אני לא מבינה בבנים בגיל הזה יותר מדי, אבל אנסה לעזור.
קודם כל, מאוד חשוב לדבר איתו על ההצקות ולהבין בדיוק מה התוכן והאופן שלהן (האם יש שם משהו משפיל? מעליב? מקטין? מה בדיוק הולך שם? איפה נמצאים שאר הילדים בצהרון? בצד שלו/של המציקים? וכו').
עזרה ותגובה מצידך מאוד תלויה בעיניי במה שקורה בהצקות עצמן. כלומר, אם יש משהו קשה ושלילי מאוד, הייתי פונה להורים. או, אם אלו ילדים שאפשר לדבר איתם, הייתי לוקחת אותם ביחד עם הילד לשיחה, ומנסה ליישר את ההדורים (כמובן, צריך ללפני כן לחשוב היטב איך לנהל שיחה כזו בחוכמה).
בהנחה שההצקות הן "רק" לא נעימות, כדאי לנסות למצוא פתרון ביחד עם הילד. כלומר, לשבת איתו ולהעלות את הדברים. להציג את המציאות כמו שהיא, בלי חוות דעת אישית. אחר-כך, לשאול את בנך מה הוא חושב שאפשר לעשות במצב הנתון, כך שיהיה לו יותר טוב. כך תחשבו ביחד על פתרון.
ברוך ה', יש לבנך נקודת מוצא טובה- בכיתה שלו, הוא מאוד מקובל ואהוד. כך שיש לו ביטחון עצמי ותחושה טובה לגבי עצמו (באופן כללי, גם אם בסיטואציה הזו-לא). אשר להזכיר לו עד כמה כל החברים שלו מהכיתה אוהבים אותו, אם הוא צריך חיזוק.
(כמובן, אפשר גם לחשוב לפני כן בעצמך על דרכי תגובה שבנך יכול להשתמש בהן, מהיכרות שלך איתו, שיועילו בסיטואציה הנתונה).
הרבה הצלחה!