הליכה מרובה לשירותים. הצילו.אור היום

לאחרונה (בערך שבוע) הקטנה (שנתיים ושמונה) אומרת שהיא צריכה לשירותים אחרי שאני משכיבה אותה לישון.

אחרי שהיא הולכת לשירותים, מסיימת וחוזרת למיטה, היא מיד אומרת שהיא צריכה לשירותים (שוב), וכל העסק מהתחלה.

ואח"כ עוד פעם (בד"כ יש 3-4 הליכות לשירותים).

אה, היא גמולה גם בלילה כבר כמה חודשים, וברוך ה', לאחרונה לא פיספסה במיטה.

זה מוציא אותי מדעתי. אני מרגישה שאני לא גומרת עם ההשכבה, ועוד, כל פעם הקטנה צריכה עזרה להתלבש מחדש, וכל ההתעסקות לוקחת בערך 30-40 דקות. פעם אחת ללכת לשירותים, אני מבינה. ונותנת לה זמן לשבת שם בנחת. אבל למה עוד פעם, ועוד פעם אח"כ? זה מתסכל ומעייף.

(אני יודעת שזה נשמע קצת קטנוני ויש הרבה על מה להודות, שהיא גמולה ולא מפספסת והכל. אני בתקופה קצת קשה אז ההתמודדות הזו קשה לי, ואשמח שלא תשפטו. תודה).

יכול להיות שזה רצון לתשומת לב?מתואמת

אין לי כ"כ פתרונות, אם כך. אבל אולי יכול להיות רמז לדלקת? לא מספיק מבינה בזה.

(ואף אחד לא שופט אותך, במצבך הנוכחי!)

בכלל לא קטנוני. נשמע באמת קשה ומתיש...פיליפילונת
עבר עריכה על ידי פיליפילונת בתאריך י"ג בשבט תשע"ה 23:46
אין לי ממש עצות...
קודם כל מחזקת את ידייך ומאחלת שבע״ה התקופה הזו תעבור בקלות!
דבר שני, אם היא לא באמת צריכה לשירותים, אז
אני במקומך, אחרי שהיה לי ברור שהיא כבר לא צריכה יותר, לא הייתי מרשה לה לקום. הייתי מסבירה שכרגע הולכים לישון, וכבר הלכה לשירותים, ולכן אין חשש שיברח לה בלילה, וגם אם יברח זה לא נורא- וזהו! עכשיו הולכים לישון! לילה טוב, חיבוק, נשיקה, וזה הכל...
בהצלחה!

עכשיו אני חושבת, אולי אפילו ממש לפתוח את זה איתה. תשאלי אותה אם היא חוששת שיברח לה בלילה, תסבירי לה שזה לא נורא, תראי לה שיש סדין מפלסטיק שמגן על המזרון וכך זה שומר עליו שישאר נקי(בהנחה שיש לכם...) בקיצור להרגיע אותה מהעניין הזה ובע״ה, מקווה שתספרי לנו בשורות טובות... בהצלחה!!
חורף,ד.

יכול להיות.

ואולי דלקת או משהו.

שווה לשאול רופא/ת ילדים אם לא עובר.

[בינתיים לא לעשות מזה ענין. בהנחה שאכן היא לא אומרת "סתם", אלא צריכה. לקחת, להחזיר, בנחת ועניינית.. שלא תפתח מזה "הרגל-רווחי"..]

וזה באמת קצת קשה. לא סותר שום "הודאה"...

זה לא נשמע קטנוני בכללאלונית

האם גם במשך היום היא צריכה יותר לשרותים? תשללי משהו רפואי.

אם אין כאן עיניין רפואי יתכן שהיא הבינה שיש כאן דרך להרוויח עוד זמן... 

האם היא יודעת ללכת לבד? תנסי לנשום עמוק, לתת לה לעשות מה שהיא יודעת לבד, בצורה מאוד עניינית שתסיים ותחזור למיטה.

אם תשללי עניין רפואיחן ס

יכול להיות שזה דרך בשבילה לצאת מהמיטה

אני מניחה שאת לא מרשה לצאת סתם מהמיטה, אז כשהיא מבקשת ללכת לשירותים זה הזדמנות בשבילה לטייל בבית, להציץ ולראות מה ההורים עושים...

אם זה לא דלקת-+mp8
זו פשוט דרך מצויינת לגרום לאמא להשקיע בי זמן בערב.
נסי לחשוב אם יש משהו שגורם לה לרצות להיצמד אלייך דווקא לאחרונה.
כדאי לשלול משהו פיזיולוגי.
תודה רבה רבה לכולכם.אור היום

במשך היום הקטנה שלי לא צריכה לשירותים לעיתים תכופות, אלא ברמה סבירה, אז לא נראה לי בכלל שזה עניין רפואי.

בגלל שהיא רוצה להרגיש גדולה, היא לאחרונה לא נעזרת בשרפרף כדי לעלות, אלא עולה בכוחות עצמה (פלא איך שהיא מצליחה). אחרי שהיא עולה, היא הרבה פעמים רוצה שאהיה איתה (אני מחזיקה אותה כדי שלא תיפול, והיא מחבקת את הרגל שלי מאותה סיבה). היא גם צריכה עזרה אח"כ ללבוש בחזרה את הפיג'מה, אז אני לא יכולה להשאיר לה לעשות הכל לבד, אפילו שניסיתי קצת לעשות את זה.

אני מניחה שזה קשור לרצון בתשומת לב נוספת בלילה. אנסה לתת לה יותר במשך היום, ונראה אם זה יעזור (אם לא... יהיה לי ניסיון קשה לשמור על שלוותי חצי חיוך).

אני חושבת גם שחלק מהסיבה שמאוד קשה לי עם זה היא שאני רוצה כן לכבד את הרצון שלה, כן לתת לה מקום ולא לשלול את הצרכים שלה (גם אם קשה לי להאמין בנחיצותם, בהיותה צריכה לשירותים פעם שלישית ברצף). והגישה הכללית שלי, של רצון לכבד אותה ולתת בה אמון, עוברת מעין מבחן בהתמודדות הזו, בהרגשה שהקטנה מבקשת משהו שהיא לא צריכה, ואני צריכה למצוא כוחות להיות קשובה ומאמינה בה בכל זאת, גם כשאין לי כוחות לזה... בעז"ה יהיה טוב.

ותודה אחרונה, נוספת, לכל מי שהתייחס לסוף של דבריי פרח

בהצלחה!! יודעת כמה זה לא פשוט לשמור על שלווהגב'
במצבים כאלו, אך תזכרי שהקב"ה רווה ממך נחת כשאת מתגברת
מנסה לעזור...מטרי
קודם כל, מעריצה את הסבלנות שלך! את נשמעת אמא מדהימה!!
דבר שני, לגבי השירותים-
אני ממש מבינה שאת רוצה לכבד אותה ואת הצרכים שלה ולכן את נענית לה שוב ושוב. מצד שני, אני חושבת, שאם אין פה בעיה רפואית כלשהי(ואני מניחה שאין כיוון שאת כותבת שזה רק בשעת ההשכבה) אז כנראה זה ׳יושב׳ על איזה צורך רגשי/ פסיכולוגי כלשהו.
לדעתי, הכי טוב יהיה פשוט לברר את זה איתה, למה בעצם היא מבקשת שוב לקום.
אני הייתי מציעה, שבפעם הראשונה נגיד את נותנת לה ללכת, כי אולי באמת יש לה... ובפעם השניה- לברר מהי סיבת הצורך.
לשאול אותה- (לא בביקורתיות/ בחוסר אמון) את חושבת שאת צריכה שוב לשירותים? (שזה שונה מאוד מ- את בטוחה שאת צריכה שוב??? לפני שניה עשית! וכד׳) נניח שהיא תענה כן.
אז פה תנסי לשאול אותה, ולגשש- לדג׳:
- אם אמא תשאר פה לידך כמה דק׳ זה יעזור לך שלא תצטרכי לשירותים? אם היא תענה כן, כנראה שהיא בסה״כ באמת רוצה תשומת לב וזה מה שיעזור לה כרגע. (גם אם את רוצה להרגיל אותה לישון לבד, אולי כדאי כרגע לאיזה תק׳ כן להשאר איתה, כי כנראה יש לה צורך לזה, בעיקר אם את לפני לידה והיא מודעת לזה, וגם סתם ככה.. וגם נראה לי זה עדיף מאשר כל שניה ללכת איתה לשירותים.)
אם היא תגיד שזה לא יעזור לה, אז תנסי ללכת בכיוונים אחרים. אולי כמו שפילפילונת אמרה, תנסי לשאול אותה- את חוששת אולי שאם לא תלכי עכשיו אז יברח לך בלילה? אם היא תגיד שכן אז אולי זאת התשובה...
בקיצור, כך נראה לי לנסות להעלות לה אופציות, כי ילדים לא תמיד יודעים להסביר את עצמם ומתנהגים בצורה מסויימת. התפקיד שלנו זה להסביר להם את עצמם
בהצלחה!!
הייתה לי גם כן תקופה דומה..אנונימי (2)
בה 3 ילדים היו צריכים ללכת לשירותים כל 5 דקות לסירוגין...
היה לי ברור שזו דרך לקבל תשומת לב, לכן מצד אחד ניסתי לתת להם יותר תשומת לב, במיוחד בערב
ומצד שני, קבענו כלל- שאפשר ללכת לשירותים רק פעם בשעה (-;
אצלינו זה עבד, כי הם נרדמו הרבה לפני שעברה עוד שעה...
אז כמובן שבלילה הראשון כולם קמו לשירותים פעם אחת, אבל אחרי מספר ימים אף אחד כבר לא היה צריך ללכת לשירותים אפילו פעם אחת..
אולי משהו דומה יעבוד גם אצלכם?
בהצלחה רבה!
מוסיפהאנונימי (2)
כמובן שהתופעה לא עברה בקלות ובמהירות, כמו שהיה אולי נשמע..
היתה את האחת שניסתה אותי, בסביבות הגיל של ביתך, ו5 דקות אחרי שהלכה פעם ראשונה לשירותים, היתה צריכה ללכת עוד הפעם.
הייתי מאוד אסטרטיבית, אמרתי שאין בעיה, אבל כמו שסיכמנו היא תצטרך לחכות שתעבור שעה נוספת... אני אודיע לו שיגיע הזמן, היא כמובן שאלה כמה פעמים אם עברה שעה/ אמרה פעם אחת שהיא חייבת ממש דחוף- דיברתי ברוגע ואמרתי שאני מבינה אותה, אבל אי אפשר ללכת עכשיו לשירותים עוד חצי שעה יעבור הזמן והיא תוכל...
כמובן שהיא נרדמה לפני, ובהדרגה כולם הבינו שמהמעשה הזה לא תיצמח להם הישועה- לא יקבלו ממני תשומת לב על כך.. וב״ה התופעה נעלמה...
אולי היא בלחץ ממשהו? בלחץ שיברח לה? להיות לבדאנונימי (3)

בלילה, בחושך?

או בלחץ שתלכי או משהו כזה..

תשללי תולעים, אצלינו הרבה פעמים זה משפיע.אמא קטנה

כתבת שאת בתקופה קצת קשהאנונימי (4)

כמה זה 'קצת'? אני יודעת שנשים הרבה פעמים נוטות להמעיט בערך הקשיים שלהן, יש מצב שזה המקרה?

אם התקופה היא לא רק 'קצת' קשה, זה בוודאי משפיע גם על הילדה. ילדים מושפעים מאוד ממה שעובר על ההורים שלהם - ובעיקר על אמא. קשה לך - אז קשה גם לה. וככה הקושי מתבטא.

מעציב אותי לכתוב את זה, כי זה נראה מלכוד: בגלל שקשה לך אז קשה לה אז עוד יותר קשה לך וחוזר חלילה. איך יוצאים ממעגל הקסמים?

הדרך היחידה שאני מוצאת היא לנסות לפנק את עצמך, להקיף את עצמך במעגלי תמיכה, באנשים שאוהבים אותך, ובעיקר - לא לשפוט את עצמך בחומרה נשיקה

הבת שלי גם כך בזמן האחרוןאפרוח
נראה לי שהבנתי ממה זה מגיע..
היה יום שדיברנו על כך שהיא חייבת לקום יבשה בבוקר.
מאותה שיחה יש את ההליכה המרובה לשירותים עד שנרדמת.
כנראה הלחצתי אותה שהיא חייבת לקום יבשה. לכן קמה כל רגע לשחרר עוד קצת..
תודה רבה רבה לכולכם, שוב אור היוםאחרונה

תודה לכל מי שהוסיף מחוכמתו, ותודה על האמפתיה (אנונימי) ועל ההערכה (מטרי).

לקחתי לתשומת ליבי את כל ההצעות הטובות והנבונות שלכם. חלק מהן אוכל ליישם רק באופן חלקי (הקטנה בת שנתיים ושמונה. היא אמנם חכמה ומדברת יפה, ברוך ה', אבל לא נראה לי שאוכל לדבר איתה יותר מדי על הצורך ללכת לשירותים ועל המקור שלו . אבל אולי אוכל להציע לה שאשב לידה קצת ואז אלך, וזה יפתה אותה להישאר במיטה).

שוב תודה רבה (:

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך