קראתי באינטרנט שהרבי אומר לבחור במפלגה דתית אפילו שיש שם אישה.
הכוונה לבית היהודי (בנט)?
קראתי באינטרנט שהרבי אומר לבחור במפלגה דתית אפילו שיש שם אישה.
הכוונה לבית היהודי (בנט)?
והסביר מהי מפלגה חרדית
רוצה לבחור לפי דעתו של הרבי בע"ה.
אשמח לקבל תשובה בנדון.
אם מישהו כאן יגיד לך שם של מפלגה זוהי דעתו האישית ולא דעת חב"ד כי אין דעה חבדית בנוגע למפלגה ספציפית.
דעתי האישית ידועה כאן בפורום למי שעוקב אחרי ההודעות שלי.
אבל זו לא דעה רשמית של חב"ד ויהיו במפורש חסידי חב"ד שיצביעו אחרת.
במענה לשאלתכם בקשר לבחירות לכנסת, יש להצביע בעד היותר חרדים לדבר ה'. מתאים לפסק-דין ברור בתורתנו.
כל שיצביע בעד אלה שרשמו גוים כיהודים ובעד חבריהם, התקלה האיומה והקולר בכל הנרשמים תלוי בצווארו.
להצביע בעד החרדים לדבר השם.
בברכה מנחם שניאורסון
-
See more at: http://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=1245&CategoryID=786#sthash.kOSJ7GVb.dpuf
שימי לב בקישור הנ"ל שבשנים הראשונות ההנחיה הייתה- המפלגה החרדית ביותר.
כאשר המפלגות שנחשבו חרדיות התחילו לזגג בעניינים בסיסיים של הלכה כמו שלמות העם, הרבי הבהיר במכתב שהעתקתי כאן- "החרדה לדבר ה'"- לא בגד אלא הלכה!
מקריאת המכתב תראי שהרבי הסכים וקידם חזית דתית של כל המפלגות הדתיות והחרדיות יחד.
(תארי לעצמך בלי כל הליכלוך בין ישי ודרעי, ג ובנט וכו'....ימות המשיח)
ובשביל זה הרבי מדריך שם איך המפלגות שנגד שילוב נשים יכולות להסתדר עם זה שיש באיחוד אחת כזאת ושזה לא יהיה שילוב נשים אצלם ברשימה שלהם). במיוחד שמדובר על בלוק טכני.
יש שם איזה פתרון פוליטי עם התפטרות של חכים וחישוב עודפי קולות שלא לגמרי הבנתי. אבל שוב, זה רק עניין טכני בשביל הקלפי.
בבחירות מקומיות גם היה אישור ספציפי להתמודד בשם חב"ד למקומות בודדים בלבד.
חוצמזה חבד לא מתערבים בפוליטיקה, אולי יש להם גם אינטרסים וכולם מבטיחים להם הרים וגבעות.
אבל לא תומכים בשום מפלגה ספציפית באופן רשמי.
הרבי נתן כיוןו וכל אחד מפרש את זה על פי דעת העשה לך רב שלו.
כל פרשנות אחרת כדאי לקחת אותה בערבון מוגבל
די"מ
ולפי זה כל אחד שוקל ובודק.
רוח הדברים היא מפלגה חרדית . והרבי הסביר- שחרדה לדבר ה' ושומרת על שלמות העם התורה והארץ.
מפה כל אחד עושה את חישוביו ובדיקותיו.
הרבי כבר אמר פעם לפוליטיקאי- תדאג שעד הפעם הבאה יוכלו לפרש את זה על המפלגה שלך...
ב"ה
ראשית יוני, תרשה לי לחלוק על דעתך:
ההוראות של הרבי הם דברי נצח, הפרשנות של החסידים במפורש לא !
ההוראות של הרבי הם ברורות:
פרשנות:
שלימות העם:
הראשון שרשם גויה כיהודיה היה העוזר של הרב פרץ שהטפטר מתפקידו בעקבות הבג"ץ, ועוזרו "הוא זכאי" הוא זה שרם אותה. וכחוכמולוג הציע אם זבולון עמר, ראש המפד"ל דאז את חוק ההמרה שהרבי התנגד לו בתוקף ודרש את תיקון חוק מיהוא יהודי ללא שום תחליפים.
מפלגתו של ח"כ בנט, המשך של המפד"ל דאז, קידמה את חוק הגיור הצבאי להכירו כגיור בעזרתו של פסק של פטרונו של אותו "זכאי".
שלימות הארץ:
מהנדסי אוסלו אינם מפלגת העבודה לבד, שיתפו איתם פעולה, אותו "זכאי" והחברי כנסת של ה"אגודה החרדית" הלכו לדון באותו יום מכריע במלון בים המלח על משכורות לגננות שעד היום לא קיבלו שקל !
מהנדם "התרגיל המסריח", שהרבי תרפד ואף יצא מגדרו כתב בחו"ל המועד !!!! לחבר כנסת ורדיגר להימנע ובכך הצעת אי אימון נפלה, אינו אחר מאותו "זכאי". והרבי אף, פירק בין לילה את הארגון הגג של חב"ד בארה"ק והוסיף ששלימות הארץ יותר חשובה מהאחדות בין החסידים (התנגדות הרבי גרמה לקרע בין חסידות גור לחב"ד) שאף ניסתה לקנות את הרבי אם הבטחה של שמעון פרס לתקן את חוק מיהוא יהודי כרצון הרבי. מכך למדים גם ששלימות הארץ (סכנה מוחשית לעם היושב בציון היא ערך עליון).
שלימות התורה:
אותם ליצנים או ליצמנים אינם נלחמים על לימוד תורה, הם נלחמים על תקציבים לישיבות ועל מניעת גיוס.
מי שמשכנע את חברו להשתתף בשיעור תורה, נלחם בצורה יותר אקטיבית למען שלימות התורה.
הרב ירוסלבסקי מסביר היטב בגליון הארון של כפר חב"ד מה צריך להיות התיחסות של הרבנים, העסקנים ובעצם של כל חסיד חב"ד:
מסכנה אישית ברוח פורים הקרב ובא:
אני מצביע לחנן זועבי!
ב"ה
"אבל לא במקרה של בחירות", ואני הקטן שואל למה לא במקרה של בחירות?
בתקופת בחירות יש רבי אחר? הוראה כן להשתתף בבחירות השתנת?
בכל בחירות הרבי חזר ואמר להשתתף:
במשך כל השנים ההוראה שיצא מבית דין רבני חב"ד הייתה להצביע לפגא"י.
כשהייתה המלחמה נגד חסידות חב"ד בשנת מ"ט (נדמה לי)
הרבי הוראה להצביע ג' באופן יוצא מן הכלל הרבי נתן הוראה מפורשת למי להצביע
ולמפרע ראינו שזה מה שהציל מהתרגיל המסריח:
ח"כ מזרחי הצביע נגד סיעתו ונגד הפלת הממשלה.
ח"כ ורדיגר, שקיבל הוראה בכתב מהרבי בחו"ל המועד בכתב (והרבי הסביר שמפאת הסכנה מחללים את המועד) נמנע והכריע את הכף.
ח"כ מזרחי נזרק מאגודת ישראל והקים מפלגה שלא עברה את % החסימה בבחירות הבאות.
למעשה:
רק ימין חזק מאוד יחזק את ראש הממשלה מול הלחצים מפנים ומבחוץ ומי שאינו מצביע לקח אחריות של הגירוש הבא על עצמו.
ב"ה
בלי להצביע אתה נותן את הקול שלך למפלגות הערביות.
צריך ללמוד היטב ולהבין איך פועלת שיטת הבחירות בארץ:
בקצרה:
לוקחים את כלל מספר בעלי זכות הצבעה ומחלקים אותו ל-120 וכך קובעים את % החסימה.
המפלגה שעוברת אותו נכנסת לכנסת ומי שלא, לא.
עכשיו לוקחים את הקולות ה"כשר" וסופרים ומחלקים שוב ל-120 זה מנדט.
באמצע נכנס מה שנקרא הסכם עודפים:
אם מפלגה X חתמה אם מפלגה Y הסכם הקולות העודפים הולכים אוטומטית למפלגה שחסר לה הכי פחות קולות לעוד מנדט.
הקולות שלא עברו כמו הקולות הפסולים וכמו הקולות של האנשים שלא הצביעו, מתפזרים בין אלו שכן נכנסו בעדיפות למי שהכי קרוב למנדט נוסף.
דוגמה:
הצבעת למפלגה פלונית שאתה חושב שהיא הכי מתאימה לך, ולא משנה מי היא כרגע.
היא לא עברה הקולות מתפזרים בין המפלגות האחרות שכן עברו כולל הערביות והשמאולניות וכנ"ל הקולות של מי שלא הצביע (חוק בדרעופר).
לכן במצב של היום מי שנכנס נכנס לפחות אם 4 מנדטים.
אז בין לתת את הקול שלי במישורין אני מעדיף לתת אותו בעקיפין (וזה רק במידה שהפלגה שהצבעתי עבורה לא תעבור. אם היא תעבור בחרתי לפי רצון הרבי למפלגה החרדית ביותר שתשמור על שלושת השלמויות (אף אחד גם לא מבטיח שהם יעמדו בהבטחותיהם אחרי הבחירות אבל בין ספק טוב וודאי רע, לכל חסיד יש מספיק שכל לדעת מה לעשות.
לסיכום הנני מציע ללמוד בעיון רב את שיחת הרבי חלק ל"א על פורים שיחה ראשונה.
חייבים לפעול לפי דרכי הטבע אבל צריכים לדעת שהישועה מאת ה' יתברך. ולא להצביע כלל אינו מדרכי הטבע !
ב"ה
"אתה נשען על הוראות ספציפיות של הרבי בשביל לעשות מעשה שנוגד את דבריו של הרבי, תסביר לי את זה.."
עד כאן אולי תפרט מה המעשה שנוגד את דבריו של הרבי?:
ההוראה הנצחית של הרבי היא ש: "אל לחב"ד להתערב בפוליטיקה"
לא הבנתי מה העינין שמיטה אצל הר סיני?
אבל ננסה להיתייחס:
בפוסט הקודם כתבת שאם המתמודדים היו רק מרץ והערביות הייתה הולך להצביע?
לכאורה הייתי אומר למרות שזו דמגוגיה - שכן, והייתי נותן לרבני חב"ד להכריע בסוגיה הקשה.
בעט מפלתו של סטאלין הרבי סיפר את הסיפור של חסיד ישיש ששמע שהרבי אמר ללכת להצביע, הלך למקווה חגר גרטעל וניגש לקלפי, לדעתך בין מי למי הוא בחר בין הרבי מחב"ד או בין האדמו"ר מסטמר, בין הרב עובדיה לבין הרב מזוז? לא ! בין גוי אחד שונא ישראל לגוי השני שלא פחות שונה ישראל. והרבי המשיך לספר שכל הגויים מסביב צעקו קריואת הידד: "הורא, הורא". וכהרבי סיפר זאת קול הקהל צעק בעקבות הרבי "הוא רע" שלוש פעמים, כמה ימים לאחר מכן התפרסם על מותו של הצורר סטאלין שר"י.
לגבי התענה של כל מי שנבחר עושה אח"כ מה שהוא רוצה. זה כבר לא באחריותך.
אתה בעצמיך רואה שאחד כמו שרון, שהרבי הציל אותו, שהיה הסמל של המתנחלים, איך הפך את עורו מקצה לקצה. אז מה היה עדיף להצביע לשמעון? ואז גם ירושלים לא הייתה ברשות ישראל.
צריך ללכת לבחור ולדעת מה לבחור שומעים לרבני חב"ד.
ממשלת ישראל הבאה, בדיוק כמו הקודמת, הולכת להיות ממשלה שעוברת על התורה וההלכה ותגרום לפיקוח נפש.
אתה הולך לבחור ולקחת חלק בזה.
הרבי אמר שילחם בכל ממשלה שתסכן חיי יהודים ע"י מסירת שטחים ואפילו על דיבורים!
אתה הולך להצביע בשביל ש"ימין חזק מאוד יחזק את ראש הממשלה" והרבי ילחם בממשלה שאתה מנסה להקים! מובן?
לעניין שמיטה והר סיני (אהבתי את השנינות)
האשמת אותי בזה שאני נותן את הקול שלי למפלגה ערבית והאשמתי אותך בחזרה בזה שאתה נותן את הקול שלך למפלגה כלשהי בכלל. חמור ביותר.
אני לא שואל שאלות למה הרבי עשה מעשים מסויימים ואתה לא יכול לפרש בשום צורה למה הרבי הציל את מי שהציל או עשה מה שעשה כי אתה פשוט לא יודע. אבל כן יש את דבריו של הרבי שאפשר לדון בהם וכנראה שאתה כל כך מחובר לקליפה (ככה הרבי הרייץ קרה לציונות?!) שאתה לא מסוגל להבין שיש אפשרות להבין מדברי הרבי שהיום אין ללכת ולהשתתף בבחירות של המדינה.
תעצור רגע, תקרא שוב את דברי, תראה את דבריו של הרבי בנוגע לפיקוח נפש ומדינה בכלל ותראה שלא בהכרח שהרבי מורה להצביע בבחירות הקרובות ובאין הוראה ברורה של הרבי בנוגע להצבעה נותר לך רק לפתוח שו"ע ולראות את דבריו של הרבי ואת פסקי ההלכה שיצאו בעקבות הסברו של הרבי על השו"ע ולהבין שתמיכתך בממשלה הזאת היא לא חלקה עם השו"ע ובטח שלא עם דברי הרבי ובטח שאתה לא יכול לעשות את זה בשם הרבי!
וגם בבית משיח של השבת קראתי שכתוב שהרבי אמר שלא רק שצריך להצביע אלא שחייבים להצביע, וזה בגלל שהרבי הריי"ץ הורה להצביע לכנסת הראשונה.
אגב,
אתה אולי תלמיד של הרב זימרוני ציק? הרב אמר לבעלי לא להצביע. (למרות שהרב שלנו אומר כן להצביע ובעז"ה נצביע)
העבר.
אבל ניחא.
לא הבנתי מה חידשת בפסקאות הראשונות
ולא הבנתי מה שונה בין העבר לעכשיו בפסקה האמצעית;
האם בעבר היתה מפלגה שכן "השתמשה בקולות חב"ד בשביל להשפיע לי השו"ע"? (כלשונך)
האם בעבר לקיחת חלק בבחירות לא היתה חלק ב"כל דבר רע שעושה המדינה הזאת"?
איך יכול להיות שבבחירות הקודמות הרבי אמר שחייבים להצביע ועכשיו לא, הרי שום דבר לא השתנה..
א. כן, בעבר לקול החבדי הייתה השפעה. היום לא - עד מועט. (והחלק המועט לא מועיל עד מזיק)
ב. הכח של הרבי שהיה גלוי לעיני בשר ודם גם של הפוליטיקאים, עשה את שלו. היום לצערינו- לא.
זה כמו בכינרת
את יכולה לחשוב שיש סיכוי במערכה הזאת לעלות מעל הקו האדום, זה הקו האדום התחתון (שגם אותו הזיזו כלפי מטה כמה פעמים). בשביל להגיע ל"מיהו יהודי" ו"אסור להחזיר אף שעל" המקורי צריך רצף של כמה שנים רוויות. אין להשוות. המלחמה על החוקים שנוגעים לדת ומדינה ולפיקוח נפש- רחוקים שנות דור מהמלחמות ההם.
בבחירות הקודמות (לפני שנתיים) הרבי אמר להצביע? לא בהכרח! כנראה שגם אני חשבתי כך בבחירות שעברו אבל התנתקות מעיתונים שמספרים לי מה אני חושב עזרה לי לפתח מחשבה עצמאית בנושא..
מעניין אותי ממש לשמוע מה דעתו בנושא אבל לא הצלחתי למצוא התייחסות שלו בנושא (לא שהיה לי זמן לחפש יותר מדי..)
שהיום זה לא פיקוח נפש.
אני יכולה להביא לך את הנייד שלו, אבל לא ניראה לי שהוא יגיד את זה בטלפון למישהו שהוא לא מכיר (אם כי איתו הכל יכול להיות. הוא שרוף על הרבי)
מעניין אותי ממש לשמוע מה דעתו בנושא אבל לא הצלחתי למצוא התייחסות שלו בנושא (לא שהיה לי זמן לחפש יותר מדי..)
שפועל לפי השו"ע, אז אין צורך להצביע?
האם אי פעם כן היה מועמד כזה?
ניקח את כפר חב"ד בתורה דוגמה מייצגת ומובהקת.
הבחירות לכנסת ה-19: 54% - עצמה לישראל
http://www.votes-19.gov.il/cityresults?cityID=696
הבחירות לכנסת ה-18: כ-70% - איחוד לאומי
http://www.knesset.gov.il/elections18/heb/results/ballot_results.aspx?city=696
הבחירות לכנסת ה-17: איחוד לאומי וחזית יהודית לאומית מקבלות כ-35% כל אחת
https://www.knesset.gov.il/elections17/heb/Results/ballot_results.asp?city=696
הבחירות לכנסת ה-16: 70% - חירות של מיכאל קליינר
https://www.knesset.gov.il/elections16/heb/results/BallotResult.asp
לאור המגמה הנ"ל ניתן לשער כי הפרשנות הניתנת ע"י חסידי חב"ד למונח "היותר חרדים לדבר ה'" שונה מהפרשנות המקובלת.
היו שנים שהרבי התבטא- החרדית ביותר.
אבל אז מפלגות שיש להם לבוש חרדי התחילו לעשות בעיות בנוגע לשלמות העם והארץ.
וניתן לראות במערכות בחירות אחר כך שהרבי שינה את הניסוח ואמר החרדית- החרדה לדבר ה'. (דבר ה' זו הלכה, זה הרבי הדגיש כל הזמן). ובאותו מכתב הרבי מציין שלא ניתן להצביע למפלגה שהורסת את שלמות העם. וזו הייתה מפלגה עם לבוש חרדי כנ"ל.
זאת אומרת- הרבי אומר להצביע מפלגה החרדית, אבל מציין גם למי. והרבי ידע שאלו שלא, הם אלו שנראים הכי חרדים.
אבל אצל הרבי- חרד לדבר ה'- זה מי ששומר על מה שה' רוצה. על ההלכה. גם אם מפסידים על זה תקציב.
וגם אם התקציב היה מיועד לקדושה.
ב"ה
מענין מאוד שאף אחד מרבני חב"ד (הכוונה לבית דיען רבני חב"ד) איננו מפרש כמוך שאין להשתתף בבחירות !!!
וגם אחרי דברי הרבי למר קצב שהוא ילחם בממשלה על דיבורים על החזרת שטחים, חסידי חב"ד המשיכו וימשיכו להצביע.
אין כאן בכלל שאלה:
אני בתור חסיד חב"ד חייב למלא את הציווי של הרבי ללכת להצביע למפלגה החרדית ביותר (כל אחד ישאל את רבו או יחכה לדבר בית הדין.
הרבי יעשה את שלו כפי שאמר למר קצב וכפי שרואים שעשה מאז שום ממשלה לא סיימה את הקדנציה.
ואין בזה שום ניגוד, המחשבה שלך היא כמו להגיד למה לאכול עכשיטו הרי בעוד כמה שעות אהיה רעב שוב או סליחה מהקוראים בסגנון של ר' ראובן למה ללכת לשירותים עכשיו עוד כמה שעות אצטרך שוב.
אן בסגנונך למה להצביע למפלגה שתתמוך בממשלה פלונית שהרבי ילחם בה?
ב"ה
וברחל ביתך הקטנה:
ב"ה
רוב חסידי חב"ד הצביעו לאלי ישי.
ומפלגתו לא תהיה שוטפה למסירת שטחים ולא לגיור פקטיבים.
והם מילאו את החיוב שלהם צייתו לבית הדין כפי רצון הרבי ולא כמו שאתה מפרש !
והרבי סידר שאין להם שום אחריות בהחלטות הממשלה ככל שתהיה.
איני יודע מי המשפיע שלך וגם לא רוצה לדעת מי מורה למושפעים שלא לא לציית לבית דין רבני חב"ד.
כמו בכל דבר ניתן לחלוק על בית דין ולשאול מהיכן דנתוני אבל בסופו של דבר חייבים לציית.
זה הלכה פשוטה.
ויש לכך השלכות רבות ומסוכנות:
הרבי דרש מהיושבים על מידן לפסוק שמשיח חייב לבוא ואם חסידי חב"ד לא מצייתים לבית דין ולפיסקיהם למה שהקב"ה יציית להם?
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.
אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...
אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?
חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.
נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.
אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)
יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)
שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.
אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.
באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.
לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.
אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.
התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.
לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).
תודה
היי,
במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.
תודה!
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

תקציר:
האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -
"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.
דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇
לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.
https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267
מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.
נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.
נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.
הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.
אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו
"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".
שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .
עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .
כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !
לילד אין אבא - לכן אין מזונות . נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏
המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.
75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.
כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.
מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.
ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.
אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.
אולי יש פה מסר מן השמים:
וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).
לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.
כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.
סימוכין:
הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."
האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד
שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.
זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).
והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:
"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".
ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.
אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.
מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.
אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב
גם יד שניה
מישהו יודע היכן ניתן להשיג?