7דינה די

למה אתם בעיקר רוצים שאקדיש את הזמן בכנסת

איזה חוקים אתם רוצים לקדם?!

חוץ מכמובן החוק שחופשת לידה תוארך לשנתיים עד היגמל הנער

חוץ מזה אני מוכנה באמת להתמקד בכל נושא שהוא - התיישבות ,מיגור הטרור, הקמת מדינה פלסטינית ברואנדה תחתית,

החזרת מעמד העבדים (פתרון טוב לאריתראים) , מילקי לכל ילד בישראל

קדימה מה הכי חשוב לנו לכנסת הבאה 

שח"כ שמבטל חוקים מיותרים ויקרים יזכה בפרסעוגי פלצת
את חוק המילקי אתה רוצה לבטל?! אוי וידינה די

^ בדיוק !משה

הוזלת מחיר הפאות+mp8
אישה חרדית או לא??
בזה רק השוק קובע כי אף אחד לא מכריח אותך לקנות פאה יקרהדינה די

ומי שעדיין מוכנה לשלם 10,000 - שלא תתלונן לאף אחד 

ביום שכולן תפסקנה לקנות פאות מעל מחיר מסוים- המחירים ירדו

יפה! אז את גם בעד כלכלה חופשיתשיר ידידת
תתחדשי על הניק איך קוראים עכשיו לרב מיקימאוס?
לא לגמרי, במוצרי יסוד ממש - לחם חלב וכו' טוב שיש פיקוחדינה די

כדי שהעניים לא לגמרי ימותו ברעב

אבל במותרות- שהשוק יסתדר מעצמו

חשוב להדגיש!!! מילקי לכל ילד זה ממש לא מותרות , כך שיש לזה דין אחר

איך קוראים עכשיו לרב מיקימאוס ...לא חשבתי על זה

הצעות יתקבלו בברכה 

מוקי די יוני
מילקי לא בהכשר שלנו אולי חלק מהחוק יהיהפנסאי
להחזיר את ההכשר של הרב לנדאו למילקי?

>>>> מתגעגעת למילקי הפוך...
מה, המהדרין על המילקי התבטל??תמיד נשאר אני

יש מהדרין, אבל פעם היה לו לנדאו, היום ישפנסאי
רובין...
למה לנדאו יותר טוב מרובין?איש השקים
בדקת את זה או שזה כמו דת שכולם עושים?
חב"ד לא אוכלים רובין כנראה ....דינה די

קצת פוליטיקה וכו'

דני דין יכול להיות הבעל של דינה די...פנסאי
חשבתי על זה אבל אני לא מכירה את דני דין. הוא דמות חיובית?!דינה די

(מכירה רק את השם)

הייתי קוראת לו מיכאל. 2 סדרות הילדות...חיה רוז

דינה די ומיכאל היו דמויות משמעותיות בחיי אי פעם...

חחח. גמני חשבתי על מיכאל...+mp8
אה? דינה די זאת דמות?ארוון
כן בספרים דוסים ל ילדים קטנים...ת.מ.
חבורת מצוות היה השיא אצליארוון

מבחינת מוצרים ייעודים לדוסים......

כנראה מזל שלא שמעתי על הדינה הזו...

אגב, היוצרים של חבורת מצוות אינם חרדים.ד א.
היוצר הראשי גר בצפת אאל"ט. אחד הילדים שמשתתפים שם הוא תושב בית אל.
סתם קלטות לילדים שסובלותארוון
מהדרת נשים, חוץ מפרשיות שבוע למיניהן וספרים קצת יותר רציניים ויתרתי על העניין...
ברור שהיוצרים שלהם מאוד 'דוסיים'.ד א.
מילקי זה לא מותרות??+mp8
שכנעי אותי. אולי אבחר בך...
לא קשור למותרות... כל ילד ירצה מילקיnechama l

וחוץ מזה שוויון... הוזלת מחירי המזון, הוזלת מחירי הטכנולוגיה, רהיטים...

אנשים לא חייבים לךבזבז סתם... וגם הודלת מחירי הדירות כמובן

היה בסידרהי. נחמיה
גם בן.
בסידרה היה - דינה די ושמלת השבת ועוד...
היית צריכה ללכת על שולי ומולי... כוכב לכת
או אלי ובליפנסאי
אוח. את לא פוליטיקאית!!!+mp8
פוליטיקאית היתה צריכה לעמוד ולהצהיר שהיא תעשה ה- כ- ל בשביל זה.
מי מצפה שבאמת תקיימי????
חחחח, אני גם בעד... פנסאי
הנה כמה נושאיםאחות לנו קטנה

אני לא כותבת פה, אבל קוראת די קבועה.

אם את רצינית, אשמח מאוד להתמקד בדברים שאני מאמינה שנשים נוספות יסכימו עליהם:

א. לבטל את הפרוצדורה המייגעת והנוראית של הגשת מסמכים אין סופית לתמ"ת. זה מתסכל, זה מבזב לנו את הכסף ואת הזמן. תמיד יש עיכובים, תמיד יש טעויות ובסוף הכסף הזה יורד מהחשבון שלנו. ואם אפשר בבקשה לדעת למה השנה בוטלה הדרגה הזמנית עד לקבלת הדרגה הקבועה? 

ב. לאישה חרדית ממוצעת, עד הגיעה לגיל 28, יש כמה וכמה ילדים. אם חלילה האישה פוטרה מעבודתה והיא מתחת לגיל 28, אזי דמי האבטלה הם חצי מהמשכורת שניתנה לה עד כה. זה אומר שאם אישה השתכרה 5000 ש"ח, כבר בחודש הראשון של האבטלה היא צוברת חוב של 2500 ש"ח. נניח שהיא תמצא עבודה תוך חודש-חודשיים, הלוואי. מאיפה היא תמציא 2500-5000 ש"ח נוספים?

פגשתי בלא-מעט נשים, חרדיות ודתיות כאחד, שנכנסו מכך ללחץ אטומי. לא מספיק עגמת הנפש של הפיטורין, אפילו חודש להירגע אין. לדעתי צריך לעשות פה שקלול מדויק יותר של גיל בצירוף מצב משפחתי. לא ייתכן שאשה בת 27 עם ארבעה-חמישה-שישה ילדים (כן, יש כאלה) תקבל חצי מהמשכורת שלה כבר על החודש הראשון.

ג. בשיתוף עם משרד הבריאות - באופן עקרוני כל יולדת רשאית לחמישה ימי אשפוז לאחר לידה. כן כן, המדינה מממנת חמישה ימים. אלא מה? שבתי היולדות ב"ה מלאים ואין מקום ותמיד יש לחץ להוציא יולדות כדי להכניס יולדות חדשות. לדעתי כל יולדת שמתבקשת לצאת מבית היולדות לאחר שלושה ימים, צריכה לקבל מימון מהמדינה (ולא מביטוח הבריאות המועדף שעליו היא משלמת) ליומיים נוספים בבית הבראה. אלא אם כן הם מוכנים להשאירה ליומיים נוספים.

הכול עוסק בילדים לבינתיים. כי ביקשת על אישה חרדית. כמובן שמעסיקים אותנו נושאים נוספים, אבל אלה עלו לי ראשונים.

מקווה שזו לא איזו בדיחה שלעומתה השקעתי את מרצי.

תודה!

ממ...חבל שלא התעמקת בלהבין את רוח השירשור..חנה צוריה
אז אןאתאכן רצינית,ולא כתבת בצורה רצינית בתור בדיחה...צר לי לבאס אותךנראה ומובן לחלוטין שהכל כאן ברוח מבודחת בשירשור הזה
אסור לפטר אישה בהריון לכן אסור לפטר אישה חרדית כיחכמת ישישים

אישה חרדית היא תמיד בהריון...

תודה על הצניות...פנסאי
אוי על הישיש ש"חכמתו" סרחהפרח-שלג

איכסקייטי

אמנם לא מגיב לשאלתך.ammyy admin
אבל אישה שמייצגת בכנסת,היא לא נקראת חרדית..
מרב.
אתה רציני?
בוודאי,ammyy admin
עצוב עוד שצריך להסביר למה.
רק תן לי להבין: אתה המגדיר מטעם הקדוש ברוך הוא למיהי חרדית?ותן טל

ממך לא צפיתי שצריך להסביר לך,ammyy admin
תפתח שירשור מה ההגדרה של חרדי..

שאלתי אותך שאלה פשוטה - אתה המגדיר או לא?ותן טל

מי קובע מיהו חרדי ומי לא?

מיהו הקובע מיהו דתי לאומי ומי לא?

ומי, למען ה' - נותן לך את הזכות להחליט שאתה "יודע" שאישה כזאת היא "לא חרדית"? 

אגב - כל ההגדרות "חרדי" "דתי" "חילוני" וכו', בעצמן שגויות מיסודן. יש "שומר תורה ומצוות" ויש "לא שומר תורה ומצוות. ההבדל העיקרי בין מי שמוגדר היום דתי לאומי לחרדי, הוא שדתי לאומי - "שומר תורה ומצוות שמחזיק בלאומיות ציונית בנוגע למדינת ישראל", וחרדי  = "שומר תורה ומצוות שלא מחזיק בלאומיות ציונית בנוגע למדינת ישראל".

האם אתה טוען שבת שמכהנת כחברת כנסת עוברת על ההלכה? תענה רק על זה... (כי הרי אם אתה טוען שהיא "לר שומרת תורה ומצוות" - אתה טוען למעשה שבכך שהיא חברת כנסת היא עוברת על ההלכה).

בנוסף - האם את חברות הכנסת הדתיות אורית סטרוק ושולי מועלם אתה מגדיר (אתה, כמובן, כי אתה זה שמגדיר את זה..) כ"דתיות" או שגם הן "לא דתיות" לטעמך?

חרדי - חרד לדבר ה '..ammyy admin
וכל כבודה בת מלך פנימה.

ופה זה נגמר..
ממש לא נגמר. האם אורית סטרוק היא דתייה או לא?ותן טל

חרדי = שומר תורה ומצוות בלי לאומיות ציונית מיוחדת

דתי לאומי = שומר תורה ומצוות עם לאומיות ציונית מיוחדת.

לפי ההגדרות הנ"ל בצד שמאל - האם אורית סטרוק היא שומרת מצוות או לא?

האם ח"כית חרדית אם תהיה - תהיה שומרת מצוות או לא? ואם היא שומרת מצוות ובלי זהות לאומית ציונית מיוחדת - אז היא חרדית. לא אתה זה שקובע מיהו חרדי ומי לא. אלא ההאדם הוא זה שמגדיר את עצמו.

כל כבודה בת מלך פנימה? וואלה, יפה... אם אתה לא נשוי, אני במקש שתגיד לאשתך שהיא לא תצא לעבוד בשום מקום, ותהיה כל היום רק בבית כי "כל כבודה בת מלך פנימה" ופה זה נגמר...

די, נו... אם אישה יכולה להיות מנכ"לית של חברה גדולה ומאוד מוכרת בחברה ובכל זאת להיקרא  חרדית, אז לא - אין הבדל בינה לבין ח"כית חרדית! ממש לא! 

אבל נחמד לדעת שבשבילך כל בת חרדית שמעיזה לצאת מפנימה החוצה, אל הרחוב או לעבוד - היא לא חרדית. מעניין. כי דווקא אני שמעתי שאחוז הנשים המועסקות הכי גבוה במדינה, שייך למגזר החרדי דווקא, מכל המגזרים. אז בעצם לשיטתך כמעט אין בנות חרדיות. מעניין, מעניין.

או שלא לזה התכוונת? פשוט אמרת "פה זה נגמר", אז זה מה שמבינים... אם אתה לא חושב ככה אז בבקשה תפרט כי בנתיים אתה מציג פה מעט מאוד בנות חרדיות "לשיטתך" = רק מי שיושבת כל היום בבית ולא יוצאת החוצה, כי "כל כבודה בת מלך פניה" ופה זה נגמר..

אשה בתפקיד ציבורי, לא שיא הצניעות, ונוגד את רוח ישראל סבא.הדרכה
עם כל הכבוד וההערכה לגב' סטרוק וחברותיה.
לא יודע מי זה האיש הזה ישראל סבא, אני אבל בהחלט יודע שעםותן טל

כל הכבוד למי שלא חושב ככה, אישה כיום יכולה לכהן בכל תפקיד ציבורי רם דרג, ובכל תפקיד ניהולי בחברה פרטית או ציבורית כזאת או אחרת, ו-ג-ם להיות דתייה לאומיה או חרדית. אפילו להגיד "וגם" זה כבר מעליב, אבל כנראה שזה נצרך לאור הניסיונות להציג כאילו בנות כאלו לא הולכות על פי ההלכה.

בדיוק כמו שאתה לא תגיד על מנהלת חברה גדולה שלובשת כיסוי ראש וחיה באורח חיים דתי, שהיא "חילוניה", ככה זה מכוער לנסות להגדיר נגיד אם תהיה חברת כנסת חרדית, שהיא בעצם "לא חרדית". מצטער, זה מכוער. זה ניסיון להגדיר שרק אתה (אתה = מי שאומר את זה, לא בהכרח אתה) יכול להגדיר מיהו דתי ומי לא. יש בזה מימד גדול מאוד של הוצאת שם רע אז בכלל כדאי להיזהר.

שים לב שלא ניסיתי לחלק הגדרות וסופרלטיביםהדרכה
ברור שגב' סטרוק יראת שמים ויראת חטא, רבת זכויות ועשייה מבורכת,
ושכל אחד רשאי לכנות עצמו באיזה שם שירצה,
אבל נשים בתפקידי ציבור זה לא דבר מקובל באומתנו מימים ימימה (ישראל סבא מוזכר רבות החל מפרשת וישלח)
עדינה בר שלום היא דוגמא מצוינתפרח-בר
לאשה בתפקיד ציבורי ולא רחוק היום בו היא תתמודד בכנסת ,האם יש למישהו זכות לערער על צניעותה?
אין מקום בישראל להדרת נשים , נשים חרדיות ודתיות במרחב הציבורי מביאות תועלת רבה לציבור אותו הן מייצגות וכל מי שלא רואה את זה...חבל.
היא דוגמא לאשת שמאל אופורטוניסטית שמאלניתד א.
נפגשה עם הרוצח אבו מאזן, תומכת בנסיגה מהגולן.
יום אחד בעד דרעי ולמחרת נגדו. אפילו אחיה זצ"ל ראה בה 'משוגעת'.

אולי כדאי שתלמד כמה הלכותפרח-בר
לשון הרע לפני שאתה מטיף כאן על צניעות...
חבל שאתה מתלהב כל כך+mp8
כי רוב החרדים שאני מכירה מגדירים אחרת ממך את המושג חרדי ולכן כל הנאום שלך לא ממש רלוונטי.

בין לצאת לעבוד ובין לשמש כח"כ המרחק גדול מאוד.
ובזה אני מסיימת את דברי בנושא.
אני לא מדבר על "רוב חרדים" או לא רוב חרדים. חרדים גם לאותן טל

מגדירים את חבריהם. יש הרבה חרדים שמבחינתם חרדי כזה או אחר הוא לא חרדי, ולהיפך - אז מה?

אדם הוא מגדיר את עצמו. זה בנוגע להגדרה. בנוגע למציאות, יש אדם ששומר תורה ומצוות ויש אדם שלא שומר תורה ומצוות - וזה כבר לא קשור להגדרות עצמיות אלא למציאות. במציאות, אני מקווה שאת לא חושבת שאישה שמכהנת בתפקיד חברת כנסת, אינה שומרת על ההלכה. אפילו הרב מאזוז נמנע מלהגיד את זה ורק תירץ את סירובו לחברות כנסת בכך שזאת המסורת שלא עושים את זה וכעת הוא לא ישבור את המסורת סתם ככה - אבל הוא לא אמר במפורש שזה אסור באיסור מוחלט, לפחות ממה שאני הקטן הבנתי מדבריו. כי באמת, כדי לאסור את זה בהלכה צריך להיות מאוד מפולפלים. 

אני מגדיר את ח"כית סטרוק, ח"כים מועלם - כדתיות. כי הן שומרות תורה ומצוות. בפועל. 

מי שזה לא נוח לו, חבל, אבל שיהיה. אני את שלי הסברתי.

שבת שלום

לחרדית זה לא צנוע.ד א.
עכשיו, אורית סטרוק היא יראת שמיים אבל לא רלוונטית לעניין.
יש יהודים יראי שמיים שהולכים בג'ינס.
חרדי שילך בג'ינס - ברוב המקרים יהיה מקולקל.
חרדית שפועלת הפוך מדעת הרבנים - וכל הרבנים החרדים מתנגדים לכך - אינה יכולה לקרוא לעצמה חרדית.
כמה שזה יפתיע אותך - אפילו הרבנים לא קובעים מיהו חרדי.ותן טל

ולא אתה ולא הרבנים יכולים להחליט למי מותר לקרוא לעצמו חרדי ולמי אסור. אם אני רוצה להיקרא חרדי על אף שאני לא נשמע לאף אחד מהרבנים שמגדירים עצמם "חרדים" - זאת זכותי המלאה. כיוון שמדובר בהגדרה שלא תלויה במה האדם עושה בפועל, למען האמת - כל אחד יכול לקרוא לעצמו חרדי. גם אם אתה לא חושב ככה. את ההגדרות לא אתה ולא הרב מחלק.

הגדרה שתלויה במציאות, למשל, כמו שכתבתי "אדם שומר תורה ומצוות", זה כבר משהו שניתן לראות על אנשים - למשל אדם שרואים שהוא מחלל שבת, ומצהיר שהוא עושה את זה במודע ולא שחלילה הוא שכח שאסור לדפוק מסמר בקיר בשבת - אז באמת, הוא אדם שלא מקפיד בתורה ומצוות.

בגדול, ההגדרות היחידות האמיתיות הן:

1. אדם שמקפיד ומשתדל לשמור על כל המצוות

2. אדם שלא מרגיש מחוייב לשמור את כל המצוות

זהו. מעבר לזה כל הגדרה היא מוטעית ו"דפוקה" מיסודה  - ולמען האמת, כמו שאחד הניקים כאן אמר פעם, שכחתי מי ואיפה - הוא בעצמו השתתף באיזה פאנל שהיו בו נציגים חרדים מכמה זרמים שונים, ובמשך חצי שעה ראשונה של הפאנל (או לא בדיוק פאנל, איזה כנס או משהו, לא זוכר בדיוק) היה נוכח לתופעה שבה כל הנציגים החרדים מתקוטטים זה עם זה כאשר כל אחד טוען כלפי השני שהוא לא באמת חרדי. מרנין נפש, מה אני אגיד לך...לגמרי מרנין.

בחייאת חבר'ה, כל הקיטלוגים והניסיונות לשוות לעצמנו מעמד של מחלקי הגדרות הסגנים של אלוקים מינימום - הוא מופרך מיסודו. בואו נתמקד יותר בתיקון של עצמנו לפני שאנחנו מתחילים לחלק הגדרות "דתיות" לכל אחד ואחת, טוב?

שבוע טוב ושנזכה לאהבה אחווה שלום ורעות!

אז ככה: כמו שכל אחד יכול להגדיר את עצמו כרצונוד א.
כך אני יכול להגדיר כל אחד כרצוני. זכותי לחשוב שפלוני הוא לא חרדי - גם אם הוא קורא לעצמו כזה,
לא נופלת מזכותו להגדיר את עצמו איך שהוא רוצה.
אני וכל אחד אחר פה לא מחויבים להגדרות של אנשים את עצמם.
אז מותר לי להגיד לך שאתה חילוני? זה המשחק כאילו?ותן טל

נו, בחייאת...

אתה באמת רוצה להיכנס למשחק הזה? אז כאילו, אם בא לי אני יכול מעתה ואילך לקרוא לך חילוני וזה יתקבל בשוויון נפש אצלך ואצל כל הגולשים והגולשות כאן כי "מותר לי"?

יש עניין של לכבד אדם ומה ששנוא עליך אל תעשה לחברך - תבדוק בתוכך האם אתה היית אוהב את זה שאנשים אומרים לך שאתה לא מה שאתה מגדיר את עצמך אלא אתה משהו אחר... - לא נראה לי שהיית אוהב את זה.

נקודה למחשבה

כל טוב.. (אה, ולא, אל תדאג, אני לא קורא לך חילוני, זה היה רק לצורך הדגמה כמובן)

מותר לך לקרוא לי איך שבא לך.ד א.
אתה יכול לנמק כמובן אבל ממש לא חייב.
בעיניי לא כל הרוצה ליטול את ה'שם' ייטול. ואם כן, אז כן לכולם.
בכנס שערך נתניהו לאחרונה שאל אותו 'חרדי' אם יש מקום לחרדים כמוהו בליכוד - חרדים שעובדים, מתגייסים וכו'. מלבושו של אותו 'חרדי' ומתוכן דבריו כבר ניתן היה להסיק שאינו חרדי בשום צורה.

אני אגב מעריך מאוד את רונן שובל למשל. שומר שבת וכשרות, נשוי לדתייה ושולח את ילדיו למוסדות חינוך דתיים - אבל לא מגדיר את עצמו כדתי.

הפוך בדיוק מכל אותם 'חרדים' למיניהם.
טוב, אני חולק עליך מאוד בזה. ומה זה "כל הרוצה ליטול את השם"?ותן טל

מי זה האדם שמגדיר מיהו חרדי ומי לא - עדיין לא אמרת לי? מה זה "לא כל הרוצה ליטול את ה"שם" ייטול"? אז מי כן יטול? מי זה שמחליט איך כל אחד נקרא? רק הרב? איזה רב?

אתה ממש לא מובן, מצטער...

כל אחד יכול להגדיר כל אחד כרצונו.ד א.
לחילופין, צריך לבדוק אם קיימות הגדרות מילוניות ל'חרדי', 'דתי' ו'חילוני' ואם כן - אפשר להתבסס עליהן.
הגדרה מילונית? אתה באמת רציני? הגדרה מילונית לדת???ותן טל

אולי אני גם אבדוק הגדרות מילוניות לדברים שונים בדת ועל פיהם אבסס את פסיקת ההלכה?

אני באמת שלא מצליח להבין מאיפה זה לקוח.

אז יודע מה, עזוב את ההגדרות העצמיות, בוא נעבור להגדרה האמיתית שמתייחסת בפועל למעשים - כמו שכתבתי לעיל, יש:

א. אדם שמרגיש מחוייב לקיים את כל המצוות וגם כמובן משתדל לקיים אותן.

ב. אדם שלא מרגיש מחוייב לקיים את כל המצוות, גם אם יש כאלו שהוא מקיים.

לפי ההגדרות האלו (שלמעשה, לא מחלקות חלוקה פנימית בין חרדים לדתיים לאומיים - כי החלוקה ביניהם היא כמו שאמרתי, בתוך הגדרה א', ורק האם מצטרפת לזה לאומיות ציונית או לא מצטרפת. ל-א ברמת הדתיות, ממש ממש לא) - האם ח"כית חרדית אם תהיה כזאת, היא תהיה בהגדרה א. או בהגדרה ב. - לשיטתך?

ברור שאחת כזו לא תהיה בא'.ד א.
לא כי ההליכה לכנסת היא איסור, אלא כי אישה חרדית שתלך לכנסת - תהיה ממילא אחת כזו שנכנסת להגדרה ב', וכל מי שמכיר את מריצות הקמפיין 'לא נבחרות - לא בוחרות' יודע על מה אני מדבר.
אז אני חולק עליך ממש ממש וסובר שאתה טועה כאן טעות חמורה.ותן טל

אני לא מתייחס כעת לקמפיין זה או אחר אלא נטו למה ששאלתי.

זה שא-ת-ה חושב שאישה חרדית שתלך לכנסת היא בהכרח אחת שלא שומרת מצוות - מצטער להגיד לך אבל כנראה שהבעיה היא אצלך. בודאי שיש דעות הלכתיות שמתירות לבנות להיות בכנסת כמו שאנחנו יודעים. אלא רק, שאתה כנראה אומר שהאישה הזאת חייבת להקשיב דווקא לרב כזה ולא אחר, ולכן בגלל שהיא לא מקשיבה לרב הזה אז היא לא נקראת אחת שמקיימת מצוות.

אישה חרדית שהולכת לפי פסיקה של רב כלשהו - אפילו נגיד כרגע, רב דתי לאומי או "חרדי לאומי" שאומר שזה בסדר לנשים להיות בכנסת - האם היא עוברת על ההלכה? ממש לא נראה לי.

אז זהו - ששום אישה חרדית לא מחוייבת דווקא לרב כזה או אחר, וכמו שאמרתי, אנחנו מוחקים לרגע את ההגדרות דתי/חרדי/חילוני ומתייחסים א-ך ור-ק להגדרות שאמרתי למעלה. בהגדרות האלו מדובר נטו על הליכה לפי המצוות/לא הליכה לפי המצוות. האם אתה טוען שיש איסור הלכתי לבנות ללכת לכנסת וכל בת שהולכת לכנסת עוברת על האיסור הזה ושאין שום היתר מאף רב, לבנות, להיות חברות כנסת? בבקשה אל תהיה מעורפל, תהיה חד וכנה - זה מה שאתה אומר או לא? אני רק רוצה להבין.

תודה רבה..

השאלה אם אישה יכולה לכהן כחברת כנסת - שנויה במחלוקת.ד א.
או יותר נכון, התשובה לשאלה הזו.
הרב אליהו בתחומין כתב נגד זה ואח"כ בראיון בבשבע אמר שזה מותר.
לכן לאישה שהולכת לכנסת יש על מי לסמוך.
אבל, לא מדובר פה על מישהי שבאמת אכפת לה מדעת התורה בעניין, כמו שרה אליאש ואורית סטרוק למשל.
אישה חרדית שהולכת לכנסת זו אחת שדעת ההלכה בעניין לא מעניינת אותה. מי שמכיר את הנשים הללו יודע טוב מאוד על מה אני מדבר.
ושוב ושוב ושוב אתה נכנס לדוגמאות מסויימות - לא הבנת מה אניותן טל

אמר? קשה לך עד כדי כך להבין שאני לא מתייחס לאדם מסויים?

אני מדבר על מצב תיאורטי שבו חרדית מחליטה ללכת להיות חברת כנסת, לא חרדית שאתה מכיר, לא חרדית שאתה יודע למה היא עושה את זה או אפילו חושב שאתה יודע - כלום. תמחק, תמחק תמחק מהראש את כל הדוגמאות והנשים שאתה מכיר היום - זה לא רלוונטי! תדמיין מצב שמישהי שאתה לא יודע עליה כ-ל-ו-ם, מלבד זה שהיא מגדירה עצמה חרדית ולא ידוע לךשהיא עוברת על מצוות בכוונה - והיא מחליטה ללכת לכנסת. האם בעצם ההחלטה היחידה הזאת של ללכת לכנסת, היא לדעתך יוצאת מגדר "חרדיה"? ואני מדגיש ומתחנן - אל תנסה להכניס שיקולים נוספים - אין לך שיקולים כאלו! אתה לא יודע עליה כ-ל-ו-ם, ואתה לא יכול לנסות להגיד שהיא עושה דברים כאלו וכאלו.. - זה שני הנתונים היחידים שאתה יודע, שהיא מגדירה עצמה חרדייה, ושהיא בחרה להתמודד לכנסת.

תענה בכנות - עצם ההחלטה היחידה הזאת של ללכת לכנסת, מבחינתך, היא מה שגורמת לך להוציא את אותה אישה מגדר "חרדיה"?

כי אם כן אז כל מה שכתבת למעלה, היה בעיקר התחמקות מהטענה הסופית הזאת וניסיון להציג את זה בדרכים אחרות שישמעו יותר "מוצלחות". ואם לא, ואתה לא חושב שההחלטה הזאת מוציאה אישה מגדר "חרדיה", כי יש דעותש מתירות הלכתית להיות חברת כנסת - אז כל מה שאתה מתעסק בו זה דמויות מסוימות ולא בעיקרון העל, שזה מה שאני התעסקתי בו לאורך השרשור.

ויש הבדל בין מנכלית חברה לחברת כנסתפנסאי
מבחינת רמת החשיפה לפרסום ולציבור...
תאמיני לי שיש מנכליות חברות שה-ר-ב-ה יותר מפורסמות מכל מיניותן טל

חברי/חברות כנסת.

חבר כנסת לא חייב להתפרסם- הוא יכול לעשות עבודה אפורה וקשה בכנסת בלי להתבלט - במיוחד אם הוא נבחר בדרך של ועדה מסדרת ולא פריימריז - כי בפריימריז כמובן חייבים להדגיש את כל הטוב שבך כדי שיבחרו בך. אבל במפגות שנבנות על ידי גוף מצומצם מאוד, אין בעייה להיות ח"כית שקטה שלא מופיעה כל היום בכותרות, ואפילו לא להסכים לעלות כל פעם לרדיו או לטלוויזיה, ובכל זאת להיות ח"כית מעולה!

מי למשל?יוני
אני מכיר נשים חרדיות בתפקידים בכירים בחברות גדולות אבל אני לא מכיר בעלות תפקיד בכיר בחברות גדולות שהן נשים חרדיות. זה כל ההבדל.

אוקיי אז קראתי קצת מהדיון שנוצר למטה..מרב.
ועדיין לא הבנתי.
למה היא לא יכולה להיקרא חרדיה?
א. כל כבודה בת מלך פנימה? כל כבודה בת מלך להיות שליחה של ציבור שלם. לא מנהיגה (למרות שגם בזה אינלי בעיה אבל ניחא.. אני לא דתיה קונבנציונלית)
ב. חוסר צניעות? כי... מה? כי רואים אותה מחוץ הבית? כי היא מדברת עם גברים? כי היא מסתובבת עם בגדים צנועים לחלוטין? אז בואו נכלא את הנשים בבית כי לא צנוע שהן יסתובבו ברחוב גוועלד.
ג. לדעתי, וקטונתי אבל נראלי שזאת דעה הגיונית, זה קידוש השם גדול ומדהים, שאישה חרדית תייצג את הציבור שלה. הרי הגברים החרדים ייצגו בעיקר את הציבור שלהם- הגברים- כלומדי תורה. ומי ייצג את הנשים שעובדות+יולדות+מגדלות? הגבר??? לא פמיניסטית גדולה ואפילו לא מתקרבת, אבל כן חושבת שצריך ייצוג גם של נשים. ושנשים ייצגו. מה עוזר לי גבר? הוא ירק דם בשביל הנשים?? הוא יבין מה מפריע להן באמת? יהיה לו מה לענות בשלוף ומה להציע בלי שאשתו תשלח אותו..?

ד. והכי חשוב.
כמו שכבר אמרו.
עדינה בר שלום. חרדיה. אישה מדהימה, חזקה, שליחה ומנהיגה. קשה להגיד עליה שהיא עושה משו נגד ריבונו של עולם. אז מחילה על השפה, אבל פשוט תשתוק.
עדינה בר שלום היא דוגמא לחרדייה שלא רצוי שתהיה בכנסתד א.
גם שמאלנית, גם מילה שלה זו לא מילה. אבל לה לפחות יש מינימום של כבוד לרבנים, מה שממש לא קיים אצל השמאלניות רידר, צ'רנוביצקי ודומיהן.
לא משנה אם זה טוב שהיא תהיה בכנסת או לא.מרב.

הקטע זה שהיא יכולה אם היא רוצה. 

הארכת חופשת הלידה תגרום לזה שלא יעסיקו נשיםצחקן

ובפרט לא כאלה שיולדות

הבהרה חשובה - הכול בהומור וברוח טובהדינה די

מי שמכיר את מינימאוס לא מהיום אני חושבת שאמור היה להבין את זה מעצמו

וכל היתר - התנצלותי הכנה !!!

אין לי שום תכנון לרוץ לכנסת, הכול כתור פנטזיה בלבד 

אגב מתוכן הדברים נראה לי שאפשר היה להבין שסתם כתבתי חלומות

(שנתים חופשת לידה?! עבדים? מילקי?! חחח)

אני הבנתי..מרב.

פשוט התחרפנתי ממה שהוא אמר

אני דווקא חושבת שהוא צודקדינה די

(והרבנית בר שלום היא ממש לא חרדית )

הנה שוב נכנסנו לכך שכל אחד מחליט על חברו האם הוא חרדי...ותן טל

אני רק רוצה להבין - מי מינה אותך להיות זאת שמחליטה האם הרבנית בר שלום חרדית או לא?

מי מינה אותך בכלל להחליט מה זה חרדי ומי יכול להיות חרדי ומי לא?

הרבנית בר שלום היא חרדית כי היא החליטה שהיא חרדית. והיא שומרת תורה ומצוות ולא ידוע שהיא עוברת עבירות בכוונה או שהיא לא רואה עצמה מחוייבת לכל המצוות. אז היא חרדית.

ובקצב שלך מחר מישהו חרדי אחר יגיד שאת עצמך לא חרדית, ובתור "טיעון" לצדקתו יביא את זה שאת גולשת באינטרנט ושומו שמיים אפילו בפורומים מעורבים... - לשם את רוצה להגיע? הרי את לפי מה שאני יודע, מגדירה את עצמך חרדית. האם את באמת רוצה להגיע למקום שכל אחד מלכלך על חברו וכל אחת מלכלכת על חברתה ש"הוא לא חרדי" "היא לא חרדיה" "הוא לא דתי" "היא לא דתייה" - רק כי הם לא נהגו ב-ד-י-ו-ק לפי איך שה-מ-ל-כ-ל-ך ציפה שהם יתנהגו?

זה העולם שאת רוצה לחיות בו? אני שואל בכנות

הגדרה ריקה מתוכןפרח-בר
מעבר לזה תרומתה לחברה היא עצומה.
האם יש לך מושג כמה מעשי חסד האשה הזו עושה? מה שאתם עושים זה ממש לשון הרע, מי שמכם לקבוע מי חרדי , דתי ? ההגדרות הריקות מתוכן האלה הם שגורמים לפילוג וההתנשאות הזו מיותרת.
היא עשתה גם דברים טובים ואני לא מתכחש לזה.ד א.
אבל שוב, לדעתי כולם יכולים להגדיר את כולם.
אז מה זה לשון הרע ואיפה זה נעצר? להגיד עמלק על יהודי גם מותרותן טל

להגדיר אותו ככה?

אני חושב שאתה טועה טעות חמורה ואשמח לראות את פסק ההלכה עליו אתה מסתמך שמותר לך להגיד לשון הרע על אדם שהוא "לא חרדי" "לא דתי" כמו שהוא מציג את עצמו ובעצם להגיד שהוא לא שומר תורה ומצוות - בפשטות זה לשון הרע, אתה רוצה לטעון שלא - בבקשה, אנא הראה לנו פסיקה הלכתית של רב ידוע, שאמירות כאלו הן לא בגדר לשון הרע.

מישהו אמר חלילה שהיא לא שומרת מצוות?!דינה די

אני מכירה הרבה אנשים שומרי מצוות, יר"ש טובים למקום ולאדם והם לא חרדים

רמז : הפורום כאן מלא מהם למיטב הבנתי

אני הגדרתי לו טוב מאוד מה ההבדל היחידי בין חרדים לדתייםותן טל

והוא עדיין טען שהיא לא חרדית, על אף שלא טען שאין בה את ההבדל היחיד בין הדתיים לחרדים - שהוא, עניין הלאומיות הציונית.

ככה שמה לעשות, אני חייב להבין מזה שהוא אומר שהיא לא שומרת מצוות.

כי הוא לא טוען שזה שהיא הולכת לכנסת זה אומר שהיא ציונית ולכן היא לא מוגדרת חרדית.

אבל מה הקשר לכאן? את המנטרה הזאת שלך הבנו אבל אין שום קשרותן טל

להודעה כאן - להשתמש בהודעתי אך ורק בשביל להפיץ את המנטרה שלך, קוראים לזה ניצלו"ש (ניצול שרשור). בבקשה תכתוב את זה במקומות אחרים, בשרשור נפרד משל עצמך. 

(מעבר לעובדה שברור שכולם כאשר מדברים במדינה על "אזכנזים" ו"ספרדים" לא מתכוונים לגויים, אלא ל"יהודים ממוצא אשכנז" "יהודים ממוצא תימן" - רק שלהגדיר את זה ככה בשלוש מילים זה מעייף אנשים אז הם מקצרים את זה לקיצור שכולם מבינים למה מתכוונים בו "מרוקאי" = יהודי ממוצא מרוקאי, כאשר אומרים אותו בהקשר של שיחה רגילה בין שני צדדים המיועדים לשידוך לדוגמה.

לא צריך יותר מידי "להכנס" בזה, זה נוסח ששגור על פי אנשים כיוון שבאמת יש הבדלים עדתיים בין המוצאים השונים, וחשוב לעיתים במקומות שונים להדגיש שיש הבדל מסוים (לא כגזענות חלילה). אם אנחנו רוצים לדבר על גוי מרוקאי, אז את זה אנחנו נציין במפורש: "חבר שלי אמר לי שאתמול בשוק הוא ראה גוי ממרוקו, היה דווקא נחמד הבנאדם!". אבל כאשר אני אומר לחבר:  "כן, אז אתמול הייתי בבית משפחתה בפעם הראשונה, היא בחורה מאוד עדינה, צדיקה, ומרוקאית, והמשפחה שלה היא אחת המשפחות הכי חמות ומתוקות שאני מכיר!" - אז ברור שכאשר במשפט כזה אני אומר שהיא מרוקאית, שאני מתכוון שהיא ממוצא מרוקאי ולא שהיא גויה מרוקאית.

כל טוב. ואנא, כאמור לעיל, להשתדל לא לנצל"ש סתם בלי קשר ישיר למה שנכתב למעלה...

זה לדעתי העתק הדבק מטוקבקים בערוץ...מודדת כובעים

ותן טל, דיברתי על הגדרות סוציולוגיות, לא דתיות.ד א.
הגדרה סוציולוגית שלך עצמך. אז מתי מגיע הלשון הרע? בהגדרותותן טל

סוציולוגיות אתה טוען שלא יכול להיות גדר של לשון הרע בעצם? כי אם כן אתה מחדש פה חידוש מאוד גדול שמעודי לא שמעתי בשום ספר הלכה שהוא - אשמח שתראה לי פסק הלכתי, עדיף כתוב ואפילו מספר הלכה (בצירוף מקורות) שאומר שלהגדרה סוציולוגית לא יכול להיות גדר של לשון הרע ולכל אחד מותר להגדיר את השני איך שהוא רוצה, וזה לא ייכנס לגדר לשון הרע).

יש לך מקור הלכתי? בבקשה, תראה לנו...כולנו נחכים.

מה לשון הרע בזה? בעיניך דתי לאומי זה רע?ד א.
או חילוני?
אני לא מדבר פה על קיום תורה ומצוות, אלא על השתייכות לחברה מסוימת בעלת מאפיינים כאלה ואחרים.
יש גם חרדים ודתיים שאינם שומרי מצוות, אך סוציולוגית הם עדיין משתייכים לציבורים הללו, ולא אפרט.
כנ"ל יש הפוך.
ספציפית לגבי הנשים שביקשו ייצוג בכנסת, אשמח לשמוע במה הם שונות מדתיות לאומיות רגילות.

אתה מנסה בכוח לגרור אותי לדיון על אנשים ספציפיים. לא יעבוד.ותן טל

אתה טוען שאישה חרדית - כל אישה - וע-ז-ו-ב את הדוגמאות הספציפיות שלך, עזוב!!! - כל אישה חרדית שהולכת לכנסת להיבחר - היא בהכרח תוגדר "דתית לאומית"?

מצטער להגיד לך - דתי לאומי זה לא הגדרה של מי שהולכת לכנסת או לא - זה הגדרה של האם יש לאומיות ציונית או לא.

לבית היהודי ולנבחריו יש לאומיות ציונית.

לליכוד יש לאומיות ציונית.

אפילו לעבודה ולמרץ יש לאומיות ציונית - שונה בתפיסתה משלנו באיך שהיא חושבת שצריך לממש את הציונות אבל עדיין, לאומיות ציונית.

למפלגות החרדיות א-י-ן לאומיות ציונית. זה דבר שהם לא מתחברים אליו, עוד מקום המדינה, הם נמצאים בכנסת כי זה מה שצריך וזה המקום שממנו פועלים - אבל הם לא שם ממניעים ציוניים. 

גם למפלגות הערביות אין לאומיות ציונית. הם, כמו החרדים, נמצאים בכנסת  "בעל כורחם" פשוט כי הם חייבים לדאוג לציבור שלהם ויודעים שהכנסת זה המקום היחיד שאפשר לדאוג בו לציבור שלך.

על כן, לא - אישה חרדית שהולכת לכנסת, לא הולכת לכנסת כנראה בגלל סיבות ציוניות לאומיות - היא יכולה להישאר אנטי ציונית בדיוק כמו כל ח"כ חרדי או ערבי אחר, וללכת לכנסת מסיבותיה היא. זה לא אומר שהיא פתאום הופכת לדתייה לאומית. פשוט לא.

אבל בעם התגובה שלך בעצם "בלי לפרט" אמרת את הבסיס של דבריך - כאשר אתה אומר שהיא לא חרדית - בלי להתחמק, למה אתה מתכוון? שהיא שומרת תורה ומצוות? אז לאיזו הגדרה היא כן נכנסת מבין ההגדרות שציינת למעלה, חרדי, דתי לאומי, חילוני? 

אתה מנסה בכוח כאילו להציג שזה לא קשור לשמירת מצוות למרות שבפועל נראה בבירור שזה נגזר אצלך מעניין המצוות - ככה לפחות ניתן להבין מדבריך, שאישה חרדייה שהולכת לכנסת, היא לא שומרת מצוות, ולכן אי אפשר יותר לקרוא לה חרדית.

אין הבדל בין החרדים לציונים הדתיים מלבד זה שהחרדים הם לא לאומיים, והדתיים לאומיים כן. נקודה. ניסיון לטעון שיש הבדל ושדתיים לאומיים הם פחות דתיים או משהו מעין זה - הוא פסול מכל וכל והוצאת שם רע מאוד מכוערת על ציבור.

אז אשמח לשמוע מה אתה טוען, בצורה ישרה, חד וחלק, בלי לנסות לעשות עיקופית או התחמקות - ההאם אישה חרדית שהולכת לכנסת היא שומרת תורה ומצוות או לא? תענה לי בבקשה כעת ר-ק על השאלה הזאת. רק עליה. היא שומרת תורה ומצוות או לא?

אני דווקא אפתח את זה יותר.ד א.
לדעתך דתיים לאומיים מקפידים על שמירת מצווות כמו החרדים?
נשאל אחרת.
קח דתי לאומי ממוצע. שאל אותו אם הוא אדוק בתורה כמו החרדים או פתוח יותר. מה נראה לך שהוא יענה?
תלוי בבנאדם..יעל מהדרום
לק"י

עקרונית, ההבדל בין דתי לאומי לחרדי הוא בהשקפה ולא במידת קיום המצוות.
^^^ מה שאני טוען החל מתחילת הדיון. אין שום הבדל חוץ מלאומיותותן טל

אם יש אדם שלא אכפת לו מתורה ומצוות, ולא מעוניין לשמור על כל התורה והמצוות - אז לא משנה מאיזו "הגדרהסוציולוגית" הוא בא - הוא לא שומר תורה ומצוות באופן מלא. אם יש אדם שאכפת לו מתורה ומצוות והוא מודע לכך שהוא מחוייב לקיים את כל התורה ובאמת פועל לכך- אז לא משנה מאיזו הגדרה סוציולוגית הוא בא - הוא נקרא אדם שומר תורה ומצוות. אפילו אם בחוץ נניח כולם יקראו לו חילוני לא יודע למה..

ההבדל בין יהודי דתי לאומי ליהודי חרדי, הוא בדיוק במילה שנוספה לדתי - הלאומיות. ההשקפה הציונית.

יש את המיינסטרים החרדי ויש את השולייםד א.
כרגע נראה שקבוצת הנשים הללו היא די בשוליים, אבל נכון הוא שהשוליים הללו מתרחבים כל הזמן, ואנו מתקרבים לנקודת הזמן בה החרדי המקורי והאותנטי ייהפך בעצם למיעוט בציבורו הוא, וייחשב הוא לשוליים, בדיוק כפי שקרה לישיבות מרכז הרב והר המור בציבור הדתי לאומי.
אין "קבוצת נשים הללו"!!למה למען ה' אתה פונה שוב ושוב למקרהותן טל

נקודתי???הוא עד כדי כך כואב לך???

עברית מדוברת אתה יודע? אמרתי לך שאנחנו דנים תיאורטית בלי.שום.קשר.לאישה.או.קבוצת.נשים.קיימת.כאן.ועכשיו.

אתה מוכן לקבל את זה? או שאתה לא מסוגל להתאפק וחייב כל הזמן לחזור לאיזו תבנים מקובעת שקיימת לך במוח של איזו "קבוצה" שקיימת כבר היום וכל הזמן אוטומטית אתה זז אליה?

אי אפשר באמת לדון איתך בעניין אם כל הזמן אתה מתעקש בכוח לדחוף שוב ושוב משהו ספציפי ומסרב לדון במהות, מסרב לדון בלי שום קשר למשהו קיים ולמישהי סציפית.

תעדכן אותי כשתהיה מוכן לעשות שחזור הגדרות יצרן ולהתחיל לדון כשאתה לא מכיר א-ף קבוצה וא-ף חרדית כיום ששואפת להיות חברת כנסת. כי ככה זה לא ילך.

עד אז אאחל לך בהצלחה, כי אני עצמי לא מצליח לדון איתך בצורה הזאת.

כל טוב.

הבנתי אותך, אז ככה:ד א.
לדעתי, כל מי ששואף לשנות את החברה החרדית מבפנים, וליצור בה שינויים אשר אינם מקובלים על גדוליה - ויותר מזה, מנוגדים ממש לדרכה - אף אם אין בהם שמץ איסור, אינו יכול להיקרא חרדי (אלא אם ייעשה זאת בתיאום עם הרבנים).
לדוגמה: הלבוש החרדי אינו חובה ואף אינו מנהג מחייב. כך נהגו אך אין זה בגדר 'מנהג ישראל דין הוא'.
אם תקום קבוצת חרדים ותקרא לחרדים לשנות את לבושם למכנסי ג'ינס וחולצות טריקו - אף שאין בדבר זה כל איסור, בעיניי קבוצה זו אינה יכולה להיקרא חרדית.

לעומת זאת, אם קבוצת חרדים או חרדיות תשאף לשינוי הלבוש החרדי או שיבוץ נשים ברשימה לכנסת - ותעשה זאת תוך שיתוף הרבנים החרדים, רובם או אף מקצתם, ותוך היוועצות עימם - ולא כאשר אותה קבוצה לו זוכה ולו לתמיכת רב אחד - אזי בהחלט אגדיר את חבריה כחרדים.

ופה אני חייב לחזור בקצרה לקבוצה הספציפית הזו:
אגב, לעניין לשון הרע וכו':
מרדכי בלוי שאני רחוק מלהיות מתומכיו מדבר לרוב בשם הרבנים.
הוא קבע כל אישה המשתייכת לנשים הללו אינה יכולה להיחשב כחרדית אם תמשיך במעשיה.
הוא כעסקן כן מייצג פלח חשוב בחברה החרדית, בשונה מאותן נשים שמייצגות אך ורק את עצמן, ולא זוכות לתמיכה מאך רב או עסקן בכיר.

שוב: כפי שלכל אחד הזכות להגדיר את עצמו כרצונו, כך זכותי להגדיר כל אחד כראות עיניי.
בדיוק!פרח-שלגאחרונה

לא אכפת לי מה אדם כזה או אחר ספציפית יענה.ותן טל

מבחינתי דתי לאומי נבדל מחרדי אך ורק במילה לאומי.

הרב קוק היה לאומי. הוא היה דתי לאומי. האם לדעתך הרב קוק שמר פחות מצוות ממי שלא היה לאומי?

לכן אני כל כך מתעב את ההגדרות האלו שמנסות לתת משמעות דתית גם כן להגדרה - לפני שנייה כתבת שאתה לא מתייחס לקטע הדתי אלא הסוציולוגי, והנה, נחשף - אתה ב-ה-ח-ל-ט מתכוון לקטע הדתי! ואתה רואה את זה.. פתאום אתה נכנס לדון איתי ברמת הדתיות.

אז אם דנים ברמת הדתיות, בבקשה, תתכבד, ותסיר את כל ההגדרות של דתי, חילוני וחרדי, ונחזור להגדרות היחידות האמיתיות, כמו שכתבתי מראש:

1. אדם שמשתדל לשמור את כל התורה והמצוות ומרגיש מחוייב אליהם

2. אדם שלא מרגיש מחוייב לכל התורה והמצוות, ולא מקיים בהכרח את כל המצוות.

אם אתה רוצה לדון בהגדרות סוציולוגיות - אז אל תתייחס לדת כי זה לא הגון. אתה אמרת שאתה לא מתייחס מבחינה דתית להגדרה.

ואין דבר כזה דתי לאומי ממוצע כמו שאין דבר כזה חרדי ממוצע, מצטער להרוס את האשליות לך ולעוד כמה. אני מכיר אנשים משני ה"הגדרות", ומכל הגדרה, סוגי אנשים לכל כיוון שהוא. להגיד "ממוצע" זה לנסות לעבוד על עצמנו בעיניים ב-ד-גי-ו-ק בשביל להפוך "הגדרה סוציולוגית" ל"הגדרה דתית".

וזה שקר מוחלט ולכן מראש התנגדתי לשימוש בהגדרות ובטרמינולוגיה הזאת, וכאשר כבר השתמשת, אז אילצתי אותך להגיע לשורש, שכמו ששנינו רואים - נעוץ אצלך לא בסוציולוגי אלא ברמת הדת עצמה.

מבין כעת למה כיוונתי מההתחלה ממש?

לכן, אני אישית לא מוכן לדון בצורה שאתה דן כי מבחינתי זה הוצאת שם רע אחת גדולה שלא ראויה להיעשות על גבי פורום. אתה רוצה לדון תיאורטית לגבי שמירת מצוות עצמה או לא - בבקשה. אבל לדון איתי על הגדרות שמיוחסות היום לציבורים שונים, כשאתה טוען במסווה שזה לא קשור לדת אלא להגדרה סוציולוגית, ובפועל כל מה שאתה מדבר עליו הוא פרופר העניין הדתי - זה ממש נראה לי לא הגון.

חשוב שחברי הכנסת היהודים יידעו טוב את השורשים של עם ישראלyehiel

חשוב שידעו ש:

אין דבר כזה עם יהודי!  יש עם ישראל, בני ישראל, איש ישראל ואפילו בן הישראלית.  אבל עם יהודי?!

אני ישראלי, לא משום שנולדתי בארץ/מדינת ישראל ולא משום שאני אוהב את עם ישראל, ותורת ישראל וכד', אלא : אני ישראלי משום שאני מזרע ישראל אבינו!

להלן ההסבר:

ישראל (לשעבר יעקב) אבינו  = קבל את שמו מהמלאך ואח"כ גם מהקב"ה ללא תלות במקום לידתו.

ישראל (יעקב) אבינו הוא הישראלי הראשון בעולם, כלומר האבא והסבא שלו (יצחק ואברהם) לא ישראלים...

בני ישראל = נקראים כך משום שהם הבנים של ישראל אבינו ללא תלות במקום לידתם.

ישראלי = רק מי שמזרע ישראל אבינו.. רק הצאצאים שלו ותו לא!

יהודי = מי שמשתייך למלכות יהודה (צאצאי השבטים יהודה שמעון ובנימין, לרבות צאצאי הכהנים והלווים שהיו במלכות יהודה).  לרבות גרים שגוירו ע"י נציג מוסמך ממלכות יהודה.

הביטוי יהודי מייצג רק חלק (קטן) מכלל עם ישראל.

הביטוי יהודי מנציח את הפילוג המצער שאירע בעם ישראל לאחר שלמה המלך.

אברהם ויצחק לא ישראלים.

אברהם ויצחק ויעקב לא יהודים...

מדינה= מועדון חברים שבו חברים לעתים מספר לאומים.

חברות במועדון הזה (המדינה) = אזרחות

חבר במדינה= אזרח

אזרח מדינת ישראל= מי שיש לו תעודת אזרח ממדינת ישראל. אין זה הופך אותו לישראלי (ישראלי=מי שמזרע ישראל אבינו)

למשל, מדינת ישראל, חברים בה: עם ישראל (רוב), ערבים, צר'קסים דרוזים, בדואים, ארמנים (חלק מהזרים קבלו אזרחות  כגון תאילנדים, אריתראים, סודנים, טורקים, פיליפינים, סינים, הודים ועוד).חברות במדינה = אזרחות.

"ערבי ישראלי" = ערבי בעל אזרחות של מדינת ישראל, לאמור: ערבי מבחינת הלאום, והוא בעל אזרחות ישראלית, דהיינו הוא אזרח במועדון מדינת ישראל.

עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
לא יודעת מה ואם הרווחתי מקשייםאני:)))))
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך