בבקשה בואו נעלה דברים יפים,
אני רוצה לצאת מהצום עם הרגשה שאני לוקחת משהו להמשך, לא רוצה להעביר את הצום בלי כלום..
תודה 
בבקשה בואו נעלה דברים יפים,
אני רוצה לצאת מהצום עם הרגשה שאני לוקחת משהו להמשך, לא רוצה להעביר את הצום בלי כלום..
תודה 
מהפכה של שמחה
- דבר תורה לתענית אסתר
סיכום מאמר ר´ דוד הלר
מתוך: אתר "אש התורה" - אתר עם עם חוכמת חיים
הכול כבר מוכן:
התחפושות והרעשנים על השולחן, המאכלים של משלוחי המנות מוכנים בצד, אפילו יש מגילה כשרה...
אבל אז מגיע היום המדכא את כל ההתרגשות שיש: תענית אסתר .
בניגוד לשאר הצומות שמקורם בתנ"ך ונזכרו במשנה או על כל פנים בתלמוד, אין מקור מפורש וברור לתענית זו – זה רק " מנהג ישראל " = תקנה מאוחרת (למעט דעת הראב"ד שמוצא את המקור במשפט " דברי הצומות וזעקתם " (אסתר, פרק ט´ פסוק ל"א
.
לצערנו, נפגע קצת מקומה ומעמדה של תענית אסתר...
אולי כדאי להסתכל על תענית אסתר ממבט נוסף:
הגמרא מלמדת אותנו את אחת הסיבות שהביאה לסכנת ההשמדה:
"שאלו תלמידיו את רבי שמעון בן יוחאי :
מפני מה נתחייבו שונאיהן של ישראל שבאותו הדור כליה?
אמר להם: אמרו אתם!
אמרו לו:
מפני שנהנו מסעודתו של אותו רשע" (מגילה, דף י"ב עמוד א´).
לא בגלל שהשתחוו לעבודה זרה, לא בגלל שאכלו אוכל טמא - אלא בגלל ש נהנו !!!
אבל ההנאה מהסעודה היא רק התוצאה !
חשוב לדעת: באותם ימים ממש הייתה עליה לארץ ישראל, בנית המקדש, גאולה בעיניים !
סוף כל סוף אפשר לרוץ להשיב את השכינה למקומה!
נכון שישראל שבאותו הדור לא עברו על דת משה וישראל חס וחלילה, בפיהם הודו בכל הקדוש לישראל, אבל הלב כבר היה קר ...
מה זה בעצם עבודת הלב?
מה זאת מצוות "ואהבת את ה´ אלוקיך בכל לבבך "? (דברים, פרק ו´ פסוק ה´).
רש"י עונה: "שלא יהא ליבך חלוק על המקום".
במילים אחרות מדויקות יותר:
יהודי לא מסוגל להשאיר את אלוקים בבית הכנסת ולצאת לרחוב לבדו.
יהודי מחפש בכל רגע איך הוא יכול להיטיב בעולם, איך הוא יצליח להפוך כל מקום ל יותר מואר ויותר אלוקי , ומבקש תמיד לפרוץ לו נתיב בו ניתן להצעיד את האנושות כולה לגלות ולעורר את קול אלוקים שבלב שלהם.
מי שרוצה להבין לאשורו את נס פורים חייב להתחבר למהפכה העצומה שהתחוללה בנפשות ישראל - יום קודם לכן .
גזרתו של המן על כל היהודים, הזכירה ליהודים שכמה שינסו לשכוח שהם שונים, שיש להם תפקיד אחר - לא יצליחו לברוח.
הכינוס של היהודים, התפילות, ההתחברות למרדכי הצדיק - פעלו את פעולתם המבורכת על נפש הדור וגרמו להם לשוב בתשובה.
אולם המבחן עוד לא נגמר , יש התמודדות קשה יותר – המלחמה .
תעניתם של ישראל בעיצומה של הלחימה הייתה מהפכה !
ההכרזה שהתהליך כולו הוא אלוקי, עד כדי מוכנות " להפסיד נקודות " בהשתדלות המעשית - הייתה "תשובת המשקל" הנצרכת לשעתה, על כל אותם שנים של קרירות הלב במשתה אחשוורוש.
בתענית אסתר התגלתה שייכותם העמוקה של ישראל לאלוקי עולם ולרצונו.
התברר למעלה מכל ספק, שרצונם האמיתי של ישראל הוא לכוון את כל חייהם לגלות את ה´.
לכן - טבעי ש דווקא תענית אסתר תהיה "מנהג ישראל", רצונם החופשי , טבעם ועומק ליבם הם שייסדו תענית זאת לדורות.
גילוי התמסרותם של ישראל לה´ ועומק אופיים הקדוש המתגלה בתענית ערב פורים - היא זאת המיישרת את ליבנו להתבונן נכון על קדושת הפורים.
צום קל ומועיל!
חברים מקשיבים
מטרת הצום על פי ה"משנה ברורה" היא "כדי לזכור שהשם יתברך רואה ושומע כל איש בעת צרתו כאשר יתענה וישוב אל ה' בכל לבבו כמו שעשה בימים ההם"
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים