חברה אנורקסית. עזרה, מישהו?shir shir

היי כולם!

לפני כמה חודשים עשיתי דיאטת רצח- ממש אבל לא אכלתי כלום. החברות וההורים אמרו לי כל הזמן להפסיק אבל אני הייתי נחושה להמשיך את זה עד שהגעתי למצב שידעתי שיש לי איזו שהיא הפרעת אכילה- בגלל זה גם לא הסכמתי ללכת לשום דיאטנית או תזונאית, פחדתי שיאבחנו אותי עם בעיה או משהו...[מטרת הדיאטה הייתה זמנית- זה היה עיניין של כמה חודשים, וסמכתי על עצמי שאדע איך לצאת מזה.]. יום אחד סתם הייתי עצבנית [אם או בלי קשר לדיאטה] ואז החברה הכי טובה שלי קראה לי לצד ואמרה לי שיש לה משהו לספר לי.

היא סיפרה לי שהיא אנורקסית.

לפני שנה אבחנו אותה עם הפרעות אכילה ומאז היא כל יום ראשון הולכת לפסיכולוגים, דיאטניות וכו'. [את ההעדרויות שלה כל יום ראשון מהלימודים היא הייתה מתרצת כל הזמן...]. בקיצור, היא אמרה לי שהיא ממש דואגת לי כי כל הסימפטומים של הפרעות אכילה נמצאים אצלי והיא ממש דואגת שזה בגללה וזה..

אני יצאתי מזה, ברוך ה' השגתי את היעד שלי [כמו שאמרתי לעי'ל] ועכשיו אני שומרת על משקל תקין [עדיין לא הכל תקין אצלי במערכות בגוף אבל אני מקווה שזה יסתדר בקרוב] אבל אני ממש מודאגת לגבי חברה שלי..

אמנם ההורים שלה יודעים מהכל והיא מטופלת וזה אבל כבר שלחו טפסים לבתי חולים לאשפז אותה, אני לא יודעת מה לעשות! כמה אני מדברת איתה, מסבירה לה שהחיים יפים וחבל להסתגף- היא מסכימה איתי אבל לא מוכנה לאכול. היא מרעיבה את עצמה, חיה מנוזלים בלבד (!!!) ואני לא יכולה להפסיק לחשוב על זה. חוץ ממני יד רק עוד מישהי אחת שיודעת אבל אני לא יכולה לדבר איתה על זה כי היא לא יודעת בדיוק את הפרטים כמוני... אני מפחדת נורא, עוד חודש אם המצב לא משתפר היא תתאשפז ואני לא אסלח לעצמי שלא עשיתי משהו! 

הילדה יפה, באמת שהיא יפה. רזה, חיוך כובש, למה?? היא אומרת שאת כל הצרות שלה היא מפילה על השומן. רבה עם ההורים- אז כשהיא תהיה רזה הכל יהיה יפה יותר. לא מצליחה במבחנים- כשהיא תהיה רזה היא תצליח..

אמנם לוגית היא יודעת שזה לא נכון אבל גם אם היא אוכלת, אחרי זה יש לה נקיפות מצפון והיא מרעיבה את עצמה.....

זה ארוך, אבל שפכתי את הלב. עצות תתקבלנה בברכה

אתשחקנית
עבר עריכה על ידי שחקנית בתאריך כ"ד בטבת תשע"ה 00:08
שלחתי לך מסר בפרטי.
אפשר לפרסם אותו גם כאן??
(אם יש בנות שגם יש להם אותו בעיה כמו שלך שידעו איך להתמודד...)
כן, ברור!shir shir

תודה על ההודעה=]

קצת ארוך אבל שווה לקרואשחקנית

אז ככה. בעיקרון גם אני מוגדרת כאנורקסית. ורציתי להגיד לך מהמבט של משהיא עם הפרעה איך היתי רוצה שהתנהגו אלי ואיך משערת שחברה שלך גם תרצה שהתנהגו אליה ככה. דבר ראשון . תהיה חברה תני לה להרגיש שאת נמצאת לידה גם שקשה וגם שלא תמיד. דבר שני וניראה לי הכי הכי חושב זה לא לשבור לה את האמון , לא לרוץ ולספר כל דבר. נגיד היא מספרת לך משהוא אישי ומבחינה מוסרית את תהיה חייבת ללכת לספר למשהןא , אז שתדעי שבנות עם הפרעה לא מספרות ולרוב מסתירות את העינין ומכחישות (מי כמוך יודע... כמו שאת אמרת שלא רצית ללכת לרופאים וכו'). אם היא בחרה בך כניראה שהיא סומכת עליך . וכאשר דבר כזה קורא תנסי הכל כדי להזיז אותה מזה. אבל אם זה לא הולך אל תרוצי לספר לאנשים בלי אישור שלה. דבר שלישי אל תדברי איתה בשום צורה על אוכל,שומן,מראה וכו' . אל תשאלי אותה מה אכלת היום ואל תספרי לה על ארוחה משפחתית שהיתה. דבר רביעי בנות עם הפרעות אכילה מחכות הרבה למחמאות של כמה רזית , איזה יפה וכו' אל תתבישי לתת לה אותם אבל לא בכאב ובצער אלה מתוך אמיתיות ושאת שמחה בשבילה דבר חמישי תנסי ככה לדבר איתה שחנ"ש (שיחת נפש) פעם בשבוע , למרות שהיא הולכת לפסיכולוג את צריכה להבין שיש דברים שאי אפשר לספר לפסיכולוג ולחברה טוב כן . אם יש דבר כזה תשכנעי אותה לדבר עם הפסיכולוג אבל את אל תרוצי לספר למשהוא על כך... וניראה לי זהו.
וואו לא.אביגיל.
אף פעם, אבל א-ף פ-ע-ם, אל תשמרי דברים בסוד רק כדי לא לצאת שטינקרית.
אם את מרגישה שיש משהו שמסכן אותה תפני ישר למי שמסוגל לעזור.
אם את אוהבת אותה באמת את תיהי מסוגלת לפגוע בה קצת כדי לעזור לה הרבה. גם אם כרגע היא תכעס...

חוץ מזה שלדעתי ממש ממש לא בריא לעודד את ההתנהגות הזאת עם מחמאות
אבל זה לא שאף אחד לא יודעshir shir

היא מטופלת אצל פסיכולוגים, דיאטניות...

אפשר לשקר לפסיכולוגים ולעבוד על דיאטניות... אביגיל.
אם את יודעת שהיא מסכנת את עצמה את חייבת לשתף מישהו. לטובתה
אני לא מסכימה איתךשחקנית
אם היא עובדת עליהם זה בעיה שלה
רת אמורה להיות שם לתמוך ולנסות לשכנע אותה לא לעשות את זה...
וכשזה מגיע למצבים מסוכנים?!אביגיל.
גם אז לא להתערב? לעמוד בצד ולשתוק כשהיא הורגת את עצמה, כי זאת "בעיה שלה"?!
אני מבינה את התגובה, אבל שיקול הדעת כאן ילדותי.נערת חווה
אם אספר לחברה משהו שתכלס אני צריכה בו התערבות מקצועית גם אם אני לא יודעת את זה או לא מוכנה להכיר בזה, אני מצפה שתעביר את זה הלאה אם אני באמת חשובה לה. באותו רגע אני אכעס עליה ואשנא אותה, ואחרי שנים אודה לה בלב שלם.
אלוקים יעזור להCoollit
את אומרת שעדיין לא הכל תקין אצלך במערכות הגוףדתי
למה את מתכוונת?
למה זה רלוונטי? שאלה שלא צריך לענות עליה.אוסנת

כי בלי קשר אליה אני מאוד מתעניין בתחום הפרעות פיזיולוגיותדתי

עקב הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות.

אפשרות נוספתפיגא

בהתחשב בכך שהחברה הולכת לאנשי מקצוע שונים, בין אם הם עוזרים ובין אם לא, ובעיקר אם טרם מצאה מי שבאמת עוזר לה (כי היא עדיין לא אוכלת כמו שצריך, מסקנתי היא שהצוות המקצועי טרם הצליח לעזור לה במידה הנכונה), האם היא תהיה מוכנה לנסות רפואה משלימה?  חלק מהרפואות המשלימות עוסקות רק בצד הפיזי שלנו.  יש גם רפואות משלימות שעוזרות לצד הרגשי שלנו, לדוגמא - קרניו סקרל ובמיוחד אייפק IPEC.  

אשמח לספר עוד באישי אם מעניין אותך.

בהצלחה ורפואה שלמה!

אם זה נראה לך רלוונטי אז אשמח לשמוע...shir shir

תודה!

דאין כמו דוגמא אישיתכלנית1

נראה לי שכדאי שתספרי קצת על עצמך, ספרי לה כמה קשה היה לך כשהיית בדיאטה, הרגשת כאבי ראש, עייפות,... 

(בקיצור, הסימפטומים שהיא חיפשה אצלך). ספרי לה ששמעת שאם מגיעים לאישפוז זה בגלל סכנת חיים ובעיות שלא נפסקות ביום אחד.

כשאת נפגשת איתה, את בהחלט יכולה לשמש דוגמא אישית. תכיני לך מראש שקית של ירקות קלופים וחתוכים, כמו מלפפון, גזר, רבעי עגבניה, ותזכירי לה שכשעשית דיאטה גילית שבכל הירקות כמעט ואין קלוריות. את יכולה להציע לה גם לחמית. הלחמית נראית דקיקה ואת גם יכולה להסביר לה שגם כשהיית בדיאטה ידעת שאת עלולה להכניס את עצמך לסכנה בלי מינימום של מוצרי חלב ופחמימות.

אל תדברי איתה כאילו תיכננת את זה קודם, אלא כשהיא תראה אותך אוכל ירקות, תכניסי משפט שמתאים להם. כשתאכלי לחמית, תכניסי את המשפט הזה, כששאר השיחה יכולה להיות על כל נושא שהוא, פרט לאוכל.

היא רואה את זה...shir shir

אני כל הזמן עם ירקות- ואני הדוגמא הכי טובה שיש [בלי להשוויץ] כי אני שומרת על משקל תקין בבריאות... הבעיה היא שהיא לא מכניסה שום אוכל לפה- רק נוזלים...[נגיד הארוחת בוקר-צהריים-ערב שלה זה 'נמס בכוס'- הדל קלוריות. שקית אחת לכל היום- וזהווו היא לא נוגעת בשום דבר חוץ ממים ומסטיקים]

המחזור שלה כבר מזמן לא תקין, היא מתחילה להכנס לדכאונות...אני לא יודעת מה לעשות

לדעתיברכה11

אני חושבת שהסיבה שהיא סיפרה לך זה כי היא הרגישה לבד או רצתה שאת בתור חברה תדעי,

אבל ממש ממש לא בשביל שעוד מישהו יטיף לה על כמה אסור לה לעשות את מה שהיא עושה וכמה היא הורסת לעצמה וכו.

את זה היא שומעת כנראה מספיק מההורים, הרופאים וכו'.

הדבר הכי הכי חשוב הוא להראות לה שאת איתה. לא משנה איפה היא נמצאת.

שאת אוהבת אותה, שאת חברה שלה. לתת לה אולי משהו קטן, לעשות בשבילה והעיקר-

להקשיב בלי שיפוטיות, לשתוק ולשמוע ולהכיל.

אם היא תרגיש שיש מישהו שאכפת לו ממנה באמת, ממנה- על כל הדברים שהיא עושה, ועל כל מה שהיא מרגישה, אולי זה יתן לה קצת כוח.

בשורות טובות!

הקפיץ אותי המשפטרבקה כהן

עוד חודש אם המצב לא משתפר היא תתאשפז ואני לא אסלח לעצמי שלא עשיתי משהו! 

את לא אחראית על החיים שלה. וכפי שכבר כתבת היא ברוך ה' מטופלת. את כבר עושה הרבה בזה שיש לה מישהי אחת שהיא יכולה לספר לה שהיא אנורקסית בלי להרגיש איום ונורא עם זה. ממש ממש לא האחריות שלך למנוע את האשפוז שלה. אנורקסיה זו מחלה קשה מאוד, כרונית, ולעתים מוגדרת סופנית (!). כמו שאת לא היית אחראית לרפא אותה אם הייתה לה כל מחלה קשה אחרת, גם עכשיו את לא אחראית לזה. אם היא תתאשפז זה יהיה כי לא תהיה ברירה, ואם היא תתאשפז את תהיי שם לבוא לבקר אותה במחלקה, להקשיב לה, לכאוב אתה כמה זה מגעיל להיות שם, ולתת לה קצת תקווה.

כל הכבוד לך, ובהצלחה לשתיכן. 

אין לזה קשר לסיגוף, למשקל, או ליופי.אוסנת

כלומר, אולי הם מתלויים. 

אבל מה שגורם לחברה שלך "לא לצאת מזה" לעומתך, אלה דברים אחרים לגמרי, פנימיים הרבה יותר.

זאת לא האחריות שלך.

למרות שכמישהי שהרעיבה את עצמה כמה חודשים, בהחלט מובן למה את מרגישה צורך לקחת עליה אחריות, ואם לא תעשי משהו - לא תסלחי לעצמך...

את מבינה? זאת הנוקשות הזאת, ללכת עד הסוף, לשלוט במציאות ובעצמי, לקחת אחריות מליאה. 

דווקא מהמקום ששתיכן חוות משהו דומה, את יכולה לשמש לה חברה קרובה. חברה, לא מטפלת.

מה זה אומר? תנסי להכיר בעצמך את המקומות האלה, שגרמו לך להרעיב את עצמך כמה חודשים.

למה עשית את זה? מה הרגשת תוך כדי? מה חשבת?

מתוך המקום הזה, ועם הרבה הקשבה למקום של החברה, את יכולה לעזור לה כחברה.

(מה גורם לה להמשיך עם זה? אני חושבת שגם היא לא מספיק יודעת, וזה מה שהיא תעשה בטיפול. להבין, לעבד, לעכל את החוויות הקשות בחייה שגרמו לה להיות תובענית ובשליטה כל כך חזקה עד כדי הרס עצמי)

ועוד משהו -

תזהרי.

אם את מרגישה, כמו שחברה שלך אמרה, שאת נסחפת אחריה, ולא מספיק יכולה לשמור על המקום הבריא שלך,

אז אל תשארי שם לידה. זה לא התפקיד שלך, את אחראית קודם כל על החיים שלך.

ואני מצטרפת למה שכתבה ברכה11

היא אמרה ממה זה נובעshir shir

היא חושבת שכשהיא תהיה רזה החיים שלה יהיו יותר יפים, הכל ילך בקלות ובסבבה....

נגיד היא רבה עם אמא שלה- אז היא אומרת לעצמה- יהו אם הייתי רזה יותר זה לא היה קורה... מבינה?

וכמה שמסבירים לה היא אולי מבינה את זה בשכל אבל לא יכולה לשנות את זה!

ולהיפך, כשאני ליידה אני דווקא רוצה להראות לה עד כמה אני חיה בסבבה גם בלי הדיאטה ועד כמה זה הקלה שפשר לאכול כמעט כל מה שרוצים..

כן. אני מבינה.אוסנת

כמו שאת אומרת, כמה שמסבירים לה בשכל זה לא עובד.

מה זה אומר?

שכנראה הסיבה היא עמוקה יותר. שהתשובה שהיא צריכה עמוקה הרבה יותר.

הרי אין היגיון ב"אם הייתי רזה המריבה עם אמא לא היתה מתרחשת".

יש הרבה יותר היגיון בהענשה עצמית (למנוע מעצמי אוכל בתור עונש) בעקבות המריבה עם אמא... למשל. 

או להפנות את הכאב והזעם שאני חשה, כלפי עצמי. להגיע לרגיעה באמצעות מניעת אוכל (גם במובן הפיזיולוגי - מניעת אוכל גורם לשחרור אדרנלין והורמונים נוספים שיכולים ליצור תחושת רגיעה אצל אנשים מסויימים(.

לא תמיד אנחנו מודעים לסיבה האמיתית שמובילה אותנו לעשות מעשים מסויימים.

מה שאני מנסה לומר -

שלתחושתי, להגיד לה כל הזמן "אבל זה לא הגיוני" או "מה הבעיה שלך לאכול, זה כיף וטעים"

זה מנותק מאוד מהחוויה הפנימית שלה, ויכול רק לגרום לה לתחושת זרות ולהתרחקות.

וזאת לא הסיבה שהיא מרעיבה את עצמה... הסיבה האמיתית אחרת לחלוטין. והיא מרגישה ויודעת את זה עמוק בלב.

לכן אני חושבת שהתפקיד שלך כחברה, הוא נטו הקשבה ושותפות,

לא ניסיון "להראות לה", לחנך אותה לחיות אחרת, להסביר לה, או להגיע איתה למניעים עמוקים.

היא זאת היא, והדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות עבורה, זה להיות יחד איתה במקום שבו היא נמצאת.

ז-ה מה שהיא צריכה.

שמישהו יראה אותה. יהיה איתה. יקשיב לה. יתן בה אמון מלא.

בלי לנסות לשנות או לתקן אותה.

תנסי לחשוב על פעם שחברה העליבה אותך. מאוד העליבה אותך.

הלכת לדבר על זה עם חברה אחרת. והחברה האחרת אמרה לך - "יאללה, מה את לוקחת קשה, היא לא התכוונה. את יודעת בשכל שהיא לא התכוונה!"

מה תרגישי?

א. את תעשי את כל המאמצים השכליים להוכיח לעצמך שהיא כן התכוונה להעליב, כדי להצדיק את ההיעלבות שלך

ב. את תרגישי בודדה. למה החברה לא משתתפת בצער שלך? למה היא ישר מחפשת פתרונות ולתקן אותך?

אותו דבר.

צודקת....shir shir

אבל זה קשה.

קשה לי לראות אותה מהצד ורק להנהן כאילו שאני מסכימה עם מה שהיא עושה, אבל מצד שני זה הכי מובן בעולם שכבר נמאס לה לשמוע הערות וביקורות..

אז כשהיא אומרת לי שההורים שלה שלחו מכתבים לתל השומר ויש מצב שעוד חודש היא מתאשפזת אם היא לא עולה במשקל- מה אני אמורה לעשות? להגיד לה- וואי איזה עצוב אבל זו הדרך שבחרת לעצמך?

דוקא אני לא מסכים! היא לא צריכה להיות מטפלת כדי לעזור...דתי

היא גם לא יכולה לנתח בעצמה מה גרם לה בתת מודע , אבל את דעתי כבר רשמתי.

נרשמתי בשביל להגיב פה..רשומה לרגע
לצערי הכל מנסיון כואב..
אז ככה-
קודם כל כל הכבוד שב"ה את הצלחת לצאת מזה ושאת דואגת לה כ"כ ..
לא הצלחתי להבין- את כותבת שאבחנו אותה ושהיא מטופלת וההורים שלה יודעים מזה,
אז למה את כ"כ לחוצה שאת חייבת לעשות משהו?
למה את צריכה לדווח על מה שהיא מספרת לך אם זה כבר כבר ידוע?
אני חושבת שחברה שלך נמצאת במצב שלא משנה מה תגידי לה זה לא יעזור, לא בטוח שמה שעזר לה יעזור לך לכן את לא יכולה להקיש מהנסיון שלך אליה. והיא זקוקה לאנשי המקצוע שיודעים ומיומנים לטפל בזה.
לענ"ד התפקיד שלך הוא נטו להיות שם בשבילה, להקשיב וכן לנסות להעצים את הביטחון העצמי שלה בדרכים אחרות במיוחד כשאת כותבת שזה אחד הגורמים למצב..
(*לא* להגיד לה איזה רזה את וכו' כי ככה היא משיגה את המטרה שלה ומקבלת תשומת לב וכן זה מעודד אותה להמשיך כדי לקבל יותר יחס.. שוב, מנסיון! תנסי למצוא בה תכונות טובות ולהעצים אותן- איזה קליטה טובה יש לך, אולי תלמדי איתי למבחן וכו')
אני מבינה אותך שזה נשמע מאוד מלחיץ שהיא תתאשפז, אבל יכול להיות שזה באמת הפיתרון היחיד שיעזור לה.. ובעז"ה יהיה בסדר והיא תתחזק ותצא מזה!
אנשי המקצוע לא עוזרים להshir shir

היא בעצמה אומרת לי שלפעמים היא שותה מלאא לפני שהיא עולה על המשקל, מכניסה אבנים לכיסים....[היא סיפרה לי את זה בעבר- עכשיו כביכול היא כבר לא עושה את זה, אבל אין לי מושג אם זה אמיתי או לא].

ולא שרציתי ללכת לדווח על זה למישהו כי אין בזה עניין- כמו שאמרת- אבל כן מאוד קשה לי הקטע שאני צריכה להתמודד עם כל זה לבד, אין לי למי לשפוך את הלב ואת הדאגות שלי כי רוב האנשים שאיתם אני רגילה להתייעץ- יבינו מייד במי מדובר וזה הדבר האחרון שחסר לנו...

תתריעי בפניה על אפשרות לנזק גופני ונפשי בלתי הפיכיםדתי

תשאלי אותה אם היא רוצה להישאר נמוכה ולהיות עם בעיות מטאבוליות ובעיות במערכת העצבים לכל החיים.

תגידי לה שאף אחד לא יאהב אותה יותר אם היא תראה כמו זקנה, ושהיא יכולה לרדת יפה במשך שנה בלי סיפטומים.

במקביל צריך לפתור לה את הבעיות האמיתיות שלה, חסרה לה אהבה!

עזוב נמוכה, עזוב מערכת עצביםshir shir

ההורים שלה חוששים שעוד חודש חודשיים היא כבר לא כאן, אתה מבין? אני מדברת איתה על המוות!! אני אומרת לה- תגידי לי, את לא רוצה בעל, ילדים?? אם לא בשבילך אז בשביל ההורים שלך, את חייבת להם!! הם הביאו אותך לעולם, תעשי בשבילם את המעט ותביאי להם נכדים, משהו! איך את מסוגלת לזרוק את הכל??!!

אבל אין, כלום לא עובד. 

אז למה היא עושה את זה?דתי

אתה שואל אותי..?shir shir

אני גם לא מבינה את זה

מה היא אומרת?דתי

היא אומרת שאני צודקתshir shir

שהיא מבינה שהיא הורסת את עצמה. וכן, היא רוצה ילדים, היא לא רוצה לדפוק לעצמה את הרחם. היא רוצה להתחתן, היא רוצה הכל!

אבל גם אם היא רוצה לאכול משהו עכשיו היא לא מסוגלת כי היא יודעת שהחרטה על זה תבוא מהר- וזה יהיה בדמות של סיגופים עצמיים אבל ברמות קשות. [למשל להתקלח במים קרים כדי לשרוף קלוריות...שמעת על כזה דבר פעם???] 

טוב זה בעיה קשה היא צריכה טיפול פסיכואנאליטי.דתי

יאפshir shir

היא הולכת?דתי

ידוע לי על פסיכולוג ודיאטניתshir shir

היא הולכת לביקורת פעם בשבוע, לא יודעת אם יש עוד משהו...אבל אם צריך אז בטח כבר הפנו אותם מהבית חולים, הדיאטנית שלה שלחה כבר הפניות לתל השומר

אוקי, לדעתי עדיף פסיכולוג אנאליסט ולא חושב שזה מספיק פעם בשבדתי

אישפוז היא תצטרך בכל מקרה!
לא מבין למה צריך הפניה מדיטאנית איפה הרופא משפחה\פסיכיאטר בכל הסיפור הזה?

אוליהבט משמים
עבר עריכה על ידי הבט משמים בתאריך כ"ד בטבת תשע"ה 20:14

בס"ד

לי ניראה שהאנורקסיה זה רק תסמין של משהו יותר עמוק.

לדוגמא : שינאה עצמית/בטחון עצמי נמוך מאוד/צער רב שחוותה מהמשפחה וכו...

למשל מרוב חוסר הערכה עצמית בשביל להרגיש קצת טוב עם עצמה כל כך חשוב לה להיות רזה עד כדי שיגעון.

ועל כן הטיפול הוא עמוק יותר:

הצורך לרפא את הנפש/הנשמה שאולי איבדה את עצמה/שאיבדה את זהותה העצמית/שאיבדה את הייחודיות שלה/שכרגע היא מרגישה את עצמה חסרת ערך/ייחודיות/חוסר זהות עצמית.

אם כן השאלה איך עושים זאת?

קודם כל תפילה לבורא עולם שיעזור לה בממחלתה /חייה וכו..

עכשיו בשביל באמת לדעת איך להתפלל וללמוד את העניין אני ממליץ על הספר:

"בגן האמונה" של הרב שלום ארוש.

בנוסף ללמוד על עניין וערך/אופן התפילה לומדים בספר על מהות הקשיים בחיים,על התמודדות עם חיינו ומה שעובר עלינו מתוך אמונה על פי העניין שהכל לטובה.....

מתוך כך אני מקווה שהיא תזכה לערך עצמי ולהצליח להבנות ממה שעד עכשיו לא הצליחה להתמודד איתו,בנוסף היא תיזכה למצוא את האידאליים האימיתיים שבחיים ועל כן תוכל לשמוח מעצמה יותר/ מאישיותה/צידקתה ופחות מהערך החיצוני- ובשביל עניין זה לדעתי גם מומלץ ללמוד על ערך החיים הזוגיים.

(על ערוץ מאיר כבר שמעת?

ד"ר מיכאל אבולעפיה - טיפול בייאוש:

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=56724&cat_id=4260

חינוך כנגד הרווקות המאוחרת:

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=9275&cat_id=4445

תיראי ,תנסי, תשקיעי פחות משעתיים ותעייני במגוון השיעורים שיש בערוץ מאיר בטוח תימצאי מה שאת צריכה - וגם זאת מצוות לימוד תורה

ואל תשכחי את "בגן האמונה")

בשורות טובות!כאילו מוציא לשון

אה ועוד דבר מה עם גמילות חסדים?

לשמח ילדים חולים בבית חולים או אולי אריזת מוצרי מזון לנזקקים...

אין לך מושג עד כמה זה משמח ונותן חיות וערך/שמחה עצמית לעוסק במצווה.

צודק ב100%shir shir

אבל היא לא אחת שתשב לקרוא ספרי מוסר...

אני כל הזמן מנסה לפרגן לה ולהוכיח לה שהיא גדולה מהחיים והכל טוב איתה, אבל היא לא מאמינה..מצטלמים לתמונה והיא ישר- איכסס איך יצאתי....

אין לה ביטחון עצמי והערך העצמי שלה ברצפה, לחלוטין.

תיראי את השיעוריםהבט משמים

בס"ד

בכל מיקרה ניראה לי שכדאי שלפחות תיראי את 2 השיעורים שנתתי.

מה ההגדרה של אנורקסית?נושבת באויר
משהו כמו- הפרעות אכילה ברמה קשה מאודshir shir

שמאופיינת בדיכאונות, נשירה, שינוי קיצוני במצבי הרוח...

תסתכלי בוויקיפדיה, יש למושג הזה הרבה פרשנויות

עוצמת הרכותחרדית 3

אני ממליצה בחום על שיטת עוצמת הרכות.

שיטה שעוזרת להחזיר לנו את עצמנו.

וגם עוסקת בהפרעות אכילה ודימוי גוף.

חפשו באינטרנט ובפייסבוק.

....ראש
לדעתי דרך שבאמת יכולה לעזור (למרות שכמו שהבנתי אותך כבר עשית זאת וזה לא הצליח) זה להפחיד אותה אבל ממש, שתחייה כבר בסרטים מה יקרה לה עוד לא הרבה זמן.. בדיוק היה לנו בביולוגיה שיעור על אנורקסיה, וכשהבנות שמעו את ההשלכות של זה, כולם ממש נבהלו. למדנו שההשלכות של זה- כמו שאמרתם פחות או יותר- פגיעה בעור, בציפורניים, בשיער (כל הדברים שמתחדשים..), הפסקת מחזור(ועוד את אומרת שבאמת הוא לא ממש תקין..) וזה גם מגיע עד ממש מוות. והמורה גם אמרה שרוב הפעמים זה לא באמת נובע מזה שהיא באמת רוצה להיות רזה, אלא מזה שהיא רוצה תשומת לב, שכל הזמן כולם וכל הבנות ישאלו אותה מה היא אכלה וישכנעו אותה לאכול וידאגו לה.. ולכן לא לעשות את זה!! קיצור, לא נראה לי שחידשתי לך משהו אבל מקווה שעזרתי בכל זאת.. בהצלחה ותעדכני מה בסוף..
נראלי שאולי אפשר לדבר איתה עמוק ושתיכם יחד למשל למהאפרת!שאחרונה

היא רבה עם ההורים שלה או כל מיני מריבות כעסים וכו להבין למה זה קורה 

וככה לנסות להגיע לפתרונות או למסקנות למה היתה המריבה וכו ולהחליט משו שיעזור להבא

ואז שהיא תעמוד בזה יהיה לה סיפוק עצמי שהיא הבינה למשל למה המריבה מה עוזר שזה לא יקרה ולעמוד בהחלטות

וככה זה יתן לה הערכה עצמית ודימוי עצמי יותר גבוה ויותר מטרה להמשיך.. ולהמשיך היא צריכה לאכול

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך