אז יש לי שאלה ששאלתי אותה כבר בבית ואני רוצה לשמוע תדע שלכם:עוד אחת!
( לא הסתפקתי במה שענו לי...)
כתוב בתורה שה׳ שולט בהכל חוץ מיראת שמיים.
ה׳ יודע מה אנחנו הולכים לעשות בעתיד אבל הוא לא קובע את זה !!!!
ומה שהוא יודע לא יכול להשתנות...
אז איך זה הגיוני שלאדם יש בחירה ביראת שמיים שלו אם ה׳ יודע מה הוא יעשה והדבר אינו ניתן לשינוי?????
יצא לי קצת מבולגן מקווה שהבנתם את שאלתי!!
אני רוצה באמת תשובות ושלא יגידו לי יש דברים שאי אפשר להבין!!!
ואי!!! אני שאלתי בדיוק את אותה שאלה את הרב בן ציון מוצפי והראוהבי ה'
ב דרוקמן... אני מנסחת לך את התשובה מהם...
טעות בהבנת הפסוק.שירוש16

"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"- הכל, אבל הכל תלוי בידי השגחה פרטית ואין לאדם שום אפשרות שרירותית לשנות את הדברים שנקבעו בששת ימי בראשית. עד כדי כך- שאם נקבע שחתול מסוים ייפול לפח בצורה מסויימת, בשעה מסומיית וכו' וכו'- זה יקרה, וזה דבר שנצפה בששת ימי בראשית ותלוי ועומד במאמרו של הקב"ה.

עד כאן היה חלק הראשון של הפס: "הכל בידי שמיים".

ועכשיו- החלק השני: "חוץ- מיר"ש"- יר"ש היא תוצאה של בחירות נכונות. אדם שבוחר בבחירות הנכונות במהלך חייו יגיע בעז"ה ליר"ש (ואין הכוונה לקלפי...) . כל אחד ואחד יכול להחליט בבחירה חופשית לחלוטין- מה לעשות. זה לא תלוי בהקב"ה- זה תלוי נטו בבחירה החופשית של האדם. הוא, ולא אף אחד אחר, יכול לבחור. אפילו הקב"ה לא יכול לבוחר בשבילו- זה תלוי נטו באדם.

יצאת מבולבלת?- ככה זה! ולפני שתסתבכי עוד יותר- הנה ההסבר: (עפ"י הר"ן)

לאדם, יש מערכת שבילים במהלך חייו שאותה הוא חייב לעבור. בצד הראשון הוא מתחיל, והוא יהיה חייב לגמור אותו כשבצד השני הוא מגיע למילוי של הפוטנציאל. אך כמו שאמרתי- זהו מערכת של שבילים, לא שביל אחד שריר ובטוח. אין כביש 6 חלק מצד אחד לצד השני- יש כמה שבילים, שלבסוף- הם מגיעים לאותה מטרה. תחשבי על זה כמו במקום כביש אחד ראשי יש כמה אלפי כבישים עוקפים. זו מערכת מסועפת וענקית, אך בסופה מגיעים אל המטרה.

כך חייו של יהודי:
חייו של יהודי מורכב מכמה וכמה הסתעפויות של שבילים, כשבכל צומת שבילים- ישנה בחירה. 
המערכת שבילים- היא משהו קבוע ושרירותי שנקבע בששת ימי בראשית, לכל יהודי יש מערכת שבילים שנקבע לו עפ"י תפקידו. ובזה אין לו בחירה. מה שכן יש לו- זה הבחירות הרבות בצמתים הרבים במהלך חייו.

זה כמו אדם שנוהג ברכב- הוא רוצה נניח להגיע לגולן, הוא באילת. עכשיו יש לו כמה דרכים להגיע לשם. הוא יוצא מביתו, והוא מגיע לצומת דרכים- לפנות ימינה או שמאלה- כאן יש לו בחירה. הבחירה הזאת תוביל אותו לשביל אחר שבו גם תהיה לו בחירה נוספת שכשהוא יגיע לצומת דרכים נוספת. משם- הוא ממשיך, ולאורך כל הדרך יש לו צמתים, ללכת ימינה, שמאלה, ישר וכו'- ובכל אחד מהם- הוא בוחר באיזה דרך ללכת. אבל כמו בכבישים- אין אפשרות ליצור כביש חדש, אין יכולת לבחור באפשרות שלא קיימת. יש כמות מסוימת של אפשרויות המלטות מצומת דרכים- ומתוכם, הנהג צריך לבחור באיזה שביל להמשיך.

זה כמו אדם שנכנס למסעדה, יש לו תפריט אחד שממנו הוא יכול לבחור, אין לו תפריט אחר. אז מתוך התפריט שמוצא לו- הוא יכול לבחור באוכל שהוא רוצה. שוב- יש בפניו כמה אפשרויות, והוא י ב ח ר באפשרות אחת. 

את מערכת השבילים- א"א לשנות. את הבחירה ב ת ו ך מערכת השבילים- יש לכל אחד ואחד.

יהודי מגיע לצומת דרכים: למשל: לוותר או לא. לקנות חצאית כזאת או אחרת, לדבר לשוה"ר או לא. להגיד ברכה או לא, כל אלו הם צמתים במהלך החיים. היהודי יכול לבחור ממה שמוצע לו, אבל אין לו אפשרות לבחור ממשהו שהוא לא בהיצע. אם את מחליטה לבסוף לקנות את החצאית הספיציפית, זה היה מתוך ההיצע שנתן לך הקב"ה. ונניח שהבחירה לא הייתה מוצלחת, החצאית לא מי יודע מה, עכשיו יש לך צומת של בחירה נוספת- ללבוש את החצאית, או לא או להביא אותה לשכנה שהיא אותה מידה אך יותר נמוכה או להביא לגמ"ח וכו'. אלו הבחירות לפניך- אלו הרעיונות שעלו לך לראש. (כשכולנו עוד אוחזים באמונה שהכל משמיים- ז"א- גם הרעיונות הללו שעלו לך לראש- הם משמיים ומכוונות ע"י הקב"ה). מתוך כל הרעיונות ההללו- את תבחרי באחת מהן. כל האפשרויות- נכתבו כבר מלמעלה, הבחירה האישית שלך, מה כן תעשי לבסוף- זה תלוי בך, בלבד.

זה שהקב"ה יודע מה האדם יבחר, זה נושא אחר.

זה קשור לכך שהקב"ה רצה שלכולם יהיה עוה"ב, אבל לא רצה שיאכלו "לחם בושת"- שזה שכר שלא הגיע מתוך עמל, אז הוא כמו יצר 'סרט חיים' לכל אחד, והוציא לפועל את השחקנים. אבל הסרט כבר מוכתב מראש. הסיבה היחידה שהשחקנים ( שהם כל אחד ואחד) מתבקשים לביים את הסרט- זה כדי שיוכלו לקבל את ה'משכורת' ( דהיינו- השכר) בסוף היום.

סליחה על האריכות. מקווה שעניתי ושלא עוררתי שאלות נוספות. ובכל מקרה- אם יש עדין שאלות- אשמח לענות.

בהצלחה!! ופורים שמח!!

השאלה פה לפי מה שאני הבנתי היא איך זה יכול ליהיות שישאוהבי ה'
לנו את זכות הבחירה אם ה' בעצם כבר רואה הכל מראש וכבר מ"בחינתו" הכל צפוי ומתוכנן מראש... זאת באמת השאלה?? כי אם כן יש לי תשובה מפורטת
כן זו השאלה שלי!!עוד אחת!
שירוש 16 קראתי את כל התשובה שלך ויש לי עוד שאלה:
ה׳ נותן לאדם לבחור בין כמה אופציות אז הוא לא יודע באיזה דרך תבחר?
אם לא אז הוא לא כל יכול ואם כן אז אין לאדם בחירה חופשית....
אם תתני לילד את האפשרות לבחור בין ממתק למשהו בריא-שירוש16

מה את חושבת שהוא יבחר? הרי את יודעת בברור, מתוך המונח שהוא י ל ד, שהוא יבחר את הממתק. כי זה מה שקורץ לו.

עכשיו- את לקחת ממנו את הבחירה? לא הייתה לו בחירה חופשית? אמרת לו: תבחר בזה? לא!- אבל את ידעת מראש שהוא יבחר בממתק.

ככה זה בעולמינו.

הקב"ה טבע בכל אחד ואחד כוחות נפש אדירים ומיוחדים וג"כ טבע את הנטיות שלנו, את סדר העדיפויות שלנו- אלו תכונות שנמצאים בנפש-נשמה. עכשיו לפי תכונות אלו, כשבנ"א מגיע לצומת דרכים, עפ"י המונח הבסיסי של ידיעת האדם והכרתו, הקב"ה יודע מה הוא יבחר. הקב"ה מכיר את התכונות של האדם ויודע- שאם התכונות האלו והאלו, עם המידות, הנטיות והכוחות נפש האלו- הוא יבחר באופציה מסוימת.

הקב"ה יודע מראש- אבל זה לא נוטל את הבחירה החופשית. ממש לא.

אני הסברתי את הפס' : "הכל בידי שמיים חוץ מיר"ש". שבחלק יש בחירה חופשית וחלק טבוע בבריאת מימי בראשית וא"א לשנות אותו.

האם יש או אין בחירה חופשית כי הקב"ה יודע מראש מה תבחרי- זה נושא אחר. וכמו שהסברתי- יש לאדם בחירה. והיא לגמרי חופשית.

לדעתי אם כל החיים של האדם מבוססים על שתי דרכיםעוד אחת!
וה׳ יודע מה הוא יבחר כביכול אין לאדם בחירה חופשית גם אם האדם עצמו לא ירגיש את זה...
נראה לי שהשתבש לנו המוסג של "בחירה חופשית"...שירוש16

בחירה חופשית- זה אומר שיש לאדם אפשרות אבסולוטית לבחור במה שהוא ירצה ואין שום גורם חיצוני שיכול לבחור בשבילו.

נכוןעוד אחת!
זה בחירה חופשית רגילה אבל כאן זה דבר שכביכול נקבע לנו מה נעשה כל החיים ( ה׳ יודע בדיוק מה נעשה ואין זה יכול להשתנות...) וכל החיים שלנו מתנהלים לפי זה...!!! אז זה בחירה חופשית?!
^^ תקראי את מה שכתבתי למטה..נושבת באויר
בדיוק חשבתי על זה לפני כמה ימים.. ועלה לי משו..נושבת באויר
כשאומרים שה' יודע מה יקרה, הוא בעצם יודע איך האדם יגיב לסיטואציה מסויימת, לפי הדרגה בה הוא נמצא.
וכשאומרים שלאדם יש בחירה, זה אומר שהוא יכול להגיב לסיטואציה כמו שה' יודע, בהתאם לדרגה שלו, או שהוא יכול להגיב בצורה של מעלה יותר גבוה, יענתו לעלות דרגה..

מקווה שהבנת
לא יודעת כמה זה נכון, סתם עלה לי פתאום..

חג שמח(:
מה הקשר?עוד אחת!
משל שאולי יעזור להבין.זאתי**

אדם נוסע בכביש מהיר ויש את זה שצופה באנשים הנכנסים אל העיר (הקב"ה) זה שצופה יודע שאת תגיעי אל העיר

הרי לא עשית את הדרך הזאת לחינם!, כמובן שאם באמת תרצי אז תפני אחורה אבל זה מקרה נדיר. 

זה מן הסתם שתמשיכי קדימה.

ככה עם הקב"ה, הוא מכיר אותנו אבל זה לא סותר את הבחירה שלנו! 

הסברתי קצת מעפאן..קורץ

תשובה מפי הרב בן ציון מוצפי והרב דרוקמן:אוהבי ה'
בראש ובראשונה הינך צריכה להבין כי אנו קטנים וחסרי יכולת להבין את כל מהלכי ה'.
הקב"ה אינו גוף, אינו משהו מוגדר ויש לו את היכולת לראות את העתיד... דוגמא: אני יושבת בבית ורואה דרך החלון איש הולך, אני רואה שהוא הולך כי הוא הולך או הוא הולך כי אני רואה?? אני רואה שהוא הולך... הקב"ה יכול לראות את העתיד ובכך הכל מתוכנן אך גם ניתנת לנו זכות הבחירה....
אם לא הבנת יש לי מה להרחיב בנושא
אם הכל מתוכנן אז איך יש לנו בחירה ??עוד אחת!
ידיעהעטרת33

ה' מתכנן לאדם מה יקרה לו ומה יהיה לו והאדם בסופו של דבר עם הבחירה בידיים שלו אם לבחור בטוב או ברע.....

זהו ... שזה לא מתוכנן!! זה ראייה שלנו אין אותה!! ואולי מזל שאוהבי ה'
כך ;) זה ראיה אלוקית... ראיה עתידית..
הבנת?!
אין סיכוי בעולם שאני יבין את הנושא הזה...עוד אחת!
כי זה דבר שמעל להבנה שלנו...
אני יסתפק בתגובות האלה!!!
תודה ענקית לכל העוזרים !!!
תקשיבי... היום מ14:00-15:00 יש בקול ברמהאוהבי ה'
שאלות ותשובות של מאזינים עם הרב מוצפי... תתקשרי 02-5302685 ותשאלי, במקום להסתבך עם הנוסח תשאלי : איך זה שלאדם יש זכות בחירה בעולם אם ה' יודע מה יהיה עם כל אדם?
הרב יסביר לך את זה במפורט...
זה שידור חי ואת לא חייבת להגיד מקום מגורים ושם מלא...
תתקשרי... מחכה לשמוע את התשובה שלו בשנית
קול ברמה איזור המרכז 105.1 Pmאוהבי ה'
אם את לא איזור המרכז אז אני לא יודעת... אני יכולה להגיד לך מאוחר יותר בכל מקרה, את יכולה להתקשר מבלי שהרדיו דולק... זה אפילו עדיף
אוף!!!עוד אחת!
אני לא יכולה כי אנחנו לא נהיה בבית!!!!!
נייד... את בשושן פורים??אוהבי ה'
אם זה חשוב לך באמת, תנסי מנייד אם תתחילי לנסות כמה דקות לפני 14:00 בטח יענו לך עד 14:15...
בהצלחה לדעתי זה שווה את זה!! את הלחכות, אם את בסעודת פורים או משהו שאת לא יכולה, תנסי שבוע הבא... זה קבוע
תודה רבה אין עלייך אני אנסה ואם אצליח אעדכן אותכם!!!עוד אחת!
עבר עריכה על ידי עוד אחת! בתאריך ט"ו באדר תשע"ה 09:08
וכן אני בשושן פורים
אה בהצלחה ;) תהנו... ירושלמים אוהבי ה'
בגלל שושן פורים השידור הוא באולפן בבאר שבע: 086271249אוהבי ה'
בעיקרון יש עוד מ'ס... אני ישמע בהמשך ויגיד לך
השידור חזר לירושלים: טלפוןאוהבי ה'
08-5302685
צריך להבין שיש דברים שקשה לנו להבין יש 'חוקים'אל תיראי
עבר עריכה על ידי מבשרתוש בתאריך ט"ו באדר תשע"ה 16:38
שפועלים עלינו אבל על הקב"ה לא.. כמו למשל הזמן.. ככה שזה שאין 'מתי', וזה שהבחירה נצפתה זה לא משפיע עליה .. מקווה שהובנתי. (אם זה לא יעזור לך, אז לאנשים אחרים..()
תודה אחותיעוד אחת!
אני חוזרת... אין סיכוי שאני אבין את זה מתי שהוא
שבוע טוב!! אני יכולה להגיד לך שמה שאת אומרת שאוהבי ה'
לא תביני כלום אני גם אמרתי, אבל ניסיתי, זה לא עלה לי כלום ;) והצלחתי להבין עד כמה שאני יכולה ;) תשאלי, הרב יסביר לך יותר טוב מאנשים פה ;)
ראיתי תשובה יפה של מישהו בפורום אחרender13

אשאל אותך: האם להיטלר (או כל דמות הסטורית שקראת עליה) היתה בחירה חופשית? 

מן הסתם תעני: ברור שכן!

- אבל את קראת את זה בספר! אם זה כתוב אז איך יתכן שיש לו בחירה חופשית?!

- אבל חכמולוג, הספר נכתב על מה שהיה, אני בעתיד יכולה לקרוא אותו וזה לא פוגע בבחירה החופשית של האדם שהיה אז!

- נכון

אבל אם ה' ברא את הזמן, אז מה מפריע לו לדעת מה נבחר למרות שיש לנו בחירה חופשית?

מ.ש.ל

כי אם ה׳ יודע מה תבחרי אפילו לפני וזה לא יכול להשתנותעוד אחת!
עבר עריכה על ידי עוד אחת! בתאריך י"ז באדר תשע"ה 17:00
אז זה כן מפריע....
אם היינו משחקים משחק שמי שהכין אותו יודע בדיוק מה תעשה אין קטע למשחק... מקווה שהובנתי
דבר שני נגיד שזה לא מפריע אז איך אפשר להגיד הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים כי בעצם לפי זה יש לי בחירה חופשית גם בדברים הגשמיים...
קחי עוד נסיון - שתי נקודותender13

קראי שוב את מה שאמרתי, יש הבדל בין מי שמסתכל מצד אחד של הזמן למי שמסתכל מהצד השני. (לבין מי שמסתכל מלמעלה לזמן)

להיטלר היתה בחירה חופשית, למרות שאנחנו קוראים ספרי הסטוריה.

אם היית חוזרת בזמן והיית יושבת בחדר ומאזינה לנאום היית יודעת בדיוק מה עומד להאמר, זה לא מוריד את הבחירה של אותו אדם לומר את מה שבחר.

דבר שני, אמרו לך רק חלק ממה שנאמר לגבי הבחירה החופשית.

"הכל בידי שמים חוץ מ.." ויש שם רשימה של דברים.

צריך לקרוא את כל הקטע ואז לקרוא את דברי המעמיקים בזה.

זה לא אמירה שצריך לקבל רק כפשוטה יש כאן עומק.

וכן יש לך בחירה חופשית גם בדברים גשמיים.

("הכל בידי שמים חוץ מצינים פחים" לדוגמא)

וואו תודה רבה אני יסתכל עוד פעם ותודה ענקית לכל העונים !!!עוד אחת!
אקצר: ה' מעל הזמן, וממילא הכל כבר קרה יקרה קורה.LightStar

מה?? לא הבנתיעוד אחת!
ה' הוא היה הווה יהיה, הכל זה הווה.LightStar

בס"ד

את מדמיינת שיש זמן, כי ככה את חווה את המציאות.

לה' אין זמן. הוא נמצא בכל מקום בכל זמן ובכל שעה, פשוטו כמשמעו.

זה אומר, שבית המקדש השלישי כבר בנוי, עם ישראל בגלות, יציאת מצריים - קורות בכל רגע ורגע, כי הוא נמצא בכל אחד מהם - כרגע. אין לו זמן. זה כמו שתוכלי לראות עוד מימד של החומר - הזמן.

עדיין לא הבנתי איך זה מתקשר לבחירה והידיעהעוד אחת!
אז זה התשובה שהכי השתכנעתי מימנה:עוד אחת!

השאלה: איך הגיוני שלאדם יש בחירה אם ה׳ יודע מראש מה הוא יעשה והדבר אינו יכול להשתנות?
תשובה: מכיוון שלה׳ אין זמן = הוא רואה את כל ההסטוריה ביחד כמין תמונה שאנחנו רואים רק איפה שאנחנו נמצאים ואת העבר שלנו...
כך שכאשר הוא רואה את התמונה הכוללת ורואה איך אני מתנהגת והתנהגתי הוא יודע לפי זה מה אעשה בעתיד. ( הוא כביכול מחשב את כל הנתונים כדי להגיע לתוצאה בעתיד ואין זה פוגם בבחירה החופשית שלנו...)
למי שיש הוספות בעניין בשמחה שיכתוב זה התשובה שהכי שכנע אותי ... תודה לכולם!!!
תקשיבי נשמהגמדית

זה שהקב"ה יתברך יודע מה תעשי זה לא משפיע על הבחירה שלך.. תקראי את זה עוד פעם ותחשבי על זה קורץ

זה לא משפיע זה מפריע!!עוד אחת!
במובן אחר תקראי שוב את השאלה שלי ... ואת התשובות שעניתי ואז תחזירי לי תשובה..
וואי למדנו אתזה שנה שעברה בשיעור מחשבתשירה וייל היפה

אז ככהוסליחה אם אני חוזרת על תשובות, לא קראתי את כל השרשור) התשובה היא יחסית פשוטה, ה' נותן לך זכות בחירה, אבל הוא מכיר אותך כ"כ טוב, שהוא יודע מראש מה תבחרי! כמו להבדיל ההורים שלך, הם מכירים אותך מאז שנולדת, אז סביר שהם ידעו מה האופי שלך! אז את יכולה לבחור, אבל ה' יודע מה הכי טוב בשבילך, אז הוא נותן לך לבחור אבל בסופו של דבר  הוא ידע מה תבחרי! מקווה שעזרתי...

אנסה לעזור..סתמישוו
אולי מה שאני אכתוב כבר כתבו , לא קראתי הכל.
ידוע ש"הכל צפוי והרשות נתונה", ושואלים איך זה הגיוני.. אם הכל צפוי אז איך הרשות נתונה?! ולהפך.
התשובה שאני שמעתי זה שהעניין הזה הוא לכאורה כמו סרט שה' רואה אותו הרבה פעמים. (כמובן שזה רק בשביל המשל, אין עניין להבין את זה כפשוטו). כשמישהו רואה את הסרט בפעם השנייה והשלישית הוא כבר יודע מה השחקנים יעשו אבל הוא לא יכול לשלוט בזה. פה באה הבחירה חופשית. "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמיים".
בנוסף, בפרשת בראשית כתוב הרבה "והנה טוב מאוד" על כל מיני דברים שה' עשה. ושואלים למה על האדם שהוא היצירה המובחרת זה לא כתוב? התשובה זה שהאדם יכול לבחור, אם להתגדל ולעלות מעלה או לרדת למטה.
חח נראליי קצת ארוך מידי, מקווה שהצלחתי לענות. ובעז"ה שנלך בדרך הנכונה, דרך התורה. " ובחרת בחיים" (:
הערה*סתמישוו
כשאמרתי שהוא לא יכול לשלוט בזה התכוונתי שהצופה יודע מה יקרה בעתיד. אבל הוא יכול להגיד לשחקנים בסרט שיעשו משהו אחר, הוא רק צופה. ונראליי שזה "..חוץ מיראת שמיים" שבזה הבן אדם מחליט, אבל ה' לכאורה כבר יודע מה תהיה הבחירה שלו כי הוא מכיר ת'סרט הזה, הוא יודע מי אנחנו.
זה שהוא יודע מה אתה עומד לעשות זה לא אומר שאין לך בחירהאנונימי 23אחרונה

ה' הוא מעל הזמן ולכן הוא יודע מה אנחנו הולכים לעשות הוא לא רואה את העתיד כי הוא למעלה ממנו הוא חי את כל הזמנים במקביל תדמיין מפה של וויז אתה נימצא בדרך ומראים לך כל פעם את הקילומטר הבא עכשיו תיקח אפשרות של הסתקלות על המפה המלאה זה ה' הוא רואה את הכל ולא רק את הזמן והנקודה העכשוויים שאנחנו נמצאים בהם הוא קיים מעל הזמן וזמן זה מוסג אנושי לכן אנחנו לא מבינים את ה' מקווה שעזרתי

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך