אני דווקא ידועה בקרב מקורביי כלא גזענית בעליל, אבל ממש ממש מפריע לי הקטע הזה, שעדיין מנסים להשליט במגזר שלנו את המנהג האשכנזי על כולנו. זה היה ככה כשהייתי קטנה, וחשבתי שעבר, אבל לא. שכבה שרובה מבתים ספרדיים, אבל כולם מקבלים סידור אשכנזי. כשהייתי קטנה אבא שלי הטיל וטו על הסידור האשכנזי ובית הספר הבטיח שיחליך לי לסידור עדות המזרח. זה מעולם לא קרה, ורק אני באתי עם סידור קטן ומסכן מהבית כי ההורים שלי לא רצו לוותר להנהלה, ואני בחיים לא אשכח את הטעם המר בפה, כל בוקר כשכולן פותחות את הסידור החדש והיפה שלהן בזמן שאני באתי עם הסידור הקרוע, והבטחתי לעצמי שגם אם לבת שלי יתנו סידור אשכנזי, אפילו שחשוב לי שתתפלל בנוסח שלנו, אני לא אומר מילה, אבל עכשיו כל כך צורב לי על זה בלב, שזה המצב. כל כך הייתי בטוחה שעברו הימים האלו... זה פשוט הטיל מום בשמחה שלי. ולא בגלל שנורא מבחינתי שהבת שלי תתפלל בנוסח אשכנזי, אלא בגלל שבמגזר שלנו עדיין מנסים למחוק את עדות המזרח ולהפוך את כולנו לזהות אחת. אשכנזית.
יש גם להיפך - אני מניח שתלוי ברובyr
אני אשכנזי שגר בסביבה ספרדית וכל ילדיי קיבלו סידור ספרדי.
לא הפריע לי כלל ולא להם, אם כי היו מודעים שבבית יש לנו נוסח אחר, ובשבת או בחופשים השתמשו בסידור של הבית.
כך למדו אהבת ישראל ואי קיצוניות ביחס לנושא העדה כחלק טבעי מהחיים.
אגב, למרות הנכונות שלנו לקבלה של הנוסח האחר, בפועל כל אחד מהילדים כשגדל אימץ סידור מהבית והתחיל להתפלל רק בו.
אבל בכיתה א' זה לא מתאים, ותפילה בגיל הזה צריכה לתפקד כפי הרוב בכיתה ובהנחייה ברורה של המורה באותו סידור ובאותו נוסח.
אז על מה התלונה?איזה טוב ה'!!!!
סידור כזה שמשולבים בו שני הנוסחים עדיף על פני האופציה שיילכו על פי הרוב או שכל תלמיד ייתפלל בסידור אחר.
זה לא "אשכנזי" אלא "ספרד"משה
גם כאלו שמתפללים נוסח אשכנז, שהם אשכנזים טהורים למהדרין לא יכולים להתפלל בנוסח אבותיהם.
לא מדוייקאנונימי (3)
כייקית טהורה, ההבדלים בין "ספרד" ל"אשכנז" הם זניחים.
בתור ילד ספרדי שצריך להתפלל בנוסח אשכנזי (או "ספרד") זה הרבה יותר משמעותי.
ומה נגיד אנחנו - שבעלי תימני? בשום מקום לא נמצא את עצמנו...
הבן שלי אומנם בתלמוד תורה ספרדי - שם לכל הילדים מחלקים סידור ספרדי, וברכונים יש גם אשכנזים וגם ספרדים.
אבל לו, אין מענה. והוא כבר ביקש לעבור לתלמוד תורה תימני, הבעיה שאין כזה. הוא ביקש מאיתנו שיהיה לו ברכון בנוסח תימני באלדי בתיק. גם הקריאה בתורה מבלבלת אותו, כי ללמוד שני סוגי טעמים זה לא קל בגיל כזה, מצד שני הוא מאוד גאה בעדה התימנית, (אפילו שהוא חצי אשכנזי), ולא רוצה להפסיד את הלימוד התימני שהוא לומד בנוסף.
אבל אני חובת שבסופו של בר המפגש הזה עם כל העדות, המטעמים, הטעמים והמנהגים כן יעשיר את עולמו. כך לפחות אני מקווה.
חייבת להגיד - הבן שלך נשמע ממש מקסים וצדיק!בהתהוות
ואני מסכימה עם פותחת השרשור. זה לא בסדר.
(נדמה לי שקראתי פעם משהו שאלישיב רייכנר כתב בנושא)
תודה... חמודה...אנונימי (3)
הוא ילד, שובב, חכם ומתוק כמו כולם.
אך מאז גיל קטן, תמיד הוא התעטף בטלית כמו אבא, קידש כמו אבא (אפילו בגיל שלוש, לא הסכים להגיד "ויכולו השמיים" אלא התחיל ב"כוס ישועות אשא" והגננת לא הבינה מה הוא רוצה... והתעטף בגן בתור חזן תמיד כמו אבא) וזה לא שבעלי הוא "תימני אסלי" - לרוב הוא מתפלל אצל האשכנזים, אך אצל הבן שלי יש גאוות יחידה ממש חזקה, שלא ברור מהיכן היא הגיעה... אולי מסבא רבא שהוא קרוי על שמו...
שהתפללת בסידור קרוע...מטרי
הסידורים אולי עטופים בעטיפה כזו, אחידה?
אז אולי אפשר לקנות סידור אותו דבר עם הנוסח שלכם ולצפות אותו כך שיראה אותו דבר?
מקווה שזה לא רעיון מוקרץ...
בכל מקרה, מבינה אותך ממש!!

^^ זה מה שעשו לי.Pumpin blood

זו נראית לי הבעיה יותר מהנוסחפסיפלורה מנגואחרונה
לא בבית ספרנו הדגול, שם יש בחירה לתלמידים...חכמה בלילה
בזמני זה היה בדיוק הפוך+mp8
אנחנו בינתיים השלמנו עם המצב הזה...מתואמת
אצלנו דווקא הרוב אשכנזיות, כנראה. בכל אופן, גם אבות התלמידות בבית-הספר באים ברובם מישיבות שבהן לומדים בשיטה האשכנזית, כך שבעלי "סובל" מזה כבר שנים
בכל אופן, כנראה שנקנה בעצמנו סידור לילדה בנוסח ספרדי בהמשך. אולי בכיתה ב' - ואז תתפלל בו לפחות בבית.
(אה, ואני דווקא נולדתי אשכנזייה
)
לא קראתי את הכל, זה יכול להיות גם ההיפך, תלוי מה הרוב בכיתה.יאיר השמש
בברכות השחר יש הבדל גדול בין ע"מ לספרד, ולילד בכיתה א' ב' יהיה קשה להתפלל לבד.
מוזר. לתומי חשבתי שהנוהג הפסול הזה כבר פס מין העולםאלעד
לפני 20 ומשהו שנה כשאני למדתי ביסודי ולפני שנה כשבני בכורי קיבל סידור,
ההורים ציינו מה הנוסח הרצוי להם וכזה סידור הם קיבלו.
^^כך היה גם בזמניהפתעה!

גם אצלנוtoraneto
דווקא כשעברנו לירושלים, נכפה על בתנו לרכוש סידור אשכנזי..
וסיפר לי חבר שכך קרה גם בתלמוד תורה שבנו לומד בהר נוף, ושהוא שאל מדוע לא יקנו לכולם את הסידורים המותאמים של הרב אליהו, והם הבטיחו לעשות כן לשנה הבאה.
אולי צריך לאזור אומץ ולדבר עם ההנהלה על חשיבות העניין
הסידור הזה באמת נותן פיתרון לבעיה (וגם אם קיבלתם כזה אשכנזי, למה שלא תקנו את המקבילה הספרדית)?
כנראה שזה מה שאעשה.אנונימי (פותח)
אני רוצה קודם לדבר על הנושא עם בעלי ולחשוב אם כדאי לי בכלל להעלות את הנושא .הבת לי כל כך מתרגשת מהסידור שלה, שאני מפחדת ממש להרוס לה את השמחה. אני חושבת שאולי באמת אעשה את זה, אבל בחופש הגדול. הבעיה הגדולה יותר היא שבעלי תימני ואולי בכלל יגיד שאם כבר מחליפים נוסח אז לנוסח תימני. זה דורש התייעצות מרובה כי אני ממש לא רוצה ליצור אצלה מצב כמו זה שהיה לי כילדה.
והסידור התימני בכלל לא דק יותר! לפחות לא הסידור שלנו!!!
מחפשים קהילהאבא פגום
אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.
נשמח מאד להמלצות ☺️
ילגים מפרק א וצוואהיל 000
לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי
שלום בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים
לנו משותפים
הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא
סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות
אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים
ואני לא יכלתי לעבוד
כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל
מבעל חזק שלא היה חולה אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום
עובד פיזית קשה כל חייו
לא יכולה לפרט הכל
שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך
ילדיו רצו מידע על כל דבר
על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו
לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה
מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע
אין לי תו ירודה לא נותנים מידע גם לאישה
אבל הם בשלהם
עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע
ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד
עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי
אני לא בתחרות
הם יושבים מולי ומחלקים את הבית
החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם
הם אמרו לא נוציא אותך מהבית
לא בטוב לב,בהתנשאות
פה שתקתי
שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי
כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה
ועבדתי פחות
לא היה לו עזרה משום צד
המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה
ולא באו לבקר פעם אחת
לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם
רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים
אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי
התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים
קראו לי בשמה של,גרושתו
ולא אמרתי כלום
בעלי גוסס והם אבים איתי מולו
שתקתי
אבל הילדים שלו איתם יד ביד
אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים
אימא שלהם השחקנית הראשית פה
הראתה לי שהיא איתי
ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה
על התערבות בכל נישא
לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור
ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת
אלי
אני איתו בכל הטיפול והם לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה
בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל רצתה לדעץ להתערב
היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו
הוא מת את כלום
רוצים את חלקם לא מוותרים על כלום
אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות
הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם
ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם
לא הבנתי איך אני הרעה פה
מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב
חיבת עורך דין שיתן לי בטחון
אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי
מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה
תפני לעורך דין.
לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.
אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.
פרסום הנסחן120
שלום וברכה,
חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.
לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.
הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.
ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.
"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,
כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .
בתפילה לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.
עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva
שלום רב,
שמי חוה.
אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.
אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.
אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.
אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.
האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?
אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?
אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.
השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.
קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית
תודה רבה לכם בכל מקרה.
יום טוב ונעים לכולם.
עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה
אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!
תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.
תודה רבה. יום טוב.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.