אני לא בטוח אם אני עושה את הדבר הנכון...rakonto

אני לא ממש יודע איפה להתחיל...

אממ... זה כולל גם דברים שלא כל נשמה עדינה תשמח להיתקל בהם, אז על אחריות הקורא אם לקרוא.

בקיץ האחרון קרה המקרה והייתי מדוכא.

חשבתי שכל החברים שלי כבר לא אוהבים אותי חוץ משניים וזה דיכא אותי כמה ימים.

אז לקחתי איתי סכין למקלחת ו... לא חתכתי את עצמי. לא ממש יודע להסביר.

בכל אופן סיפרתי לחבר שלי והוא היה בדאגות יומיים, ואמא שלו קלטה את זה...

התגלגל ככה שההורים שלי שמעו שקרה משהו רע.

סיפרתי להם בפירוט מה קרה ומאז הם לחוצים עלי.

את השיטה של דיכאון -> לחתוך את עצמך למדתי ממישהי שלצערי לוקה בסכיזופרניה שהכרתי מאיזה פורום ותמכתי בה לאורך תקופה ארוכה מאוד לפני המקרה.

אחרי שההורים שמעו וכל זה, הלכתי לפסיכולוג ומאז אני הולך לפסיכולוג כל שבוע (הידד!) ואסור לי באופן עקרוני להשתמש במחשב שלי (לא ממש קורה), ובשום אופן לא להיות בפורומים.

וקורים דברים שמדכאים אותי אבל אני משתדל שהם לא ישפיעו עלי.

למשל קרה שהושפעתי ונחתכתי.

היתה תקופה שהייתי מדוכא והנחתי על עצמי סכינים מדי פעם.

עכשיו אני כבר לא שם, אבל לפעמים אני מתפלל שלא נולדתי מעולם.

אני לא רוצה שהפסיכולוג גם יכתוב לי איזו הערה וידפוק לי את החיים.

ואני מפחד. לא יודע ממה.

האמונה שלי לא מתערערת בכלל, אבל אני כועס על ה' לפעמים. לא בגלל דברים שקרו לי, אני לא כזה חשוב.

ועכשיו זה. ה' ממש אוהב להתעלל בי.

אני מאוד מקווה שלא עשיתי טעות בדברים שכתבתי פה.

..מוזיקה? מוזיקה

גם אני הייתי ככה.. ולפעמים עדיין.. זה קשה אבל אני מאמינה שבסוף כולנו נצא מזה..

וה'

ה' הוא לפעמים כמו אבא מכה. ואני אוהבת אותו ככ וכועסת עליו ככ ואני יודעת שהוא אוהב אותי ונמאס לי לכעוס עליו ונמאס לי לאהוב אותו אבל מתרגלים.. והוא יכול להיות תומך לפעמים

ורק רציתי להגיד שאם צריך אז תדע שיש עוד אנשים כמוך ושבסוף אתה תוכל לצאת מזה

בהצלחה

תודה.rakonto

מכל הלב.

וואו. אין לי מה להגיד.הכל מבחוץ

אבל שיהיה המון בהצלחה!!!
מחזיקים לך ידיים!

מסובך מידי אבל מה שכן:Coollit
אין מצב לומר שנמאס מאלוקים ח"ו ואין דבר כזה שאתה כועס על אלוקים כי אתה צריך לזכור:
" שכל מה שה' עושה לטובה הוא עושה "והוא רוצה רק בטובתך אפילו אם נראלך שלא! !!!!!!!!!
..טובי =][=
נסה לראות את הטוב בעולם. את ה'יש' כאן למרות ובזכות ה'ריק'.

נכון, לפעמים כשהכאב בלב חזק לברוח לכאב פיזי זה קל יותר. זה מוחשי יותר. זה גם מושך הרבה צומת לב.
אבל זה גורם להמון יסורי מצפון אחר כך..
וזה לא יעיל. הפוך.

אתה מסוגל.
אתה יכול.
לאט לאט עם הרבה עבודה.. בהצלחה.
נכון, זה נשמע כמו בליל ססמאות אבל בכל זאת ניסיתי

ובנינו, מכירה ת'מקום הזה וב"ה ב"ה כבר פוול זמן לא שם.
אני משתדל.rakonto

מודה רבה לכולכם...

לא ממש יודע ליישם, בעיקר אופטימי בהשתדלות...

אבל תודה לכולם

בהצלחה איש.טובי =][=
ממליצה למצוא חפץ מסוים לפרוק עליו עצבים.
זה יעיל.
על היד פחות מומלץ :
בהצלחה איש.טובי =][=
ממליצה למצוא חפץ מסוים לפרוק עליו עצבים.
זה יעיל.
על היד פחות מומלץ :
..הכל דבש..
יש איזה סיפור על זה שקשה הקב"ה מרים אותך עליו. משהו עם פסיעות רגליים,משו כזה.
תחפש, לי אישית הסיפור הזה עזר...
שילד ואבא הולכים בחוף ומשאירים שני שבילים של עקבות.rakonto

מתישהו הילד מסתכל ורואה שיש רק שביל אחד של עקבות.

הוא שואל את אבא שלו למה הוא עזב אותו, והוא אומר שהוא לא עזב אותו, הוא הרים אותו.

גם לי זה קרה רק בלי הסכינים שהייתי בן7 הייתי נותן לעצמי מכותטורבו1547

וגם לפעמים הייתי מבקש מאחים שלי שיתנו לי מכות

הסיפור במלואו---שירוש16

מסופר על אדם שהגיע לעולם העליון והראו לו את חייו כאדם הפוסע על חוף ים. הנפטר הסתכל על חף הים ותמיד ראה 2 זוגות של פסיעות על החוף. ואז הגיע קטע מאוד קשה. היו סלעים על חוף, עליות ומורדות ודווקא אז הנפטר רואה רק זוג אחד של עקבות. האדם פונה אל ה' ואומר: כאן, כשהיה קשה לי, באמת הרגשתי שאני הולך לבד ושאתה לא היית איתי, ועכשיו אני רואה שזה נכון. אמר הקב"ה לנפטר: דווקא אז, כשהיה לך קשה במיוחד, כשהרגשת שא"א יותר ושהדרך קשה מידי, כשהרגשת הכי לבד שיכול להיות, דווקא אז הייתי הכי קרוב אילך. הפסיעות שאתה רואה על החוף בזמניך הקשים- הם שלי. אני נשאתי אותך עלי הכפיים בכל הדרכים הקשות...

זה הסיפור במלואו, כמובן שתמיד יש לזה גרסאות שונות. ובנוסף לכך- יש גם שיר.

הרעיון הוא שתמיד נדע שדווקא בזמנים הכי קשים- אז הקב"ה נמצא הכי קרוב, ממש לידי, ודואג לנו הכי הכי שיכול להיות.

הוא אוחז אותנו בידיו, ומנסה להקל מעלינו את המסע.

למה צריך לעבור את המסע? למה צריך כביש כזה קשה? שהקב"ה כבר ידאג ליישר מראש את הדרך- שתהיה קלה, למה לא?

למה לא- כי זה לא אפשרי.

כי כל בנ"א הגיע לעולם בשביל למלא תפקיד מסוים. אדם הגיע לעולם ולפניו פרוסה הדרך שבו יובילו הקב"ה עד המטרה- מילוי תפקידו. נכון שבדרך יש קשיים, אבל זה הדרך- צריך לעבור אותו. אין מה לעשות, לא באנו לעולם בכדי לעשות 'כיף' ו'חיים' ו"לחטוף ולאכול לחטוף ושתה"- כי זה לא אנחנו.

אנחנו בני העם הנבחר נולדנו לתפקיד מסוים, ובדרך למילויו יש קשיים.

אבל ברור שמי שנתן את הקשיים והניסיונות- נתן גם את הכוחות להתמודד איתם. זה בא בחבילה אחת= ניסיון+כוחות להתמודד. אין דרך אחרת- זו האפשרות היחידה.

אמרת: "ה' אוהב להתעלל בי"-

תפריד בין 'אוהב' ל'התעלל'. תסים פסיק. כי הקב"ה אוהב אותך. נקודה. הוא שולח לך ניסיון שכואב וכיביכול "מתעלל בך"- אבל זה לא בגלל שהוא אוהב להכאיב, ה' רחמן, הוא פשוט אוהב אותך. זה כמו ריב בין אחים- אין להם בעיה להרביץ אחד לשני כי הם יודעים שבסוף היום הם יחזרו להיות אחים ושום דבר לא ישנה את זה. אבל ילד לא בהכרח ירגיש ככה כלפי חבר שלו, כי החבר שלו יכול להיפרד ממנו יותר בקלות.

כך גם הקב"ה בקשר עם אוהביו. הוא נותן את הניסיונות הקשים ואת ה'סתירות לכי' לאלו שהוא יודע שיוכלו להתמודד איתם. הם מיוחדים, הם הכי קרובים לה'. וה' יודע שאם הוא ינסה אותם- הם לא יכפרו או יפסיקו להאמין. כי יש להם קשר מאוד חזק ועוצמתי שלא ייפסק.

קיצר-

מאחלת המון הצלחה וס"ד בהמשך, הקב"ה נתן לך כוחות- עכשיו מתפקידך להתחיל לגלות אותם בתוכך !!!!

מצטערת- הסיפור הזה נורא נדוש. בכל גן שולה מספרים אותוחיית הברזל

וזה ממש מאבד מהאפקט.

ולענייננו- לי הייתה תקופה כזו. זה היה רעע! חשבתי כבר מה יהיו ההספדים ורשמתי כל מיני

דברים שאני מאמינה בהם ושמתי בין הגרביים..

איך יצאתי?

התחלתי להסתכל על העולם בצורה שונה.

להעריך. זו המילה.

לפני השינה הייתי אומרת כך: (מומלץ בחום! לראות כמה אנחנו ברי מזל)

תודה שיש לי זוג הורים,

בריאים בנפשם ובגופם, 0על כל ההורים שעברו תאונות\ אירוע מוחי)

לא פרודים או משהו.

תודה שיש לי קורת גג בחורף,

ואפילו היא יפה.

תודה שיש לי חדר פריטי.

תודה שיש לי הורים שאכפת להם ממני (על כל ההורים האלכוהוליסטים וכו)

תודה שש לי אחים , ואנילא לבד בבית.

תודה שאף אחד מהמשפחה שלי חולה בנפש ובגוף.

תודה על היכולת, ממש עכשיו, להקליד ולהזיז ידיים,

לחשוב בבהירות,

תודה שאני יכולה לשבת ואים לי בעיות באגן,

תודה על היכולת לחשוב באצמאות

תודה על היכולת להבין, שצריך להוקיר תודה.

תודה שאין לי חולי שכלי,

שיש לי חברות

שאני לומדת בבית ספר עם חינוך

שאני חיה במדינה שאפשר לבחור בה

ולהשמיע עמדה נגד הממשל

תודה שאני חיה בעולם עם זכויות לנשים.

תודה שנולדתי למשפחה דתית

תודה שההורים שלי דואגים לי לערכים

תודה על חיים נפלאים.

תודה על כשלונות

תודה על יצר הרע

תודה על שאני חיה במדינה יהודית ואנילא רדופה על כך.

אקיצר, יש אינסוף דברים 

שחייב להגיד תודה עליהם..

הכי בהצלחה בעולם

אבל יש מקום להטיח דברים כלפי מעלהrakonto

כשזה מוצדק.

כשאתה מרגיש שזה מוגזם.

משה עשה את זה, חנה עשתה את זה והתוותה לנו את הדרך להתפלל, וזה דבר חשוב.

מה שמפריע לי היום הוא לא הדברים שרעים לי, אלא מה שרע לאנשים שאני מכיר. להגיד תודה על משהו שיש לי ולהם אין זו צביעות לדעתי וגם ידכא אותי.

מלחיץ!!עוד אחת!
חבל שקראתי אבל בכל זאת בהצלחה ענקית....
תודה רבה.rakonto

כשלי הייתה תקופה רעה לא ככ שמתי לב לאנשים סביבי. כנסחיית הברזל

ולכן, להדגיש כמה טוב לי ושאני לא צריכה לבכות על החיים זה עזר לי.

בנושא הזה- זה ממש כל אחד לפי איך שהוא מרגיש. 

זו לא צביעות כי אני אומרת תודה. וזהו.

ואחרי זה כשהרגשתי חזקה יותר, בקשתי על הקרובים שלי, 

בקשתי שיהיה להם חיים כמו שלי (שחשבתי אז שהם פשוט- סליחה- חרא).

רציתי להרגיש מחוזקת ואמרתי לי בלב אתזה.

ואני גם חושבת שזה גם מאוד מחזק וגם בונה בנפש ערך של הכרת תודה. שחשוב לחיים נורא

אני אנסה rakonto

תודה רבה נשיקה זה באמת מחזק

בהצלחה..אל תיראי
תדבר עם ה', הוא הרבה יותר משומע..
בגללך אני לא חופרת יותר בבודעות!!!!!! בלי נדרבת 500

אני גם עכשיו בתקופה כזאת---חסויי

בכל מקרה -שיהיה בהצלחה!!

קצת בדילאי אבל היה לי חשוב לענותחור שחור
גם לי יש תקופה כזאת כבר כמה זמן ואני ממש מנסה לצאת ממזה ולא ממש מצליחה.
לפעמים לדבר על זה עם אדם אמיתי שאתה סומך עליו ושקרוב אליך לדוגמא החברים האלה שהזכרת ולא דווקא מבוגר שלפעמים לא כל כך מבין.
לי גם מאוד עוזר לעשות כל מיני דברים שעוזרים לאנשים הידיעה שאנשים צריכים אותך ורוצים אותך איתך בשבילם ולא בשבילך מאוד עוזרת.
מקווה שיעבור
מעריצה אותךשחקנית
על זה שהסכמת ללכת לפסיכולוג ולשתף איתו פעולה
גם אם זה אומר לא להכנס למחשב ולאתרים מסוימים
המחשבות שלך הגיוניות ונכונות במיוחד לאור כל מה שעשית.
ולמרות שזה יכול להיות שזה יהיה קצת קשה תדבר עם הפסיכולוג ותשתף אותו כי רק הוא יכול לעזור באמת.
זאת היתה תגובה אלי?rakonto

תודה, אין צורך להעריץ...rakontoאחרונה

אני בסה"כ עשיתי מה שאמרו לי...

אני משתדל, תודה.

לעזור לאחרים זה כמו סם.rakonto

אבל אל תשכחי שאת קיימת בשביל עצמך בראש ובראשונה ואז בשבילם.

אני אתחיל בפירגון קצת לא קשור-שונמית
הכתיבה שלך מדהימה. כתבת ושיתפת וממש הרגשתי את הדברים ואת המצוקה.
ועכשיו לתוכן דברייך- אתה כותב כאן שאתה נמצא במצב די מתמשך של מצוקה ( אם כי מדהים לשמוע כמה אתה אופטימי ושואף למעלה.. מנסה להוציא את עצמך ולשמוח ), המצוקה הזו הובילה אותך לצעד טיפשי וחמור של לפצוע את עצמך, משהו שהפך עם הזמן לאיזושהי התמכרות. כלומר- לגבי הביטוי של הבעיה, לדעתי כדאי להתייחס לזה כמו להתמכרות. משהו שאתה לא לוקח במנות קטנות אלא מתנתק ממנו טכנית ורגשית. מכניס לעצמך למוח שזאת בריחה, וזה לא אתה וזה צעד לא הגיוני. כשזה נכנס למוח פשוט מרחיק את המחשבה.
ותעשה טובה, תרחיק את עצמך מסכינים. בכל מצב.

ואם יש לך רצון לפגוע בעצמך, מיד תרים טלפון לחבר טוב שיודע על זה, או לאחד ההורים. זה ישמור עליך מעצמך. זה באמת לא משחק...

אבל זה רק תסמין. שחשוב לטפל בו, אבל הוא התולדה ולא השורש. השורש הוא הדיכאון. אתה אמרת שאתה לא ממש שם, ובכל זאת- אני ממליצה להכין איזה ארגז כלים לשעת הצורך... לקרוא קצת מאמרים באינטרנט שעוזרים לטפל ולמנוע דיכאון וכו'.

מעבר לזה כמה המלצות לסיום-
* ספר מעולה ומומלץ ביותר- "בוחרים להרגיש טוב". אפשר בדרך כלל להשאיל אותו בספריה. הוא ספר שנועד לכוון אדם לשפר את איכות החיים הנפשית שלו ולהרגיש יותר טוב. זה ספר מאוד מקיף, והוא גם מכיל כלים ממש מעשיים. מומלץ בחום.
* לפעמים מגיעים למצבים כאלו כשאנחנו מדי מתבוננים פנימה. אתה מתנדב במשהו? לך תאמץ ילד לעזור לו בלימודים. תתנדב עם נכים או בעלי מוגבלויות. לך לשמח בבית חולים. לפעמים כשאני קצת יוצאת מעצמי אני מגלה שיש עולם שלם ויפה, ויש אפילו אנשים שנמצאים במצב יותר גרוע משלי, ואני יודעת להודות על הקיים.
* לצחוק. להשתמש בהמון הומור, אפילו על המצב. זה מוריד מזה את הדרמטיות והמשקל הכבד.
* למצוא תעסוקה, לעבוד או לעשות דברים שאתה אוהב. תנסה אולי לעשות מעין יומן שמחה- לכתוב כך ערב מה שימח אותך היום. איזה סוג של פעילות ואיזה תובנות.

יש עוד המון עצות. אבל זה נראה לי מספיק. בכל אופן- כדי להתרחק מזה לא מספיק להיות בסדר. צריך להיות בריא ושמח. אז קדימה...
קודם כל. תודה רבה.rakonto

על כל חלק וחלק ממה שכתבת.

מההמלצות –

אני אקרא את הספר, למרות שאני נוטה לדחות ביצוע של ספרים כאלה (גם ספר על פתרון לדחיינות שקראתי ><).

אני מנסה להסתכל החוצה. דווקא הצרות של אחרים יותר כואבות משלי...

הומור הוא בערך מרכז חיי. תלוי איך את מחזיקה את המפה.

יומן שמחה – נשמע רעיון מעולה, נראה איך זה ילך.

תודה שוב על הכל!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך