השאלה היא מה ההבדל בין הארכת המחזור לדחיית ההפסק?
אם ההליכה ממושכת בשיער רטוב, עלולה להזיק לבריאותך, תשאלי רב.
בנושא האי נעימות, בגלל שיראו וידעו. צריך לדעת שככל שאת יותר יראת שמיים, כך ליצר הרע, יש עבודה יותר קשה.
לאנשים ששומרים על קלה כבחמורה, היצר לא אומר: "לכי תעשי עבירה", לאנשים טובים יש יצר הרע מתוחכם.
היצר אומר לך: "תדחי את הטבילה, כי את מתביישת מידידים ומהילדים. זה מראה על הצניעות שבך" רק כך היצר יוכל להשפיע עלייך לדחות מצווה כל כך יקרה!
אני פעם הייתי ממציאה לבנות שלי כל מיני תירוצים. אבל ככל שהן גדלו, זה נהיה יותר קשה.
אנחנו חרדים, ואצלנו לא חוגגים את יום העצמאות.
פעם אחת יצא לי ליל טבילה ביום העצמאות.
מה אני אגיד לבנות? לאיפה אני הולכת בערב כזה, שאצלנו כולם יושבים בבית?
חשבתי המון, ובסוף החלטתי להגיד להן: "לפעמים אימא צריכה ללכת, והיא לא יכולה להגיד לאן."
הן עיקמו פרצוף, והשלימו עם המציאות.
מאז התחלתי להגיד את המשפט הזה הרבה פעמים. וזה מאוד קשה לי, במיוחד בליל שבת.
אצלי המקווה הוא במרחק של רק 15 דקות הליכה, אבל אני גרה בשכונה שבה כולם מכירים זה את זה. אני גרה בקצה השכונה, והמקווה נמצא בדיוק בקצה השני. ללכת בשבילים נסתרים, זה לפעמים קצת מפחיד.
אני הולכת (על המדרכה), ופוגשת את כל הנשים המטיילות עם ילדיהן על הכביש הפנוי, אני פוגשת שכנות, ידידות מהעבודה, קרובות משפחה. כולן רואות אותי הולכת כך לבד. ביננו: איזו אישה מטיילת בשבת לאחר הדלקת הנרות ללא הילדים???
כולן מבינות, וזה באמת קשה. אבל אני אומרת לעצמי: לא אתן ליצר הרע לבלבל אותי. לי אסור לספר לאף אחת על הטבילה, אבל זה שכולן מבינות, זה לא סיבה הלכתית כדי לדחות את הטבילה.
ברוסיה הקומוניסטית היו נשים שמסרו את נפשן, שברו את הקרח בנהר, וטבלו במים קפואים. לי יש ניסיונות מסוג אחר. יש רבנים גדולים שאומרים שהניסיונות של הדור שלנו, קשים יותר מהניסיונות של הדורות הקודמים. אבל הקב"ה נותן לנו את הכוחות לעמוד בהם.
בהצלחה!!!