עבר עריכה על ידי הבט משמים בתאריך ז' באדר תשע"ה 23:29
בס"ד
וואי באמת ריגשת אותי: זה מראה הרבה מאוד שאת בוכה על המצב שלך - "רחמנא ליבא בעי" .
אני יכול להזדהות על העניין:
גם אני לצערי בתרעומת רבה כלפי ה' יתברך - אומנם מקיים מצוות אבל בתרעומת.
באמת בטכלס מה העניין שהכי דורש תיקון? זה האמונה שהכל לטובה.
הבאסה היא שאיננו באמת יודעים איך זה לטובה ולמה.באמת למה הבאתה לי את זה ריבונו של עולם?ולמה את זה ולמה את זה?
הרי אתה כל כך רוצה להיטיב אז למה יש כל כך הרבה צער/סבל/ייסורים בעולם הזה?!
אני מבין שאת(וגם אני כך) מרגישה בתכלס וואלה באמת ה' הייתה עושה לנו טובה אם לא הייתה שולח אותנו לעולם הזה.
מילא אם הייתי שמח בסה"כ / אוהב את העולם הזה הייתי מבין שאתה רוצה להיטיב. אבל בתכלס ממש אני לא מת על העולם בלשון המעטה! באמת היינו מעדיפים שלא תשלח אותנו לכאן ושלא נזכה לשכר/עונש. אז איך אדע שבאמת הכל לטובה?!
בואי נהיה רגע חושבים:
בטכלס יש משפט עממי שבעיני בד"כ יש בו הרבה אמת:"מה שבא בקלות הולך בקלות".
אם באמת רוצים להשיג משהוא צריך להשקיע בו(לא למות מרוב השקעה קשה אלא לעשות השתדלות נכונה).
כך גם בעניין הזה בשביל באמת לנסות לעשות משהוא שיהיה שינוי אמיתי צריך להשקיע:
צריך ללמוד על הנושא וללמוד : פשוט לקבוע כל יום להשקיע 10 דקות/חצי שעה/שעה ללמוד על הנושא בלי לוותר!!!
דבר ראשון למדת את הספר "בגן האמונה"?
זה באמת הדבר הראשון.(לדוגמא כל יום ללמוד בו 15 דקות ולהשקיע עוד 15 דקות לחשוב על הדברים/ליישם אותם - תלמדי בספר בין השאר בעיקר גם על נושא התפילה)
בנוסף:
יש את האתר ערוץ מאיר שיש בו מגוון שיעורים באמת כמעט בכל נושא פשוט צריך לחפש בין כל המאגר ולמצוא את הנושא והרב שמתאימים לי ואליהם אני מתחבר.
שיעורים שבאמת שנראה לי שיעזרו לך(תנסי חבל מאוד שתפספסי רק בגלל שלא ניסית):
מיכאל אבולאפיה - טיפול בייאוש.
אני חושב שהסדרת שיעורים האלה מאוד מאוד מתאימים למצב שלך. תשקיעי פעם ב3 ימים/פעם בשבוע(מה שנוח לך) לשיעור ותשתדלי(חשוב) גם ליישם את הדברים בשביל שזה באמת יעזור.
תחפשי אם יש שיעורים בנושא התפילה שאת מתחברת אליהם ואל הרב שמעביר אותם:
תפילה
אני עדיין מחפש/בודק רב שארגיש שאני באמת מתחבר אליו. רב שהכרתי לא מזמן ואני מאוד מתחבר אליו(ואני מקווה שכך זה ימשך) זה הרב ארז משה דורון.אני חושב אולי לקרוא ספרים שהוא הוציא-אולי תמצאי ספרים שלו שאת מתחברת אליהם.
http://www.ibreslev.com/categories.php?category=%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%90%D7%A8%D7%96-%D7%9E%D7%A9%D7%94-%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9F
שיעור שלו שאני חושב שיעזור:
לגבי לימוד הלכות באופן שאני מאוד משער שתתחברי אליו:
פניני הלכה- של הרב אליעזר מלמד.
יש גם אפליקציה לפלאפון.
שתלמדי את נושא התפילה / התבודדות (מהספר בגן האמונה) תשתדלי לחפש בזמן שאת עושה אותם את הטוב (ולמה זה היה לטובה) שיצא לך מכל המשברים/סבל/ייסורים בחיים.
בקיצור בשביל באמת לשנות/להשיג משהוא צריך להשקיע.
אם אף פעם לא תתחילי לצעוד בדרך איך תגיעי למחוז חפצך?! צריך להתחיל את הצעד הראשון. וכמובן אל תשכחי ה' איתך...
להשקיע את הלימוד היום יומי גם שקשה.
אם צריך מעבר.
אפשר מסר.(חרוז!
)
בקיצור אם אני יכול לעזור באופן כלשהו דברי איתי.
שנהיה בשמחה קדושה!!!!!!!!ונרבה בה- נכנס כבר אדר!!!