כותבת מאנונימי
כי ההודעה הזו היא אאוטינג בטוח ...
כל השכנות כבר זכו לשמוע (לא ממני, מהסבתא שלה )
את הסיפורים האלה.
יש לי ילדה אחת, בת 3.5
כרגע בהריון שני ב"ה.
הייתי איתה בשמחה רבה בבית עד גיל שנתיים.
רעיונות לגירויים:
ספרי תמונות עם מעט מלל, יותר ממילה אחת .
יש כל מיני ספרים על חיות, עם דברים שאפשר למשש גם,
לבת שלי שהייתה קטנה היה ספר "משש והרגש" של בייבי איינשטיין
משהו שנקרא "חיות בכפר" או משהו כזה. מעט מלל,
חיות, וכל חיה אפשר למשש , לדוגמה, עיגול של פרווה במקום של הכבשה
חומר דמוי כרבולת איפה שהתרנגול, שיער כמו של פרה איפה שהפרה .
בעיקרון כתוב עליו מגיל 9 חודשים, הבת שלי אהבה אותו מגיל 6 חודשים.
כשיש מבצעים זה מצויין. כשלא, זה קצת יקר.. אבל יש מבצעים לעיתים קרובות.
בכל מקרה אלה ספרים טובים שאם לא נותנים לילדים להחריב אותם,
הם ישמרו טוב לאורך כמה שנים.
יש בדני ספרים ספרי תמונות זולים וחמודים, יותר פשוטים מ"בייבי איינשטיין"
אבל עושים את העבודה.
ספרי תמונות לתינוקות שמשמיעים מוזיקה כשלוחצים על איזשהו כפתור גם יכולים לעניין אותה, אחותי קנתה לה של בייבי איינשטיין ליום הולדת
כשהיה על זה מבצע טוב.
תשבי איתה , תראי לה את התמונות ותדברי אליה , תספרי לה באיזה צבעים הפרחים והעצים,
בספר שיש בו פרחים ועצים לדוגמה.
אם זה ספר על חיות תשמיעי לה קולות של חיות ותדברי איתה נניח "כלב נובח הב הב" "הפרה גועה מו מו".
הבת שלי גם הייתה מקשיבה ב6 חודשים לסיפורים סיפורים, נניח מעשה בחמישה בלונים, או איה פלוטו
סביר להניח שאת הרוב היא לא הבינה, אבל היא אהבה לשמוע את הקול שלי מספר לה
ולראות תמונות. אני לא יודעת אם היא דוגמה, אבל אפשר לנסות... גם בזכות זה היא דיברה מוקדם
ויש לה אוצר מילים יפה. זה היה דיי מצחיק, ב11 חודשים היא אמרה "טאאאחחח אה קרה?! " כדי שאקריא לה
מעשה בחמישה בלונים. אם לא הייתי טוחנת לה את זה מגיל חצי שנה, זה לא היה...
חוץ מספרים, כל מיני בובות פרווה צבעוניות, כדי שהיא תתגלגל אליהן אם היא מתגלגלת, או תושיט להן ידיים
שלי לא יותר מידי התגלגלה או זחלה עד גיל דיי גדול, אנחנו מזן הבטטות שאוהבים יותר להשכיל, לקרוא ולחפור,
ופחות אוהבים לזוז, רק כשהיא גדלה קצת היא התחילה להית אנרג'ייזר, עד שנה היא בקושי זחלה.
תשימי דיסקים עם שירי ילדים, או מוזיקה בלי סירטון במחשב, הגברת שלי אהבה גם מוזיקה קלאסית,
אנחנו דווקא לא מתורבתים כאלה, ההורים שלי אשכנזים מתים אבל לקונצרטים לילדים דודה שלי לקחה אותנו על תקן סעד לילדות של הגיסה הלא מתורבתת שלה , סתם השמעתי לה פעם קול המוזיקה ברדיו והיא התלהבה אז המשכתי,
(בכל מקרה, כדי לאזן את אשכנזיות היתר היא גם התלהבה ששמתי לה ברדיו לקליטת עליה חדשות במרוקאית, וקטעים של התזמורת האנדלוסית
שיהיה איזון קצת מבחינת המוצא ושיהיה גם זכר למסורת בית סבתא שלה מהצד השני)
רעיונות נוספים,
משחקי התפתחות שמתאימים לגיל שלה,
אפשר לקנות בחנויות צעצועים, לא חובה בכלל מותגים יקרים,
ועדיין דברים של "טומי" או "פישר פרייס" יחזיקו כמה ילדים ,
תלוי בתקציב , אם יש עדיף להשקיע ,
אם אין, גם הפשוטים ביותר בחנויות בנוסח מקסטוק יעשו את העבודה כל עוד הם בטיחותיים.
את המשחקים שהם לא של פירמות לבדוק טוב טוב לפני, אמא שלי קנתה לה בגרושים בחנות סטוק כלשהי , (לא מקסטוק) צפצפות מפלסטיק רך, בצורה של חיות,
ומה שהשמיע את הקול בכל צפצפה, היה חלק קטן ומסוכן שאבא שלי הסב את תשומת לבי אליו ואמר
שצריך לבדוק כל משחק לפני.אם הייתי נותנת לה להתעסק עם זה היא הייתה עלולה להיחנק,
הוצאנו את מה שמסוכן, והיא נהנתה מהם מאוד. גם את הפירמות כדאי לבדוק, בכל מקרה, הסיכוי
שיהיה שם ליקוי בטיחותי הוא קלוש, אם כתוב שהם מיועדים לתינוקות.
צעצועים מרעישים, שלא מרעישים חזק,מצפצפים למינהם , בובות פרווה שמשמיעות קולות, וכד'
בובות שיש בהן איזשהו "עניין" נניח הבת שלי קיבלה מתנה כשנולדה כמה בובות שאפשר היה
לתלות עם קליפס כזה על הסורגים של הלול, והן היו בנויות כמו מעין קפיץ, כשהיא משכה את הבובה אליה
ה"קפיץ" נפתח, וכשהיא עזבה אותה, הבובה חזרה בחזרה לסורג של הלול, היא ממש אהבה לשחק בזה.
בקשר לסדר יום,
אני ה-אמא הכי לא נכונה לשאול אותה את זה..
כשהיא הייתה איתי בבית עד גיל שנתיים,
דיי זרמנו לפי הצורך..
בכל מקרה, דברים שכן היו קבועים סביב גיל חצי שנה,
קמים מתי שפיצקי הייתה קמה, סביב 8 (היתה הולכת לישון מאוחר וישנה רצוף ... )
אוכלת, אם הייתה נחה עלי הרוח היינו מתפללות, הייתי אומרת איתה במנגינה כמו במעון "תורה ציווה לנו משה..." ואומרת איתה שמע ישראל, אם לא היה לי חשק אז לא..בכל מקרה, כניראה שאמרתי איתה מספיק פעמים,
כי בשנה וחודש היא אמרה שמע ישראל יפה +פרשה ראשונה עם עזרה .אז שווה להתחיל מגיל קטן. עושות משהו בבית מהדברים שכתבתי למעלה,
יוצאות לטייל עם העגלה אם יש יום יפה,
חוזרות בסביבות 11 , פיצקה הולכת לישון שעה בערך, אמא הסטודנטית מנסה ללמוד .
קמה, אוכלת, משחקות, קוראות וכיו"ב, ישנה שנת צהריים 2-4 , ולפעמים לא 2-4 אלא שעות אחרות,
מוזרות ככל שיהיו , כי אני לא הייתי יותר מידי אמא שאוכפת סדר יום נוקשה והלכתי עם מה שפיצקה רצתה. אמא שלי, בעלת השורשים האוסטרים היתה מבסוטית שאני לא יקית עם פיצקה
חמותי הסתכלה עלי בתור אסון אירגוני שהתינוקת שלה עושה בלגן ופורקת עול ( כניראה שאבות אבותיה הגיעו לקזבלנקה בהוראת הגנרל ביסמארק הישר מפארוסיה ),
והתינוקת היתה ישנה פחות או יותר מתי שהיא מצאה לנכון. אוכלת כשהיא קמה משנת הצהריים. אם כתוב פחות או יותר מדי ארוחות מהמומלץ זה כי עבר הרבה זמן ואני לא זוכרת. היא לא אכלה יותר או פחות ממה שצריך.
תוכניות אחר צהריים: ביקור אצל סבתא וסבא מאחד הצדדים, ביקור אצל אחת מהסבתות רבא שברדיוס שאפשר להגיע אליו.
או טיול בעגלה אם נעים.
אוכלת, שעות הערב, עיסוק עצמאי עד כמה שאפשר, אם אפשר, ואמא מנסה לעשות דברים בבית שלא הוספקו בשעות שהיא ישנה,
אם פיצקה לא רוצה להיות כמה זמן עצמאית, אז עושות משהו ביחד והדברים נדחים למתי שישנה / יושבת בטרמפולינה ומקבלת תשומת לב במקביל לכך שאמא מנסה לעשות דברים מועילים.
לילה, בערך 11 תלוי מתי פיצקה ישנה בצהריים וכמה ישנה בצהריים, יכול להיות גם יותר מאוחר,
אוכלת, וישנה עד הבוקר "כמו גדולה" .
זה בקווים כללים,
בקווים פרטיים יותר, סדר יום זה לא הצד החזק שלי,
עוד בגיל כמעט שנתיים היא ישנה לה תנומת בוקר כמו בת פחות משנה..
היום היא בסדר גמור בגן ולא קרה לה שום דבר רע מזה שאמא שלה לא חזקה במונחים כמו "סדר יום"
השתדלתי..
מקווה שיעזור לך..