עזרה לגבי התאהבותמוטי113

שלום

כבר זמן רק שנפתחים כאן אשכולות לגבי הדלקויות של מדש על מדשית, שכן על שכנה, חברה של אחות וכדו', וגם הפוך- בת שמתאהבת בבן.

כדי לעזור קצת החלטתי לפתוח אשכול בנושא.

נתחיל בקצת מהות, מה לא ככה? חיוך

אם נתסכל בקצרה בספר בראשית - אפשר ללמוד המון בנושא גבר ואישה, בעיקר מהבריאה שלהם.

אדם נברא מחובר לחוה ואחרי כן הקב"ה הפריד בינהם. 

מה אנו למדים מזה?

נפשית, פיזית ורוחנית - התיקון הגדול ביותר שיכול להיות לאדם הוא להיות עם חוה! 

כלומר- כל בן צריך להתאחד עם בת! בהתחלה רגשית ולאחר נישואין ובטהרה - גופנית.

אממה..?

ההורמונים של המיניות מתחילים (אצל בן) בגיל 13 ולבנות בגיל 12. 

ככה שאם נעיף מבט הרבה חבר'ה ובכל ציבור (אולי חוץ מפלגים קיצוניים מאד בחברה החרדית שבהם אין מגע בכלל בין בנים לבנות עד חתונה) יש המון התאהבויות, חבריות ומה לא...

התאהבות היא לא דבר רע! להיפך! היא הכלי הראשוני שלנו כבני אדם לפתח קשר עם בני המין השני ע"מ להגיע לקשר הנשגב ביותר. לקשר שמועיל ליצירת משפחה והקמת בישראל. 

תיניי ניי ניי...

הבעיה - 

האדם בעידן שלנו לא מסוגל ליצור קשר מספיק עמוק ואמיתי בגיל צעיר משום שאינו מוכן לכך נפשית. 

יש להתפתח הבן לחוד, הבת לחוד, "לצבור אישיות" ובגיל המתאים שאדם באמת בשל לזה ורוצה בזה (בהקמת משפחה, ולא בסתם חברות מזדמנת) - להתחיל להפגש עם בנות שבאמת מתאימות לו, או האישה עם גברים שמתאימים לה.

ברגע שאדם מסתובב בעולם עם התודעה הזו שהוא שומר את הכוחות הנפשיים שלו על מנת ליצור קשר ראשוני (בלי חוויות קודמות, נושא שארחיב לגביו עוד מעט) ועמוק עם הבחורה שאיתה יקים בית, גם כאשר הוא מזהה (כשהוא יותר צעיר) בת שהוא אוהב, הוא מבין (צריך להבין) שאין זה הזמן לקשר, וגם שברוב הפעמים זהו קשר נמוך עבור הכיף, אפילו עבור הכיף הרגשי.

בקשר למה שהזכרתי קודם - 

יכולה להיות מחשבה כזו:

"בסדר, אז אני לא חושב על חתונה. אבל למה לא לצחוקים? למה לא כדי להרגיע את הרגשות שלי שמשתגעים עליה כל פעם שאני רואה אותה???"

הקב"ה הוריד אותנו לכאן עם כוחות נפש מסויימים למשימה הזו, של הקמת בית, ואדם שמבזבז אותם על אהבות מזדמנות מגיע להקמת הבית - עייף נפשית ושרוט בנפש ממגעים נפשיים קודמים.

לא הזכרתי את נושא המגע, למרות שיש הרבה מה לדבר עליו. ממליץ ללמוד את הלכות ייחוד בהרחבה על מנת ללמוד איך להשמר ממצב של נגיעה.

עצות מעשיות- 

כאשר אדם מזהה התאהבות בבן המין השני- (מנוסח לבנים, עובד גם לבנות )

1. עצור. תחשוב. הרץ בראש את התודעה הזו שבנית. תזכור את כל העניינים שהפנמת. 

2. לחרוק שיניים. זה כואב. זה נורא נוצץ להיות עם חברה. זה כיף גדול. אך אתה זוכר שאתה עושה את זה לעצמך למטרה נעלה ונשגבת הרבה יותר, כן?

3. תפילה... אין יותר מזה. שתף את אבא שבשמיים בנסיונות שלך.. ספר לו כמה אתה אוהב אותו, באמת.

בהצלחה חברים וחברות. ה' יאריך ימיכם ושנותיכם ותזכו להקים בית נאמן

קצת עליי- הייתי בקשר לא רציף במשך שנה. הרבה בלבולים, הרבה קשיים. 

שיתפתי את הר"מ שלי. היום אני אחרי. מרגישים בהבדל!! ממליץ לכם!

שכוייח!!!!!!!עוד אחת!
אבל יש דבר הנקרא להרגיש על בשרך מה זה קשר ולהבין או לא למה זה רע או טוב .
אדם שלא עבר את זה לא ישתכנע ככ מהר כי גם הוא רוצה להרגיש אתזה....
מקווה שהבנתם יצא קצת מסורבל.....
אין חכם כבעל ניסיוןמוטי113

אך אם אדם באמת מעריך ומבין את המשפט הזה- הוא מבין שהוא צריך ללמוד מבעלי הניסיון ולא לרדוף אחרי ניסיונות כדי להיות חכם יותר. 

תן לאחרים ליפול בשבילך - קצת אנוכי אבל נכון, דורות שלמים והמון אנשים היו צריכים להתמודד עם נושאים אדירים, במקום להיות עוד חוליה בשרשרת הניסיונות כדאי לבוא מוכן מראש עם ידע מקדים מאנשים שכבר חוו וראו..

אוווווווווווווהוווווווווו חזק !!!Coollit
ואו!!! שכויח!!! אוהבי ה'
תודה שמח לעזורמוטי113

אהבתי... הצלחת להסביר מה שהרבה כאן ניסו ולא הצליחו...שירוש16
אני רק מתקנת משהו קטן ושולי. אין נגיעה והתאהבות בציבור החרדי ולא רק אצל הקיצונים. חברויות כאלו הן נדירות וממש לא מומלצות ( בלשון המעטה) בציבור החרדי, גם הפחות קיצוני. אין לזה לגיטימציה בכלל ובת עם חבר חרדי, זה עוד לא שמעתי. בכלל הבנים כל הזמן בישיבות, אז בהצלחה עם קשר נורמאלי ורציף.
לא באתי להמעיט מאחרים או לפגוע ח"ו. רק להבהיר.
אני אסביר -מוטי113

לא דברתי על חברויות בהקשר של חרדים אלא על הדלקויות והתאהבויות. 

כאלה יש ועוד איך. רק שבציבור החרדי זה מאד מאד מאד מאד לא מקובל להיות חברים, בקטע של לחץ חברתי.

אצל חרדיםרננה*

זה כמעט לא קורה, אין נקודות חיכוך - ההפרדה מאד חדה.

ממש לא רק אצל הקיצוניים.

כ"כ קולע ומדויק..כל הכבוד!)(

תודה רבה מוטי113

ישר-כוח! בן-ציון

תודה!מוטי113

אשרייך(:קשה זה טוב!!
תודה רבה על המחמאות מוטי113
אם יש למישהו הערות, בונות וגם פחות בונות, בשמחה
וואוו.. אתה חזק...קיפודה

שכוייח *בננית*

כתוב אמיתי, יפה ומדוייק.

כל מילה! אשרייך!חפרנית גאה=)

יפה..פרפר הלילהאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך