אני דווקא ידועה בקרב מקורביי כלא גזענית בעליל, אבל ממש ממש מפריע לי הקטע הזה, שעדיין מנסים להשליט במגזר שלנו את המנהג האשכנזי על כולנו. זה היה ככה כשהייתי קטנה, וחשבתי שעבר, אבל לא. שכבה שרובה מבתים ספרדיים, אבל כולם מקבלים סידור אשכנזי. כשהייתי קטנה אבא שלי הטיל וטו על הסידור האשכנזי ובית הספר הבטיח שיחליך לי לסידור עדות המזרח. זה מעולם לא קרה, ורק אני באתי עם סידור קטן ומסכן מהבית כי ההורים שלי לא רצו לוותר להנהלה, ואני בחיים לא אשכח את הטעם המר בפה, כל בוקר כשכולן פותחות את הסידור החדש והיפה שלהן בזמן שאני באתי עם הסידור הקרוע, והבטחתי לעצמי שגם אם לבת שלי יתנו סידור אשכנזי, אפילו שחשוב לי שתתפלל בנוסח שלנו, אני לא אומר מילה, אבל עכשיו כל כך צורב לי על זה בלב, שזה המצב. כל כך הייתי בטוחה שעברו הימים האלו... זה פשוט הטיל מום בשמחה שלי. ולא בגלל שנורא מבחינתי שהבת שלי תתפלל בנוסח אשכנזי, אלא בגלל שבמגזר שלנו עדיין מנסים למחוק את עדות המזרח ולהפוך את כולנו לזהות אחת. אשכנזית.
יש גם להיפך - אני מניח שתלוי ברובyr
אני אשכנזי שגר בסביבה ספרדית וכל ילדיי קיבלו סידור ספרדי.
לא הפריע לי כלל ולא להם, אם כי היו מודעים שבבית יש לנו נוסח אחר, ובשבת או בחופשים השתמשו בסידור של הבית.
כך למדו אהבת ישראל ואי קיצוניות ביחס לנושא העדה כחלק טבעי מהחיים.
אגב, למרות הנכונות שלנו לקבלה של הנוסח האחר, בפועל כל אחד מהילדים כשגדל אימץ סידור מהבית והתחיל להתפלל רק בו.
אבל בכיתה א' זה לא מתאים, ותפילה בגיל הזה צריכה לתפקד כפי הרוב בכיתה ובהנחייה ברורה של המורה באותו סידור ובאותו נוסח.
אז על מה התלונה?איזה טוב ה'!!!!
סידור כזה שמשולבים בו שני הנוסחים עדיף על פני האופציה שיילכו על פי הרוב או שכל תלמיד ייתפלל בסידור אחר.
זה לא "אשכנזי" אלא "ספרד"משה
גם כאלו שמתפללים נוסח אשכנז, שהם אשכנזים טהורים למהדרין לא יכולים להתפלל בנוסח אבותיהם.
לא מדוייקאנונימי (3)
כייקית טהורה, ההבדלים בין "ספרד" ל"אשכנז" הם זניחים.
בתור ילד ספרדי שצריך להתפלל בנוסח אשכנזי (או "ספרד") זה הרבה יותר משמעותי.
ומה נגיד אנחנו - שבעלי תימני? בשום מקום לא נמצא את עצמנו...
הבן שלי אומנם בתלמוד תורה ספרדי - שם לכל הילדים מחלקים סידור ספרדי, וברכונים יש גם אשכנזים וגם ספרדים.
אבל לו, אין מענה. והוא כבר ביקש לעבור לתלמוד תורה תימני, הבעיה שאין כזה. הוא ביקש מאיתנו שיהיה לו ברכון בנוסח תימני באלדי בתיק. גם הקריאה בתורה מבלבלת אותו, כי ללמוד שני סוגי טעמים זה לא קל בגיל כזה, מצד שני הוא מאוד גאה בעדה התימנית, (אפילו שהוא חצי אשכנזי), ולא רוצה להפסיד את הלימוד התימני שהוא לומד בנוסף.
אבל אני חובת שבסופו של בר המפגש הזה עם כל העדות, המטעמים, הטעמים והמנהגים כן יעשיר את עולמו. כך לפחות אני מקווה.
חייבת להגיד - הבן שלך נשמע ממש מקסים וצדיק!בהתהוות
ואני מסכימה עם פותחת השרשור. זה לא בסדר.
(נדמה לי שקראתי פעם משהו שאלישיב רייכנר כתב בנושא)
תודה... חמודה...אנונימי (3)
הוא ילד, שובב, חכם ומתוק כמו כולם.
אך מאז גיל קטן, תמיד הוא התעטף בטלית כמו אבא, קידש כמו אבא (אפילו בגיל שלוש, לא הסכים להגיד "ויכולו השמיים" אלא התחיל ב"כוס ישועות אשא" והגננת לא הבינה מה הוא רוצה... והתעטף בגן בתור חזן תמיד כמו אבא) וזה לא שבעלי הוא "תימני אסלי" - לרוב הוא מתפלל אצל האשכנזים, אך אצל הבן שלי יש גאוות יחידה ממש חזקה, שלא ברור מהיכן היא הגיעה... אולי מסבא רבא שהוא קרוי על שמו...
שהתפללת בסידור קרוע...מטרי
הסידורים אולי עטופים בעטיפה כזו, אחידה?
אז אולי אפשר לקנות סידור אותו דבר עם הנוסח שלכם ולצפות אותו כך שיראה אותו דבר?
מקווה שזה לא רעיון מוקרץ...
בכל מקרה, מבינה אותך ממש!!

^^ זה מה שעשו לי.Pumpin blood

זו נראית לי הבעיה יותר מהנוסחפסיפלורה מנגואחרונה
לא בבית ספרנו הדגול, שם יש בחירה לתלמידים...חכמה בלילה
בזמני זה היה בדיוק הפוך+mp8
אנחנו בינתיים השלמנו עם המצב הזה...מתואמת
אצלנו דווקא הרוב אשכנזיות, כנראה. בכל אופן, גם אבות התלמידות בבית-הספר באים ברובם מישיבות שבהן לומדים בשיטה האשכנזית, כך שבעלי "סובל" מזה כבר שנים
בכל אופן, כנראה שנקנה בעצמנו סידור לילדה בנוסח ספרדי בהמשך. אולי בכיתה ב' - ואז תתפלל בו לפחות בבית.
(אה, ואני דווקא נולדתי אשכנזייה
)
לא קראתי את הכל, זה יכול להיות גם ההיפך, תלוי מה הרוב בכיתה.יאיר השמש
בברכות השחר יש הבדל גדול בין ע"מ לספרד, ולילד בכיתה א' ב' יהיה קשה להתפלל לבד.
מוזר. לתומי חשבתי שהנוהג הפסול הזה כבר פס מין העולםאלעד
לפני 20 ומשהו שנה כשאני למדתי ביסודי ולפני שנה כשבני בכורי קיבל סידור,
ההורים ציינו מה הנוסח הרצוי להם וכזה סידור הם קיבלו.
^^כך היה גם בזמניהפתעה!

גם אצלנוtoraneto
דווקא כשעברנו לירושלים, נכפה על בתנו לרכוש סידור אשכנזי..
וסיפר לי חבר שכך קרה גם בתלמוד תורה שבנו לומד בהר נוף, ושהוא שאל מדוע לא יקנו לכולם את הסידורים המותאמים של הרב אליהו, והם הבטיחו לעשות כן לשנה הבאה.
אולי צריך לאזור אומץ ולדבר עם ההנהלה על חשיבות העניין
הסידור הזה באמת נותן פיתרון לבעיה (וגם אם קיבלתם כזה אשכנזי, למה שלא תקנו את המקבילה הספרדית)?
כנראה שזה מה שאעשה.אנונימי (פותח)
אני רוצה קודם לדבר על הנושא עם בעלי ולחשוב אם כדאי לי בכלל להעלות את הנושא .הבת לי כל כך מתרגשת מהסידור שלה, שאני מפחדת ממש להרוס לה את השמחה. אני חושבת שאולי באמת אעשה את זה, אבל בחופש הגדול. הבעיה הגדולה יותר היא שבעלי תימני ואולי בכלל יגיד שאם כבר מחליפים נוסח אז לנוסח תימני. זה דורש התייעצות מרובה כי אני ממש לא רוצה ליצור אצלה מצב כמו זה שהיה לי כילדה.
והסידור התימני בכלל לא דק יותר! לפחות לא הסידור שלנו!!!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות