רב אולפנא שלא מרפה... מה לעשות??אוהבי ה'
יום ראשון אחרי שבת אירגון אחרי לילה של השבעה מבחן!! לא הספקתי ללמוד מהסיבות הנ"ל והמורה לא הסכימה לדחות לא הגשתי את המבחן והרב דיבר איתי שאני "מתחכמת" ניסיתי להסביר לו אבל הוא לא מסכים להקשיב!! היום הוא בא אלי ליד כל החברות שלי ושוב בגלל המבחן, פעם בתחילת שיעור הוא אמר לי.
מדבר מדבר אך לא מסכים להקשיב מה עושים? איזה 8 פעמים הוא דיבר איתי על אותו נושא
מנסה לעזור...ח'

אם הוא רוצה שתעשי שוב את המבחן,

תלמדי ותעשי- חבל שתפסידי ציון בגלל חודש אירגון ובנוסף, החניכות לא צריכות לבוא על חשבון הלימודים.

אם את לא רוצה או שהוא מבקש משו אחר, נסי לדבר עם המורה/ מחנכת/ סגנית או שתבקשי מההורים שלך לדבר איתו.

בהצלחה!

זה לא הקטע של הציון זה ה"התחכמות" מלשונו עם המורהאוהבי ה'
תנסי לכתוב לו מכתב ולהסביר לוהאחר קודם

ותלכי אם האמת שלך ולא אם מה שהמערכת מנסה להחדיר!!!

מניסיון--שירוש16

מערכת לא תכנע בפניך, לא בפני המדינה ולא בפני מבול- נ ק ו ד ה!

רב האולפנא הגיע אליך, הוא יכל בכיף לשלוח מורה או משהיא אחרת שתדבר איתך, הוא לא עשה כך, הוא הלך בכבודו ובעצמו כדי להבהיר לך שעשית משהוא שה'מערכת' לא מרוצה ממנה, וכמו שאמרתי- מערכת לא תתקפל בפני אף אחד. הוא תיפס על עץ ואין לו איך לרדת מזה- אז הוא נישאר תלוי ומשאיר אותך גם תלויה ועומדת.

העיצה- תני לו דרך 'לרדת' מהעץ שלו. תגידי לו משהו בסגנון כמו: אני מצטערת שככה התנהגתי, היא לי סיבה אבל אני מבינה שבכל אופן לא הייתי אמורה לעשות את זה (לא להגיש את המבחן), המבחן הזה חשוב לי לכן הייתי רוצה עוד הזדמנות כדי להשלים אותו. בבקשה אם הרב יוכל לתת לי הזדמנות נוספת.

פחות או יותר ככה.

ברגע הראשון תגידי- מה זה? אני מתקפלת!- יודעת מה, את קצת, אבל מה זה שווה לך? בכביש (הלימודים) אל תהיה צודק היה חכם. עדיף לך להיות חכמה ולא רק צודקת בכל הקשור למערכת. (קחי מניסיון). חברות שלי גם התנגדו כשאמרתי להן לעשות את זה כשהן הסתבכו עם ההנהלה, אבל מסתבר שטבע בנ"א (ובכללם מנהלים) הוא אותו דבר, והדבר היחיד שהם באמת רוצים ממך- זה שתגידי להם: 'אתם צודקים, שגיתי'. (או לפחות שתראי את זה כלפי חוץ). 
תעשי את המבחן ושלום עליכם, נגמר כל הסיפור. כל עוד לא תעשי את המבחן- הוא יתעצבן עליך, עשית את המבחן- גמרנו עם כל הנושא.

קיצר- שיהיה לך טונות הצלחה וס"ד!!

אם את לא חושבת שטעית אל תגידי שטעית. פשוט תשתקי.גפן36
עדיף לשמוע מליון עלבונות ולא לשקר.
להפסיד מליון מבחנים ולא לפגום בכח האמת שלך.
תחשבי עם עצמך בכנות ובענווה. טעית? לכי תתנצל ותודי בטעותך. לא טעית? אל תזייפי בשביל אף אחד. הוא בחר לעלות על העץ והוא יאלץ למצוא דרך לרדת.
בהצלחה!
זה לא הטעות והלהודות...אוהבי ה'
אני לגמרי מודה אבל אני לא חושבת שהייתה פה אפילו לא טיפת התחשבות מהצד שלהם וגם הרה לא הסכים להקשיב לי מתי שניסיתי להסביר
צודקת, לגמרי!!!שירוש16

אבל החכמה בלימודים זה לא להיות דווקא הצודקת, את יכולה לשלם על הצדקות הזאת הרבה מאוד. 

תעני עכשיו בכנות- את לא סוטה מן האמת לפני המורה/חברה/אמא על כלום? את ישרה כמו פס סרגל כל השנה, או שמה דווקא עכשיו כ"כ קורץ לומר את האמת מבלי להתחשבן האם זה יפגע או לא.

(ד"א- לשנות את האמת מפני דרכי שלום- זה לאו דווקא בין בעל ואישה, זה לגבי כל בנ"א, איש לרעהו).

וכמו שאמרתי: אני לא אומרת סתם, מהאידאולוגיה- אני מדברת מניסיון.

אני גם הייתי מאוד נלהבת ומרצה על דרך האמת, על לא לשקר אפילו אם זה יגבה הרבה צער וכאב וכו'.ואני למדתי בדרך הקשה שלפעמים לשנות מפני דרכי שלום- זה לא רק בין בעל לאישה, לפעמים זה גם בין רב לתלמידה.

חוץ מזה- אחרי שאת אומרת את הנ"ל, הרב יהיה הרבה יותר פתוח לשמוע את התירוץ. 

נכון, זה מבאס שהוא לא רוצה לשמוע, זה מעצבן ונותן תחושה כאילו את לא בסדר. למרות שההתנהגות הייתה מאה אחוז צודקת. אבל תראי שמייד אחרי שהוא ישמע שאת כיביכול 'נכנעת'- זה יפתור הרבה בעיות.

עוד דבר- את גם יכולה לערב מורה בנושא. אם תוכלי להסביר למורה את עמדתך, אח"כ המורה הזאת תוכל להסביר אותך לפני הרב- זה יהיה הרבה יותר קל ופשוט.

ועוד פעם- שיהיה בהצלחה!!

יקירתיגפן36
לשנות מפני דרכי שלום זה לא רק בין בעל לאישה. אבל זה במקרים מסויימים ומוכשרים מאד. ממש לא בכל מקום שקצת לא נח!
ואני? מודה שבאופן טבעי לפעמים אני נבהלת מלומר את האמת, ולפעמים גם קצת מזייפת, אבל מייד אח"כ באה ומתקנת.
ובוודאי שלא משקרת בכוונה מראש!
זה לא לשקר---שירוש16

כדאי לך לקרוא את סוף התגובה של "פיגא", מסבירה את זה יופי.

להתנצל על הפגיעה בכבוד המערכת זה אמיתיגפן36
להגיד שטעתה כשהיא חושבת שלא זה לא
לרגע לא אמרתי שאדם צריך להיות טיפשגפן36
הוא צריך להיות ישר, מכבד וחכם.
וזה לא סותר. להפך.
אני מאוד משתדלת ללכת עם האמת גם כשזה פוגע בי!!אוהבי ה'
ב"ה אני לא יכולה להצביע לך על מקרה ספציפי השנה שבו שיקרתי ע"מ לא להפגע!!
אשרייך!שירוש16

אני מדייקת:

לא אמרתי לשקר. אמרתי לשנות מן האמת. היא לא פגעה ברגשות המערכת?היא לא פגעה בכללים -יהיו נוקשים ככל שיהיו- בכלל?. יכול להיות שמול התרוץ שיש לה, הכלל לא הכי רלוונטי, אבל ברור שהיה פה משהו שלא היה בקו ישר עם המערכת. לא משנה עד כמה הקו הזה נראה עקום ו'ירוק'.

היא הייתה אמורה להגיש את המבחן בזמן (לפי הכללי של המערכת), זה שהיה לה סיבה מוצדק למה לא להגיש בזמן- זה נושא בנפרד.

תפרידו בין המעשה לסיבה.

הסיבה- צודקת לגמרי!

המעשה- לא היה בקו ישר עם כללי המערכת.

יכול להיות שהיו מוותרים לה הל ה"עוון" שהיא עשתה כלפי המערכת, אחרי ישמעו את הסיבה. אבל קודם כל ה-ם רוצים לשמוע מה היא אומרת לגבי המעשה, לא התירוץ.

אם היה כתוב בתקנון: אם לבת יש מבחן אחרי שבת אירגון וכו' אז מותר לה לבטל או לדחות את המבחן אז הייתי אומרת שהכלל קיים והיא לא עברה על כלל.

נכון- יש לה סיבה והיא צודקת לחלוטין בהחלטתה, אבל לפי כללי האולפנה היא לא.

אז מה? היא תלך בקו שלה במקביל לקו הישר של המוסד והם לא 'יפגשו' לעולם. הם לא יגיעו להבנה מסוימת שהיה פה מציאות חריגה ויכולה לבוא פה התחשבות שמעבר לכללים (הנוקשים) של האולפנה. וחבל.

ושוב-

היא יכולה להגיד שהייתה פה חריגה מכללי המוסד- זה לא שקר. הסיבה לדבר- יכולה לבוא אח"כ, מתוך הבנה הדדית והתחשבות במצב.

לא רואה טעם בהמשך הוויכוחגפן36
אמרת לה שפשוט תגיד להם שטעתה. אמרתי שקודם תברר עם עצמה אם היא חושבת שטעתה. אם לא- שתסביר מאד מהשקר.
יש כאן משהו שאנו לא מסכימות עליו-הקלות לוותר על האמת.
האם האמת צריכה ללכת בדרכינו, או אנחנו בדרכה? מהי רמת האי נוחות שעלינו לסבול למענה? איזה מצבים מוגדרים כמצבי קיצון בהם על האמת "להתאים את עצמה" ומה ההיתר להתאמה הזו בכלל?

לדעתי חוסר נוחות עם אנשים סביבך יש בו יותר נגיעה אישית מלשמור על השלום. את השלום המדובר בינהם ניתן להשיג בהרבה דרכים אחרות שאינן דורשות שינוי וכבר נתנו בשרשורהזה לא מעטרעיונות נהדרים לכך.

ובנוסף- בואי לא נעבוד על עצמנו- שינוי מהאמת הוא שקר.

אפשרות אחרת, שגם הוצעה כאן, היא שתיקה. שינוי מהאמת במצב כזה לדעתי הוא לא אופציה.
ואוהבי ה'- סליחה שהשתלטנו לך על השרשורגפן36
חחח תודה לכל העונים, עוזרים ומתלבטים אוהבי ה'
*גם ל"משתלטים" הייתי מודה סתםם..... עזרתם לי!!!!!!!!
איזה אנשים טובים יש בעולם!!" עוזרים עונים נותנים עצות
נראלי אני ילך אל המחנכת ויספר לה הככככלאוהבי ה'
מהרגע שהיא החליעה לא להסכים לי לדחות את המבחן ועד עכשיו... המחנכת תבין אותי תקשיב לי ותסביר לי את הצד שבוא אני הייתי לא בסדר ותקבל את הצד שבוא המערכת היתה לא בסדר...
המחנכת תפנה לרב ולה כמובן הוא יקשיב ותסביר לו ובעז"ה נגמור עם הסיפור הזה ונמשיך בשלום!!!
בהצלחה רבה!גפן36
בהצלחה!בת אדם

נספר בסוף איך המחנכת הגיבה תודה לעוזרים אוהבי ה'
סתם הערה... אני מאוד מכבדת אותו אבל בי זה פוגע שעל הדרך עםאוהבי ה'
שלו הוא ראה אותי בין כל החברות ודיבר או שנכנס לשיעור... מעצבן המצב שהוא טופס אותך לדיבור...
תפני אליו במכתב ותסבירי לו את זה בכבודגפן36
או דרך המחנכת שלך. תגידי לה שאת מבינה את מה שהוא אומר (ואת מסכימה /לא מסכימה) אבל הדרך שבה הוא אומר לך את זה פוגעת בך, וזה לא צריך להיות מול כל הכיתה.
שירוש16, העניין הזה שאנשים "רוצים לשמוע טוב, טעיתי" נובע לדעתי ממקום טבעי שמחפש אמת, ומפני שאדם יודה בטעויותיו רק כשיכיר בכך שהן טעות בד"כ, יותר נח לאנשים לקבל ולסלוח. לא כי הם צדקו, אלא כי זה שמולם הבין אותם, וכולנו בני אדם וכולנו טועים, אבל מחובתו של מחנך להעמיד את תלמידו על טעויותיו ולקדמו.
חבל שיש שטועים בדרך, אבל זו המטרה.
להשלים מבחן זה ממש לא אפשריאוהבי ה'
א. היה תעודות
ב. זה הקטע הכי פחות שחשוב לי פה!!!! חשוב ומעצבן אותי הדרך של הפניה והדיבור בלי הקשבה...
ואיך את בשאר המבחנים?רחלקה
ניגשת תמיד בזמן או עושה מועדי ב?
ומה בעניין הנוכחות?
נגשתי תמיד בזמן היה לי העדרות אחת במקצוע הזה...אוהבי ה'

מן הסתם, יש דרך ללמד זכות על רב האולפנא, אבל ...פיגא

קביעת בחינה בבקר שאחרי שבת ארגון + השבעה ולילה לבן היא קביעה המחפשת בעיות.

שבת הארגון הוא תאריך ידוע מראש, אם באריאל, אם בבני עקיבא ואם בעזרא.  אין הפתעות.  יש חודש שלם לצוות ההוראה להתכונן.  

נכון, צוות האולפנא לא מחוייב ללו"ז של תנועת נוער, אבל הצוות כן מחוייב להתחשב בתלמידותיו!

התחשבות פירושה שמדריכה פטורה מלבוא לאולפנא ביום הראשון שאחרי שבת הארגון, ואם התלמידה כן באה, ברור שהראש שלה לא יהיה פנוי להיבחן, ושהמערכת תמצא ביחד איתה מועד אחר מוסכם. 

רב האולפנא אמור להיות מחוייב גם להמנע מאיסור "הלבנת פני חבר ברבים".  מדוע הרב מרגיש צורך לחזור על דבריו 8 פעמים? מדוע ליד החברות?

יש אולפנות וישיבות שביום שאחרי שבת הארגון לכתחילה אין לימודים, בטח לא בחינה.  לחילופין, הלימודים מתקיימים כסדרם, אבל מי שהשתתף באותה שבת ארגון פטור מלהגיע ללימודים למחרת ועליו\ה להשלים את החומר.  

אם אין עוד דברים שלא פירטת, כל ההתנהלות תמוהה בעיניי.

האם אחד ההורים או אח\ות מבוגרים יכולים לדבר עם רב האולפנא ולהלחם את מלחמתך?  הרי יחסי הכוחות בינם לבין רב האולפנא אינם שווים.  "מבוגר אחראי" מטעמך שידבר עם רב האולפנא יכול, אולי, לאזן את הכוחות, שיפסיק להטריד ויכבד את שכלך, ששמעת והבנת אותו בפעם הראשונה, השניה והשלישית, לא צריך להגיע עד מאה ועשרים!

ואחרי כל זה, אני מסכימה שחשוב להיות חכמים בהתנהלותינו מול "המערכת" ולא רק צודקים.  יותר מדי פעמים, מי שמתחבא מאחורי כללים, ואינו יודע להתגמש, הוא אדם עם בעיות אגו, וחבל להיגרר לרמה הזו.  הבטחון העצמי שלך גדול מספיק כדי לאפשר לך להתנצל על הפגיעה בכבוד המערכת, ולהתפלל שתקלה "נוראה" כזו לא תחזור על עצמה (לפחות עד שבת הארגון הבאה עלינו ועל כל ישראל לטובה בשנה הבאה  קורץ ).

חזקי ואמצי,

פיגא

חניכה בעבר ואמא לחניכים בהווה

אני לא מדריכה!! חניכה בשבט החדש ולכן היתה השבעהאוהבי ה'
אבל עדין ... לא הייתה פה התחשבות ממש!!
זהו... שליד הרב ה"ביטחון העצמי" שלי יורדאוהבי ה'
ואני אומרת ששוב לא העשה את זה שוב ואחר כך אני מתעצבנת שלא אמרתי לו את כל הסיפור ולמה לדעתי לא היתה התחשבות וזה...
זה שהוא בוחר לחזור על ההאזרות כמה פעמים זה מעצבן ועוד בפורומים שהרב עושה את זה ( עם חברות, פתח חדר מורים, כיתה )
^^^^שירוש16

מזכיר לי את מה שאני עברתי לפני שנה.

אם את רוצה אוכל לפרט לך יותר באישי.חצי חיוך

אולי תפני למחנכת?גפן36
אוף אוף אוף!פיגא

סליחה שסברתי שאת מדריכה.  

וכמובן, גם לחניכות מותר לאחר או בכלל לא להגיע למחרת השבעה!  לדעתי.

כמו שהציעו כבר, אפשר לכתוב לו מכתב, ואז את לא צריכה לעמוד מולו ולשלוף מילים מהאויר, אלא להתנסח לבד או עם חברה \ כל אדם אחר, ולהשאיר לו את המכתב עם המזכירה \ בתא שלו.

ואני חוזרת ומציעה ש"מבוגר אחראי" כלשהו ידבר איתו בשבילך.  אם הוא כל פעם חוזר על עצמו וחוזר על עצמו במקומות שונים ובפני אנשים שונים, נראה לי שראוי שמישהו מבוגר מטעמך יאמר לכבוד הרב שמעשיו מבחינתך הם "הלבנת פני חבר ברבים" וחרגו כבר מזמן מגבול ה- "הערה חינוכית לתלמידה". 

אפילו אם לשיטתו התחכמת, קורה.  זה שהוא חוזר על דבריו שוב ושוב לא יועיל לך, ולא יעזור למנוע את הפעם הבאה. 

חוזרת וממליצה שאמא\אבא\אח\אחות ידברו איתו ויגנו עליך מפני ההערות שלו.

בהצלחה!

בסדר עם המדריכה/ חניכה תודה על העצות אוהבי ה'
פיגא, תגובתך מחכימה..זהב שקיעה

נכון תודה לפיגא ולכולם ב"ה המצב מסתדר לאט לאט ;) אוהבי ה'אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך