בבקשה בואו נעלה דברים יפים,
אני רוצה לצאת מהצום עם הרגשה שאני לוקחת משהו להמשך, לא רוצה להעביר את הצום בלי כלום..
תודה 
בבקשה בואו נעלה דברים יפים,
אני רוצה לצאת מהצום עם הרגשה שאני לוקחת משהו להמשך, לא רוצה להעביר את הצום בלי כלום..
תודה 
מהפכה של שמחה
- דבר תורה לתענית אסתר
סיכום מאמר ר´ דוד הלר
מתוך: אתר "אש התורה" - אתר עם עם חוכמת חיים
הכול כבר מוכן:
התחפושות והרעשנים על השולחן, המאכלים של משלוחי המנות מוכנים בצד, אפילו יש מגילה כשרה...
אבל אז מגיע היום המדכא את כל ההתרגשות שיש: תענית אסתר .
בניגוד לשאר הצומות שמקורם בתנ"ך ונזכרו במשנה או על כל פנים בתלמוד, אין מקור מפורש וברור לתענית זו – זה רק " מנהג ישראל " = תקנה מאוחרת (למעט דעת הראב"ד שמוצא את המקור במשפט " דברי הצומות וזעקתם " (אסתר, פרק ט´ פסוק ל"א
.
לצערנו, נפגע קצת מקומה ומעמדה של תענית אסתר...
אולי כדאי להסתכל על תענית אסתר ממבט נוסף:
הגמרא מלמדת אותנו את אחת הסיבות שהביאה לסכנת ההשמדה:
"שאלו תלמידיו את רבי שמעון בן יוחאי :
מפני מה נתחייבו שונאיהן של ישראל שבאותו הדור כליה?
אמר להם: אמרו אתם!
אמרו לו:
מפני שנהנו מסעודתו של אותו רשע" (מגילה, דף י"ב עמוד א´).
לא בגלל שהשתחוו לעבודה זרה, לא בגלל שאכלו אוכל טמא - אלא בגלל ש נהנו !!!
אבל ההנאה מהסעודה היא רק התוצאה !
חשוב לדעת: באותם ימים ממש הייתה עליה לארץ ישראל, בנית המקדש, גאולה בעיניים !
סוף כל סוף אפשר לרוץ להשיב את השכינה למקומה!
נכון שישראל שבאותו הדור לא עברו על דת משה וישראל חס וחלילה, בפיהם הודו בכל הקדוש לישראל, אבל הלב כבר היה קר ...
מה זה בעצם עבודת הלב?
מה זאת מצוות "ואהבת את ה´ אלוקיך בכל לבבך "? (דברים, פרק ו´ פסוק ה´).
רש"י עונה: "שלא יהא ליבך חלוק על המקום".
במילים אחרות מדויקות יותר:
יהודי לא מסוגל להשאיר את אלוקים בבית הכנסת ולצאת לרחוב לבדו.
יהודי מחפש בכל רגע איך הוא יכול להיטיב בעולם, איך הוא יצליח להפוך כל מקום ל יותר מואר ויותר אלוקי , ומבקש תמיד לפרוץ לו נתיב בו ניתן להצעיד את האנושות כולה לגלות ולעורר את קול אלוקים שבלב שלהם.
מי שרוצה להבין לאשורו את נס פורים חייב להתחבר למהפכה העצומה שהתחוללה בנפשות ישראל - יום קודם לכן .
גזרתו של המן על כל היהודים, הזכירה ליהודים שכמה שינסו לשכוח שהם שונים, שיש להם תפקיד אחר - לא יצליחו לברוח.
הכינוס של היהודים, התפילות, ההתחברות למרדכי הצדיק - פעלו את פעולתם המבורכת על נפש הדור וגרמו להם לשוב בתשובה.
אולם המבחן עוד לא נגמר , יש התמודדות קשה יותר – המלחמה .
תעניתם של ישראל בעיצומה של הלחימה הייתה מהפכה !
ההכרזה שהתהליך כולו הוא אלוקי, עד כדי מוכנות " להפסיד נקודות " בהשתדלות המעשית - הייתה "תשובת המשקל" הנצרכת לשעתה, על כל אותם שנים של קרירות הלב במשתה אחשוורוש.
בתענית אסתר התגלתה שייכותם העמוקה של ישראל לאלוקי עולם ולרצונו.
התברר למעלה מכל ספק, שרצונם האמיתי של ישראל הוא לכוון את כל חייהם לגלות את ה´.
לכן - טבעי ש דווקא תענית אסתר תהיה "מנהג ישראל", רצונם החופשי , טבעם ועומק ליבם הם שייסדו תענית זאת לדורות.
גילוי התמסרותם של ישראל לה´ ועומק אופיים הקדוש המתגלה בתענית ערב פורים - היא זאת המיישרת את ליבנו להתבונן נכון על קדושת הפורים.
צום קל ומועיל!
חברים מקשיבים
מטרת הצום על פי ה"משנה ברורה" היא "כדי לזכור שהשם יתברך רואה ושומע כל איש בעת צרתו כאשר יתענה וישוב אל ה' בכל לבבו כמו שעשה בימים ההם"
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!