תודה מראש!
בנים-בנותמישהי בת 14!
תודה מראש!
באיזה קטע? נגיעה? דיבור? מה?!אוהבי ה'
כאילו ... מה זה "דברים שרלוונטי בשביל"??אוהבי ה'
הכל...מישהי בת 14!
~~~~~~~~אני77
יש איסור על מגע של חיבה בין בן לבת.
יש איסור לבן להסתכל באחת מהעריות כדי להנות מהמראה שלה.
כמו כן אסור לו לצחוק ולהקל ראש איתה. (מכיון שהצחוק מטבעו משחרר ומרופף את הגדרות המוסריות הטבעיות שבאדם, וצחוק עם מישהי שאסורה עליו מסיר את המחיצות הטבעיות שבינו לבינה, הופך את ענייני העריות לקלים יותר בעיניו. בושת פנים לגן עדן.)
אני חושב שבגדול אלו העניינים הרלוונטיים.
ואל תסמכי על גברים שישמרו על עצמם. אין אפוטרופוס לעריות. כחות הטבע חזקים מאד, וכדי למשול בהם צריך גבורה גדולה. וידוע ומפורסם השבח העצום של יוסף על כך שעמד כנגד יצרו.
רציני אסורעוד אחת!
ואם הוא מספר לך בדיחה מה תייבש אותו?!
לפי ההלכה את לא אמורה ליהיות בסביבתם אז לשבת לספר בדיחות...אוהבי ה'
לא בקטע הזה אלא בקטע שאם אנחנו המשפחה המורחבת וזה.....עוד אחת!
(אם הם מספרים בדיחה וגם אני שומעת לא לצחוק???)עוד אחת!
תצחקי בקטנה ותלכי..יאירוש
יש גם את העניין של יחודיום חולין
שאסור לך להיות עם בן לבד בחדר.. רק לדבר הזה יש הרבה הלכות.. וקצת שוכחים אותו- מתעסקים בעיקר בשמירת נגיעה. אז נראלי שמה שיעזור לך זה פשוט לשבת עם ספר הלכה וללמוד. את תזכרי ככה הרבה יותר טוב מאשר אם פשוט נגיד לך את זה
ותשדלי שהדברים יהיו לפי- רוח ההלכה. יש דברים שאין להם תשובה ספציפית, את פשוט צריכה להיות אמיתית עם עצמך, ולחשוב אם זה מתאים לצחוק עם חברים של אח שלי עכשיו לדוג', ואם אני עושה את מה שה' רוצה ממני
בהצלוחה!
ואם קרובי משפחה?עוד אחת!
ועםעוד אחת!
מותר רק עם מי שאסור לך להתחתן איתואביגיל.
...אביגיל.
לא לעבור בין שני גברים
לא להקל ראש עם גבר
יש גם עניין לא לגעת באח בוגר (או לפחות לא לגעת בצורה של חיבה)
כמובן, ייחוד, שמירת נגיעה, צניעות בלבוש..
ובכלל, התנהגות צנועה.
רציני אסור לצחוק עם בנים? מהההה?? אני צוחקת!! מההה??קיפודה
רציני? בשבט, בשכבה, בנוער.. כל מקום כמעט! מההה??
כן.יאירוש
תסתכלי בקיצור שולחן ערוך סימן קנב סעיף ח.
זה ממש לא מדוייק, במחילה...ענבל
בס"ד
לעבור בין שני גברים זאת גמרא, לא הלכה.
ולפירוט:
כנ"ל בנוגע להליכת גבר אחרי אישה:
הליכה אחר אשה[עריכת קוד מקור | עריכה]
על פי התלמוד ישנו איסור ללכת אחרי אשה. "לא יהלך אדם אחורי אשה בדרך" (ברכות סא א). על פי רש"י מדובר באשה נשואה. אימרה נוספת בהקשר שם היא "אמר רבי יוחנן: אחורי ארי ולא אחורי אשה" (ברכות סא א); כלומר, עדיף ללכת מאחורי אריה מאשר ללכת מאחורי אישה. אף איסור זה מנומק בחשש מהגירוי של הראייה[דרוש מקור]. בעקבות התלמוד פסק הרמב"ם: "מי שפגע באשה בשוק אסור לו להלך אחריה אלא רץ ומסלקה לצדדין או לאחריו, וכל המהלך בשוק אחרי אשה הרי זה מקלי עמי הארץ..."[24]; כלומר, הוא צריך למהר ולהשיג או להקדים את האישה, כך שהוא לא ילך מאחוריה; מי שהולך מאחורי אישה הרי הוא מוגדר כעם הארץ.
פוסקי הלכה אחרונים כמו הרב אליעזר יהודה ולדנברג והרב שלמה זלמן אויערבך לא החמירו בדבר, בעקבות פסיקת "לקט יושר" בשמו של רבו ישראל איסרלין מהמאה ה-15, שבמקרים כמו כבוד אימואו לחלוק כבוד לאשת חבר - מותר. "ואמר שמותר לילך אחר אשת חבר או אחר אמו, משום דבזמן הזה אין אנו מוזהרים כל כך מלילך אחר אשה"[25]. הרב שלמה זלמן אויערבך[26] בחליפת מכתבים עם הרב ולדנברג, הסתמך על דבריו, וכתב כי בשעת הדחק ניתן לסמוך על דבריו להקל ללכת אחרי אשה. נימוק נוסף שהוא מעלה שכיום שנמצאות הרבה נשים ברחוב, לא יועיל לו להסתלק מאחורי אשה, שכן תופיע אשה אחרת, בעוד הגמרא מדברת על מציאות שבה אשה ההולכת ברחוב היא מראה לא מצוי.
[המקור כמובן הוא ד"ר ויקי, אחפש מקור מוסמך יותר]
המקורות להלכות מויקיפדיה:ענבל
בס"ד
25. ^ "הלקט יושר" (חלק יו"ד סי שעו) בשם רבו ישראל איסרלין (תרומת הדשן), וכן שו"ת ציץ אליעזר (חלק ט סי' נ)
26. ^ שו"ת מנחת שלמה, ח"א סימן צ"א אות כג
המקור מויקיפדיה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8_%D7%94%D7%A1%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94
מקווה שזה מספיק..
השקעת
אביגיל.
למרות שאני כמעט בטוחה שראיתי את זה כתוב כהלכה בכמה מקומות..בכ"א, כמו שקמנו ונתעודד אמר, שתשאל את הרב שלה
ראיתי שהרב אבינר כתב שראוי להחמיר, ושאם אי אפשרקמנו ונתעודד
בס"ד
לפחות יחזיק חפץ כלשהו בזמן שעובר בין שתי נשים
אין באמור לעיל להוות הוראה הלכתית ועל כל אחד ואחד מוטל לשאול את רבותיו כאשר מתעוררת שאלה למעשה, טל"ח.
לבנות אסור לעבור בין שתי נשים?!עוד אחת!
לבנות מותר, לבנים אסור.ענבל
אני מודה, טעיתי שכתבתי את זה כמובן מאליו ולא טרחתי להדגישקמנו ונתעודד
אה אוקי תודה רבה!!!עוד אחת!אחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים