שאלה קשה..חפרנית גאה=)
נכון אומרים שהקב"ה לא מביא לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו?!
אז איך זה משפחה מקסימה שהאמא נפטרה לפני כמה שנים, אחרי שהבן הגדול הבריא ב"ה מסרטן, הילדים לא ממש התאוששו מזה ועכשיו אבא שלהם נפטר, ארבעה ימים לפני החתונה של הבן?!
איך?!
איך הם יכולים לעמוד בזה?!
לי, זה נראה כמו ניסיון בלתי אפשרי..הילדים עוד בשיקום מהפטירה של האמא ועכשיו עוד מכה כזאת?
אני לא עושה חשבונות שמים, ולא שואלת למה. אבל קשה לי, בנקודה הזאת של הזמן, להבין איך זה שוב נופל דווקא עליהם?! איך הם יצאו מזה שוב?
איך אדם יכול לעמוד בנסיון ללכת בצעדה שאם אתה מפסיק ללכת יאוהבי ה'
יורים בך, עושים שורה שלך בלך הבן שלך הבת שלך הוריך וטובחים אחד אחד, שורפים אותך עם ספוגים מלאים מים כדי שיותר יכאב... איך??
שאלה טובה..חפרנית גאה=)
כוחות נפש עצומים.. אבל מה שקשה לי הוא שאני מכירה את המשפחה מקרוב..ושרוב הילדים נשברו מהמוות של האמא..קשה להגיד שהם עמדו בניסיון..אז עוד ניסיון? זה כאילו עוד מכה, ועוד מכה...
קשה לי להבין את זה.
וואו. ה' ישמור. בשורות טובות. אין מה לומר..קיפודה
באמת שאלה טובה!! בשורות טובות ושיקום מהיר בעז"ה!!אוהבי ה'
אני יכולה לעזור אולי למשפחה??הגאולה בפתח
אומיגאדד המשפחה הזאת שאמרת [חפרנית] אז אותו בן הוא~אורטל~

חבר של אח שלי...

...מיצ'ל
כמו שאת יודעת אני מכירה את הבת שלהם(היא איתי בכיתה) וכשמענו על זה התאספנו כל הכיתה..
ושאלנו למה? למה דווקא להם? מה ה' רוצה?
ואין לזה תשובות!
אנחנו לא יודעים את דרכי ה', אבל יודעים שהוא יודע מה נכון עבורנו, וכמו שאמרת אם ה' מעמיד אותם/אותנו בניסיון הוא יודע שנצליח לעבור אותו..
זה קשה, לא ניתפס ולא נורמלי, אבל אלה החיים וצריך להמשיך למרות הכל..
בחודש האחרון העלנו הצגת שביעית ההצגה הזאת עסקה בהתמודדויות של נוער בחיים(ריבים עם הורים, חבר, אלכהול וכו') בהצגה נגענו גם במוות.. אני לא יפרט על מה ההצגה אבל אותו בת שאבא שלה נפטר שיחקה חברה תומכת של מי שמיתמודדת והיה להן דיאלוג בהצגה על התמודדות, והיה לה קטע שהיא אומרת "את יודעת מה הייתי עושה בשביל לראות את אבא שלי עוד דקה אחת? אבל למרות שהבית שלי מתמוטט לי מול העיניים אני לא זורקת הכל אני מתמודדת"!
כשהמחנכת שלי הודיע לי על זה בשישי בבוקר, ישר עלה לי המשפט שלה מההצגה.. (גם בהצגה עצמה היה לנו קשה שהיא עושה את זה כי אמא שלה נפטרה) ואחר כך שדיברנו על זה הכיתה חשבנו אולי בכוונה ה' נתן לה להציג את זה בהצגה, ואולי זה היה רק הצגה אבל ה' בא ומנסה אותנו בחיים האמיתים, זה קל לדבר קל להציג אבל איך לוקחים את זה לחיים האישים שלנו ולאו דווקא בעניין המוות אלא בכלל כל ההצגה הזאת,
האם כשיש לנו ניסיון/קושי/מחסום בחיים אנחנו מתמודדים? או פשוט זורקים את הכל?
תאמינו לי שזה קשה וקל לי לדבר אבל בתקופה הזאת עברנו תהליך של קבלת החלטות איך אנחנו חיים את החיים שלנו? למה? וכו'
ביום חמישי האחרון היה לנו מעגל בכיתה של מה לקחנו מההצגה? והאם זה עשה לנו טוב? (אחרי שבוע עמוס וקשה)
והיה הרבה קולות של קושי של קשה לחזור ללימודים, להדרכה, ועוד אבל החלטנו ככיתה שלא מרפים שממשיכים לאט אבל עם כוח ופיתאום עוד ניסיון מה'..
אני לא יודעת מה יהיה, אבל יש קושי ואנחנו נתגבר עליו ב"ה.
יש משפט שאומר "שהגלים מתחזקים החזקים מתגלים" אני מקווה שניתגלה כחזקים שיודעים לעמוד בגלים חזקים ובמשברים ושנדע לצאת גם מהגל הזה.
מקווה לבשורות טובות!
סליחה על האורך..
קודם כל זה באמת סיפור מזעזע..ענבל

בס"ד

הבן שמתחתן לומד בישיבה של גיסי .

דבר שני-

ואם זה נראה לך ניסיון קשה זה אומר שהם לא יכולים לעמוד בו?

עם הניסיון באים הכוחות.

אני לא רוצה לדמיין מה עובר על המשפחה הזאת,

אני מקווה שאף אחד מאיתנו לא ייאלץ לעמוד במצב כזה,

אבל אני מקווה ומאמינה שיהיו להם כוחות לקום ולהמשיך.

ראיתי מישהו שרושם שמשפחות לא צריכות להיהרס בגלל שכול, ולהפסיק להגיד שהן מסכנות.

ומישהו ענה לו שזה לא הולך ככה. 

משפחה שכולה חייה יכולים להיהרס, הכל תלוי בבחירתה.

אבל לנו אין רשות לשפוט אף אחד.

אני לא יודעת אם הם יצליחו לקום ולהמשיך הלאה,

אני מאוד מקווה בשבילם שזאת תהיה בחירתם.

בחירה של החיים למרות, ואולי בגלל, המוות.

ואיך זה נפל דווקא עליהם?

כי ה' רוצה שזה ייפול דווקא עליהם.

כי יש לו סיבה שאני לא יודעת אותה,

כי יש לו מטרה.

כי זה הדבר שיוביל אותם למקום הכי נכון להם כנראה.

או כי האבא סיים את תפקידו בעולם, 

זה גם סוג של סיבה.

ואיך הם ייצאו מזה?
עם המון תמיכה,

המון אהבה,

והמון המון אמונה.

מקווה שלא יחסר להם שום דבר מזה..

יהי זכרו ברוך.

ברוך דיין האמת.

ארוסתו בתדודה של חברה שלי.. עוולם קטןן נושבת באויר
לא הייתי כל כך צוחקת אבל סבבה..ענבל

ח"ו. לא צוחקת עליהם.נושבת באויר
לא חשבתי שצחקת עליהם ענבל

כל הדברים הטובים, ובכללם כל הבחירות הטובות,אני77

לא צריכות תירוץ כדי להיות, הן ראויות להיות מצד עצמם.

לדוג'-זה שאנשים יחיו ולא ימותו, לא צריך לזה תירוץ, וכן זה שיעזרו לאנשים אחרים ולא יתאכזרו אליהם, זה דבר ראוי וטוב מצד עצמו.

כמו כן ראוי שאנחנו נעבוד את ה' גם אם אין לנו כלום ואף אם חיינו מרורים וסבל, כי לא מוותרים על דבר טוב אחד בגלל שחסר לך דבר טוב אחר.

אם כן ודאי שאפשר לעבוד את ה' בשמחה גם כשהחיים קשים, אלא שככל שהחיים קשים יותר, ככה צריך יותר גבורה, כדי לא להשבר מהדברים הרעים שסובבים אותך, ולהצליח לזכור את הטוב שבעבודת ה', למרות שאתה מרגיש גם הרבה דברים רעים.

הקושי נובע מזה, שכמו כל כח גופני ונפשי שמתנוון מחוסר שימוש, ככה גם השמחה נחלשת כשמשתמשים בה פחות, והאבל והכאב גדלים, וממילא יותר קשה לאדם לשמוח בעבודת ה', כי אע"פ שזה דבר טוב, יכולת השמחה שלו בדברים טובים יכולה להחלש מהמאורעות הכואבים שעברו עליו. ופה נצרכת גדולה, לשמור על כחות הנפש בבריאותם, וגם גבורה, להלחם על הדברים שאתה יודע שהם טובים, גם כשקשה לך לשמוח בהם.

אני77, תודה רבה!*בננית*

ותודה על התגובות הנפלאות והמחכימות בשאר השרשורים

כנראה שיש להם מלא כוח והם יכולים לעמוד בזהג'ינג'י

מה שלא הורג מחשל-זה לא רק משפט יפה

תודה לכל המגיבים.. בשורות טובות בעז"החפרנית גאה=)
לגוף השאלהקמנו ונתעודד

בס"ד

אני לא ממש מבין את השאלה שלך.

את סיפרת סיפור. סיפור מאוד עצוב וגם טרגי, אבל לא תיארת ניסיון.

אנחנו יודעים שאם הקב"ה מנסה את האדם ממילא ברור לנו שהוא יכול לעמוד בניסיון. אבל מה הניסיון? האם הם יבעטו ויכעסו על הקב"ה? האם הם ימשיכו לתפקד כמשפחה? הרי ניסיון יכול להיות גם לאלץ את האדם לחטוא ולראות האם הוא יחזור בתשובה אח"כ.

כמובן שאין ביכולתנו להבין למה החליט הבורא מה שהחליט. אבל אם נעבור על האפשרויות שאנחנו יכולים לנסות ולחשוב עליהן, נראה שאולי באמת יש פה ניסיון לאותה המשפחה, אבל אולי אין פה שום ניסיון, והסיבה למה שקרה היא חשבון רחוק יותר שעכשיו אנחנו לא יכולים לראות אפילו את תחילתו. אולי אפילו מדובר על ניסיון לאנשים מסביב, האם הם יהרהרו אחר מידותיו.

הבהרהקמנו ונתעודד

בס"ד

לכל מקרה שקורה בעולם יש תוצאות. חלקן שמחות וחלקן עצובות.

בכל מצב בו עומד האדם, יש לו התלבטות איך לנהוג.

אבל השאלה היתה על ניסיונות.

ההגדרה של ניסיון היא- הקב"ה מעמיד את האדם במצב שבו עליו לבחור בין אפשרויות פעולה כאשר בחירה מסויימת היא "עמידה בניסיון" ואחרת היא "כישלון".

לא כל קושי הוא "ניסיון". כפי שציינתי, לפעמים הקב"ה מעמיד את האדם במצב בו הוא בטוח "ייכשל" על מנת להעמיד אותו בהתמודדות עם המצב שלו אחרי הכישלון. בנוסף, יש התמודדויות שאין בהן עמידה מול כישלון כי הן רק תוצאה צדדית ממהלך גדול יותר.

לסיכום. לא המעטתי בערך ההתלבטויות וההתמודדויות שיש למשפחה ולילדים. רק עניתי ישירות לשאלה.

אוווווה!! כתבתה יפהCoollit
ניסיון הוא כל צומת בחירה בין האפשרות להתמודד, להאמיןלולית10

ולהתגבר לבין ליפול לייאוש...

הסיפור שהיא סיפרה הוא ניסיון עצום לכשעצמו....

אני מפנה גם אותך להבהרה שכתבתי לעילקמנו ונתעודד

הגזמתםצדיקה בסדום

פורומאים יקרים,

עליי לציין כי ראיתי את כל הדיון הנ"ל והזדעזעתי נוכח העובדה שחשפתם פרטים כל כך אישיים מהמקרה המצער של המשפחה הזו. אני מכירה מקרוב את המשפחה ויש פרטים שלא ידעתי אלא רק ממה שכתבתם כאן אז הדיון ממש לא לעניין,ובטח שלא הייתם צריכים לרדת לפרטים הקטנים! אתם מנהלים דיון על אנשים אמיתיים שיכולים להיכנס ולקרוא את זה וכמו שציינתי, קחו אותי כדוגמא. אתם רוקדים על הדם של המשפחה במסווה של דיון אמוני ואני דורשת ממנהלי הפורום להסיר את הדיון הלא מכובד הזה במיידי.

בתקווה לבשורות טובות יותר.

אני לא רוצה לפתוח על זה את הדיון פה.ענבל

בס"ד

הבהרנו מספיק פעמים שבקשות למחיקה\עריכה\נעילה\אחר מתקבלות אך ורק באישי.

וגם פה אני עומדת על כך.

ובנימה אישית- אני גם יודעת מי המשפחה ובמחילה, לא ראיתי פה משהו לא מכובד.

אף אחד לא מנהל דיון על המשפחה, מנהלים דיון על השאלה העקרונית שהיא העלתה שנבעה מתוך המקרה הזה..

אם יש הודעות ספציפיות שאתם חושבים שלא נכון שיימצאו כאן בהחלט ניתן ללחוץ על דווח ואפילו לפנות באישי.

אז כנראה שהם כן יכולים להתמודד עם זהבת 500

וואי אני מכירה אותםם! איזה עצוב זה ~שירוש~

גם אני מכירה אותם..אכן מקרה קשה ועצוב-pnina-

ככה...לולית10

א. זה באמת שאלה קשה, וזה שזה כואב לך זה נכון וטבעי כי אנחנו בני אדם ולפי הטבע שהקב"ה ברא אותנו אונחנו לא מסוגלים להבין לא טבעיים=אלוקיים בשכל האנושי שלנו בצורה שתספק אותנו... (קצת פילוסופי אבל נכון..)

וצריך לשאול את הקב"ה גם שאלות קשות (רק כמובן בענווה גדולה מתוך הבנה עמוקה מה המקום שלי כבשר ודם מולו...)

ולהתפלל עליהם שיהיה להם קל יותר ושלמרות כל הצרות הרבות הם יהיו חזקים, מאמינים, שהקב"ה ידאג להם שיהיה להם רק טוב ושלא ידעו עוד סבל וכו'...

ב. זה באמת דבר שקשה לנו לתפוס בשכל אבל זה נכון גם אם קשה לנו מאוד להבין את זה...

הקב"ה לא מעמיד אדם בניסיון בלי לתת לו את הכוחות להתמודד איתו....

(ב קצת חוזר על א אבל היה לי חשוב להוסיף...)

הקב"ה באמת עושה הכל רק לטובתינו! רק כדי שיהיה לנו טוב בגלל שהוא אוהב אותנו אהבה אלוקית אינסופית!!!

אנחנו צריכים להתפלל אליו ולבקש ממנו שיאיר את עיננו שנזכה גם לראות ולהבין איך כל מה שהוא עושה זה לטובה- שנרגיש את המתיקות של הטוב שלו...

בהצלחה והמון כוח!!!!

קשה אין ספק קשה.. יש חשבונות שמים..געגוע..

שאלה מעולה!מוטי113

צודקת. הניסיונות שבני אדם צריכים לעבור, מהדברים הקטנים שעלולים לעצבן ולחרפן אדם ועד האסונות הגדולים ביותר, הם אכן דברים קשים מאד, מקשים מאד את עבודת ה' ואת כל ההתנהלות היהודית שלנו בעולם הזה. 

אז למה? בשביל כל הסיפור הזה?

קודם כל - אין ניסיון שהאדם לא יכול לעמוד בו. 

כל נסיון שהקבה מביא לאדם - הוא (הקבה!) מביא לאדם כח ואנרגיות להתמודד עם המקרה. 

אנו לא יודעים חשבונות שמים, אך אפשר להבין שאדם שחוטא הרבה ומתנהג בצורה נוראה ומצפה לנסים או לטובות וברכה מהקבה, שישכח מזה. האור האדיר והברכה הגדולה של הקב"ה לא באה מתוך חטא ורע. 

אנו מאמינים שכאשר אדם מקבל ניסיון הוא צריך לדעת להתמודד איתו, משום שאחרת, איך היה מקבל את הנסיון?!

צריך לסייג ולומר שאין ללכת לכל אחד שלא עמד בניסיון ולומר לו "הא, אתה גרוע, אתה בעייתי, אתה טועה", משום שאיננו יודעים האם כל דבר שקורה הוא ניסיון בפני עמו או חלק מניסיון גדול יותר.. בקיצור אין אנו יודעים חשבונות שמים.

עוד דבר, אפשר לראות שהרבה אנשים מצליחים לצאת מהדכאון (אם בכלל היה להם) והרבה שלא, כלומר - התמודדות רגשית היא אכן לא דבר פשוט.

בכל מקרה, אחרי כל ההסברים, כאשר נפגוש אדם כזה שסובל ייסורים קשים, נוכל להבין אמונית את העניין, אך רגשית-מעשית, אנו חייבים לחבק אדם זה, להשתדל ללמוד ממנו ולהמשיך, רוצה לומר- העבודה הגדולה היא סגירת פינות אמונית. הרגש? יבוא בעקבות זה. 

ואוווו איזה חתונהה!! !כמה שימחהה!!לב שבור!
בחיים לא הייתי בחתונה כל כך שמחה!!
אבא שלי אמר שהיה יפה!~שירוש~

אי אפשר לדעת למה ה' עושה דבריםב.ש.אחרונה

הדעה של הקב"ה זה הקב"ה עצמו (רמב"ם הל' יסודי התורה ב' יג').

אם היינו יודעים את דעותיו של הקב"ה היינו הוא עצמו.

לצערנו יש מקרים רבים מצערים.

ומאידך יש עוד יותר הרבה על מה לשמוח.

יש עליות ויש ירידות.

אנו צריכים לעבוד אותו בכל מצב.

זוהי מעלתנו.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימוןאחרונה

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך