תיקון המידות זה אפשרי?\<חגי>/

בס״ד

אתם באמת מאמינים שאדם יכול לשנות את המידות שלו? מדברים על מידות מלא, אבל אף פעם לא באמת מדברים על איך לעשות את זה... האם מישהו מכיר אדם כלשהוא שהשתנה? אדם רע שנהיה אדם טוב? גאוותן שנהיה ענו?

לפי הרמב"ם-ריעות.

הולך לקצה השני של הסקלה, ולאט לאט זה מתאזן

אדם גאוותן למשל, יבטל את עצמו מאוד ויהיה עניו. דוגמה

כן! עם הרבה כח רצון!הגאולה בפתח
אומרים שיותר קשה לשנות מידה מלסיים את כל הש"ס..בהצלחה!! תאמין!!
תלוי מה זה מידות---שירוש16

אני למדתי שמידות הן באות מהמילה 'מידה'- כמות. ז"א- כל דבר צריך אותו- אבל במידה.

למשל: מידת הגאוה- יש את הגאוה שמוציאה את האדם מן העולם ויש את הגאוה היהודית- זאת שבזכותה אנו שורדים בין המוני גויים ולא נטמאים בתוכם.

יש את מידת הרחמנות- כ' שמי שמרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים- אדם שמרחם על אנשים שהם אכזרים ופוגעים בבריות, אנשים שלא צריך לרחם עליהם, בסוף הוא יתאכז אל אנשים שבאמת מגיע לרחם עליהם. (עניים וכו') ויש את הרחמים על העניים וכו'- שעל זה מתבסס עולם החסד.

יש את מידת התאוה- התאוה לדברי תורה היא שנותנת את החשק ללמוד תורה, (=לקיים את העולם). ותאוה שמכוונת להסיג רק דברים גשמיים, עליה נאמר מוציא את האדם מן העולם.

מידת הכבוד- יש פן של לכבד ת"ח וכו' - ריבוי כבוד שמיים ומביא קידוש ה' לעולם. ויש כבוד שהאדם מכבד את עצמו ודורש את זה רק לעצמו- ועל זה נאמר מוציא את האדם מן העולם.

כל מידה- יש לה פן חיובי ויש בה פן שלילי- תלוי איך משתמשים בה. לעבוד על המידות זה לא לשנות את הטבע של האדם- זה לכוון אותו לדברים טובים.

אין אדם רע יש אדם שרע לו- זה לא נכתב סתם. אדם מטבעו הוא לא רע (אפילו עשיו נולד בדיוק כמו יעקב, תאומים ממש - אבל הוא בחר ברע..) אדם יכול לבחור להשתמש בכילים שיש בידו לטוב או לרע.

אדם שהוא גאוותן- (הבאת את הדוגמה)- הוא אדם שקודם כל צריך לדעת למה מגיע לו להיות בעל גאוה- כי הוא בן של מלך, זה המקור לגאוה יהודית, אחרי שהאדם יודע מהו המקור התורני למידה, אח"כ- יכוון אותה לטוב. אדם שיש לו נטיה לגאווה וכבוד, הוא או יכבד אנשים- או ידאג שיכבדו אותו, אז הוא יכול לדאוג לכבד את הבריות...

זה רק דוגמה, אבל מה שלימדו אותי- זה ללכת לשורש המידה- לברר מה היא, ואז לכוון אותה לטוב.

אנשים שמשתנים- זה כל הזמן. לא חסר תנאים וכו' ששינו את כל חייהם בפניה אחת, מי שאמר יש הקונה את עולמו בשעה אחת (אחד השומרים שהיו אחראיים לראות שעשרת הרוגי מלכות נהרגים, קפץ לאש איתם וזכה לתשובה). תמיד אפשר להשתנות. זה רק דורש כוח רצון והמון המון מוטיבציה וכוח.

זה ממש בפינצטה- אם את/ה מעוניין/ת בהרחבה אשמח לענות.

בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ואוו כתבת יפה,תודהLook Smileאחרונה

תודה על התגובות, אבל\<חגי>/

שאלתי האם אתם מכירים באופן אישי מישהו כזה...

אני מתכוון, שכל הזמן מדברים על זה שזה אפשרי וכו׳ כמו התגובות (היפות אגב) שכתבתם, אבל האם באמת אתם מכירים מישהו אחד?... כי זה קצת מוזר לי שכל הזמן מדברים על זה אבל בפועל..

המורה שלי..קיפודה

ככה היא אומרת.. שהיא הייתה שונה לגמריי והיא עבדה עלזה הרבה זמן..זה היה קשה ממש והיא נשברה כמה פעמים אבל היו אנשים שעזרו לה מסביבה.. ככה היא אומרת

ברור כל אחד עובד על המידות, אני.. אולי את לא שמה לבאפרת!ש

אבל זה בכל דבר, כל התנהגות כמעט

כן.הנסיך חצוי-הדם
אני! כאילו דא?!
למה שזה לא יהיה אפשרי?
סליחה על השאלה...
אבל בן כמה אתה? ועד כמה אתה מכיר היטב נערים מעל גיל תיכון?
מידות זה חומר גולממ שניתן לעצב אותו ולהשתמש בו כרצונך, רק שבדרך כלל נערים בגילאי 15 16 לא כל כך מודעים לעצמם למידותיהם ולאישיותם היחודית ועל כן מתקשים לשנות משהו מהותי שכן הבסיס לא ברור..
בהצלחה צדיק!
כן.הנסיך חצוי-הדם
אני! כאילו דא?!
למה שזה לא יהיה אפשרי?
סליחה על השאלה...
אבל בן כמה אתה? ועד כמה אתה מכיר היטב נערים מעל גיל תיכון?
מידות זה חומר גולממ שניתן לעצב אותו ולהשתמש בו כרצונך, רק שבדרך כלל נערים בגילאי 15 16 לא כל כך מודעים לעצמם למידותיהם ולאישיותם היחודית ועל כן מתקשים לשנות משהו מהותי שכן הבסיס לא ברור..
בהצלחה צדיק!
~~גושקטיףאנינשבע
עבר עריכה על ידי גושקטיףאנינשבע בתאריך כ"ח בטבת תשע"ה 22:22
וואוו זה הכי אני שבעוולםם!! איפה הייתי ואיפה אני עכשיוו.. ובזכוות לא מעט אנשים מדהימים.

גם בזכותך. )ניחוש למי אני מתכוונת(
הכרתי הרבה---שירוש16

מניסיון אישי- זה קורה אחרי עבודה קשה. זה ממש לא קל. זה גם דורש שימת לב- מה לא בסדר וכו'...

אבל אני חושבת שלכל מידה ספיציפית יש דרך אחרת לשנות. בפועל- זה עבודה שאתה חצי יוצא מובס, אבל 'תוצרת הגמר' היא לגמרי שווה את המאמץ.

שלחתי לך באישי...

....גושקטיףאנינשבע
מה את מגדירה מובס נשמה? זה עבודה. קשה ממש.
אצלנו בישיבה אני כל הזמן רואה התקדמות על אנשים...צעיר רענן

בעזרת ה' יתברך

כמובן שרוב הדברים שאדם עובד עליהם הם פניימים ודברים שאחרים לא יודעים עליהם, אבל אפשר לראות שהבן אדם עובד על עצמו.

ברוך ה' יש לנו סדר "תיקון המידות" (התבוננות) עם הדרכה מסודרת, מי שצריך יש מדריכים מבית הספר לייעוץ תורני.
רואים בזה ברכה גדולה ברוך ה'

מכיר,בהחלט אפשרישואף לאור

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך