שלום, אני גרה בגרעין תורני בצפון, ויש לי רק חברה אחת שגרה בשכונה שלי.
מה זה אומר? זה אומר שבשבת אין לי כ"כ חברות, זה אומר שיש לי חברה בכיתה ד', כי אין אחרות, זה אומר שאין לי סניף, למרוטת שלכל שאר החברות שלי יש, ובזכות זה יש לי הרבה התמודדיות. למשל, אתמול המדריכה שלי מהאולפנא (אין לי פנימייה) הזמינה חברה אחת שלי לבית שלה לגזור צופרים לטיול השנתי וזה נמשך בערך לכל הבנות בשכונה שלהם (הם לא גרות בגרעין, הם גרות בשכונה הדתייה של העיר) אבל משום מה, אותנו- הבנות שגרות בגרעין, שכחו- נכון8, אני לא גרה בשכונה שלהם, אבן אני יכולה להיות ספונטנית בדיוק כמוהן, לעלות על אוטובוס, ותוך רבע שעה גג עשרים דקות להיות שמה, זה לא כ"כ מעניין אותי מה עשו שם, זה הקטע שלא הזמינו אותי, נכון אני גרה רחוק ולא בטוח שאני יוכל לבוא, אבל גם מהשכונה שלהם יש בנות שלא יכולות לבוא, עצם זה שלא הזמינו אותי, זה מעליב, זה מראה שלא מעריכים את מה שאני עושה ותאמינו לי, אני עושה המון, אני מקריבה מספיק כדי שיעריכו את זה, זה מראה שלא באמת אכפת להם ממני, ואת האמת, הם אפילו לא חושבות שזה קשה לי (חברה סי-פרה לי על זה בטבעיות, כאילו זה לא אמור להעליב אותי). זה גם מראה חוסר רגישות, יש לי בנות מדהימות בכיתה, ואינ אוהבת אותן, אם הן היו טיפ טיפה יותר רגישות וטיפה יורת פותחות את העיניים , זה בכלל היה מושלם, אז אני מבקשת ממכם, אני לא יודעת אם יש לכם חברים בגרעין או סתם חברים שגרים רחוק, אבל בכל תחום בחיים תתחשבו גם במי שלא גר בדיוק באוטו מטר שאתם גרים בו, או לאו דווקא במובן של מרחק פיסי, גם מי שהוא לא בדיוק העתק הדבק של האישיות שלכם ושל דפוס החיים שלכם, תנסו לפתוח את העיניים ולהעריך את מה שאחרים עושים, לא רק בשבילכם, אני מקריבה כ"כ הרבה לא כ"כ שמים לב לזה, אם תשימו לב, המצב הזה יוכל להשתנות וזה כבר יעזור לי, יהיה לי כ"כ כיף שיעריכו את מה שאני עושה, ואם אפשר, אני צריכה טיפים איך לדבר על זה עם המדריכה ועם הבנות בכיתה שלי

בהצלחה כפרה העם איתך