הליכה מרובה לשירותים. הצילו.אור היום

לאחרונה (בערך שבוע) הקטנה (שנתיים ושמונה) אומרת שהיא צריכה לשירותים אחרי שאני משכיבה אותה לישון.

אחרי שהיא הולכת לשירותים, מסיימת וחוזרת למיטה, היא מיד אומרת שהיא צריכה לשירותים (שוב), וכל העסק מהתחלה.

ואח"כ עוד פעם (בד"כ יש 3-4 הליכות לשירותים).

אה, היא גמולה גם בלילה כבר כמה חודשים, וברוך ה', לאחרונה לא פיספסה במיטה.

זה מוציא אותי מדעתי. אני מרגישה שאני לא גומרת עם ההשכבה, ועוד, כל פעם הקטנה צריכה עזרה להתלבש מחדש, וכל ההתעסקות לוקחת בערך 30-40 דקות. פעם אחת ללכת לשירותים, אני מבינה. ונותנת לה זמן לשבת שם בנחת. אבל למה עוד פעם, ועוד פעם אח"כ? זה מתסכל ומעייף.

(אני יודעת שזה נשמע קצת קטנוני ויש הרבה על מה להודות, שהיא גמולה ולא מפספסת והכל. אני בתקופה קצת קשה אז ההתמודדות הזו קשה לי, ואשמח שלא תשפטו. תודה).

יכול להיות שזה רצון לתשומת לב?מתואמת

אין לי כ"כ פתרונות, אם כך. אבל אולי יכול להיות רמז לדלקת? לא מספיק מבינה בזה.

(ואף אחד לא שופט אותך, במצבך הנוכחי!)

בכלל לא קטנוני. נשמע באמת קשה ומתיש...פיליפילונת
עבר עריכה על ידי פיליפילונת בתאריך י"ג בשבט תשע"ה 23:46
אין לי ממש עצות...
קודם כל מחזקת את ידייך ומאחלת שבע״ה התקופה הזו תעבור בקלות!
דבר שני, אם היא לא באמת צריכה לשירותים, אז
אני במקומך, אחרי שהיה לי ברור שהיא כבר לא צריכה יותר, לא הייתי מרשה לה לקום. הייתי מסבירה שכרגע הולכים לישון, וכבר הלכה לשירותים, ולכן אין חשש שיברח לה בלילה, וגם אם יברח זה לא נורא- וזהו! עכשיו הולכים לישון! לילה טוב, חיבוק, נשיקה, וזה הכל...
בהצלחה!

עכשיו אני חושבת, אולי אפילו ממש לפתוח את זה איתה. תשאלי אותה אם היא חוששת שיברח לה בלילה, תסבירי לה שזה לא נורא, תראי לה שיש סדין מפלסטיק שמגן על המזרון וכך זה שומר עליו שישאר נקי(בהנחה שיש לכם...) בקיצור להרגיע אותה מהעניין הזה ובע״ה, מקווה שתספרי לנו בשורות טובות... בהצלחה!!
חורף,ד.

יכול להיות.

ואולי דלקת או משהו.

שווה לשאול רופא/ת ילדים אם לא עובר.

[בינתיים לא לעשות מזה ענין. בהנחה שאכן היא לא אומרת "סתם", אלא צריכה. לקחת, להחזיר, בנחת ועניינית.. שלא תפתח מזה "הרגל-רווחי"..]

וזה באמת קצת קשה. לא סותר שום "הודאה"...

זה לא נשמע קטנוני בכללאלונית

האם גם במשך היום היא צריכה יותר לשרותים? תשללי משהו רפואי.

אם אין כאן עיניין רפואי יתכן שהיא הבינה שיש כאן דרך להרוויח עוד זמן... 

האם היא יודעת ללכת לבד? תנסי לנשום עמוק, לתת לה לעשות מה שהיא יודעת לבד, בצורה מאוד עניינית שתסיים ותחזור למיטה.

אם תשללי עניין רפואיחן ס

יכול להיות שזה דרך בשבילה לצאת מהמיטה

אני מניחה שאת לא מרשה לצאת סתם מהמיטה, אז כשהיא מבקשת ללכת לשירותים זה הזדמנות בשבילה לטייל בבית, להציץ ולראות מה ההורים עושים...

אם זה לא דלקת-+mp8
זו פשוט דרך מצויינת לגרום לאמא להשקיע בי זמן בערב.
נסי לחשוב אם יש משהו שגורם לה לרצות להיצמד אלייך דווקא לאחרונה.
כדאי לשלול משהו פיזיולוגי.
תודה רבה רבה לכולכם.אור היום

במשך היום הקטנה שלי לא צריכה לשירותים לעיתים תכופות, אלא ברמה סבירה, אז לא נראה לי בכלל שזה עניין רפואי.

בגלל שהיא רוצה להרגיש גדולה, היא לאחרונה לא נעזרת בשרפרף כדי לעלות, אלא עולה בכוחות עצמה (פלא איך שהיא מצליחה). אחרי שהיא עולה, היא הרבה פעמים רוצה שאהיה איתה (אני מחזיקה אותה כדי שלא תיפול, והיא מחבקת את הרגל שלי מאותה סיבה). היא גם צריכה עזרה אח"כ ללבוש בחזרה את הפיג'מה, אז אני לא יכולה להשאיר לה לעשות הכל לבד, אפילו שניסיתי קצת לעשות את זה.

אני מניחה שזה קשור לרצון בתשומת לב נוספת בלילה. אנסה לתת לה יותר במשך היום, ונראה אם זה יעזור (אם לא... יהיה לי ניסיון קשה לשמור על שלוותי חצי חיוך).

אני חושבת גם שחלק מהסיבה שמאוד קשה לי עם זה היא שאני רוצה כן לכבד את הרצון שלה, כן לתת לה מקום ולא לשלול את הצרכים שלה (גם אם קשה לי להאמין בנחיצותם, בהיותה צריכה לשירותים פעם שלישית ברצף). והגישה הכללית שלי, של רצון לכבד אותה ולתת בה אמון, עוברת מעין מבחן בהתמודדות הזו, בהרגשה שהקטנה מבקשת משהו שהיא לא צריכה, ואני צריכה למצוא כוחות להיות קשובה ומאמינה בה בכל זאת, גם כשאין לי כוחות לזה... בעז"ה יהיה טוב.

ותודה אחרונה, נוספת, לכל מי שהתייחס לסוף של דבריי פרח

בהצלחה!! יודעת כמה זה לא פשוט לשמור על שלווהגב'
במצבים כאלו, אך תזכרי שהקב"ה רווה ממך נחת כשאת מתגברת
מנסה לעזור...מטרי
קודם כל, מעריצה את הסבלנות שלך! את נשמעת אמא מדהימה!!
דבר שני, לגבי השירותים-
אני ממש מבינה שאת רוצה לכבד אותה ואת הצרכים שלה ולכן את נענית לה שוב ושוב. מצד שני, אני חושבת, שאם אין פה בעיה רפואית כלשהי(ואני מניחה שאין כיוון שאת כותבת שזה רק בשעת ההשכבה) אז כנראה זה ׳יושב׳ על איזה צורך רגשי/ פסיכולוגי כלשהו.
לדעתי, הכי טוב יהיה פשוט לברר את זה איתה, למה בעצם היא מבקשת שוב לקום.
אני הייתי מציעה, שבפעם הראשונה נגיד את נותנת לה ללכת, כי אולי באמת יש לה... ובפעם השניה- לברר מהי סיבת הצורך.
לשאול אותה- (לא בביקורתיות/ בחוסר אמון) את חושבת שאת צריכה שוב לשירותים? (שזה שונה מאוד מ- את בטוחה שאת צריכה שוב??? לפני שניה עשית! וכד׳) נניח שהיא תענה כן.
אז פה תנסי לשאול אותה, ולגשש- לדג׳:
- אם אמא תשאר פה לידך כמה דק׳ זה יעזור לך שלא תצטרכי לשירותים? אם היא תענה כן, כנראה שהיא בסה״כ באמת רוצה תשומת לב וזה מה שיעזור לה כרגע. (גם אם את רוצה להרגיל אותה לישון לבד, אולי כדאי כרגע לאיזה תק׳ כן להשאר איתה, כי כנראה יש לה צורך לזה, בעיקר אם את לפני לידה והיא מודעת לזה, וגם סתם ככה.. וגם נראה לי זה עדיף מאשר כל שניה ללכת איתה לשירותים.)
אם היא תגיד שזה לא יעזור לה, אז תנסי ללכת בכיוונים אחרים. אולי כמו שפילפילונת אמרה, תנסי לשאול אותה- את חוששת אולי שאם לא תלכי עכשיו אז יברח לך בלילה? אם היא תגיד שכן אז אולי זאת התשובה...
בקיצור, כך נראה לי לנסות להעלות לה אופציות, כי ילדים לא תמיד יודעים להסביר את עצמם ומתנהגים בצורה מסויימת. התפקיד שלנו זה להסביר להם את עצמם
בהצלחה!!
הייתה לי גם כן תקופה דומה..אנונימי (2)
בה 3 ילדים היו צריכים ללכת לשירותים כל 5 דקות לסירוגין...
היה לי ברור שזו דרך לקבל תשומת לב, לכן מצד אחד ניסתי לתת להם יותר תשומת לב, במיוחד בערב
ומצד שני, קבענו כלל- שאפשר ללכת לשירותים רק פעם בשעה (-;
אצלינו זה עבד, כי הם נרדמו הרבה לפני שעברה עוד שעה...
אז כמובן שבלילה הראשון כולם קמו לשירותים פעם אחת, אבל אחרי מספר ימים אף אחד כבר לא היה צריך ללכת לשירותים אפילו פעם אחת..
אולי משהו דומה יעבוד גם אצלכם?
בהצלחה רבה!
מוסיפהאנונימי (2)
כמובן שהתופעה לא עברה בקלות ובמהירות, כמו שהיה אולי נשמע..
היתה את האחת שניסתה אותי, בסביבות הגיל של ביתך, ו5 דקות אחרי שהלכה פעם ראשונה לשירותים, היתה צריכה ללכת עוד הפעם.
הייתי מאוד אסטרטיבית, אמרתי שאין בעיה, אבל כמו שסיכמנו היא תצטרך לחכות שתעבור שעה נוספת... אני אודיע לו שיגיע הזמן, היא כמובן שאלה כמה פעמים אם עברה שעה/ אמרה פעם אחת שהיא חייבת ממש דחוף- דיברתי ברוגע ואמרתי שאני מבינה אותה, אבל אי אפשר ללכת עכשיו לשירותים עוד חצי שעה יעבור הזמן והיא תוכל...
כמובן שהיא נרדמה לפני, ובהדרגה כולם הבינו שמהמעשה הזה לא תיצמח להם הישועה- לא יקבלו ממני תשומת לב על כך.. וב״ה התופעה נעלמה...
אולי היא בלחץ ממשהו? בלחץ שיברח לה? להיות לבדאנונימי (3)

בלילה, בחושך?

או בלחץ שתלכי או משהו כזה..

תשללי תולעים, אצלינו הרבה פעמים זה משפיע.אמא קטנה

כתבת שאת בתקופה קצת קשהאנונימי (4)

כמה זה 'קצת'? אני יודעת שנשים הרבה פעמים נוטות להמעיט בערך הקשיים שלהן, יש מצב שזה המקרה?

אם התקופה היא לא רק 'קצת' קשה, זה בוודאי משפיע גם על הילדה. ילדים מושפעים מאוד ממה שעובר על ההורים שלהם - ובעיקר על אמא. קשה לך - אז קשה גם לה. וככה הקושי מתבטא.

מעציב אותי לכתוב את זה, כי זה נראה מלכוד: בגלל שקשה לך אז קשה לה אז עוד יותר קשה לך וחוזר חלילה. איך יוצאים ממעגל הקסמים?

הדרך היחידה שאני מוצאת היא לנסות לפנק את עצמך, להקיף את עצמך במעגלי תמיכה, באנשים שאוהבים אותך, ובעיקר - לא לשפוט את עצמך בחומרה נשיקה

הבת שלי גם כך בזמן האחרוןאפרוח
נראה לי שהבנתי ממה זה מגיע..
היה יום שדיברנו על כך שהיא חייבת לקום יבשה בבוקר.
מאותה שיחה יש את ההליכה המרובה לשירותים עד שנרדמת.
כנראה הלחצתי אותה שהיא חייבת לקום יבשה. לכן קמה כל רגע לשחרר עוד קצת..
תודה רבה רבה לכולכם, שוב אור היוםאחרונה

תודה לכל מי שהוסיף מחוכמתו, ותודה על האמפתיה (אנונימי) ועל ההערכה (מטרי).

לקחתי לתשומת ליבי את כל ההצעות הטובות והנבונות שלכם. חלק מהן אוכל ליישם רק באופן חלקי (הקטנה בת שנתיים ושמונה. היא אמנם חכמה ומדברת יפה, ברוך ה', אבל לא נראה לי שאוכל לדבר איתה יותר מדי על הצורך ללכת לשירותים ועל המקור שלו . אבל אולי אוכל להציע לה שאשב לידה קצת ואז אלך, וזה יפתה אותה להישאר במיטה).

שוב תודה רבה (:

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך