ממישהו/קראת במקום כלשהוא שטוען שבמקום כלשהו בנט אמר ככה וככה?
כי אני עצמי בפעמים ששמעתי אותו בעצמו, בקולו - והיו כמה וכמה פעמים כאלו מאז הפריימריז, הוא ממש לא מנסה "להתנצל" על מה שאליאש אומרת - הוא אמר בבירור שזכותה להגיד את דעתה שמאוד מקובלת בחלקים נרחבים מאוד של הציונות הדתית.
אמת - הוא אכן אמר שזוהי דעתה גם אם דעתו שונה במעט בזה - אבל הוא לא ניסה לבטל או להקטין את עמדתה ובהחלט אמר שזכותה המלאה להשמיע את דעתה זאת שמקובלת על חלק נרחב מהציונות הדתית כולל הרבנים.
את האמירה על "מקום 21" - אני כששמעתי אותו הוא לא אמר "היא רק מקום 21" במובן של "אל תדאגו היא לא תיכנס בכל מקרה.." - הוא אמר "שרה אליאש, מועמדת שלנו במפלגה במקום ה21".
אתה בוחר לייחס לזה כאילו הוא אמר "תרגיעו, חבר'ה, היא רק במקום 21" - זה כבר מחשבה סובייקטיבית שגם ברמת הדיוק הלשוני היא כבר ממש לא מוכרחת - ובכל מקרה, ברור לך שזה לא משהו שהוא "עובדה מוצקה", אלא רק תפיסה שלך את הדברים.
על אביחי בוארון, לא שמעתי משהו שבנט אומר שנשמע כהתנצלות או כתירוץ על הדברים האלו - אתה רוצה להפנות אותי להקלטה שלו אומר על כך משהו/לקטע שבוודאות הוא או דובר שלו כתבו בנושא (נגיד מהפייסבוק שלו שאני עוקב די אדוק שלו)? אחרי שאראה התייחסות לדבר הזה אוכל להגיב, גם כאן לא כתבת בדיוק האם הייתה התייחסות ומה...
בנוסף, שמעתי בהחלט את בנט מתנפל על התקשורת שבהמשך הם עוד יאשימו את המועמדים שלו שבבוקר הם אומרים בתפילה "שלא עשני אישה" - שהם מדירים נשים...ושזאת אמונה דתית שבהחלט אי אפשר להאשים מפלגה ומועמדים שמגדירים עצמם דתיים, שהם אוחזים בדעות דתיות.
זה בדיוק מה שאמר גם בקטע של החד מיניים - הוא הכניס במתקיפים, והבהיר בהחלט שכמפלגה דתית וכאדם דתי בעצמו, כמובן שאינו יכול לתמוך או לקבל מציאות של הכרה בנישואין אזרחיים של חד מיניים, זאת האמונה הדתית שלנו ואי אפשר להאשים אותנו על כך שאנחנו עומדים באמונתנו.
בדיוק כמו שאנחנו לא יכולים לאכול בשר בחלב או לחלל שבת סתם ככה, גם להכיר ב"חתונה" של חד מיניים, זהז פשוט דבר שלא ניתן לעשות ביהדות שהולכת על פי דת. הוא לא אמר את כ-ל מה שכתבתי כאן אבל בהחלט את רוח הדברים שכתבתי כאן, וחלק - גם בדיוק מה שכתבתי.
דבר אחרון - אני לצערי רואה שאנשים מייחסים יותר מידי חשיבות לכותרות הבומבסטיות ולתקופת הבחירות כאילו באמת היא אומרת מה יהיה במציאות לאחר מכן. להזכירכם, כל מילה שנאמרת בתקופת בחירות צריכה להילקח בעירבון מוגבל שבמוגבלים. כמובן, גם המילים ה"טובות" וגם ה"רעות" לדעתנו. אז איך יודעים מה נכון? הדרך היחידה המספיק טובה כדי לשער, זה פשוט לראות מה היה בעבר, מי נמצא עכשיו ברשימה, מה הוא בעצמו, ולנסות לשער לפי זה מה יהיה בעתיד. צריך גם לזכור שעם כל הכוח שיש ליו"ר של המפלגה, עדיין גם לחברי המפלגה יש כוח והם יכולים להשפיע עליו ועל החלטותיו ועל חידוד היהדות, לא מעט - והיו הרבה מאוד דוגמאות בכנסת האחרונה, ואני יודע גם מאנשים מקורבים, חברי מרכז שמדברים כל שבוע עם חברי הכנסת...
אז בפועל, אין מה להתרגש יותר מידי מכל מה שנאמר פה או נכתב שם - בפועל במציאות, הסבירות שבכנסת הקרובה יחולו שינויים מהותיים ביהדות של המדינה או אפילו "רק" ברמת הדת של המפלגה - הוא קטן. רוב מוחלט של חברי המפלגה הם יהודים ראויים והגונים לדעת רוב מוחלט של הציבור הדתי לאומי, ובעבדה הסיזיפית והבלתי נגמרת של כנסת, הם ייצגו אותנו בעזרת ה' נאמנה ויעמדו על העקרונות שחשובים לנו.
צריך גם לזכור שאין היום באמת קונסטלציה שבה הבית היהודי נמצאת בכנסת ללא החרדים.
אם כבר, מה שאולי רחוק אבל יש לו היתכנות קטנה כלשהיא, זה שתהיה ממשלה עם חרדים ובלי בית יהודי - אבל אז, אנחנו לא נהיה אשמים בכל חוק אנטי דתי שעולה, לא נהיה "אשמים" בכלום, כי לא נהיה בממשלה...
ודווקא אז יהיה מעניין לראות איך החרדים מחזיקים מעמד בממשלה שכנראה גם לפיד יושב בה, האם פתאום הצפרדע של חוק הגיוס, ולימודי ליב"ה, היא מרה פחות כאשר הם מרופדים יפה במזומנים בכיסא הממשלה.
זה יהיה כזה אירוני ויהווה את ההוכחה הניצחת לכך שהחרדים, במחילה, דיברו שטויות במשך השנתיים האחרונות, וברגע שהתאפשר להם נכנסו לממשלה שלא החזירה ש-ו-ם דבר ממה שהתנגדו לו כל השנתיים, העיקר שיהיו בעמדת השפעה ויוכלו לדאוג לכספים.
אבל אני עדיין מקווה שמציאות כזאת לא תהיה, ותהיה סוף סוף קואליציה טבעית של ימין וחרדים, וגם כחלון בפנים, בלי בוז'י וציפי הוא עוד יכול להישאר נורמאלי במידה מסויימת, הרבה יותר מלפיד...